EUROPOS PAVELDO APDOVANOJIMAI / EUROPA NOSTRA APDOVANOJIMAI 2021 KVIETIMAS DALYVAUTI

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "EUROPOS PAVELDO APDOVANOJIMAI / EUROPA NOSTRA APDOVANOJIMAI 2021 KVIETIMAS DALYVAUTI"

Transkriptas

1 EUROPOS PAVELDO APDOVANOJIMAI / EUROPA NOSTRA APDOVANOJIMAI 2021 KVIETIMAS DALYVAUTI (nuoroda į kvietimą / vadovą Europa Nostra interneto svetainėje anglų kalba ) Europos paveldo apdovanojimai / Europa Nostra apdovanojimai yra 2002 m. Europos Komisijos inicijuota veikla, palaikoma Kūrybiškos Europos programos 1. Nuo pat jos įkūrimo Europa Nostra, organizacija įgalinanti paveldu besirūpinančių Europos piliečių balsą, buvo atsakinga už šį apdovanojimą dėl savo ilgos patirties ir kompetencijos viešai skelbiant asmeninius ar bendrus pasiekimus kultūros paveldo srityje Europos lygmeniu. Šiais metiniais apdovanojimais siekiama identifikuoti ir populiarinti geriausią materialaus ir nematerialaus kultūros paveldo vertybių išsaugojimo patirtį, skatinti sienas peržengiantį žinių bei patirties dalinimąsi Europoje, stiprinti visuomenės sąmoningumą ir Europos paveldo vertės pajautimą bei skatinti puikias iniciatyvas per geruosius pavyzdžius. Išskirtiniai pasiekimai paveldo srityje yra apdovanojami keturiose kategorijose: 1) paveldo išsaugojimas; 2) tyrimai; 3) nuopelnai paveldo apsaugai; 4) edukacija, mokymai ir sąmoningumo ugdymas. Nominacijos gali būti susijusios su materialiu, nematerialiu 2 ir skaitmenizuotu paveldu 3. Paveldo objektai gali būti mažo ir didelio mastelio, nuo vietos iki Europos bei tarptautinio reikšmingumo lygmens. Vertinimo ir atrankos kriterijai yra kokybė / kompetencija atliekant darbus, pagrindžiant juos prieš tai atliktais tyrimais, pagarba meninei, kultūrinei ir socialinei vertei, kontekstas (aplinka), autentiškumas, vientisumas, tvarumas bei darnumas ir teigiamas indėlis į veiksmus dėl klimato kaitos, nominuojamo objekto vaidmuo Europos kontekste. Papildomai vertinami aspektai yra: 1 Į apdovanojimus gali pretenduoti tik pareiškėjai iš tų šalių, kurios yra prisijungusios prie Kūrybiškos Europos programos, kaip Lietuva (ir kai kurios kitos šalys, paminėtos atskirame sąraše). 2 Nematerialusis kultūros paveldas traktuojamas pagal UNESCO apibrėžimą ir reiškia ilgainiui nusistovėjusią veiklą, vaizdus, išraiškos formas, žinias, įgūdžius, taip pat su jais susijusias priemones, objektus, žmogaus veiklos produktus ir su jais susijusias kultūros erdves, kurias bendruomenės, grupės ir kai kuriais atvejais pavieniai žmonės pripažįsta savo kultūros paveldo dalimi (apima žodines tradicijas ir raiškas, scenos menus, socialines praktikas, ritualus ir šventes, visatos ir gamtos pažinimą bei susijusias praktikas bei tradicinius amatus). Žr.: UNESCO nematerialaus kultūros paveldo apsaugos konvencija: 3 Norėdami gauti daugiau informacijos apie skaitmeninę kultūrą ir skaitmeninimą, apsilankykite svetainėje:

2 inovacijos, interpretavimas ir pristatymas, edukacinis darbas, finansavimas ir valdymas, socialinė atsakomybė ir (paveldo) auditorijos ugdymas. Europos paveldo apdovanojimai / Europa Nostra apdovanojimai pagerbs iki 30 išskirtinių paveldo pasiekimų visose Europos šalyse kiekvienais metais. Apdovanojimų skaičius kiekvienais metais priklauso nuo gautų paraiškų kiekio ir kokybės. Iki keturių dalyvių gaus didįjį prizą su EUR piniginiu apdovanojimu. Vienas nugalėtojas taip pat gaus Publikos pasirinkimo prizą, gaunamą surengus balsavimą Europa Nostra interneto svetainėje. Iš pateiktų paraiškų, du dalyviai, išrinkti ILUCIDARE komisijos, papildomai gaus ILUCIDARE specialiuosius prizus 4. ILUCIDARE yra Europos Sąjungos finansiškai remiamas projektas, kurio tikslas yra skatinti paveldo inovacijas ir tarptautinius ryšius. Kaip šio projekto dalis, ILUCIDARE specialusis prizas yra skirtas identifikuoti ir propaguoti geriausias paveldo inovacijų ir tarptautinių ryšių praktikas. Laimėtojais paskelbti projektai gaus arba Europos paveldo apdovanojimą, arba ILIUCIDARE specialųjį prizą. Paskutinė data paraiškos siuntimui: 2020 m. spalio 1 d. Daugiau informacijos kreipkitės: Paveldo apdovanojimų koordinatorė Elena Bianchi, el. paštas eb@europanostra.org. Paraiškos formą galite atsisiųsti čia: PARAIŠKOS SĄLYGOS Paraišką / projektą galima pateikti tik vienai kategorijai. Jeigu nesate tikri, kuriai kategorijai priklauso jūsų projektas, susisiekite su Europa Nostra organizacija el. paštu awards@europanostra.org, tel. Nr Pretenduoti gali: archeologinės vietos, įskaitant povandeninę archeologiją; architektūros paveldas: pavieniai pastatai ar pastatų grupės kaimo ar miesto aplinkoje; pastatų papildymai ar pakeitimai arba naujų pastatų projektai istorinėse miesto ir kaimo vietovėse; kultūrinis kraštovaizdis, įskaitant istorinę miesto aplinką ar miestovaizdį, miesto ar miestelių aikštės ir gatvių perspektyvos, istoriniai parkai ir sodai, didesnės suplanuoto kraštovaizdžio teritorijos arba teritorijos, turinčios kultūrinę, aplinkosauginę ir/ arba žemės ūkio vertę; pramoninio ir inžinerinio paveldo statiniai ir vietos; nematerialus paveldas; 4 ILUCIDARE yra projektas, finansuojamas pagal Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programą Horizontas 2020, dotacijos sutartis Nr Europa Nostra yra ILUCIDARE partnerių konsorciumo narė. Daugiau informacijos:

3 kilnojamasis paveldas: kolekcijos ar atskiri meno kūriniai ar istorinės reikšmės objektai; religinio paveldo objektai. Kategorijos Paveldo išsaugojimas Išskirtiniai pasiekimai išsaugojant, pagerinant ir pritaikant kultūros paveldą naujiems naudojimo būdams. Teikiami projektai turi apimti išskirtinį statinio ar vietovės konservavimą, restauravimą, pritaikymą esamai ar naujai paskirčiai, naujus elementus ar pakeitimus ar naujus projektus saugomose teritorijose. Pastatas / vietovė / meno kūrinys (-iai) turi būti prieinami viešai. Prieinamais pastatais ar vietomis taip pat laikomi objektai, kuriuos nuolatos naudoja didelis skaičius žmonių (pvz. mokyklos ar biurų pastatai), taip pat privatūs pastatai ir vietos, kurios reguliariai yra atviros lankytojams. Projektai turi apimti atskaidą ir eksponavimą kultūriniams ar edukacijos tikslams. Pretenduoti gali ir baigti didesnių projektų etapai. Dalyviai aprašyme turi nurodyti, kaip etapas susijęs su visu projektu, ir nurodyti numatomą projekto užbaigimo datą. Projektai turėtų būti baigti per pastaruosius tris metus: 2017 m. rugsėjo mėn m. rugsėjo mėn. Tyrimai 5 Išskirtiniai mokslinių tyrimų, skaitmeninimo ir žinių perdavimo projektai, darantys apčiuopiamą poveikį Europos kultūros paveldo apsaugai ir puoselėjimui. Gali būti teikiami šie projektai: Darbai ar mokslinės publikacijos apie tyrimų, taikomųjų tyrimų ir / arba bandomųjų tyrimų ar paveldo skaitmenizavimo, rezultatus. Pateiktų projektų tikslas turėtų būti sukurti novatoriškas metodikas, technikas, modelius ir priemones, leidžiančias padidinti žinias ir kompetenciją, susijusią su kultūros paveldo apsauga ir /arba pagerinimu. Pateikti projektai turi būti baigti per pastaruosius trejus metus: nuo 2017 m. rugsėjo mėn. iki 2020 rugsėjo mėn. Svarbi pastaba: Jei tyrimas yra preliminarus, skirtas dabar jau atliktai intervencijai į paveldo objektą, prašome paraišką teikti kategorijoje Paveldo išsaugojimas. 5 Šis apibrėžimas galioja 2020 ir 2021 m. Europos paveldo apdovanojimams / Europa Nostra apdovanojimams, kurių metu bus įteikti specialieji ILUCIDARE prizai.

4 Nuopelnai paveldo apsaugai Pretenduoti į šią kategoriją gali asmenys ar organizacijos, kurie savo veiklą vykdo ilgą laiką (mažiausiai 10 metų) ir kurie demonstruoja didelį atsidavimą, pilietinį įtraukimą ir kompetenciją saugant ir gerinant Europos kultūros paveldą, ir kurių veiklos rezultatai viršija veiklos kontekste įprastus lūkesčius. Paraišką turi teikti trečioji šalis. Paraiškos negali teikti nominuojamo asmens šeimos narys ar nominuojamos organizacijos narys ar darbuotojas. Nominuojamos organizacijos gali būti viešieji ar privatūs juridiniai asmenys. Pasiekimas turėtų būti tokio lygio, kuris veiklos kontekste būtų laikomas išskirtiniu, arba laikomas išskirtiniu platesniame Europos kontekste. Įrodyta veiklos europinė dimensija ar išskirtinių laimėjimų poveikis Europos mastu bus laikomi privalumais. Edukacija, mokymai ir sąmoningumo ugdymas Išskirtinės su kultūros paveldu susijusios edukacijos, mokymų ir sąmoningumo ugdymo iniciatyvos, kurių tikslas yra skatinti gebėjimų stiprinimą ir vietinę paramą, kurti vietos ir tapatybės jausmą ir skatinti piliečių įsitraukimą bei paveldo nuosavybės jausmą. Nominuojamos iniciatyvos turi būti: Pavyzdinės ir tvarios / darnios. Novatoriškos ir kūrybingos. Interaktyvios bei skatinančios dalyvavimą. Pakankamai pažengusios, turinčios apčiuopiamų rezultatų: vykdoma ar būsima veikla turi būti įrodyta. Veikla turi pasiekti plačią auditoriją. Veikla skatina socialinę įtrauktį, kultūrų ir kartų dialogą, taip pat skatina aktyvų bendruomenės įsitraukimą. Veikla tarnauja kaip įkvėpimo šaltinis Europoje ar pasauliniame kontekste. Pateiktas projektas turėtų būti susijęs su viena iš trijų rūšių veiklų arba gali būti dviejų ar visų trijų rūšių derinys: Edukacinės veiklos privalo turėti patikimą edukacijos metodą, kuris supažindintų visuomenę su materialiu ir / arba nematerialiu paveldu, kurtų priėmimą ir palaikymą gyvenamojoje aplinkoje ir ne ekspertais esančių asmenų empatiją (sensibilizaciją). Projektas turėtų skatinti labiau gerbti materialųjį ir (arba) nematerialųjį kultūros paveldą. Mokymų veiklos taip pat turėtų būti grįstos patikima pedagogine metodologija ir turėtų suteikti platesnes žinias apie istorinį kontekstą, techninius įgūdžius ir tarpsritinį (tarpdisciplininį) bendradarbiavimą.

5 Sąmoningumo didinimo veiklos (tokios kaip viešosios ar (socialinės) žiniasklaidos kampanijos) turėtų aktyviai didinti bendruomenės supratimą ir įsitraukimą į materialiojo ir (arba) nematerialiojo paveldo veiklas ir su paveldo apsauga ir tvariu bei darniu vystymu susijusias problemas. Projektas turėtų būti novatoriškas ir skatinantis įsitraukimą, propaguojantis visuomenės sąmoningumą, didinantis bendruomenės dalyvavimą ir ugdantis gebėjimus. KAS GALI TEIKTI PARAIŠKAS? Į apdovanojimus gali pretenduoti tik pareiškėjai iš tų šalių, kurios yra prisijungusios prie Kūrybiškos Europos programos, kaip Lietuva (ir kai kurios kitos šalys, paminėtos atskirame sąraše). Visi dalyviai turėtų įsitikinti, kad paraišką užpildė pagal teisingą formą. Visi dalyviai taip pat gali gauti ILUCIDARE specialiuosius prizus. Paraiškas gali pateikti visi, glaudžiai susiję su nominuojamu objektu / projektu, tačiau paraiškoje pateikę paveldo objekto / vietos / kolekcijos savininko sutikimą ( Paveldo išsaugojimo kategorijai), mokslo darbo ar projekto autoriaus sutikimą (kategorijai Tyrimai ir kategorijai Edukacija, mokymai ir sąmoningumo ugdymas ) ar nominuojamo asmens ar organizacijos sutikimą (kategorijai Nuopelnai paveldo apsaugai ). Paraiškos gali būti teikiamos pakartotinai vieną kartą, su būtinais papildomais dokumentais. Paraiškos, prieš tai gavusios Specialųjį žiuri vertinimą, negali būti teikiamos dar kartą. PARAIŠKOS DOKUMENTAI Dalyviai turėtų užpildyti ir pateikti paraiškos formą ir įsitikinti, kad visi reikalingi dokumentai būtų pateikti. Ruošdami dokumentus atidžiai sekite instrukcijas, pateiktas atitinkamos kategorijos dalyvio atmintinėje. Neteisingas dokumentų įforminimas reikš, kad konkurse dalyvauti negalėsite. Konkurso dokumentai turi būti pateikiami anglų arba prancūzų kalbomis. Dalyvavimo dokumentų gavimą elektroniniu paštu (ir tik elektroniniu paštu) patvirtins Europa Nostra tarptautinis sekretoriatas. Konkurso dalyvių paraiškų dokumentai nebus grąžinami, o bus kaupiami Europa Nostra archyvuose. ATRANKOS PROCEDŪRA Visų dalyvių paraiškas prieš konkurso komisijos posėdį peržiūrės nepriklausomi ekspertai. Nepriklausomi ekspertai savo vertinimo ataskaitas pateiks konkurso komisijai. Nepriklausomi ekspertai gali susisiekti su konkurso dalyviais vertinimo ataskaitos rengimo metu. Apdovanojimus išrinks Europos nepriklausomų ekspertų komisija, kurią paskiria Europa Nostra valdyba.

6 Didžiojo prizo laureatus rinks Europa Nostra valdyba, glaudžiai tardamasi su konkurso komisijos narių pirmininkais. Dalyviai apie konkurso komisijos sprendimą bus informuojami tik elektroniniu paštu. Konkurso komisijos sprendimai yra galutiniai. Korespondencija negali būti skirta aptarti komisijos sprendimui. Visų laimėjusių atstovai bus pakviesti dalyvauti Europos paveldo apdovanojimų ceremonijoje, kur jiems bus įteikti apdovanojimai. APDOVANOJIMAI IR VIEŠOJI SKLAIDA Visi laimėtojai gaus apdovanojimo pažymėjimą ir garbės lentelę. Savininkai arba už apdovanojimą atsakingi asmenys yra prašomi bronzinę apdovanojimo lentelę pakabintu in situ, viešai prieinamoje ir matomoje vietoje. Papildomai, didžiojo prizo laimėtojai (išrinkti iš Europos paveldo apdovanojimų / Europa Nostra apdovanojimų laimėtojų) gaus eurų piniginį apdovanojimą. Informacija apie laimėtojus bus plačiai skelbiama visoje Europoje. Europa Nostra gali paprašyti papildomos fotografinės medžiagos viešųjų ryšių tikslams, pranešusi apie konkurso komisijos sprendimą. Visos pateikiamos fotografijos neturi būti ribojamos autorinių teisių, kad Europa Nostra galėtų jas viešai publikuoti ir naudoti kitiems tikslams; bet kokia informacija apie nuotraukų autorystę ir autorines teises turi būti tinkamai nurodyta. Apdovanojimų laimėtojai privalo gerbti datą, iki kurios Europos Komisija ir Europa Nostra neatskleis informacijos apie laimėtojus iki viešo pranešimo dėl laimėtojų Europos mastu. Toks apribojimas yra skirtas padidinti viešosios sklaidos efektą, kuomet viename pranešime yra išviešinami visi laimėtojai. Po to, kai apdovanoti pasiekimai bus paviešinti Europos mastu, laimėtojai turi padėti organizacijai paviešinti laimėjimus nacionalinėje, regioninėje ir vietos spaudoje ir populiarinti savo sėkmę įvairiomis sklaidos priemonėmis, įskaitant socialinius tinklus. Tikimasi, kad apdovanojimo laimėtojai surengs vietos renginį, kuriame kartu su dalyvausiančiaisiais bus švenčiamas jų apdovanojimas, jų projekto įgyvendinimas ir bendradarbiavimas su vietos bendruomene. Tikimasi, kad jie taip pat populiarins savo pasiekimą kitais būdais nacionaliniu, regioniniu ir (arba) vietos lygmeniu.

7 ILLUCIDARE SPECIALUSIS PRIZAS 2020 m. vykstančių Europos paveldo apdovanojimų / Europa Nostra apdovanojimų dalis yra du ILUCIDARE specialieji prizai 6, kurie bus įteikiami 2021 m.: vienas už pasiekimus paveldo inovacijų srityje ir vienas už kompetenciją tarptautiniuose paveldo ryšiuose. Šie prizai yra programos Horizontas , propaguojančios kultūros paveldą kaip pagrindinį inovacijų ir tarptautinio bendradarbiavimo šaltinį, dalis. Specialiųjų prizų nugalėtojai bus išrinkti iš visų į keturias kategorijas Europos paveldo apdovanojimui / Europa Nostra apdovanojimui pateiktų paraiškų. PRETENDUOTI GALI Paveldo inovacijos Paveldo inovacijos, kylančios iš idėjos ar metodo įgyvendinimo, pagerinančios sąlygas vartotojams. Inovacijos yra išbandytos praktikų ir plačiosios visuomenės, arba yra paruoštos didesniu mastu būti pritaikytomis rinkoje. ILUCIDARE paraiškas gali sudaryti naujos paslaugos, tinklai ar mokymai, pažangiausi produktai, verslas arba valdymo modeliai, metodai, išskirtiniai procesai ar naujos paveldo pagrindu sukurtos prekės, tokios kaip prekės ženklai ar pasakojimai. Paraiškų taikymo sritis gali būti ekonominės, socialinės, technologinės, ekologinės ar teisinės inovacijos. Programoje ILUCIDARE gali būti nagrinėjamos trys paveldo skatinamų inovacijų kategorijos, atsižvelgiant į tai, kad paveldas gali atlikti įvairius vaidmenis, susijusius su inovacijomis ir jų sąveika su kitais sektoriais: 1. Paveldo inovacijos: inovacijos, skirtos specifiškiems paveldo vertybių poreikiams (atsirandantiems dėl jų unikalios vertės, medžiagiškumo, projektavimo ar padarymo technologijos ar bruožų) ir kurios tapo prieinamos kitiems sektoriams. Pavyzdžiui, tokiomis inovacijomis gali būti tradicinėmis technikomis grįsti išsaugojimo (konservavimo) metodai, programos, apmokinančios gyventojus palaikyti paveldo būklę ar vykdyti priežiūrą tuomet, kai paveldo vertybės sulaukia menko profesionalų dėmesio. 2. Inovacijų įsisavinimas: kitose srityse ar sektoriuose išvystytos naujovės (kurias galima pritaikyti paveldo vertybėms), skirtos žinių kaupimui, naujoms paskirtims, išsaugojimo priemonių ir sprendimų priėmimo procesų pagerinimui ar paveldo vertybių administravimo palaikymui. Tokios inovacijos pavyzdžiu gali būti esamų technologijų ar programinės įrangos pritaikymas paveldui, padedantis konservuoti, išsaugoti ar vykdyti paveldo vertybių sklaidą. 3. Paveldas kaip šaltinis: paveldas iš esmės ar konkrečios paveldo vertybės, generuojančios naujas idėjas ar žinias, yra inovacijų pagrindas arba pretekstas naujam tarpdisciplininiam ir tarpsektoriniam bendradarbiavimui, vedančiam į įvairių sričių inovacijas (pvz. kūrybines industrijas ir edukaciją). Tokios inovacijos pavyzdžiu gali būti pamirštos amatų technologijos (kaip verpimas, keramika, odos apdirbimas ar 6 Oficiali ILIUCIDARE projekto interneto svetainė yra s 7 Horizontas 2020 yra Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programa.

8 akmentašystė), kurios naudojamos šiuolaikiniame kontekste kaip projektavimas (dizainas), madų kolekcijos ar architektūra. Paveldo tarptautiniai santykiai Paveldo tarptautiniai santykiai grindžiami paveldo aktualumu ir bendru paveldu, siekia skatinti bendradarbiavimą, taikos kūrimą, susitaikymą, socialinę sanglaudą, daugiakultūrinį dialogą, geresnį tarpusavio supratimą, šalių ir bendruomenių žmogiškąjį ir ekonominį vystymąsi. Šie santykiai ne tik įtraukia visų lygmenų (tarptautinio, nacionalinio, regiono ir vietinio) vyriausybines organizacijas, bet ir paveldu grįstus diplomatinius ryšius, apimančius nevalstybinius subjektus, pvz. asmenis, verslininkus ir nevyriausybines organizacijas, veikiančias pvz. architektūros paveldo išsaugojime, socialiniame vystymesi, atstatyme po nelaimės. Paveldo tarptautiniai santykiai yra daugialypiai, apimantys daugelį suinteresuotųjų šalių kultūriniai mainai, viršijantys valstybių ir tarptautinių organizacijų veiklą. ILUCIDARE prizui gali būti teikiamos paraiškos, susijusios su dviem paveldo tarptautinių santykių tipais: 1. Paveldo tarptautiniai santykiai suponuoja, kad paveldas yra vienas iš diplomatinių procesų ir tarptautinio bendradarbiavimo sistemos pradžios taškų dėl specifinio politinio, socialinio, kultūrinio ir ekonominio poveikio. Paveldo tarptautinių santykių pavyzdys yra tarptautinė pagalba teikiant ekspertizę arba medžiagas, kad būtų apsaugotas konkrečios šalies ir / ar bendruomenės pavojuje dėl konflikto ar stichinių nelaimių atsidūręs paveldas. 2. Paveldo tarptautiniai santykiai suponuoja, kad paveldas, kartu su kitais sektoriais, yra įtraukiamas į platesnius diplomatinius veiksmus ir tarptautinio bendradarbiavimo sistemą, skirtą propaguoti geresnį tarpusavio supratimą ir mainus, taip pat siekti konfliktų sprendimo ir atsigavimo. Pavyzdžiui, paveldo tarptautiniai santykiai gali būti gebėjimų ugdymas ar bendras finansavimas, egzistuojantis platesniame socioekonominio šalių ir / arba bendruomenių bendradarbiavimo mechanizmų kontekste. Kandidatai į ILUCIDARE specialiuosius prizus yra skatinami pabrėžti vykstančią partnerystę tarp kelių šalių. Norėdami gauti daugiau informacijos apie apdovanojamas sritis (su keliais pavyzdžiais), apsilankykite oficialioje ILIUCIDARE interneto svetainėje ATRANKOS PROCESAS ILIUCIDARE specialiųjų prizų laimėtojų atrankos procesas susideda iš penkių stadijų: 1. Visos Europos paveldo apdovanojimų / Europa Nostra apdovanojimų paraiškos bus traktuojamos kaip potencialūs kandidatai ILIUCIDARE specialiesiems prizams. 2. Vietiniai vertintojai įvertins visas pateiktas paraiškas. Į formą, pagal kurią bus vertinamos paraiškos, yra įtrauktas vertinimo skyrius, ar pateikta paraiška / projektas yra pakankamai svarbūs, kad galėtų pretenduoti ir į ILUCIDARE specialiuosius prizus. 3. ILUCIDARE žiuri sudarys 8 nariai, kuriuos skiria kiekvienas ILUCIDARE konsorciumo partneris. Keturi ILUCIDARE žiuri atstovai bus paskirti dalyvauti

9 Europos paveldo apdovanojimų / Europa Nostra apdovanojimų vertinimo komisijos posėdžiuose. 4. Kiekviena iš keturių Europos paveldo apdovanojimų / Europa Nostra apdovanojimų vertinimo komisijų išrinks kandidatus, kurie taip pat apima paveldo inovacijas ir (arba) paveldo tarptautinius ryšius, atsižvelgdamos į ILUCIDARE specialiųjų prizų atrankos kriterijus. 5. Atrinktus projektus vertins ILUCIDARE žiuri, kuri nuspręs dėl 2 galutinių laimėtojų: vienas už kompetenciją paveldo inovacijų srityje, o kitas už kompetenciją paveldo tarptautiniuose santykiuose. Laimėtojų atrankos kriterijai apima: 1. Paveldo inovacijų projektuose: naujos idėjos, naujas žinių ar metodo taikymas, kilęs iš tarpsektorinio (tarpdisciplininio) bendradarbiavimo; teigiami pokyčiai paveldo, juo besinaudojančių asmenų ir suinteresuotųjų šalių sferose palyginti su esama ar prieš tai buvusia (politine, ekonomine, socialine, technologine, teisine, aplinkos / aplinkosaugine) situacija; galimybė naudoti projektą kaip įkvepiantį pavyzdį kitose vietose. 2. Paveldo tarptautinių santykių projektuose: pagerintas suvokimo ir bendrų žinių lygis tarp šalių ir / ar bendruomenių; ryšiai ir bendradarbiavimas tarp šalių ir /ar bendruomenių (per ekspertinių gebėjimų dalinimąsi, gebėjimų ugdymą, pajėgų ar išteklių telkimą ir t. t.); teigiami pokyčiai paveldo, juo besinaudojančių asmenų ir suinteresuotųjų šalių sferose palyginti su esama ar prieš tai buvusia (politine, ekonomine, socialine, technologine, teisine, aplinkos / aplinkosaugine) situacija; galimybė naudoti projektą kaip įkvepiantį pavyzdį. APDOVANOJIMAI IR VIEŠOJI SKLAIDA 1. ILUCIDARE specialiųjų prizų laimėtojai bus apdovanoti Europos paveldo apdovanojimų ceremonijoje drauge su Europos paveldo apdovanojimų / Europa Nostra apdovanojimų laimėtojais. 2. Du ILUCIDARE specialiųjų prizų laimėtojai gaus: ILUCIDARE trofėjų. ILUCIDARE sertifikatą. Kvietimą fiziškai aktyviai dalyvauti viename iš ILUCIDARE aukšto lygio renginių, padengus (kelionės ir apgyvendinimo) išlaidas, kur jie turės galimybę pristatyti savo projektą ir užmegzti ryšius su ILUCIDARE bendruomene ir renginio dalyviais. Galimybę dalyvauti ILUCIDARE čempionų programoje, kurios tikslas didinti apdovanotų projektų matomumą ilgalaikėje perspektyvoje ir įgalinti atrinktų projektų pasiekimų didinimą. ILUCIDARE čempionų programa bus pritaikyta kiekvienam prizo laimėtojui ir gali apimti: specialius kūrybinius seminarus kartu su aukšto lygio tarptautiniais ekspertais ir praktikuojančiais specialistais; ILUCIDARE gebėjimų ugdymo sesijas; kvietimus dalyvauti ILUCIDARE žiemos arba vasaros sezonų mokyklose; kvietimus dalyvauti virtualiame mokymo kurse ( Massive Open Online Course ) edx platformoje.

10 3. ILUCIDARE specialiųjų prizų laimėtojai turėtų suderinti savo viešinimo ir komunikacijos veiklas su ILUCIDARE organizacija, ir į savo vykdomą viešą komunikaciją turėtų įtraukti ILUCIDARE logotipą. Šis projektas gavo finansavimą iš Europos Sąjungos mokslinių tyrimų ir inovacijų programos Horizontas 2020 pagal dotacijos sutartį Nr Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas 1. Kaip Europa Nostra naudos jūsų asmeninę informaciją Asmens duomenys, kuriuos pateikiate Europa Nostra, bus renkami ir tvarkomi šiais tikslais: 1. Apdovanojimų proceso administravimas. 2. Tyrimai ir statistinė analizė. 3. Komunikacija dėl organizacijos veiklos ir projektų. 4. Informaciniai biuleteniai ir el. pašto kampanijos. 5. Kvietimai į Europa Nostra organizuojamus renginius, tokius kaip metinis kongresas, generalinė asamblėja ar paveldo apdovanojimų ceremonijos, vykstančios jūsų regione / šalyje. 6. Bendravimas kitais su paveldu susijusiais klausimais 7. Registracija į Europa Nostra renginius Asmens duomenys, kuriuos renka ir tvarko Europa Nostra, bus pasidalinti su šiomis šalimis: - Europa Nostra darbuotojais. - Žiuri (vertinimo komisijų) nariais ir paraiškų vertintojais. Taip pat griežtai kontroliuojamomis sąlygomis: - Europa Nostra valdybos ir tarybos nariais. - Europa Nostra šalių atstovybėmis. - Europos Komisija. - Auditoriais - Patarėjais. - Projekto H2020 ILUCIDARE partneriais. - Informacijos kaupimo ir perdavimo serverių paslaugų teikėjais, tokiais kaip Google Cloud ir SendinBlue. - IT paslaugų teikėjais.

11 Europa Nostra garantuoja, kad jūsų asmenine informacija nebus dalijamasi ar nebus parduodama kitoms organizacijoms. Jūs ir toliau kontroliuojate, kaip Europa Nostra bendrauja su jumis (sausumos paštu, el. paštu ir (arba) telefonu). Bet kuriuo metu galite atnaujinti savo pasirinkimą susisiekę su organizacija el. paštu 2. Prieiga prie jūsų asmeninių duomenų Jūs turite teisę raštu paprašyti visų jūsų turimų asmens duomenų kopijų. Kopija bus atsiųsta jums kuo greičiau ir ne vėliau kaip per 40 dienų nuo jūsų prašymo pateikimo. Jei norite susipažinti su Europa Nostra turimais asmeniniais duomenimis, siųskite prašymą šiuo adresu: Silvie Barends Malinovská, Executive Assistant & Membership Europa Nostra Lange Voorhout EC Den Haag, The Netherlands 3. Asmeninės informacijos atnaujinimas ir keitimas Jei norite atnaujinti ar pakeisti savo asmeninius duomenis ar nuostatas, rašykite šiuo adresu: Silvie Barends Malinovská, Executive Assistant & Membership Europa Nostra Lange Voorhout EC Den Haag, The Netherlands Pastaba: priežiūros institucija yra Nyderlandų duomenų apsaugos tarnyba (Autoriteit Persoonsgegevens).

Viešoji įstaiga Respublikinis energetikų mokymo centras,Jeruzalės 21, Vilnius

Viešoji įstaiga Respublikinis energetikų mokymo centras,Jeruzalės 21, Vilnius 2012 M. VEIKLOS ATASKAITA Viešoji įstaiga Ateities visuomenės institutas Buveinės adresas A.Vienuolio g. 8-409, Vilnius Įstaigos kodas 302807593 1 Turinys I. Veiklos tikslai, pobūdis ir veiklos rezultatai

Detaliau

„VVG „Radviliškio lyderis“ teritorijos vietos plėtros strategija 2016–2023 m.“

„VVG „Radviliškio lyderis“ teritorijos vietos plėtros strategija 2016–2023 m.“ VVG Radviliškio lyderis teritorijos vietos plėtros strategija 2016 2023 m. VVG Radviliškio lyderis teritorijos vietos plėtros strategija 2016-2023 m. Bendra strategijos vertė 2 486 600,00 Eur. Lėšos vietos

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRO 2011 M. SPALIO 19 D. ĮSAKYMO NR. ĮV-639 DĖL REGIONŲ KULTŪR

LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRO 2011 M. SPALIO 19 D. ĮSAKYMO NR. ĮV-639 DĖL REGIONŲ KULTŪR LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRO 2011 M. SPALIO 19 D. ĮSAKYMO NR. ĮV-639 DĖL REGIONŲ KULTŪROS PLĖTROS 2012 2020 METŲ PROGRAMOS PATVIRTINIMO PAKEITIMO

Detaliau

2 priedas

2 priedas 1 PRIEDAS Viešosios įstaigos.. Rietavo verslo informacijos centras (viešosios įstaigos pavadinimas) Eil. Nr. 2015 m. veiklos planas Priemonės pavadinimas* Priemonės aprašymas Įvykdymo terminas Rezultatas

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2012 m. gegužės 25 d. įsakymo Nr. V-91 (Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2013 m. gruodis 19 d. įsakymo Nr. V-270 redakcija) ASOCIACIJŲ

Detaliau

(Pasiūlymų dėl projektų atrankos kriterijų nustatymo ir keitimo forma) PASIŪLYMAI DĖL PROJEKTŲ ATRANKOS KRITERIJŲ NUSTATYMO IR KEITIMO 2017 m. lapkrič

(Pasiūlymų dėl projektų atrankos kriterijų nustatymo ir keitimo forma) PASIŪLYMAI DĖL PROJEKTŲ ATRANKOS KRITERIJŲ NUSTATYMO IR KEITIMO 2017 m. lapkrič (Pasiūlymų dėl projektų atrankos kriterijų nustatymo ir keitimo forma) PASIŪLYMAI DĖL PROJEKTŲ ATRANKOS KRITERIJŲ NUSTATYMO IR KEITIMO 2017 m. lapkričio d. FORMAI PRITARTA 2014-2020 m. Europos Sąjungos

Detaliau

Veiksmų programų administravimo

Veiksmų programų administravimo (Pasiūlymų dėl projektų atrankos kriterijų nustatymo ir keitimo forma) PASIŪLYMAI DĖL PROJEKTŲ ATRANKOS KRITERIJŲ NUSTATYMO IR KEITIMO 2015 m. gegužės 19 d. FORMAI PRITARTA 2014 2020 m. Europos Sąjungos

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) / dėl bendros sistemos techninių standa

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) / dėl bendros sistemos techninių standa EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2017 07 11 C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) /... 2017 07 11 dėl bendros sistemos techninių standartų ir formatų, kad EURES portale būtų galima susieti

Detaliau

ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / M. M. Mokyklos pavad

ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / M. M. Mokyklos pavad ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / 2017 2018 M. M. Mokyklos pavadinimas: Alytaus Volungės pagrindinė mokykla pavadinimas, logotipas

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr redakcij

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr redakcij PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr. 03-10 (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr. 03-202 redakcija) PRIĖMIMO Į TARNYBĄ LIETUVOS BANKE TVARKOS APRAŠAS

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2018 m. d. įsakymu Nr. 3D- LIETUVOS KAIMO TINKLO 2018 METŲ VEIKSMŲ PLANAS I SKYRIUS BENDROSIOS NU

PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2018 m. d. įsakymu Nr. 3D- LIETUVOS KAIMO TINKLO 2018 METŲ VEIKSMŲ PLANAS I SKYRIUS BENDROSIOS NU PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2018 m. d. įsakymu 3D- LIETUVOS KAIMO TINKLO 2018 METŲ VEIKSMŲ PLANAS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Lietuvos kaimo tinklo 2018 metų veiksmų planas

Detaliau

PATVIRTINTA Asociacijos Klaipėdos žuvininkystės vietos veiklos grupė visuotinio narių susirinkimo protokolu Nr. VIS/ ASOCIACIJOS KLAI

PATVIRTINTA Asociacijos Klaipėdos žuvininkystės vietos veiklos grupė visuotinio narių susirinkimo protokolu Nr. VIS/ ASOCIACIJOS KLAI PATVIRTINTA Asociacijos žuvininkystės vietos veiklos grupė visuotinio narių 2019-04-29 susirinkimo protokolu Nr. VIS/2019-1 ASOCIACIJOS KLAIPĖDOS ŽUVININKYSTĖS VIETOS VEIKLOS GRUPĖ 2019 M. VEIKLOS PROGRAMA

Detaliau

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Institucijos pavadinimas Kretingos rajono pedagogų švietimo

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation PARAIŠKOS DĖL PROJEKTO FINANSAVIMO PILDYMAS IR TEIKIMAS Indrė Dagilienė 2018 m. spalio 25-26 d. Vilnius-Kaunas Paraiškos pildymas Paraiška pildoma vadovaujantis projektų finansavimo sąlygų Aprašo Nr. 4

Detaliau

Viešoji konsultacija dėl dezinformacijos apie Lietuvą sklaidos mažinimo užsienyje 2019 m. kovo mėn., Vilnius KONTEKSTAS KONSULTACIJOS TIKSLAS VIEŠOSIO

Viešoji konsultacija dėl dezinformacijos apie Lietuvą sklaidos mažinimo užsienyje 2019 m. kovo mėn., Vilnius KONTEKSTAS KONSULTACIJOS TIKSLAS VIEŠOSIO Viešoji konsultacija dėl dezinformacijos apie Lietuvą sklaidos mažinimo užsienyje 2019 m. kovo mėn., Vilnius KONTEKSTAS TIKSLAS VIEŠOSIOS POLITIKOS PRIORITETAS Lietuvai priešiškos šalys jau ilgą laiką

Detaliau

Vietos projektų, įgyvendinamų bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu, administravimo taisyklių 3 priedas (Pavyzdinė Pirminės vietos projekto par

Vietos projektų, įgyvendinamų bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu, administravimo taisyklių 3 priedas (Pavyzdinė Pirminės vietos projekto par Vietos projektų, įgyvendinamų bendruomenių inicijuotos vietos plėtros būdu, administravimo taisyklių 3 priedas (Pavyzdinė Pirminės vietos projekto paraiškos, teikiamos pagal dvisektorę VPS, forma) PIRMINĖ

Detaliau

TAUTINIŲ MAŽUMŲ APSAUGOS PAGRINDŲ KONVENCIJA

TAUTINIŲ MAŽUMŲ APSAUGOS PAGRINDŲ KONVENCIJA TAUTINIŲ MAŽUMŲ APSAUGOS PAGRINDŲ KONVENCIJA Europos Tarybos valstybės narės ir kitos šią tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvenciją pasirašiusios valstybės, manydamos, kad Europos Tarybos tikslas yra

Detaliau

Microsoft Word - ICOMOS CHARTIJOS KNYGA 2016 (Repaired)_RED_02_SVARUS.docx

Microsoft Word - ICOMOS CHARTIJOS KNYGA 2016 (Repaired)_RED_02_SVARUS.docx Kultūros paveldas šiuolaikiniame pasaulyje: tarptautiniai kultūros paveldo apsaugos principai ICOMOS dokumentuose 1965 2014 metais ŠVIETIMO IR MOKYMO GAIRĖS PAMINKLŲ, ANSAMBLIŲ IR VIETŲ BEI VIETOVIŲ KONSERVAVIMO

Detaliau

Draft

Draft Rinkėjų sąrašas 1. Įvadas... 3 2. Registracijos sąlygos... 3 3. Rinkėjų sąrašo parengimas... 4 4. Balsuojančių paštu rinkėjų sąrašas... 5 5. Specialiųjų poreikių turinčių rinkėjų sąrašas... 6 6. Rinkėjų

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Programos etwinning galimybės Erasmus+ KA2 projektuose Loreta Tarvydienė Vilnius, 2019-01-22 Tūkstančio mylių kelionė prasideda nuo vieno žingsnelio. Laozi (kinų filosofas) Programa etwinning Programa

Detaliau

Dalykinio ugdymo(-si) pokyčio bruožai 1. Ugdymasis (mokymasis): dialogiškas ir tyrinėjantis: 1.1. atviras ir patirtinis (pagrįstas abejone, tyrinėjimu

Dalykinio ugdymo(-si) pokyčio bruožai 1. Ugdymasis (mokymasis): dialogiškas ir tyrinėjantis: 1.1. atviras ir patirtinis (pagrįstas abejone, tyrinėjimu Dalykinio ugdymo(-si) pokyčio bruožai 1. Ugdymasis (mokymasis): dialogiškas ir tyrinėjantis: 1.1. atviras ir patirtinis (pagrįstas abejone, tyrinėjimu, eksperimentavimu ir kūryba, teise klysti, rasti savo

Detaliau

Snap v1.4.1

Snap v1.4.1 2019 Gegužės 19d. apie SNAP tikslas - suburti fotografus ir medijų srities atstovus į vieną vietą, kurioje įgytų naujos informacijos, patirties, bendraminčių būryje. Informuoti žmones apie šiuo metu -

Detaliau

INTERVIU CIKLAS DĖL PRAMONĖS 4.0 EKOSISTEMOS VYSTYMO PRIEMONIŲ KAS DALYVAVO? 20 6 apdirbamosios gamybos įmonių (t.y. 25 % Panevėžio regiono apdirbamos

INTERVIU CIKLAS DĖL PRAMONĖS 4.0 EKOSISTEMOS VYSTYMO PRIEMONIŲ KAS DALYVAVO? 20 6 apdirbamosios gamybos įmonių (t.y. 25 % Panevėžio regiono apdirbamos INTERVIU CIKLAS DĖL PRAMONĖS 4.0 EKOSISTEMOS VYSTYMO PRIEMONIŲ KAS DALYVAVO? 20 6 apdirbamosios gamybos įmonių (t.y. 25 % Panevėžio regiono apdirbamosios gamybos įmonių, kurių apyvarta > 2 mln. Eur) švietimo

Detaliau

Projektas PAKRUOJO RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBA SPRENDIMAS DĖL PAKRUOJO RAJONO SAVIVALDYBĖS DIENOS SOCIALINĖS GLOBOS ASMENS NAMUOSE TEIKIMO TVARKOS APRA

Projektas PAKRUOJO RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBA SPRENDIMAS DĖL PAKRUOJO RAJONO SAVIVALDYBĖS DIENOS SOCIALINĖS GLOBOS ASMENS NAMUOSE TEIKIMO TVARKOS APRA Projektas PAKRUOJO RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBA SPRENDIMAS DĖL PAKRUOJO RAJONO SAVIVALDYBĖS DIENOS SOCIALINĖS GLOBOS ASMENS NAMUOSE TEIKIMO TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO 2016 m. lapkričio 24 d. Nr. T- Pakruojis

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ TEIKIMO GAIRIŲ PATVIRTINIMO 2014 m. spalio 16

LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ TEIKIMO GAIRIŲ PATVIRTINIMO 2014 m. spalio 16 LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ TEIKIMO GAIRIŲ PATVIRTINIMO 2014 m. spalio 16 d. Nr. ĮV-714 Vilnius Vadovaudamasis 2013 m. gruodžio

Detaliau

Etninės kultūros olimpiada

Etninės kultūros olimpiada Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiada: galimybės ir perspektyvos Daiva Briedienė Klaipėda 2014 03 14 Apžvalga: dalykinės olimpiados, konkursai Olimpiadų yra apie 20: lietuvių kalbos, matematikos,

Detaliau

Microsoft Word - AGRI LT-TRA-00

Microsoft Word - AGRI LT-TRA-00 EUROPOS KOMISIJA ŽEMĖS ŪKIO IR KAIMO PLĖTROS GENERALINIS DIREKTORATAS G direktoratas. Kaimo plėtros horizontalieji aspektai G.1. Kaimo plėtros nuoseklumas 2008 11 19 Briuselis JMC/ab/bm 2007 2013 M. KAIMO

Detaliau

UTENOJE LANKĖSI EKONOMINIO BENDRADARBIAVIMO IR PLĖTROS ORGANIZACIJOS EKSPERTAI

UTENOJE LANKĖSI EKONOMINIO BENDRADARBIAVIMO IR PLĖTROS ORGANIZACIJOS EKSPERTAI Utenos RVVG veiklos ataskaita už 2018 metus 2019-02-21 Kvietimai teikti projektų paraiškas Dalyvavimas Lietuvos VVG tinklo veikloje Kiti projektai Susitikimai Parodos Tarptautinis bendradarbiavimas Konferencijos,

Detaliau

Prienų Žiburio gimnazija Ką darome? (Vizija) Kodėl darome? (Argumentai) Kaip darome? (Kas? Kur? Kada?) Veikla / rezultatas Prienų rajone ugdomas mokyt

Prienų Žiburio gimnazija Ką darome? (Vizija) Kodėl darome? (Argumentai) Kaip darome? (Kas? Kur? Kada?) Veikla / rezultatas Prienų rajone ugdomas mokyt Prienų Žiburio gimnazija Ką darome? (Vizija) Kodėl darome? (Argumentai) Kaip darome? (Kas? Kur? Kada?) Veikla / rezultatas Prienų rajone ugdomas mokytojų kūrybiškumas ir lyderystės gebėjimai sudaro sąlygas

Detaliau

Privalomai pasirenkamas istorijos modulis istorija aplink mus I dalis _suredaguotas_

Privalomai pasirenkamas istorijos modulis istorija aplink mus I dalis  _suredaguotas_ P R O J E K T A S VP1-2.2-ŠMM-04-V-01-001 MOKYMOSI KRYPTIES PASIRINKIMO GALIMYBIŲ DIDINIMAS 14-19 METŲ MOKINIAMS, II ETAPAS: GILESNIS MOKYMOSI DIFERENCIJAVIMAS IR INDIVIDUALIZAVIMAS, SIEKIANT UGDYMO KOKYBĖS,

Detaliau

VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ PROGRAMA

VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ PROGRAMA PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2007 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. ISAK-1790 VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ BENDROJI PROGRAMA MOKINIAMS, BESIMOKANTIEMS PAGAL VIDURINIO UGDYMO

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation JAUNIMO UŽIMTUMO PRIEMONIŲ KOMUNIKACIJA 2015-03-26 Julija Kačanova Aivaras Vencevičius 2 INSTITUCIJOS Komunikacijos strategijų analizė ES ŠALYS Geroji užsienio šalių patirtis PASIŪLYMAI Išvados ir tolimesni

Detaliau

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel 1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas PATALPA Adresas Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus

Detaliau

leidinys-v2.indd

leidinys-v2.indd 1 Lietuvos kaimo plėtros 2007 2013 m. programos įgyvendinimas 2 Lietuvos kaimo plėtros 2007 2013 m. programos įgyvendinimas UDK 338.43(474.5) Li239 Leidinyje pateikiama Lietuvos kaimo plėtros 2007 2013

Detaliau

FORMAI PRITARTA m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų administravimo darbo grupės, sudarytos Lietuvos Respublikos finansų ministro 2013 m.

FORMAI PRITARTA m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų administravimo darbo grupės, sudarytos Lietuvos Respublikos finansų ministro 2013 m. FORMAI PRITARTA 2014 2020 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų administravimo darbo grupės, sudarytos Lietuvos Respublikos finansų ministro 2013 m. liepos 11 d. įsakymu Nr. 1K-243 Dėl darbo grupės sudarymo,

Detaliau

VšĮ GAMTOS ATEITIS 2019 M. VISUOMENĖS ŠVIETIMO BEI INFORMAVIMO PAKUOČIŲ ATLIEKŲ TVARKYMO KLAUSIMAIS PROGRAMA BENDROSIOS NUOSTATOS VšĮ Gamtos ateitis (

VšĮ GAMTOS ATEITIS 2019 M. VISUOMENĖS ŠVIETIMO BEI INFORMAVIMO PAKUOČIŲ ATLIEKŲ TVARKYMO KLAUSIMAIS PROGRAMA BENDROSIOS NUOSTATOS VšĮ Gamtos ateitis ( VšĮ GAMTOS ATEITIS 2019 M. VISUOMENĖS ŠVIETIMO BEI INFORMAVIMO PAKUOČIŲ ATLIEKŲ TVARKYMO KLAUSIMAIS PROGRAMA BENDROSIOS NUOSTATOS VšĮ Gamtos ateitis (toliau Organizacija) parengė 2019 m. Visuomenės švietimo

Detaliau

VIEŠOJI ĮSTAIGA KLAIPĖDOS MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKAS VEIKLOS ATASKAITA 2016 M. Klaipėda 2017

VIEŠOJI ĮSTAIGA KLAIPĖDOS MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKAS VEIKLOS ATASKAITA 2016 M. Klaipėda 2017 VIEŠOJI ĮSTAIGA KLAIPĖDOS MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKAS VEIKLOS ATASKAITA 2016 M. Klaipėda 2017 TURINYS 1. Informacija apie viešosios įstaigos Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (toliau KMTP) veiklą

Detaliau

Microsoft Word - Palmolive_Drogas_full_rules_April_2019.doc

Microsoft Word - Palmolive_Drogas_full_rules_April_2019.doc Žaidimo Pirkite bet kurį PALMOLIVE produktą parduotuvėse Drogas ir laimėkite SPA Vilnius dovanų kuponą! rengimo taisyklės: 1. ŽAIDIMO UŽSAKOVAS, ORGAIZATORIUS IR PRIZŲ KOORDINATORIUS 1.1. Žaidimo užsakovas

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO PATVIRTINTA Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Tarybos 2019 m. vasario 19 d. Nutarimu Nr. (1.1) 150000-TP-3-3 STOJANČIŲJŲ Į VILNIAUS UNIVERSITETO MEDICINOS KRYPTIES REZIDENTŪROS STUDIJŲ PROGRAMAS

Detaliau

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK Priedas 15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2018/2019m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

MOD paraiškos forma

MOD paraiškos forma PATVIRTINTA Lietuvos mokslo tarybos pirmininko 2019 m. gegužės 29 d. įsakymu V-277 (Paraiškos IX kvietimo I konkurso mokslininkų grupių projektui vykdyti forma) PARAIŠKA IX KVIETIMO I KONKURSO MOKSLININKŲ

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Naujosios (Z) kartos vaikai Sociologija. Kartų teorijos 1955-1965 1966-1976 1977-1994 1995-2012 Kūdikių bumo II karta X karta Y karta Z karta Šiuo metu mūsų visuomenėje susiformavę gyvena 4 kartos. Kiekviena

Detaliau

Microsoft Word - KMAIK dėstytojų konkurso ir atestacijos aprašas (3)

Microsoft Word - KMAIK dėstytojų konkurso ir atestacijos aprašas (3) PATVIRTINTA: Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos Direktoriaus 2011-05-19 įsakymu Nr. 1-119 KAUNO MIŠKŲ IR APLINKOS INŽINERIJOS KOLEGIJOS DĖSTYTOJŲ ATESTAVIMO BEI KONKURSŲ EITI PAREIGAS ORGANIZAVIMO

Detaliau

Microsoft Word - Asmenų prašymų pasiūlymų ir skundų nagrinĊjimo tvarkos aprašas

Microsoft Word - Asmenų praÅ¡ymų pasiÅ«lymų ir skundų nagrinÄŠjimo tvarkos apraÅ¡as PATVIRTINTA Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų direktoriaus 2007 m. birželio 12 d. įsakymu Nr. V-37 (Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų direktoriaus 2014 m. birželio 18 d. įsakymo

Detaliau

VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS

VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS Į S A K Y M A S DĖL ELEKTRONINĖS DRAUDĖJŲ APTARNAVIMO SISTEMOS NAUDOJIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO

Detaliau

Europos socialinio fondo agentūros m. strateginis veiklos planas 2019 m. veiklos planas Europos socialinio fondo agentūros m. stra

Europos socialinio fondo agentūros m. strateginis veiklos planas 2019 m. veiklos planas Europos socialinio fondo agentūros m. stra Europos socialinio fondo agentūros 2019 2021 m. strateginis veiklos planas 1 2 Turinys Europos socialinio fondo agentūra. Misija, vizija, vertybės _ 3 Esamos situacijos įvertinimas: jėgų lauko analizė

Detaliau

Microsoft Word - REG 0 NUOSTATAI doc

Microsoft Word - REG 0 NUOSTATAI doc PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2014 m. sausio 20 d. įsakymu Nr. A1-25 REGIONINIŲ JAUNIMO ORGANIZACIJŲ TARYBŲ STIPRINIMO PROGRAMŲ FINANSAVIMO 2014 2015 METAIS KONKURSO

Detaliau

UAB Talentor Lietuva Perkūnkiemio g. 4A, LT Vilnius Tel.: Privatumo politika Duomenų apsaugos d

UAB Talentor Lietuva Perkūnkiemio g. 4A, LT Vilnius Tel.: Privatumo politika Duomenų apsaugos d Privatumo politika Duomenų apsaugos deklaracija ir informavimas PREAMBULĖ Svarbu: Mes konfidencialiai saugome Jūsų asmeninius duomenis ir vadovaujamės įstatyminėmis duomenų apsaugos nuostatomis. Mes norime

Detaliau

MOTYVUOTA IŠVADA DĖL KORUPCIJOS PASIREIŠKIMO TIKIMYBĖS Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu ir Korupci

MOTYVUOTA IŠVADA DĖL KORUPCIJOS PASIREIŠKIMO TIKIMYBĖS Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu ir Korupci MOTYVUOTA IŠVADA DĖL KORUPCIJOS PASIREIŠKIMO TIKIMYBĖS Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu ir Korupcijos analizės atlikimo tvarka, patvirtinta Lietuvos

Detaliau

Priedas Nr.18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VE

Priedas Nr.18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VE Priedas 18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2017/2018m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos 2010 m. balandžio 26 d. pasirašė projekto,,viešosios vandens turizmo infrastruktūros

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos 2010 m. balandžio 26 d. pasirašė projekto,,viešosios vandens turizmo infrastruktūros Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos 2010 m. balandžio 26 d. pasirašė projekto,,viešosios vandens turizmo infrastruktūros sukūrimas saugomose teritorijose" (toliau Projektas)

Detaliau

untitled

untitled EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2014 05 20 COM(2014) 284 final KOMISIJOS ATASKAITA EUROPOS PARLAMENTUI, TARYBAI, EUROPOS EKONOMIKOS IR SOCIALINIŲ REIKALŲ KOMITETUI IR REGIONŲ KOMITETUI dėl makroregioninių

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS REGIONINĖS PLĖTROS ĮSTATYMO NR. VIII-1889 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2014 m. rugsėjo 18 d. Nr. XII-1094 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos R

LIETUVOS RESPUBLIKOS REGIONINĖS PLĖTROS ĮSTATYMO NR. VIII-1889 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2014 m. rugsėjo 18 d. Nr. XII-1094 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos R LIETUVOS RESPUBLIKOS REGIONINĖS PLĖTROS ĮSTATYMO NR. VIII-1889 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2014 m. rugsėjo 18 d. Nr. XII-1094 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos Respublikos regioninės plėtros įstatymo Nr. VIII-1889

Detaliau

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS Suvestinė redakcija nuo 2010-07-23 iki 2011-02-03 Įsakymas paskelbtas: Žin. 2007, Nr. 106-4364, i. k. 1072055ISAK000VA-66 VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS

Detaliau

Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ metinio veiklos vertinimo pokalbio su darbuotoju tvarkos aprašas

Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ metinio veiklos vertinimo pokalbio su darbuotoju tvarkos aprašas PATVIRTINTA Mažeikių r. Tirkšlių darželio Giliukas: Direktoriaus 2017 m. vasario 22 d. įsakymu Nr. V1-8 METINIO VEIKLOS VERTINIMO POKALBIO SU DARBUOTOJU TVARKOS APRAŠAS I. SKYRIUS ĮVADINĖ DALIS 1. Metinio

Detaliau

STEPS projektas ir jo aktualumas Lietuvoje

STEPS projektas ir jo aktualumas Lietuvoje STEPS projektas ir jo aktualumas Dr. Rima Vaitkienė Sveikatos apsaugos ministerijos ES reikalų ir tarptautinių ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja STEPS projektas STEPS: angl. Strengthening Engagement in

Detaliau

aukciono nuostatai Nr.1

aukciono nuostatai Nr.1 PATVIRTINTA: UAB,,Trakų vandenys 2016-01-19 valdybos posėdžio Nr.1 nutarimu Nr.1.6.1 NEKILNOJAMOJO TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS 1.1 Šie nuostatai reglamentuoja UAB,,Trakų

Detaliau

Elektroninio dokumento nuorašas LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ NUTARIMAS DĖL VIETOVARDŽIŲ METŲ MINĖJIMO 2019 METAIS PLANO PATVIRTINIMO Nr. Vilnius Įg

Elektroninio dokumento nuorašas LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ NUTARIMAS DĖL VIETOVARDŽIŲ METŲ MINĖJIMO 2019 METAIS PLANO PATVIRTINIMO Nr. Vilnius Įg Elektroninio dokumento nuorašas LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ NUTARIMAS DĖL VIETOVARDŽIŲ METŲ MINĖJIMO 2019 METAIS PLANO PATVIRTINIMO Nr. Vilnius Įgyvendindama Lietuvos Respublikos Seimo 2018 m. birželio

Detaliau

DAINAVOS

DAINAVOS DALININKŲ SUSIRINKIMO NUTARIMAS DĖL VIEŠO KONKURSO VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS PANEVĖŽIO MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKO DIREKTORIAUS PAREIGOMS UŽIMTI ORGANIZAVIMO IR VIEŠOJO KONKURSO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO 2017 m.

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Daugiafunkcis sveikatinimo, ugdymo, kultūros ir užimtumo centro kompleksas 2015 m. liepos 8 d. Pristatymo turinys I. Projekto įgyvendinimo kontekstas ir vieta II. III. IV. Pagrindiniai duomenys apie projektą

Detaliau

PATVIRTINTA valstybės įmonės „Regitra“ generalinio direktoriaus

PATVIRTINTA valstybės įmonės „Regitra“ generalinio direktoriaus Kandidato vardas ir pavardė Gimimo data Adresas Deklaracijos pasirašymo data 1 priedas Valstybės įmonės Regitra nepriklausomų Audito komiteto narių atrankos komisijai KANDIDATO Į VALSTYBĖS ĮMONĖS REGITRA

Detaliau

AM_Ple_NonLegReport

AM_Ple_NonLegReport 6.12.2017 A8-0351/5 5 Miguel Urbán Crespo, Javier Couso Permuy, João Pimenta Lopes, Nikolaos Chountis 13 dalis 13. palankiai vertina tai, kad nuo to laiko, kai 2016 m. birželio mėn. priimta Visuotinė Europos

Detaliau

Tikslas – padėti mokiniams saugoti ir stiprinti sveikatą, organizuojant ir įgyvendinant priemones, susijusias su ligų ir traumų profilaktika

Tikslas – padėti mokiniams saugoti ir stiprinti sveikatą, organizuojant ir įgyvendinant priemones, susijusias su ligų ir traumų profilaktika PATVIRTINTA Direktoriaus 2018 m. gruodžio 3 d. įsakymu Nr. V-55 VILNIAUS LOPŠELIS- DARŽELIS,,MAŽYLIS SVEIKATOS STIPRINIMO IR PRIEŽIŪROS PLANAS 2018-2019 m. m. Tikslas padėti ugdytiniams saugoti ir stiprinti

Detaliau

Per kompetencijų ugdymą į sėkmingą asmenybę

Per kompetencijų ugdymą į sėkmingą asmenybę PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo 2008-01-09 ministro įsakymu Nr. ISAK- 43 VAIKŲ IR JAUNIMO KULTŪRINIO UGDYMO KONCEPCIJA I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Vaikų ir jaunimo kultūrinio ugdymo

Detaliau

PATVIRTINTA Mykolo Romerio universiteto Rektoriaus 2014 m. birželio 2 d. įsakymu Nr.1I-291 MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO LAIKINOSIOS STUDIJŲ REZULTATŲ Į

PATVIRTINTA Mykolo Romerio universiteto Rektoriaus 2014 m. birželio 2 d. įsakymu Nr.1I-291 MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO LAIKINOSIOS STUDIJŲ REZULTATŲ Į PATVIRTINTA Mykolo Romerio universiteto Rektoriaus 2014 m. birželio 2 d. įsakymu Nr.1I-291 MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO LAIKINOSIOS STUDIJŲ REZULTATŲ ĮVERTINIMO PATIKROS TVARKA I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1.

Detaliau

PATVIRTINTA Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko 2017 m. d. įsakymu Nr. O1- VALSTYBINĖS KAINŲ IR ENERGETIKOS KONTROLĖS KOMI

PATVIRTINTA Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko 2017 m. d. įsakymu Nr. O1- VALSTYBINĖS KAINŲ IR ENERGETIKOS KONTROLĖS KOMI PATVIRTINTA Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko 2017 m. d. įsakymu Nr. O1- VALSTYBINĖS KAINŲ IR ENERGETIKOS KONTROLĖS KOMISIJOS ELEKTROS ENERGIJOS KAINŲ PALYGINIMO INFORMACINĖS

Detaliau

KONVENCIJA Autentiškas vertimas Vyriausybės kanceliarijos Administracinis departamentas DĖL KULTŪROS RAIŠKOS ĮVAIROVĖS APSAUGOS IR SKATINIM

KONVENCIJA Autentiškas vertimas Vyriausybės kanceliarijos Administracinis departamentas DĖL KULTŪROS RAIŠKOS ĮVAIROVĖS APSAUGOS IR SKATINIM KONVENCIJA Autentiškas vertimas Vyriausybės kanceliarijos Administracinis departamentas 2016 11 24 DĖL KULTŪROS RAIŠKOS ĮVAIROVĖS APSAUGOS IR SKATINIMO Jungtinių Tautų Švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos

Detaliau

Top margin 1

Top margin 1 EUROPOS KOMISIJOS PRANEŠIMAS SPAUDAI Programa visiems. ES finansavimo laukia 5 milijonai Briuselis, 2011 m. lapkričio 23 d. Pagal šiandien Europos Komisijos pasiūlytą naująją ES švietimo, mokymo, jaunimo

Detaliau

Regioniniu s vietimo valdymo informaciniu sistemu ple tra ir s vietimo politikos analize s specialistu kompetencijos tobulinimas (II etapas) Bendradar

Regioniniu s vietimo valdymo informaciniu sistemu ple tra ir s vietimo politikos analize s specialistu kompetencijos tobulinimas (II etapas) Bendradar Regioniniu s vietimo valdymo informaciniu sistemu ple tra ir s vietimo politikos analize s specialistu kompetencijos tobulinimas (II etapas) Bendradarbiaujant su: Pristatymas: Nepakankamas te vu mokyklos

Detaliau

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019 LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019 m. gegužės 17 d. Nr. 1LKT-66(1.2) Vilnius kultūros

Detaliau

Microsoft Word - XIII SKYRIUS Kulturos pav ter.doc

Microsoft Word - XIII SKYRIUS Kulturos pav ter.doc TURINYS I SKYRIUS. BENDROSIOS NUOSTATOS...2 II SKYRIUS. NUORODOS...2 III SKYRIUS. SANTRUMPOS... 3 IV SKYRIUS. ŽINIOS APIE BENDROVĘ...4 V SKYR1US. KOKYBĖS VALDYMO SISTEMA... 4 I SKIRSNIS. KOKYBĖS VALDYMO

Detaliau

Projektas PATVIRTINTA Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos direktoriaus įsakymu Nr. V- ALYTAUS SAKALĖLIO PRADINĖS MOKYKLOS ELEKTRONINIO DIENYNO T

Projektas PATVIRTINTA Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos direktoriaus įsakymu Nr. V- ALYTAUS SAKALĖLIO PRADINĖS MOKYKLOS ELEKTRONINIO DIENYNO T PATVIRTINTA Alytaus Sakalėlio pradinės mokyklos direktoriaus 2019- įsakymu Nr. V- ALYTAUS SAKALĖLIO PRADINĖS MOKYKLOS ELEKTRONINIO DIENYNO TVARKYMO NUOSTATAI I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Alytaus Sakalėlio

Detaliau

APROBUOTA: Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro koordinavimo tarybos 2018 m. d. posėdyje (protokolo Nr. ) PATVIRTINTA: Kvalifikacijų ir p

APROBUOTA: Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro koordinavimo tarybos 2018 m. d. posėdyje (protokolo Nr. ) PATVIRTINTA: Kvalifikacijų ir p APROBUOTA: ir profesinio mokymo plėtros centro koordinavimo tarybos 2018 m. d. posėdyje (protokolo Nr. ) PATVIRTINTA: ir profesinio mokymo plėtros centro direktoriaus 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. V1-28

Detaliau

Projektas

Projektas PATVIRTINTA UAB Investicijų ir verslo garantijos valdybos 2015-03-27 sprendimu (posėdžio protokolas Nr.14) PAPILDOMOS SĄLYGOS, KURIOS TAIKOMOS TEIKIANT PASKOLAS SU UAB INVESTICIJŲ IR VERSLO GARANTIJOS

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Autorių teisės ir plagiato prevencija Jūratė Kuliešienė Daiva Steponavičienė KTU biblioteka Turinys Intelektinė nuosavybė Autorių teisės Plagiato prevencija Intelektinė nuosavybė (IN) Intelektinė nuosavybė

Detaliau

PATVIRTINTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus 2016 m. sausio 18 d. įsakymu Nr. V- 4-1 PRITARTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Ta

PATVIRTINTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus 2016 m. sausio 18 d. įsakymu Nr. V- 4-1 PRITARTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Ta PATVIRTINTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus 2016 m. sausio 18 d. įsakymu Nr. V- 4-1 PRITARTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Tarybos 2016 sausio 14 d. protokoliniu nutarimu (protokolas

Detaliau

PATVIRTINTA Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2014 m. rugpjūčio 4 d. įsakymu Nr. AD PATVIRTINTA (BĮ vadovas) (vardas, p

PATVIRTINTA Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2014 m. rugpjūčio 4 d. įsakymu Nr. AD PATVIRTINTA (BĮ vadovas) (vardas, p PATVIRTINTA Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2014 m. rugpjūčio 4 d. įsakymu Nr. AD1-2328 PATVIRTINTA (BĮ vadovas) (vardas, pavardė) (Savivaldybės biudžetinių įstaigų* veiklos

Detaliau

Lietuvos krikščioniškojo jaunimo blaivybės sąjunga „Žingsnis“ Kas ta „Sniego gniūžtė“?

Lietuvos krikščioniškojo jaunimo  blaivybės sąjunga „Žingsnis“   Kas ta „Sniego gniūžtė“? Lietuvos krikščioniškojo jaunimo blaivybės sąjunga Žingsnis PIRMININKO IR VALDYBOS METINĖ VEIKLOS ATASKAITA LKJBS Žingsnis Lietuvos krikščioniškojo jaunimo blaivybės sąjunga (LKJBS) Žingsnis yra prevencinė

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2015 m. gruodžio 1 d. įsakymu Nr. D METŲ EUROPOS SĄJUNGOS FONDŲ INVESTICIJŲ VEIKSMŲ

PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2015 m. gruodžio 1 d. įsakymu Nr. D METŲ EUROPOS SĄJUNGOS FONDŲ INVESTICIJŲ VEIKSMŲ PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2015 m. gruodžio 1 d. įsakymu Nr. D1-873 2014 2020 METŲ EUROPOS SĄJUNGOS FONDŲ INVESTICIJŲ VEIKSMŲ PROGRAMOS 5 PRIORITETO APLINKOSAUGA, GAMTOS IŠTEKLIŲ

Detaliau

Microsoft Word - TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA.docx

Microsoft Word - TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA.docx TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA APIE PROGRAMĄ Tai vienintelė Lietuvoje studijų programa, rengianti teatro mokytojus. Teatro ir kino pedagogika jungia dvi sudėtingas ir įdomias sritis teatro meną ir asmenybės

Detaliau

Slide 10

Slide 10 EUROSTARS 2 su inovacijomis sparčiau į rinką Daiva Keršienė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra 2019-06-19 Atsakykite į klausimus... Poreikis ko jūsų klientams/vartotojams reikia? Sprendimas koks

Detaliau

PAGAL 2017 M. NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ IR MIESTO BENDRUOMENĖS ĮGALINIMO SRITIES PRIORITETUS FINANSUOJAMŲ IR NEFINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ SĄRAŠAS Finans

PAGAL 2017 M. NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ IR MIESTO BENDRUOMENĖS ĮGALINIMO SRITIES PRIORITETUS FINANSUOJAMŲ IR NEFINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ SĄRAŠAS Finans PAGAL 2017 M. NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ IR MIESTO BENDRUOMENĖS ĮGALINIMO SRITIES PRIORITETUS FINANSUOJAMŲ IR NEFINANSUOJAMŲ PROJEKTŲ SĄRAŠAS Finansuojamų projektų sąrašas Eil. Nr. Kvietimo Nr. Pareiškėjo

Detaliau

SKLYPAS Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Antanas Kudarauskas tel

SKLYPAS Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Antanas Kudarauskas tel SKLYPAS Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Antanas Kudarauskas tel. +370 685 84631 antanas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas SKLYPAS Adresas Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Plotas 12 m2

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL FINANSŲ MINISTRO 2014 M. GRUODŽIO 30 D. ĮSAKYMO NR. 1K-499 DĖL METŲ EUROPOS SĄJUNGOS FON

LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL FINANSŲ MINISTRO 2014 M. GRUODŽIO 30 D. ĮSAKYMO NR. 1K-499 DĖL METŲ EUROPOS SĄJUNGOS FON LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL FINANSŲ MINISTRO 2014 M. GRUODŽIO 30 D. ĮSAKYMO NR. 1K-499 DĖL 2014 2020 METŲ EUROPOS SĄJUNGOS FONDŲ INVESTICIJŲ VEIKSMŲ PROGRAMOS STEBĖSENOS RODIKLIŲ

Detaliau

Microsoft Word - VP3-1.3-UM-05-R_ docx

Microsoft Word - VP3-1.3-UM-05-R_ docx LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTRAS Į S A K Y M A S DĖL VP3-1.3-ŪM-05-R PRIEMONĖS VIEŠOSIOS TURIZMO INFRASTRUKTŪROS IR PASLAUGŲ PLĖTRA REGIONUOSE PROJEKTŲ FINANSAVIMO SĄLYGŲ APRAŠO PATVIRTINIMO 2008 m.

Detaliau

Microsoft Word - B AM MSWORD

Microsoft Word - B AM MSWORD 25.11.2014 B8-0286/7 7 1 dalis 1. ragina valstybes nares ir Komisiją d ti tvarias pastangas įgyvendinti esamas taisykles ir užtikrinti, kad jų būtų laikomasi kaip visa apimančios strategijos dalį naikinti

Detaliau

Projektas

Projektas BALTOSIOS VOKĖS ŠILO GIMNAZIJA VEIKLOS PROGRAMA 2015 2016 m. m. SITUACIJOS ANALIZĖ 2014-2015 m.m. tikslai: 1. Aktualizuoti ugdymo(si) turinį bei formas atsižvelgiant į visuomenės kaitą, vietos bendruomenės

Detaliau

Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2015 m. vasario 19 d. (OR. en) 6197/15 PRANEŠIMAS nuo: Nuolatinių atstovų komiteto (COREPER I) kam: Dalykas: Taryba

Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2015 m. vasario 19 d. (OR. en) 6197/15 PRANEŠIMAS nuo: Nuolatinių atstovų komiteto (COREPER I) kam: Dalykas: Taryba Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2015 m. vasario 19 d. (OR. en) 6197/15 PRANEŠIMAS nuo: Nuolatinių atstovų komiteto (COREPER I) kam: Dalykas: Tarybai MI 82 COMPET 40 MAP 5 TELECOM 37 Tarybos išvadų dėl

Detaliau

Microsoft Word - Paslauga _leidimai išvezti iš LR_ Į-29 AP-15.doc

Microsoft Word - Paslauga _leidimai išvezti iš LR_ Į-29 AP-15.doc PATVIRTINTA Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktoriaus 2014 m. vasario 5 d. įsakymu Nr. Į-29 KULTŪROS PAVELDO DEPARTAMENTO PRIE KULTŪROS MINISTERIJOS ADMINISTRACINĖS PASLAUGOS

Detaliau

ES F ben dri Projekto kodas (Įrašoma automatiškai) 1 PROJEKTO SFMIS DUOMENŲ FORMA FORMAI PRITARTA m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos a

ES F ben dri Projekto kodas (Įrašoma automatiškai) 1 PROJEKTO SFMIS DUOMENŲ FORMA FORMAI PRITARTA m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos a ES F ben dri 1 PROJEKTO SFMIS DUOMENŲ FORMA FORMAI PRITARTA 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos administravimo darbo grupės, sudarytos Lietuvos Respublikos finansų ministro 2013 m. liepos

Detaliau

Asmens duomenų tvarkymo Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje taisyklių 2 priedas DUOMENŲ GRUPĖ: ASMENŲ PRAŠYMŲ, SKUNDŲ, KITŲ KREIPIMŲSI

Asmens duomenų tvarkymo Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje taisyklių 2 priedas DUOMENŲ GRUPĖ: ASMENŲ PRAŠYMŲ, SKUNDŲ, KITŲ KREIPIMŲSI Asmens duomenų tvarkymo Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboje taisyklių 2 priedas DUOMENŲ GRUPĖ: ASMENŲ PRAŠYMŲ, SKUNDŲ, KITŲ KREIPIMŲSI ANTRINĖS TEISINĖS PAGALBOS TEIKIMO KLAUSIMAIS NAGRINĖJIMAS

Detaliau

PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJ

PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJ PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJONO SVEIKIAUSIA MOKYKLA N U O S T A T A I 1. KONKURSO

Detaliau

2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas P

2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas P 2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas 4.1.1. Perspektyva ir bendruomenės susitarimai Vizijos bendrumas:

Detaliau

PRITARTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos tarybos posėdyje 2014 m. rugpjūčio 25 d. protokolo Nr. 7 PATVIRTINTA Vilniaus r. Egliški

PRITARTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos tarybos posėdyje 2014 m. rugpjūčio 25 d. protokolo Nr. 7 PATVIRTINTA Vilniaus r. Egliški PRITARTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos tarybos posėdyje 2014 m. rugpjūčio 25 d. protokolo Nr. 7 PATVIRTINTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos direktoriaus 2014

Detaliau

Microsoft Word - DV_Rekomendacijos2

Microsoft Word - DV_Rekomendacijos2 DOKUMENTŲ VALDYMO FUNKCIJOS EFEKTYVAUS ATLIKIMO REKOMENDACIJOS I. BENDROSIOS NUOSTATOS Dokumentų valdymo funkcijos efektyvaus atlikimo rekomendacijų (toliau Rekomendacijos) tikslas nustatyti valstybės

Detaliau

Funkcija

Funkcija PATVIRTINTA Jonavos r. Savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2013 m. sausio 25 Įsakymas Nr. V-2013-1 VISUOMENĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS SPECIALISTĖS LIVIJOS GRINIOVOS VYKDANČIOS MOKINIŲ SVEIKATOS

Detaliau

Brandos egzaminų organizavimas ir vykdymas 2012 m.

Brandos egzaminų organizavimas ir vykdymas 2012 m. BRANDOS EGZAMINŲ ORGANIZAVIMAS IR VYKDYMAS 2012 M. BENDROSIOS NUOSTATOS Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos aprašas (toliau Aprašas) reglamentuoja vidurinio ugdymo programos dalykų brandos

Detaliau

Skaidrė 1

Skaidrė 1 Vidurinio ugdymo programos aprašas Individualus ugdymo planas Telšių Džiugo vidurinės mokykla Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Janina Šalkauskytė Svarbūs klausimai baigiantiems 10 klasę: Ko aš noriu? Ką

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINIO PATENTŲ BIURO DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINIO PATENTŲ BIURO DIREKTORIAUS 2014 M. GEGUŽĖS 19 D. ĮSAKYMO NR. 3R-25

LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINIO PATENTŲ BIURO DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINIO PATENTŲ BIURO DIREKTORIAUS 2014 M. GEGUŽĖS 19 D. ĮSAKYMO NR. 3R-25 LIETUVOS RESPUBLIKOS VALSTYBINIO PATENTŲ BIURO DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINIO PATENTŲ BIURO DIREKTORIAUS 014 M. GEGUŽĖS 19 D. ĮSAKYMO NR. 3R-5 DĖL PRAŠYMŲ ATLIKTI PAIEŠKAS EUROPOS PATENTŲ TARNYBOJE

Detaliau

IŠDUODAMUOSE I, III, V IR VI TIPO NUMERIO ŽENKLUOSE NAUDOJAMŲ UŽRAŠŲ SUDARYMO EILIŠKUMO TVARKOS

IŠDUODAMUOSE I, III, V IR VI TIPO NUMERIO ŽENKLUOSE NAUDOJAMŲ UŽRAŠŲ SUDARYMO EILIŠKUMO TVARKOS PATVIRTINTA Valstybės įmonės Regitra generalinio direktoriaus 2018 m. birželio 29 d. įsakymu Nr. V-18/106 (pakeista 2019 m. vasario 12 d. įsakymu Nr. (1.1E)-V-27) VALSTYBINIO REGISTRACIJOS NUMERIO DERINIO

Detaliau