MORPHINA IR JOS TŪKSTANTMEČIO PASLAPTIS

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "MORPHINA IR JOS TŪKSTANTMEČIO PASLAPTIS"

Transkriptas

1

2 Linas Rimkus MORPHINA IR JOS TŪKSTANTMEČIO PASLAPTIS Taigi, Sekma diena reikia švęsti, bet aš dirbu. Dirbu blogeriu... Ir Tai daugiau negu žurnalistika, po Geltonosios Bangos ir UAB Akenfenba žlugimo (aš paėmiau visą sąskaitą grynais, jei dar ne aišku), priėmiau naują kovą prieš suknistą Lietuvos Respublikos vykdomą Ekspansiją prieš Sveiką Protą. Čia Mano Nepriklausoma Suknista Publicistika. Kadangi supratau, kad aš negalėsiu išgelbėti visos Žmonijos, aš nusprendžiau kovoti Žodžiu... Lukas Vs The Big Pshycho Daddy Evil. Pirmoji Nevykusi Tema, tai... Malvina išvažiavo... O tiksliau, F...ckin dingo. Dingo iš Mano Suknisto Gyvenimo. Ji tiesiog paėmė gitarą ir išvažiavo į Londoną. Be jokios žinutės. Be jokio įspėjimo ir suknistos žinutės. Bet Jos plaukų pėdsakai ir kvapas dar mano namuose. Ir kaip man jaustis, kai esi Tokios sužadėtinis?

3 Raštelis su jos paliktom pėdkelnėm šalia jos fortepijono: Gerai groji su peniu per fortepijoną. Akenfenba, Tavo idėja amžina, dar gyva. Ačiū Tau. Reikia būti truputį trenktam, kad padarytum kažką tikrai reikšmingo Pasauliui. Ir Pasauliui visada reikėjo tokių trenktų. Hey, Nepasiduok. Aš išeinu į lauką, Mano laisvas ištiestas delnas ore, Leonas, Kaimynas atsako tuo pačiu, Visada yra gerai turėti pažystamų žydų rajone... (Kodėl? Taip Reikia) Mano paruošta vieta mašinos gale... Keistai jaučiuosi, lyg turėčiau Jos akis, Mano Laisva ir Išdidi Maniera, Aš irgi Rock n Roll Žvaigždė, Aš klausiu Guru, Kokio Šūdo, gali rašyti taip Sužadėtinė? O Jis tik pradeda savo nesibaigiantį Monologą apie tai kaip visi skirtingi ir kartu labai suknistai ypatingi. Žodžių, Eik Velniop!

4 Po kelių dienų, aš pakviestas savo politinio pogrindžio kolegos į Respublikos jubiliejaus šventę. Paduoda man ranką tas pats Siaurusevičius, kuris mėgsta pasislėpęs gerti skydinėj, paskui ex kunigas, tikrasis TV Dėžės Pedas Jaunius, o po jo paduoda savo leteną ir Didysis Menininkas, Didžiojo futbolininko Andersono draugas, Abramavičius. - Matiejus Rimkus Potėpiai... - Ką? Sakau nustebęs. - Paroda praeitais metais Meno Nišos Galerijoje. Mes pažystami... Nenutraukia savo letenos iš maniškės Didysis Menininkas. Tuomet prisistato kažkur matytas, TV dėžės laikų pažystamas snukis ir sako. - Taip, tas pats, jam tik septyneri, bet jis jau Tapybos Legenda ir Lietuvos Laisvės, Demokratijos ir Kito Mielo Šūdo Pasididžiavimas. Aš vedu jo reikalus. Aš Jo Reklamos Galva ir Visa Pinigų Banko Mašina. Dabar, Jis, Didysis Menininkas išvažiavo iš miesto į kaimą pas senelį, ten užsidarė nuo viso pasaulio ir tapo, tapo, tiktai tapo. Jo sekanti paroda bus Izoliacija - Ir ką? Ką tai reiškia, Po Velnių? Klausiu mėgdžiodamas savo Mylimą Ožiuką ironijos kino ekrane. - Tai Apie Mūsų Šių Dienų Realijas... Virusas ir Laisvės bei Demokratijos Krizė bei jos gynyba. - Kas? Kokio Šūdo? Kokia dar Gynyba? Klausiu ta pačia Ožiuko ironijos maniera, - Ir ką Tai galėtų reikšti Visa ta Aliejinių dažų Psichoterapinė Teplionė? - Tapau, nes Tapyba yra Šūdas... o dar kitaip Tapyba, Tai Aukščiausia Meno Forma, iš kur sklinda Istorija ir... - Demokratija, - iš karto rėžiu nelaukdamas, pratęsdamas mintį, - Ta Pati Nusibodusi ir Suknista Demokratija. Tapyba, Tai Aukščiausia Psichoterapinė ir Psichiatrinė Forma pasakyti arba kai neturi ką pasakyti. Būrelis apstulbo, Būrelis prarijo savo elitinius, smaližių liežuvius. - Visą tiesą sako Jūsų Spuoguotas B...bys per Zombi TV ekraną, kuris jau trisdešimt metų nenustoja skelbti apie Lietuvos Demokratijos Gynybą, Jos Vis Kylančias Ekonomikos Kainas

5 ir kaip reikia teisingai susikišti rastą sau į subinę, kad Laimėtų Ta Pati Lietuvos Laisvė, Tikroji Ubago Laimė ir Demokratija... O jeigu dar kažkas neaišku, gali paskambinti į prezidentūrą, paklausti To pačio, kodėl turi kentėti, jei esi tik Nelaimingas Pedas šiame savo liūdname gyvenime. Kai nusibos To pačio klausinėti, aš siūlau šauti į tą pačią Nelaimingą Pedo Fizionomiją, kuri yra aplink, visur, kaip imitacija, kaip masės dalis prieš akis... Na o jeigu labai bijai, tai siūlau kieno nors paprašyti, kad Tave nušautų Begalinės Masturbacijos Naktyje, taip išlaisvintų iš tų bemiegių kančių. Tuomet Auksinė Tylos Minutė. Ir trumpas Abramavičiaus žodelis... - Zonos... Visos, tos saugaus stovėjimo zonos... Supratau, aš tikrai negaliu išgelbėti Pasaulio. Jokio Pogrindžio! Ir Tebūnie, Po Velnių! Už antros savaitės, pagaliau video žinutė. O Ji jau Blondinė. Nors prieš tai, buvo patys tikriausi Šatenės įrodymai. Ant Jos akių Mano Brangiausi Aviatoriaus Akiniai. Ilgos, slepiančios delnus rankovės, Plaukai su švelniais trispalvės tonais, Ir Indigo kapišonas su užrašu I love London. Jokių komentarų į mikrofoną, tik Neužmirštama Blogiukės Šypsena.

6 Po kelių sekundžių, Ji, Jau Raudonasis Britanijos Karalienės Kareivėlis. Ir jos mylima elektrinė gitara jau geltona Kaip dar Nemirusi Gyva Akenfenba, Nauja Saulė, Nauja Ožiuko Gyvenimo Varomoji Jėga. Vėliau, po kelių dienų, dar kitas video, kuris taip pat labai trumpas. Ji po kažkokio griausmingo Live Gig taria tiesiai ir riebiai į mikrofoną. - To najgorszy koncert w moim życiu... Jak durny jak litwin... - Co jeszcze? Klausia rimtas mergos balsas laikantis mikrofoną. O Ji taip pat riebiai atsako. - Hej, ssiesz mi fiuta i siedzisz kurwa cicho, tak? Kokio Šūdo? Ir prie ko čia ta lenkų kalba? Ir Tas Mirties Šešėlis netoli, Jis Kvėpuoja man taip arti, Telefonas tyli, Ir Aš iš proto einu, Kad Tave Kur, Malvina... Kas toliau? Tai Neįtekėtina. Aš pradedu knistis po Malvinos biografiją. Aš pradedu ieškoti informacijos tarp jos daiktų, kuri mane turi nuvesti į tiesą. Jos fotografijos, žinutės, lapai su dainomis ir kita šutvė popierių.

7 Tai Kas? Tai Neįtekėtina. Randu, video per youtube, visi jie padaryti 2000 ųjų pradžioje. Menininkė ir Rock n Roll Žvaigždė Morphina. Morphina su kažkokiais trenktais pankais pristatinėja albumą ir bastosi po Pasaulį su pavadinimu The Glass Boy World Tour. TV Dėžė, Internetas, žurnalai, viskas sukasi tik aplink Ją. Tai daugiau kaip penkiolika metų prieš tai, ir Ji velniškai panaši į Mano Kritusį Angelą Malvina. Ji buvo tikrai trenkta. Mėlyni Plaukai, Raudoni Plaukai, Ir Juodi, juodi Varnos Plaukai... Ji sako su cigarete rankoj - Aš nerūkau, negeriu ir narkotikų jokių nevartoju...ne, ne, ne, Aš, ne Alkoholikė, Tikrai, Ne... Jos Tie Nekalti Žodžiai, O aš tik paguosti ir globoti norėčiau, Tave, Mano Besibastanti Dušele... Ach, Ir jos visa idėja apie Glass Boy, buvo mano sudaužyto veidrodžio istorija. Ir visai ne jos, o mano, Po Velnių, Mano Sudaužyto Veidrodžio Istorija. Aš pasijaučiau toks pat taip pat trenktas. Bandau prisiskambinti jos britišku telefonu numeriu, Bet nieko.

8 Skambinu jos draugui Tomui, Jis sako... - Ji visada buvo keista. Ir aš nežinau, ką ji sau galvoja... Taip, Mes daug praleisdavom laiko drauge. Mes buvom tikri Suknisti Draugai. Aš ateidavau pas Ją ir mes klausydavom įrašų apie aštuonias F...ckin valandas. Ar tu gali patikėti, Seni? O aš sakau. - Tai ką? Ką aš turiu iš To? - Seni, o Tai, kad kai pirmą kartą aš ją sutikau ji pasakė. Pamiršk būgnus, Daužyk dėžės, Išeik iš komforto zonos. O aš sakau. - Na ir ką? - O Tai, kad vėliau, kai aš paklausiau jos, kas tau labiausia patinka tarp mūsų, ar žinai ką ji atsakė? - Ką gi? - Man patinka vien Tai, kad pas tave yra šuo... žodžiu, aš noriu pasakyti, kad ji visa tokia jau buvo dar prieš tai, kai susipažino su prodiuseriu... Aš padedu telefoną nebilus, Ji ir Prodiuseris? Ji, Ta, kuri pasirašė sutartį The Glass Boy World Tour. Ji, Ta pati Morphina. Aš vėl knisu informaciją apie Ją, Ir vėl kai ką randu... Ji visa balta baltame miegamajame su raktu ant kaklo. Mano Nepalaužiamas Ožiukas,

9 Mano Paslaptinga Dėžutė. O paskui... Jos Baimė, Jos Skausmas ir Meilės Klajonė, Jos Rock n Roll ir Laivė, Jos Nepasiduodanti Suknista Revoliucija. Tarp kitko, Stilius yra Svarbiausia. Koncertai... California Beach, Meditation, Music Awards ir Naked Little Ass Presentation, Ir tie Jos Skambūs žodžiai, I just want to say to the whole world that I m in love... Paskui kitas, dar labiau skambesni ir anarchistiniai žodžiai prieš tūkstantinę auditoriją, Ir Tiesiai man į Širdį... Actually I hate you all, but you know, the most hated person in the world is my beloved friend Luke, I m so missed you so much, Bitch Boy. Ir Finalas, Su Tortu iš Mano Širdelės. Ir aš klausiu savęs, Malvina, Kokio Šūdo?

10 Paskui dar Įdomiau, Gyvačiukas ir Žali Plaukai... Ant pirštų Žiedukai su Pistoletais, Ji dalyvauja Interaktyviam Komedijos show Trūksta Veiksmo. Kiekviena laida pradžioje neapsieina be žodžių Nustebink Mane. Sniego lentos, beisbolas užrištomis akimis ir keistos viktorinos Atspėti Foto Tiesą. Ir ką gi, Nelaimingas Atsitikimas darbe dešimt balų. Rock Žvaigždė buvo išgelbėta skęstanti jūros bangose, pati nemokanti plaukti. Po nelaimingo atsitikimo, ligoninėje, Ji duoda interview su baltu šiltu chalatu. - Ką Jūs norite pasakyti visiems pasaulyje, po to kas įvyko? Mažytis Lūpų Pakraipymas ir drąsūs Žvaigždės į mikrofoną žodžiai. - Taip, aš nemoku plaukti ir tai buvo gyvybės / mirties momentas. Bet aš kai ką supratau, Kiekvienas yra Žvaigždė. Todėl linkėjimai visiems. (Dangau, Ji jau vaikystėje turėjo Skęstančios Traumą, o čia... Vargšelė) Prikelta iš numirusiųjų nusidažo plaukus mėlyno vandens spalva, parašo keletą dainų ta tema ir pradeda pasaulinį turą su gana geru, įdomiu erotic goth bones resurrection style. O Toliau Liūdesys pievose... Kas po to seka, tik svorio priaugimas ir vėl depresija. Informacija išties liūdna (Ypač įvertinus, jog Tai Merga ir jos problema). Kažkoks Guru ją vėl prikelia gyvenimui ir Ji vėl Gyva. Šį kartą Ji su išskustu galvos šonu (Ach, Vikingė), Vėl foto sesijos ir vėl interview...

11 Naujas Gyvenimas (Vėl, hmmm...), Nauja Daina apie Tai kaip reikia save mylėti, ji vadinasi Addicted to Love... Nepasiduokime, Mes laimėsime. Fetišo Reklama žurnalui Nylon ir linkėjimai Mamai. Toliau eina asmeninis archyvas... Įrašų perklausymai ir analizė (aš neminėsiu valandų skaičiaus tai baisu), Šukuosenos... Kirpčiukai (Viena iš mano senų, mylimų temų), Geros Dukrelės Kasytės, Spalvų Kombinacija Geltona Žalia Raudona, Garbanos ir Tiesių Plaukų (Ką tik iš vonios) Klasika. O paskui Meksika, Ir Jos Tūkstantmečio Dingstis... Po To, dar baisiau... Morphina is dead. O gal Tiksliau, Rock n Roll is Dead? Šopenas ir Nocturne in e-flat major op. 9 no. 2, Jos Nepakartojamos ir Kilmingos Laidotuvės, Stiklinis karstas senajame Londono Camberwell lauke, Jos Balta, Nekalta Balta Oda, Jai buvo tik dvidešimt septyni, Ji buvo tokia graži, mieganti... Ir Nepasiekiama. Ir Ji velniškai panaši į Ją, Mano Malvina...

12 Morphina niekada nepasiduodavo, Visai kaip Ji, Mano Malvina, Paskutinės dienos buvo ypač sunkios, Vaistai, alkoholis ir pasiutę rytmečio šūviai. Tyčinė - Netyčinė klaida, Šautinė žaizda, Koma, Ir Amžino Miego Lova. Jos daiktai, Jie visi pas mane, Dar Tas Kvapas ant drabužių, Aš vis tiek užmišti negaliu. Negaliu. Klausausi Jos Įrašų, Patys Pirmieji Garažiniai, Neapdirbti ir Paskutiniai Šedevrai, Tobulumas pasireiškia Paprastumu.

13 Bet Mano Slaptoji Politinė Veikla nenutrūksta. Trumpa ištrauka iš mano straipsnio apie Lietuvos Laisvę, Istoriją, Tą Pačią Demokratiją ir Kitas vertybes... Kodėl Lietuva niekuomet nebus kaip Šveicarija? Klausimas yra provokacinio pobūdžio, todėl kad šitoje šalyje lietuvis niekuomet negyveno gerai. Lietuva, kaip Valstybė prasidėjo nuo brolių išdavysčių ir žudynių, kas dabar yra kaip istorinė šventė. Lietuvis visuomet kariavo dėl kažkokių bobų Rytuose ir dėl Garbės Vakaruose. Kas Trečią Lietuvį laukia tremtis (Sibiras, Airija, JAV ar Lotynų Amerika) ir kas Antrą Lietuvį laukia savižudybė arba besaikis alkoholizmas. Geriausiu atveju ką gali padaryti Lietuvis visiškoje bejėgėje situacijoje tai apsimesti Debilu (lenkų ir latvių patarlė Durnas kaip lietuvis). Tikras ir akivaizdus pavyzdys yra, kad Lietuvis buvo paskutinis Europoje, kuris paėmė į rankas knygą. Bet Lietuva gali būti Ta Pati Europos Stebuklų ir Svajonių Šalis. Mes turim viską. Mūsų lobiai yra: Gražiausios Geltonkasės Bobos Pasaulyje, Krepšinio Olimpo Dievai, Geriausias Alus ir Tiesiog Pigi Darbo Jėga. Be To, mes unikalūs meno srityje. Kaip Vienas Gruzinas man yra pasakęs Kiekvienas Lietuvis yra Menininkas. Mes turim tokį Modernistinį Meną, Patį Geriausią Popsą, Amžiną Juodos spalvos Madą ir visų laikų architektūrą, tai yra visi dalykai, kurių galima pavydėti kitoms šalims. Paprastas modernistinės architektūros grožio pavyzdys yra Viršuliškių Jurgio Matulaičio bažnyčia, atsiprašau, fabrikas ir niekaip kitaip nepasakysi. Tik pasakyk, ko tu nori, aš tau tai parodysiu. Ir būtų nuodėmė, jei nepaminėčiau mūsų genialios Skulptūros Meno. Kiek legendinių lietuvių skulptorių gyvena mūsų mažytėje, bet garbingoje Lietuvoje. Jūs net nepatikėsite... Mums nereikia Paryžiaus kapinių, mes turim Viršuliškių Parką su balvonais. Mums nereikia laisvės statulos Valstijose, mes turim pliažą Lukiškių aikštėje.

14 Jau greitai Lukiškių aikštė taps visos Šiuolaikinės Europos, o gal ir viso Pasaulio Bamba. Negana to, kad Vilnius jau yra Gay Capital City, mes tuoj išvysime kuo galėsim didžiuotis būdami Lietuviais. Tai bus gigantiškas istorinis, Neo Politinis Liberalizmo projektas šedevras... Tik įsivaizduokite... Viename krašte kalva, ant tos kalvos laisvas mulas ganosi, o po ta kalva Bunkeris. Tame Bunkeryje stalas, butelis ir vieta išgerti. Bet visą aikštę turi apimti Didžiausias ir Ilgiausias Pasaulyje Fortepijonas, o už jo, mūsų Vytis Patriarchas. Aš esu Tikrasis Nostradamas, galiu pasakyti, kad Mūsų Mylimas Vilnius turės Naujosios Romos vardą. O Kam nepatinka, Jam atviros, paruoštos durys. Mes iš tikro viską turim. Mums tik reikia daugiau skulptūrų. P.S. Aš visomis savo galiomis ir pinigais norėčiau paremti VDA, kad kuo daugiau prikeptų mums skulptorių, nes manau Skulptūra yra Lietuvos Progreso, Įvaizdžio, Demokratijos, Laisvės ir Modernistinio Grožio Tikrasis Arkliukas. Minutei vėl metu visus darbus į šalį, Mano vėl ilgas, ilgas skambutis Jai, Mano Mylimajai... Atsiliepk, prašau, ir jeigu tau taip reikia narkotikų, Po Velnių, aš Tau duosiu aukščiausios rūšies miltų, tik Atsiliepk... Bet nieko, jokio atsakymo ir aš einu vėl Velniop. Žiūriu ilgai ir be proto gyliai Jos visą Archyvą... Morphina, Chameleonas Rock n Roll Žvaigždė, Mielas Kačiukas, Skudurinis Kareivėlis, Pakvaišęs Džentelmenas, Meškiukas su chaki kombinezonu ir spygliuotu liemenuku, Odinis Gyvačiukas, Princesė su skylėtom pėdkelnėm,

15 Geriausia MTV Nusidėjėlė, Tas Pats Raudonasis Karalienės Kareivėlis atiduoda pagarbą arba kitaip Kavaleristė Šaunuolė (kyla įtarimas Lino Rimkaus romano Apie laisvę, meilę ir žaidimus motyvais), riedlentės mergužėlė su tėtušio kaklaraiščiu, Mažoji Pagonė su Balta Suknele ir Nugriebta Juoda Romantine Skrybėle, Labas, čia Aš tavo Mamytė - Brigitte Bardot, Alisa? (Ne Tai, Kortų Karaliaus Princesė), Geriausia Plaukų Šampūno Reklama (Su Heavy Metal Spygliais ir be jų), Tas Pats Mažas Užpakaliukas su užrašu Thanks for a Award, Paslaptinga Naktinio Klubo Naktis ir Ančiukas, Ledų degustacija su Aviatoriaus Akiniais paprasto suknisto sekmadienio popietę, Erotinė foto sesija su Gigantais Žaislais, Ledi Garbanos Kai kas Naujo, Foto su kažkokiais man nežinomais pacanais, Foto su legendiniais rokeriais, Crazy Komandos Šokėja pabėgo iš aikštelės Paspirtuko Reklamai, Ji myli Kaukoles, Keistai Šilta, bet kartu Liūdna foto sesija bare su užrašu Optinė Apgaulė, Mano Prarastas Lietaus Kraštas, 50 ūjų Šeimininkė, Riedlentė kaip Mano Didžiausias Aksesuaras, Beisbolo partija, Aš su Baltu Šiltu Chalatu Laukiu Tavęs, Erotinė Gotika, Neliesk Manęs - dabar aš noriu pabūti viena pievose, Dar Vienas Odinis Sexy Gyvačiukas, Tavo Naktinė Paslaptis, Ledo Ritulininkė Herojė, Šompaniukas su Brangiausia Mama, Erotiniai Motyvai, TV Dėžės Studijoje kojos ant kėdės kaip namie, Su kažkokiu Dandy Akiniuočiu, Dar keli kadrai su Meškiuko Maniera, Neaiški Indėnų Palaikymo Akcija, Aš ir Mano Gražiausias Mega Veidrodėlis, Aš greitai būsiu Slash o Naujausia Gyvatė Vokalistė, Rodos tikrai Alisa, Secon Hand Shop Super Star, Pankų Fėja, Sugrįžusio Jūreivio Dovanėlė, kažkokie nematyti Playboy zuikučio nuotykiai, The Girl From Canada With Love, Lagerta - Vikingų Karingoji su kasytėmis Legenda, Kažkokio Nežinomo Dykumų Karo Legenda su US army šalmu, Juodoji Metalisto Meilė, Kultinis Punk Šuoliukas su gitara ir spiegimais, Vėl Ta Pati Ledo Ritulio Žvaigždė, Nuogo Kairio Peties Grožis Pagrindinis Akcentas - Terminologija bei viso šito Nepakartojama Foto Sesija, Tavęs laukia Namuose Pati Gražiausia Mergaitė Pasaulyje, Baltoji Žiemos Prezidentė ir Jos Sveikinimai, Dar keletą pasiutusių kadrų su gitara, Pirmosios Meilės Sūpynių Romantika, Ripped Jeans and High Heels Star, Bloga Mergaitė su Juodu Kapišonu, Mano puiki gitara ir dar Mano puikesnė Blondie Maniera, Mano Miss Little Ironija, Čia Aš - Tikrai Alisa pasiklydusi miške, Galiu būti ir Būgnininke, Baltoji Intymi Dovanėlė Raktelis ant kaklo Atrakink, Geltona Akenfenbos Dukra, Palėpės Rock n Roll, Tiltų Mėgėjų ir Savižudžių Klubas, Chocolate Indulgence, o gal patinka Juoda Klasika arba Natural be jokio Make Up?

16 Ir Killing Moment of my life Photograph, Jos klausia Milijono vertės klausimo, O Ji žiūri, - Ką? Juokauji? Kokio Šūdo? Išeinu į gatvę, nusipirkti vėl Savo Laikraščio Respublika. (Aš mėgstu popieriaus kvapą ir esu senos sielos žmogus, tikrasis konservatorius) Sustabdo mane su tyliais pasipiktinimo žodžiais pogrindžio veikėja Gerbiamoji Onutė. - Šitie Bepročiai jau ir su kaukėm miega... - Jūs apie Tą Virusą ar apie vėl kažkokį naują Debilų Balių? - Apie Tą patį... Virusas... Tas Pats Virusas, kuris pas visus galvoje... - Na, viskas ką Jūs pasakysite bus panaudota straipsnyje... - Labai gerai, aš noriu, kad straipsnis būtų apie Tai, kokia Banditų gauja valdo mūsų šalį. - Mano visi tokie straipsniai apie tai paskutiniu metu. - Ir gi Labai gerai, bet aš noriu, kad visa Šita Banditų Sistema, kuri dirba visose institucijose pradedu ruošti bagažą į užsienį užpakalių valyti. - Apie tai, kokie pas mus Bajorai gyvena ir kaip jie geria, jau daug prirašyta... - Taip, tas tiesa, todėl reikia Tokio Straipsnio, kuris pabaigs Jų valdymą. Griežtai pabrėžia Pogrindžio Propagandos Aktyvistė ir Agitatorė Gerbiamoji Onutė. - Darau, ką galiu. O Ji tik ir priduria. - Žinau, pas Jus Auksinės Rankos, Viskas Dievo valioj... Bet vis tiek reikia stengtis, reikia stengtis...

17 Taigi, už kelių dienų namuose ruošiu Naują Straipsnį... Skambutis. Ji? Ne, tiktai Ta Pati Onutė iš pogrindžio, kuri sako. - Viskas gerai, Puikūs straipsniai, Tikri Perliukai, Briliantai. Tik, kur Linas Linkevičius pridėk raides K,U,I arba rusiškai X,U,I... O visa kita tiesiog Puikiai. Varyk Toliau, tik Jobario neliesk... Mano Ilgas, Skraidžiojantis Žodelis. - Ooo... Sekundė ir Pogrindžio Onutė patikslina informaciją. - Dar ne laikas... Taigi, naujas straipsnis laukia... Apie Tai kaip Lietuva mėgsta kištis į kitų valstybių politiką, vien iš to, kad Trūksta Veiksmo... Išeinu į gatvę... Siaučia Ta Pati Viruso Epidemija (Debilų bandos nešiojančios kaukes pagal įstatymą, kurio iš tikro neegzistuoja, o tuo labiau ir pačio viruso), Dvi moterys kalasi dėl tiesos ir dėl to, kad viena iš jų nusižengia įstatymui, be to Tai daranti jau ne pirmą kartą. Tie Patys Riebūs Epitetai ir Labai Žemi IQ Rezultatai, O tuomet, Tikras Karas Plaukų Lako Ataka, Ir Debilas Varžovas nugesintas.

18 Ta Pati Mano Laisva ir Paruošta Vieta Mašinos Gale... Aš jaučiuosi kaip Ji, Truputį Trenktas, Tikra Rock n Roll Žvaigždė, kaip Ji... Einu gatve ir sustoju ties suknisto garsaus viešbučio durų, nes taip man pakuždėjo mano išdykėlis angeliukas. Tuomet, Bum, Planetų Susidūrimas, Rock n Roll Žvaigždė, Ji, Ant raudono kilimo, Personalinė Apsauga ir palyda, Malvina? Morphina? Po Velnių, Kokio Šūdo? O Ji pažvelgia į mane su tuo pačiu, - Tikrai, What the F...ck, Kokio Šūdo? Nusprendžiu sekti paskui, Taksi priveža iki kažkokio Nevykėlių Klubo durų, Išlipu, Prieinu ir čigono klausiu, - Kur Malvina?

19 Jis sako. - Kokio Šūdo? Tuomet vėl klausiu. - Kur Morphina? Jis tik nosį kraipo ir nieko neatsako. Tuomet vėl klausiu. - Kur Migdolita? (Desperatiškas klausimas, nežinau kodėl) Čigonas sako. - Nemaišyk, tiesiog užeik į vidų. Ten, sustabdau kitą čigoną (gal greičiau panką) ir klausiu to pačio, tik su mažyte paklaida. - Kur Molina? Jis sako. - Tuoj, palauk, pakviesiu. Aš sėdžiu už didelio monstro stalo ir laukiu. Tada pasirodo Ji, Sukryžiuoja rankas ir sako man akimis vėl, Kokio Šūdo? Bet jokio mano žodžio, Ir Jos taip pat jokio. Ta Tyla, kaip Nebylių Ekstrasensų Kova, Ilga ir Tūkstantmečio verta.

20 Pagaliau, Ji klausia, - Kas tu toks ir ko tu nori? Aš nepasimetęs sakau. - Aš dėl darbo. Ji nepasimetus klausia. - Tau ar Man? Nusprendžiu mesti visas savo kortas, sakau. - Nesvarbu... Atsakymas per daug ne tikslus, Ji vis dar laukia. O aš pradedu dainuoti, - O Nirvana, širdis Mano... O Nirvana, širdis Mano... Ji tyli, nieko neatsako. O aš pasitraukiu. Čia ne Ji, bet kodėl man atrodo, kad tai vis tiek Ji... Grįžtu namo, Man praneša į elektroninį paštą, kada, kur ir kiek aš buvau, Ir klausia. Ar aš patenkintas, kad mane taip saugo? (Čia Ironijos skyrelis), Taip, ir iš tikro Virusas visur... Tavo namuose, lauke, darbe ir parduotuvėje, Autobuse ir net gi tavo suknistai užmirštame rūsyje,

21 Tai Eik Tu Po Velnių, Dūra Viską Matanti Kurwa, Atsakau, Galite pravesti laidus su video kamera ir mano suknistame tualete, Nelaimingos Nuokrušos, Tada būsiu ne tik aš vienas saugus, bet ir visi kiti su sušikta Prezidentūra. Suknistas P.S. apie saugumą - Manau dar atsirastų Ten tokių, kurie patirtų ekstazę stebėdami mane kartu su Masturbacija, o tai automatiškai daugiau saugių ir laimingų žmonių. What The F...ck? Kokio Šūdo? Ach, Po Velnių Juos, aš vėl liūdžiu... Tarp savo daiktų randu 2005 metų dokumentą, Malvina ir jos sunki sveikatos diagnozė, Joje ilgai gyvenantis neaiškios priežasties Vėžys, Jos viduje - Suknistas Supuvęs Obuolys ir Ji miršta... Ar Tai Mano ar Tai Tavo? Sudaužyto Veidrodžio Legenda, Nelaimė ir Tūkstantmečio Dingstis, Bastūno Istorija ir Kelionė Aplink Pasaulį, Širdis ir Siela be namų ugnies ir šilumos, Foto Balsas sako aš nieko daugiau nenoriu, Ir Tas Pats Mano Nebilus Bailys Telefonas...

22 Ruošiu straipsnį Kas yra Lietuva? Ar kiekvienas Lietuvis atsakė sau į klausimą, kas yra Lietuva? Identiteto klausimas Aš nenoriu kalbėti apie kažkieno svetimo žmogaus laimėjimus ar jos asmeninio gyvenimo peripetijas. Aš noriu kalbėti apie Tai, kas yra svarbiausia Individualiai Lietuviui... Atsakymas, garantuoju, visai nesiskirs nuo paprasto Lenko, paprasto Ruso ar paprasto Čečėno. Ką reiškia Lietuvis? Nuplaunant visus nereikalingus buitinius, politinius ir visokius psichologinius bei finansinius priekaištus, lieka tik jo pats Žodis. Gimtasis Žodis, Kalba ir Jo Santykis. Bet ar Tai įvertina Laimingas Zombi TV Lietuvis? Ar Tai įvertina Juokdariai? Ar Tai įvertina Tie Patys Užsivertę Amžinybę Kuilinai? Ir ar yra kokios Minties, kad Tas Gimtasis Mažos Šalies Žodis gali būti Gražus, Mielas ir Brangus? Turbūt per daug šneku... Kažkas sakė trūksta Veiksmo, Sutinku, ir čia visai nėra vietos kalbėti apie Alaną Chošnau. P.S. Ir jei Tau Pasistoja Klausimas, Tai nesistebėk, kad mergos eina toliau nuo tavęs... Rašliava į šalį, Jos plaukuose Geltona, Žalia ir Raudona, Malvina, Mano Prarastas Lietaus Kraštas ir Mokyklinuko Svajonė, Ir aš skęstu tame...

23 Gyliai... Jos raštelių ir senų popierių krūvoje randu žinutę, štai... Poezija apie Jos Rock n Roll... Greitas Avio bilietas, Ir svarbiausias bagažas gitara, Kišenėje Armonikėlė, O ten, gyliai Kitoj, Mano Pagoniška Lėlytė. Savaitgalis Berlyne, O gal ten, kur visada lyja... Coffee Take Away, Some Rock Radio Station, Little Conversation, Apie tai, kaip, kas su kuo vakar miegojo, Oh Turn off This Radio, Ok, So Come on, Let s go, Stimulation, Obligation, Mano Kelnaitės, Tai Tavo Suvenyras, Nauja Pasakaitė,

24 Mano Nauja Melodija jau yra, Aš, Dievaitė, Aš einu, Man Paruošta Vieta Mašinos Gale, Šiąnakt Live Gig ir po to Fiesta, Nauja Lingerie ir Nauja Mano Auka, Ten, Alchemiko Žodžiai, Mažule, Tu Nemirtinga, Ir Tiesa, Aš niekada nenumirsiu, Aš Nepasiduosiu, Aš groju, Po to, vėl kitam mieste, vėl groju, Ir nieko daugiau, Tai tiesiog Rock n Roll Life, Mano Ta Pati Brangi Vieta Mašinos Gale, Dabar Aš klausiu Tavęs ekstrasensų kalba, Ar tu taip pat, kaip aš, po pasaulį klajoti nenustoji? Išeinu vėl į gatvę, Ten Tas Pats Nelaimingas (mano požiūriu) Abramavičius su chirurgo kauke, Jis klausia, - Rinkimai, už ką balsuosi?

25 Aš pasižiūriu viso Šventos Teresos gailesčio akimis ir tariu. - Ar žinai kodėl mes turim šimtas keturiasdešimt vieną vietą seime? Nors mūsų likę gal jau tik apie Milijoną... Nežinai? Aš pasakysiu Tau, todėl, kad pas lietuvį yra labai didelis charakterio bruožas aiškinti kaip gyventi. Tokių lietuvių yra dauguma. Ir visi nori aiškinti kaip gyventi, ką gerti, ką valgyti ir kaip, pagaliau, Tau bezdėti... Ir Tu manęs klausi, už ką aš noriu balsuoti? Neaišku? O gi, Už save. Klausimų dar yra? NE, Atia. Taigi, aš laukiu žinutės... Kelinta Jau Suknista Valanda? Nesvarbu. Tai tik dar viena Suknista Diena Be Tavęs. Ir Tas Telefonas Bailys... Kas tu, Malvina? Kas Tu, Morphina? Tu, Mano Prarastas Lietaus Kraštas. Skambutis. Nežinomas Numeris be skaičių. - Klausau, Įdėmiai, - atsakau drąsiai ir su pilna Ironijos paruošta Bomba. Kitame telefono gale pradeda kalbėti Tikrasis Pedo Fanas tarnaujantis Tikrajam Teisėjų Banditų Klanui, kuris ir valdo mūsų biedną šalį. - Laba diena, mes norėtume pranešti, kad Jūsų straipsnis apie Prezidentūrą, labai buvo nagrinėtas saugumo Departamento... - Na ir... Sakau ir Laukiu Drąsiai.

26 - O tai, kad Tai kursto Tautinę Nesantaiką, Juodina Mūsų Istorinę Kovą už Laivę ir Demokratiją, be to... - Parodo kaip mes valdom šitą šalį jau trisdešimt metų. Kokie mūsų savižudybės, emigracijos ir kito liūdno chlamo rodikliai bei statistika. Jūs apie Tai? - Mes tik... - Kas Tie MES?! pertraukiu su šauksmu Pedo Faną, - Vardas, Pavardė! Identifikacinis Numeris, pareigos! Aš galiu daug parašyti. Ir Nenustosiu. Nenustosiu tol, kol nustosit užsiimti Bantitizmu! Ir aš galiu daug ką pasakyti ta tema. Nes Viską Ką Jūs pasakysite, bus panaudota Mano Rašinyje. Todėl sakau, Eikit ir Tuo metu pas mane prie ausies priskrenda Gerasis Mano Angelas Sargas ir pakužda man ausį. Padėk ragelį. Jie neverti Tavo Nervų. Tu dar Jiems parodysi. Tik Kitą Kartą... Iškvepiu savo sunkų orą, Atsiverčiu lapą, ten jos kolegės, iš tos pačios lygos, žodžiai... Avril Lavigne ir Dvidešimt Viena Gyvenimo Taisyklė 1.Tau nereikia užaugti, jei nenori. Būti jaunu yra Nepakartojama. Rimtai. Net nesvarstyk apie Tai. 2. Nusigerti yra Lengva. Nebūk toks susireikšminęs per Party. Visa Tai tik Metodai. 3. Šypsotis prieš Foto Nuobodu. Atskleisk savo asmenybę. Pasitikėjimas užkrečiamas reikalas. 4. Plaukų dažymas yra tikrai Cool (Jėga). Įvairios spalvos. Kas nemėgsta spalvų?

27 5. Himnai išties nieko nereiškia. Bet kartais veža. 6. Gali būti Blogiukas ir kartu sužeistas vienu tuo pačiu metu. Tai Jausmai. 7. Ir Tai daro dar didesniu Blogiuku. Jei kas nors Tavęs nemyli, kaip Tu, PALIK. Tu geriau nei Tai. Sakyk Sau - Ačiū, prablaivėjau. 8. Išsiskusti dalį plaukų ar visą galvą pačiam įmanoma. Bet Tai yra labai sunku. 9. Daug kas yra su Komplikacijomis. Visi dalykai. 10. Viskas gerai yra klausti metafizinių klausimų savo gyvenime. Tikrai, Kokio Šūdo? 11. Paprastumas yra Raktas. Žinok ko nori, nei jei aplink ir chaosas. 12. Degantys Dalykai yra Nepakartojama. Bet žinoma ne saugu. Aš nesiūlau To daryti. 13. Lik Stiprus. Vienintelė išeitis iš sunkios situacijos yra žinoti, kad tu gali. 14. Yra Gerai turėti kontaktą su savo jausmais. 15. Todėl, kad kiekvienas kartais jaučiasi vienas. Ir Tai yra Gerai.

28 16. Nėra netinkamo meto turėti Tatuiruotę. Iki tol kol Tai Juoda ir Tai Punk Rock. 17. Arba tai Pončo su kapišonu. Taip pat Juodas. Tai vienas iš patogiausių rūbų visų laikų. 18. Bernai su gitaromis Jėga. Vestuvių įrašai: Sum 41 Derick Whibley grojo gitara. Ir Nickelback Chad Kroeger irgi groja gitara. Patikrink. 19. Blogi Bernai Ne Jėga. Jie neverti tavo dėmesio. 20. Todėl, kad tu Princesė, F...ckin Po Velnių. Ir Tu nusipelnei To. Ypatingai...Jei Tai Užknisa Po Velnių! (Arba FUCK IT, nes tai neverčiama) Nes Avril yra nuostabi ir Tu taip pat. Genialu. Ar suspėsiu išmokti gitara, nors kokią mažą netinkančią melodiją savo gyvenime? Viską žino tik Dangus. Ir čia ta pati Istorija, Ta Pati Žudanti Meilės Istorijos Pabaiga... Tas Paskutinis Kartas, Ir Psichologinis Testas,

29 Ji taria pasislėpusi. Ateik pas mane, ateik čia... Aš jos ieškau ir nerandu, Bet paskui prieinu prie veidrodžio, Prie savo atvaizdo, Ir ji vėl taria pasislėpusi. Pagaliau, atėjai, tai pabučiuok mane, Aš prieinu arčiau savo akių, Ir tuomet užmerkiu akis, O Ji pabučiuoja mane iš pasalų... Grįžtu prie savo straipsnio Durnių ir bažnyčioj muša. Šunys ir kiti gyvūnai negali nešioti kaukių, nes jie tik gyvūnai. Bet kuo gi Jie būtų kalti, jei Šeimininkas ketintų uždėti tas kaukes? Atsakymas, Gyvūnai Sveiki, ne taip kaip Žmonės... Tuo tarpu Žmogui Virusas yra visur... Lauke, Parduotuvėje, Darbe, ir net gi Namie. Débil ispanų kalboje reiškia silpnas. Žodis Debilas mūsų kalboje reiškia Bukaprotį. Kiek reikia žmogui laiko Tai suprasti? Kažkas yra nepatenkintas įstatymais ar kitais gyvenimo nelaimės atvejais, bet aš manau, be reikalo, nes šiuo atveju Įstatymai Debilams. Šis Įstatymas apie nešioti kaukes dėl sklindančio ir nenugalimo ore Viruso, yra ne kas kita, kaip Tik pasityčiojimas iš Žmogaus Proto.

30 Šis Įstatymas yra apie Tai, ar sutinki būti Debilu? Šis Įstatymas yra apie Tai, ar Tau patinka Mūsų Spektaklis ir F...ckin Taisyklės? Čia tinka komentaro žodžiai truputį trūksta veiksmo, aš tik noriu pažiūrėti, ką dabar Tu darysi... Pasaulio Tiesa yra tokia, niekas nekaltas, jei esi Debilas. Tuomet dar pridedu foto, kurioje du ufonautai stovi stikliniame balkone ir komentaras Atskridome į žemę, liepė dvejoms savaitėms izoliuotis. Ir Tikrai, jei taip reikėtų priimčiau Islamą, Turėčiau daug pinigų, nusipirkčiau sau iš Ten armiją, Padaryčiau Perversmą ir Terorą, Padaryčiau Tvarką nuo Alkoholikų Debilų, Vagių, Veidmainių ir Psichinių Ligonių, Visiems Tiems, kurie yra tik Parazitai, Ir Valstybės Išdavikai. P.S. Aš net nekalbu, kad Šalis vadintus Lietuvos Islamo Respublika. Ir Nupjausiu galvą Tau, Bedievi, Allahu Akbar. Bet tylą sugriauna Skambutis Neramus. Kietas ir Šaltas Balsas taria kitame linijos gale. - Malvina mirė... Ji perdozavo migdomųjų dozę šią naktį Londono viešbučio kambaryje...

31 Aš nieko negaliu kalbėti. Aš nieko absoliučiai negaliu daryti. Malvina, Kokio Šūdo? Ta Pati Meilės Istorija, Tai Neteisinga! Tai Netiesa! Vėl Laidotuvės, Vilniaus Pagonių lauke, Ir ten, Mano Mieganti Gražuolė, Su didele gėlių galybė apsuptyje, Tai atrodo lyg sapne, Ji Tik miega... Aš žinau, Mano Ožiukas sapnuoja, Ji tiesiog tik miega... Mano Pagoniška Meksikietiška Lėlytė delne... Ją užkloja balta spalva, O aš daugiau nežiūriu toliau, Nes Ją pasiima Šventoji Ugnis.

32 Tu buvai Pasiutęs Ožiukas, Paklydęs Rock n Roll Vaikas, O man visada išliksi Kritęs Angelas sutikęs mane... Einu gatve pardavęs save ir visą pasaulį, Jos nėra ir manęs nėra, Gatve prabėga Žmogaus Imitacija su kauke, Prie mano dešinio šono Didelė Paukštuko Lėlė, Aš daugiau nieko neklausiu, Man viskas aišku, nes prisiminiau kaip vieną kartą man sakė mano mama, Devyniasdešimt procentų žmonių šiam pasaulyje tik miega. Einu toliau gatve ir matau skubančią Žmogaus Imitaciją, skaitančiažą kažką su kauke. Aš sustabdau Jį ir klausiu. - Atsiprašau, ar galiu Jus nušauti? - Kodėl? Klausia Suakmenėjusi Žmogaus Imitacija. - Todėl, kad Jūs esate Idiotas. Jis prarijo liežuvį, o aš tuomet sakau Pranašo balsu. - Šiandien paleidžiu, bet jei dar kartą pamatysiu, aš be įspėjimo nušausiu vietoj, Supratai? Atia...

33 Gaunu laišką nuo Jos su pavėluota data, Žinutė trumpa, Aš laikau visus brangius mūsų mokyklos ir dar kitus neišsipildžius sapnus bei prisiminimus prie širdies. Atleisk už Tai, kas buvo ne taip, Linkiu Tau Meilės, Niekada Nepasiduok. O vėliau randu daugiau... Gyvybės Draudimo sutartys ir jos persekiojantys agentai, Daktarai, žurnalistai ir suknisti kraugeriai teisėjai, Ir Po Velnių, Tas Pats F...ckin Suknistas Prodiuseris, Visi Jie Jos visai negailėjo... Ją visą Tą laiką persekiojo ir parklupdyti norėjo... Jos paskutinė daina buvo apie Jos pačios Mirtį... My Love Death Song Your Sweet Innocence, My Pagan Child Rock n Roll Path, You re so good in these white sheets, Don t you know you were My Star, My Precious Doll, My little High, I can t believe She s got Sleeping Eyes, Santa Muerte, Mi Amor, Mi Vida, Mi Luz y Mi Dolor.

34 The Flower Crown, The Glass Cold Grave on London ground, All Your Beautiful Sins and Songs are set to the Fire, Don t you know you were My Star, My Precious Doll, My little High, I can t believe She s got Sleeping Eyes, Santa Muerte, Mi Amor, Mi Vida, Mi Luz y Mi Dolor. Rašau straipsnį Helloween Dvasia žygiuoja per Pasaulį pagal visas šizofrenijos diagnozės taisykles arba Amžinoji Mirusiųjų Diena... Šiandien Visų Mirusiųjų Diena, atsiprašau, Happy Helloween. Kadangi mano transportas yra Žalios Politikos Priemonė Dviratis, aš dažnai ir daugiau viską pastebiu. Pastarųjų dienų bažnyčia Mormonai ne tik atnešė savo Biblijos pratesimą, bet ir svetimas šventes. Aš nieko prieš Maskaradą, bet kai ko aš nesuprantu. Ir jei Jūs galėsite man paaiškinti, būsiu dėkingas iki Paskutinių Dienų (Aš nenoriu skambinti ir klausti To Prezidentūros personalo, nes Ten ir taip su kaukėm). Taigi, aš pastebiu, kad Virusas turi Maskarado savybių. Ir aš vis dar negaliu patikėti, kad su Tai daugelis sutinka. Kaukės paslepia žmogaus veidą, o tai kartu ir identitetą. Kaukė ne šventės metu simbolizuoja Tamsios Jėgos bruožus: plėšikus, gangsterius, psichinius ligonis, teroristus ir net gi pačius šunis.

35 Aš nesutinku su teiginiu, kurį mačiau ant sienos viename miegamajame rajone Kova užgrūdina tautos individualizmą. A.Smetona. O žinote kodėl? Todėl, kad Kova kuria žmones su ambicijomis ir be jokio patriotizmo, tegul man pašvilpia į nuogą subinę, jei kas nesutinka su Tai. Švęsti Demokratiją, Laisvę, Savo Šalies ir Savo Gyvenimo Nelaimę, o kartu ir nešioti Kaukę, nėra Kova, Tai tik paprasčiausia Paskutinių Tavo Proto Ląstelių Degradacija ir Pedo Liberalizacija. (Jei kas su Tuo nesutinka, gali toliau nešioti Kaukę ir Uždusti). Kaukė yra visur. Bet jeigu Kaukė yra Tavo Kasdienis Rūbų Aksesuaras, Tai jau Liga. Kaip daktaras, aš Tai įrodysiu. 1. Jeigu Virusas patalpoje, tai kodėl ten Tie, visi vyriausybėje, dar gyvi? Juk patalpoje sklinda Virusas, vadinasi automatiškai turi susirgti. Nesvarbu, stiprus Virusas, lengvas ar tiesiog snargliukas. Iš Tiesų, Nesvarbu ir Tai yra Tiesa. 2. Jeigu Virusas lauke, Tai kodėl tuomet visi gyvūnai dar gyvi? Paukštukai kaip skraidžioja, taip skraidžioja. Ir niekas jiems neįsakys Neskraidžioti. 3. Jeigu Žmogus turi Virusą, jo organizmas visuomet kovoja. Ir Ta Kova, Gerbiamieji, vyksta kiekvieną dieną. Virusai ir bakterijos buvo visur, visada yra ir bus. Tai aišku visiems, nors truputį Mąstantiems. Ir atleisk Man, Gitanai, čia ne apie tave. 4. Jeigu Tai Virusas, tai kur Jis? Aukštoje Temperatūroje ar Žemoje Temperatūroje? Klausiu tiesiog, nes noriu žinoti. Pastebėjau, kad Virusas tęsiasi jau kelis sezonus. Ir Tai išnyksta, Tai vėl atsiranda. Bet gal užteks pavargau... Taigi nereikia ilgai laukti ir ieškoti, Helloween jau čia. Kai aš važiuoju su dviračiu yra sunku kartais sąveikauti su Homo Kaukėmis, nes paprasčiausiai, tiek mažai oro, kad trūksta visko ir ten galvoj.

36 Zombi užvaldė šį Pasaulį. Zombi visur. Ir atrodo, Zombi esi Pats Tu. P.S. Žinutė Plikiui Seime - Tavo Tie Plikiai, Nusiskutę galvas Pakalikai Tikrai Degs Pragare, Prižadu. Su Helloween, Kurwa. Apie Tai, kad Mirusių Dieną aš aplankiau savo Šventą Meilės Vietą, nepaminėjau. Nes Meilė yra visada, kol Ji gyva Širdyje. Ir laisvi jurginų žiedai kieme, man visada primena apie Ją, kuriuos Ji turėjo ant savo rankos dešinės. Mano visi sausi jurginai, Mano Žvakute už Tave, Mano Meile, Mano Raganėle... Visi mes turim Mirties Veidą, Visi mes bijom, Tik Kai kurie moka su Tuo Draugauti, Ir Šypsotis, Kaip Ji, Jos Neužmirštama Blogiukės Šypsena... Suknistas Prodiuseris. Audronius... Zombiadėžės Žvaigždė ir Tvirkintojas,

37 Pats Velnias Pisuoklis ant žemės, Tikras Sportininkas. O žinote kodėl? Todėl, kad Jis pagarsėjęs Tarpukojo Tikrintojas. Jo suknisti pasiūlymai ir dainelės Tik Apie Tą Galą. Jis pažadėjo visoms Žvaigždes, Lovą ir Suknistą Nesibaigiantį Banką. O svarbiausia, Jis, Mano Raganėlės Suvedžiotojas ir Didysis Blogis. Ir Didelė Tikimybė, kad Jį aš irgi nušausiu. Atsiprašau. Tada, po poros dienų, man skambina iš TV dėžės naujienų arba kitaip monologo show. Man sako. - Mes Jus kviečiame pas save į studiją pasikalbėti apie Tai kaip Jūs juodinate Lietuvą, jos vyriausybę, laisvę ir... - Žinau, Demokratiją, - stabdau TV Pedo faną, - man nereikia jokių jūsų suknistų pokalbių, man ir taip viskas aišku, kas esate Jūs ir kas yra Jūsų Demokratija. Aš tik noriu patikslinti, kad mano visi straipsniai yra absoliuti Tiesa ir tiktai Tiesa. Sveikinu, Tūrėtumėte melstis prieš Savo Viruso ir Virtualios Realybės mumiją. Dabar Jūsų Pedokratija laimėjo rinkimus, ką dabar darysite? Klausimas labai rimtas Kada pagaliau pradėsite dirbti? Žinoma, atsakymo nėra, Ir Tebūnie, Po Velnių Juos!

38 Keletą žodžių ties Ta Pačia Mirusių Tema... Tai Kam reikalinga Tokia Lietuva? Jei Lietuvis gauna baudą už žvakutę kapinėse be maskutės... Kam Man Reikalinga Tokia Lietuva, jeigu čia ir taip vaikščioja mirę, Gyvi Lavonai? Prezidentiene Gitana, Kur Tavo Jėzus Kristus? Aš nenoriu gyventi, kur mane supa vien Idiotai. Aš nenoriu Tokios Lietuvos. Išeinu į gatvę, Ten Jie rūko tas savo sveikas elektronines cigaretes, Bet kas yra Sveiko? Kas Jų yra Tas Aerozolis? Ir ką jie rūko, neatsakys... Mano laikais rūkė tabaką ir kartais sukdavo ranka, nes Tai buvo Tikra... Bet šiais laikais karaliauja Imitacija, Greitas Maistas ir Virtuali Tikrovė. Ar žinote? Parodų daugiau nebus... Taip pasakė Žymus Dailininko Matiejaus Rimkaus Reikalų Galva. O Smirdančių Kojinių Uostytojas toliau rašys savo smirdančius komentarus naujienų portale. Sėkmingai Jums užsikrušti, Nelaimingieji...

39 Dabar straipsniai modoj yra apie tai, kas vakar girtas vonios kriauklę apmyžo. Kaip Pareigūnai Nelaimingą Alkoholiko Neapgynė, kaip Jį tramdė arba dar blogiau paskelbė Jį Dienos Laimikiu. Apie nuogą užpakalį, Arba apie tai, kas numetė svorio ir išsivadavo iš savo paties tinginystės. O kam apie tai įdomu? Klausiu, smalsu ir neaišku. Neskambinsiu dėl to į prezidentūrą, Tikrai. Nes jei kam ne aišku, Tai Durnas kaip Lietuvis. Todėl aš daugiau neturiu ką pridurti, einu toliau... Gal pasakys, kiek Tie Idiotai dar nešios Kaukes? Pats sau atsakau, Tol kaip Žydas su žvaigžde neiškeliaus... Tikrai, F...ck it. Einu namo, bet prieš mano akis Tas Pats Sistemos Vargšas Abramavičius ir jau šaukia man tiesdamas ranką. - Petras Repšys, Spalio!...

40 - Nerėk! stabdau ištiesdamas ranką prieš jo nosį, - Nereikia... nereikia... Ar žinai kas tu tavim blogai? Ne? Aš pasakysiu... įdėmiai, klausyk, nes daugiau nekartosiu... Taigi, Tavo visi Teplionių Draugai man visai nerūpi... Jūsų visas Šitas Snobų Pijokų ir Bomžų spektaklis man įgriso, ne taip kaip kitiems, kurie dar nešioja tas Sup...tas Maskes. Tik Labai Įdėmiai Įsimink, - Pradėk mokytis piešti, nes kai Ateis Tavo Rusas, Jis nesupras ką tu čia darai su savo teptuku. Todėl, sakau, TAU MESK BUTELĮ IR EIK DIRBTI! O dabar nešdinkis man iš akių ir kuo greičiau, nes kitaip... Tikrai Galvą nupjausiu, Aš vadovaujuosi dabar Šariato Įstatymu, Allahu Akbar! Nujaučiu, Abramavičius iš mano gyvenimo dingo ilgam. Grįžęs, Namuose, ruošiu savo paskutinį svarbų straipsnį, nuo kurio kėdės turi tikrai suklibėti... Aš tiek noriu parašyti, Aš taip noriu nurengti tuos visus netikrus karalius, Rašyti, Rašyti ir dar kartą Rašyti... Apie Tai, kad Iš Maskės ir Durnių atpažinsi. Apie Tai, kad Tie ir lovoj Tai daro su Maskėm (čia jau Tikrai Ekstrymo mėgėjams). Apie Tai, Po Velnių, kad Mano gyvenimas ir kūnas yra Panelės Lietuva Kraujo Siurbimo Mašina. Apie Tai, kad, Pagaliau, Maskės ir nebe Žmonės. Bet Mano Mažasis Draugas Sargas Angeliukas man vėl pakužda neblogą mintį... Tavo Didysis Straipsnis apie Tiesą Lietuvos, dar ateityje... o dabar parašyk trumpai tik Tai... Mano Trumpas Straipsnis apie Laisvę, kuris skamba taip... Laisvė yra Tavo galvoje ir niekur kitur... Laisvė yra labai panaši, kai esi Tiesiog Laimingas (Čia ne apie Jus, SU MASKĖM).

41 Aš išvažiuoju iš Čia, Man reikia Po Velnių kažką daryti! Aš imu lėktuvą, Dabar Tikrai Trenktas Reikalas, Lekiu į Meksiką, Surasti Jos Tiesą, Ir ten, jau Indėnas laukia manęs... Aerouoste, ties pasų kontrole nustatau savo idiotišką fizionomiją ir parodijuodamas savo Mylimą Ožiuką išdidžiai ir (To niekas nepakartos niekur niekaip niekada) kertu Patikrinimo Arką. Po ilgos kelionės Klibančiu Autobusu, pasiekiu Tašką... Aš surandu Indėną ir klausiu, - Kas Ji buvo, Po Velnių? Senas Indėnas nežiūri, Senas Indėnas tik jūros klauso, o paskui taria. - Tu nori žinoti apie Skausmą, kiek buvo išgerta ar kiek buvo verkta? Nemanau, nes svarbiau yra turėti gyvą jausmą. Taip, ji paliko kai ką čia...ta išdykaujanti prie jūros maža genties mergaitė yra Jos Dovana... Aš praleidau metus, kelis, Aš susidraugavau su Maža Vėjo Dukra, Aš tapau laimingas visa prasme, Ir mane drauge palaimino Ta Pati Šelmiška Santa Muerte Gražuolė.

42 Ir Tai matė Tas Pats Senas Indėnas visada... Tuomet, jis sako, - Kur paskutinį kartą matei Ją? - Ką? - Savo Miegančią Gražuolę... Aš dvejoju, galvoju... - Vilniuje... Senas Indėnas nenuleidžia akių. Sakau, - Londone... - Eime kartu su manim, aš noriu Tau Ją sugrąžinti... Ten, pati Llorona, Pašarvuota, Papuošta Ir Padabota, Ta Pati Mano Gėlių Mieganti Rock n Roll Karalaitė, Aš prieinu lėtai, Aš sugalvoju norą, Ir Ją pabučiuoju... O kas Toliau? Toliau eina Jums Jūsų Gyvos Svajonės ir Foto Suvenyrai...

43

44

45

46

47

48

49

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon 9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefonas. Pats įkarštis mums, ligoniams, ir visam personalui.

Detaliau

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nusprendė pasidomėti tais mokytojais, kurie tik šiais mokslo metais prisijungė prie Butrimonių gimnazijos bendruomenės. Šįkart į mūsų akiratį pateko mažutė, sportiška,

Detaliau

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo PYKINTI! Tiktai kad nuo to buvo labai GERA! Jaučiausi

Detaliau

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI 1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI JAUDINĘS. Labiau jis nesijaudintų net tuomet, jei jo

Detaliau

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas:

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: 2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: ggrazinak@gmail.com TOLERANCIJOS DIENAI SKIRTAS SPECIALUS NUMERIS

Detaliau

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd Skruzdėlės ir paukščiai pamėgo šią smėlingą, žolynais kvepiančią pajūrio vietą. Šiandien čia su draugais švęsti savo gimtadienį ateis Zigmutis, gal Augutis, o gal kuris kitas vaikas... 1 2 Kai vaikai,

Detaliau

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą V TESTAS VIEVERSYS Vertinimo instrukcija I TEKSTAS Vieversys Už teisingą atsakymą mokinys gauna 1 tašką. Už

Detaliau

smalsuciai_small

smalsuciai_small LOPŠELIS -DARŽELIS SMALSUČIAI PROJEKTAS AIKŠTELĖ KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS 1 ANKETŲ APIBENDRINIMAS 2 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU VAIKAIS 3 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU TĖVELIAIS IR PERSONALU 4 PASIŪLYMAI / DARŽELIO MAKETAS

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi?... 10 Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą?... 12 Kodėl kai kurie žmonės turi dvynius?... 14 Išbandyk tai su šeima...

Detaliau

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter 5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio terminatorius. Mudu a trodome taip. 6 7 Taip pat turiu

Detaliau

II-a klasė

II-a klasė II klasės testų vertinimo ir atsakymų lentelė I testas 1. Už kiekvieną užrašytą žodį skiriama po pusę pupos ir už kiekvieną pažymėtą e ė raidę po pusę pupos (1,5+1,5, 3 pupos). 2. Už kiekvieną taisyklingai

Detaliau

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas Tyrimo rezultatai Parengė: Valstybinio psichikos sveikatos Priklausomybės ligų skyriaus Vyriausioji specialistė Lina Ignatavičiūtė 1 Turinys 1. Tiriamųjų tam tikrų alkoholinių gėrimų vartojimo dažnio vertinimas...

Detaliau

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime. 2. 1 užduotis (1 priedas) Mokinukui per IT pamoką mokytoja uždavė užduotį surašyti IT sąvokas. Buvo bebaigiąs darbą, kai suskambo telefonas.

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Dominykas Orda.Asmeninio albumo nuotr. Kaunietis Dominykas Orda (25) siekia užkariauti užsienio rinkas ir pelnyti pasitikėjimą platformoje Indiegogo, pristatydamas nuotaikingą sporto inventorių Funky Dumbbells.

Detaliau

Ką pasako kūno kalba?

Ką pasako kūno kalba? Mokinių įsidarbinimo galimybės Vilniaus teritorinė darbo birža, Jaunimo užimtumo skyrius Jaunimo darbo centras JEI TAU 14 16 metų 14-16 metų jaunuoliams dirbti draudžiama, išskyrus jų fizines galimybes

Detaliau

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek tiek neramu. Reikėtų rimtai apgalvoti savo veiksmų

Detaliau

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel 1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel. +370 650 41 890 Dapkus@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Plotas

Detaliau

8 klasė Istorijos standartizuotas testas

8 klasė Istorijos standartizuotas testas 1. Kam viduramžiais valstiečiai turėdavo duoti dešimtinę? A Amatininkams. B Bažnyčiai C Pirkliams. D Miestiečiams. 2. Kaip vadinama liga, kuri viduramžiais buvo išplitusi Europoje? 3. Laikotarpius išdėstykite

Detaliau

PATVIRTINTA Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2017 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. V-7 1 priedas Vilkaviškio Aušros gim

PATVIRTINTA Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2017 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. V-7 1 priedas Vilkaviškio Aušros gim PATVIRTINTA Vilkaviškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2017 m. kovo 1 d. įsakymu Nr. V-7 1 priedas Vilkaviškio Aušros gimnazija (Ugdymo įstaigos pavadinimas) VISUOMENĖS SVEIKATOS

Detaliau

Dalyvavusių skaičius (pagal tyrimo metus)

Dalyvavusių skaičius (pagal tyrimo metus) INTERVENCIJOS, SIEKIANT MAŽINTI PSICHOAKTYVIŲ MEDŽIAGŲ VARTOJIMĄ TARP JAUNIMO Klaipėda, 2015 TEMOS AKTUALUMAS Nesaikingas tabako, alkoholio ir kitų psichoaktyvių medžiagų vartojimas kelia didelį susirūpinimą

Detaliau

K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinu

K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinu K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinukas: Nesurūgęs, nesustiręs, Bet kur eina, ten ir girias:

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Naujosios (Z) kartos vaikai Sociologija. Kartų teorijos 1955-1965 1966-1976 1977-1994 1995-2012 Kūdikių bumo II karta X karta Y karta Z karta Šiuo metu mūsų visuomenėje susiformavę gyvena 4 kartos. Kiekviena

Detaliau

VAIKŲ, VARTOJANČIŲ NARKOTINES IR PSICHOTROPINES MEDŽIAGAS VARTOJIMO NUSTATYMO ORGANIZAVIMAS Atmintinė ugdymo įstaigų darbuotojams ir jose dirbantiems

VAIKŲ, VARTOJANČIŲ NARKOTINES IR PSICHOTROPINES MEDŽIAGAS VARTOJIMO NUSTATYMO ORGANIZAVIMAS Atmintinė ugdymo įstaigų darbuotojams ir jose dirbantiems VAIKŲ, VARTOJANČIŲ NARKOTINES IR PSICHOTROPINES MEDŽIAGAS VARTOJIMO NUSTATYMO ORGANIZAVIMAS Atmintinė ugdymo įstaigų darbuotojams ir jose dirbantiems visuomenės sveikatos specialistams Vilnius, 2011 Atpažinti

Detaliau

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai Hiperaktyvus vaikas Hiperaktyvus vaikas pastoviai aktyvus, impulsyvus, jo judesiai gali būti chaotiški. Jis visada nerimsta sėdėdamas, daug kalba, dažnai neužbaigia pradėtų darbų, pamiršta įsipareigojimus,

Detaliau

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS ĮVEIK VISUS 50+1 KALBOS IŠŠŪKIUS IR TAPK GERIAUSIU(-IA) AGENTU(-E) LABAS, AGENTE, kaip slaptasis(-oji) agentas(-ė), dirbantis(-i) tarptautiniu mastu,

Detaliau

PowerPoint pristatymas

PowerPoint pristatymas 16 m. ataskaita Europos jaunimas. Svaiginamųjų medžiagų vartojimas ir socialiniai veiksniai Icelandic Centre for Social Research and Analysis (Islandijos socialinių tyrimų ir analizės centras) Visi miestai

Detaliau

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną Marcinkevičių) Genys Pelėda Sraigės (1, 2) Paukščiai (1, 2)

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Rūta Davidonienė, Rasa Mikutienė, Ieva Ąžuolaitytė-Staneikienė. Asmeninio archyvo nuotr. Mes visos nešiojomės mintį apie paauglėms skirtus užsiėmimus, kurie būtų ne tik smagūs, bet ir naudingi. Likimas

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Buvę JAV prezidentai ir jų verslo patirtis.flickr.com nuotr. Kai į JAV prezidento postą kandidatavęs respublikonas Mittas Romney pareiškė, kad kiekvienas šalies prezidentas turėtų būti įgijęs bent trejų

Detaliau

Priedai_2016.indd

Priedai_2016.indd 1 testo užduočių vertinimo kriterijai Užd. Nr. Sprendimas ar atsakymas Taškai Vertinimas 1 Pasirinktas variantas D 1 Už teisingą atsakymą. 2 a) 939 1 Už teisingą atsakymą. 2 b) 1538 1 Už teisingą atsakymą.

Detaliau

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. Radau vaikus sėdinčius prie bendro stalo ir valgančius

Detaliau

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx Laimutės Kisielienės choreografija Jūratės Baltramiejūnaitės muzika, Bernardo Brazdžionio žodžiai PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/09/01 Pakeitimai padaryti po šokių kursų

Detaliau

NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasišk

NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasišk NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasiškai augu ir tobulėju. Tai duoda man vidinės jėgos savyje

Detaliau

PAvadinimas

PAvadinimas STIGMATIZUOTOS MIESTO ERDVĖS KUR IEŠKOTI NAMINĖS DEGTINĖS IR KVAIŠALŲ KLAIPĖDOJE? Liutauras Kraniauskas Sociologijos katedra, Klaipėdos universietas Tyrimą remia Lietuvos mokslo taryba MIP-085/2014 Naminės

Detaliau

Microsoft Word - stendas triuksmo I

Microsoft Word - stendas triuksmo I Balandžio 25-oji Tarptautinė triukšmo suvokimo diena Kada nors žmonija bus priversta nugalėti triukšmą taip pat ryžtingai, kaip cholerą ir marą, - XIX amžiaus vokiečių mikrobiologas R. Kochas.. Istorija

Detaliau

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G 2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja Giedrė Savukynienė PRADŽIA: PRAKARTĖLĖS VAIZDELIS BENDRA

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

Snap v1.4.1

Snap v1.4.1 2019 Gegužės 19d. apie SNAP tikslas - suburti fotografus ir medijų srities atstovus į vieną vietą, kurioje įgytų naujos informacijos, patirties, bendraminčių būryje. Informuoti žmones apie šiuo metu -

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lietuvos gyventojų nuomonė apie teisėsaugą ir viešojo saugumo būklės vertinimas Dr. Eglė Vileikienė Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos departamentas 2016.02.12 Tyrimo metodika Reprezentatyvi

Detaliau

RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žy

RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žy RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žymiausių lietuvių prozininkų Jurgio Kunčino asmenybę,

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bandžiusių nusižudyti merginų išgyvenimai Jolanta Jarmolovičiūtė IV Vilniaus traumų psichologijos konferencija 2013 m. kovo 22 d. Problemos aktualumas 1 pav. 0-19 metų amžiaus moterų mirtingumo nuo savižudybių

Detaliau

AKMENĖS RAJONO BENDROJO LAVINIMO MOKYKLŲ MOKINIŲ PROFILAKTINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ DUOMENŲ ANALIZĖ 2016 M. Parengė: Akmenės rajono savivaldybės visu

AKMENĖS RAJONO BENDROJO LAVINIMO MOKYKLŲ MOKINIŲ PROFILAKTINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ DUOMENŲ ANALIZĖ 2016 M. Parengė: Akmenės rajono savivaldybės visu AKMENĖS RAJONO BENDROJO LAVINIMO MOKYKLŲ MOKINIŲ PROFILAKTINIŲ SVEIKATOS PATIKRINIMŲ DUOMENŲ ANALIZĖ 2016 M. Parengė: Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stebėsenos

Detaliau

ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas š

ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI  Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas š ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas šventa. Patrauk mane, Šventoji Dvasia, kad aš mylėčiau,

Detaliau

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond Modulio Mokymosi, asmenybės pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respondente, Kviečiame Jus dalyvauti Lietuvos mokslo tarybos

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation DELFI redakcija iš vidaus DELFI Verslo sesija 2016-09-20 Šių dienų redakcija: keičiasi platformos ir formos, bet esmė išlieka Tempas Buvimas įvairiose platformose Patrauklus turinio pateikimas ir naujovės

Detaliau

Spalvinimo k.indd

Spalvinimo k.indd Seikuciu.. užduoteles, (4-5 m. aikams) Kaunas 2015 Atpžink jausmus PYKTIS P Pydas P džiaugsmas d gėda G baimė B išdidumas I drąsa D liūdesys L meilė M Iškirpk kortas. Išdėliok ant stalo, kad užrašo nesimatytų.

Detaliau

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx Liaudiškas šokis Ričardo Tamučio choreografija A. Jonušo muzika PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/11/13 Pakeitimai padaryti po šokių kursų Saulės kultas liaudyje gyvavo visais

Detaliau

Stazuotes uzsienyje on-line

Stazuotes uzsienyje on-line Tomas Jovaiša MD PhD FRCA FFICM Kodėl jauni gydytojai turi išvažiuoti į užsienį ir ko reikia, kad jie sugrįžtų. 15 metų ir 1 500 000 svarų patirtis Truputį apie mane VU medicinos fakultetas VU anesteziologijos

Detaliau

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Cia tu ir tavo tevai ras informacija apie mokykla (as) Danijoje. Atskiri punktai gali skirtis kiekvienoje mokykloje. Jei kiltu abejoniuklausk mokytoju.

Detaliau

PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJ

PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJ PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJŲ TĘSTINUMAS IR DAUGIAKULTŪRINIO DIALOGO STIPRINIMAS,

Detaliau

Klausymas Pamoka 38 Sritis ir tikslai: Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. Veikla 36 savaitę tikrinote, kaip

Klausymas Pamoka 38 Sritis ir tikslai: Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. Veikla 36 savaitę tikrinote, kaip Klausymas Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. 36 savaitę tikrinote, kaip vaikas naudoja savo žodžius ir kalbą su kitais šeimos nariais, norėdami užtikrinti, kad

Detaliau

Tikslas – padėti mokiniams saugoti ir stiprinti sveikatą, organizuojant ir įgyvendinant priemones, susijusias su ligų ir traumų profilaktika

Tikslas – padėti mokiniams saugoti ir stiprinti sveikatą, organizuojant ir įgyvendinant priemones, susijusias su ligų ir traumų profilaktika PATVIRTINTA Direktoriaus 2018 m. gruodžio 3 d. įsakymu Nr. V-55 VILNIAUS LOPŠELIS- DARŽELIS,,MAŽYLIS SVEIKATOS STIPRINIMO IR PRIEŽIŪROS PLANAS 2018-2019 m. m. Tikslas padėti ugdytiniams saugoti ir stiprinti

Detaliau

Kritinio mąstymo užduotys Bažnytinio meno paskirtis Bažnyčiai, norinčiai perteikti Kristaus jai patikėtą Naujieną, reikia meno, nes jai privalu padary

Kritinio mąstymo užduotys Bažnytinio meno paskirtis Bažnyčiai, norinčiai perteikti Kristaus jai patikėtą Naujieną, reikia meno, nes jai privalu padary Bažnytinio meno paskirtis Bažnyčiai, norinčiai perteikti Kristaus jai patikėtą Naujieną, reikia meno, nes jai privalu padaryti dvasios, neregimybės, Dievo pasaulį jusliškai suvokiamą, negana to, kiek įmanoma

Detaliau

PRATYBOS PASAULIO PAŽINIMAS Gegužė Mus supantys ženklai Ženklai mums padeda 1 Kokius ženklus derėtų pakabinti, kad pagerintume paveikslėliuose vaizduo

PRATYBOS PASAULIO PAŽINIMAS Gegužė Mus supantys ženklai Ženklai mums padeda 1 Kokius ženklus derėtų pakabinti, kad pagerintume paveikslėliuose vaizduo PASAULIO PAŽINIMAS Ženklai mums padeda Kokius ženklus derėtų pakabinti, kad pagerintume paveikslėliuose vaizduojamas situacijas. Užbaik sakinius. Ženklas nepadės, jei.. Kultūringas žmogus niekada... Kaip

Detaliau

LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUS-KALĖJIMAS TVIRTINU Direktorius Viktoras Davidenko TARNYBINIO PATIKRINIMO DĖL LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS-KALĖJIMO APS

LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUS-KALĖJIMAS TVIRTINU Direktorius Viktoras Davidenko TARNYBINIO PATIKRINIMO DĖL LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS-KALĖJIMO APS LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUS-KALĖJIMAS TVIRTINU Direktorius Viktoras Davidenko TARNYBINIO PATIKRINIMO DĖL LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS-KALĖJIMO APSAUGOS IR PRIEŽIŪROS SKYRIAUS (DUOMENYS NESKELBTINI)

Detaliau

Tango

Tango Klaipėdos Ąžuolyno gimnazija Darbą parengė: Gitana Grudytė, IVa Darbo vadovė: Loreta Černeckienė Klaipėda 2014 Turinys Tikslas...3 Sąvoka...4 Kilmė...5 Istorija...6-10 Tango stiliai...11-15 Tango muzika...16-17

Detaliau

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_ Pilaitėje kūrybinių dirbtuvių link eita dvidešimt metų Rugsėjo 6-oji nelepino giedra. Iš pat ryto lijo. Tik prieš 18 val. perstojo lyti. Pilaitiškiai ir jų svečiai šeimomis, bendraminčių grupelėmis traukė

Detaliau

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel 3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g.

Detaliau

BRIAN TRACY

BRIAN TRACY BRIAN TRACY BRIAN TRACY Kaip išauginti laimingus, sveikus, savimi pasitikinčius vaikus ir padėti jiems įgyti pranašumą Versta iš leidinio: BRIAN TRACY The Secrets of Rising Super Kids: How to Rise Happy,

Detaliau

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį mokymą(si) ar net jį išbandę. Jis taikomas ne tik išsivysčiusiose

Detaliau

PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS Savivaldybės biudžetinė įstaiga, Respublikos 68, LT Panevėžys, tel.(8 45) , el.

PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS Savivaldybės biudžetinė įstaiga, Respublikos 68, LT Panevėžys, tel.(8 45) , el. PANEVĖŽIO MIESTO SAVIVALDYBĖS VISUOMENĖS SVEIKATOS BIURAS Savivaldybės biudžetinė įstaiga, Respublikos 68, LT 35158 Panevėžys, tel.(8 45) 46146, el. p. info@panevezysvsb.lt Duomenys kaupiami ir saugomi

Detaliau

Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų atsiliepti skambučiai. Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti. Šiuos skaičius, k

Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų atsiliepti skambučiai. Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti. Šiuos skaičius, k Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų 277 038 atsiliepti skambučiai Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti Šiuos skaičius, kalbėdama apie 2011- uosius metus, įvardija Lietuvos telefoninių

Detaliau

Įžanga apie privatumą Dalyviai tyrinės tai, kaip jie patys suvokia privatumą ir kokį poveikį jis daro jų gyvenimams. Dalyviai apžvelgs informacijos, k

Įžanga apie privatumą Dalyviai tyrinės tai, kaip jie patys suvokia privatumą ir kokį poveikį jis daro jų gyvenimams. Dalyviai apžvelgs informacijos, k Įžanga apie privatumą Dalyviai tyrinės tai, kaip jie patys suvokia privatumą ir kokį poveikį jis daro jų gyvenimams. Dalyviai apžvelgs informacijos, kurią jie norėtų išlaikyti privačią, tipus ir kontekstus,

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Eglė Karpavičiūtė ir Renata Petraitytė.Asmeninio albumo nuotr. Sveikų saldumynų Skanu nu sumanytojos, Kaune gyvenančios Eglė Karpavičiūtė (24) ir Renata Petraitytė (23) kol kas viską gamina vienos pačios,

Detaliau

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS ETNINĖ KULTŪRA - INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS Egidija Kontrimienė Etikos mokytoja ekspertė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras ETNINĖ KULTŪRA INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS (1) Etninė kultūra

Detaliau

ANKETA

ANKETA ANKETA Sveiki, Kartu su Lietuvos lstybiniu psichikos sveikatos centru atliekame anoniminį šalies gyventojų tyrimą, kurio tikslas ištirti gyventojų nuostatas alkoholio vartojimo atţvilgiu. Mums yra svarbūs

Detaliau

Kritinio mąstymo užduotys Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testam

Kritinio mąstymo užduotys Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testam Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testamento ištrauką ir suformuluok moralinę problemą pagal vieną iš šių aprašymų, iškelk

Detaliau

DIDŽIOJI SALĖ Rugpjūčio 2 d. penktadienis PREMJERA! GERNSIO LITERATŪROS IR BULVIŲ LUPENŲ PYRAGO DRAUGIJA / The Guernsey Literary and Potato Peel Pie S

DIDŽIOJI SALĖ Rugpjūčio 2 d. penktadienis PREMJERA! GERNSIO LITERATŪROS IR BULVIŲ LUPENŲ PYRAGO DRAUGIJA / The Guernsey Literary and Potato Peel Pie S DIDŽIOJI SALĖ Rugpjūčio 2 d. GERNSIO LITERATŪROS IR BULVIŲ LUPENŲ PYRAGO DRAUGIJA / The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society Jautri istorija apie karo baisumus, sielos žaizdas ir širdyje išsaugotus

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valstybinės energetikos inspekcijos vartotojams teikiamų paslaugų kokybės, prieinamumo ir pasitenkinimo tyrimas užsakovas vykdytojas Kovas, 2016 metodologija 2 Tyrimo metodologija Visuomenės nuomonės ir

Detaliau

Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas i

Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas i Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas ir melstis kuomet tik galite. /19.08.2012, 22:56/ Perspejimas.lt

Detaliau

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, kai naudojasi socialiniais tinklais. Dalyviai gebės

Detaliau

Kas trukdo efektyviau spręsti jaunimo narkotikų vartojimo problemas

Kas trukdo efektyviau spręsti jaunimo narkotikų vartojimo problemas Jaunimas ir alkoholis Dr. Aurelijus Veryga Kauno medicinos universitetas Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija Nacionalinė sveikatos taryba www.jaunimo-centras.lt Problemos aktualumo nesuvokimas

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tamsiai mėlynos ir pilkos spalvos; berniukams su užrašu,

Detaliau

Tikintieji ir netikintieji Lietuvoje.ppt

Tikintieji ir netikintieji Lietuvoje.ppt Tikintieji ir netikintieji Lietuvoje: tarp tolerancijos ir diskriminacijos dr. Milda Ališauskienė Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras milda@religija.lt Religinė įvairovė Lietuvoje ( duomenys

Detaliau

Skaitymas_ST2017_4kl.indb

Skaitymas_ST2017_4kl.indb 2017 NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS Vardas, Pavardė Klasė Mokinio kodas 4SKAITYMAS 4 KLASĖ Skaitymas Atidžiai perskaityk tekstą ir atlik užduotis. Šiandien Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kartą viename dideliame mieste gyveno berniukas. Jis turėjo tėtį, mamą ir namelį medyje. Vieną dieną Povilo gyvenime atsirado lapė. O kai tavo gyvenime atsiranda lapė lauk visko. Jautri rašytojos Evelinos

Detaliau

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel 1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas PATALPA Adresas Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus

Detaliau

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso gero! Viso labo! Viso! Sudie! Iki pasimatymo! Iki! Kaip

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien top marškinėliai berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos ju

ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien top marškinėliai berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos ju ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos juostomis, mergaitėms, su Ledo šalies motyvu, baltos arba rausvos spalvos,

Detaliau

Vilius Nakutis

Vilius Nakutis Interneto karštoji linija ir jos galimybės kovoje prieš patyčias Konferencija,,Be patyčių 365 2019 m. kovo 18 d. 1 INTERNETO KARŠTOJI LINIJA KAS TAI? Įkurta Ryšių reguliavimo tarnyboje (RRT) 2007 m., vykdant

Detaliau

B T TAILANDAS

B T TAILANDAS B T 1 DIENA: BANKOKAS Bankokas yra vienas iš labiausiai besivystančių miestų pasaulyje, taip pat vienas iš stambiausių tarptau nių turizmo ir verslo centrų. Bankoke gyvena karališkoji šeima, įsikūrusi

Detaliau

ŠIAULIŲ LOGOPEDINĖ MOKYKLA KALBINĖS VIKTORINOS MES SMALSŪS, GUDRŪS, IŠRADINGI IŠPLĖSTINIS PLANAS Renginio organizatoriai: Šiaulių logopedinės mokyklos

ŠIAULIŲ LOGOPEDINĖ MOKYKLA KALBINĖS VIKTORINOS MES SMALSŪS, GUDRŪS, IŠRADINGI IŠPLĖSTINIS PLANAS Renginio organizatoriai: Šiaulių logopedinės mokyklos ŠIAULIŲ LOGOPEDINĖ MOKYKLA KALBINĖS VIKTORINOS MES SMALSŪS, GUDRŪS, IŠRADINGI IŠPLĖSTINIS PLANAS Renginio organizatoriai: Šiaulių logopedinės mokyklos direktorė logopedė metodininkė Živilė Bielskienė ir

Detaliau

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019 LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019 m. gegužės 17 d. Nr. 1LKT-66(1.2) Vilnius kultūros

Detaliau

Subačiaus gimnazija Gimnazijos pulsas 2015 m. gruodis Labas, aš esu žiema... Šalta, žvarbi ir pikta. Jūs manęs šį gruodį dar ir nepastebėjote taip, ka

Subačiaus gimnazija Gimnazijos pulsas 2015 m. gruodis Labas, aš esu žiema... Šalta, žvarbi ir pikta. Jūs manęs šį gruodį dar ir nepastebėjote taip, ka Subačiaus gimnazija Gimnazijos pulsas 2015 m. gruodis Labas, aš esu žiema... Šalta, žvarbi ir pikta. Jūs manęs šį gruodį dar ir nepastebėjote taip, kaip pastebite, kai esu visiems matoma: balta balta,

Detaliau

O n a M i k a l a u s k i e n ė

O n a M i k a l a u s k i e n ė O n a M i k a l a u s k i e n ė GIESMIŲ GIESME, KALBĖK IR KALBĖK (O. Mikalauskienė) L I E T U V I Ų T A U T O S A K A K i l n o j a m o s i o s s p a u d i n i ų p a r o d o s L I E T U V O S E T N O G

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N PIRKĖJO GIDAS Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. Nusausinti švaria šluoste. DĖMESIO! NEPRITVIRTINUS GALI NUVIRSTI

Detaliau

Mormono Knygos mokymai ir doktrina. Mokinio skaitiniai

Mormono Knygos mokymai ir doktrina. Mokinio skaitiniai Mormono Knygos mokymai ir doktrina. Mokinio skaitiniai Religija 275 Išleido Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčia Solt Leik Sitis, Jutos valst. Būsime dėkingi už atsiliepimus ir pastabas. Juos

Detaliau

Nuostatai_festivalis_Sokiai_visiems_2016_Alytus

Nuostatai_festivalis_Sokiai_visiems_2016_Alytus Linijinių solo ir linijinių šokių komandų festivalis-varžybos Šokiai Visiems 2016 Data: 2016 m. spalio 22 d. (šeštadienis) Vieta: Naujoji g. 52, Alytaus sporto ir rekreacijos centras. Festivalio-varžybų

Detaliau

Microsoft Word - Saugios_keliones_pradziamokslis (1)

Microsoft Word - Saugios_keliones_pradziamokslis (1) Apie projektą Socialinis projektas,,nebūk naivus kelyje'' informuoja jaunimą apie pavojus, tykančius keliaujant su nepažįstamais žmonėmis jų transporto priemonėmis. Aklai pasikliauti internete esančiais

Detaliau

Microsoft Word - Skyrybos. Kaip suprasti vaikus ir jiems padeti.docx

Microsoft Word - Skyrybos. Kaip suprasti vaikus ir jiems padeti.docx SKYRYBOS. KAIP SUPRASTI VAIKUS IR JIEMS PADĖTI? Kuomet du žmonės šeimoje nusprendžia pasukti skirtingais keliais, dažniausiai abiem iškyla labai svarbus klausimas: Kaip skyrybos paveiks mūsų vaikus? Tai

Detaliau

Priedas Nr. 1 Sveikatingumo klubo teikiamų paslaugų aprašymas 6.1. Visa diena, Rytas/ Vidudienis bei Vaikas iki 16 metų (baseinas) narysčių teikimo są

Priedas Nr. 1 Sveikatingumo klubo teikiamų paslaugų aprašymas 6.1. Visa diena, Rytas/ Vidudienis bei Vaikas iki 16 metų (baseinas) narysčių teikimo są Priedas Nr. 1 Sveikatingumo klubo teikiamų paslaugų aprašymas 6.1. Visa diena, Rytas/ Vidudienis bei Vaikas iki 16 metų (baseinas) narysčių teikimo sąlygos 6.1.1. Narysčių Visa diena ir Rytas/ Vidudienis

Detaliau

XXXXXXXXX PASKAITOS TEMA

XXXXXXXXX PASKAITOS TEMA "Kaip geriau suprasti savo moksleivius ir užtikrinti jų sėkmingą bendradarbiavimą?" (remiantis Dr. I. Adizes metodologija) Lektorius: 2012 m. lapkričio 10 d., Kaunas Dr. Adizes yra vienas iš pirmaujančių

Detaliau

Apklausa "Gimnazistų mityba pamokų metu“

Apklausa Gimnazistų mityba pamokų metu“ Apklausos tikslas - išsiaiškinti kur gimnazistai dažniausia pietauja pamokų metu, kokia jų nuomonė apie gimnazijos valgyklos maisto kokybę, aptarnavimą bei aplinką. Apklausoje dalyvavo 129 mokiniai. Kita:

Detaliau

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL XIV-ASIS TARPTAUTINIS FUDOKAN KARATĖ TURNYRAS VAIKAMS ŽIEMOS TAURĖ 2015 III-ASIS ATVIRAS LIETUVOS FUDOKAN KARATĖ ČEMPIONATAS JAUNIMUI IR SUAUGUSIEMS KVIETIMAS Lietuvos Fudokan asociacija šių metų kovo

Detaliau

JAV susikūrimas

JAV susikūrimas JAV susikūrimas Parengė I c klasės mokinė Justė Gudavičiūtė 2011m. Turinys Šiaurės Amerikos kolonizavimas Emigracijos į Ameriką priežastys Fizinės ekonominės sąlygos Bostono arbatėlė Nepriklausomybės deklaracija

Detaliau

BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui

BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui Europos transporto saugos taryba (ETSC) yra tarptautinė nevyriausybinė organizacija, sukurta 1993 m. reaguojant į tai, kad žūvančiųjų Europos keliuose

Detaliau

Danfoss Link TM Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildym

Danfoss Link TM Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildym Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildymas.danfoss.lt Danfoss Link Wi-Fi sistema Wi-Fi sistema leidžia: Valdyti

Detaliau