MOKSLO METAI

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "MOKSLO METAI"

Transkriptas

1 MOKSLO METAI

2 RUGSĖJO 1-OJI VĖL PAKVIETĖ VISUS Į MOKYKLĄ-DARŽELĮ

3 RUDENINĖ IŠVYKA Saulėtą, gražią rugsėjo 13-osios dieną mūsų mokyklos-darželio ugdytiniai smagiai leido laiką gyvūnų ūkiuose. Pirmiausiai apsilankėme Medikoniuose esančiame alpakų ūkyje. Čia susipažinome su iš Pietų Amerikos kilusiais gyvūnais, jų auginimo sąlygomis, priežiūros ypatumais bei teikiama nauda žmogui. Vaikai mielai bendravo su alpakomis, jas maitino, glostė. Atsisveikinę su alpakomis, vykome į žirginio sporto klubą Vytis Pakuodžiupių kaime. Čia mus pasitiko gražiai susišukavę poniai, sportiniai žirgai, būriai balandžių. Vaikams buvo viskas įdomu, bet labiausiai patiko pabūti tikrais raiteliais ir pajodinėti žirgu. Gamtos ir gyvūnų prieglobstyje prabėgusi diena - naudinga ir kupina malonių įspūdžių.

4 BERNATONIŲ MOKYKLOS ISTORIJOS IR MOKYTOJŲ DIENA PAMINĖTA BIBLIOTEKOJE Spalio 5 dieną Bernatonių bibliotekoje buvo minima Mokyklos istorijos ir Mokytojų diena. Biblioteka pasirinkta todėl, kad 1936 metais šis pastatas buvo pradėtas statyti kaip Bernatonių pradinė mokykla, o šiuo metu čia yra įsikūrusi Bernatonių biblioteka. Mokytojo dienos proga mokyklos istorija prisiminta ne veltui šiame pastate gyvena buvusi ilgametė šios mokyklos mokytoja Sofija Jučienė, kuri čia mokinius mokė net 35 metus. Mokytoja vis dar mena buvusius savo mokinius bei kolegas su kuriais kartu teko dirbti. Vaikai susidomėję klausėsi pasakojimų apie tai, kaip anksčiau mokėsi tuometiniai mokiniai kur buvo klasės, kur sportuodavo, kur gerdavo šiltą arbatą, kaip ir kur keliaudavo. Visi labai nustebo sužinoję, kad labai mėgstamą Kvadratą mokiniai žaisdavo ir anksčiau. O kaip smagu buvo senose nuotraukose pamatyti mokykliniuose suoluose sėdinčius savo senelius ir net muzikos mokytoją Odetą Ratkevičienę. Mokiniai, atsidėkodami už nuoširdų pasakojimą ilgametei mokytojai dovanojo muzikinius sveikinimus, o mokytoja mums atsiminimui padovanojo buvusios savo kolegės Bronės Kisielienės išleistas knygas. Mokyklos-darželio mokytojos ir mokiniai džiaugiasi jog bibliotekoje yra laukiami, visada randa įdomių užsiėmimų, kartu dalyvauja bendrose veiklose.

5 SAVANORĖ IŠ VENGRIJOS

6 Spalio 27 dieną Bernatonių mokyklosdarželio jungtinės grupės ugdytiniai lankėsi UAB Amber pasta. Ši bendrovė gamina makaronus. Viešnagės metu sužinojome, kad įmonė yra didžiausia ir moderniausia makaronų gamintoja Lietuvoje ir viena didžiausių Baltijos valstybėse. Vaikai turėjo galimybę pamatyti visą makaronų gaminimo procesą - nuo tešlos maišymo iki galutinio pakavimo operacijų. Įmonės vadovas detaliai papasakojo apie makaronų rūšis, jų maistinę vertę ir kokybę. Dėkojame Saulės ir Majos mamytei, pakvietusiai apsilankyti šioje bendrovėje.

7 RUDENĖLIO ŠVENTĖ Spalio 28 d. pavakarę į Bernatonių bendruomenės namus sugūžėjo gausus būrys mūsų mokyklos-darželio vaikų ir jų tėvelių. Čia vyko tradicinė Bernatonių mokyklos-darželio Rudenėlio šventė. Jos metu vaikai pristatė inscenizaciją,,laiškai iš girios, skirtą paminėti žinomo lietuvių gamtininko ir rašytojo Selemono Paltanavičiaus 60-ies metų sukaktį. Šio rašytojo kūryba pasirinkta neatsitiktinai. Mūsų įstaigos ugdytiniai dalyvauja Ramūno Karbauskio ir Andriaus Mamontovo įsteigtame labdaros ir paramos fondo,,švieskime vaikus, Lietuvos rašytojų sąjungos ir Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus,,mažųjų knygų bičiulių festivalyje Mokiniai skaitė ir aptarė Selemono Paltanavičiaus knygeles ir jo kūrinių motyvais parengė spektakliuką. Visi projekto dalyviai bus apdovanoti knygelėmis. Pasirodymo metu mokiniai įsikūnijo į įvairiausius girios gyventojus ir,,rašė laiškus rašytojui į miestą, juose,,išdėstydami savo godas ir samprotavimus. Darželio ir priešmokyklinės grupės vaikučiai virto vėju ir lietaus lašeliais. Smagu buvo stebėti mažųjų artistų pasirodymus ir girdėti gausius žiūrovų aplodismentus. Vaizdo įrašą žiūrėkite čia:

8 NAUDINGOS EKSKURSIJOS PO PANEVĖŽIO ĮSTAIGAS Lapkričio 11 d. mūsų mokyklos mokiniai vyko į Panevėžį ir lankėsi Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje bei odontologijos klinikoje Dentavita. Šiose įstaigose vaikai turėjo puikią progą ne tik susipažinti su ugniagesio bei odontologo profesijomis, bet ir prisiminti žmogaus saugos reikalavimus, sveikos gyvensenos taisykles. Grįžo vaikai dalindamiesi įspūdžiais, džiaugdamiesi Dentavitos dovanėlėmis ir skubėdami informuoti tėvelius apie savo dantukų būklę. Juk kiekvienam tądien teko pasėdėti paciento kėdėje ir būti apžiūrėtam gydytojo odontologo. Tikimės, kad lankymasis Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje ir odontologijos klinikoje ilgam išliks vaikų atmintyje ir paskatins laikytis sveikos gyvensenos įpročių.

9 Lapkričio 15 d. sulaukėme netikėtų svečių - mus aplankė Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos 4 b klasės mokiniai su mokytojomis Rasa Taruškiene bei Ramune Viržoniene. Mūsų mokyklos-darželio ugdytinius jie nudžiugino smagiu spektakliu Aitvaras teisėjas.

10 Lapkričio 22 d. Paliūniškio pagrindinėje mokykloje vyko Panevėžio rajono bendrojo ugdymo įstaigų jungtinių grupių 5-6 metų vaikų estafečių varžybos Linksmi, sveiki ir žvalūs Pirmą kartą estafečių varžybose varžėsi ir mūsų komanda Linksmuoliai. Estafetėse Kamuolio ridenimas suoliuku, Nusek ir prisek, Kelionė per vandenyną, Kaštonų ir kankorėžių nešimas, Pralįsk pro lanką, vaikai pademonstravo susikaupimą, vikrumą, ištvermę ir ryžtą laimėti. Mūsų komandai atiteko III vieta. Linksmuoliai buvo apdovanoti Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus taure, diplomais ir medaliais. Dėkojame Saulei, Vakarei, Evai, Matui, Arintai, Benui, Medai už puikų pasirodymą estafečių varžybose! Smagu matyti besišypsančius, spindinčiomis akimis vaikus!

11 ADVENTAS - LAUKIMO METAS Gruodžio 2 d. Bernatonių mokyklosdarželio mokiniai kartu su mokytojomis Odeta Ratkevičiene, Rita Pankinaite ir Dainora Šešetiene vyko į svečius pas Skaistgirių mokinukus ir priešmokyklinukus į Advento popietę. Ten kartu giedojo adventines giesmes, šoko ratelius. Vaikai kartu su tikybos mokytoja kūrė adventinį vainiką. Mūsų mokyklos-darželio mokiniai parodė spektaklį Selemono Paltanavičiaus kūrybos motyvais Laiškai iš girios.

12 Gruodžio 18 d. pilnas autobusas mokyklosdarželio vaikų kartu su savo mamomis ar tėčiais vyko į Vilnių. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre stebėjome baletą,,spragtukas. Daugelis vaikų pirmą kartą pabuvojo balete. Nuostabi P. Čaikovskio muzika ir meistriški baleto artistų pasirodymai mažą ir didelį nukėlė į stebuklingą pasaką, kur gera ir jauku, už lango tyliai krenta didelės baltos snaigės, o namuose pakvimpa Kalėdom... Po spektaklio pasivaikščiojome po šventiškai pasipuošusią sostinę, aplankėme gražuolę miesto eglę. O grįžtant į mokyklą-darželį mūsų laukė dar vienas,,netikėtumas - autobusą sustabdė Kalėdų senelis! Pabiro dovanos ir džiugios emocijos... Tad ir ateinančiais metais visiems norime palinkėti malonių netikėtumų, gero laiko, praleisto kartu su pačiais artimiausiais ir brangiausiais žmonėmis. Šiltų, baltų šv. Kalėdų, laimingų Naujųjų Metų!

13 Mūsų mokyklos-darželio jungtinės grupės vaikai dalyvavo respublikiniame ugdymo įstaigų bendruomenių ekologinio švietimo projekte Saulėto oranžinio traukinio kelionė per Lietuvą. Projektas aktualus šiandieniniame gyvename, kadangi visi skubame, bėgame, lekiame ir vis mažiau pažįstame mus supančią aplinką ir pastebime gamtos grožį. Todėl buvo siūloma bendra vaikų ir šeimos narių ugdomojipažintinė veikla keliauti su vaikais į saulėtą oranžinę kelionę, siekiant geriau pažinti aplinkinį pasaulį. Kelionė prasidėjo nuo mažos sėklytės, kurią vaikai su auklėtoja pasėjo savo grupėje. Toliau stebėjome, prižiūrėjome savo žaliąsias palanges. Vėliau daigelis iškeliavo į šeimos rankas. Vaikai kartu su tėveliais, seneliais augino, prižiūrėjo moliūgėlį, stebėjo jo žydėjimą, vaisiaus užmezgimą.

14 Sausio 26 d. Bernatonių mokyklojedarželyje dirbanti visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Violeta Gustienė vedė mokymus 1 4 klasių mokiniams apie taisyklingą burnos ir dantų priežiūrą. Buvo peržiūrėtas filmukas: Kaip valyti dantis?. Toliau vaikai praktinius įgūdžius tobulino valydami dantis dantų priežiūros modeliui krokodilui. Mokiniams labai patiko valyti krokodilui dantis, todėl jie ilgai neužmirš taisyklingos dantų ir burnos priežiūros.

15 VASARIO 16-OJI LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENA PAMINĖTA IR MOKYKLOJE-DARŽELYJE

16 Vasario 23 dieną Miežiškių kultūros centre vyko rajono vaikų ir mokinių lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų konkursas,,tramtatulis. Jame savo kūrinius pristatė Panevėžio rajono pasakoriai, dainininkai, muzikantai. Šiame konkurse dalyvavo ir mūsų mokyklosdarželio 3 klasės mokinys Maksimus Jakovusin. Jis tarmiškai porino dvi pasakas:,,kodėl akmenys nustojo augti ir,,kaip ponas dieną ilgino. Tądien vaikų lūpomis prabilusi senoji lietuvių tautosaka džiugino klausytojų širdys ir sielas. Dalyviai ir patys mėgavosi vieni kitų pasirodymais. O belaukdami komisijos įvertinimų, gaminosi dovanėles žvakeles iš medumi kvepiančių korių, jas pasipuošdami,,tramtatulio simboliniu paukšteliu. Pačius geriausius atlikėjus komisija atrinko į regioninį turą. Į jį pateko ir Maksimus. Džiaugiamės mūsų mokyklos-darželio mokinio puikiu pasirodymu ir linkime sėkmės regioniniame ture Panevėžyje.

17 Vasario 27 d. mokyklos-darželio vaikus savo spektakliuku Dainulių miško pasaka 2. Kaip padėti lokiui Albinui džiugino Drakoniuko teatras iš Kauno.

18 ŽIEMA, ŽIEMA, BĖK IŠ KIEMO!

19 Ei, iš pašalių visi, Ir apsiavę, ir basi... Kai išgirsit smagią dainą, Tuoj visi į mugę einat! Išgirdę Kaziuką ir Kazytę dainuojant šią dainą, sulėkė visi iš pašalių Kovo 3 d. į Bernatonių mokyklądarželį pirkti, parduoti savo pasigamintų rakandų. Atvyko ir Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijos Skaistgirių skyriaus mokytojos Vilija ir Birute su mokinukais, kurie šokdami kepė pyragą, barstė ant jo riešutus. Patys mūsų mažiausi su Kaziuku dainuodami visus mokė, kaip pasidaryti sviestą. Jį padarę vežė parduoti į turgų, o turguje pirko šuniuką, kačiuką, ančiuką ir net viščiuką. Visi kartu gražiai draugavo, derėjosi dėl savo prekių, pirko ir pardavė. Šoko, dainavo dainas pargrįžtantiems paukšteliams. Kazytė ir Kaziukas dėkojo visiems gausiai susirinkusiems!

20 Šių metų kovo 7 d. Bernatonių mokyklos-darželio ugdytiniai dalyvavo Panevėžio rajono priešmokyklinio amžiaus vaikų, lankančių logopedines pratybas, viktorinoje Sukam sukam galveles. Viktorina organizavo Panevėžio r. Dembavos lopšelio-darželio Smalsutis pedagogai. Mūsų įstaigai atstovavo keturi priešmokyklinio amžiaus vaikai: Vakarė Incaitė, Saulė Rapkevičiūtę, Vaidas Grudzinskas ir Matas Janeliukštis. Vaikus viktorinai parengė specialioji pedagogė logopedė Inga Čemerienė. Viktorinoje vaikai prisistatė ir aktyviai dalyvavo atliekant užduotis. Visi džiaugėsi įteiktais padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis.

21 KOVO 11-OSIOS ŠVENTĖ Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena - svarbi šventė kiekvieno mūsų širdyje. Tad šią dieną minėjome dalyvaudami įvairiose akcijose. Kovo 11-osios išvakarėse visa mokyklos-darželio bendruomenė dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje Gyvasis tautos žiedas, skirtoje 27-osioms Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metinėms. Visi vaikai suformavo trispalvį gėlės žiedą, vieningai giedojo himną. Popietę pradinių klasių mokiniai vyko į Panevėžį ir dalyvavo Kraštotyros muziejaus edukacinėje pamokoje Vienu balsu. Vaikai prisiminė Lietuvos istorijos faktus, valstybės simbolius, o programos pabaigoje kiekvienas saldų meduolį pasipuošė Vyčio ženklu. Vėliau, pasipuošę trispalvėmis, mokiniai patraukė Laisvės aikštės link. Čia Karaliaus Mindaugo husarų batalionas organizavo Kovo 11-osios estafetinį bėgimą. Bėgikams buvo paruošta 400 m. ilgio trasa aplink Laisvės aikštę. Didžiuojamės, kad net 10 mūsų mokyklosdarželio mokinių įveikė šią trasą iškilmingai nešdami trispalvę. Smagu džiaugtis valstybės švente!

22

23 Kiekvienų metų pavasario slenkstyje minime Žemės dieną. Bernatonių mokyklos-darželio vaikai noriai įsijungė į respublikinį projektą,,šokis Žemei". Išreikšdami pagarbą ir meilę savo planetai, vaikai jautriai, susikaupę sušoko šį šokį. Diskusijos padėjo suprasti ką ir kodėl reikia saugoti, kam reikalinga gamtosauga, kokius darbus kiekvienas galėtume nudirbti savo kieme, savo kaime.

24 Kovo 30 d. Upytės amatų centre vyko Panevėžio rajono 1-4 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas,,paukštis į dangų, žodis į širdį. Jame dalyvavo mokyklos-darželio 3 klasės mokinys Maksimus Jakovusin. Jis deklamavo Sigito Gedos,,Laiškų namelis ir Janinos Degutytės,,Pasaka be galo. Komisija mūsų įstaigos atstovo pasirodymą įvertino antrąja vieta. Džiaugiamės jausmingu ir įtaigiu Maksimus pasirodymu ir sveikiname jį.

25 VELYKŲ BELAUKIANT... Balandžio 5 d. smagūs kiškučiai visą mokyklos-darželio bendruomenę sukvietė į popietę Velykų belaukiant.... Kartu prisiminėme šv. Velykų papročius, tradicijas, kiaušinių marginimo raštų bei spalvų reikšmes. Salėje skambėjo smagios, pavasarį budinančios dainos, sukosi šokėjų poros, vaikai dekoravo margučius. Šioje šventėje dalyvavo ir Panevėžio r. meras Povilas Žagunis bei mero patarėja Jolita Nevardauskienė. Svečiai atvyko kartu su bernatoniečiais pasidžiaugti rudenį vykusiu Europos komitetų projektu Mano regionas, mano kalba ir kultūra. Trys mūsų mokyklos-darželio mokiniai - Samanta Gvazdauskytė, Arielė Selevaitė, Airidas Servetka - tapo konkurso nugalėtojais. Juos meras apdovanojo puikiomis atminimo dovanėlėmis, o mokyklai-darželiui įteikė vaizdo kamerą. Visa bendruomenė džiaugiasi kūrybiškais mokinių darbais ir linki gražių, jaukių švenčių!

26 2017 m. balandžio 6 d. Panevėžio kolegijos Burnos higienos studijų programos studentės su dėstytoja burnos higieniste Vale Žemaite ir Lietuvos Respublikos odontologų rūmų Panevėžio teritorinio skyriaus sekretore Inesa Lukoševičiene Panevėžio rajono Bernatonių mokykloje darželyje organizavo burnos higienos mokymus. Pirmo kurso burnos higienistai, ruošdamiesi praktikai, vyko susitikti su vaikais: mokyti juos burnos priežiūros ir pritaikyti teoriniuose užsiėmimuose įgytas žinias. Kartu su pirmo kurso studentais susitikime dalyvavo ir antrakursė burnos higienistė Auksė Sadauskaitė, kuri dalijosi jau anksčiau įgyta patirtimi. Vaikams buvo pravesta pamokėlė apie dantų išsaugojimo svarbą, vėliau vaikai valėsi dantis, o būsimieji burnos priežiūros specialistai jiems padėjo tinkamai tai atlikti. Studentai liko patenkinti susitikimu su vaikais ir įgyta nauja patirtimi, kurią galės pritaikyti praktikoje. Dėkojame Lietuvos Respublikos odontologų rūmams už dovanotus dantų šepetėlius vaikams ir Bernatonių mokyklos darželio kolektyvui už šiltą piėmimą.

27 Balandžio 19 d. Skaistakalnio parke vyko Panevėžio rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokinių kroso varžybos. Jose dalyvavo ir keturi mokyklos-darželio mokiniai: Lilija Stakelytė (3 kl.), Simas Grudzinskas (3 kl.), Matas Šimoliūnas (4 kl.), Arnoldas Lapėnas (4 kl.). Jie rungėsi su kitais savo amžiaus grupės dalyviais. Mergaitės varžėsi 400 m, o berniukai 500 m bėgimo rungtyse. Visi mūsų mokyklos-darželio mokiniai pasiekė neblogų rezultatų, o 4 klasės mokiniui Arnoldui Lapėnui pavyko aplenkti net 36 dalyvius ir atbėgti greičiausiai už visus. Jis buvo apdovanotas I-os vietos medaliu ir nugalėtojo taure bei diplomu. Džiaugiamės visų varžybose dalyvavusių vaikų sportiniu entuziazmu ir sėkme ir sveikiname Arnoldą su iškovota pirmąja vieta.

28 Balandžio 26 d. Panevėžio r. Naujamiesčio lopšelis-darželis Bitutė organizavo metodinę dieną Gudručių suvažiavimas. Dalyvavo ir mūsų įstaigos ugdytiniai: Saulė Rapkevičiūtė, Justinas Tičkūnas, Arinta Selevaitė, Benas Strunko ir Evanas Jakovusin, drauge su vaikais vyko ir auklėtoja Jurgita Kuncienė. Renginio metu vaikai žaidė matematinius, loginius, konstravimo žaidimus, stebėjo mokslinį edukacinį šou,,mokslinis šou Atradėjas. Visi džiaugėsi įteiktais padėkos raštais ir dovanotu stalo žaidimu, kuriuo dalinsimės su grupės draugais.

29 Balandžio dienomis Kaune vyko septintasis Lietuvos vaikų ir moksleivių liaudies kūrybos atlikėjų konkurso Tramtatulis nacionalinis turas, skirtas Tautinio kostiumo ir Piliakalnių metams. Į jį susirinko patys geriausi dainininkai, muzikantai ir pasakoriai iš visos Lietuvos. Puikiai pasirodęs kovo 25 d. regioniniame ture Panevėžyje, į finalinį turą pateko ir mūsų mokyklosdarželio 3 klasės mokinys Maksimus Jakovusin. Sėkmė Maksimus lydėjo ir šiame ture. Jis savo įtaigiu pasakojimu sužavėjo ne tik žiūrovus, bet ir komisijos narius ir tapo šio konkurso laureatu. Sveikiname jaunąjį pasakorių su svariu laimėjimu ir mokytoją Ritą. Visų konkurso laureatų bei diplomantų dar laukia įrašai į kompaktinį diską ir šventinis baigiamasis koncertas Kernavėje.

30 Bernatonių mokyklos-darželio mokiniai dalyvavo Panevėžio rajono pedagoginės psichologinės tarnybos organizuotame projekte Klausau, kuriu, rašau daug galiu ir daug žinau, kurio pagrindinė mintis ir idėja paskatinti pradinių klasių mokinius būti kūrėjais. Mokiniai savarankiškai kūrė pasakas, istorijas apie draugystę, piešė liustracijas savo pasakoms. Projektas vyko keliais etapais. Pirmojo etapo metu būsimi pasakų kūrėjai susipažino su užduotimis, praplėtė savo žinias apie pasakas, veikėjus. Antrajame etape patys kūrė pasakas ir dalyvavo bendrame renginyje su projekto organizatoriais, kurie kartu su mokiniais kūrė pasakas. Trečiajame etape mokiniai rinko geriausių pasakų autorius, kurie atstovautų Bernatonių mokyklą-darželį baigiamajame projekto renginyje Panevėžio pedagoginėje psichologinėje tarnyboje. Į baigiamąjį renginį vyko 3 klasės mokiniai Samanta, Maksimus, Lilija ir 1 klasės mokinė Arielė. Vaikai šauniai pasirodė renginyje ir surinko daugiausiai balų tarp kitų dalyvavusių ugdymo įstaigų. Projekto organizatoriai apdovanojo visus dalyvius padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis bei kiekvienai įstaigai po vieną visų pasakų rinkinį su mokinių iliustracijomis. Viso projekto metu mokiniams padėjo ir koordinavo jų veiklą specialioji pedagogė logopedė Inga Čemerienė.

31 Gegužės saulė, kvepiantys sodai, vėjelio dvelksmas atvertė vieną gražiausių kalendoriaus lapelių - Šeimos dieną. Jau kelintus metus iš eilės Bernatonių mokyklosdarželio auklėtiniai sukviečia tėvelius, senelius ir draugus į šią šventę. Šiemet Bernatonių bendruomenės salė pražydo lelijomis, ramunėmis, tulpėmis, suošė medžiais, nes kartu minėjome ir pasaulinę žavėjimosi augalais dieną Augalų žavadienį. Juk kaip tik šiuo metų laiku atsiveria nuostabiausios augalų karalystės paslaptys. Gegužės 23 dienos pavakarę pilna Bernatonių benduomenės salė palaikymo šūksniais, gausiais plojimais drąsino mažuosius atlikėjus, kurie, pasipuošę mamyčių ir auklėtojų Rasos Burmonienės, Jurgitos Kuncienės ir Laimos Tičkūnienės kurtais kostiumais šoko kaip žiogeliai, sukosi kaip margaspalvės gėlės.

32 IŠVYKA Į VENTĖS RAGĄ Gegužės 17 d. Bernatonių mokyklosdarželio ugdytiniai vyko į pažintinę ekskursiją. Vaikus sužavėjo įspūdingas Seredžiaus, Veliuonos piliakalnis. Jiems buvo labai smagu į jį kopti, daug bėgioti, grožėtis nuostabia pavasario gamta. Raudonės pilyje visi pakilo į bokštą, grožėjosi Nemunu. Daug nepakartojamų įspūdžių paliko Kuršių marios ir jų pakrantėje įsikūrusi Ventės rago ornitologinė stotis, kur žieduojami paukščiai. Vaikai išgirdo įdomų ornitologo Vytauto Jusiaus pasakojimą apie paukščių migraciją ir žiedavimą. Taip pat nepraleido progos užkopti į švyturio apžvalgos aikštelę, kur galėjo pasigrožėti vaizdingomis Kintų miestelio apylinkėmis. Sugrįžome su pačiais geriausiais įspūdžiais, aplankėme vienas vaizdingiausių Lietuvos vietų.

33

34

Slide 1

Slide 1 EKOLOGINIS UGDYMAS ĮGYVENDINANT GAMTOSAUGINIŲ MOKYKLŲ PROGRAMĄ MAŽEIKIŲ R. TIRKŠLIŲ DARŽELYJE GILIUKAS 2013 Kiekviena pradžia yra sunki, kad ir ką bepradėtumei, pirmieji žingsniai visad būna nedrąsiausi,

Detaliau

PATVIRTINTA Kauno r. Piliuonos gimnazijos direktoriaus 2018 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr KAUNO R. PILIUONOS GIMNAZIJOS SVEIKATOS UGDYMO IR

PATVIRTINTA Kauno r. Piliuonos gimnazijos direktoriaus 2018 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr KAUNO R. PILIUONOS GIMNAZIJOS SVEIKATOS UGDYMO IR PATVIRTINTA Kauno r. Piliuonos gimnazijos direktoriaus 2018 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr 1.3.-18-219 KAUNO R. PILIUONOS GIMNAZIJOS SVEIKATOS UGDYMO IR STIPRINIMO PRIEMONIŲ PLANAS 2019 M. I. PRIORITETAS

Detaliau

KAUNO VAIKŲ DARŽELIO RUDNOSIUKAS MOKSLO METŲ IKIMOKYKLINĖS VOVERIUKŲ GRUPĖS UGDYMO PLANAS I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Kauno vaikų darželio Ru

KAUNO VAIKŲ DARŽELIO RUDNOSIUKAS MOKSLO METŲ IKIMOKYKLINĖS VOVERIUKŲ GRUPĖS UGDYMO PLANAS I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Kauno vaikų darželio Ru KAUNO VAIKŲ DARŽELIO RUDNOSIUKAS 2017-2018 MOKSLO METŲ IKIMOKYKLINĖS VOVERIUKŲ GRUPĖS UGDYMO PLANAS I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Kauno vaikų darželio Rudnosiukas ikimokyklinės grupės ugdymo planas reglamentuoja

Detaliau

TVIRTINU Nemuno mokyklos direktorė Vesta Žiūraitienė KAUNO NEMUNO MOKYKLOS RENGINIŲ PLANAS 2018 M. GRUODŽIO MĖN. Diena Savaitės diena Val.

TVIRTINU Nemuno mokyklos direktorė Vesta Žiūraitienė KAUNO NEMUNO MOKYKLOS RENGINIŲ PLANAS 2018 M. GRUODŽIO MĖN. Diena Savaitės diena Val. TVIRTINU Nemuno mokyklos direktorė 2018-12-03 KAUNO NEMUNO MOKYKLOS RENGINIŲ PLANAS 2018 M. GRUODŽIO MĖN. Diena Savaitės diena Val. Renginio pavadinimas Vieta Dalyvauja Atsakingas Koordinatorius 01 Š 17.00

Detaliau

PRITARTA Kretingos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T2-60 PRITARTA Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcio centro

PRITARTA Kretingos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T2-60 PRITARTA Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcio centro PRITARTA Kretingos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T2-60 PRITARTA Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcio centro tarybos posėdžio 2019 m. kovo 1 d. protokolu Nr. V2-03

Detaliau

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_ Pilaitėje kūrybinių dirbtuvių link eita dvidešimt metų Rugsėjo 6-oji nelepino giedra. Iš pat ryto lijo. Tik prieš 18 val. perstojo lyti. Pilaitiškiai ir jų svečiai šeimomis, bendraminčių grupelėmis traukė

Detaliau

Visagino Verdenės gimnazija NEFORMALIOJO ŠVIETIMO (NŠ) PASIŪLA M.M. Eil. Nr. Siūlomo užsiėmimo pavadinimas 1. Rankdarbių būrelis,,kuparėlis

Visagino Verdenės gimnazija NEFORMALIOJO ŠVIETIMO (NŠ) PASIŪLA M.M. Eil. Nr. Siūlomo užsiėmimo pavadinimas 1. Rankdarbių būrelis,,kuparėlis Visagino Verdenės gimnazija NEFORMALIOJO ŠVIETIMO (NŠ) PASIŪLA 2019-2020 M.M. Eil. Nr. Siūlomo užsiėmimo pavadinimas 1. Rankdarbių būrelis,,kuparėlis Užsiėmimo vadovė Pageidauja mas valandų skaičius per

Detaliau

Panoraminė Ukmergės nuotrauka (iš interneto nr

Panoraminė Ukmergės nuotrauka (iš interneto nr Mūsų meilė Ukmergė Žalia skarė Ukmergė Kur bebūsim patikėk Liksi mūsų širdy Ukmergė Arba: Mieloji mūsų Ukmergė Daugiau tokios mes nesutiksim Joje mes žavūs ir jauni Tokiais mes amžinai ir liksim (Irena

Detaliau

Microsoft Word - Plan metod. ob doc

Microsoft Word - Plan metod. ob doc Vilniaus darželis mokykla Svaja 2016 2017 m.m. priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo metodinės grupės metinė veiklos programa 1 1.Tikslas: didinti mokymosi efektyvumą, užtikrinant įvairių gabumų ugdytinių

Detaliau

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ir jaunesnio

Detaliau

sveik sveik isakymas.docx

sveik sveik isakymas.docx LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRAS LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL MOKINIŲ, MOKYTOJŲ IR VISUOMENĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS SPECIALISTŲ KONKURSO SVEIKUOLIŲ SVEIKUOLIAI

Detaliau

KLAIPĖDOS SANTARVĖS PROGIMNAZIJA TVIRTINU Direktorė Laima Vaitonienė 2019 M. SAUSIO MĖNESIO VEIKLOS PLANAS Diena Savaitės diena Laikas Renginys ir jo

KLAIPĖDOS SANTARVĖS PROGIMNAZIJA TVIRTINU Direktorė Laima Vaitonienė 2019 M. SAUSIO MĖNESIO VEIKLOS PLANAS Diena Savaitės diena Laikas Renginys ir jo KLAIPĖDOS SANTARVĖS PROGIMNAZIJA TVIRTINU Direktorė Laima Vaitonienė 2019 M. SAUSIO MĖNESIO VEIKLOS PLANAS Diena Savaitės diena Laikas Renginys ir jo pavadinimas Atsakingas asmuo Dalyvauja Vieta 3-17 Ketvirtadienis

Detaliau

Tikslas – padėti mokiniams saugoti ir stiprinti sveikatą, organizuojant ir įgyvendinant priemones, susijusias su ligų ir traumų profilaktika

Tikslas – padėti mokiniams saugoti ir stiprinti sveikatą, organizuojant ir įgyvendinant priemones, susijusias su ligų ir traumų profilaktika PATVIRTINTA Direktoriaus 2018 m. gruodžio 3 d. įsakymu Nr. V-55 VILNIAUS LOPŠELIS- DARŽELIS,,MAŽYLIS SVEIKATOS STIPRINIMO IR PRIEŽIŪROS PLANAS 2018-2019 m. m. Tikslas padėti ugdytiniams saugoti ir stiprinti

Detaliau

PATVIRTINTA Vilainių mokyklos-darželio Obelėlė direktoriaus 2015 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. VV-82 KĖDAINIŲ R. VILAINIŲ MOKYKLOS-DARŽELIO OBELĖLĖ 2015

PATVIRTINTA Vilainių mokyklos-darželio Obelėlė direktoriaus 2015 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. VV-82 KĖDAINIŲ R. VILAINIŲ MOKYKLOS-DARŽELIO OBELĖLĖ 2015 PATVIRTINTA Vilainių mokyklos-darželio Obelėlė direktoriaus 2015 m. rugsėjo 1 d. įsakymu Nr. VV-82 KĖDAINIŲ R. VILAINIŲ MOKYKLOS-DARŽELIO OBELĖLĖ 2015 2016 IR 2016 2017 MOKSLO METŲ PRADINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO

Detaliau

smalsuciai_small

smalsuciai_small LOPŠELIS -DARŽELIS SMALSUČIAI PROJEKTAS AIKŠTELĖ KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS 1 ANKETŲ APIBENDRINIMAS 2 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU VAIKAIS 3 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU TĖVELIAIS IR PERSONALU 4 PASIŪLYMAI / DARŽELIO MAKETAS

Detaliau

KAUNO LOPŠELIO-DARŽELIO KLEVELIS ZUIKUČIŲ GRUPĖS VEIKLOS PLANAS M.M. Grupės savitumas Prioritetiniai metų tikslai Ugdytojai, tėvų komitetas

KAUNO LOPŠELIO-DARŽELIO KLEVELIS ZUIKUČIŲ GRUPĖS VEIKLOS PLANAS M.M. Grupės savitumas Prioritetiniai metų tikslai Ugdytojai, tėvų komitetas KAUNO LOPŠELIO-DARŽELIO KLEVELIS ZUIKUČIŲ GRUPĖS VEIKLOS PLANAS 2018-2019 M.M. Grupės savitumas Prioritetiniai metų tikslai Ugdytojai, tėvų komitetas Grupė skirta mišraus 1. Atnaujinti Geros pradžios Ugdytojai:

Detaliau

2017 metų suaugusiųjų mokymosi savaitė

2017 metų suaugusiųjų mokymosi savaitė Suaugusiųjų mokymosi savaitės Mokymosi galia ir žavesys programa 2017 m. lapkričio 20 26 dienomis Organizatoriai: 1. Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centras Kontaktinis asmuo: Violeta Lideikytė,

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ALYTAUS NEFORMALIOJO ŠVIETIMO CENTRAS TOLERANCIJA Asociacija Alytaus neformaliojo švietimo centras "Tolerancija" įregistruota VĮ Registrų centre 2015 m. lapkričio 03 d. Veikia pagal įstatus ir kitus Lietuvos

Detaliau

Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų finansavimo tvarkos 1 priedas ROKIŠKIO R. JUODUPĖS LOPŠELIS

Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų finansavimo tvarkos 1 priedas ROKIŠKIO R. JUODUPĖS LOPŠELIS Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų finansavimo tvarkos 1 priedas ROKIŠKIO R. JUODUPĖS LOPŠELIS DARŽELIS (paraišką teikiančios įstaigos, organizacijos,

Detaliau

PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo

PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo 28 d. protokolu Nr. MT-1 VILKAVIŠKIO MUZIKOS MOKYKLOS

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Mokausi muziejuje Kūrybiniai edukaciniai projektai LDM Prano Domšaičio galerijoje PRAKALBINTI GALERIJOS EKSPONATUS PADEDA LDM Prano Domšaičio galerijos MENO PAŽINIMO CENTRAS Tikslas įdomia ir patrauklia

Detaliau

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. Radau vaikus sėdinčius prie bendro stalo ir valgančius

Detaliau

VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurio

VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurio VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurioje vaikai jaustųsi emociškai saugūs. Mes tai nevyriausybinė

Detaliau

PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJ

PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJ PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJONO SVEIKIAUSIA MOKYKLA N U O S T A T A I 1. KONKURSO

Detaliau

m. m. Pradinių klasių mokinių pasiekimai konkursuose, olimpiadose, viktorinose

m. m.  Pradinių klasių mokinių pasiekimai konkursuose, olimpiadose, viktorinose Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos-daugiafunkcio centro 1-10 klasių mokinių pasiekimai konkursuose, olimpiadose, viktorinose 2015-2016 m. m. Tarptautiniai konkursai Tarptautinės plaukimo varžybos Dzūkijos

Detaliau

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS ETNINĖ KULTŪRA - INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS Egidija Kontrimienė Etikos mokytoja ekspertė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras ETNINĖ KULTŪRA INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS (1) Etninė kultūra

Detaliau

Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų finansavimo tvarkos 1 priedas ROKIŠKIO R. JUODUPĖS LOPŠELIS

Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų finansavimo tvarkos 1 priedas ROKIŠKIO R. JUODUPĖS LOPŠELIS Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektų finansavimo tvarkos 1 priedas ROKIŠKIO R. JUODUPĖS LOPŠELIS DARŽELIS (paraišką teikiančios įstaigos, organizacijos,

Detaliau

Eil. Nr PRIENŲ JUSTINO MARCINKEVIČIAUS VIEŠOJI BIBLIOTEKA 2018 M. SPALIO MĖN. RENGINIŲ P L A N A S Renginio pavadinimas Rengi

Eil. Nr PRIENŲ JUSTINO MARCINKEVIČIAUS VIEŠOJI BIBLIOTEKA 2018 M. SPALIO MĖN. RENGINIŲ P L A N A S Renginio pavadinimas Rengi Eil. Nr. 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. PRIENŲ JUSTINO MARCINKEVIČIAUS VIEŠOJI BIBLIOTEKA 2018 M. SPALIO MĖN. RENGINIŲ P L A N A S Renginio pavadinimas Renginio forma Vieta Planuojama data Pagrindinis organizatorius,

Detaliau

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel 1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel. +370 650 41 890 Dapkus@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Plotas

Detaliau

PATVIRTINTA Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2017 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. V-7 1 priedas Vilkaviškio Aušros gim

PATVIRTINTA Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2017 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. V-7 1 priedas Vilkaviškio Aušros gim PATVIRTINTA Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2017 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. V-7 1 priedas Vilkaviškio Aušros gimnazija (Ugdymo įstaigos pavadinimas) VISUOMENĖS SVEIKATOS

Detaliau

PATVIRTINTA Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos direktoriaus 2019 m. vasario 1 d. įsakymu Nr. VI-35 JURBARKO NAUJAMIESČIO PROGIMNAZIJA 2019 M. VASARIO

PATVIRTINTA Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos direktoriaus 2019 m. vasario 1 d. įsakymu Nr. VI-35 JURBARKO NAUJAMIESČIO PROGIMNAZIJA 2019 M. VASARIO PATVIRTINTA Jurbarko Naujamiesčio progimnazijos direktoriaus 2019 m. vasario 1 d. įsakymu Nr. VI-35 JURBARKO NAUJAMIESČIO PROGIMNAZIJA 2019 M. VASARIO MĖNESIO RENGINIŲ PLANAS 1. Posėdžiai, pasitarimai

Detaliau

Etninės kultūros olimpiada

Etninės kultūros olimpiada Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiada: galimybės ir perspektyvos Daiva Briedienė Klaipėda 2014 03 14 Apžvalga: dalykinės olimpiados, konkursai Olimpiadų yra apie 20: lietuvių kalbos, matematikos,

Detaliau

NR. 109 Šiaulių,,Romuvos gimnazija 2018 metai Specialus leidinys Galime sakyti, jog meilės ir pagarbos vertas kiekvienas žmogus. Bet kaip kalnuose būn

NR. 109 Šiaulių,,Romuvos gimnazija 2018 metai Specialus leidinys Galime sakyti, jog meilės ir pagarbos vertas kiekvienas žmogus. Bet kaip kalnuose būn NR. 109 Šiaulių,,Romuvos gimnazija 2018 metai Specialus leidinys Galime sakyti, jog meilės ir pagarbos vertas kiekvienas žmogus. Bet kaip kalnuose būna viena aukščiausia viršukalnė, taip ir žmonių būryje

Detaliau

ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / M. M. Mokyklos pavad

ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / M. M. Mokyklos pavad ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / 2017 2018 M. M. Mokyklos pavadinimas: Alytaus Volungės pagrindinė mokykla pavadinimas, logotipas

Detaliau

2012 m. rugpjūčio 6 d. pirmadienį išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Rygos miestą (Latvija). Rygoje susitikimas su projekto partneriu (Latvijos Kalėjimų

2012 m. rugpjūčio 6 d. pirmadienį išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Rygos miestą (Latvija). Rygoje susitikimas su projekto partneriu (Latvijos Kalėjimų 2012 m. rugpjūčio 6 d. pirmadienį išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Rygos miestą (Latvija). Rygoje susitikimas su projekto partneriu (Latvijos Kalėjimų departamento atstovai) ir projekto koordinatoriumi

Detaliau

Jurbarko r. Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos direktorės Dainoros Saulėnienės 2018 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Nr. 1 Skirsne

Jurbarko r. Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos direktorės Dainoros Saulėnienės 2018 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Nr. 1 Skirsne Jurbarko r. Skirsnemunės Jurgio Baltrušaičio pagrindinės mokyklos direktorės Dainoros Saulėnienės 2018 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 2019-01-18 Nr. 1 Skirsnemunė I SKYRIUS STRATEGINIO PLANO IR METINIO VEIKLOS

Detaliau

JONAVOS SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO FILIALO ORGANIZUOJAMI RENGINIAI 2015 M. GRUODŽIO MĖN Nr.

JONAVOS SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO FILIALO ORGANIZUOJAMI RENGINIAI 2015 M. GRUODŽIO MĖN Nr. JONAVOS SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO FILIALO ORGANIZUOJAMI RENGINIAI 2015 M. GRUODŽIO MĖN. 2015-11-27 Nr. 1R- 482 EIL NR. RENGINIO PAVADINIMAS 1. Seminaras

Detaliau

(Microsoft PowerPoint - Muziejau_Edukacija_2015 [Suderinamumo re\376imas])

(Microsoft PowerPoint - Muziejau_Edukacija_2015 [Suderinamumo re\376imas]) EDUKACIJA KUPIŠKIO ETNOGRAFIJOS MUZIEJUJE IR JO STRUKTŪRINIUOSE PADALINIUOSE 1 užsiėmimo kaina (grupei): 2,90 Senasis Kupiškis Šios ekskursijos-pamokos metu sužinosite Kupiškio miesto istoriją, architektūros

Detaliau

1 forma

1 forma PATVRTNTA Šalčininkų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras Direktorė Janina Alkovska 2016m. rugsėjo 2 d. įsakymu Nr. P-VĮ-14 VSUOMENĖS SVEKATOS PREŽŪROS VEKLOS PLANAS 2016-2017 m.m. Šalčininkų

Detaliau

SVEIKATOS SAVAITĖ LIK SVEIKA, BALTA ŢIEMUŢE UKMERGĖS VAIKŲ LOPŠELIS-DARŢELIS NYKŠTUKAS Kiekvieną ţiemą, kai tik leidţia oro sąlygos, organizuojame ţie

SVEIKATOS SAVAITĖ LIK SVEIKA, BALTA ŢIEMUŢE UKMERGĖS VAIKŲ LOPŠELIS-DARŢELIS NYKŠTUKAS Kiekvieną ţiemą, kai tik leidţia oro sąlygos, organizuojame ţie SVEIKATOS SAVAITĖ LIK SVEIKA, BALTA ŢIEMUŢE UKMERGĖS VAIKŲ LOPŠELIS-DARŢELIS NYKŠTUKAS Kiekvieną ţiemą, kai tik leidţia oro sąlygos, organizuojame ţiemos sveikatos savaitę. Įdomūs ţaidimai ţiemą lauke

Detaliau

(Microsoft Word - veiklos apra\305\241as06-07.doc)

(Microsoft Word - veiklos apra\305\241as06-07.doc) ! " # $ % & ' ( ) # ) & ' * + ) ", & -. - / 0 1 % " 2 ) # 3 & ' % * 4 & # & 5 * ) - 6 $ * % ( " / ) ' 3 / 7 2 8 9 1.1. mokyklos pavadinimas adresas- * % ( " / ) & 3 9 * $ 5 * % ) 6-9 % " 2 ) # 3 & ' '

Detaliau

Spalvinimo k.indd

Spalvinimo k.indd Seikuciu.. užduoteles, (4-5 m. aikams) Kaunas 2015 Atpžink jausmus PYKTIS P Pydas P džiaugsmas d gėda G baimė B išdidumas I drąsa D liūdesys L meilė M Iškirpk kortas. Išdėliok ant stalo, kad užrašo nesimatytų.

Detaliau

PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJ

PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJ PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJŲ TĘSTINUMAS IR DAUGIAKULTŪRINIO DIALOGO STIPRINIMAS,

Detaliau

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nusprendė pasidomėti tais mokytojais, kurie tik šiais mokslo metais prisijungė prie Butrimonių gimnazijos bendruomenės. Šįkart į mūsų akiratį pateko mažutė, sportiška,

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Kauno Aušros gimnazijos s 2013 04-29 įsakymu Nr. V - 112 KAUNO AUŠROS GIMNAZIJA 2013 m. gegužės mėn. veiklos planas Eil Renginio Vieta Data ir laikas Dalyvauja Atsakingas Koordinatorius Nr.

Detaliau

PATVIRTINTA Rusnės specialiosios mokyklos direktoriaus 2016 m. rugpjūčio 30 d. įsakymu Nr. V1-16 RUSNĖS SPECIALIOSIOS MOKYKLOS PRADINIO, PAGRINDINIO I

PATVIRTINTA Rusnės specialiosios mokyklos direktoriaus 2016 m. rugpjūčio 30 d. įsakymu Nr. V1-16 RUSNĖS SPECIALIOSIOS MOKYKLOS PRADINIO, PAGRINDINIO I PATVIRTINTA Rusnės specialiosios mokyklos direktoriaus 2016 m. rugpjūčio 30 d. įsakymu Nr. V1-16 RUSNĖS SPECIALIOSIOS MOKYKLOS PRADINIO, PAGRINDINIO IR SOCIALINIŲ ĮGŪDŽIŲ UGDYMO PROGRAMŲ 2016-2017 MOKSLO

Detaliau

Funkcija

Funkcija PATVIRTINTA Jonavos r. Savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2013 m. sausio 25 Įsakymas Nr. V-2013-1 VISUOMENĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS SPECIALISTĖS LIVIJOS GRINIOVOS VYKDANČIOS MOKINIŲ SVEIKATOS

Detaliau

PODPORA MÍSTNÍCH INICIATIV

PODPORA MÍSTNÍCH INICIATIV Projektas įvykdytas pagal sutartį Nr. GVP/PTS/1104 2013 m. lapkričio 14 d. PROJEKTO BĖKIME KARTU UŽ SIERA LEONĖS VAIKUS VEIKLOS IR FINANSINĖ ATASKAITA Projekto vykdytojas: Įmonės kodas: 302725107 Telefonas:

Detaliau

1-65 PRIEDAS _SVIETIMO CENTRO direktoriaus 2012 m. veiklos ataskaita

1-65 PRIEDAS _SVIETIMO CENTRO direktoriaus 2012 m. veiklos ataskaita PRITARTA Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2013 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. 1-65 ŠIRVINTŲ RAJONO ŠVIETIMO CENTRO DIREKTORIAUS 2012 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 1. BENDRA INFORMACIJA APIE ŠVIETIMO CENTRĄ Širvintų

Detaliau

VILKAVIŠKIO R. ALVITO MOKYKLA-DAUGIAFUNKCIS CENTRAS (švietimo įstaigos pavadinimas) ROLANDAS BULKAUSKAS (švietimo įstaigos vadovo vardas ir pavardė) M

VILKAVIŠKIO R. ALVITO MOKYKLA-DAUGIAFUNKCIS CENTRAS (švietimo įstaigos pavadinimas) ROLANDAS BULKAUSKAS (švietimo įstaigos vadovo vardas ir pavardė) M VILKAVIŠKIO R. ALVITO MOKYKLA-DAUGIAFUNKCIS CENTRAS (švietimo įstaigos pavadinimas) ROLANDAS BULKAUSKAS (švietimo įstaigos vadovo vardas ir pavardė) METŲ VEIKLOS ATASKAITA 2019-01-18 Nr. Maldėnai I SKYRIUS

Detaliau

Mielieji, Jūsų nuomonė mums labai svarbi

Mielieji, Jūsų nuomonė mums labai svarbi susitarimu. UGDYMO KOKYBĖ KAUNO VAIKŲ DARŽELYJE VAIVORYKŠTĖ Įstaigos bendruomenės pedagogų, vaikų ir ugdytinių tėvų (globėjų) Pagarbūs vaiko ir pedagogo, auklėtojos padėjėjos santykiai: Kultūringas elgesys,

Detaliau

Telšių rajono Žarėnų Minijos vidurinės mokyklos Mokinių, dalyvavusių respublikinėse olimpiadose, konkursuose, čempionatuose sąrašas ( mokslo

Telšių rajono Žarėnų Minijos vidurinės mokyklos Mokinių, dalyvavusių respublikinėse olimpiadose, konkursuose, čempionatuose sąrašas ( mokslo Telšių rajono Žarėnų Minijos vidurinės mokyklos Mokinių, dalyvavusių respublikinėse olimpiadose, konkursuose, čempionatuose sąrašas (2014-2015 mokslo metai) Nr. Olimpiados, konkurso, čempionato pavadinimas

Detaliau

PATVIRTINTA: Vilniaus lopšelio darželio Rūta Direktorės Violetos Ringevičienės įsakymu Nr. V Tarptautinis švietimo įstaigų bendruomen

PATVIRTINTA: Vilniaus lopšelio darželio Rūta Direktorės Violetos Ringevičienės įsakymu Nr. V Tarptautinis švietimo įstaigų bendruomen PATVIRTINTA: Vilniaus lopšelio darželio Rūta Direktorės Violetos Ringevičienės 2019-04-02 įsakymu Nr. V - 109 Tarptautinis švietimo įstaigų bendruomenių ekologinio švietimo projektas,,saulėto ORANŽINIO

Detaliau

Microsoft Word - BORUŽĖLĖS_NEFORMALIOJO UGDYMO programa docx

Microsoft Word - BORUŽĖLĖS_NEFORMALIOJO UGDYMO programa docx PATVIRTINTA Klaipėdos lopšelio-darželio Boružėlė direktoriaus 2014 m. spalio 9 d.įsakymu Nr.V1-38 PRITARTA Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus

Detaliau

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G 2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja Giedrė Savukynienė PRADŽIA: PRAKARTĖLĖS VAIZDELIS BENDRA

Detaliau

SUSITIKIMO VIETA – NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS

SUSITIKIMO VIETA – NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS SUSITIKIMO VIETA NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS Italijos lietuvių bendruomenė (ILB) pradeda naują etapą savo istorijoje ir pristato naują interneto tinklapį ITLIETUVIAI.IT. Jis atveria galimybę sužinoti,

Detaliau

KLAIPĖDOS NYKŠTUKO MOKYKLOS-DARŽELIO DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL KORUPCIJOS PREVENCIJOS 2014 m. balandžio 7 d. Nr. V1-19 Klaipėda Vadovaudamasi Lietuvos

KLAIPĖDOS NYKŠTUKO MOKYKLOS-DARŽELIO DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL KORUPCIJOS PREVENCIJOS 2014 m. balandžio 7 d. Nr. V1-19 Klaipėda Vadovaudamasi Lietuvos KLAIPĖDOS NYKŠTUKO MOKYKLOS-DARŽELIO DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL KORUPCIJOS PREVENCIJOS 2014 m. balandžio 7 d. Nr. V1-19 Klaipėda Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos prevencijos įstatymo (Žin., 2002, Nr. 57-2297)

Detaliau

No Slide Title

No Slide Title Projektas Diagnozė: sveikatos virusas Lietuvos darželiuose 2013 sveikatingumo metų įgyvendinimo apžvalga Danutė Jakučiūnienė Asociacijos Sveikatos želmenėliai prezidentė Kai girdime žodį virusas jis asocijuojasi

Detaliau

VILNIAUS LEVO KARSAVINO MOKYKLA TVIRTINU: Vilniaus Levo Karsavino mokyklos l. e. p. direktorė Liudmila Isajeva Įsak. Nr.V-246 Tikslai: 2017

VILNIAUS LEVO KARSAVINO MOKYKLA TVIRTINU: Vilniaus Levo Karsavino mokyklos l. e. p. direktorė Liudmila Isajeva Įsak. Nr.V-246 Tikslai: 2017 VILNIAUS LEVO KARSAVINO MOKYKLA TVIRTINU: Vilniaus Levo Karsavino mokyklos l. e. p. direktorė Liudmila Isajeva 2017-09-08 Įsak. Nr.V-246 Tikslai: 2017-2018 MOKSLO METŲ TRADICINIŲ RENGINIŲ PLANAS Skatinti

Detaliau

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną Marcinkevičių) Genys Pelėda Sraigės (1, 2) Paukščiai (1, 2)

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kauno Rokų vidurinė mokykla Neformalaus ugdymo poreikių 5-12 klasėse tyrimas Tyrimą atliko: pavaduotoja D. Klimavičienė psichologė A. Andriuškienė Tyrimo ataskaitą parengė: A. Andriuškienė 2013-05-21 Tyrimo

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Eglė Karpavičiūtė ir Renata Petraitytė.Asmeninio albumo nuotr. Sveikų saldumynų Skanu nu sumanytojos, Kaune gyvenančios Eglė Karpavičiūtė (24) ir Renata Petraitytė (23) kol kas viską gamina vienos pačios,

Detaliau

Kauno marių regioninio parko direkcijos glausta veiklos ataskaita už 2014 metus 2014 m. direkcija atliko 7 gyvosios gamtos monitoringus: didžiojo auks

Kauno marių regioninio parko direkcijos glausta veiklos ataskaita už 2014 metus 2014 m. direkcija atliko 7 gyvosios gamtos monitoringus: didžiojo auks Kauno marių regioninio parko direkcijos glausta veiklos ataskaita už 2014 metus 2014 m. direkcija atliko 7 gyvosios gamtos monitoringus: didžiojo auksinuko ir kraujalakio melsvio stebėjimus, niūraspalvio

Detaliau

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas:

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: 2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: ggrazinak@gmail.com TOLERANCIJOS DIENAI SKIRTAS SPECIALUS NUMERIS

Detaliau

NUOSTATAI DANSKE BANK VILNIAUS MARATONO NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ Tarptautinis maratonas 2019 m. rugsėjo 8 d. ren

NUOSTATAI DANSKE BANK VILNIAUS MARATONO NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ Tarptautinis maratonas 2019 m. rugsėjo 8 d. ren NUOSTATAI DANSKE BANK VILNIAUS MARATONO NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ Tarptautinis maratonas 2019 m. rugsėjo 8 d. rengia Danske Bank V maratoną. II. NUOTOLIAI Danske Bank

Detaliau

Lopšelio-darželio “Gintarėlis” m. Veiklos ataskaita

Lopšelio-darželio “Gintarėlis” m. Veiklos ataskaita Lopšelio-darželio Gintarėlis 2017-2018 m. Veiklos ataskaita Mažeikių lopšelis darželis Gintarėlis 2017-2018 METŲ VEIKLOS ATASKAITA I. ĮSTAIGOS VEIKLOS ATASKAITOS SANTRAUKA 2017-2018 metais lopšelio darželio

Detaliau

PRITARTA Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gegužės 30 d. sprendimu Nr. T-98 PANEVĖŽIO R. VELŽIO GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS RIMTO BALTUŠIO 201

PRITARTA Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gegužės 30 d. sprendimu Nr. T-98 PANEVĖŽIO R. VELŽIO GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS RIMTO BALTUŠIO 201 PRITARTA Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gegužės 30 d. sprendimu Nr. T-98 PANEVĖŽIO R. VELŽIO GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS RIMTO BALTUŠIO 2017 METŲ VEIKLOS ATASKAITA I. BENDRA INFORMACIJA APIE

Detaliau

Dalyvavusių skaičius (pagal tyrimo metus)

Dalyvavusių skaičius (pagal tyrimo metus) INTERVENCIJOS, SIEKIANT MAŽINTI PSICHOAKTYVIŲ MEDŽIAGŲ VARTOJIMĄ TARP JAUNIMO Klaipėda, 2015 TEMOS AKTUALUMAS Nesaikingas tabako, alkoholio ir kitų psichoaktyvių medžiagų vartojimas kelia didelį susirūpinimą

Detaliau

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond Modulio Mokymosi, asmenybės pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respondente, Kviečiame Jus dalyvauti Lietuvos mokslo tarybos

Detaliau

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK Priedas 15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2018/2019m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

m. m. II pusmetis MOKINIŲ PASIEKIMAI RAJONO, ŠALIES OLIMPIADOSE, KONKURSUOSE, VARŽYBOSE Eil. Nr. Mokinys, klasė 1. Renata Sliesoraitytė, 5A

m. m. II pusmetis MOKINIŲ PASIEKIMAI RAJONO, ŠALIES OLIMPIADOSE, KONKURSUOSE, VARŽYBOSE Eil. Nr. Mokinys, klasė 1. Renata Sliesoraitytė, 5A 2016 2017 m. m. II pusmetis MOKINIŲ PASIEKIMAI RAJONO, ŠALIES OLIMPIADOSE, KONKURSUOSE, VARŽYBOSE Eil. Nr. Mokinys, klasė 1. Renata Sliesoraitytė, 5A Brigita Stakelytė, 8A Evelina Kaušinytė, 5C Olimpiada,

Detaliau

ŠIAULIŲ LOGOPEDINĖ MOKYKLA KALBINĖS VIKTORINOS MES SMALSŪS, GUDRŪS, IŠRADINGI IŠPLĖSTINIS PLANAS Renginio organizatoriai: Šiaulių logopedinės mokyklos

ŠIAULIŲ LOGOPEDINĖ MOKYKLA KALBINĖS VIKTORINOS MES SMALSŪS, GUDRŪS, IŠRADINGI IŠPLĖSTINIS PLANAS Renginio organizatoriai: Šiaulių logopedinės mokyklos ŠIAULIŲ LOGOPEDINĖ MOKYKLA KALBINĖS VIKTORINOS MES SMALSŪS, GUDRŪS, IŠRADINGI IŠPLĖSTINIS PLANAS Renginio organizatoriai: Šiaulių logopedinės mokyklos direktorė logopedė metodininkė Živilė Bielskienė ir

Detaliau

(Microsoft Word - ILGALAIKIS PLANAS KI\320KU\310IAI metai)

(Microsoft Word - ILGALAIKIS PLANAS KI\320KU\310IAI metai) NERINGOS GIMNAZIJA JUODKRANTĖS PRADINIO IR IKIMOKYKLINIO UGDYMO SKYRIUS JUNGTINĖ IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖ KIŠKUČIAI 4 6 metai UGDOMOSIOS VEIKLOS PLANAS 2018-2019 mokslo metai Parengė:

Detaliau

KLAIPĖDOS SANTARVĖS PROGIMNAZIJA TVIRTINU Direktorė Laima Vaitonienė Diena Savaitės diena Laikas 5 Pirmadienis Pirmadienis M. LAPKRI

KLAIPĖDOS SANTARVĖS PROGIMNAZIJA TVIRTINU Direktorė Laima Vaitonienė Diena Savaitės diena Laikas 5 Pirmadienis Pirmadienis M. LAPKRI KLAIPĖDOS SANTARVĖS PROGIMNAZIJA TVIRTINU Direktorė Laima Vaitonienė Diena Savaitės diena Laikas 5 Pirmadienis 8.30 5 Pirmadienis 12.40 2018 M. LAPKRIČIO MĖNESIO VEIKLOS PLANAS Renginys ir jo pavadinimas

Detaliau

Microsoft Word - Direktores metu veiklos ataskaita uz 2018 metus.docx

Microsoft Word - Direktores metu veiklos ataskaita uz 2018 metus.docx Reikalavimų švietimo įstaigos (išskyrus aukštąją mokyklą) vadovo metų veiklos ataskaitai priedas IGNALINOS ČESLOVO KUDABOS PROGIMNAZIJA DANUTĖS JATULĖS METŲ VEIKLOS ATASKAITA Nr. (data) Ignalina I SKYRIUS

Detaliau

PATVIRTINTA Plungės rajono Platelių gimnazijos direktorės 2013 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-153 (pataisymai 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. (

PATVIRTINTA Plungės rajono Platelių gimnazijos direktorės 2013 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-153 (pataisymai 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. ( PATVIRTINTA Plungės rajono Platelių gimnazijos direktorės 2013 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-153 (pataisymai 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-27) PLUNGĖS R. PLATELIŲ GIMNAZIJOS MOKINIŲ

Detaliau

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS ĮVEIK VISUS 50+1 KALBOS IŠŠŪKIUS IR TAPK GERIAUSIU(-IA) AGENTU(-E) LABAS, AGENTE, kaip slaptasis(-oji) agentas(-ė), dirbantis(-i) tarptautiniu mastu,

Detaliau

PATVIRTINTA Panevėžio r. Pažagienių mokyklosdarželio direktoriaus 2017 m. vasario 6 d. įsakymu Nr. V-13 ŠVIETIMO STEBĖSENOS RODIKLIŲ SĄRAŠAS 2017 m. R

PATVIRTINTA Panevėžio r. Pažagienių mokyklosdarželio direktoriaus 2017 m. vasario 6 d. įsakymu Nr. V-13 ŠVIETIMO STEBĖSENOS RODIKLIŲ SĄRAŠAS 2017 m. R PATVIRTINTA Panevėžio r. Pažagienių mokyklosdarželio direktoriaus 2017 m. vasario 6 d. įsakymu Nr. V-13 ŠVIETIMO STEBĖSENOS RODIKLIŲ SĄRAŠAS 2017 m. Rodiklis Reikalingi duomenys Duomenų šaltinis Rodiklio

Detaliau

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus metinės švietimo, kultūros ir sporto veiklos programos 3 priedas

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus metinės švietimo, kultūros ir sporto veiklos programos 3 priedas savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus metinės švietimo, kultūros ir sporto veiklos programos 3 priedas RADVILIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS KULTŪROS ĮSTAIGŲ 2012 M. RENGINIŲ PLANAS

Detaliau

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Institucijos pavadinimas Kretingos rajono pedagogų švietimo

Detaliau

GIŽŲ KAZIMIERO BARŠAUSKO PAGRINDINĖ MOKYKLA 2015 m. gegužės mėn. Nr.2 PASIDŽIAUKIME Mokyklos 3 4 klasių komanda: Kotryna Kaminskaitė, Evelina Kardokai

GIŽŲ KAZIMIERO BARŠAUSKO PAGRINDINĖ MOKYKLA 2015 m. gegužės mėn. Nr.2 PASIDŽIAUKIME Mokyklos 3 4 klasių komanda: Kotryna Kaminskaitė, Evelina Kardokai GIŽŲ KAZIMIERO BARŠAUSKO PAGRINDINĖ MOKYKLA 2015 m. gegužės mėn. Nr.2 PASIDŽIAUKIME Mokyklos 3 4 klasių komanda: Kotryna Kaminskaitė, Evelina Kardokaitė, Gabija Stasiulevičiūtė, Henrikas Misevičius (mokyt.

Detaliau

MOLĖTŲ PPT PSICHOLOGĖS RŪTOS MISIULIENĖS

MOLĖTŲ PPT PSICHOLOGĖS RŪTOS MISIULIENĖS MOLĖTŲ PEDAGOGINĖS PSICHOLOGINĖS TARNYBOS 2017 METŲ VEIKLOS PROGRAMA 1. Veiklos tikslas ir prioritetai: 1.1. Tikslas švietimo pagalbos prieinamumo didinimas specialiųjų ugdymosi poreikių ir/ar psichologinių

Detaliau

RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žy

RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žy RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žymiausių lietuvių prozininkų Jurgio Kunčino asmenybę,

Detaliau

Microsoft Word - 7. balandis 2018

Microsoft Word - 7. balandis 2018 PILIUONOS GIMNAZIJOS RENGINIŲ PLANAS TVIRTINU 2018 m. BALANDŽIO MĖN. 2018-04-03 Direktorė Diena Val. Vieta Renginio / veiklos pavadinimas Atsakingas Vykdytojai Dalyviai / Pastabos vadovas 3 (A) 10.00 Viršužiglio

Detaliau

PATVIRTINTA Šiaulių Saulės pradinės mokyklos direktoriaus 2018 m. spalio 31 d. įsakymu Nr. V-189 ŠIAULIŲ SAULĖS PRADINĖS MOKYKLOS 2019 METŲ VEIKLOS PL

PATVIRTINTA Šiaulių Saulės pradinės mokyklos direktoriaus 2018 m. spalio 31 d. įsakymu Nr. V-189 ŠIAULIŲ SAULĖS PRADINĖS MOKYKLOS 2019 METŲ VEIKLOS PL PATVIRTINTA Šiaulių Saulės pradinės mokyklos direktoriaus 2018 m. spalio 31 d. įsakymu Nr. V-189 ŠIAULIŲ SAULĖS PRADINĖS MOKYKLOS 2019 METŲ VEIKLOS PLANAS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS Šiaulių Saulės

Detaliau

Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 mi

Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 mi Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 min. Socialinė 2 Dienos (pamokos) citatos aptarimas.

Detaliau

Priedas Nr.18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VE

Priedas Nr.18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VE Priedas 18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2017/2018m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

Eil. Nr ATASKAITA UŽ 2016 M. 3. Lopšelio-darželio pasiekimai ir laimėjimai (rajone, šalyje, tarptautiniai) 3.1. Projektai, programos: Projek

Eil. Nr ATASKAITA UŽ 2016 M. 3. Lopšelio-darželio pasiekimai ir laimėjimai (rajone, šalyje, tarptautiniai) 3.1. Projektai, programos: Projek 3. ATASKAITA UŽ 2016 M. 3. Lopšelio-darželio pasiekimai ir laimėjimai (rajone, šalyje, tarptautiniai) 3. Projektai, programos: Projektai, programos Respublikinis švietimo įstaigų bendruomenių ekologinio

Detaliau

II

II PATVIRTINTA Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos direktoriaus 2017 m. gruodžio 29 d. įsakymu Nr.V1-260 6 priedas BIBLIOTEKOS IR SKAITYKLOS VEIKLOS PLANAS 2018 METAMS Tikslas: 1.Siekti,

Detaliau

ELEKTRĖNŲ PRADINĖS MOKYKLOS VADOVO 2014 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 1. Įstaigos pristatymas. Elektrėnų pradinė mokykla įsteigta 1991 m. Mokykloje vykdomas

ELEKTRĖNŲ PRADINĖS MOKYKLOS VADOVO 2014 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 1. Įstaigos pristatymas. Elektrėnų pradinė mokykla įsteigta 1991 m. Mokykloje vykdomas ELEKTRĖNŲ PRADINĖS MOKYKLOS VADOVO 2014 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 1. Įstaigos pristatymas. Elektrėnų pradinė mokykla įsteigta 1991 m. Mokykloje vykdomas pradinis ugdymas. Mokyklos Gilučių skyriuje vykdomas

Detaliau

ITAKA

ITAKA Numeryje: 2 psl. Šimtadienis 3 psl. Abiturientų minčių lietus 4 psl. Lietuvių kalbos savaitės renginiai 5 psl. Vasario 16-oji 6-9 psl. Mokinių kūryba 10-11 psl. Nuotraukos iš Šimtadienio Redaktoriai: Tomaš

Detaliau

131018_Ikimokyklinuka_uzd

131018_Ikimokyklinuka_uzd IKIMOKYKLINUKAI 2013 m. 1 užduotis Komandos prisistatymas (visa komanda) 2 užduotis (teorin ) (tik vaikai) - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika (prie kiekvienos

Detaliau

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd Skruzdėlės ir paukščiai pamėgo šią smėlingą, žolynais kvepiančią pajūrio vietą. Šiandien čia su draugais švęsti savo gimtadienį ateis Zigmutis, gal Augutis, o gal kuris kitas vaikas... 1 2 Kai vaikai,

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS DARBO KODEKSO 204 STRAIPSNIO IR XIX SKYRIAUS PAKEITIMO ĮSTATYMAS

LIETUVOS RESPUBLIKOS DARBO KODEKSO 204 STRAIPSNIO IR XIX SKYRIAUS PAKEITIMO ĮSTATYMAS LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTRO 2008 M. BALANDŽIO 24 D. ĮSAKYMO NR. 1V-148 DĖL REGIONINIŲ CENTRŲ KOMPLEKSINĖS PLĖTROS INVESTICINIŲ

Detaliau

PRIENŲ JUSTINO MARCINKEVIČIAUS VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS 2018 M. SAUSIO MĖN. RENGINIŲ PLANAS Eil.N r. Renginio pavadinimas Renginio forma Vieta Planuojama

PRIENŲ JUSTINO MARCINKEVIČIAUS VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS 2018 M. SAUSIO MĖN. RENGINIŲ PLANAS Eil.N r. Renginio pavadinimas Renginio forma Vieta Planuojama PRIENŲ JUSTINO MARCINKEVIČIAUS VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS 2018 M. SAUSIO MĖN. RENGINIŲ PLANAS Eil.N r. Renginio pavadinimas Renginio forma Vieta Planuojama data Pagrindinis organizatorius, partneriai 1. IN

Detaliau

VABALNINKO BALIO SRUOGOS GIMNAZIJA Vabalninko Balio Sruogos gimnazija K.Šakenio g. 12, Vabalninkas, Biržų raj. Tel. (8-450)

VABALNINKO BALIO SRUOGOS GIMNAZIJA Vabalninko Balio Sruogos gimnazija K.Šakenio g. 12, Vabalninkas, Biržų raj. Tel. (8-450) VABALNINKO BALIO SRUOGOS GIMNAZIJA Vabalninko Balio Sruogos gimnazija K.Šakenio g. 12, Vabalninkas, Biržų raj. Tel. (8-450) 54275 El.p.rastine@vabalninko.birzai.lm.lt. GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO

Detaliau

Projektas m

Projektas m 2018 2019 MOKSLO METŲ KAUNO PANEMUNĖS PRADINĖS MOKYKLOS UGDYMO PLANAS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. 2018 2019 mokslo metų Kauno Panemunės pradinės mokyklos (toliau Mokyklos) ugdymo planas (toliau Ugdymo

Detaliau

Lietuvos krikščioniškojo jaunimo blaivybės sąjunga „Žingsnis“ Kas ta „Sniego gniūžtė“?

Lietuvos krikščioniškojo jaunimo  blaivybės sąjunga „Žingsnis“   Kas ta „Sniego gniūžtė“? Lietuvos krikščioniškojo jaunimo blaivybės sąjunga Žingsnis PIRMININKO IR VALDYBOS METINĖ VEIKLOS ATASKAITA LKJBS Žingsnis Lietuvos krikščioniškojo jaunimo blaivybės sąjunga (LKJBS) Žingsnis yra prevencinė

Detaliau

veiklos_planas_2016

veiklos_planas_2016 Patvirtinta direktoriaus 06-0-09 įsakymu Nr. (.3.)-V-34.)-V- VARĖNOS R. MERKNĖS VNCO KRĖVĖS GMNAZJOS 06 METŲ VEKLOS PLANO PREMONĖS, VEKSMA, VERTNMO KRTERJA 0.Žinių visuomenės plėtros programa 0.0.5 Ugdymo

Detaliau