COVID-19 SITUACIJA UŽSIENIO ŠALYSE

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "COVID-19 SITUACIJA UŽSIENIO ŠALYSE"

Transkriptas

1 COVID-19 SITUACIJA UŽSIENIO ŠALYSE Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) skelbiamais 2021 m savaičių duomenimis, palyginti su savaitėmis, naujų užsikrėtimų skaičius Europos Sąjungos, Šengeno erdvės šalyse ir JK sparčiai mažėjo: 3 šalyse situacija per savaitę mažai keitėsi nežymus augimas fiksuotas Maltoje ir Islandijoje, tačiau sergamumas šiose šalyse išliko žemas atitinkamai 9,9 ir 10,4 naujų atvejų / gyventojų / per paskutines 14 dienų nustojo skaičiai augti ir stabilizavosi Danijoje 26 šalyse sergamumas mažėjo beveik dvigubai sumažėjo naujų užsikrėtimų Šveicarijoje, Švedijoje, Lenkijoje ir Kipre sergamumas sumažėjo ir Lietuvoje, tačiau mažėjimas nepakankami spartus, kad Lietuva paliktų pirmą vietą sąraše pagal sergamumo lygį 3 šalyse sergamumas augo nerimas dėl viruso indiškos atmainos plitimo jau matosi JK statistikoje skaičiai vėl šiek tiek didėjo Airijoje, antrą mėnesį svyruodami panašiame diapazone antrą savaitę naujų užsikrėtimų daugėja Portugalijoje tik Lietuvoje sergamumas buvo didesnis nei 300 naujų atvejų / gyventojų / per paskutines 14 dienų.

2 Situacijos pokyčiai. ECDC skelbiamais duomenimis, sergamumas 2021 m savaitėmis, palyginti su savaitėmis: Nyderlanduose mažėjo nuo 361,7 iki 278,1. Griežtesnės ribojančios priemonės įvestos nuo spalio 14 d., lapkričio pabaigoje pradėtas laipsniškas priemonių palengvinimas, tačiau vėl išaugus sergamumui nuo gruodžio 16 d. grįžta prie griežtų priemonių taikymo, jos sustiprintos nuo sausio 22 d. įvedant komendanto valandą. Nuo balandžio 28 d. priemonės švelninamos. Nyderlandai priskyrė Lietuvą prie didelės rizikos šalių, iš kurių atvykstant privaloma ne tik atlikti testą, bet ir užpildyti naują deklaracijos formą (nurodyti izoliavimosi vietą), o atvykus izoliuotis 10 dienų. Nutraukti izoliaciją galima tik tuo atveju, jei praėjus 5 dienoms po atvykimo atliktas testas bus neigiamas. Pildyti deklaraciją privalo ir tie asmenys, kuriems taikoma išimtis dėl izoliavimosi. Iš ES šalių šiame sąraše dar yra Švedija ir Kipras. iš didelės rizikos šalių atvykstantiems persirgusiems ar pasiskiepijusiems asmenims išimtys netaikomos už izoliavimosi reikalavimo nepaisymą numatyta 339 EUR bauda į šį sąrašą taip pat pateko Argentina, Bahreinas, Bolivija, Brazilija, Žaliasis Kyšulys, Čilė, Kolumbija, Kosta Rika, Dominika, Ekvadoras, Prancūzijos Gvinėja, Gajana, Maldyvai, Indija, Panama, Paragvajus, Peru, Seišeliai, Pietų Afrika, Surinamas, Urugvajus ir Venesuela. Keliauti saugiomis šalimis šiuo metu laikomos: Islandija, Portugalija, Suomija, Malta, Airija, Balearų ir Kanarų salos, Jonijos ir Šiaurės Egėjo salos, Norvegija (išskyrus Oslą ir Agderio apskritis), Portugalija, Rumunija, Australija, Naujoji Zelandija, Ruanda, Singapūras, Pietų Korėja, Izraelis ir Kinija (jei ši atšauks draudimą atvykti europiečiams). Nuo birželio 1 d. per Nyderlandus tranzitu vykstantys keleiviai nebeprivalo pateikti testo neigiamo atsakymo. Naujų užsikrėtimų skaičiui per savaitę mažėjant beveik penktadaliu, užkrečiamumo rodiklis buvo lygus 0,82.

3 Nuo birželio 5 d. įgyvendintas antras (iš 6) atsivėrimo etapas: restoranai ir kavinės gali priimti lankytojus uždarose patalpose darbo laikas pratęstas iki 22 val. (atitinkamai pratęstas ir leidimas prekiauti alkoholiu parduotuvėse) duris atvėrė muziejai, teatrai, kino teatrai ir kitos kultūros įstaigos namuose leidžiama priimti 4 svečius per dieną mažinami ribojimai sporto įstaigoms, veikiančioms uždarose patalpose. Latvijoje mažėjo nuo 366,0 iki 268,4. Nepaprastoji padėtis ir priemonės įvestos nuo lapkričio 9 d., nacionaliniu ir atskirų savivaldybių lygiu priemonės sugriežtintos nuo lapkričio 30 d., nuo gruodžio 3 d. priemonės dar labiau sugriežtintos. Nuo kovo 1 d. pradėta ribojimus švelninti. Belgijoje mažėjo nuo 268,9 iki 251,6. Karantinas ir komendanto valanda įvesti nuo lapkričio 2 d. Laipsniškas priemonių palengvinimas prasidėjo nuo gruodžio 1 d. Nuo kovo 27 d. priemonės vėl griežtinamos. Nuo balandžio 19 d. ribojimai laipsniškai švelninami. Nuo liepos ketina pradėti metų paauglių vakcinavimą. Užsikrėtimų skaičiui mažėjant, nuo birželio 9 d. įsigalios pirmasis Vasaros plano etapas: leidžiama klientus aptarnauti maitinimo įstaigų patalpose darbo laikas ilginamas iki val., lieka galioti 4 asmenų prie vieno stalo taisyklė (išskyrus vienos šeimos / namų ūkio narius, kurių gali būti ir daugiau) vieną dieną per savaitę darbuotojams leidžiama grįžti į darbo vietas, tačiau vienu metu darbe gali būti ne daugiau kaip 20 proc. darbuotojų arba 5 darbuotojai, kai įmonėje dirba ne daugiau kaip 10 darbuotojų

4 kultūros renginiuose atviroje erdvėje galės dalyvauti ne daugiau kaip 400 žmonių, vidaus patalpose ne daugiau kaip 200 arba ne daugiau kaip 75 proc. pajėgumo, jei patalpa mažesnė leidžiama veikti sporto salėms, saunoms, boulingams, kazino, lažybų punktams ir vidaus žaidimų aikštelėms sporto klubams leidžiama organizuoti pratybas ne didesnėms nei 50 asmenų grupėms uždarose patalpose ir atviroje erdvėje dar neturėjusiems galimybės pasiskiepyti asmenims (bet skiepo neatsisakiusiems) bus kompensuojamos PGR tyrimo išlaidos (iki 55 eurų), bet ne daugiau kaip du kartus per liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėn. Nuo liepos 1 d. bus naudojamas ES skaitmeninis sertifikatas, įrodantis, kad jo turėtojas buvo paskiepytas, jo testas buvo neigiamas arba jis yra persirgęs COVID-19. Pabrėžiama, kad ir toliau primygtinai nerekomenduojama keliauti į šalis už ES ribų. Grįžtantys į šalį Belgijos gyventojai: jei grįžta iš žaliosios arba oranžinės zonos izoliavimasis ir testas neprivalomi jei grįžta iš raudonosios zonos: turintiems ES skaitmeninį sertifikatą izoliavimasis neprivalomas atlikusiems testą ir gavusiems neigiamą atsakymą izoliavimasis neprivalomas (neigiamas PGR tyrimas privalomas asmenims nuo 12 metų) jei grįžtama iš labai didelės rizikos zonų, kur paplitusios pavojingos viruso mutacijos, privaloma izoliuotis 10 dienų ir atlikti PGR testus pirmą ir septintą izoliavimosi dieną (taikoma ir baigusiems pasiskiepyti asmenims). Į užsienį vykstantys Belgijos gyventojai, turintys ES skaitmeninį sertifikatą, galės laisvai keliauti ES valstybių narių teritorijoje.

5 Užsieniečių kelionės į Belgiją: jei atvykstama iš žaliosios arba oranžinės zonos izoliavimasis ir testas neprivalomi jei atvykstama iš raudonosios zonos turintiems ES skaitmeninį sertifikatą izoliavimasis neprivalomas, bet PGR tyrimas turi būti atliktas ne anksčiau kaip prieš 72 val. iki atvykimo jei atvykstama ne iš ES šalių asmenys turi būti visiškai paskiepyti (+2 savaitės) viena iš ES patvirtintų vakcinų ir jiems atvykimo dieną turi būti atliktas PGR tyrimas; jei tyrimas neigiamas, izoliavimasis neprivalomas iš labai didelės rizikos zonos (rizikingos mutacijos) atvykti draudžiama. Danijoje mažėjo nuo 247,7 iki 238,5. Nuo gruodžio 16 d. sugriežtintos ribojančios priemonės visoje šalies teritorijoje. Nuo kovo 1 d. švelninami ribojimai nacionaliniu ir regionų lygiu. Švedijoje mažėjo nuo 427,1 iki 227,4. Įvestos ribojančios priemonės nuo gruodžio 18 d. Nuo birželio 1 d. švelninamos taikytos priemonės. Graikijoje mažėjo nuo 259,4 iki 225,9. Karantinas įvestas nuo lapkričio 7 d., nuo lapkričio 12 d. įvesta komendanto valanda. Nuo sausio 11 d. priemonės griežtinamos / švelninamos, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos regionuose. Nuo kovo 22 d. dalis ribojimų atšaukiami nacionaliniu lygiu. Slovėnijoje mažėjo nuo 264,4 iki 205,1. Ekstremali situacija, komendanto valanda ir griežti ribojimai įvesti nuo spalio 24 d. Taikomos priemonės priklausomai nuo epidemiologinės situacijos regionuose. Nuo sausio 23 d. pradėta švelninti priemones. Sugriežtintos priemonės prieš Velykų šventes. Nuo balandžio 12 d. ribojimai švelninami.

6 Prancūzijoje mažėjo nuo 222,2 iki 187,2. Karantinas visoje šalyje paskelbtas nuo spalio 30 d. Nuo lapkričio 28 d. pradėtas laipsniškas karantino priemonių švelninimas. Nuo sausio 16 d. griežtesni ribojimai įvedami atskiruose regionuose, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos. Nuo balandžio 2 d. griežtesnės priemonės įvestos nacionaliniu lygiu. Nuo gegužės 3 d. pradėta švelninti priemones. Paskelbta, jog nuo birželio 15 d. pradedami vakcinuoti metų vaikai. Visoje šalyje krenta užsikrėtimų skaičiai, išskyrus pietvakarius. Nuo birželio 9 d. ES šalių piliečiai, kurie turės vakcinavimą patvirtinantį dokumentą, galės atvykti ir keliauti šalyje. Neskiepyti vaikai bus įleidžiami kartu su skiepytais suaugusiaisiais. Ši nuostata galios ir Australijos, Pietų Korėjos, Izraelio, Libano, Japonijos, Naujosios Zelandijos ir Singapūro piliečiams. Atvykstantieji iš kitų šalių, įskaitant JAV ir JK, net ir vakcinuoti asmenys privalės pateikti testo neigiamą atsakymą, tačiau jiems nereikės izoliuotis, o neskiepytiems asmenims iš šių šalių leidžiama atvykti tik būtinų kelionių. Estijoje mažėjo nuo 250,7 iki 175,9. Gruodžio 5 d. įvestos papildomos priemonės, nuo gruodžio 14 d. priemonės dar kartą sugriežtintos. Nuo sausio 15 d. pradėta švelninti ribojimus regionuose, o nuo vasario 3 d. įsigaliojo sušvelninti ribojimai nacionaliniu lygiu. Nuo vasario 22 d. ribojimai vėl griežtinami, nuo kovo 11 d. įvestas griežtas karantinas. Nuo balandžio 26 d. priemonės švelninamos. Užsikrėtimų skaičiui toliau mažėjant, užkrečiamumo rodiklis svyruoja tarp 0,7 ir 0,8. Nuo gegužės 31 d.: sporto, laisvalaikio, neformaliojo švietimo ir mokymo veikla uždarose patalpose leidžiama ne didesnėmis nei 25 asmenų grupėmis (iki šiol buvo 10), taikant maksimalų 50 proc. patalpų užimtumo limitą (buvo 25 proc.) 2+2 taisyklė viešose uždarose patalpose keičiama žmonių išsisklaidymo (protingumo kriterijus atitinkančios distancijos) reikalavimu.

7 Nuo birželio 2 d. reikalavimas privalomai dėvėti kaukes viešose uždarose erdvėse tapo rekomendacija dėvėti kaukes gausesnio žmonių susibūrimo vietose. Nuo birželio 14 d. bus: viešų renginių patalpose, konferencijų, teatrų spektaklių, koncertų, kino seansų, kitų pramoginių ir sporto renginių, religinių apeigų dalyvių, taip pat muziejų ir parodų centrų, SPA, vandens parkų, baseinų lankytojų leistinas skaičius didinamas iki ne daugiau kaip 600 (šiuo metu 200), išlaikant 50 proc. patalpų užimtumo limitą renginių atviroje erdvėje maksimalus leistinas dalyvių skaičius didinamas iki ne daugiau kaip renginiai leidžiami iki 24 val. (šiuo metu iki 22 val.) neberibojamas grupių prie vieno stalo dydis viešojo maitinimo įstaigose, išlaikant 50 proc. patalpų užimtumo limitą ir darbo laiko ribojimą iki 24 val. Kipre mažėjo nuo 279,2 iki 151,2. Komendanto valanda įvesta nuo lapkričio 5 d., griežtesnės priemonės nuo lapkričio 30 d., priemonės dar labiau sugriežtintos nuo gruodžio 11 d. Nuo vasario 1 d. pradėta švelninti ribojimus. Nuo balandžio 26 d. įvestas karantinas. Nuo gegužės 10 d. priemonės švelninamos. Šveicarijoje mažėjo nuo 299,8 iki 145,9. Karantino priemonės įvestos nuo sausio 18 d. Nuo kovo 1 d. švelninami ribojimai. Kroatijoje mažėjo nuo 229,5 iki 139,8. Griežtos priemonės galiojo nuo lapkričio 28 d. Nuo vasario 1 d. priemonės švelninamos. Patvirtinta nacionalinė ES COVID sertifikatų išdavimo sistema, ji pradėjo veikti nuo birželio 1 d. sertifikatus galima gauti elektroniniu būdu ir spausdintine versija

8 sertifikatą gali gauti ir pirmą dozę gavę asmenys, kai po vakcinavimo pirma doze praėjo 22 dienos pažymima, kad pasienio tarnybos yra visiškai pasirengusios priimti kitų šalių išduotus sertifikatus. Liuksemburge mažėjo nuo 210,2 iki 137,5. Komendanto valanda ir griežtesni ribojimai įvesti nuo spalio 30 d., priemonės labiau sugriežtintos nuo lapkričio 26 d. Nuo gruodžio 26 d. įvestos papildomos priemonės. Nuo sausio 11 d. pradėta priemones švelninti. Ispanijoje mažėjo nuo 139,7 iki 132,1. Ribojančios priemonės dažniausiai taikomos / švelninamos regionų lygiu. Madridas ir centrinis Kastilija-La Manča regionas tik dabar atsisako privalomo kaukių dėvėjimo viešose vietose atviroje erdvėje. Reikalavimas dėvėti kaukes uždarose patalpose išlieka. Regionuose, kuriuose sergamumo lygis nukris žemiau 50 naujų užsikrėtimo atvejų / gyventojų / per paskutines 14 dienų, bus leidžiama atidaryti diskotekas ir naktinius klubus darbo laikas bus ribojamas iki 3 val. nakties. Dar nėra priimta sprendimo dėl papildomų saugumo priemonių, pvz., ar bus leidžiama šokti, ar bus ribojamas būriavimasis, ar bus privaloma dėvėti kaukes. Madride jau šiuo metu leidžiama restoranams ir barams dirbti iki 1 val. nakties. Airijoje augo nuo 102,6 iki 119,5. Aukščiausio lygio ribojančios priemonės taikytos nuo spalio 21 d. iki lapkričio 30 d. Gruodžio mėn. pradėtas laipsniškas priemonių palengvinimas, tačiau nuo gruodžio 31 d. vėl įvestos aukščiausio, penkto, lygio priemonės, o sausio 7 d. papildomai sugriežtintos. Nuo balandžio 12 d. ribojimai švelninami. Norvegijoje mažėjo nuo 110,5 iki 102,9. Nuo vasario 3 d. švelninamos / griežtinamos priemonės, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos regionuose, kartu taikant griežtą atvykstančių į šalį asmenų epidemiologinę kontrolę.

9 Vokietijoje mažėjo nuo 149,6 iki 98,9. Dalinis karantinas paskelbtas nuo lapkričio 2 d., priemonės sugriežtintos nuo gruodžio 16 d. Nuo vasario 22 d. pradėta švelninti ribojimus. Nuo balandžio 23 d. įsigaliojo avarinis stabdis ir gali būti taikomos griežtesnės priemonės regionuose, kur didelis sergamumas. Užkrečiamumo rodiklis buvo lygus 0,87. Naujų užsikrėtimų skaičius gyventojų per paskutines 7 dienas nukrito žemiau 25. Daugiausiai atvejų užfiksuota Baden-Viurtembergo (37,0), Saro (36,6), Heseno (35,7) ir Šiaurės Reino-Vestfalijos (34,3) federalinėse žemėse, mažiausiai Meklenburgo- Priešakinės Pomeranijos (11,7), Brandenburgo (14,7), Šlėzvigo-Holšteino (15,8) federalinėse žemėse ir Hamburgo mieste (20,1). Nuo birželio 7 d. Hamburgo ir Berlyno miestuose restoranams ir kavinėms leista klientus aptarnauti uždarose patalpose būtina pateikti neigiamą testo rezultatą, o nuo birželio 4 d. Berlyne jau nereikia pateikti neigiamo testo rezultato restoranų lauko terasose. Nuo birželio 11 d. viešbučiai vėl galės priimti turistus. Nustatyta 6 asmenų grupė, kuri nelegaliai prekiavo falsifikuotais vakcinacijos popieriniais sertifikatais. Italijoje mažėjo nuo 135,8 iki 95,4. Griežtos dviejų lygių (nacionaliniu ir regionų) priemonės įvestos nuo lapkričio 5 d., nuo gruodžio 4 d. įsigaliojo papildomos priemonės. Nuo sausio 18 d. priemonės griežtinamos / švelninamos, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos regionuose (baltas, geltonas, oranžinis, raudonas rizikos lygiai). Mažėjant užsikrėtimų skaičiui, vis daugiau šalies regionų patenka į baltąją zoną: Friulis-Venecija Džulija, Molizė ir Sardinija jau patenka į mažiausios rizikos regionų grupę Ligūrija, Venetas, Umbrija ir Abrucai patenka nuo birželio 7 d. Lacijus, Lombardija, Pjemontas, Apulija, Emilija-Romanija ir Trentas nuo birželio 14 d.

10 Austrijoje mažėjo nuo 115,8 iki 83,7. Komendanto valanda ir griežtesnės priemonės įvestos nuo lapkričio 3 d., nuo lapkričio 17 d. įvestas karantinas. Nuo gruodžio 7 d. pradėta priemones švelninti, tačiau dėl atsinaujinusio sergamumo augimo teko jas nuo gruodžio 26 d. vėl griežtinti. Nuo vasario 8 d. švelninami ribojimai. Čekijoje mažėjo nuo 118,2 iki 76,4. Dalinis karantinas įvestas nuo spalio 22 d., nuo spalio 28 d. įvesta komendanto valanda. Švelninant ribojimus, gruodžio 3 d. buvo paskelbtas trečias (vidutinis) rizikos lygis, tačiau dėl sparčiai atsinaujinusio sergamumo augimo gruodžio 27 d. grįžta prie penkto rizikos lygio, kovo 1 d. dar labiau sugriežtinti ribojimai. Nuo balandžio 12 d. pradėta priemones švelninti. Slovakijoje mažėjo nuo 114,3 iki 76,2. Dalinis karantinas įvestas nuo spalio 24 d. Nuo lapkričio 16 d. pradėtas laipsniškas priemonių švelninimas, tačiau nuo gruodžio 11 d. grįžta prie griežtesnių priemonių. Nuo vasario 8 d. pradėta švelninti ribojimus. Nuo kovo 8 d. ribojimai vėl sugriežtinti. Nuo balandžio 12 d. priemonės švelninamos, nuo gegužės 17 d. atšaukta ekstremali padėtis. Portugalijoje augo nuo 55,6 iki 65,2. Priemonės buvo taikomos dažniausiai regionų lygiu. Nuo sausio 18 d. įvestos karantino priemonės, nuo sausio 31 d. jos sugriežtintos. Nuo kovo 15 d. pradėtas laipsniškas priemonių švelninimas. Vengrijoje mažėjo nuo 101,9 iki 61,1. Nuo lapkričio 4 d. įvesta komendanto valanda, o nuo lapkričio 11 d. dalinis karantinas, sugriežtinti ribojimai nuo kovo 8 d. Nuo balandžio 7 d. pradėta priemones švelninti. Dauguma apribojimų atšaukti, bet liko prievolė dėvėti kaukes uždarose patalpose ir viešajame transporte; viešojo maitinimo įstaigose gali būti aptarnaujami tik turintys imuniteto pasus. Nuo birželio 15 d. savivaldybių įstaigos grįš prie kontaktinio darbo.

11 Bulgarijoje mažėjo nuo 92,7 iki 58,7. Griežtesni ribojimai įvesti nuo spalio 29 d., o nuo lapkričio 28 d. priemonės dar labiau sugriežtintos. Nuo sausio 16 d. pradėta švelninti ribojimus. Nuo kovo 20 d. ribojimai sugriežtinti. Nuo balandžio 1 d. vėl pradėta priemones švelninti. Epideminės situacijos režimas pratęstas iki liepos 31 d. Įsigaliojo naujos įvažiavimo į šalies teritoriją taisyklės. Asmenys, kuriems leidžiama atvykti į šalį, nepriklausomai nuo jų pilietybės bei šalies, iš kurios atvyksta, įleidžiami tik pateikus vieną iš šių dokumentų: skiepijimo sertifikatą, nurodantį, kad asmuo buvo visiškai paskiepytas COVID-19 vakcina, praėjus 14 dienų laikotarpiui nuo paskutiniojo skiepo sertifikate būtina nurodyti asmens vardą, pavardę, parašytus lotyniškai ir atitinkančius asmens kelionės dokumentus, gimimo datą, skiepijimo datas, skiepo pavadinimą ir vakcinos partijos numerį, gamintojo pavadinimą bei šalį; sveikatos priežiūros įstaigos dokumentą, kad asmuo persirgo COVID-19, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu COVID-19 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjus dienų iki atvykimo į šalį dokumente turi būti nurodyti asmens vardas, pavardė, atitinkantys asmens kelionės dokumentus, medicininės įstaigos, kurioje buvo atlikti tyrimai, duomenys bei tyrimo atlikimo datos, taip pat būtina, kad pažymoje būtų lotyniškai pažymėta PGR arba RAT testų teigiamas atsakymas positive ; ES šalių, Šengeno susitarimo šalių (įskaitant San Mariną, Andorą, Monaką ir Vatikaną) piliečiai bei jų šeimos nariai, taip pat JK, Australijos, Kanados, JAV, Sakartvelo, Japonijos, Naujosios Zelandijos, Kinijos, Ruandos, Pietų Korėjos, Tailando, Tuniso, Urugvajaus, JAE, Ukrainos, Šiaurės Makedonijos, Serbijos, Albanijos, Kosovo, Bosnijos ir Hercegovinos, Juodkalnijos, Moldovos, Rusijos, Izraelio, Kuveito, Baltarusijos ir Turkijos piliečiai ir asmenys, turintys leidimą gyventi Bulgarijos Respublikoje, bei jų šeimos nariai, turintys Bulgarijos nacionalinę vizą D, bei asmenys, turintys leidimą gyventi ES šalyje arba Šengeno susitarimo šalyse, ir jų šeimos nariai įleidžiami į šalies teritoriją, pateikus vieną iš

12 nurodytų dokumentų: skiepijimo sertifikatą, dokumentą, kad asmuo persirgo, arba pažymą, kad ne anksčiau kaip prieš 72 val. atlikto PGR testo atsakymas neigiamas, arba pažymą, kad ne anksčiau kaip prieš 48 val. atlikto antigeno testo iš nosiaryklės atsakymas neigiamas. Lichtenšteine mažėjo nuo 69,7 iki 51,6. Sugriežtintos priemonės galioja nuo gruodžio 20 d. Nuo kovo 1 d. švelninami ribojimai. Jungtinėje Karalystėje didėjo nuo 40,7 iki 48,9. Anglijoje nuo sausio 5 d. įvestas karantinas, nuo kovo 8 d. pradedamas laipsniškas išėjimas iš karantino; Škotijoje nuo sausio 5 d. įvestas aukščiausias priemonių lygis, nuo vasario 22 d. pradėtas ribojimų švelninimas; Velse priemonės įvestos nuo gruodžio 22 d., ribojimų švelninimas prasidėjo nuo vasario 22 d.; Šiaurės Airijoje priemonės įvestos nuo gruodžio 26 d., švelninamos nuo vasario 22 d. Velse nuo birželio 7 d. švelninamos priemonės: leidžiama privačiai uždarose patalpose susitikti 3 šeimoms / namų ūkiams, prie kurių dar gali prisijungti ir vieni gyvenantys suaugusieji atviroje erdvėje leidžiama susitikti 30 asmenų leidžiami organizuoti renginiai atviroje erdvėje, kuriuose gali dalyvauti ne daugiau kaip asmenų. Anglijoje užkrečiamumo rodiklis padidėjo iki 1,0 1,2. Birželio 21 d. numatytas visiškas pandemijos suvaržymų panaikinimas gali būti atidėtas. Nerimą kelia beveik 50 proc. išaugę užsikrėtimų skaičiai, palyginti su prieš tai buvusia savaite; teigiama, kad viruso indiškos atmainos plitimas yra 40 proc. agresyvesnis. Paskutiniame atlaisvinimų etape buvo numatyta leisti veikti naktiniams klubams, panaikinti visus socialinių kontaktų suvaržymus ir reikalavimus masiniams renginiams Palyginti su ankstesne savaite, naujų užsikrėtimų skaičius išaugo penktadaliu maždaug 75 proc. atvejų sudaro indiškoji atmaina, kuri plinta agresyviau nei iki tol vyravusi britiškoji.

13 Anglijoje abiem vakcinos dozėmis paskiepyta 51 proc., Škotijoje 48 proc., Šiaurės Airijoje 47 proc., Velse 46 proc. gyventojų. Lenkijoje mažėjo nuo 81,9 iki 45,0. Nuo gruodžio 28 d. paskelbtas nacionalinis karantinas su griežtais ribojimais. Nuo vasario 1 d. pradėta švelninti priemones. Nuo vasario 27 d. taikomi sugriežtinti ribojimai atskiruose regionuose, nuo kovo 20 d. griežti ribojimai paskelbti nacionaliniu lygiu, dar labiau sugriežtinti kovo 27 d. Nuo balandžio 19 d. pradėta priemones švelninti, nuo balandžio 26 d. grįžta prie ribojimų taikymo pagal epidemiologinę situaciją konkrečiuose regionuose, nuo gegužės 1 d. švelninamos taikomos priemonės nacionaliniu lygiu. Nuo birželio 6 d. toliau švelninami ribojimai: leidžiama rengti muges, konferencijas bei parodas kontaktiniu būdu, jei vienam žmogui užtikrinamas ne mažesnis kaip 15 kv. metrų plotas nustatant dalyvių limitą, paskiepyti asmenys neskaičiuojami leidžiama atnaujinti veiklą vaikų žaidimo kambariams, jei vienam žmogui užtikrinamas ne mažesnis kaip 15 kv. metrų plotas nustatant dalyvių limitą, paskiepyti asmenys neskaičiuojami viešuose susibūrimuose (oficialiuose renginiuose, kur dalyviai yra registruojami) ir vestuvėse leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 150 žmonių (buvo 50) nustatant dalyvių limitą, paskiepyti asmenys neskaičiuojami spontaniški / neplanuoti vieši susibūrimai ir toliau draudžiami (leidžiama rinkis ne daugiau kaip 5 asmenims) viešajame transporte gali būti užimta 75 proc. vietų. Nuo birželio 7 d. ketinama pradėti skiepyti vaikus nuo 12 iki 15 metų. Suomijoje mažėjo nuo 49,8 iki 40,5. Nuo vasario 25 d. įvesti griežtesni reikalavimai, priklausomai nuo epidemiologinės situacijos papildomos priemonės taikomos atskiruose regionuose.

14 Iki birželio 27 d. pratęsta vidaus sienų kontrolė su ES ir Šengeno erdvės šalimis, atvykstant visomis transporto priemonėmis, išskyrus pramoginius laivus` į šalį gali atvykti tik Suomijos piliečiai ir nuolatiniai gyventojai bei asmenys, turintys būtiną priežastį leidžiama vykti tranzitu grįžtant į nuolatinę gyvenamąją vietą kitoje ES ir Šengeno erdvės šalyje. Rumunijoje mažėjo nuo 46,8 iki 28,2. Nuo kovo 8 d. papildomos priemonės taikomos atskiruose regionuose, priklausomai nuo epidemiologinės padėties Nuo birželio 2 d. pradėta vakcinuoti metų vaikus. Islandijoje beveik nesikeitė, nuo 10,2 iki 10,4. Nuo gruodžio 12 d. pradėtas laipsniškas priemonių palengvinimas, kartu taikant griežtą atvykstančių į šalį asmenų epidemiologinę kontrolę. Maltoje beveik nesikeitė, nuo 9,3 iki 9,9. Nuo kovo 10 d. įvestos griežtos priemonės, jos dar labiau sugriežtintos nuo kovo 28 d. Nuo balandžio 12 d. priemonės švelninamos. Parengta pagal Lietuvos atstovybių užsienyje informaciją.

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKAS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVO

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKAS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVO VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKAS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO 2015

Detaliau

MIGRACIJOS METRAŠTIS 2018

MIGRACIJOS METRAŠTIS 2018 MIGRACIJOS METRAŠTIS 2018 M. 2 MIGRACIJOS METRAŠTIS 2018 MIGRACIJOS DEPARTAMENTAS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VIDAUS REIKALŲ MINISTERIJOS 2018 M. MIGRACIJOS METRAŠTIS Vilnius, 2019 ISSN 2351-6607 MIGRACIJOS

Detaliau

TIC pavadinimas Paž. Nr. Mėnuo Palangos turizmo informacijos centras 2015 m. sausis Šalis Kodas Lank. sk. Iš viso TOTAL 1189 Lietuva LT 609 Užsienio v

TIC pavadinimas Paž. Nr. Mėnuo Palangos turizmo informacijos centras 2015 m. sausis Šalis Kodas Lank. sk. Iš viso TOTAL 1189 Lietuva LT 609 Užsienio v 2015 m. sausis Iš viso TOTAL 1189 Lietuva LT 609 Užsienio valstybės WORL 580 Australija ir Okeanija AOCT 0 Pietų ir Vidurio Amerika SCAM 0 Šiaurės Amerika NAMR 0 JAV USA 0 Azija ASIA 0 Izraelis IL 0 Japonija

Detaliau

Miglė Tuskienė Mokesčių ir ekonomikos vaidmuo užtikrinant minimalias pajamas

Miglė Tuskienė Mokesčių ir ekonomikos vaidmuo užtikrinant minimalias pajamas Miglė Tuskienė Mokesčių ir ekonomikos vaidmuo užtikrinant minimalias pajamas Ekonomikos augimas - esminė skurdo ir pajamų nelygybės mažinimo prielaida Tvariai auganti ekonomika Struktūrinės reformos Tvarūs

Detaliau

INFORMACIJA SKELBIAMA VIEŠAI Forma patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. balandžio 5 d. įsakymu Nr. 159 (Lietuvos Respu

INFORMACIJA SKELBIAMA VIEŠAI Forma patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. balandžio 5 d. įsakymu Nr. 159 (Lietuvos Respu INFORMACIJA SKELBIAMA VIEŠAI Forma patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. balandžio 5 d. įsakymu Nr. 159 (Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos 2015 m. birželio 2 d. įsakymo

Detaliau

KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/  m. vasario 21 d. - kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/ dėl Sutart

KOMISIJOS  REGLAMENTAS  (ES)  2019/  m.  vasario 21 d.  -  kuriuo  iš  dalies  keičiamas  Reglamentas  (ES)  Nr. 1408/ dėl  Sutart 2019 2 22 L 51 I/1 II (Ne teisėkūros procedūra priimami aktai) REGLAMENTAI KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/316 2019 m. vasario 21 d. kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/2013 dėl Sutarties

Detaliau

Top margin 1

Top margin 1 EUROPOS KOMISIJOS PRANEŠIMAS SPAUDAI Programa visiems. ES finansavimo laukia 5 milijonai Briuselis, 2011 m. lapkričio 23 d. Pagal šiandien Europos Komisijos pasiūlytą naująją ES švietimo, mokymo, jaunimo

Detaliau

v.10.0 APIBRĖŽIMAI Domeno vardo registracijos tvarka Šioje Tvarkoje vartojami terminai yra apibrėžti Nuostatose ir Sąlygose ir (arba) Ginčų sprendimo

v.10.0 APIBRĖŽIMAI Domeno vardo registracijos tvarka Šioje Tvarkoje vartojami terminai yra apibrėžti Nuostatose ir Sąlygose ir (arba) Ginčų sprendimo APIBRĖŽIMAI Domeno vardo registracijos tvarka Šioje Tvarkoje vartojami terminai yra apibrėžti Nuostatose ir Sąlygose ir (arba) Ginčų sprendimo taisyklėse. DALYKAS IR APIMTIS Šia Registracijos tvarka nustatomos

Detaliau

PowerPoint pristatymas

PowerPoint pristatymas Lietuvos agroverslo tendencijos DNB Bankas 2015 m. gegužės 22 d. Agroverslas iki šiol buvo vienas iš atspariausių Lietuvos ūkio stuburo slankstelių 8,5 8,7 Maisto sektoriaus pridėtinė vertė, dalis BVP,

Detaliau

LIETUVIŲ KAIP UŽSIIMTI VERSLU Europa _EU_li 2019

LIETUVIŲ KAIP UŽSIIMTI VERSLU Europa _EU_li 2019 LIETUVIŲ KAIP UŽSIIMTI VERSLU Europa 032819_EU_li 2019 4LIFE Europa Mūsų istorija Europoje Pagrindinį biurą Ispanijoje 4Life atidarė 2007 metais Barselonoje. Vėliau atidarėme dar du biurus Romoje ir Hamburge.

Detaliau

PREFERENCINĖ KILMĖ

PREFERENCINĖ KILMĖ PREKIŲ KILMĖ IR MUITŲ SĄJUNGOS I. LENGVATINĖ (PREFERENCINĖ) KILMĖ Lengvatiniai (preferenciniai) importo muitai taikomi pagal Europos Sąjungos (toliau ES) vardu sudarytus lengvatinės (preferencinės) prekybos

Detaliau

Mokinių pasiekimai Vilniaus mieste. Tarptautinių ir nacionalinių tyrimų duomenys

Mokinių pasiekimai Vilniaus mieste. Tarptautinių ir nacionalinių tyrimų duomenys NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS Mokinių pasiekimai Vilniaus mieste. Tarptautinių tyrimų duomenys Dr. Rita Dukynaitė Vilnius, 2015-10-07 Esminiai akcentai iš tarptautinių tyrimų Lygmuo Lytis Socialinis, ekonominis,

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Konkurencingumo lenktynės pačiame įkarštyje: Kaip nelikti ant atsarginių žaidėjų suolelio? Indrė Genytė-Pikčienė Vyriausioji analitikė Luminor 2018 m. lapkričio 26 d. Lietuvos ekonomikos šuolis didžiausias

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO Forma patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2002 m. balandžio 5 d. įsakymu Nr. 159 (Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2015 m. kovo 27 d įsakymo Nr. V-445 redakcija)

Detaliau

EUROPOS KOMISIJOS SPECIALUS EUROBAROMETRAS 397, 2014 (Tyrimas atliktas 2013 m. vasario kovo mėnesiais) Sociologinio tyrimo dalies Tolerancija korupcij

EUROPOS KOMISIJOS SPECIALUS EUROBAROMETRAS 397, 2014 (Tyrimas atliktas 2013 m. vasario kovo mėnesiais) Sociologinio tyrimo dalies Tolerancija korupcij EUROPOS KOMISIJOS SPECIALUS EUROBAROMETRAS 397, 2014 (Tyrimas atliktas 2013 m. vasario kovo mėnesiais) Sociologinio tyrimo dalies Tolerancija korupcijai apžvalga Šioje dalyje nagrinėjamas bendras europiečių

Detaliau

MULTIPLE

MULTIPLE DARBUOTOJŲ MIGRANTŲ SOCIALINĖS APSAUGOS ADMINISTRACINĖ KOMISIJA Žr. nurodymus 4 psl. ( 1 ) PAŽYMA DĖL ŠEIMOS SUDĖTIES SIEKIANT SKIRTI IŠMOKAS ŠEIMAI Regl. 1408/71: 73 str.; 74 str.; 77 str.; 78 str. Regl.

Detaliau

Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos

Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos konferencijoje Kalbos, kultūra

Detaliau

Santrauka 2007 m. ESPAD ataskaita Narkotinių medžiagų vartojimas 35 Europos šalių mokinių grupėje LT

Santrauka 2007 m. ESPAD ataskaita Narkotinių medžiagų vartojimas 35 Europos šalių mokinių grupėje LT Santrauka 27 m. ESPAD ataskaita Narkotinių medžiagų vartojimas 35 Europos šalių mokinių grupėje LT Teisinis pranešimas Šį Europos narkotikų ir narkomanijos stebėsenos centro (EMCDDA) leidinį gina autorių

Detaliau

PRIEGLOBSTIS LIETUVOJE 2018 METAIS METINĖ ATASKAITA Vilnius, 2019 ISSN

PRIEGLOBSTIS LIETUVOJE 2018 METAIS METINĖ ATASKAITA Vilnius, 2019 ISSN PRIEGLOBSTIS LIETUVOJE 2018 METAIS METINĖ ATASKAITA Vilnius, 2019 ISSN 2351-6763 2 TURINYS PRIEGLOBSTIS LIETUVOJE 3 PRIEGLOBSČIO SUTEIKIMO PROCEDŪROS SCHEMA 4 PRIEGLOBSČIO PRAŠYMAI 5 SPRENDIMAI 9 DUBLINO

Detaliau

Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2015 m. rugsėjo 15 d. (OR. en) Tarpinstitucinė byla: 2015/0198 (NLE) 12046/15 ADD 1 VISA 288 COLAC 88 PASIŪLYMAS nu

Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2015 m. rugsėjo 15 d. (OR. en) Tarpinstitucinė byla: 2015/0198 (NLE) 12046/15 ADD 1 VISA 288 COLAC 88 PASIŪLYMAS nu Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2015 m. rugsėjo 15 d. (OR. en) Tarpinstitucinė byla: 2015/0198 (NLE) 12046/15 ADD 1 VISA 288 COLAC 88 PASIŪLYMAS nuo: Europos Komisijos generalinio sekretoriaus, kurio

Detaliau

Microsoft PowerPoint - Medicinos klasteris

Microsoft PowerPoint - Medicinos klasteris Tikslinės rinkos, apžvalga, planai Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos Ieva Druktenė Lietuvos turizmo statistika 2 mln. užsienio turistų 2,6 mln. vietinių turistų (2012 m.) 1 vieta

Detaliau

untitled

untitled EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2014 04 24 COM(2014) 240 final KOMISIJOS ATASKAITA EUROPOS PARLAMENTUI IR TARYBAI dėl 2006 m. gruodžio 18 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr. 1921/2006 dėl

Detaliau

Alkoholio ir kitų narkotikų tyrimas Europos mokyklose ESPAD 2011 Tyrimo Lietuvoje ataskaita Tyrimo atlikimą organizavo Ugdymo plėtotės centras, ataska

Alkoholio ir kitų narkotikų tyrimas Europos mokyklose ESPAD 2011 Tyrimo Lietuvoje ataskaita Tyrimo atlikimą organizavo Ugdymo plėtotės centras, ataska Alkoholio ir kitų narkotikų tyrimas Europos mokyklose ESPAD 2011 Tyrimo Lietuvoje ataskaita Tyrimo atlikimą organizavo Ugdymo plėtotės centras, ataskaitą parengė Irena Šutinienė ( Lietuvos socialinių tyrimų

Detaliau

2010 m. vakcinomis valdomu ligu epidemiologines situacijos apzvalga Lietuvoje

2010 m. vakcinomis valdomu ligu epidemiologines situacijos apzvalga Lietuvoje VAKCINOMIS VALDOMŲ LIGŲ EIPIDEMIOLOGINĖS SITUACIJOS APŽVALGA LIETUVOJE 2010 metai UŽKREČIAMŲJŲ LIGŲ IR AIDS CENTRAS LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA Vilnius 2011 Parengė Imunoprofilaktikos

Detaliau

st16572.lt10.doc

st16572.lt10.doc EUROPOS SĄJUNGOS TARYBA 16572/10 (OR. en) PRANEŠIMAS SPAUDAI 3047-as Tarybos posėdis Bendrieji reikalai Briuselis, PRESSE 306 PR CO 37 Pirmininkas Steven Vanackere Belgijos Ministro Pirmininko pavaduotojas

Detaliau

EN

EN LT LT LT EUROPOS BENDRIJŲ KOMISIJA Briuselis, 2008.6.27 COM(2008) 393 galutinis KOMISIJOS ATASKAITA EUROPOS PARLAMENTUI IR TARYBAI DĖL TARYBOS DIREKTYVOS 89/398/EEB DĖL VALSTYBIŲ NARIŲ ĮSTATYMŲ, SUSIJUSIŲ

Detaliau

(Microsoft Word - Aur\353s.doc)

(Microsoft Word - Aur\353s.doc) DĖL GAUTOS INFORMACIJOS APIE ASMENS DUOMENŲ, TVARKOMŲ BANKUOSE IR KITOSE KREDITO ĮSTAIGOSE BEI FINANSŲ ĮMONĖSE, TEIKIMĄ KREDITŲ BIURAMS APIBENDRINIMO Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija 2009 m. sausio

Detaliau

I. EKSPORTO RAIDA LIETUVOS PREKIŲ EKSPORTAS 2019 M. I KETV. Apžvalga Paskelbta: Pirmame šių metų ketvirtyje bendro prekių eksporto vertės m

I. EKSPORTO RAIDA LIETUVOS PREKIŲ EKSPORTAS 2019 M. I KETV. Apžvalga Paskelbta: Pirmame šių metų ketvirtyje bendro prekių eksporto vertės m I. EKSPORTO RAIDA LIETUVOS PREKIŲ EKSPORTAS 2019 M. I KETV. Apžvalga Paskelbta: 2019.05.30 Pirmame šių metų ketvirtyje bendro prekių eksporto vertės metinis augimas sudarė 7,7%. Iš viso eksportuota prekių

Detaliau

INVESTAVIMO TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS

INVESTAVIMO  TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS 1996-2016 INVESTAVIMO TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS FINANSINIS TURTAS LIETUVOS TENDENCIJOS 2016 M. LAPKRITIS Mlrd. eurų VIENAM GYVENTOJUI TENKANTIS TURTAS IŠAUGO 5,5 KARTO Šalies namu ūkių

Detaliau

Kalbų mokėjimo lygis Vidurinio ugdymo įstaigose Eurydice tinklo ataskaita Europos nacionalinių testų rezultatų apžvalga mokslo metai Švietim

Kalbų mokėjimo lygis Vidurinio ugdymo įstaigose Eurydice tinklo ataskaita Europos nacionalinių testų rezultatų apžvalga mokslo metai Švietim Kalbų mokėjimo lygis Vidurinio ugdymo įstaigose Eurydice tinklo ataskaita Europos nacionalinių testų rezultatų apžvalga 2014 2015 mokslo metai Švietimas ir mokymas Kalbų mokėjimo lygis vidurinio ugdymo

Detaliau

DIGIPASS DP 260 VARTOTOJO INSTRUKCIJA

DIGIPASS DP 260 VARTOTOJO INSTRUKCIJA DIGIPASS DP 260 VARTOTOJO INSTRUKCIJA Turinys 1. Kas tai yra DIGIPASS? 2. Kaip įjungti DIGIPASS, įvesti ir pakeisti PIN- kodą? 3.Kaip naudotis DIGIPASS? 1. Kas tai yra? - DIGIPASS 260 Kliento identifikavimo

Detaliau

Patients rights have no borders Naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis kitoje ES valstybėje narėje

Patients rights have no borders Naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis kitoje ES valstybėje narėje Patients rights have no borders Aktyvaus pilietiškumo tinklas, norėdamas prisidėti prie Europos Sąjungos (ES) įgyvendinamos kampanijos Pacientų teisės neturi sienų, parengė šią informaciją apie Direktyvą

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA INFORMACINIS PRANEŠIMAS 2018 m. lapkričio 26 d. Klausimai ir atsakymai. ES ir JK piliečių teisės, išdėstytos 2018 m. lapkričio 14 d.

EUROPOS KOMISIJA INFORMACINIS PRANEŠIMAS 2018 m. lapkričio 26 d. Klausimai ir atsakymai. ES ir JK piliečių teisės, išdėstytos 2018 m. lapkričio 14 d. EUROPOS KOMISIJA INFORMACINIS PRANEŠIMAS 2018 m. lapkričio 26 d. Klausimai ir atsakymai. ES ir JK piliečių teisės, išdėstytos 2018 m. lapkričio 14 d. paskelbtame susitarime dėl išstojimo Šiame dokumente

Detaliau

PROBLEMOS ANALIZĖ ŠVIETIMO Pagrindiniai klausimai: Kodėl reikia keisti mokinių mokymosi pasiekimų ir pažangos vertinimo sistemą? Kaip vertinami mokini

PROBLEMOS ANALIZĖ ŠVIETIMO Pagrindiniai klausimai: Kodėl reikia keisti mokinių mokymosi pasiekimų ir pažangos vertinimo sistemą? Kaip vertinami mokini PROBLEMOS ANALIZĖ ŠVIETIMO Pagrindiniai klausimai: Kodėl reikia keisti mokinių mokymosi pasiekimų ir pažangos vertinimo sistemą? Kaip vertinami mokinių mokymosi pasiekimai ir pažanga Lietuvos bendrojo

Detaliau

Projekto lyginamasis variantas

Projekto lyginamasis variantas 1. PMĮ 5 straipsnio 7-10 dalys ir jų apibendrinti paaiškinimai (komentarai) 7. Lietuvos vieneto, nuolatinių buveinių pagal šio straipsnio 9 dalyje nustatytą formulę apskaičiuota apmokestinamojo pelno iš

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ligita Valalytė /Užimtumo tarnybos direktorė 2018/10/25 Darbo rinkos tendencijos 2018 m. sausio 1 d. registruota 152481 darbo neturinčių Nuo 2010 m. kylanti Lietuvos ekonomika 2017 m. skatino darbo jėgos

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO ĮSTATYMO NR. VIII-840 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2017 m. gruodžio 21 d. Nr. XIII-961 Vilnius 1 straipsni

LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO ĮSTATYMO NR. VIII-840 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2017 m. gruodžio 21 d. Nr. XIII-961 Vilnius 1 straipsni LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO ĮSTATYMO NR. VIII-840 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2017 m. gruodžio 21 d. Nr. XIII-961 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo

Detaliau

Sausio mėnesio rinkos apžvalga metai elektros energijos rinkoje pasižymėjo kainų kritimu: Elektros perdavimo jungčių pajėgumas ir efek

Sausio mėnesio rinkos apžvalga metai elektros energijos rinkoje pasižymėjo kainų kritimu: Elektros perdavimo jungčių pajėgumas ir efek Sausio mėnesio rinkos apžvalga 2015 02 24 2015 metai elektros energijos rinkoje pasižymėjo kainų kritimu: Elektros perdavimo jungčių pajėgumas ir efektyvus Rygos šiluminių elektrinių veikimas sausį Nord

Detaliau

Ramunas Grusas 01

Ramunas Grusas 01 2016 m. kovo 5 d. Šiauliai KONFERENCIJA VEIKLA / 2015 DAVIS CUP FED CUP JAUNIMO OLIMPINIS FESTIVALIS EUROPOS IR PASAULIO ČEMPIONATAI LIETUVOS RESPUBLIKOS ČEMPIONATAS TARPTAUTINIAI TURNYRAI REITINGINIAI

Detaliau

Europos agentūros duomenys apie įtraukųjį ugdymą. Esminės įžvalgos ir išvados (2014 / 2016)

Europos agentūros duomenys apie įtraukųjį ugdymą. Esminės įžvalgos ir išvados (2014 / 2016) Europos agentūros duomenys apie įtraukųjį ugdymą Esminės įžvalgos ir išvados (2014 / 2016) EUROPEAN AGENCY for Special Needs and Inclusive Education EUROPOS AGENTŪROS DUOMENYS APIE ĮTRAUKŲJĮ UGDYMĄ Esminės

Detaliau

LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO METŲ VEIKLOS PROGRAMA Patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos 2017 m. sausio 27 d. nutarimu Nr.6 Vilniu

LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO METŲ VEIKLOS PROGRAMA Patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos 2017 m. sausio 27 d. nutarimu Nr.6 Vilniu LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO 2017 2020 METŲ VEIKLOS PROGRAMA Patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos 2017 m. sausio 27 d. nutarimu Nr.6 Vilnius 2017 2 TURINYS I. LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO

Detaliau

Baltijos šali ekonomikos perspektyvos Koki krypt pasirinksime dabar? Jekaterina Rojaka DNB grup s vyr. ekonomist Baltijos šalims 2013 m. lapkri io 28

Baltijos šali ekonomikos perspektyvos Koki krypt pasirinksime dabar? Jekaterina Rojaka DNB grup s vyr. ekonomist Baltijos šalims 2013 m. lapkri io 28 Baltijos šali ekonomikos perspektyvos Koki krypt pasirinksime dabar? Jekaterina Rojaka DNB grup s vyr. ekonomist Baltijos šalims 2013 m. lapkri io 28 d. Prieškrizinio lygio nepasiek vidaus rink orientuoti

Detaliau

Présentation PowerPoint

Présentation PowerPoint Imigracija ir Darbo migracija ES ir Lietuvoje Audra Sipavičienė TMO, EMN Migracijos svarba pasaulyje 2,9% 2,8% 2,8% 2,9% 3,2% 3,3% 3,4% 3,5% Iš kurių 75+ milijonai arba maždaug 1/3 yra Europoje 153 mln

Detaliau

Microsoft Word - stendas triuksmo I

Microsoft Word - stendas triuksmo I Balandžio 25-oji Tarptautinė triukšmo suvokimo diena Kada nors žmonija bus priversta nugalėti triukšmą taip pat ryžtingai, kaip cholerą ir marą, - XIX amžiaus vokiečių mikrobiologas R. Kochas.. Istorija

Detaliau

Invitation to 11th Scientific Network on Food Consumption Data

Invitation to 11th Scientific Network on Food Consumption Data Maisto suvartojimo duomenų tinklas Dr. Albertas Barzda Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras albertas.barzda@smlpc.lt PASITARIMAS, SKIRTAS GERESNIAM BENDRADARBIAVIMUI IR PASIKEITIMUI INFORMACIJA

Detaliau

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL UAB KAVAMEDIA LICENCIJOS NR. LP410 SĄLYGŲ PAKEITIMO 2011 m. rugsėjo 14 d. Nr. KS-146 Vilnius Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo

Detaliau

Lietuvos ūkio sektorių finansavimo po 2020 m. vertinimas: mokslas, technologijos ir inovacijos Šis dokumentas yra II tarpinės vertinimo ataskaitos 4 p

Lietuvos ūkio sektorių finansavimo po 2020 m. vertinimas: mokslas, technologijos ir inovacijos Šis dokumentas yra II tarpinės vertinimo ataskaitos 4 p Lietuvos ūkio sektorių finansavimo po 2020 m. vertinimas: mokslas, technologijos ir inovacijos Šis dokumentas yra II tarpinės vertinimo ataskaitos 4 priedas 2019 m. balandžio 23 d. Dokumentą parengė UAB

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS AZARTINIŲ LOŠIMŲ ĮSTATYMO NR. IX-325 2, 10, 15, 16, 29 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 15 1, 16 1 STRAIPSNIAIS ĮSTATYM

LIETUVOS RESPUBLIKOS AZARTINIŲ LOŠIMŲ ĮSTATYMO NR. IX-325 2, 10, 15, 16, 29 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 15 1, 16 1 STRAIPSNIAIS ĮSTATYM LIETUVOS RESPUBLIKOS AZARTINIŲ LOŠIMŲ ĮSTATYMO NR. IX-325 2, 10, 15, 16, 29 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 15 1, 16 1 STRAIPSNIAIS ĮSTATYMAS 2017 m. lapkričio 21 d. Nr. XIII-771 Vilnius 1 straipsnis.

Detaliau

719347LT

719347LT ASAMBLEA PARLAMENTARIA EURO LATINOAMERICANA EUROPOS IR LOTYNŲ AMERIKOS PARLAMENTINö ASAMBLöJA REZOLIUCIJA Europos Sąjungos ir Lotynų Amerikos energetikos politika remiantis Politinių reikalų, saugumo ir

Detaliau

7-oji metinė Lietuvos įmonių vadovų apklausa Lietuvos, Baltijos šalių ir pasaulio lyderių ateities perspektyvos 2019 m., vasaris

7-oji metinė Lietuvos įmonių vadovų apklausa Lietuvos, Baltijos šalių ir pasaulio lyderių ateities perspektyvos 2019 m., vasaris 7-oji metinė Lietuvos įmonių vadovų apklausa Lietuvos, Baltijos šalių ir pasaulio lyderių ateities perspektyvos 2019 m., vasaris www.pwc.lt Pasaulio ekonomikos forume Davose PwC pristatė 22-ojo PwC Global

Detaliau

Ataskaita visuomenei 2014

Ataskaita visuomenei 2014 Efektyvi ekonominė šalies raida neįmanoma be efektyvios sistemos. Kelių transportas išlaiko svarbią poziciją tiek vidaus, tiek tarptautiniuose vežimuose. Pagrindinis šios rūšies pranašumas galimybė krovinius

Detaliau

KONVENCIJA DĖL ASMENŲ BE PILIETYBĖS STATUSO

KONVENCIJA DĖL ASMENŲ BE PILIETYBĖS STATUSO KONVENCIJA DĖL ASMENŲ BE PILIETYBĖS STATUSO Priimta 1954 m. rugsėjo 28 d. įgaliotųjų atstovų Konferencijos, sušauktos pagal Ekonomikos ir socialinių reikalų tarybos 1954 m. balandžio 26 d. 526 A(XVII)

Detaliau

Banko_paslaugu_internetu_teikimo_salygos_

Banko_paslaugu_internetu_teikimo_salygos_ Banko paslaugų internetu teikimo sąlygos 1. Banko paslaugos internetu tai AB SEB banko (toliau Bankas) ir SEB grupės įmonių, kurioms atstovauja Bankas ar kurios naudojasi Banko paslaugų internetu sistema,

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Baltijos šalių namų ūkių finansų apžvalga Julita Varanauskienė SEB banko šeimos finansų ekspertė Pajamos augo visose šalyse, iš ateities daugiausia tikisi latviai Vidutinis neto darbo užmokestis (EUR)

Detaliau

Microsoft Word - IKIMOKYKLINČ IR PRIEŀMOKYKLINČ PEDAGOGIKA.docx

Microsoft Word - IKIMOKYKLINÄŒ IR PRIEÅ€MOKYKLINÄŒ PEDAGOGIKA.docx IKIMOKYKLINĖ IR PRIEŠMOKYKLINĖ PEDAGOGIKA APIE PROGRAMĄ Studijų programa Ikimokyklinė ir priešmokyklinė pedagogika skirta rengti pedagogus darbui su vaikais nuo gimimo iki 7 metų. Studijų programa yra

Detaliau

Elektroninių pažymėjimų tvarkymo sistema

Elektroninių pažymėjimų tvarkymo sistema Data: 2019-09-16 Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba Turinys 1. Įžanga... 3 1.1. Dokumento tikslas... 3 1.2. Terminai ir santrumpos... 3 2. Perskaitykite pirmiausia... 4 2.1. Ką rasite šiame

Detaliau

Situacijos vertinimas:

Situacijos vertinimas: Alkoholio suvartojimo ir pasekmių mažinimo Lietuvoje programa A. Matulas, A. Veryga Programa parengta remiant Tėvynės sąjungos (konservatoriai, politiniai kaliniai ir tremtiniai, krikščioniškieji demokratai)

Detaliau

european-semester_thematic-factsheet_addressing-inequalities_lt.docx

european-semester_thematic-factsheet_addressing-inequalities_lt.docx EUROPOS SEMESTRO TEMINĖ INFORMACIJOS SUVESTINĖ NELYGYBĖS ŠALINIMAS 1. ĮVADAS Pastaraisiais metais paaštrėjo nelygybės problema. Ekonomikos krizė stipriai paveikė Europą ne vienus metus trukęs gyvenimo

Detaliau

LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 167/1 I (Aktai, kuriuos skelbti privaloma) EUROPOS PARLAMENTO IR TARYBOS SPRENDIMAS Nr. 895/2006/

LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 167/1 I (Aktai, kuriuos skelbti privaloma) EUROPOS PARLAMENTO IR TARYBOS SPRENDIMAS Nr. 895/2006/ 2006 6 20 Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 167/1 I (Aktai, kuriuos skelbti privaloma) EUROPOS PARLAMENTO IR TARYBOS SPRENDIMAS Nr. 895/2006/EB 2006 m. birželio 14 d. nustatantis supaprastintą asmenų

Detaliau

LIETUVOS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS MEDICINOS AKADEMIJA Visuomenės sveikatos fakultetas Sveikatos vadybos katedra Kristina Lazaravičienė GIMDOS KA

LIETUVOS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS MEDICINOS AKADEMIJA Visuomenės sveikatos fakultetas Sveikatos vadybos katedra Kristina Lazaravičienė GIMDOS KA LIETUVOS SVEIKATOS MOKSLŲ UNIVERSITETAS MEDICINOS AKADEMIJA Visuomenės sveikatos fakultetas Sveikatos vadybos katedra Kristina Lazaravičienė GIMDOS KAKLELIO VĖŽIO ATRANKINĖS PATIKROS PROGRAMOS VYKDYMAS:

Detaliau

Paroc akmens vatos gaminių kainynas

Paroc akmens vatos gaminių kainynas PAROC AKMENS VATOS GAMINIŲ KAINYNAS 2015 Statybinė izoliacija Kiekis je s Lt/ Lt/ Eur/ Eur/ Universalios 8537274 8539435 PAROC extra 50 1220 610 14 10,42 24 250,08 4,83 5,85 1,40 1,69 8537286 8539512 75

Detaliau

Commission's Action Plan on Skills and Mobility

Commission's Action Plan on Skills and Mobility Turinys ĮVADAS 5 1. Kodėl mums reikia šio vadovo? 5 2. Taisyklės glaustai 5 I DALIS. DARBUOTOJŲ KOMANDIRAVIMAS 7 1. Kuri socialinės apsaugos sistema taikoma darbuotojams, laikinai komandiruotiems į kitą

Detaliau

Microsoft Word - METODINES_raupu.doc

Microsoft Word - METODINES_raupu.doc TERITORIJOS APSAUGOS NUO RAUPŲ ĮVEŽIMO IR IŠPLITIMO TIPINöS TVARKOS APRAŠAS (metodin s rekomendacijos) BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Teritorijos apsaugos nuo raupų įvežimo ir išplitimo tipin s tvarkos aprašas

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2011 m. rugsėjo 1 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2015 m. gegužės 28 d. nutarimo Nr redakci

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2011 m. rugsėjo 1 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2015 m. gegužės 28 d. nutarimo Nr redakci PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2011 m. rugsėjo 1 d. nutarimu Nr. 03-144 (Lietuvos banko valdybos 2015 m. gegužės 28 d. nutarimo Nr. 03-90 redakcija) ATSAKINGOJO SKOLINIMO NUOSTATAI I SKYRIUS BENDROSIOS

Detaliau

PowerPoint-præsentation

PowerPoint-præsentation Sveiki atvykę į HCS Faktai apie HCS Šeimos įmonė 500 darbuotojų Finansinis įvertinimas AAA Apyvarta 2017 TDKK 1.663.169 ISO 14001:2015 sertifikatas ISO 9001:2015 sertifikatas DS/OHSAS 18001 sertifikatas

Detaliau

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL UAB PENKIŲ KONTINENTŲ KOMUNIKACIJŲ CENTRAS LICENCIJOS NR. LP328 SĄLYGŲ PAKEITIMO 2011 m. rugsėjo 14 d. Nr. KS-141 Vilnius Vadovaudamasi Lietuvos

Detaliau

Uzsienieciu teisines padeties istatymas pakeistas

Uzsienieciu teisines padeties istatymas pakeistas DOCUMENT NO 1. LAW ON LEGAL STATUS OF ALIENS Įstatymas skelbtas: Žin., 2004, Nr. 73-2539 Neoficialus įstatymo tekstas LIETUVOS RESPUBLIKOS ĮSTATYMAS DöL UŽSIENIEČIŲ TEISINöS PADöTIES 2004 m. balandžio

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Paslaugų suteikimo vieta ir jų apmokestinimas PVM. Numatomi PVM įstatymo pakeitimai nuo 2019 m. VMI prie FM Mokesčių informacijos departamentas 2018 m. Seminaro planas Pagrindinė paslaugų vietos nustatymo

Detaliau

Microsoft PowerPoint - NMVA_TIMSS2011_2013_pristatymas_viskas

Microsoft PowerPoint - NMVA_TIMSS2011_2013_pristatymas_viskas International Association for the Evaluation of Educational Achievement Trends in International Mathematics and Science Study TIMSS 2011 Tyrimo tikslai bei populiacija Tyrimas TIMSS (Trends in International

Detaliau

viewPublishedDoc.aspx

viewPublishedDoc.aspx AGROPLUS Stimul Reglamentas (EB) Nr. 453/2010 ir Reglamentas (EB) Nr. 1272/2008 Formatas: ES Produkto Kodas (-ai) Produkto pavadinimas NP-0061-1-A AGROPLUS Stimul Rekomenduojama paskirtis: Naudojimo apribojimai.

Detaliau

Microsoft Word - TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA.docx

Microsoft Word - TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA.docx TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA APIE PROGRAMĄ Tai vienintelė Lietuvoje studijų programa, rengianti teatro mokytojus. Teatro ir kino pedagogika jungia dvi sudėtingas ir įdomias sritis teatro meną ir asmenybės

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation REKLAMOS PRIEMONĖS Visų reklaminių pozicijų kainos pateiktos be PVM Marius Naraveckas Mob. +370 615 22 086 El.p m.naraveckas@ltou.lt Ryga KRYPTYS 9 MIESTAI 8 7 ŠALYS ~ 850 ~ 26000 ~ 316 000 KELEIVIO PORTRETAS

Detaliau

Microsoft Word - pavadinimas _2_.doc

Microsoft Word - pavadinimas _2_.doc UŽKREČIAMŲJŲ LIGŲ PROFILAKTIKOS IR KONTROLöS CENTRAS VILNIAUS UNIVERSITETO MEDICINOS FAKULTETO INFEKCINIŲ LIGŲ DERMATOVENEROLOGIJOS IR MIKROBIOLOGIJOS KLINIKA TERITORIJOS APSAUGOS NUO RAUPŲ ĮVEŽIMO IR

Detaliau

MOTYVUOTA IŠVADA DĖL KORUPCIJOS PASIREIŠKIMO TIKIMYBĖS Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu ir Korupci

MOTYVUOTA IŠVADA DĖL KORUPCIJOS PASIREIŠKIMO TIKIMYBĖS Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu ir Korupci MOTYVUOTA IŠVADA DĖL KORUPCIJOS PASIREIŠKIMO TIKIMYBĖS Informuojame, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymu ir Korupcijos analizės atlikimo tvarka, patvirtinta Lietuvos

Detaliau

LIETUVOS DARBO BIRŽOS

LIETUVOS DARBO BIRŽOS PATVIRTINTA Lietuvos darbo biržos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus 2017 m. liepos 5 d. įsakymu Nr. V-382 KELIONĖS, APGYVENDINIMO, PRIVALOMOJO SVEIKATOS TIKRINIMO IR SKIEPIJIMO

Detaliau

ATSAKYMAI Geografiniai tyrimai internete XXIX Lietuvos mokinių geografijos olimpiada Tema: Globalizacija tarp galimybių ir iššūkių Dalyvio Nr. Druskin

ATSAKYMAI Geografiniai tyrimai internete XXIX Lietuvos mokinių geografijos olimpiada Tema: Globalizacija tarp galimybių ir iššūkių Dalyvio Nr. Druskin ATSAKYMAI Geografiniai tyrimai internete XXIX Lietuvos mokinių geografijos olimpiada Tema: Globalizacija tarp galimybių ir iššūkių Dalyvio Nr. Druskininkai 2017 m. gegužės 4 6 d. 1 užduotis Geografiniai

Detaliau

Metinė ataskaita 2018 NESUSTOK. PASAULIS PLATUS.

Metinė ataskaita 2018 NESUSTOK. PASAULIS PLATUS. Metinė ataskaita 2018 NESUSTOK. PASAULIS PLATUS. NESUSTOK. PASAULIS PLATUS. Dažnai juokaujame, jog esame turizmo industrijos senieji vilkai: aktyviai dirbame jau nuo 1991 m. Kasmet suteikiame daugiau negu

Detaliau

KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/  m. vasario 28 d. - kuriuo nustatomos nuo Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) N

KOMISIJOS  REGLAMENTAS  (ES)  2019/  m.  vasario 28 d.  -  kuriuo  nustatomos  nuo  Europos  Parlamento  ir  Tarybos  reglamento  (EB)  N 2019 3 1 L 62/1 II (Ne teisėkūros procedūra priimami aktai) REGLAMENTAI KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/343 2019 m. vasario 28 d. kuriuo nustatomos nuo Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Užkrečiamųjų ligų grėsmės: kam turi būti pasiruošusios sveikatos priežiūros įstaigos? Prof. dr. SAULIUS ČAPLINSKAS Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius saulius@ulac.lt www.sauliuscaplisnkas.lt

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA VDU Rasos gimnazijos Visuotinio dalininkų susirinkimo 2018 m. gegužės 17 d. protokolu Nr. DSP-04 ASMENŲ PRIĖMIMO Į VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETO RASOS GIMNAZIJĄ KRITERIJŲ IR KLASIŲ KOMPLEKTAVIMO

Detaliau

Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2017 m. balandžio 4 d. (OR. en) 7993/17 SAN 138 PRIDEDAMAS PRANEŠIMAS nuo: Europos Komisijos generalinio sekretoria

Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2017 m. balandžio 4 d. (OR. en) 7993/17 SAN 138 PRIDEDAMAS PRANEŠIMAS nuo: Europos Komisijos generalinio sekretoria Europos Sąjungos Taryba Briuselis, 2017 m. balandžio 4 d. (OR. en) 7993/17 SAN 138 PRIDEDAMAS PRANEŠIMAS nuo: Europos Komisijos generalinio sekretoriaus, kurio vardu pasirašo direktorius Jordi AYET PUIGARNAU

Detaliau

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS 2018 M. EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ PREVENCIJOS PRIEMONIŲ VYKDYMAS Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau SAM)

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS 2018 M. EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ PREVENCIJOS PRIEMONIŲ VYKDYMAS Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau SAM) SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS 2018 M. EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ PREVENCIJOS PRIEMONIŲ VYKDYMAS Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau SAM) 2018 2020 metų ekstremaliųjų situacijų prevencijos priemonių

Detaliau

Pazymejimai_

Pazymejimai_ DOKUMENTŲ (PAŽYMĖJIMŲ), SUTEIKIANČIŲ TEISĘ JUOS PATEIKUSIEMS ASMENIMS NAUDOTIS KELIŲ TRANSPORTO LENGVATOMIS, PAVYZDŽIAI Važiavimo keleiviniu kelių transportu lengvatos pagal Lietuvos Respublikos transporto

Detaliau

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL UAB PENKIŲ KONTINENTŲ KOMUNIKACIJŲ CENTRAS LICENCIJOS NR. LP328 SĄLYGŲ PAKEITIMO 2012 m. spalio 3 d. Nr. KS-157 Vilnius Lietuvos radijo ir televizijos

Detaliau

viewPublishedDoc.aspx

viewPublishedDoc.aspx AGROPLUS Kukurūzams Pro Reglamentas (EB) Nr. 453/2010 ir Reglamentas (EB) Nr. 1272/2008 Formatas:ES Produkto Kodas (-ai) Produkto pavadinimas NP-0149-2-A AGROPLUS Kukurūzams Pro Rekomenduojama paskirtis:

Detaliau

WPS Presentation

WPS Presentation Erasmus+ studijos Europoje Dokumentai ir procesai Parengė: Greta Nekrošiūtė, VGTU URD tarptautinių studijų programų koordinatorė ERASMUS STUDIJŲ PERIODAS IKI IŠVYKIMO IŠVYKUS PASIBAIGUS SEMESTRUI IKI IŠVYKIMO

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS SPRENDIMAS DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS AMŽIAUS PAGRINDU UŽDARAJAI AKCINEI BENDROVEI SLAPTO PIRKĖJO

LIETUVOS RESPUBLIKOS LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS SPRENDIMAS DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS AMŽIAUS PAGRINDU UŽDARAJAI AKCINEI BENDROVEI SLAPTO PIRKĖJO LIETUVOS RESPUBLIKOS LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS SPRENDIMAS DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS AMŽIAUS PAGRINDU UŽDARAJAI AKCINEI BENDROVEI SLAPTO PIRKĖJO TYRIMAI REIKALAUJANT PATEIKTI INFORMACIJĄ APIE AMŽIŲ

Detaliau

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso gero! Viso labo! Viso! Sudie! Iki pasimatymo! Iki! Kaip

Detaliau

Europos Sąjungos C 244 oficialusis leidinys 59 tomas Leidimas lietuvių kalba Informacija ir pranešimai 2016 m. liepos 5 d. Turinys II Komunikatai EURO

Europos Sąjungos C 244 oficialusis leidinys 59 tomas Leidimas lietuvių kalba Informacija ir pranešimai 2016 m. liepos 5 d. Turinys II Komunikatai EURO Europos Sąjungos C 244 oficialusis leidinys 59 tomas Leidimas lietuvių kalba Informacija ir pranešimai 2016 m. liepos 5 d. Turinys II Komunikatai EUROPOS SĄJUNGOS INSTITUCIJŲ, ĮSTAIGŲ IR ORGANŲ PRIIMTI

Detaliau

Etnologijos studijos ir etninės kultūros specialistų rengimas Lietuvoje Europos Sąjungos šalių kontekste

Etnologijos studijos ir etninės kultūros specialistų rengimas Lietuvoje Europos Sąjungos šalių kontekste Etnologijos studijos ir etninės kultūros specialistų rengimas Lietuvoje Europos Sąjungos šalių kontekste Tyrimas atliktas pagal Etninės kultūros globos tarybos vykdomą Etninės kultūros tęstinumo ir kaitos

Detaliau

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I.

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Šie nuostatai reglamentuoja

Detaliau

Microsoft Word - Palmolive_Drogas_full_rules_April_2019.doc

Microsoft Word - Palmolive_Drogas_full_rules_April_2019.doc Žaidimo Pirkite bet kurį PALMOLIVE produktą parduotuvėse Drogas ir laimėkite SPA Vilnius dovanų kuponą! rengimo taisyklės: 1. ŽAIDIMO UŽSAKOVAS, ORGAIZATORIUS IR PRIZŲ KOORDINATORIUS 1.1. Žaidimo užsakovas

Detaliau

aukciono nuostatai Nr.1

aukciono nuostatai Nr.1 PATVIRTINTA: UAB,,Trakų vandenys 2016-01-19 valdybos posėdžio Nr.1 nutarimu Nr.1.6.1 NEKILNOJAMOJO TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS 1.1 Šie nuostatai reglamentuoja UAB,,Trakų

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) / dėl bendros sistemos techninių standa

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) / dėl bendros sistemos techninių standa EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2017 07 11 C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) /... 2017 07 11 dėl bendros sistemos techninių standartų ir formatų, kad EURES portale būtų galima susieti

Detaliau

Suvestinė redakcija nuo Įsakymas paskelbtas: TAR , i. k Nauja redakcija nuo : Nr. B1-275, , paske

Suvestinė redakcija nuo Įsakymas paskelbtas: TAR , i. k Nauja redakcija nuo : Nr. B1-275, , paske Suvestinė redakcija nuo 2016-12-03 Įsakymas paskelbtas: TAR 2014-01-22, i. k. 2014-00395 Nauja redakcija nuo 2016-04-15: Nr. B1-275, 2016-04-01, paskelbta TAR 2016-04-01, i. k. 2016-06961 VALSTYBINĖS MAISTO

Detaliau

Socialinio modelio įstatymų projektų įtaka Lietuvos ekonomikai, investicijoms į Lietuvos ūkį, darbuotojų sąlygų pagerinimui Socialinės apsaugos ir dar

Socialinio modelio įstatymų projektų įtaka Lietuvos ekonomikai, investicijoms į Lietuvos ūkį, darbuotojų sąlygų pagerinimui Socialinės apsaugos ir dar Socialinio modelio įstatymų projektų įtaka Lietuvos ekonomikai, investicijoms į Lietuvos ūkį, darbuotojų sąlygų pagerinimui Socialinės apsaugos ir darbo ministerija Lietuvos socialinis modelis Valstybinio

Detaliau

LIETUVOS DARBO BIRŽA PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos antikorupcinės programos ir jos priemoni

LIETUVOS DARBO BIRŽA PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos antikorupcinės programos ir jos priemoni LIETUVOS DARBO BIRŽA PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos antikorupcinės programos ir jos priemonių įgyvendinimo priežiūros komisijai MOTYVUOTA IŠVADA

Detaliau

UTENOJE LANKĖSI EKONOMINIO BENDRADARBIAVIMO IR PLĖTROS ORGANIZACIJOS EKSPERTAI

UTENOJE LANKĖSI EKONOMINIO BENDRADARBIAVIMO IR PLĖTROS ORGANIZACIJOS EKSPERTAI Utenos RVVG veiklos ataskaita už 2018 metus 2019-02-21 Kvietimai teikti projektų paraiškas Dalyvavimas Lietuvos VVG tinklo veikloje Kiti projektai Susitikimai Parodos Tarptautinis bendradarbiavimas Konferencijos,

Detaliau

PATVIRTINTA Elektrėnų sav. Vievio pradinės mokyklos Direktoriaus įsakymu Nr. 18V- 72 ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO ELEKTRĖNŲ SAV. VIEVIO PRADINĖJ

PATVIRTINTA Elektrėnų sav. Vievio pradinės mokyklos Direktoriaus įsakymu Nr. 18V- 72 ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO ELEKTRĖNŲ SAV. VIEVIO PRADINĖJ PATVIRTINTA Elektrėnų sav. Vievio pradinės mokyklos Direktoriaus 2018-05-23 įsakymu Nr. 18V- 72 ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO ELEKTRĖNŲ SAV. VIEVIO PRADINĖJE MOKYKLOJE TAISYKLĖS I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Asmens

Detaliau

VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS

VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBOS PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS DIREKTORIAUS Į S A K Y M A S DĖL ELEKTRONINĖS DRAUDĖJŲ APTARNAVIMO SISTEMOS NAUDOJIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO

Detaliau