P R O G R A M A m. birželio 1 d. Kaunas

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "P R O G R A M A m. birželio 1 d. Kaunas"

Transkriptas

1 P R O G R A M A 2021 m. birželio 1 d. Kaunas

2 Kauno valstybinio muzikinio teatro vyriausias dirigentas VDU Muzikos akademijos docentas Kauno J. Naujalio muzikos gimnazijos moksleivių simfoninio orkestro vadovas Brangūs I respublikinio jaunųjų atlikėjų konkurso VIVA MUSICA 2021 dalyviai, šviesus muzikos pasaulis, nepaisant nūdienos pasaulio negandų, nepaliaujamai keliauja ieškodamas gražesnės rytdienos. Jūsų atliekama muzika ir begalinis noras tobulėti yra pavyzdys visiems, kurie dažnai sustoja kasdienybės rutinoje. Kiekviena diena, kiekviena valanda, praleista grojant, analizuojant, dirbant su mokytojais, tegu veda Jus tikslo link, kuris yra džiaugtis muzika ir skleisti ją aplink save. Dalyvaudami šiame konkurse, Jūs darote kelis gerus darbus: pirma, Jūs verčiate save būti disciplinuotais, Jūs siekiate sunkaus tikslo. Antra, Jūs tampate pavydžiu draugams, kurie galbūt ir pritingi pajudinti savo snaudžiančius gabumus. Trečia, Jūs esate pasiruošę draugiškai rungtis su savo draugais, parodyti, ką galite geriausio. Šio konkurso organizatorius Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai, įdėjo didžiules pastangas suburti Jus, į šią smagią šventę. Tegu Jūsų muzikavimas, klausymas vieni kitų, draugiškos muzikinės rungtynės, išlieka įsimintinu įspūdžiu Jūsų gražios vaikystės muzikiniame albume. Su gražiausiais linkėjimais, Doc. Jonas Janulevičius

3 VERTINIMO KOMISIJA FORTEPIJONO KATEGORIJA DOC. AIDAS PUODŽIUKAS LMTA Fortepijono katedros docentas Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos pedagogas Doc. Aidas Puodžiukas jaunosios kartos lietuvių pianistas, koncertuojantis Lietuvos, JAV, Azijos ir Europos koncertų salėse. Pianistas yra pasirodęs daugelyje tarptautinių festivalių: Music Academy of the West (Santa Barbara, JAV), Piestany Music Festival (Slovakija), Piano Institute at Colby (Maine, JAV), Sarasota Music Festival (Sarasota, JAV), Piano Institute at West Chester (Pensilvanija, JAV), Piestany Music Festival (Slovakija), ASIA EUROPE New music festival (Hanoi, Vietnamas). A. Puodžiukas yra keturiolikos tarptautinių konkursų laureatas (Lietuvoje, Čekijoje, Ispanijoje, JAV): Maria Canals konkurse Barselonoje, Yamaha Foundation of Europe Vilniuje, Heida Hermans pianistų konkurse JAV, A. Dvorak pianistų konkurse Vilniuje, A. Richmond pianistų konkurse JAV ir daugelio kitų m. pianistas, bendradarbiaudamas su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu Martyno Staškaus, įrašė Vytauto Bacevičiaus koncertą fortepijonui ir orkestrui Nr. 1. Debiutinį šio koncerto atlikimą A. Puodžiukas grojo 1999 m. Gaidos festivalyje Vilniuje, bendradarbiaujant su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru ir dirigentu Robertu Šerveniku. A. Puodžiukas gimė Vilniuje, muzikų šeimoje. Skambinti fortepijonu pradėjo būdamas šešerių baigė Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą mokytojos-ekspertės M. Lapėnaitės klasėje. Gavęs bakalauro diplomą Lietuvos Muzikos Akademijoje, dėstytojos Aleksandros Žvirblytės klasėje, A. Puodžiukas įstojo į Juilliard muzikos mokyklą New York e, kur studijavo profesoriaus Jerome Lowenthal klasėje. Nuo 2003 m. pianistas tęsė studijas Boston University College of Fine Arts pas profesorių Anthony di Bonaventura. Šioje mokykloje pianistas baigė magistro studijas ir įgijo prestižinį Artist Diplomą. A. Puodžiukas tobulino savo meistriškumą pas garsius pianistus ir pedagogus: Emanuel Krasovsky, Lev Natocheny, Igor Laszko, Lazar Berman ir Peter Eicher. Aidas taip pat studijavo kamerinę muziką Juilliard String Quartet nario Raphael Hillyer klasėje ir su Muir String Quartet nariais. Nuo 2008 m. A. Puodžiukas dėsto fortepijono specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ir Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje. Pianistas vedė meistriškumo kursus Lietuvoje, JAV, Italijoje, Danijoje, Serbijoje, Latvijoje. Jis yra daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų vertinimo komisijos narys.

4 DOC. BEATA ANDRIUŠKEVIČIENĖ VDU Muzikos akademijos fortepijono katedros docentė Dainavimo katedros koncertmeisterė Kauno valstybinio choro koncertmeisterė Doc. Beata Andriuškevičienė 1990 m. baigė Šiaulių konservatorijos fortepijono klasę, 1996 m. - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto prof. R. Čepinsko fortepijono klasę ir doc. L. Richterytės-Janulevičienės koncertmeisterio klasę, įgydama fortepijono muzikos magistro laipsnį. Nuo 1996 m. buvo LMTA Kauno fakulteto Fortepijono katedros koncertmeisterio klasės lektorė, nuo 2011 m. yra VDU Muzikos akademijos Fortepijono katedros lektorė ir Dainavimo katedros koncertmeisterė, nuo 2018 m. VDU Muzikos akademijos fortepijono katedros docentė. Nuo 1994 m. - Kauno valstybinio choro koncertmeisterė. Kartu su choru koncertavo Rusijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, Danijoje, Kinijoje. Pianistė nuolat dalyvauja tarptautiniuose Pažaislio, M. K. Čiurlionio E. Griego muzikos festivaliuose. Su Kauno valstybinio muzikinio teatro solistais ir dramos teatro aktoriais yra paruošusi daug muzikinių literatūrinių programų ir koncertų. Yra aktyvi Kauno muzikinės akademinės bendruomenės narė, dalyvauja bendruomenės koncertinėje veikloje, priklauso Kauno M. K. Čiurlionio draugijai. Pianistės repertuare skamba pasaulinės klasikos lobynui priskiriami J.S. Bacho, G. F. Händelio, L. van Beethoveno, W. A. Mozarto, K. Pendereckio, F.Poulenco, G. Mahlerio chorinės ir vokalinės muzikos kūriniai, lietuvių kompozitorių - J. Naujalio, J. Pakalnio, J. Gruodžio, J. Švedo, V. Jakubėno ir kitų muzika. B.Andriuškevičienė už nuopelnus Kauno ir Lietuvos kultūrai 2010 m. apdovanota Kauno miesto kultūros skyriaus įsteigtu prizu Tikra muzika, o 2014 m. Kauno miesto savivaldybės apdovanojimu Kauno miesto burmistro Jono Vileišio Žalvariniu medaliu. Pianistė daugelio Lietuvoje vykstančių jaunųjų atlikėjų konkursų komisijų ir vertinimo žiuri narė.

5 LEKT. GYTIS CINAUSKAS LMTA Kamerinio ansamblio katedros lektorius Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų ir Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklų pedagogas Lekt. Gytis Cinauskas, baigęs Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, doc. Jurgio Bialobžeskio klasę, nuo 1992 m. studijas tęsė Graco (Austrija) muzikos universitete, prof. Käte Wittlich kamerinio ansamblio klasėje ir baigė ją su pagyrimu. Tobulinosi Monrealyje (Kanada), McGillo universiteto prof. Antonio Lysy klasėje. Kaip solistas ir įvairių kamerinių ansamblių dalyvis arba koncertmeisteris koncertavo Lietuvoje, Austrijoje, Slovakijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Suomijoje, Šveicarijoje, Belgijoje, Čekijoje, Kanadoje, JAV. Jo scenos partneriais yra buvę daugiau kaip 100 Lietuvos ir užsienio atlikėjų, tarp kurių Raimonda Tallat-Kelpšaitė (sopranas), Robertas Beinaris (obojus), Erichas Oskaras Huetteris (violončelė, Austrija), Sabine Grofmayer (klarnetas, Vokietija), Georgas Hörtnagelis (kontrabosas, Vokietija), Yosifas Feigelsonas (violončelė, JAV), Ilanas Schneideris (altas, Liuksemburgas), Čiurlionio kvartetas, Orbis kvartetas (Austrija) bei kiti. Kaip solistas skambino su Klaipėdos ir Kauno kameriniais orkestrais, jungtiniu Kauno ir Graco simfoniniu orkestru, bendradarbiavo su tokiais dirigentais kaip Robertas Šervenikas, Karlheinzas Pöschlis (Austrija). Atlikėjas dalyvavo Diuseldorfo, Feldbacho, Žemutinės Austrijos, Pažaislio, Muzikos rudens bei daugelyje kitų festivalių, Mozarto savaitės, Marių klavyrų renginiuose Lietuvoje, didžiosiose Vokietijos, Austrijos, Suomijos, Kanados koncertų salėse ( Beethovenhaus Bonoje, Stefaniensaal Grace ir kt.). G. Cinauskas yra vienas iš Lietuvos Austrijos jaunimo simfoninio orkestro įkūrėjų. Pianistas yra išleidęs CD Lietuvoje ir užsienyje. Jis pirmasis atliko kompozitorių Viktoro Fortino, Georgo Arányi-Aschnerio, Loretos Narvilaitės, Nailios Galiamovos, Gedimino Rimkaus-Rimkevičiaus, Giedriaus Svilainio ir kt. kompozitorių kūrinius. Už kūrybinę veiklą atlikėjas buvo paskatintas Austrijos valstybine, V. Landsbergio fondo, Lietuvos kultūros ministerijos, J. Lennono klasikinės muzikos stipendijomis. Pianistas daug dėmesio skiria pedagoginiam darbui LMTA, M.K. Čiurlionio menų mokykloje, B. Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, taip pat yra tarptautinių konkursų žiuri narys, veda meistriškumo kursus Lietuvoje ir užsienyje.

6 STYGINIŲ INSTRUMENTŲ KATEGORIJA ILONA KLUSAITĖ Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mokytoja ekspertė Collegium styginių kvarteto primarijė Ilona Klusaitė išsilavinimą įgyjo Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje (K. Ivaškevičiaus smuiko klasė) ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (prof. U. Jagėlaitės smuiko, prof. D. Katkaus ir prof. A. Vainiūnaitės kamerinio ansamblio klasės). Ji stažavosi pas prof. E. Paulauską LMTA Kauno fakultete. Nuo m. smuikininkė griežė Kauno styginių kvartete pirmuoju smuiku. Su šiuo ansambliu ji dalyvavo Amadeus kvarteto kursuose Londone, laimėjo Grand Prix Kauno kamerinės muzikos festivaliuose. Sąjunginiuose kvartetų konkursuose buvo apdovanota garbės raštais. Nuo 1997 m. smuikininkė griežia pirmuoju smuiku styginių kvartete Collegium, o nuo m. I. Klusaitė dirbo Kauno miesto simfoniniame orkestre. Nuo 1984 m. I. Klusaitė dėsto Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijoje. Yra mokytoja ekspertė. Nuo m. I. Klusaitė dėstė LMTA ir VDU MA smuiko ir kamerinio ansamblio disciplinas. Šešis metus yra dirbusi prof. E.Paulausko ir prof. P. Bermano asistente. Nuo 2015 m. smuikininkė yra tarptautinių Xenia kamerinės muzikos kursų styginiams Italijoje dėstytoja ir viena iš koordinatorių m. ir 2020 m. ji inicijavo ir organizavo tarptautinius J. Naujalio kamerinės muzikos kursus vaikams ir jaunimui Kaune. Nuo 2014 m. ji yra Europos kamerinės muzikos mokytojų asociacijos (ECMTA), o nuo 2015 m. Xenia ensemble asociacijos narė ir viena iš Kamerinės muzikos rėmimo fondo steigėjų. Už kūrybingą darbą su jaunimu ji buvo įvertinta Lietuvos Respublikos prezidentų V. Adamkaus ir D. Grybauskaitės garbės raštais, o Kauno miesto savivaldybė ją apdovanojo Santakos garbės ženklu ir III -ojo laipsnio ordinu už indėlį į Kauno kultūrinį gyvenimą (2010 m.). I. Klusaitė yra inicijavusi ir atlikusi šiuos projektus: Baltijos muzika, A. Piazzolla Nuevo Tango (CD), A. Schoenberg Mėnulio Pjero, Ph. Glass styginių kvartetai, ųjų metų Kauno pavasariui (DVD), Smuikas ir žodis Lietuvoje. Paskutinysis projektas Ant sidabro tilto: polifoninės improvizacijos (2020m.) - sudarytas, panaudojant J.S. Bacho sonatų ir partitų smuikui solo ištraukas, lietuvių liaudies sutartines ir džiazo improvizacijas.

7 LEKT. KRISTINA KUPŠIENĖ LMTA KF Muzikos katedros lektorė Klaipėdos St. Šimkaus konservatorijos E. Balsio menų gimnazijos mokytoja ekspertė Gimė 1969 m. Šiauliuose, mokėsi Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje, baigusi Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademiją, įgijo magistro laipsnį docentės Undinės Jagėlaitės smuiko klasėje. Mokytoja-ekspertė Kristina Kupšienė nuo 1994 m. dėsto Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje bei St. Šimkaus konservatorijoje. Šiuo metu yra Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos lektorė. Kristina Kupšienė nuolatos kviečiama vesti pamokas tarptautiniuose ir respublikiniuose smuikininkų meistriškumo kursuose Lietuvos muzikos mokyklose, taip pat yra dažna Lietuvos smuikininkų konkursų komisijos narė, tarptautinio smuikininkų festivalio,,musica in Vivo nuolatinė lektorė bei organizatorė. Jos mokiniai yra įvertinti Lietuvos bei tarptautiniuose konkursuose: Respublikinis Raimundo Katiliaus, Jono Urbos, Balio Dvariono, Tarptautinis,,Gradus ad Parnassum,,,Olimpo musicale, tarptautinis jaunųjų stygininkų konkursas prof. V. Radovičiui atminti, Augusta Dambrovski (Rygoje) konkursai, kuriuose buvę mokiniai Darius Kaunas, Eglė Urbonavičiūtė, Teodora Morta Ajauskaitė, Vilija Bogušaitė, Roberta Bagdžiūtė, Monika Dargytė, Raminta Macaitė, Barbora Bačkutė, Lukas Pronskus pelnė apdovanojimus. Mokiniai bei studentai taip pat aktyviai dalyvauja koncertinėje veikloje, yra įvairių tarptautinių festivalių dalyviai, kuriuose griežia kaip solistai bei kamerinių ansamblių dalyviai. Jurgita Bačkuvienė, Jūratė Gaižutytė grojo solo su Klaipėdos Kameriniu orkestru, Darius Kaunas grojo solo su Kauno valstybiniu simfoniniu (dirig. Modestas Pitrėnas), Mažosios Lietuvos simfoniniu (dirig. Stasys Domarkas) bei Klaipėdos kameriniu orkestrais. Eglė Urbonavičiūtė dalyvavo tarptautiniame Vladimiro Spivakovo festivalyje,,maskva pasitinka draugus", kuriame grojo solo su,,rossijskaja kamerata orkestru (dirig. Andrej Kruzhkov) ir buvo apdovanota maestro V. Spivakovo smičiumi, Eglė taip pat griežė solo su Kauno simfoniniu (dirig. Vytautas Lukočius), Mažosios Lietuvos (dirig. Stasys Domarkas), Klaipėdos kameriniu (men. vad. Mindaugas Bačkus), Les Orpheistes Festival (men. vad. Mario Hossen) orkestrais, Teodora Morta Ajauskaitė griežė solo su Klaipėdos kameriniu, Mažosios Lietuvos bei Kauno simfoniniu orkestrais, grojo jungtiniame Austrijos ir Lietuvos jaunimo simfoniniame orkestre, kuriam vadovavo prof. Saulius Sondeckis.

8 Šiuo metu buvęs mokinys Darius Kaunas dirba Vokietijos Neubrandenburger Philharmonie orkestro antruoju koncertmeisteriu. Eglė Urbonavičiūtė buvo pakviesta į koncertinį turą Vokietijoje su žymiuoju Kremerata Baltica orkestru (men. vad. Gidonas Kremeris), šiuo metu yra Kataro filharmoninio orkestro narė, Teodora Morta Ajauskaitė yra Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisterė, Tomas Cinelis dirba Klaipėdos kameriniame orkestre, Elvyra Kvecytė dirba Klaipėdos muzikinio teatro simfoniniame orkestre, Vilija bogušaitė dirba Šv. Kristoforo kameriniame orkestre (Vilnius), Eduardas Bogdanovas dirba LOBT simfoniname orkestre. DOC. RAMUTĖ KALNĖNAITĖ VDU Muzikos akademijos docentė LMTA Pedagogikos katedros docentė Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoja ekspertė Gimė Vilniuje m. M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtinė. Mokytojo ROMANO ARMONO violončelės specialybės klasę baigusi su pagyrimu. Pirmieji tarptautiniai (Čekijoje pirma ir absoliuti) ir kelių respublikinių konkursų pirmųjų vietų laimėjimai m. studijos Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje prof. Stefano Kaljanovo (ilgamečio Mstislavo Rostropovičiaus asistento) violončelės klasėje. Kamerinio ansamblio studijos (nuo pirmo kurso): duetai, trio, kvintetai prof. Marko Milmano klasėje. Kvarteto studijos prof. Dmitrijaus Šebalino ( Borodino kvarteto altas) klasėje. Nuo antro kurso studentų simfoninio orkestro violončelių grupės koncertmeisterė. Dirigentai: Fuat Mansurov, Genadij Roždestvenskij, Jurij Polianskij. Baigus 5-erių metų studijas - suteiktos visos kvalifikacinės kategorijos: solisto atlikėjo, kamerinio ansamblio atlikėjo, orkestro solisto, pedagogo. Respublikos pageidavimu paskirta dirbti Lietuvos kameriniame orkestre m. tęsiamos studijos (be respublikinės vietos) Maskvos P. Čaikovskio konservatorijos solinėje aspirantūroje (asistentūra-stažuotė) prof. Sefano Kaljanovo klasėje. 7-eri metai Maskvos konservatorijoje - paruoštos ir atliktos programos su pianiste Aza Amintajeva, legendine Mstislavo Rostropovičiaus klasės koncertmeistere. Dalyvauta prof. N. Šachovskajos meistriškumo pamokose, prof. St. Kaljanovo atvirų pamokų meistriškumo kursuose Vengrijoje, Uzbekijoje m., grįžus į Lietuvą pedagoginis darbas Nacionalinėje M. K. Čiurionio menų mokykloje styginių (violončelės specializacijos), kamerinio ansamblio, akompanimento skyriuose ir iliustratoriaus darbas. Labai aktyvi koncertinė veikla m. Rygoje, tarprespublikiniame muzikų-

9 atlikėjų (dabar prestižiniame tarptautiniame) 3-jų turų konkurse laimėta 1-a vieta. Muzikų sąjungos aktyvi narė nuo 1995 m. Koncertuota Čekijoje, Vengrijoje, Lenkijoje, Estijoje, Latvijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje, Baltarusijoje, Rusijos didžiųjų miestų geriausiose salėse, Uzbekijoje. Grota solo su Lietuvos Nacionaliniu, Latvijos, VOBT simfoniniais, Lietuvos kameriniu, Klaipėdos kameriniu, Taškento konservatorijos kameriniu, M. K. Čiurlionio menų mokyklos styginių ir simfoniniu orkestrais. Dalyvauta tarptautiniuose muzikos festivaliuose: Tomo Mano, Alternatyva, Kristupo vasaros, Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu, Šiaurės Lietuvos muzikos festivalis Biržai 2012, 2014, Prahos tarptautiniame vasaros festivalyje Olympus musicus 2016, 2017, 2018 m. ir kt m., Rygos 800 metų jubiliejiniame renginyje - Tarptautiniame Mstislavo Rostropovičiaus violončelininkų festivalyje atstovauta Lietuvai (dalyvių solinė koncertinė programa ir violončelininkų orkestro koncertas solistas ir dirigentas Mst. Rostropovičius) m. VOBT Amerikiečių choreografų spektaklyje koncerte Atspindžiai visą sezoną buvo atliekamos P. Čaikovskio Variacijos rokoko tema violončelei ir orkestrui, op. 33. Meno kūrėjo statusas suteiktas LR Kultūros ministro 2005 m. lapkričio 11 d. įsakymu Nr. ĮV-513. Nemaža muzikos įrašyta Lietuvos radijo fondams, CD. Parengta nemaža koncertinių programų su daugeliu puikių Respublikos ir užsienio šalių atlikėjų. Koncertų partneriai pianistai: Aušra Banaitytė, Gražina Ručytė-Landsbergienė, Jurij Gildiuk (Baltarusija), Jurgis Karnavičius, Leonid Dorfmann (Vokietija), Sonata Deveikytė-Zubovienė, Albina Šikšniūtė, Eugenijus Žarskus, Elena Stanevičiūtė, Sonata Alšauskaitė-Mikulė, Daiva Stulgytė, Vsevolod Dvorkin (Italija), Irina Nuzova (JAV) ir kt.; vargonininkai: Leopoldas Digrys, Bernardas Vasiliauskas, Leonidas Melnikas, Renata Marcinkutė-Lesieour, Gediminas Kviklys, Jūratė Bundzaitė, Jūratė Landsbergytė; altininkai: Harald Schoneweg (Vokietija), Jakov Zats (Italija); klarnetininkai: Algirdas Budrys, Genadij Zabara (Baltarusija); smuikininkai: Roman Fedchuk (Čekija), Nataša Lipkina (JAV), Alechandro Drago (Argentina) Johannes Hustedt (fleita, Vokietija), Maija Priedele (violončelė, Latvija) ir daugelis kitų m. kvarteto Akademija narė, labai aktyvi koncertinė veikla. Dažna Rašytojų sąjungos Rašytojų klubo renginių dalyvė ilgametis kūrybinis bendradarbiavimas su Lietuvos literatūrologais, poetais, aktoriais, dailininkais. Metodinė, pedagoginė veikla: Nuo 1983 m. Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoja ekspertė, m. LMTA Pedagogikos katedros lektorė, nuo 2018 m. VDU Muzikos akademijos docentė. Parengta Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Styginių skyriaus Violončelės specializacijos programa, patvirtinta Švietimo ir mokslo ministro 2005 m. balandžio 13 d. įsakymu Nr. ISAK-596. Drauge su violončelės mokytoju ekspertu Romanu Armonu, kviečiant aukščiausio lygio užsienio šalių profesionalus, rengti tarptautiniai ir respublikiniai meistriškumo kursai Lietuvos violončelės mokytojams ir mokiniams. Eilę metų vesti meistriškumo kursai Rygoje, Tartu, Prahoje,

10 daugelyje Lietuvos miestų. Tarptautinių ir respublikinių jaunųjų atlikėjų konkursų žiuri narė. Meno kūrėjų sąjungų projekto AKIM ( Aukštosios kultūros impulsai mokykloms ) dalyvė. Paskaitų-koncertų tema: Pažinkime, kad pamiltume violončelę.... Išugdyta keliolika tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatų, diplomantų, specialiųjų prizų laimėtojų, nuolat garbingai atstovaujančių Lietuvai ir mokyklai, aktyviai dalyvaujančių prestižiniuose mokyklos ir kitų koncertinių organizacijų renginiuose m. apdovanota Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės padėka. Mokiniai, koncertavę solo su Lietuvos Nacionaliniu, Lietuvos Valstybiniu, Latvijos simfoniniais; Lietuvos, Talino, Kauno, Šv. Kristoforo, VDU kameriniais, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos styginiu, simfoniniu, Alytaus muzikos mokyklos simfoniniu, Marianske Lazne, Hradec Kralove filharmonijos simfoniniais orkestrais (Čekija). Buvę mokiniai labai sėkmingai tęsia studijas Vokietijos, Dublino, Helsinkio, Anglijos, JAV, Belgijos aukštosiose mokyklose. V O K A L O K A T E G O R I J A

11 VOKALO KATEGORIJA DOC. NOMEDA VILKANAUSKAITĖ-KUKULSKIENĖ VDU Muzikos akademijos Dainavimo katedros docentė Kauno Valstybinio Muzikinio Teatro solistė (sopranas) Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos ir Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų klasikinio dainavimo mokytoja ekspertė 1985 m. baigė Panevėžio pedagoginę muzikos mokyklą chorinio dirigavimo specialybę, 1987 m. įstojo į Lietuvos muzikos akademiją prof. V. Mikštaitės solinio dainavimo klasę m. tęsė studijas LMA Kauno fakulteto dainavimo katedroje S. Martinaitytės dainavimo klasėje m. baigė LMA solinį dainavimą, suteikta operos solistės ir pedagogės kvalifikacija m. suteiktas LMA magistro kvalifikacinis laipsnis m. stažavosi Grace pas prof. Lioble. 1997m suteikta Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos stipendija m. Tarptautinio Rygos vokalistų J. Vitolio konkurso Gran Prix laureatė, apdovanota už Leonoros arijos išpildymą. Rygos valstybiniame operos ir baleto teatre atliko Mimi vaidmenį G. Puccini operoje,,bohema. Su Latvijos Filharmonijos orkestru atliko F. Mendelsono-Bartholdi II ir L. van Bethoveno IX simfonijas. Nuo 1996 m. dirba Kauno valstybiniame muzikiniame teatre soliste-vokaliste. Sukūrė daug pagrindinių vaidmenų įvairiose operose ir operetėse, miuzikluose (34 vaidmenys). Už Madalenos vaidmenį U. Giordano operos Andre Šenje apdovanota Fortūna statulėle. Lietuvos teatro sąjungos Kauno skyriaus Fortūna 2003 apdovanojimas ir diplomas už Andželės vaidmenį operetėje Grafas Liuksenburgas m. apdovanota Kauno muzikinio teatro Orfėjo statulėle m. kultūros ministro Vladimiro Prudnikovo padėkos raštas už kūrybinę veiklą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Dalyvavo Pažaislio muzikos, Tomo Mano Nidoje, E. Grieg ir K. M. Čiurlionio festivalių programose. Su Europos šalių jaunimo simfoniniu orkestru ir solistais koncertavo festivaliuose Operetė Kauno Pilyje. Koncertavo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru atlikdama stambias formas. Solistė gastroliavo įvairiose šalyse - Danijoje, Austrijoje, Italijoje, Olandijoje. Doc. N. Vilkanauskaitė-Kukulskienė Trys panteros solistė, gastroliavo su koncertine programa Floridoje, Bostone, Klivlende, Čikagoje, įrašė daug kūrinių Lietuvos radijo fondams. Nuo 1996 m. dirba Lietuvos Muzikos teatro akademijoje vokalo katedroje. Yra Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos vokalo katedros docentė. Pedagogė parengė begalę solistų ir choristų, kurie sėkmingai įsiliejo ir į Kauno valstybinio muzikinio teatro ir kitų muzikinių kolektyvų gretas.

12 Taip pat doc. N. Vilkanauskaitė-Kukulskienė yra Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos, Vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų klasikinio dainavimo mokytoja-ekspertė kur nemažai mokinių yra parengusi nacionaliniams ir tarptautiniams konkursams. Lietuvoje vykstančių jaunųjų atlikėjų konkursų komisijų ir vertinimo žiuri narė. DALIA KUŽMARSKYTĖ Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė (mecosopranas) 1987 m. baigė Klaipėdos S. Šimkaus aukštesniąją muzikos mokyklą, 1995 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Nuo 1995 m. yra Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė. Meno kūrėjo statusas suteiktas LR Kultūros ministro įsakymu Nr. ĮV-171. Nuo 2005 m. iki 2016 m. dirbo Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Dainavimo katedroje m. tapo Respublikinio jaunųjų atlikėjų konkurso, 2000 m. Tarptautinio vokalistų konkurso Gintarinė lakštingala laureate m. įteikta Kultūros ministerijos premija už Maricos vaidmenį (I. Kalman, operetė Grafaitė Marica ). Dalia Kužmarskytė atliko vaidmenis: Rozalinda (J. Strauss Šikšnosparnis ), Silva (I. Kalman Čardašo karalienė ), Santuca (P. Mascagni Kaimo garbė ), Jokasta (I. Stravinskis Edipas karalius ), Karmen (G. Bizet Karmen ), Kunigaikštienė (G. Puccini Sesuo Andželika ), Eglė (A. Žigaitytė Žilvinas ir Eglė ), Marica (I. Kalman Grafaitė Marica ), Don Elvyra (W. A. Mozart Don Žuanas ), Tangolita (P. Abraham Balius Savojoje ), Silvija, Viltis (C. Monteverdi Orfėjas ), Balsas (M. de Falla Meilė burtininkė ), Grafienė Cedlau (J. Strauss Vienos kraujas ), Aušrinė (V. Bartulis Aušrinė ), Besė (pagal G. Gershwin Porgis ir Besė ), Ženevjeva (C. Debussy Palėjas ir Melisandra ), Veronikos Motina (G. Kuprevičius Veronika ), Otonas (C. Monteverdi Popėjos karūnavimas ), Mirta (V. Klova Pilėnai ) ir kitus. Nuo 1998 m. aktyviai dalyvauja operos ir simfoninės muzikos festivalyje Muzikinis rugpjūtis pajūryje, 2003 m. dalyvavo X Tarptautinis Baltijos šalių meno ir muzikos festivalyje Probaltica. 2003, 2004 m. Tarptautiniame festivalyje Operetė Kauno pilyje, 2005 m. koncertemaratone Didysis muzikų paradas. Solistė turėjo koncertines gastroles JAV, Švedijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Latvijoje, Kazachstane ir kitose šalyse.

13 AUDRIUS RUBEŽIUS Lietuvos operos ir baleto teatro solistas (tenoras) Audrius Rubežius (g ) Lietuvos operos ir baleto teatro solistas, baigė Klaipėdos St. Šimkaus konservatorijos muzikos teorijos ir kompozicijos specialybes. Čia gavo ir pirmąsias profesionalaus vokalo pamokas (prof. O.Totorienė) tapo respublikinio jaunųjų vokalistų konkurso laureatu (II premija). Dainavimo studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pas prof. Virgilijų Noreiką. 1966m. dainininkas laimėjo pirmąsias premijas nacionaliniuose konkursuose: K.V.Banaičio vardo dainininkų konkurse ir II-jame B.Grincevičiūtės kamerinio dainavimo konkurse A.Rubežius buvo apdovanotas prestižiniu Teatro ir kino sąjungos prizu,,kristoforu už Belmontės vaidmenį W.A.Mozarto operoje,,pagrobimas iš Seralio. Meno kūrėjo statusas suteiktas LR kultūros ministro įsakymu Nr. ĮV-513. Solistas dirba su žymiais Lietuvos bei užsienio dirigentais ir režisieriais. Dainininko repertuare Don Otavio (W.A.Mozarto "Don Žuanas"), Narabotas ir I žydas (R.Strausso "Salomėja"), Čigonų baronas (J.Strausso "Čigonų baronas"), Pongas (G.Puccini "Turandot"), Don Chose (G.Bizet "Karmen"), Germanas ir Čekalinskis (P.Čaikovskio "Pikų dama"), Zygmundas (R.Wagnerio "Valkirija"), Šuiskis (M.Musorgskis "Borisas Godunovas") ir daugelis kitų. Operos ir spektakliai: Georges Bizet "Karmen" (Don Chose), Stanisław Moniuszko Halka (Jontekas), Wolfgang Amadeus Mozart "Pagrobimas iš Seralio" (Belmontė); "Don Žuanas" (Don Otavio); Užburtoji fleita, Modest Mussorgsky "Borisas Godunovas" (Šuiskis), Otto Nicolai Vindzoro Šmaikštuolės (Fentonas), Giacomo Puccini "Turandot" (Pongas), Johann Strauss "Čigonų baronas" (Čigonų baronas), Richard Strauss "Salomėja" (Narabotas ir I žydas), Pyotr Tchaikovsky "Pikų dama" (Germanas ir Čekalinskis), Giuseppe Verdi Traviata (Alfredas Žermonas), Richard Wagner "Valkirija" (Zygmundas).

14 LIAUDIES INSTRUMENTŲ KATEGORIJA DR. LEKT. REGINA MAROZIENĖ LMTA Liaudies instrumentų katedros lektorė Šiaulių S. Sondeckio menų gimnazijos direktorė, kanklių mokytoja ekspertė Dr. Lekt. Regina Marozienė (Vaišnoraitė, ) baigė atlikimo meno (kanklės) magistro studijas (prof. L. Naikelienė) Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (2003), yra humanitarinių mokslų (menotyra (03 H), muzikologija (H 320) daktarė (2009). Daktaro disertacijos tema Lietuvių koncertinės kanklės ir akademinis kankliavimas: kilmė, raida, perspektyvos (XX a. XXI a. pradžia) (disertacijos mokslinė vadovė prof. habil. dr. Daiva Vyčinienė). Nuo 2009 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Liaudies instrumentų katedros lektorė: dėsto liaudies instrumentų meno istoriją, tiriamąjį darbą. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos kanklių mokytoja ekspertė (gimnazijoje dirba nuo 2002 m.), nuo 2020 m. gimnazijos direktorė. Respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatė m. pagal Erasmus studijų mainų programą stažavosi J. Sibelijaus muzikos akademijoje (Helsinkis, Suomija). Kaip kanklininkė solistė ir kanklių trio Aušrinė narė aktyviai dalyvauja įvairiuose kultūriniuose projektuose Lietuvoje ir už jos ribų. Tarptautinių kultūros projektų vadovė: Tarptautinis Prano Stepulio kamerinių liaudies instrumentinės muzikos ansamblių konkursas-festivalis (nuo 2004 m.), Tarptautinis vaikų ir jaunimo tautinės muzikos festivalis Tūto (nuo 2001 m.). Dainų švenčių Skambėkite, kanklės koncertų dirigentė, respublikinių, tarptautinių nacionalinių instrumentų atlikėjų konkursų Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje žiuri narė, liaudiškos muzikos žanrinės tarybos prie Lietuvos nacionalinio kultūros centro narė, Šiaulių m. savivaldybės kultūros ekspertų komisijos narė (nuo 2011 m.), įvairių metodinių leidinių recenzentė. Lietuvių liaudies instrumentinės muzikos draugijos Kanklės narė (nuo 2000 m.). Mokslinių, metodinių leidinių redaktorė ir sudarytoja. Paskelbusi per 40 mokslinių, publicistinių straipsnių recenzuojamuose mokslo ir kituose Lietuvos, užsienio leidiniuose. Aktyviai dalyvauja tarptautinėse, mokslinėse, metodinėse konferencijose Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Danijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Izraelyje, veda meistriškumo pamokas. Mokslinių interesų sritys: nacionalinių lietuvių ir pasaulio tautų muzikos instrumentų, jais atliekamos muzikos bei muzikavimo genezės, raidos ir perspektyvų tyrimai.

15 DOC. AUŠRELĖ JUŠKEVIČIENĖ LMTA liaudies instrumentų katedros docentė Gimė 1963 m., Vilniuje m. baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija) atlikimo meno kanklių specialybės magistro studijas prof. Prano Stepulio klasėje. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos liaudies instrumentų katedros pedagogė (nuo 1993), docentė (nuo 2013). Dėsto specialybės instrumentą (kanklės), kamerinio ansamblio, pedagoginės praktikos, instrumentuotės disciplinas m. grojo Lietuvos dailės muziejaus kanklių trio. Ansamblis parengė originalių bei aranžuotų lietuvių kompozitorių kūrinių programų, surengė koncertų Estijoje, Danijoje, Suomijoje, dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose: Pskove (Rusija, 2003), Soliaris, Rygoje (Latvija, 2004), Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu (2004), Pärnu (Estija, 2005). Parengė Kanklių trio 30-mečiui skirtą koncertų ciklą (2001). Įrašė kūrinių Lietuvos radijuje m. - grojo Liaudies instrumentų ansamblyje Kanklės, nuo 2003 m. Vaivora. Ansamblis ne kartą gastroliavo Vokietijoje, Danijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, JAV, Kanadoje, Rusijoje, Latvijoje. Dalyvavo tarptautiniuose projektuose, festivaliuose ir konkursuose: Jono Švedo liaudies instrumentinės muzikos festivalis (2004, 2006, 2008); Prano Stepulio kamerinių tautinės muzikos ansamblių festivalis-konkursas (2004, 2008). Festivalis YOUropetogether - Lietuva, Essenas, Vokietija, (2007), koncertą įrašė Vokietijos radijas; Veros Gorodovskajos daugiastygių begrifių liaudies instrumentų konkursas, II vieta (Rusijos valstybinė Gnesinų konservatorija, Maskva, 2008); Sankt Peterburgo atlikėjų daugiastygiais liaudies instrumentais konkursas Baltija 2009, Grand Prix (Sankt Peterburgas, Rusija, 2009); 7-asis Tarptautinis kamerinės muzikos konkursas Osakoje, apdovanotas specialiuoju geriausio liaudies instrumentų atlikėjų kolektyvo prizu ir premija už lietuvių kompozitorių kūrinių programos atlikimą (Izumi Hall, Osaka, Japonija, 2011). Liaudies instrumentų ansamblis Vaivora buvo nominuotas Lietuvos muzikų sąjungos Auksinio disko laureatu (2007), dalyvavo LMS rengiamuose Didžiuosiuose muzikų paraduose (2003,

16 2005, 2007, 2010, 2012, 2016). Ansamblis Vaivora įrašė lietuvių kompozitorių kūrinių Lietuvos radijuje, išleido 4 kompaktines plokšteles. Nuo 2016 m. A. Juškevičienė kankliuoja solo ar įvairios sudėties instrumentiniuose ansambliuose su tautiniais instrumentais (kanklės, birbynė, lamzdelis), taip pat su klasikiniais instrumentais (violončelė, vargonai, fortepijonas, fleita, fagotas), akompanuoja dainininkams. A. Juškevičienė Lietuvos dainų šventės kanklių popietės,,skambėkite kanklės dirigentė ir atlikėja (2003, 2007, 2009, 2014, 2018). Naujų kūrinių Lietuvos dainų šventės kanklių popietei ir liaudies instrumentų ansambliams, orkestrams, orkestrams su choru ir/ar solistu (-ais) konkurso vertinimo komisijos narė. Pagal Erasmus dėstytojų mainų programą, buvo išvykusi į Latvijos Jazepo Vitolso muzikos akademiją (Ryga, Latvija), Sibelijaus akademiją (Helsinkis, Suomija). Liaudies instrumentų ir akordeono katedros organizuojamų tarptautinių ir respublikinių Jono Švedo konkursų-festivalių organizacinio komiteto ir vertinimo komisijų narė (2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2013,2015, 2017, 2019); V Tarptautinio Prano Stepulio kamerinių liaudies instrumentinės muzikos ansamblių konkurso žiuri pirmininkė (2017). Respublikinio vaikų ir jaunimo tautinių muzikos instrumentų ansamblių festivalio Vasaros aidai dirigentė (2015, 2018). Lietuvos liaudies instrumentinės muzikos draugijos Kanklės narė (1993), pirmininkė (nuo 2012). Lietuvos muzikų sąjungos narė (nuo 1998).

17 LEKT. INGRIDA SPALINSKAITĖ-KURIENĖ LMTA Klaipėdos fakulteto lektorė Klaipėdos St. Šimkaus konservatorijos kanklių Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos mušamųjų pedagogė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro mušamųjų grupės atlikėja Lekt. Ingrida Spalinskaitė-Kurienė (1983 m.) koncertinių kanklių atlikėja, pedagogė. Šiuo metu LMTA Klaipėdos fakulteto lektorė, Klaipėdos St. Šimkaus konservatorijos kanklių klasės vyr. mokytoja, Eduardo Balsio menų gimnazijos mušamųjų klasės mokytoja, KVMT mušamųjų grupės atlikėja. Gimė Klaipėdoje. Mokėsi St. Šimkaus konservatorijoje (mok.v. Zelenienė), Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (mok. J. Babaliauskienė ir L. Naikelienė). Greta pagrindinės specialybės, mokėsi simfoninio dirigavimo pagrindų (mok. J. Domarkas). Stažavosi Sibelijaus akademijos kantelių klasėje (mok. R. Koistinen). Baigdama bakalauro ir magistro studijas kaip koncertinių kanklių atlikėja bei pedagogė, mokslus toliau tęsė LMTA pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedroje. Studijavo klasikinius mušamuosius instrumentus. Nuo 2010 m. dirba simfoniniuose orkestruose mušamųjų grupės atlikėja, yra kviestinė pučiamųjų, kamerinių, simfoninių Lietuvos orkestrų narė. Įgytas žinias ir praktiką pritaiko atlikime bei pedagogikoje. Ingridos Spalinskaitės-Kurienės įrašytos kompaktinės plokštelės: 2017 m. solinė Sidabro stygomis ; 2017 m. kolektyvo Lajos - Lajos ; 2018 m. arfos ir kanklių dueto Duo Unicum - Impressio ; 2020 m. kompozitorės R. Mačiliūnaitės Acting music (kanklių ir perkusijos partijos); 2020 m. vinilinė plokštelė - šokio opera "NO AI DI" (kanklių ir perkusijos partijos) m. išleido aranžuočių leidinį Lietuvių ir keltų tautų melodijos koncertinėms kanklėms. Atlikėja ir pedagogė yra respublikinių, tarptautinių konkursų laureatė, vertinimo komisijų narė.

18 PUČIAMŲJŲ INSTRUMENTŲ KATEGORIJA RIČARDAS KUKULSKIS Lietuvos Kariuomenės Karinių oro pajėgų,,,kauno santaka" pučiamųjų orkestrų vadovas Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos pedagogas Ričardas Kukulskis gimė 1964 m. Kaune. Mokėsi J. Naujalio vidurinėje meno mokykloje, Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, kurioje įgijo orkestro artisto (trimitas), orkestro dirigento ir pedagogo kvalifikacijas. Šiuo metu vadovauja Lietuvos Kariuomenės Karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestrui, dirba,,kauno santaka" pučiamųjų orkestre,,ąžuolynas" orkestro artistu ir A. Kačanausko muzikos mokykloje trimito klasės mokytoju. Savo atlikėjišką veiklą vykdė Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, VPIO,,Trimitas", Kauno bigbende. Su Karinių oro pajėgų orkestru yra parengęs eilę programų su žymiais Lietuvos atlikėjais ir koncertavęs Lietuvos ir užsienio klausytojams. MARIJUS PERMINAS Koncertinės įstaigos Kauno Bigbendas LR VRM Pirmo pulko orkestro atlikėjas Kauno I muzikos mokyklos pedagogas Marijus Perminas 1994 m. Kauno J. Gruodžio konservatorijoje įgijo pedagogo menininko laipsnį m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, buvo suteiktas bakalauro kvalifikacinis laipsnis orkestro atlikėjo, solisto ir pedagogo kvalifikacija. Pedagogikos praktiką pradėjo 2007 m. - Kazlų Rūdos ir Kauno I muzikos mokykloje. Atlikėjas: nuo1997 m. koncertinėje įstaigoje Kauno Bigbendas, nuo 1999 LR VRM Pirmo pulko orkestre m. XXVI J. Pakalnio respublikinio konkurso vertinimo komisijos narys ( J. Gruodžio konservatorija) 2018 m. seminare Muzikavimo pučiamaisiais instrumentais metodinės gairės skaitė pranešimą Etiudų atlikimo reikšmė instrumento valdyme. Koncertai: 2020 m. koncertas Raudonės kultūros centro dailininkų mėgėjų darbų parodos atidaryme; koncertas Love Story skirtas Ukmergės bendruomenei Lukenskų namuose ir kt.

19 ASIST. LINAS KLEBAUSKAS VDU Muzikos akademijos Instrumentų katedros asistentas (saksofonas) Kauno J.Gruodžio konservatorijos Kauno I muzikos mokyklos pedagogas KĮ VPIO Trimitas atlikėjas 1994 m. Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje įgijo pedagogo menininko laipsnį m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją ir buvo suteiktas magistro kvalifikacinis laipsnis - estrados orkestro dirigento, solisto ir pedagogo kvalifikacija. Nuo 2014 m. asist. Linas Klebauskas skleidžia pedagoginę patirtį VDU Muzikos akademijoje, nuo 1998 m. Kauno I muzikos mokykloje ir Kauno J. Gruodžio konservatorijoje. Atlikėjas nuo 1995 m. koncertinėje įstaigoje valstybiniame pučiamųjų instrumentų orkestre Trimitas. Nuo 2016 m. respublikinio Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų pučiamaisiais ir mušamaisiais instrumentais konkurso vertinimo komisijos narys m. I tarptautinio Aleksandro Fedotovo saksofonininkų konkurso organizacinio komiteto narys m. vesti meistriškumo kursai Lietuvoje Jaunojo saksofonininko garsinių ir techninių įgūdžių formavimas pradiniame etape. Koncertai: PIA JESUS, Šv. Jonų bažnyčia, Dianos Sencienės solinis vakaras, Pasitinkant vasarą, Jurgitos Umaraitės koncertinės veiklos vakaras, A. Fedotovui atminti, M. K. Čiurlionio meno mokykloje, Vilniuje, Taip skamba saksofonas 20 metų L. Klebausko pedagoginės veiklos vakaras, grupės Akustinis cechas Vaidotų bendruomenei, Tarptautinis pučiamųjų instrumentų festivalis Šanchajuje (Kinija), koncertas Love story, skirtas Ukmergės bendruomenei, Lukenskų namuose.

20 AUDRONIUS DAUKŠYS Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos pedagogas Audronius Daukšys Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos mokytojas metodininkas. A. Daukšys baigė Klaipėdos St. Šimkaus konservatoriją (A. Kužmarskio klarneto klasė), Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (prof. A. Budrio klarneto ir prof. A. Vizgirdos kamerinio ansamblio klasės) m. stažavosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. A. Vizgirdos kamerinio ansamblio klasėje m. dėstė Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultete, o nuo m. Klaipėdos universiteto menų fakultete klarneto ir kamerinio ansamblio disciplinas m., m. grojo Palangos miesto pučiamųjų instrumentų orkestre m. A. Daukšys įkūrė kamerinės muzikos ansamblį FOCOLARE. Koncertams paruoštos 4 programos, dalyvauta IX ir X šiuolaikinės muzikos festivaliuose Marių klavyrai. Nuo 2002m. A. Daukšys Klaipėdos E. Balsio menų gimnazijos mokytojas metodininkas. Už kūrybingą darbą su mokiniais įvertintas LR prezidento Valdo Adamkaus garbės raštu.

21 AKORDEONO KATEGORIJA PROF. KAZYS STONKUS Vytauto Didžiojo Universiteto Muzikos akademijos profesorius, akordeono skyriaus vedėjas Lietuvos nacionalinės akordeonistų sąjungos prezidentas Pasaulio akordeonistų konfederacijos (CIA) muzikos komiteto narys, atlikėjas Baltijos šalių akordeonistų asociacijos pirmininkas 1992 m. baigė Lietuvos Muzikos ir teatro akademiją, m. stažavosi Paryžiaus muzikos akademijoje, m. stažuotė Maskvos Gnesinų vardo institute. Prof. Kazys Stonkus nuolatos koncertuojantis akordeonistas solistas ir įvairių ansamblių dalyvis. Koncertinės gastrolės driekiasi per visą pasaulį tai Lietuva, Ryga, Talinas, Piarnu, Pekinas, Changsha, Izmiras, Šanchajus, Ankara, Madridas,Tianjin, Guangzhou, Hong Kongas, Tokijas, Nagoja, Osaka, Stambulas, Briuselis, Kemer, Paryžius, Kanai, Ath, Tuluza, Maskva, Antalija, Peterburgas, Kaliningradas, Berlynas, Kelnas, Varšuva, Roma, Neapolis. Atlikėjas sukūrė ir įrašė muziką A. Griškevičiaus filmui Mikališkių stebuklai (Demonstruotas Niujorke, San Franciske, Tokijuje, Berlyne), muziką V. Gerulaičio jubiliejui. Dalyvavo koncertiniuose turuose su dainininkais Asta Krikščiūnaite, Virgilijum Noreika, Gintare Skėryte, Judita Leitaite, Rasa Rapalyte, Egidijumi Sipavičiumi, M.K. Čiurlionio kvartetu. Atliko įrašus Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Amsterdamo, Maskvos, Romos, Eindhoveno, Paryžiaus, Varšuvos, Rygos, Pekino, Briuselio įrašų studijose. Įrašė muziką spektakliams, kurią kūrė kompozitoriai G. Puskunigis, B.Kutavičius, A. Martynaitis viso 65 spektakliams. Dalyvavo įrašant 14 kompaktinių plokštelių. Taip pat įrašė Lietuvos kompozitorių J.Tamulionio, F.Bajoro, O.Balakausko, A.Kučinsko, O. Narbutaitės, S.Dikčiūtės, A. Martynaičio, K.Stonkaus kūrinius, solo akordeonui. Muzikos LTV, LNK, TV1,TV televizijų laidoms projektų žiūri narys. Kazys Stonkus dalyvauja respublikinių ir tarptautinių konkursų vertinimo komisijų darbe, jo studentai yra daugelio prestižinių tarptautinių konkursų laureatai.

22 LAIMONAS SALIJUS Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos Kauno 1-osios muzikos mokyklos pedagogas, atlikėjas Laimonas Salijus (g. 1991) 2016 įgijo akordeono specialybės magistro laipsnį Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje metais Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijoje muzikos atlikėjo bakalauro laipsnį ir pedagogo kvalifikaciją. Studijų metu stažavosi Hanoverio muzikos ir teatro aukštojoje mokykloje (prof. E. Moser), privačioje prof. Frederic Deschamps mokykloje Prancūzijoje. Šiuo metu Laimonas yra Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos ir Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokytojas metodininkas. Laimonas yra daugelio respublikinių bei tarptautinių konkursų JAV, Ukrainoje, Kanadoje, Rusijoje, Italijoje, Slovėnijoje, Kroatijoje, Estijoje, Latvijoje nugalėtojas ir prizininkas m. Pasaulio akordeonistų čempionatuose Pasaulio taurė (Zalcburgas, Austrija) ir Pasaulio trofėjus (Kaunas, Lietuva) gavo antrojo akordeonisto pasaulyje titulą. Atlikėjas nuolat koncertuoja Lietuvoje ir užsienio šalyse kaip solistas ir įvairių ansamblių narys. Laimonas atliko solinius rečitalius San Paule, Recife, Brasilia, Joa Pessoa (Brazilija), Belgrade, Kragujevace (Serbija), Martvili (Gruzija), Sankt Peterburge (Rusija), Taline, Parnu (Estija), Rygoje (Latvija), Hanoveryje (Vokietija). Grojo su VDU kameriniu orkestru, Klaipėdos kameriniu orkestru, Sankt Peterburgo A. Paulavičiaus jaunimo simfoniniu orkestru, Brazilijos nacionaliniu teatro simfoniniu orkestru, kvintetu Clovis Pereira. Dažnai atlikėją galima išgirsti su Jonu Sakalausku (baritonas), Giedriumi Prunskumi (baritonas), Mindaugu Jankausku (tenoras), Ieva Goleckyte (sopranas), Dagna Kondratavičiūte ir kitais solistais.

23 ASIST. TADAS MOTIEČIUS LMTA Akordeono katedros asistentas Vilniaus B. Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos pedagogas Tadas Motiečius jaunas, perspektyvus akordeonistas. Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docento Raimondo Sviackevičiaus akordeono klasės auklėtinis m. dalyvavo tarptautinėje mainų programoje ERASMUS pas vieną žymiausių pasaulio pedagogų G.Draugsvoll Karališkoje Danijos muzikos akademijoje. Dalyvavo žymiausių pasaulio pedagogų meistriškumo pamokose: G.Draugsoll (Danija); O.Murray (D.Bitanija); J.Rattya, M.Luomma (Suomija); S.Hussong, E.Moser (Vokietija); G.Stopa (Vokietija/Austrija) M.Bjeletic (Serbija); B.Zagoranski (Kroatija); D.Vendramin, C.Jaccomucci, C.Rojac, S.Zanchini, M.Pittocco, G.Dellarole (Italija); B.Lenko (Slovakija); K.Baran, Z.Ignaczewski, G.Palus, R.Grzaka (Lekija); S.Osokin, V.Semionov, F.Lips, A.Ledeniov, A.Dmitriev (Rusija); N.Sevriukov, M.Bula (Baltarusija); Dar jaunas atlikėjas jau yra Karalienės Mortos premijos, daugkartinis šalies ir tarptautinių konkursų laureatas, seminarų, festivalių, projektų dalyvis. Tadas yra apdovanotas V.Adamkaus bei D.Grybauskaitės padėkos raštais, ministrų, merų padėkomis. Pastaruoju metu yra vienas aktyviausių akordeonistų Lietuvoje, atstovaujantis Lietuvos muzikos ir teatro akademiją bei Lietuvą daugelyje prestižinių renginių užsienio šalyse. Jau po dvejų muzikos mokymosi metų prasidėjo Tado konkursinė ir koncertinė veikla. Daugiau nei trisdešimties konkursų Lietuvoje, Lenkijoje, Latvijoje, Čekijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, Estijoje, Italijoje, Rusijoje, Prancūzijoje, Kroatijoje, Kinijoje laureatas. Tadas koncertavo Talino, Rygos, Gdansko, Kopenhagos muzikos akademijų, Suomijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, JAV, Australijos, Centrinės Amerikos koncertų salėse. Dalyvavo Šveicarijos, Italijos, Prancūzijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos šalies ir tarptautiniuose festivaliuose - seminaruose m. vasarą dalyvavo keliaujančio tarptautinio orkestro projekte ir koncertiniame ture po Europą. Akordeonistas aktyviai koncertuoja Lietuvoje įsitraukdamas į unikalius meninius projektus, bendradarbiaudamas su įvairialypiais teatro kūrėjais, tokiais kaip Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras; Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras; Baltijos kamerinis operos teatras; Vilniaus teatras Lėlė ; Valstybinis choras Vilnius. Šis gabus akordeonistas, įtaigiai grodamas tiek solo, tiek įvairios sudėties ansambliuose labai aktyviai bendradarbiauja su kitų instrumentų atstovais inovatyviuose kamerinės, šiuolaikinės, džiazo, vokalinės muzikos projektuose.

24 RENGINIO MENO VADOVĖ Nomeda Kukulskienė RENGINIO SUMANYTOJA Diana Medėkšaitė-Balčiūnienė ORGANIZACINĖ GRUPĖ: Ingrida Visockienė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrius Gustas - VMLR meno vadovas Viltė Antanavičiūtė - VMLR metodininkė Edita Maciulevičienė VMLR metodininkė El. p.: pavaduotoja.vmlr@gmail.com Tel.: Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmai Parodos g.26, LT Kaunas

XIX TARPTAUTINIS KONKURSAS-FESTIVALIS MUZIKA BE SIENŲ 2019 m. rugpjūčio dienomis Druskininkuose KONKURSO-FESTIVALIO DARBOTVARKĖ Rugpjūčio 14 d.

XIX TARPTAUTINIS KONKURSAS-FESTIVALIS MUZIKA BE SIENŲ 2019 m. rugpjūčio dienomis Druskininkuose KONKURSO-FESTIVALIO DARBOTVARKĖ Rugpjūčio 14 d. XIX TARPTAUTINIS -FESTIVALIS MUZIKA BE SIENŲ 2019 m. rugpjūčio 14-23 dienomis Druskininkuose KONKURSO-FESTIVALIO DARBOTVARKĖ Rugpjūčio 14 d. Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykla (Vytauto g. 23) 10:00-20:00

Detaliau

Ugdymo planas

Ugdymo planas PRITARTA Kauno m. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo 2018 m. rugsėjo 18 d. įsakymu Nr. 35-376 PATVIRTINTA Kauno A.Kačanausko muzikos mokyklos direktoriaus 2018 m. rugsėjo 20 d. įsakymu

Detaliau

PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo

PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo 28 d. protokolu Nr. MT-1 VILKAVIŠKIO MUZIKOS MOKYKLOS

Detaliau

PATVIRTINTA Šalčininkų r. Eišiškių muzikos mokyklos direktoriaus 2018 m. rugsėjo 3 d. įsakymu Nr.V1-40 ŠALČININKŲ R. EIŠIŠKIŲ MUZIKOS MOKYKLOS

PATVIRTINTA Šalčininkų r. Eišiškių muzikos mokyklos direktoriaus 2018 m. rugsėjo 3 d. įsakymu Nr.V1-40 ŠALČININKŲ R. EIŠIŠKIŲ MUZIKOS MOKYKLOS PATVIRTINTA Šalčininkų r. Eišiškių muzikos mokyklos direktoriaus 2018 m. rugsėjo 3 d. įsakymu Nr.V1-40 ŠALČININKŲ R. EIŠIŠKIŲ MUZIKOS MOKYKLOS 2018-2019 M. M. UGDYMO PLANAS I. UGDYMO PLANO SUDARYMAS, PROGRAMŲ

Detaliau

2 priedas VILKAVIŠKIO MUZIKOS MOKYKLOS PAGRINDINIO MUZIKINIO FORMALŲJĮ ŠVIETIMĄ PAPILDANČIO UGDYMO PROGRAMA I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Pagrindi

2 priedas VILKAVIŠKIO MUZIKOS MOKYKLOS PAGRINDINIO MUZIKINIO FORMALŲJĮ ŠVIETIMĄ PAPILDANČIO UGDYMO PROGRAMA I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Pagrindi 2 priedas VILKAVIŠKIO MUZIKOS MOKYKLOS PAGRINDINIO MUZIKINIO FORMALŲJĮ ŠVIETIMĄ PAPILDANČIO UGDYMO PROGRAMA I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Pagrindinio muzikinio formalųjį švietimą papildančio ugdymo

Detaliau

MARIJAMPOLĖS MENO M. M. MOKYKLOS UGDYMO PLANAS BENDROJI DALIS PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus įsakymu Nr. V1-

MARIJAMPOLĖS MENO M. M. MOKYKLOS UGDYMO PLANAS BENDROJI DALIS PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus įsakymu Nr. V1- MARIJAMPOLĖS MENO 2018-2019 M. M. MOKYKLOS UGDYMO PLANAS BENDROJI DALIS PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus 2018-09-03 įsakymu Nr. V1-21 Marijampolės meno mokykla yra vaikų ir jaunimo ugdymo

Detaliau

4mokykla.xlsx

4mokykla.xlsx Įstaigos pavadinimas Ugdymo kryptis Adresas Duomenų sąrašas patvirtintas Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro Telefonas Faksas įsakymu Nr. El. pašto adresas Interneto adresas: http:// Savininkas

Detaliau

KĖDAINIŲ MUZIKOS MOKYKLA

KĖDAINIŲ MUZIKOS MOKYKLA KĖDAINIŲ MUZIKOS MOKYKLA 2018 2019 MOKSLO METŲ UGDYMO PLANAS PATVIRTINTA Kėdainių muzikos mokyklos direktoriaus 2018 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. V-206 KĖDAINIŲ MUZIKOS MOKYKLOS 2018 2019 MOKSLO METŲ UGDYMO

Detaliau

PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJ

PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJ PAGAL BENDROSIOS GYVENTOJŲ KULTŪROS UGDYMO SRITIES PRIORITETŲ PROFESIONALIOJO MENO IR KULTŪROS PRIEINAMUMO VISUOMENEI DIDINIMAS, ETNOGRAFINIŲ TRADICIJŲ TĘSTINUMAS IR DAUGIAKULTŪRINIO DIALOGO STIPRINIMAS,

Detaliau

Pirmieji mokytojai 1967 m. mokiniai ir mokytojai Mokyklos choras 1969 m. I-oji akordeonistų laida 1971 m. Mokslo metų užbaigimas 1976 m m. rugpj

Pirmieji mokytojai 1967 m. mokiniai ir mokytojai Mokyklos choras 1969 m. I-oji akordeonistų laida 1971 m. Mokslo metų užbaigimas 1976 m m. rugpj Pirmieji mokytojai 1967 m. mokiniai ir mokytojai Mokyklos choras 1969 m. I-oji akordeonistų laida 1971 m. Mokslo metų užbaigimas 1976 m. 1966 m. rugpjūčio 10 d. įsteigta Molėtų muzikos mokykla tuometinėje

Detaliau

PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus įsakymu Nr. V1-38 MARIJAMPOLĖS MENO M. M. MOKYKLOS UGDYMO PLANAS BENDROJI DAL

PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus įsakymu Nr. V1-38 MARIJAMPOLĖS MENO M. M. MOKYKLOS UGDYMO PLANAS BENDROJI DAL PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus 2017-09-15 įsakymu Nr. V1-38 MARIJAMPOLĖS MENO 2017-2018 M. M. MOKYKLOS UGDYMO PLANAS BENDROJI DALIS Marijampolės meno mokykla yra vaikų ir jaunimo ugdymo

Detaliau

MOKSLO METŲ KELMĖS RAJONO UŽVENČIO ŠATRIJOS RAGANOS GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS UGDYMO PLANO I.BENDROS NUOSTATOS 1. Ugdymo planas reglamen

MOKSLO METŲ KELMĖS RAJONO UŽVENČIO ŠATRIJOS RAGANOS GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS UGDYMO PLANO I.BENDROS NUOSTATOS 1. Ugdymo planas reglamen 1 2018-2019 MOKSLO METŲ KELMĖS RAJONO UŽVENČIO ŠATRIJOS RAGANOS GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS UGDYMO PLANO I.BENDROS NUOSTATOS 1. Ugdymo planas reglamentuoja pradinio ir pagrindinio muzikinio formalųjį švietimą

Detaliau

Microsoft Word - TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA.docx

Microsoft Word - TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA.docx TEATRO IR KINO PEDAGOGIKA APIE PROGRAMĄ Tai vienintelė Lietuvoje studijų programa, rengianti teatro mokytojus. Teatro ir kino pedagogika jungia dvi sudėtingas ir įdomias sritis teatro meną ir asmenybės

Detaliau

PROJEKTAS SUDERINTA Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas PATVIRTINTA Tytuvėnų g

PROJEKTAS SUDERINTA Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas PATVIRTINTA Tytuvėnų g PROJEKTAS SUDERINTA Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas PATVIRTINTA Tytuvėnų gimnazijos direktoriaus 2018-08-31 įsakymu Nr. V- TYTUVĖNŲ

Detaliau

UGDYMO PROCESO ORGANIZAVIMAS

UGDYMO PROCESO ORGANIZAVIMAS PATVIRTINTA Gimnazijos direktoriaus 07 m. rugpjūčio 3 d. įsakymu Nr. V-79 KELMĖS R. ŠAUKĖNŲ VLADO PŪTVIO PUTVINSKIO GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS 07/8 m.m. PRITARTA Gimnazijos tarybos posėdžio 07 m. birželio

Detaliau

PROGRAMA

PROGRAMA PATVIRTINTA: miesto savivaldybės tarybos birželio 26 d. sprendimo Nr. T-406../t137406.doc KONCERTINĖS ĮSTAIGOS KAUNO SANTAKA 2013 2014 METŲ SEZONO KŪRYBINĖS VEIKLOS PROGRAMA I. SITUACIJOS ANALIZĖ Veiklos

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Tarybos 2017-2018 m. veiklos ataskaita d. Mūsų yra 282! Valstybinis sektorius 47% LTKA nariai Verslo sektorius 53% Kristina Jurgita Sonata Juozas Rimantė Agnė Rūta Dainius Andrius Lina Agnė Lukas Renata

Detaliau

TIC pavadinimas Paž. Nr. Mėnuo Palangos turizmo informacijos centras 2015 m. sausis Šalis Kodas Lank. sk. Iš viso TOTAL 1189 Lietuva LT 609 Užsienio v

TIC pavadinimas Paž. Nr. Mėnuo Palangos turizmo informacijos centras 2015 m. sausis Šalis Kodas Lank. sk. Iš viso TOTAL 1189 Lietuva LT 609 Užsienio v 2015 m. sausis Iš viso TOTAL 1189 Lietuva LT 609 Užsienio valstybės WORL 580 Australija ir Okeanija AOCT 0 Pietų ir Vidurio Amerika SCAM 0 Šiaurės Amerika NAMR 0 JAV USA 0 Azija ASIA 0 Izraelis IL 0 Japonija

Detaliau

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK Priedas 15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2018/2019m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

PATVIRTINTA Kretingos meno mokyklos direktoriaus 2015 m. rugpjūčio 31d. įsakymu Nr. (1.3.)-V1-99 KRETINGOS MENO MOKYKLOS 2015/2016 MOKSLO METŲ ANKSTYV

PATVIRTINTA Kretingos meno mokyklos direktoriaus 2015 m. rugpjūčio 31d. įsakymu Nr. (1.3.)-V1-99 KRETINGOS MENO MOKYKLOS 2015/2016 MOKSLO METŲ ANKSTYV PATVIRTINTA Kretingos meno mokyklos direktoriaus 2015 m. rugpjūčio 31d. įsakymu Nr. (1.3.)-V1-99 KRETINGOS MENO MOKYKLOS 2015/2016 MOKSLO METŲ ANKSTYVOJO INTEGRUOTO MENINIO UGDYMO, MUZIKOS, DAILĖS IR CHOREOGRAFIJOS

Detaliau

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso gero! Viso labo! Viso! Sudie! Iki pasimatymo! Iki! Kaip

Detaliau

RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žy

RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žy RESPUBLIKINIS EKSLIBRISŲ KONKURSAS JURGIO KUNČINO 70 MEČIO JUBILIEJUI PAMINĖTI NUOSTATAI KONKURSO TIKSLAS įprasminti poeto, eseisto, vertėjo, vieno žymiausių lietuvių prozininkų Jurgio Kunčino asmenybę,

Detaliau

NR. 109 Šiaulių,,Romuvos gimnazija 2018 metai Specialus leidinys Galime sakyti, jog meilės ir pagarbos vertas kiekvienas žmogus. Bet kaip kalnuose būn

NR. 109 Šiaulių,,Romuvos gimnazija 2018 metai Specialus leidinys Galime sakyti, jog meilės ir pagarbos vertas kiekvienas žmogus. Bet kaip kalnuose būn NR. 109 Šiaulių,,Romuvos gimnazija 2018 metai Specialus leidinys Galime sakyti, jog meilės ir pagarbos vertas kiekvienas žmogus. Bet kaip kalnuose būna viena aukščiausia viršukalnė, taip ir žmonių būryje

Detaliau

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES MUZIKA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2018 METAIS 2019 m. ge

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES MUZIKA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2018 METAIS 2019 m. ge LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES MUZIKA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2018 METAIS 2019 m. gegužės 17 d. Nr. 1LKT-62(1.2) Vilnius kultūros taryba,

Detaliau

Microsoft Word - IKIMOKYKLINČ IR PRIEŀMOKYKLINČ PEDAGOGIKA.docx

Microsoft Word - IKIMOKYKLINÄŒ IR PRIEÅ€MOKYKLINÄŒ PEDAGOGIKA.docx IKIMOKYKLINĖ IR PRIEŠMOKYKLINĖ PEDAGOGIKA APIE PROGRAMĄ Studijų programa Ikimokyklinė ir priešmokyklinė pedagogika skirta rengti pedagogus darbui su vaikais nuo gimimo iki 7 metų. Studijų programa yra

Detaliau

m. m. Pradinių klasių mokinių pasiekimai konkursuose, olimpiadose, viktorinose

m. m.  Pradinių klasių mokinių pasiekimai konkursuose, olimpiadose, viktorinose Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos-daugiafunkcio centro 1-10 klasių mokinių pasiekimai konkursuose, olimpiadose, viktorinose 2015-2016 m. m. Tarptautiniai konkursai Tarptautinės plaukimo varžybos Dzūkijos

Detaliau

2011m

2011m KLAIPĖDOS JERONIMO KAČINSKO MUZIKOS MOKYKLOS MOKYTOJŲ SĄRAŠAS 2016-2017 m. m. Eil. Nr. Vardas, pavardė Išsilavinimas Pareigybė Darbovietės tipas (pagrindinė, nepagrindinė) Mokomieji dalykai Kvalifikacinė

Detaliau

Priedas Nr.18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VE

Priedas Nr.18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VE Priedas 18 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2017 m. liepos.. d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2017/2018m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

PRITARTA

PRITARTA PATVIRTINTA Ukmergės meno mokyklos direktoriaus 2011 m. rugpjūčio 31 d. įsakymu Nr. V-71 UKMERGĖS MENO MOKYKLOS 2011-2012 MOKSLO METŲ VEIKLOS PROGRAMA I. ĮŽANGA 1. Mokyklos vizitinė kortelė: 1.1. mokyklos

Detaliau

2011m

2011m KLAIPĖDOS JERONIMO KAČINSKO MUZIKOS MOKYKLOS MOKYTOJŲ SĄRAŠAS 2015-2016 m.m. Eil. Nr. Vardas, pavardė Išsilavinimas Pareigybė Mokomieji dalykai Kvalifikacinė kategorija Darbo telefonas 1. Garuckas Romualdas

Detaliau

XIII tarptautinis menų festivalis DRUSKININKŲ VASARA SU M.K.ČIURLIONIU Skiriama Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140-osioms gimimo metinėms FESTIVALI

XIII tarptautinis menų festivalis DRUSKININKŲ VASARA SU M.K.ČIURLIONIU Skiriama Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140-osioms gimimo metinėms FESTIVALI XIII tarptautinis menų festivalis DRUSKININKŲ VASARA SU M.K.ČIURLIONIU Skiriama Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 140-osioms gimimo metinėms FESTIVALIO PRADŽIOS KONCERTAS VARĖNOJE Gegužės 12 d., antradienį,

Detaliau

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019

LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019 LIETUVOS KULTŪROS TARYBA SPRENDIMAS DĖL KULTŪROS RĖMIMO FONDO LĖŠOMIS FINANSUOJAMOS SRITIES FOTOGRAFIJA PROJEKTŲ DALINIO FINANSAVIMO 2019 METAIS 2019 m. gegužės 17 d. Nr. 1LKT-66(1.2) Vilnius kultūros

Detaliau

Mokinių pasiekimai Vilniaus mieste. Tarptautinių ir nacionalinių tyrimų duomenys

Mokinių pasiekimai Vilniaus mieste. Tarptautinių ir nacionalinių tyrimų duomenys NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS Mokinių pasiekimai Vilniaus mieste. Tarptautinių tyrimų duomenys Dr. Rita Dukynaitė Vilnius, 2015-10-07 Esminiai akcentai iš tarptautinių tyrimų Lygmuo Lytis Socialinis, ekonominis,

Detaliau

PRITARTA

PRITARTA UKMERGĖS MENO MOKYKLOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL UKMERGĖS MENO MOKYKLOS 2015-2016 MOKSLO METŲ VEIKLOS PLANO PATVIRTINIMO 2015 m. rugpjūčio 31 d. Nr.V-29 Ukmergė Pritarus Ukmergės meno mokyklos tarybai 2015

Detaliau

Microsoft PowerPoint - Medicinos klasteris

Microsoft PowerPoint - Medicinos klasteris Tikslinės rinkos, apžvalga, planai Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos Ieva Druktenė Lietuvos turizmo statistika 2 mln. užsienio turistų 2,6 mln. vietinių turistų (2012 m.) 1 vieta

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Marijampolės meno mokyklos direktoriaus 2017-09-16 įsakymu Nr. V1-14 PRITARTA Marijampolės meno mokyklos tarybos 2017 m. rugsėjo 14 d. posėdyje protokolu Nr.V2-1 MARIJAMPOLĖS MENO MOKYKLOS

Detaliau

PATVIRTINTA Gretutinių teisių asociacijos Greta 2018 m. spalio 14 d. Visuotinio narių susirinkimo sprendimu GRETUTINIŲ TEISIŲ ASOCIACIJA GRETA ATLYGIN

PATVIRTINTA Gretutinių teisių asociacijos Greta 2018 m. spalio 14 d. Visuotinio narių susirinkimo sprendimu GRETUTINIŲ TEISIŲ ASOCIACIJA GRETA ATLYGIN PATVIRTINTA Gretutinių teisių asociacijos Greta 2018 m. spalio 14 d. Visuotinio narių susirinkimo sprendimu GRETUTINIŲ TEISIŲ ASOCIACIJA GRETA ATLYGINIMO ATLIKĖJAMS IR FONOGRAMŲ GAMINTOJAMS PASKIRSTYMO

Detaliau

Microsoft Word - Lietuvos kulturos festivalio programa ROMOJE 2018_LT.docx

Microsoft Word - Lietuvos kulturos festivalio programa ROMOJE 2018_LT.docx Flux. Lietuvos meno festivalį globoja LIETUVOS RESPUBLIKOS PREZIDENTĖ DALIA GRYBAUSKAITĖ ir ITALIJOS RESPUBLIKOS PREZIDENTAS SERGIO MATTARELLA FLUX LIETUVOS MENŲ FESTIVALIO ROMOJE 2018 M. GEGUŽĖS 4-15

Detaliau

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________ LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS (savivaldybė, mokykla) klasės (grupės) mokinio (-ės) (vardas ir pavardė) MUZIKINĖS KULTŪROS PAŽINIMO IR MUZIKINIO RAŠTINGUMO

Detaliau

2018 kalendorius 11 22

2018 kalendorius 11 22 2018 m. Lietuvos šaškių sporto varžybų kalendorius (2017 12 01) Varžybų Dalyviai 2018 m Pavadinimas Vykdymo vieta (bazė) Sportininkų amžius Iš viso dalyvių skaičius Lietuvoje vykdomo se varžybose Lietuvos

Detaliau

Vadovu sarasas__ir moksliniai interesai_internetui. doc

Vadovu sarasas__ir moksliniai interesai_internetui. doc 2010-2011 m. m. bakalauro ir magistro baigiamųjų darbų vadovai ir jų mokslinių interesų sritys Edukologijos katedra Kūno kultūra priešmokyklinis Meninis vaiko doc. dr. Aušrin Gumuliauskien 1 - - - - 2

Detaliau

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Institucijos pavadinimas Kretingos rajono pedagogų švietimo

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation ALYTAUS NEFORMALIOJO ŠVIETIMO CENTRAS TOLERANCIJA Asociacija Alytaus neformaliojo švietimo centras "Tolerancija" įregistruota VĮ Registrų centre 2015 m. lapkričio 03 d. Veikia pagal įstatus ir kitus Lietuvos

Detaliau

sveik sveik isakymas.docx

sveik sveik isakymas.docx LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRAS LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL MOKINIŲ, MOKYTOJŲ IR VISUOMENĖS SVEIKATOS PRIEŽIŪROS SPECIALISTŲ KONKURSO SVEIKUOLIŲ SVEIKUOLIAI

Detaliau

JONAVOS SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO FILIALO ORGANIZUOJAMI RENGINIAI 2015 M. GRUODŽIO MĖN Nr.

JONAVOS SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO FILIALO ORGANIZUOJAMI RENGINIAI 2015 M. GRUODŽIO MĖN Nr. JONAVOS SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO CENTRO ŠVIETIMO DARBUOTOJŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMO FILIALO ORGANIZUOJAMI RENGINIAI 2015 M. GRUODŽIO MĖN. 2015-11-27 Nr. 1R- 482 EIL NR. RENGINIO PAVADINIMAS 1. Seminaras

Detaliau

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond Modulio Mokymosi, asmenybės pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respondente, Kviečiame Jus dalyvauti Lietuvos mokslo tarybos

Detaliau

Top margin 1

Top margin 1 EUROPOS KOMISIJOS PRANEŠIMAS SPAUDAI Programa visiems. ES finansavimo laukia 5 milijonai Briuselis, 2011 m. lapkričio 23 d. Pagal šiandien Europos Komisijos pasiūlytą naująją ES švietimo, mokymo, jaunimo

Detaliau

LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS SENATAS NUTARIMAS DĖL LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS STUDIJŲ PROGRAMŲ REGLAMENTO NAUJOS REDAKCIJOS PATVIR

LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS SENATAS NUTARIMAS DĖL LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS STUDIJŲ PROGRAMŲ REGLAMENTO NAUJOS REDAKCIJOS PATVIR LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS SENATAS NUTARIMAS DĖL LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS STUDIJŲ PROGRAMŲ REGLAMENTO NAUJOS REDAKCIJOS PATVIRTINIMO 219 m. balandžio 24 d. Nr. 9-SN Vilnius Vadovaudamasis

Detaliau

GRUODŽIO MĖN. PLANAS

GRUODŽIO MĖN. PLANAS PANEVĖŽIO VYTAUTO MIKALAUSKO MENŲ GIMNAZIJA GIMNAZIJOS DARBO PLANAS GRUODŽIO MĖN. 2018-11-30 Panevėžys Eil. Nr. Veiklos sritis Data, laikas Vieta Atsakingas 1 2 3 4 5 1. Direkciniai pasitarimai 1.1. Direkcinis

Detaliau

Priedas

Priedas Vilniaus Gedimino technikos universitetas skelbia konkursą išvardintose katedrose ir mokslo padaliniuose užimti šias pareigas: I. GAMTOS IR TECHNOLOGIJOS MOKSLŲ SRITYSE APLINKOS INŽINERIJOS FAKULTETE 1.

Detaliau

ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / M. M. Mokyklos pavad

ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / M. M. Mokyklos pavad ALYTAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO BIUDŽETINIŲ IR VIEŠŲJŲ ĮSTAIGŲ DALYVAVIMAS PROJEKTINĖJE VEIKLOJE M. M. / 2017 2018 M. M. Mokyklos pavadinimas: Alytaus Volungės pagrindinė mokykla pavadinimas, logotipas

Detaliau

LIETUVOS MUZIKų RėMIMO FONDAS Bendrija ATGAIVA DRUSKININKų SAVIVALDYBĖ VARĖNOS Rajono SAVIVALDYBĖ XII TARPTAUTINIS MENŲ FESTIVALIS DRUSKININKŲ VASARA

LIETUVOS MUZIKų RėMIMO FONDAS Bendrija ATGAIVA DRUSKININKų SAVIVALDYBĖ VARĖNOS Rajono SAVIVALDYBĖ XII TARPTAUTINIS MENŲ FESTIVALIS DRUSKININKŲ VASARA LIETUVOS MUZIKų RėMIMO FONDAS Bendrija ATGAIVA DRUSKININKų SAVIVALDYBĖ VARĖNOS Rajono SAVIVALDYBĖ XII TARPTAUTINIS MENŲ FESTIVALIS DRUSKININKŲ VASARA SU M.K.Č IURLIONIU birželio 29 rugsėjo 22 d. Festivalį

Detaliau

06 Mokiniu ir mokytoju mobilumo poveikis mokyklai

06 Mokiniu ir mokytoju mobilumo poveikis mokyklai Mokinių ir mokytojų mobilumo poveikis mokyklai. Vitalis Balsevičius Šiaulių Didždvario gimnazija 2011-10-07 Šiaulių Didždvario gimnazija Vilniaus 188, Šiauliai www.dg.su.lt didzdvaris@dg.su.lt Tarptautinis

Detaliau

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus metinės švietimo, kultūros ir sporto veiklos programos 3 priedas

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus metinės švietimo, kultūros ir sporto veiklos programos 3 priedas savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus metinės švietimo, kultūros ir sporto veiklos programos 3 priedas RADVILIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS KULTŪROS ĮSTAIGŲ 2012 M. RENGINIŲ PLANAS

Detaliau

Ramunas Grusas 01

Ramunas Grusas 01 2016 m. kovo 5 d. Šiauliai KONFERENCIJA VEIKLA / 2015 DAVIS CUP FED CUP JAUNIMO OLIMPINIS FESTIVALIS EUROPOS IR PASAULIO ČEMPIONATAI LIETUVOS RESPUBLIKOS ČEMPIONATAS TARPTAUTINIAI TURNYRAI REITINGINIAI

Detaliau

Photo Album

Photo Album Mokinio gabumų atskleidimas kryptingo meninio ugdymo procese Vilniaus Tuskulėnų vidurinėje Daiva Pilukienė Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pradinių klasių mokytoja metodininkė Ingrida-Viktorija Umbrasaitė

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Neformalusis vaikų švietimas ir formalųjį švietimą papildantis ugdymas: kas, kaip, kodėl? Švietimo, mokslo ir sporto ministerija 2019-04-30 Vilnius Pranešime vartojami trumpiniai NVŠ neformalusis vaikų

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Mokausi muziejuje Kūrybiniai edukaciniai projektai LDM Prano Domšaičio galerijoje PRAKALBINTI GALERIJOS EKSPONATUS PADEDA LDM Prano Domšaičio galerijos MENO PAŽINIMO CENTRAS Tikslas įdomia ir patrauklia

Detaliau

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL UAB PENKIŲ KONTINENTŲ KOMUNIKACIJŲ CENTRAS LICENCIJOS NR. LP328 SĄLYGŲ PAKEITIMO 2011 m. rugsėjo 14 d. Nr. KS-141 Vilnius Vadovaudamasi Lietuvos

Detaliau

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKAS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVO

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKAS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVO VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKAS ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO 2015

Detaliau

ITC ISSN LIETUVOS ŠVIETIMAS SKAIČIAIS Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija Švietimo informacinių technologijų centras 2017 Ik

ITC ISSN LIETUVOS ŠVIETIMAS SKAIČIAIS Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija Švietimo informacinių technologijų centras 2017 Ik ITC ISSN 2345-0991 LIETUVOS ŠVIETIMAS SKAIČIAIS Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija Švietimo informacinių technologijų centras 2017 Ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas 1 2 3 4 5 6

Detaliau

KONKURSŲ, FESTIVALIŲ PRIZININKAI

KONKURSŲ, FESTIVALIŲ PRIZININKAI KONKURSŲ, FESTIVALIŲ PRIZININKAI Metai Mokinys, kolektyvas 1981 Antanas Jasenka Mokytojas Renginys Laimėjimas 1981 Jūratė Saldytė 1981 Edvinas 1984 Vaida Gerdvilaitė 1984 Rytis Tamašauskas 1986 Irena Jančevskytė

Detaliau

Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos

Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos konferencijoje Kalbos, kultūra

Detaliau

Metinė ataskaita 2018 NESUSTOK. PASAULIS PLATUS.

Metinė ataskaita 2018 NESUSTOK. PASAULIS PLATUS. Metinė ataskaita 2018 NESUSTOK. PASAULIS PLATUS. NESUSTOK. PASAULIS PLATUS. Dažnai juokaujame, jog esame turizmo industrijos senieji vilkai: aktyviai dirbame jau nuo 1991 m. Kasmet suteikiame daugiau negu

Detaliau

Ei dian otsikkoa

Ei dian otsikkoa Loreta Alonderienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nacionalinis Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija Rasa Žutautaitė, 6c kl. I vieta; Gabija Viktorija Rumeikaitė, 6c kl. I vieta. Marija Šaltmerienė,

Detaliau

VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurio

VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurio VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurioje vaikai jaustųsi emociškai saugūs. Mes tai nevyriausybinė

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS DIREKTORIAUS

Detaliau

KAUNO ALEKSANDRO KAČANAUSKO MUZIKOS MOKYKLOS

KAUNO ALEKSANDRO KAČANAUSKO MUZIKOS MOKYKLOS KAUNO ALEKSANDRO KAČANAUSKO MUZIKOS MOKYKLOS 2014-2015 M. M. MIESTO, RESPUBLIKINIŲ BEI TARPTAUTINIŲ KONKURSŲ LAUREATŲ IR DIPLOMANTŲ SĄRAŠAS DATA Mokinys/kolektyvas Mokytojas Konkursas/festivalis Miestas

Detaliau

PRITARTA Kretingos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T2-60 PRITARTA Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcio centro

PRITARTA Kretingos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T2-60 PRITARTA Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcio centro PRITARTA Kretingos rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. T2-60 PRITARTA Kretingos rajono Baublių mokyklos-daugiafunkcio centro tarybos posėdžio 2019 m. kovo 1 d. protokolu Nr. V2-03

Detaliau

Tango

Tango Klaipėdos Ąžuolyno gimnazija Darbą parengė: Gitana Grudytė, IVa Darbo vadovė: Loreta Černeckienė Klaipėda 2014 Turinys Tikslas...3 Sąvoka...4 Kilmė...5 Istorija...6-10 Tango stiliai...11-15 Tango muzika...16-17

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL STUDIJŲ PAKOPŲ APRAŠO PATVIRTINIMO 2011 m. lapkričio 21 d. Nr. V-2212 Vilnius Sie

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL STUDIJŲ PAKOPŲ APRAŠO PATVIRTINIMO 2011 m. lapkričio 21 d. Nr. V-2212 Vilnius Sie LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL STUDIJŲ PAKOPŲ APRAŠO PATVIRTINIMO 2011 m. lapkričio 21 d. Nr. V-2212 Vilnius Siekdamas užtikrinti aukštųjų mokyklų skirtingų pakopų

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL STUDIJŲ PAKOPŲ APRAŠO PATVIRTINIMO 2011 m. lapkričio 21 d. Nr. V-2212 Vilnius Siekdamas užtikrinti aukštųjų mokyklų skirtingų pakopų

Detaliau

LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO METŲ VEIKLOS PROGRAMA Patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos 2017 m. sausio 27 d. nutarimu Nr.6 Vilniu

LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO METŲ VEIKLOS PROGRAMA Patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos 2017 m. sausio 27 d. nutarimu Nr.6 Vilniu LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO 2017 2020 METŲ VEIKLOS PROGRAMA Patvirtinta LTOK Generalinės asamblėjos 2017 m. sausio 27 d. nutarimu Nr.6 Vilnius 2017 2 TURINYS I. LIETUVOS TAUTINIO OLIMPINIO KOMITETO

Detaliau

Varžyb 2017 m. Lietuvos šaški sporto varžyb kalendorius (04.13) Dalyviai Iš viso dalyvi skai ius Data (m nuo, diena) Pavadinimas Vykdymo vieta (baz )

Varžyb 2017 m. Lietuvos šaški sporto varžyb kalendorius (04.13) Dalyviai Iš viso dalyvi skai ius Data (m nuo, diena) Pavadinimas Vykdymo vieta (baz ) Varžyb 2017 m. Lietuvos šaški sporto varžyb kalendorius (04.13) Dalyviai Iš viso dalyvi skai ius Data (m nuo, diena) Pavadinimas Vykdymo vieta (baz ) Sportinink amžius Organizacija Lietuvoje vykdomo se

Detaliau

UKMERGĖS MENO MOKYKLA

UKMERGĖS MENO MOKYKLA UKMERGĖS MENO MOKYKLOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL UKMERGĖS MENO MOKYKLOS STRATEGINIO PLANO 2015-2020 METAMS PATVIRTINIMO 2015 kovo 3 d. Nr.V-5 Ukmergė Pritarus Ukmergės rajono savivaldybės administracijos

Detaliau

LMTA prenumeruojamos duomenų bazės

LMTA prenumeruojamos duomenų bazės LMTA PRENUMERUOJAMOS DUOMENŲ BAZĖS LMTA PRENUMERUOJAMOS DUOMENŲ BAZĖS EBSCO JSTOR Taylor & Francis Naxos Music Library Grove Music Online (Oxford Music Library) Emerald Management ejournals Collection

Detaliau

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL UAB PENKIŲ KONTINENTŲ KOMUNIKACIJŲ CENTRAS LICENCIJOS NR. LP328 SĄLYGŲ PAKEITIMO 2012 m. spalio 3 d. Nr. KS-157 Vilnius Lietuvos radijo ir televizijos

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS

LIETUVOS RESPUBLIKOS LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS Į S A K Y M A S IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS S P R E N D I M A S DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS

Detaliau

LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS

LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS 2010 2012 jų metų STRATEGINIS VEIKLOS PLANAS Vilnius, 2010 m. vasario 26 d. TURINYS 1. LIETUVOS MUZIKOS IR TEATRO AKADEMIJOS 2010-2012-ųjų METŲ STRATEGINIS VEIKLOS

Detaliau

Etninės kultūros olimpiada

Etninės kultūros olimpiada Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiada: galimybės ir perspektyvos Daiva Briedienė Klaipėda 2014 03 14 Apžvalga: dalykinės olimpiados, konkursai Olimpiadų yra apie 20: lietuvių kalbos, matematikos,

Detaliau

LIETUVIŲ KAIP UŽSIIMTI VERSLU Europa _EU_li 2019

LIETUVIŲ KAIP UŽSIIMTI VERSLU Europa _EU_li 2019 LIETUVIŲ KAIP UŽSIIMTI VERSLU Europa 032819_EU_li 2019 4LIFE Europa Mūsų istorija Europoje Pagrindinį biurą Ispanijoje 4Life atidarė 2007 metais Barselonoje. Vėliau atidarėme dar du biurus Romoje ir Hamburge.

Detaliau

m. m. ŠALIES IR TARPTAUTINIAI RENGINIAI Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo II turas, I laipsnio diplomas IEVA

m. m. ŠALIES IR TARPTAUTINIAI RENGINIAI Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo II turas, I laipsnio diplomas IEVA 2008 2009 m. m. ŠALIES IR TARPTAUTINIAI RENGINIAI Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo II turas, I laipsnio diplomas IEVA BELECKAITĖ (12b klasė) INGA PETKUTĖ (12c klasė) Europos

Detaliau

PRITARTA Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gegužės 30 d. sprendimu Nr. T-98 PANEVĖŽIO R. VELŽIO GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS RIMTO BALTUŠIO 201

PRITARTA Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gegužės 30 d. sprendimu Nr. T-98 PANEVĖŽIO R. VELŽIO GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS RIMTO BALTUŠIO 201 PRITARTA Panevėžio rajono savivaldybės tarybos 2018 m. gegužės 30 d. sprendimu Nr. T-98 PANEVĖŽIO R. VELŽIO GIMNAZIJOS DIREKTORIAUS RIMTO BALTUŠIO 2017 METŲ VEIKLOS ATASKAITA I. BENDRA INFORMACIJA APIE

Detaliau

1-65 PRIEDAS _SVIETIMO CENTRO direktoriaus 2012 m. veiklos ataskaita

1-65 PRIEDAS _SVIETIMO CENTRO direktoriaus 2012 m. veiklos ataskaita PRITARTA Širvintų rajono savivaldybės tarybos 2013 m. kovo 28 d. sprendimu Nr. 1-65 ŠIRVINTŲ RAJONO ŠVIETIMO CENTRO DIREKTORIAUS 2012 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 1. BENDRA INFORMACIJA APIE ŠVIETIMO CENTRĄ Širvintų

Detaliau

INVESTAVIMO TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS

INVESTAVIMO  TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS 1996-2016 INVESTAVIMO TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS FINANSINIS TURTAS LIETUVOS TENDENCIJOS 2016 M. LAPKRITIS Mlrd. eurų VIENAM GYVENTOJUI TENKANTIS TURTAS IŠAUGO 5,5 KARTO Šalies namu ūkių

Detaliau

Microsoft Word doc

Microsoft Word doc LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL UAB KAVAMEDIA LICENCIJOS NR. LP410 SĄLYGŲ PAKEITIMO 2011 m. rugsėjo 14 d. Nr. KS-146 Vilnius Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo

Detaliau

PowerPoint pristatymas

PowerPoint pristatymas Savęs Ciklas Portretai suvaidinti neįmanoma Skirta kraštiečio, kino ir teatro aktoriaus, fotomenininko JUOZO BUDRAIČIO 75-osioms gimimo metinėms Einu žiūrėti senų, laiko patikrintų filmų, o geriems spektakliams

Detaliau

Muzikos duomenų bazės NAXOS Music Library naudojimo vadovas Turinys Kas yra NAXOS Music Library... 2 Kaip pradėti naudotis... 3 Kaip atlikti paiešką..

Muzikos duomenų bazės NAXOS Music Library naudojimo vadovas Turinys Kas yra NAXOS Music Library... 2 Kaip pradėti naudotis... 3 Kaip atlikti paiešką.. Muzikos duomenų bazės NAXOS Music Library naudojimo vadovas Turinys Kas yra NAXOS Music Library... 2 Kaip pradėti naudotis... 3 Kaip atlikti paiešką... 3 Paprastoji paieška... 3 Išplėstinė paieška... 3

Detaliau

Microsoft Word - AMC veiklos_ataskaita 2016.doc

Microsoft Word - AMC veiklos_ataskaita 2016.doc VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS AZIJOS MENŲ CENTRAS 2016 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 2017 m. sausio 31 I. ĮSTAIGOJE 2017 METAIS ĮVYKUSIŲ RENGINIŲ (VEIKLŲ) APŽVALGA Eilės Nr. Renginio/ veiklos pavadinimas Renginio/ veiklos

Detaliau

PATVIRTINTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus 2016 m. sausio 18 d. įsakymu Nr. V- 4-1 PRITARTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Ta

PATVIRTINTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus 2016 m. sausio 18 d. įsakymu Nr. V- 4-1 PRITARTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Ta PATVIRTINTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos direktoriaus 2016 m. sausio 18 d. įsakymu Nr. V- 4-1 PRITARTA Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Tarybos 2016 sausio 14 d. protokoliniu nutarimu (protokolas

Detaliau

KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/  m. vasario 21 d. - kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/ dėl Sutart

KOMISIJOS  REGLAMENTAS  (ES)  2019/  m.  vasario 21 d.  -  kuriuo  iš  dalies  keičiamas  Reglamentas  (ES)  Nr. 1408/ dėl  Sutart 2019 2 22 L 51 I/1 II (Ne teisėkūros procedūra priimami aktai) REGLAMENTAI KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/316 2019 m. vasario 21 d. kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/2013 dėl Sutarties

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRO 2011 M. SPALIO 19 D. ĮSAKYMO NR. ĮV-639 DĖL REGIONŲ KULTŪR

LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRO 2011 M. SPALIO 19 D. ĮSAKYMO NR. ĮV-639 DĖL REGIONŲ KULTŪR LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS KULTŪROS MINISTRO 2011 M. SPALIO 19 D. ĮSAKYMO NR. ĮV-639 DĖL REGIONŲ KULTŪROS PLĖTROS 2012 2020 METŲ PROGRAMOS PATVIRTINIMO PAKEITIMO

Detaliau

PowerPoint pristatymas

PowerPoint pristatymas Lietuvos agroverslo tendencijos DNB Bankas 2015 m. gegužės 22 d. Agroverslas iki šiol buvo vienas iš atspariausių Lietuvos ūkio stuburo slankstelių 8,5 8,7 Maisto sektoriaus pridėtinė vertė, dalis BVP,

Detaliau

2012 m. rugpjūčio 6 d. pirmadienį išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Rygos miestą (Latvija). Rygoje susitikimas su projekto partneriu (Latvijos Kalėjimų

2012 m. rugpjūčio 6 d. pirmadienį išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Rygos miestą (Latvija). Rygoje susitikimas su projekto partneriu (Latvijos Kalėjimų 2012 m. rugpjūčio 6 d. pirmadienį išvykimas iš Lietuvos. Kelionė į Rygos miestą (Latvija). Rygoje susitikimas su projekto partneriu (Latvijos Kalėjimų departamento atstovai) ir projekto koordinatoriumi

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TAR

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TAR LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS DIREKTORIAUS

Detaliau

LIETUVOS MUZIKŲ RĖMIMO FONDAS KONICA MINOLTA BALTIA Bendrija ATGAIVA VILNIAUS ROTUŠĖ Muzikos ŽvaigŽdŽiŲ ir ŽvaigŽduČiŲ K AUNO krašto Koncertas susitik

LIETUVOS MUZIKŲ RĖMIMO FONDAS KONICA MINOLTA BALTIA Bendrija ATGAIVA VILNIAUS ROTUŠĖ Muzikos ŽvaigŽdŽiŲ ir ŽvaigŽduČiŲ K AUNO krašto Koncertas susitik LIETUVOS MUZIKŲ RĖMIMO FONDAS KONICA MINOLTA BALTIA Bendrija ATGAIVA VILNIAUS ROTUŠĖ Muzikos ŽvaigŽdŽiŲ ir ŽvaigŽduČiŲ K AUNO krašto Koncertas susitikimas 2012 m. lapkrièio 13 d. VILNIUS 3 2 Beveik kasdien

Detaliau

PATVIRTINTA Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro l. e. direktoriaus pareigas 2015 m. lapkričio 16 d. įsakymu Nr. V1-43 PRITARTA Klaip

PATVIRTINTA Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro l. e. direktoriaus pareigas 2015 m. lapkričio 16 d. įsakymu Nr. V1-43 PRITARTA Klaip PATVIRTINTA Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro l. e. direktoriaus pareigas 2015 m. lapkričio 16 d. įsakymu Nr. V1-43 PRITARTA Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro tarybos

Detaliau

KALENDORIUS

KALENDORIUS Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka 2013 m. pamario krašto kalendorius Parengė Jūratė Vaštakienė Sausis 2 50 m., kai gimė [1963] Raimundas Urbonas, fotomenininkas. Dirbo Klaipėdos dramos

Detaliau