1 K ai prieš keletą mėnesių gulėjau ligoninėje, nė nemaniau, kad šiandien liksiu gyvas, o juo labiau kad lauksiu vaiko ir būsiu susižadėjęs su pačiu n

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "1 K ai prieš keletą mėnesių gulėjau ligoninėje, nė nemaniau, kad šiandien liksiu gyvas, o juo labiau kad lauksiu vaiko ir būsiu susižadėjęs su pačiu n"

Transkriptas

1

2 1 K ai prieš keletą mėnesių gulėjau ligoninėje, nė nemaniau, kad šiandien liksiu gyvas, o juo labiau kad lauksiu vaiko ir būsiu susižadėjęs su pačiu nešvankiausiu angelu. Bet štai esu gyvas. Štai mes mudu su Kemrina kabinamės į gyvenimą... gan savotiškai. Viskas susiklostė ne taip, kaip tikėjomės, kita vertus, ar kada nors būna taip, kaip nori? Tačiau jeigu ir galėtume, nė vienas iš mūsų nenorėtume, kad viskas būtų susiklostę kitaip. Man patinka šis krėslas. Jis buvo tėvo mėgstamiausias ir vienintelis daiktas, kurį norėjau gauti po jo mirties. Aišku, dar aš paveldėjau solidų čekį, kurio mums su Kemrina kuriam laikui užtektų; dar, be abejo, man atiteko Chevelle, bet krėslas man kelia nė kiek ne mažiau sentimentų. Kemrina jo nemėgsta, bet garsiai to nesako, nes jis priklausė mano tėvui. Nekaltinu jos daiktas senas, dvokia, o sėdynėje žioji cigarete pradeginta skylė nuo tų laikų, kai tėvas rūkė. Pažadėjau jai ką nors pakviesti, kad bent jau išvalytų. Ir būtinai pakviesiu. Kai tik ji apsispręs, ar mes pasiliekame gyventi Galvestone, ar persikeliame į Šiaurės Karoliną. Man gerai bet kur, tačiau nuojauta kužda, kad ji vis delsia ir nesako, ko nori, greičiausiai dėl manęs. Girdžiu užsukant dušo vandenį, o po kelių sekundžių vonios kambario sieną sudrebina garsus barkšt. Pašoku nuo krėslo, iš rankų iškrenta nuotolinio valdymo pultelis, ir galvotrūkčiais puolu į vonią. Skubėdamas užkliūnu už kavos staliuko ir nusibrozdinu koją.

3 10 J. A. R e d m e r s k i Atlapoju vonios kambario duris. Kas atsitiko? Kemrina kraipo galvą ir man nusišypsojusi pasilenkia, pakelia ant grindų prie klozeto nukritusį plaukų džiovintuvą. Palengvėjusia širdimi atsidūstu. Tu didesnis paranoikas nei aš, juokiasi ji. Paskui žvilgteli man į koją, nes pirštų galais trinu užgautą vietą. Padėjusi ant spintelės džiovintuvą prieina prie manęs ir pabučiuoja į lūpų kamputį. Atrodo, ne man vienai reikia saugotis nelaimingų atsitikimų, šypteli. Suimu ją už pečių ir prisitraukiu arčiau, paskui viena ranka paliečiu jos dar nedidelį suapvalėjusį pilvuką. Beveik nepasakysi, kad laukiasi. Aš maniau, kad keturių mėnesių vaikelis jau būna nemažas, betgi ką aš išmanau apie šiuos dalykus? Ko gero, taip, atsakau jai, stengdamasis nenurausti. Tikriausiai tyčia numetei, kad pažiūrėtum, kaip greitai galiu atlėkti. Ji pakšteli man į kitą lūpų kamputį, o tada meta kozirį karštai įsisiurbia man į lūpas ir prisiglaudžia savo nuogu šlapiu kūnu. Bučiuodamas sudejuoju ir apsiveju rankomis jai liemenį. Bet greitai atšlyju, kol neįkliuvau į suktas jos pinkles. Po galais, moteriške, liaukis gi. Kemrina plačiai man šypsosi. Tikrai nori, kad liaučiausi? klausia su nieko gera nežadančia šypsena lūpose. Kai ji taip elgiasi, man iš siaubo plaukai šiaušiasi. Kartą po vieno mūsų pokalbio, pagardinto tokia šypsena, ji net tris dienas nenorėjo su manim mylėtis. Tai buvo pačios bjauriausios dienos mano gyvenime. Aišku, kad ne, susinervinęs atsakau. Tiesiog sustok dabar. Mums liko pusė valandos, turim suspėti susiruošti ir nulėkti pas gydytoją. Labai viliuosi, kad ji ir per visą nėštumą liks tokia aistringa. Teko girdėti siaubingų istorijų, kai vienoms moterims visą laiką norisi dulkintis, o paskui, kai labai išpampsta, jau vien paliestos tampa ugnimi spjaudančiomis šmėklomis. Pusė valandos. Po galais... Galėčiau labai greitai parsiversti ją ant lovos...

4 B e v e i k v i s a da 11 Kemrina meiliai šypsosi ir nusitraukusi nuo dušo užuolaidos kartelės rankšluostį ima šluostytis kūną. Susiruošiu per dešimt minučių, pažada ir išgena mane pro duris. Nepamiršk palaistyti Džordžijos. Ar susiradai telefoną? Dar ne, tariu jai palengva slinkdamas pro duris, bet ūmai stabteliu ir geidulingai šypsodamasis priduriu: Aaaa, galėtume... Ji užtrenkia duris man prieš nosį. Nueinu garsiai juokdamasis. Lakstau po butą, ieškodamas raktų kilnoju pagalvėles ir dairausi po kitas neįprastas vietas, kol galiausiai surandu juos virtuvėje ant spintelės po krūvele laiškų. Nejučia stabteliu ir paimu į rankas vieną voką. Kemrina man nė už ką neleidžia jo išmesti, nes kaip tik į jį žiūrėjo tą rytą, kai mane ištiko priepuolis ir ji paskambinusi 911 diktavo operatorei mano adresą. Ko gero, jai atrodo, kad kaip tik šitas popieriaus lapelis padėjo išgelbėti man gyvybę, bet iš tiesų jis galiausiai padėjo jai išsiaiškinti, kas iš tikrųjų man yra. Priepuolis nebuvo pavojingas. Tokių jau turėjau keletą. Po galais, vienas buvo užėjęs viešbutyje Naujajame Orleane, kai dar abu nakvojom atskiruose kambariuose. Neverta nė sakyti, kad ji baisiai supyko, kai vėliau jai tai papasakojau. Kemrina labai bijo, kad auglys gali atsinaujinti. Ko gero, ji daugiau nerimauja nei aš. Na, kaip bus, taip. Drauge viską ištversim. Mes visada viską sprendžiame kartu. Jau laikas, mažule! paraginu iš svetainės. Ji išnyra iš mūsų kambario apsitempusi itin siaurais džinsais ir lygiai tokiais pat ankštais marškinėliais. Ir su aukštakulniais. Ką? Su aukštakulniais? Su tais džinsais tu sutraiškysi jai galvytę, sakau. Ne, nesutraiškysiu jokios galvytės nei jai, nei jam, atkerta ji ir pagriebusi nuo sofos rankinę užsimeta ant peties. Kalbi taip užtikrintai, bet mes dar pažiūrėsim. Ji paduoda man ranką ir aš išsivedu ją pro duris, bet prieš stipriai jas užtrenkdamas dar spragteliu ant rankenos užrakto apsaugą. Žinau, kad bus mergaitė, užtikrintai pareiškiu. Nori lažintis? Kemrina atsisuka į mane ir šypsosi visa burna. Žengiame į švelnų lapkričio orą, aš atidarau jai automobilio dureles ir ištiesęs delną pakviečiu sėstis. Iš ko lažinamės? paklausiu. Tu gi žinai, aš labai mėgstu lažintis.

5 12 J. A. R e d m e r s k i Kemrina įsliuogia ant sėdynės, o aš apibėgu mašiną ir atsisėdu prie vairo. Uždėjęs rankas aukštai ant jo žiūriu į ją ir laukiu. Kemrina šypsosi ir susimąsčiusi švelniai krimsčioja apatinę lūpą. Ilgi šviesūs plaukai pasklidę ant pečių, mėlynos akys džiaugsmingai spindi. Tu vienintelis esi toks tikras, pagaliau prabyla. Siūlyk pats, iš ko lažinamės, aš arba sutiksiu, arba ne, paskui ji staiga nutyla ir rūsčiai rodo į mane pirštu. Tik be sekso. Manau, kad šito tau ir taip jau užtenka. Sugalvok ką nors... pasukioja ranką prieš save,...na, nežinau. Ką nors drąsaus ir prasmingo. Hm. Prisipažinsiu, sutrikau. Įkišu į užvedimo spynelę raktelį, bet pasukti neskubu. Gerai. Jeigu bus mergaitė, aš išrinksiu jai vardą, išdidžiai šypsodamasis maloniai pareiškiu. Kemrinos antakiai truputį sukruta ir ji kilsteli smakrą mano pusėn. Tokios lažybos man nepatinka. Ar tau neatrodo, kad lažybose turim dalyvauti mes abu? Na, gal ir taip, bet negi tu manim nepasitiki? Kemrina dvejoja. Taip... pasitikiu, bet......bet nenori, kad išrinkčiau vaikui vardą. Klausiamai išriečiu vieną antakį, bet iš tiesų tik vedžioju ją už nosies. Kemrina nedrįsta pažvelgti man į akis, sėdi kažko sutrikusi. Tai kaip? paraginu. Kemrina suneria ant krūtinės rankas ir sako: O kokį vardą jau turi išrinkęs? Kodėl manai, kad jau turiu išrinkęs? sukteliu raktelį ir Chevelle užvesta suburzgia. Pakreipusi ant šono galvą Kemrina iš manęs šaiposi. Ai, baik. Neabejotinai turi jau išrinkęs, kitaip nebūtum toks tikras, kad gims mergaitė, ir nesilažintum čia su manim, kai dar neatliktas ultragarso tyrimas. Šypsodamasis kaip mėnulis nusisuku ir įjungiu atbulinę pavarą. Lili, ištariu ir išsukdamas iš kiemo akies krašteliu dirsteliu į Kemriną. Lili Meribet Periš. Kemrinos lūpų kampučiuose susiraito šypsena.

6 B e v e i k v i s a da 13 Man patinka, ištaria ji ir jos veidą nušviečia dar linksmesnė šypsena. Turiu prisipažinti, truputį sunerimau. Kodėl Lili? O todėl. Man patinka. Kemrinos tai neįtikina. Ji žaismingai prisimerkia ir žiūri į mane. Aš rimtai! ramiai nusijuokiu. Kai tik man pasakei, nuo tos dienos ėmiau galvoti visokius vardus. Kemrina šiltai šypsosi, ir jeigu nebūčiau toks tvirtavalis, tikrai išskysčiau ir imčiau rausti kaip koks kvailys. Tu jau taip seniai renki vardą? džiugiai nustemba Kemrina. Ką gi, vis tiek nuraustu. Taip, prisipažįstu. Berniukui tinkamo dar nesugalvojau, betgi mes turime dar kelis mėnesius. Kemrina žiūri į mane ir visa švyti. Nežinau, kokią mintį audžia jos galvelė, bet kuo ilgiau ji taip į mane spokso, tuo smarkiau man kaista skruostai. Kas yra? klausiu jos ir nusijuokiu. Kemrina palinksta prie manęs, pakėlusi ranką man prie veido suima pirštų galiukais už smakro ir atsuka į save. Paskui pabučiuoja. Dieve, kaip aš tave myliu, tyliai ištaria. Tik po valandėlės susigriebiu besišypsąs iki ausų. Ir aš tave myliu. O dabar užsisek saugos diržą, baksteliu pirštu. Kemrina grįžta ant savo sėdynės ir spragteli saugos diržo sagtį. Važiuodami į susitikimą su gydytoju abu nuolat dirsčiojam į laikrodį prietaisų skydelyje. Liko aštuonios minutės. Penkios. Trys. Įsukus į automobilių stovėjimo aikštelę, ko gero, jai topteli ta pati mintis kaip ir man. Visai netrukus mes pirmą kartą pamatysime savo sūnelį arba dukrelę. Aha, o prieš kelis mėnesius net nemaniau, kad gyvensiu... Tas laukimas mane žudo, palinkusi prie manęs šnibžda Kemrina. Baisiai keista sėdėti gydytojo laukiamajame, iš visų pusių supamam nėščių panelių. Nesmagu net akis pakelti. Kai kurios merginos atrodo supykusios. Visi vyrams skirti žurnalai ant viršelių vaizduoja žveją valtyje, įkišusį nykštį žuviai į žiotis. Apsimetu skaitąs straipsnį. Mes laukiam dar tik dešimt minučių, tyliai atsakau jai ir delnu paglostau šlaunį. Žurnalas guli man ant kelių.

7 14 J. A. R e d m e r s k i Žinau, bet aš labai jaudinuosi. Paimu jai už rankos, tuo metu pro šonines duris išeina seselė rožiniu chalatu ir pašaukia Kemriną. Šmurkšteliu kartu su ja vidun. Atsisėdu prie sienos ir laukiu, kol Kemrina nusirengs ir apsivilks ligoninės marškinius. Paerzinu ją, kad šviečia plikas užpakalis, ir ji apsimeta supykusi, bet vis tiek nukaista iš gėdos. Sėdime abu ir laukiame. Laukiam ilgai, kol pagaliau ateina kita seselė ir skiria mums visą savo dėmesį. Nusimazgoja kriauklėje rankas. Ar prieš valandą daug gėrėte skysčių? pasilabinusi paklausia seselė. Taip, ponia, atsako Kemrina. Matau, ji nervinasi, kad kažkas gali būti negerai su kūdikiu ir ultragarsas gali tai parodyti. Bandžiau ją patikinti, kad viskas bus gerai, tačiau ji vis tiek labai jaudinasi. Kemrina žiūri į mane ir aš neištveriu, pašoku nuo kėdės ir prieinu prie jos. Berdama klausimus seselė užsimauna lateksines pirštines. Ką žinau, padedu atsakyti už Kemriną, nes su kiekviena sekunde ji vis labiau jaudinasi ir jai darosi sunku kalbėti. Suspaudžiu jai ranką, kad bent kiek pralinksmėtų. Seselei užlašinus ant pilvo gelio, Kemrina giliai įtraukia į plaučius oro. Oho, kokia nuostabi tatuiruotė, pagiria seselė. Tikriausiai sunku buvo išsėdėti, kol tokią didelę išpaišė, o juo labiau ant šonkaulių. Taip, iš tiesų buvo nelengva, atsako Kemrina ir nusišypso man. Čia Orfėjas. Endrius turi kitą jos dalį. Euridikę. Bet tai ilga istorija. Išdidžiai kilsteliu marškinėlius ir parodau seselei savąją. Pribloškianti, stebisi seselė ir vedžioja akimis nuo vienos tatuiruotės prie kitos. Tokių dalykų kasdien nepamatysi. Seselė baigia šią temą ir ima vedžioti antgalį geliu išteptu pilvu, rodydama kūdikio galvutę, alkūnę ir kitas kūnelio dalis. Seselei įsikalbėjus pajuntu, kaip mano pirštus spaudžianti Kemrinos ranka atsileidžia. Seselė šypsosi ir aiškina, kad viskas kol kas atrodo puikiai. Stebiu Kemrinos veidą ir matau, kaip palengva jame dingsta įtampa ir susikaustymas, užleisdami vietą nusiraminimui ir džiaugsmui, ir aš pats pradedu šypsotis.

8 B e v e i k v i s a da 15 Ar tikrai nėra pagrindo dėl ko nors jaudintis? klausia Kemrina. Jūs tikrai tuo neabejojate? Seselė linkteli ir dirsteli į mane. Taip. Kol kas nematau nieko įtartino. Kūdikis vystosi taip, kaip ir turėtų. Judesiai ir širdies tonusai normalūs. Manau, galite dėl nieko nesijaudinti. Kemrina pakelia akis į mane, ir aš pajuntu, kad mudu dabar galvojam apie tą patį. Tai pasitvirtina, kai seselė staiga ištaria: Na, kaip suprantu, norėtumėte sužinoti vaikelio lytį, ar ne? Mudu sustingstam ir žiūrim vienas į kitą. Kemrina man velniškai graži. Sunku patikėti, kad ji priklauso man. Ir negaliu patikėti, kad ji nešioja mano kūdikį. Sutinku lažintis, galų gale ištaria Kemrina, ir aš net krūpteliu. Linksmai šypsodamasi trukteli man už rankos ir mes abu sužiūram į seselę. Taip, atsako jai Kemrina, jeigu jau įmanoma. Seselė krypteli antgalį į tam tikrą tašką ir darsyk gerai įvertinusi tai, ką mato, garsiai pareiškia: Na, dar truputį ankstoka, bet... man atrodo, panašu į mergaitę, galiausiai praneša seselė. Kai dvidešimtą savaitę darysime jums kitą ultragarso tyrimą, jau galėsime tiksliai pasakyti vaiko lytį.

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon 9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefonas. Pats įkarštis mums, ligoniams, ir visam personalui.

Detaliau

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo PYKINTI! Tiktai kad nuo to buvo labai GERA! Jaučiausi

Detaliau

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek tiek neramu. Reikėtų rimtai apgalvoti savo veiksmų

Detaliau

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas:

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: 2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: ggrazinak@gmail.com TOLERANCIJOS DIENAI SKIRTAS SPECIALUS NUMERIS

Detaliau

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx Liaudiškas šokis Ričardo Tamučio choreografija A. Jonušo muzika PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/11/13 Pakeitimai padaryti po šokių kursų Saulės kultas liaudyje gyvavo visais

Detaliau

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai Hiperaktyvus vaikas Hiperaktyvus vaikas pastoviai aktyvus, impulsyvus, jo judesiai gali būti chaotiški. Jis visada nerimsta sėdėdamas, daug kalba, dažnai neužbaigia pradėtų darbų, pamiršta įsipareigojimus,

Detaliau

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter 5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio terminatorius. Mudu a trodome taip. 6 7 Taip pat turiu

Detaliau

K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinu

K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinu K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinukas: Nesurūgęs, nesustiręs, Bet kur eina, ten ir girias:

Detaliau

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas Tyrimo rezultatai Parengė: Valstybinio psichikos sveikatos Priklausomybės ligų skyriaus Vyriausioji specialistė Lina Ignatavičiūtė 1 Turinys 1. Tiriamųjų tam tikrų alkoholinių gėrimų vartojimo dažnio vertinimas...

Detaliau

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime. 2. 1 užduotis (1 priedas) Mokinukui per IT pamoką mokytoja uždavė užduotį surašyti IT sąvokas. Buvo bebaigiąs darbą, kai suskambo telefonas.

Detaliau

Ne, ji rimtai. Iš tikrųjų rengia pobūvį, tik nenori apie jį šnekėt. Tai tuomet ne viskas su ja gerai. Suprantu, bet atrodo ji normaliai. Atidavė man s

Ne, ji rimtai. Iš tikrųjų rengia pobūvį, tik nenori apie jį šnekėt. Tai tuomet ne viskas su ja gerai. Suprantu, bet atrodo ji normaliai. Atidavė man s Ne, ji rimtai. Iš tikrųjų rengia pobūvį, tik nenori apie jį šnekėt. Tai tuomet ne viskas su ja gerai. Suprantu, bet atrodo ji normaliai. Atidavė man sijoną ir megztinį. Tai dėl to ir normali? Ne, supranti,

Detaliau

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nusprendė pasidomėti tais mokytojais, kurie tik šiais mokslo metais prisijungė prie Butrimonių gimnazijos bendruomenės. Šįkart į mūsų akiratį pateko mažutė, sportiška,

Detaliau

smalsuciai_small

smalsuciai_small LOPŠELIS -DARŽELIS SMALSUČIAI PROJEKTAS AIKŠTELĖ KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS 1 ANKETŲ APIBENDRINIMAS 2 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU VAIKAIS 3 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU TĖVELIAIS IR PERSONALU 4 PASIŪLYMAI / DARŽELIO MAKETAS

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N PIRKĖJO GIDAS Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. Nusausinti švaria šluoste. DĖMESIO! NEPRITVIRTINUS GALI NUVIRSTI

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Rūta Davidonienė, Rasa Mikutienė, Ieva Ąžuolaitytė-Staneikienė. Asmeninio archyvo nuotr. Mes visos nešiojomės mintį apie paauglėms skirtus užsiėmimus, kurie būtų ne tik smagūs, bet ir naudingi. Likimas

Detaliau

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI 1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI JAUDINĘS. Labiau jis nesijaudintų net tuomet, jei jo

Detaliau

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą V TESTAS VIEVERSYS Vertinimo instrukcija I TEKSTAS Vieversys Už teisingą atsakymą mokinys gauna 1 tašką. Už

Detaliau

Dacia Logan

Dacia Logan Visiškas saugumas bet kokiomis sąlygomis Užpakaliniai atstumo jutikliai* pypsėjimu įspėja vairuotoją apie artėjančias kliūtis. Norint dar didesnio saugumo ir patogumo galima naudoti kartu su atbulinės

Detaliau

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS ĮVEIK VISUS 50+1 KALBOS IŠŠŪKIUS IR TAPK GERIAUSIU(-IA) AGENTU(-E) LABAS, AGENTE, kaip slaptasis(-oji) agentas(-ė), dirbantis(-i) tarptautiniu mastu,

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Dominykas Orda.Asmeninio albumo nuotr. Kaunietis Dominykas Orda (25) siekia užkariauti užsienio rinkas ir pelnyti pasitikėjimą platformoje Indiegogo, pristatydamas nuotaikingą sporto inventorių Funky Dumbbells.

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

Penkioliktas skyrius Pižamą iškeičiu į naują, dar nedėvėtą džinsų porą. Jie šiek tiek siauresni nei įprastos kelnės, tačiau dar niekaip neradau laiko

Penkioliktas skyrius Pižamą iškeičiu į naują, dar nedėvėtą džinsų porą. Jie šiek tiek siauresni nei įprastos kelnės, tačiau dar niekaip neradau laiko Penkioliktas skyrius Pižamą iškeičiu į naują, dar nedėvėtą džinsų porą. Jie šiek tiek siauresni nei įprastos kelnės, tačiau dar niekaip neradau laiko užeiti į skalbyklą, todėl drabužių pasirinkimas menkas.

Detaliau

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G 2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja Giedrė Savukynienė PRADŽIA: PRAKARTĖLĖS VAIZDELIS BENDRA

Detaliau

MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi.

MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi. MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi. Mes tikim, kad kiekvieną dieną į mokyklą mus lydės

Detaliau

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi?... 10 Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą?... 12 Kodėl kai kurie žmonės turi dvynius?... 14 Išbandyk tai su šeima...

Detaliau

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx Laimutės Kisielienės choreografija Jūratės Baltramiejūnaitės muzika, Bernardo Brazdžionio žodžiai PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/09/01 Pakeitimai padaryti po šokių kursų

Detaliau

BRIAN TRACY

BRIAN TRACY BRIAN TRACY BRIAN TRACY Kaip išauginti laimingus, sveikus, savimi pasitikinčius vaikus ir padėti jiems įgyti pranašumą Versta iš leidinio: BRIAN TRACY The Secrets of Rising Super Kids: How to Rise Happy,

Detaliau

Energijos taupymas Akumuliatorių naudojimo patarimai

Energijos taupymas Akumuliatorių naudojimo patarimai Energijos taupymas Akumuliatorių naudojimo patarimai Penki būdai pailginti akumuliatoriaus eksploatavimo laiką Išjungtas variklis yra iššūkis akumuliatoriui. Prietaisams ir sistemoms reikia elektros energijos,

Detaliau

BENDRA LIETUVOS IR JAPONIJOS ĮMONĖ LITHUANIAN-JAPANESE JOINT VENTURE

BENDRA LIETUVOS IR JAPONIJOS ĮMONĖ LITHUANIAN-JAPANESE JOINT VENTURE NAUJASIS 2019 mažas automobilis, didelis salonas. Miesto gyvenimo tempas reikalauja turėti praktišką ir lengvai parkuojamą automobilį. Tam ir buvo sukurtas TOYOTA AYGO. Kompaktiškas 3,4 m ilgio AYGO kėbulas

Detaliau

Įkvėpkite palėpei gyvybės

Įkvėpkite palėpei gyvybės Įkvėpkite palėpei gyvybės 2 Daugumą palėpių galima paversti patrauklia gyvenamąja erdve. Skaitykite ir pasisemkite įkvėpimo. Papildoma erdvė paprasčiau nei manote Ar Jūsų namas tapo per mažas Jūsų šeimai?

Detaliau

Microsoft Word - Saugios_keliones_pradziamokslis (1)

Microsoft Word - Saugios_keliones_pradziamokslis (1) Apie projektą Socialinis projektas,,nebūk naivus kelyje'' informuoja jaunimą apie pavojus, tykančius keliaujant su nepažįstamais žmonėmis jų transporto priemonėmis. Aklai pasikliauti internete esančiais

Detaliau

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel 1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel. +370 650 41 890 Dapkus@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Plotas

Detaliau

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel 1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas PATALPA Adresas Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus

Detaliau

Dacia_Techroad_2019_03_LT.indd

Dacia_Techroad_2019_03_LT.indd Dacia Ribotojo leidimo serija TECHROAD Ribotojo leidimo serija Techroad Kiekviena diena gali būti kupina malonumų ir jaudinančių nuotykių. Būtent dėl to sukurta ribotojo leidimo serija TECHROAD, apimanti

Detaliau

PACIENTŲ ANONIMINĖS APKLAUSOS DĖL TEIKIAMŲ GMP PASLAUGŲ KOKYBĖS VERTINIMO REZULTATAI 2016 M. Siekiant užtikrinti VšĮ Marijampolės greitosios medicinos

PACIENTŲ ANONIMINĖS APKLAUSOS DĖL TEIKIAMŲ GMP PASLAUGŲ KOKYBĖS VERTINIMO REZULTATAI 2016 M. Siekiant užtikrinti VšĮ Marijampolės greitosios medicinos Siekiant užtikrinti VšĮ Marijampolės greitosios medicinos pagalbos (toliau GMP) stoties aptarnavimo kokybę bei efektyvumą, apklausos metu siekta sužinoti respondentų nuomonę apie GMP teikiamų paslaugų

Detaliau

untitled

untitled Benius Ðempionas! Šį leidinį spaudai parengė Aplinkos generalinis direktoratas. Su leidiniu galima susipažinti ir Aplinkos generalinio direktorato interneto svetainėje, skirtoje jaunimui ir aplinkai :

Detaliau

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. Radau vaikus sėdinčius prie bendro stalo ir valgančius

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bandžiusių nusižudyti merginų išgyvenimai Jolanta Jarmolovičiūtė IV Vilniaus traumų psichologijos konferencija 2013 m. kovo 22 d. Problemos aktualumas 1 pav. 0-19 metų amžiaus moterų mirtingumo nuo savižudybių

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Eglė Karpavičiūtė ir Renata Petraitytė.Asmeninio albumo nuotr. Sveikų saldumynų Skanu nu sumanytojos, Kaune gyvenančios Eglė Karpavičiūtė (24) ir Renata Petraitytė (23) kol kas viską gamina vienos pačios,

Detaliau

ITAKA

ITAKA Numeryje: 2 psl. Šimtadienis 3 psl. Abiturientų minčių lietus 4 psl. Lietuvių kalbos savaitės renginiai 5 psl. Vasario 16-oji 6-9 psl. Mokinių kūryba 10-11 psl. Nuotraukos iš Šimtadienio Redaktoriai: Tomaš

Detaliau

Krasta Auto Pasiūlymo data: Pasiūlymo nr.: D BMW i3 (94Ah) automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) EUR Bazinė automobilio k

Krasta Auto Pasiūlymo data: Pasiūlymo nr.: D BMW i3 (94Ah) automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) EUR Bazinė automobilio k Krasta Auto Pasiūlymo data: 2019-05-27 Pasiūlymo nr.: D-245011 BMW i3 (94Ah) automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) Bazinė automobilio kaina 42 656,01 Papildomų priedų kaina 6 14 Bendra automobilio

Detaliau

Danfoss Link TM Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildym

Danfoss Link TM Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildym Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildymas.danfoss.lt Danfoss Link Wi-Fi sistema Wi-Fi sistema leidžia: Valdyti

Detaliau

Microsoft Word - BX.doc

Microsoft Word - BX.doc STUMDOMŲ KIEMO VARTŲ AUTOMATIKA 1. Automatika (BX-A / BX-B); 2. Valdymo blokas; 3. Imtuvas; 4. Galinių išjung jų atramos 5. Dantytas b gis; 6. Raktas išjung jas; 7. Lempa; 8. Antena 9. Fotoelementai 10.

Detaliau

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny 2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos tyrimas Globa abipusė nauda: tu įkrauni vaiką,

Detaliau

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd Skruzdėlės ir paukščiai pamėgo šią smėlingą, žolynais kvepiančią pajūrio vietą. Šiandien čia su draugais švęsti savo gimtadienį ateis Zigmutis, gal Augutis, o gal kuris kitas vaikas... 1 2 Kai vaikai,

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kartą viename dideliame mieste gyveno berniukas. Jis turėjo tėtį, mamą ir namelį medyje. Vieną dieną Povilo gyvenime atsirado lapė. O kai tavo gyvenime atsiranda lapė lauk visko. Jautri rašytojos Evelinos

Detaliau

PATVIRTINTA Palangos lopšelio-darželio "Nykštukas" direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymo Nr. V1-23 LOPŠELIO- DARŽELIO" NYKŠTUKAS" NUMATOMŲ VYKDYTI

PATVIRTINTA Palangos lopšelio-darželio Nykštukas direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymo Nr. V1-23 LOPŠELIO- DARŽELIO NYKŠTUKAS NUMATOMŲ VYKDYTI PATVIRTINTA Palangos lopšelio-darželio "Nykštukas" direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymo Nr. V1-23 LOPŠELIO- DARŽELIO" NYKŠTUKAS" NUMATOMŲ VYKDYTI PREKIŲ, PASLAUGŲ AR DARBŲ VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ PLANAS 2016

Detaliau

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną Marcinkevičių) Genys Pelėda Sraigės (1, 2) Paukščiai (1, 2)

Detaliau

Antras skyrius Kambario apdaila Pedingtonas giliai atsiduso ir, kad negirdėtų triukšmo, užsimaukšlino ant ausų skrybėlę. Mat iš visų pusių taip brazdė

Antras skyrius Kambario apdaila Pedingtonas giliai atsiduso ir, kad negirdėtų triukšmo, užsimaukšlino ant ausų skrybėlę. Mat iš visų pusių taip brazdė Antras skyrius Kambario apdaila Pedingtonas giliai atsiduso ir, kad negirdėtų triukšmo, užsimaukšlino ant ausų skrybėlę. Mat iš visų pusių taip brazdėjo pokšėjo, kad buvo labai sunku albumėlyje užrašinėti

Detaliau

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Cia tu ir tavo tevai ras informacija apie mokykla (as) Danijoje. Atskiri punktai gali skirtis kiekvienoje mokykloje. Jei kiltu abejoniuklausk mokytoju.

Detaliau

5 DURŲ Pasiūlymas galioja iki TOYOTA PROACE VAN COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris: 5 metus ištisą parą teikiamo

5 DURŲ Pasiūlymas galioja iki TOYOTA PROACE VAN COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris: 5 metus ištisą parą teikiamo 5 DURŲ 2019-06-31 TOYOTA PROACE VAN COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris: 5 metus ištisą parą teikiamos Toyota Eurocare pagalbos kelyje paslaugos visoje Europoje Prioritetinis

Detaliau

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_ Pilaitėje kūrybinių dirbtuvių link eita dvidešimt metų Rugsėjo 6-oji nelepino giedra. Iš pat ryto lijo. Tik prieš 18 val. perstojo lyti. Pilaitiškiai ir jų svečiai šeimomis, bendraminčių grupelėmis traukė

Detaliau

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL XIV-ASIS TARPTAUTINIS FUDOKAN KARATĖ TURNYRAS VAIKAMS ŽIEMOS TAURĖ 2015 III-ASIS ATVIRAS LIETUVOS FUDOKAN KARATĖ ČEMPIONATAS JAUNIMUI IR SUAUGUSIEMS KVIETIMAS Lietuvos Fudokan asociacija šių metų kovo

Detaliau

Paciento saugaus kilnojimo standartas I. Bendrosios nuostatos 1. Paciento saugaus kilnojimo standartas (toliau Kilnojimo standartas) parengtas siekian

Paciento saugaus kilnojimo standartas I. Bendrosios nuostatos 1. Paciento saugaus kilnojimo standartas (toliau Kilnojimo standartas) parengtas siekian Paciento saugaus kilnojimo standartas I. Bendrosios nuostatos 1. Paciento saugaus kilnojimo standartas (toliau Kilnojimo standartas) parengtas siekiant taisyklingai, ergonomiškai keisti paciento kūno padėtį,

Detaliau

VILNIAUS MIESTO III KLASIŲ MOKINIŲ LIETUVIŲ (VALSTYBINĖS) KALBOS OLIMPIADOS TESTAS I DALIS. TEKSTO SUVOKIMO UŽDUOTIS Atidžiai perskaityk te

VILNIAUS MIESTO III KLASIŲ MOKINIŲ LIETUVIŲ (VALSTYBINĖS) KALBOS OLIMPIADOS TESTAS I DALIS. TEKSTO SUVOKIMO UŽDUOTIS Atidžiai perskaityk te VILNIAUS MIESTO III KLASIŲ MOKINIŲ LIETUVIŲ (VALSTYBINĖS) KALBOS OLIMPIADOS TESTAS 2016 04-15 I DALIS. TEKSTO SUVOKIMO UŽDUOTIS Atidžiai perskaityk tekstą ir atsakyk į klausimus. Ponai, pirkite gėlių Gėlės

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS FÄRLÖV sėdimieji baldai MODELIAI Foteliai Kojų kėdutės su daiktadėžėmis Dvivietės sofoslovos Nuimamieji užvalkalai Užvalkalų pasirinkima

PIRKĖJO GIDAS FÄRLÖV sėdimieji baldai MODELIAI Foteliai Kojų kėdutės su daiktadėžėmis Dvivietės sofoslovos Nuimamieji užvalkalai Užvalkalų pasirinkima PIRKĖJO GIDAS FÄRLÖV sėdimieji baldai MODELIAI Foteliai Kojų kėdutės su daiktadėžėmis Dvivietės sofoslovos Nuimamieji užvalkalai Užvalkalų pasirinkimas Skalbiamieji užvalkalai Sofa-lova Kojų kėdutė su

Detaliau

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso gero! Viso labo! Viso! Sudie! Iki pasimatymo! Iki! Kaip

Detaliau

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį mokymą(si) ar net jį išbandę. Jis taikomas ne tik išsivysčiusiose

Detaliau

ANKETA

ANKETA ANKETA Sveiki, Kartu su Lietuvos lstybiniu psichikos sveikatos centru atliekame anoniminį šalies gyventojų tyrimą, kurio tikslas ištirti gyventojų nuostatas alkoholio vartojimo atţvilgiu. Mums yra svarbūs

Detaliau

AKMENĖS RAJONO BENDROJO LAVINIMO MOKYKLŲ MOKINIŲ PROFILAKTINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ DUOMENŲ ANALIZĖ 2016 M. Parengė: Akmenės rajono savivaldybės visu

AKMENĖS RAJONO BENDROJO LAVINIMO MOKYKLŲ MOKINIŲ PROFILAKTINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ DUOMENŲ ANALIZĖ 2016 M. Parengė: Akmenės rajono savivaldybės visu AKMENĖS RAJONO BENDROJO LAVINIMO MOKYKLŲ MOKINIŲ PROFILAKTINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ DUOMENŲ ANALIZĖ 2016 M. Parengė: Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos

Detaliau

Lithuanian translation of Induction of labour - Information for pregnant women, their partners and families Gimdymo sužadinimas Informacija nėščiosiom

Lithuanian translation of Induction of labour - Information for pregnant women, their partners and families Gimdymo sužadinimas Informacija nėščiosiom Lithuanian translation of Induction of labour - Information for pregnant women, their partners and families Gimdymo sužadinimas Informacija nėščiosioms, jų partneriams ir šeimoms Šiame lankstinuke rasite:

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Buvę JAV prezidentai ir jų verslo patirtis.flickr.com nuotr. Kai į JAV prezidento postą kandidatavęs respublikonas Mittas Romney pareiškė, kad kiekvienas šalies prezidentas turėtų būti įgijęs bent trejų

Detaliau

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel 3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g.

Detaliau

David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas

David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas lengvumas ir švelnumas, humoro ir gyvenimo tragizmo derinys D. Foenkinos kūrinius leidžia prilyginti oro bučiniams jie efemeriški, keliantys malonių

Detaliau

Lietuvoje 2016 m. atsitiktinai paskendo (W65 W74) 190 asmenų, iš jų 156 vyrai ir 34 moterys. Vyrai (11,8/ gyv.) daugiau nei 5 kartus dažniau sk

Lietuvoje 2016 m. atsitiktinai paskendo (W65 W74) 190 asmenų, iš jų 156 vyrai ir 34 moterys. Vyrai (11,8/ gyv.) daugiau nei 5 kartus dažniau sk Lietuvoje 216 m. atsitiktinai paskendo (W6 W74) 19 asmenų, iš jų 16 vyrai ir 4 moterys. Vyrai (11,8/1 gyv.) daugiau nei kartus dažniau skendo, nei moterys (2,2/1 gyv.). 2 216 m. nepaskendo nei vienas 7-ių

Detaliau

BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui

BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui Europos transporto saugos taryba (ETSC) yra tarptautinė nevyriausybinė organizacija, sukurta 1993 m. reaguojant į tai, kad žūvančiųjų Europos keliuose

Detaliau

LoganMCV_2019_04_LT.indd

LoganMCV_2019_04_LT.indd ir Logan MCV Stepway Pažangios technologijos palengvina gyvenimą Viskas, kas yra DACIA LOGAN MCV STEPWAY viduje, prisideda prie automobilio efektyvumo ir paprastumo. Multimedijos sistema MEDIA NAV EVOLUTION

Detaliau

Talisman_2019_04_LT.indd

Talisman_2019_04_LT.indd Renault TALISMAN 2019 m. MODELIAI Nauja Jūsų komforto zona Mėgaukitės automobilio RENAULT TALISMAN salono erdvumu ir jaukumu. Plačios vėdinimo ir masažo funkciją turinčios priekinės sėdynės užtikrina

Detaliau

Microsoft Word - Gintautas_Dabrišius._Eilėraščiai.LI4200.doc

Microsoft Word - Gintautas_Dabrišius._Eilėraščiai.LI4200.doc Gintautas Dabrišius EILĖRAŠČIAI * * * nuo eglių nueiti, kad galėčiau ištarti: sveiki, ąžuolėliai! Pavasaris be uodegos Mama turėjo karvę, karvė turėjo veršiuką, veršiukas turėjo uodegą: ja linksmai mojavo,

Detaliau

Žinok, tikrai nenorėjau to daryti. Tikrai nenorėjau sugriauti tau gyvenimo. Žinok, kad dėl to, kas tuoj nutiks, aš nekalta. Jei nebūtum padariusi to,

Žinok, tikrai nenorėjau to daryti. Tikrai nenorėjau sugriauti tau gyvenimo. Žinok, kad dėl to, kas tuoj nutiks, aš nekalta. Jei nebūtum padariusi to, Žinok, tikrai nenorėjau to daryti. Tikrai nenorėjau sugriauti tau gyvenimo. Žinok, kad dėl to, kas tuoj nutiks, aš nekalta. Jei nebūtum padariusi to, ką padarei, man ir nereikėtų nieko griauti. Jei nebūtum

Detaliau

Spalvinimo k.indd

Spalvinimo k.indd Seikuciu.. užduoteles, (4-5 m. aikams) Kaunas 2015 Atpžink jausmus PYKTIS P Pydas P džiaugsmas d gėda G baimė B išdidumas I drąsa D liūdesys L meilė M Iškirpk kortas. Išdėliok ant stalo, kad užrašo nesimatytų.

Detaliau

Microsoft Word - Naudotojo gidas_aplikacijai_

Microsoft Word - Naudotojo gidas_aplikacijai_ Mokėjimų už automobilio stovėjimą, naudojantis programa m.parking išmaniuosiuose telefonuose, naudotojo gidas Puslapis 1 iš 10 Programa m.parking Vilniuje galima sumokėti vietinę rinkliavą tik už naudojimąsi

Detaliau

Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir pris

Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir pris Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir prisijungei prie nuostabių, prabangių ir tobulėjančių moterų

Detaliau

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, kai naudojasi socialiniais tinklais. Dalyviai gebės

Detaliau

Apklausa "Gimnazistų mityba pamokų metu“

Apklausa Gimnazistų mityba pamokų metu“ Apklausos tikslas - išsiaiškinti kur gimnazistai dažniausia pietauja pamokų metu, kokia jų nuomonė apie gimnazijos valgyklos maisto kokybę, aptarnavimą bei aplinką. Apklausoje dalyvavo 129 mokiniai. Kita:

Detaliau

Dacia LODGY ĮRANGA IR KAINOS LODGY kaina KLASĖ KODAS KĖBULAS Variklis Pavarų dėžė Kaina ACCESS LDG-ACC100GEC Minivenas 5-sėdynė SCe 100 S&S mechaninė

Dacia LODGY ĮRANGA IR KAINOS LODGY kaina KLASĖ KODAS KĖBULAS Variklis Pavarų dėžė Kaina ACCESS LDG-ACC100GEC Minivenas 5-sėdynė SCe 100 S&S mechaninė ĮRANGA IR KAINOS LODGY kaina KLASĖ KODAS KĖBULAS Variklis Pavarų Kaina ACCESS LDG-ACC100GEC Minivenas 5-sėdynė mechaninė 9 338 OPEN LDG-OPEN100GEC Minivenas 5-sėdynė mechaninė 10 539 OPEN LDG-OPEN100G7EC

Detaliau

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ir jaunesnio

Detaliau

Dacia LODGY ĮRANGA IR KAINOS LODGY kaina KLASĖ KODAS KĖBULAS Variklis Pavarų dėžė Kaina OPEN LDG-OPEN100GED Minivenas 5-sėdynė TCe 100 mech

Dacia LODGY ĮRANGA IR KAINOS LODGY kaina KLASĖ KODAS KĖBULAS Variklis Pavarų dėžė Kaina OPEN LDG-OPEN100GED Minivenas 5-sėdynė TCe 100 mech ĮRANGA IR KAINOS LODGY kaina 2019.08.05 KLASĖ KODAS KĖBULAS Variklis Pavarų dėžė Kaina OPEN LDG-OPEN100GED Minivenas 5-sėdynė TCe 100 11 498 OPEN LDG-OPEN100G7ED Minivenas 7-sėdynė TCe 100 12 006 LAUREATE

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tamsiai mėlynos ir pilkos spalvos; berniukams su užrašu,

Detaliau

131018_Ikimokyklinuka_uzd

131018_Ikimokyklinuka_uzd IKIMOKYKLINUKAI 2013 m. 1 užduotis Komandos prisistatymas (visa komanda) 2 užduotis (teorin ) (tik vaikai) - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika (prie kiekvienos

Detaliau

WAH kirpimo masinele

WAH kirpimo masinele PLAUKŲ KIRPIMO MAŠINĖLĖ WAHL WAH1395-0460 NAUDOTOJO VADOVAS Iliustracijos 1 Svarbios saugumo taisyklės Naudodami šį elektrinį prietaisą, visuomet laikykitės žemiau pateiktų svarbiausių saugumo taisyklių.

Detaliau

PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS Savivaldybės biudžetinė įstaiga, Respublikos 68, LT Panevėžys, tel.(8 45) , el.

PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS Savivaldybės biudžetinė įstaiga, Respublikos 68, LT Panevėžys, tel.(8 45) , el. PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS Savivaldybės biudžetinė įstaiga, Respublikos 68, LT 35158 Panevėžys, tel.(8 45) 46146, el. p. info@panevezysvsb.lt Duomenys kaupiami ir saugomi

Detaliau

Minija Barauskaitė, 6 a kl. KAIP ATSIRADO VAIVORYKŠTĖ? Labai labai seniai vieno turtingo vyro žmona užsigeidė rankomis austos juostos. Tuomet ji nuspr

Minija Barauskaitė, 6 a kl. KAIP ATSIRADO VAIVORYKŠTĖ? Labai labai seniai vieno turtingo vyro žmona užsigeidė rankomis austos juostos. Tuomet ji nuspr Minija Barauskaitė, 6 a kl. KAIP ATSIRADO VAIVORYKŠTĖ? Labai labai seniai vieno turtingo vyro žmona užsigeidė rankomis austos juostos. Tuomet ji nusprendė apsilankyti pas labai seną ir talentingą audėją,

Detaliau

Untitled-1

Untitled-1 skirta VAIKINAMS Lytinio brendimo pradžia Lytinis brendimas berniukams vyksta nuo 10 iki 18 metų. Dažniausiai prasideda 13-aisisias ar 14-aisiais. Lytinį brendimą rodo kūno pokyčiai. Vaikinai paauga, darosi

Detaliau

ŽIRGYNO PASLAUGOS

ŽIRGYNO PASLAUGOS APGYVENDINIMAS HARMONY PARK 5+* VIEŠBUTYJE Standarto klasės kambarys (2 asm.) Liukso klasės apartamentai (2 asm.) Šeimyniniai apartamentai (4 asm.) Prezidentiniai apartamentai (2 asm.) APGYVENDINIMAS PARKO

Detaliau

Paveldas Pirmasis mūrinis namas Žvėryne ir pirmoji akmenimis grįsta gatvė - Birutės 18. Autentiškas Vilniaus istorinis paveldas 1860 m. Trikotažo fabr

Paveldas Pirmasis mūrinis namas Žvėryne ir pirmoji akmenimis grįsta gatvė - Birutės 18. Autentiškas Vilniaus istorinis paveldas 1860 m. Trikotažo fabr Paveldas Pirmasis mūrinis namas Žvėryne ir pirmoji akmenimis grįsta gatvė - Birutės 18. Autentiškas Vilniaus istorinis paveldas 1860 m. Trikotažo fabrikas Triumf. 1910 m. Spynų ir metalo dirbinių fabrikas

Detaliau

Suzuki Vitara 140 BOOSTERJET 4WD GLX 6MT Kilimėliai, registracija, tech. apžiūra, KET paketas. Techniniai duomenys Darbinis tūris 1373 cm³ Galia 103 k

Suzuki Vitara 140 BOOSTERJET 4WD GLX 6MT Kilimėliai, registracija, tech. apžiūra, KET paketas. Techniniai duomenys Darbinis tūris 1373 cm³ Galia 103 k uzuki Vitara 140 BOOTERJET 4WD GLX 6MT Kilimėliai, registracija, tech. apžiūra, KET paketas. Techniniai duomenys Darbinis tūris 1373 cm³ Galia 103 kw Cilindrų / vožtuvų skaičius 4 / 16 Ilgis / Plotis /

Detaliau

Maurice Maeterlinck NEKVIESTOJI VIEŠNIA Vertė Dominykas Urbas

Maurice Maeterlinck NEKVIESTOJI VIEŠNIA Vertė Dominykas Urbas Maurice Maeterlinck NEKVIESTOJI VIEŠNIA Vertė Dominykas Urbas VEIKĖJAI Senelis (jis yra aklas) Tėvas Dėdė Trys dukterys Gailestingoji sesuo Tarnaitė Veiksmas vyksta mūsų laikais. 2 Salė itin niūri, senoje

Detaliau

Siemens SX 75M032EU

Siemens SX 75M032EU ¹ 1 389* *Rekomenduojama mažmeninė kaina su PVM ¹Itin aukštas 86,5 cm Produkto charakteristikos Efektyvumas ir pajėgumas k Energijos sąnaudų efektyvumo klasė: A+++, k Džiovinimo klasė: A k Metinis sunaudojimas

Detaliau

TOYOTA HILUX

TOYOTA HILUX TOYOTA HILUX TOYOTA HILUX MY20 Kainoraštis galioja nuo 2019 m. balandžio 1 d. Degalai, Variklis Modelis Kėbulo tipas Transmisija Komplektacija Kaina 1, Eur Mėnesio įmoka 2, Eur Toyota Safety Sence Dyzelinas

Detaliau

Microsoft Word - Lt.Krč.Pupp.Test'09.doc

Microsoft Word - Lt.Krč.Pupp.Test'09.doc LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS (rajonas/miestas, mokykla) klasės mokinio(-ės) (vardas ir pavardė) 2009 m. pagrindinio kurčiųjų ugdymo pasiekimų patikrinimo

Detaliau

Sandero_Stepway_2019_04_LT.indd

Sandero_Stepway_2019_04_LT.indd ir Sandero Stepway Išdrįskite sėsti į krosoverį Naujojo DACIA SANDERO STEPWAY žavesys pastebimas iš pirmo žvilgsnio. Naujos, išraiškingesnės chromuotos radiatoriaus grotelės, ištobulintos kėbulo linijos

Detaliau

Vilius Nakutis

Vilius Nakutis Interneto karštoji linija ir jos galimybės kovoje prieš patyčias Konferencija,,Be patyčių 365 2019 m. kovo 18 d. 1 INTERNETO KARŠTOJI LINIJA KAS TAI? Įkurta Ryšių reguliavimo tarnyboje (RRT) 2007 m., vykdant

Detaliau

2018

2018 2018 NARKOTINIŲ MEDŽIAGŲ TYRIMO KLAIPĖDOS RAJONO VAIKŲ UGDYMO ĮSTAIGŲ IR ATVIRŲ JAUNIMO ERDVIŲ APLINKOSE REZULTATAI ĮVADAS Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos patvirtintoje, Klaipėdos rajono savivaldybės

Detaliau

ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs

ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs Skaitydami šias instrukcijas, pamatysite Įspėjimus ir atsargumo reikalavimus. Kiekvienas pranešimas turi konkretų tikslą. Įspėjimai ir pavojaus nustatymai.

Detaliau

KIRPĖJO - STILISTO PASLAUGOS: Plaukų kirpimas Plaukų sušukavimas Šaknų dažymas (be dažų) * Dažymas viena spalva (be dažų) Dažy

KIRPĖJO - STILISTO PASLAUGOS: Plaukų kirpimas Plaukų sušukavimas Šaknų dažymas (be dažų) * Dažymas viena spalva (be dažų) Dažy KIRPĖJO - STILISTO PASLAUGOS: Plaukų kirpimas 25-35 Plaukų sušukavimas Šaknų dažymas (be dažų) 20-35 30-35 * Dažymas viena spalva (be dažų) 30-40 Dažymas sruogelėmis dalinis (be dažų) Dažymas sruogelėmis

Detaliau