Installation bonumwood

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "Installation bonumwood"

Transkriptas

1 PARKETLENČIŲ KLOJIMO INSTRUKCIJA BONUMWOOD.LT

2 TURINYS 3 PRODUKTO NAUDOJIMAS 3 JŪSŲ ATSAKOMYBĖ 4 PATIKRA PRIEŠ KLOJANT 5 PAGRINDINIAI KLOJIMUI REIKALINGI ĮRANKIAI 6-8 KLOJIMAS NAUDOJANT KLIJUS 9-11 KLOJIMAS NAUDOJANT TVIRTINIMO ELEMENTUS (VINIS) PLAUKIOJANČIO PARKETO KLOJIMAS 14 PO KLOJIMO 14 PRIEŽIŪRA

3 PRODUKTO NAUDOJIMAS 3 Bonum Wood kietmedžio grindys yra skirtos naudoti įvairiuose tiek komercinės, tiek gyvenamosios paskirties projektuose. Grindys gali būti klojamos: pagrindiniame aukšte; žemiau pagrindinio aukšto; virš pagrindinio aukšto; ant įvairaus grindinio, pavyzdžiui, betoninio, dengto fanera, OSB plokštėmis, grindinio ir kitų; kur naudojamos grindinio ir spindulinio šildymo sistemos; voniose, virtuvėse ir skalbyklių naudojimo patalpose. Produktus galima tvirtinti trimis skirtingais būdais: naudojant klijus, tvirtinimo elementus (vinis) ir pasirinkus plaukiojančių grindų klojimo būdą. Nors galima grindis kloti patiems, bet mes to nerekomenduojame. Neteisingai išklojus parketą, galite patirti didelių išlaidų. Niekada nebandykite klijuoti Bonum Wood grindų patys, kadangi šiam darbui būtina pasikviesti profesionalius specialistus. PASTABA. Prieš pradėdami atidžiai perskaitykite šį klojimo vadovą, kitaip, neteisingai atlikus veiksmus, garantija nebus taikoma. JŪSŲ ATSAKOMYBĖ Gavę Bonum Wood medžiagas, prieš klojimą nedelsdami jas patikrinkite, ar nėra pažeistos. Jūsų atsakomybė yra nustatyti pažeidimus ir apie juos nedelsiant pranešti Bonum Wood. Gamintojas greičiausiai pakeis pažeistus produktus nemokamai, bet tik tuo atveju, jei apie pažeidimus pranešite prieš pradėdami kloti parketą. Laikoma, kad sumontuotas lenteles pripažino tinkamomis naudoti tiek jas klojantis specialistas, tiek jų pirkėjas. Tai yra laikoma faktu net ir tada, jei klojimo darbe pats ir nedalyvavote. Tokiu atveju bet kokios papildomos keitimo arba panaudotų pažeistų lentelių keitimo išlaidos yra laikomos ne Bonum Wood atsakomybe. Gali pasitaikyti natūralių medžio struktūros ir spalvos variacijų, taigi, negalime garantuoti, kad visos lentelės bus vienodos. Smulkius pažeidimus, pavyzdžiui, nedidelius įbrėžimus, galima pašalinti naudojant užpildą, glaistą ar beicą. Šios procedūros yra greitos ir lengvai atliekamos, be to, Jūsų grindys atrodys puikiai. Rekomenduojama numatyti 5 7 proc. nupjautų atliekų, jei klojate įprastai, ir proc. klojant parketą kampuose. Taip išvengsite atliekų, susidarančių dėl nupjautų lentelių ir rūšių įvairovės. Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad šį kiekį privalote numatyti dar prieš įsigydami produktą. PASTABA. Jei įrengiate naują namą arba remontuojate seną, kietmedžio grindų klojimą pasilikite pabaigai. Taip apsaugosite grindis nuo pažeidimų, kurie gali atsirasti dėl vaikščiojimo ar kitų remonto darbų.

4 PATIKRA PRIEŠ KLOJANT 4 Prieš pradėdami patikrinkite darbo vietą ir grindinį, ar šie yra tinkami naudoti. Jei Bonum Wood grindys yra pažeidžiamos klojant, nepatikrinus, ar nėra potencialiai žalingos aplinkos, garantija tokiu atveju netaikoma. Šis paprastas sąrašas padės nustatyti, ar saugu kloti grindis atitinkamoje darbo vietoje ir ant atitinkamo grindinio. Šią patikrą privalo atlikti darbuotojas ir medžiagų savininkas, prieš pradėdami klojimo darbus. Prieš klodami medines grindis, patikrinkite, ar grindinys atitinka šiuos reikalavimus. Grindinys turi būti tinkamai sumontuotas, konstrukciniu požiūriu tvirtas, plokščias, sausas ir švarus. Aplinkos temperatūra darbo vietoje turi būti C, o santykinis drėgnumas proc. Tokią temperatūrą privaloma palaikyti mažiausiai penkias dienas tuose namuose, kur naudojamas šildymas radiatoriais, ir dvi savaites, jei naudojamas grindinis šildymas. Šiam tikslui rekomenduojame naudoti džiovintuvus ir drėkintuvus. ATMINKITE: šių rekomendacijų privaloma laikytis ir po grindų klojimo. Visos pagalbinės patalpos (rūsiai), esantys po grindiniu, turi būti gerai vėdinami tiek pro langus, tiek pro vėdinimo angas. Betoninio grindinio drėgmės lygis turi neviršyti 2 proc., o medinio grindinio 12 procentų. Kas 100 m², trijose vietose, naudodami drėgmės matuoklį, išmatuokite drėgmės lygį. Bet koks nuokrypis grindinyje, kas 2 metrus, negali būti didesnis nei 2 milimetrai. Patikrinkite grindinio lygumą ir, naudodami šilfuoklį ar kitą įrankį, nušlifuokite atitinkamas vietas arba naudokite išlyginimui skirtas medžiagas, kurios pripildo grindinyje susidariusias duobes. Gavę produkto pakuotes, neskubėkite jų atidaryti, bet pastatykite jas į montavimo vietą ir palaukite mažiausiai 24 valandų. Taip medžiagos nusistovės po transportavimo. Pakuotes atidarykite tik tada, kai produktą reikės panaudoti. Patikrinkite, ar visi pamatai ir betoninės plokštės, skirtos naudoti žemiau žemės paviršiaus lygio, yra sandarūs. Net ir nedidelis pratekėjimas gali stipriai pažeisti grindis. Betoninio grindinio stiprumą patikrinkite perbrėždami jo paviršių vinimi. Jei grindinys trupa ir susidaro miltelių, tokiu atveju jis nėra pakankamai tvirtas medinėms grindims kloti, todėl grindų kloti NEGALIMA. Taip atsitinka dėl to, kad betono suspaudimo stipris yra per mažas. ĮSPĖJIMAS. Medžio dulkės yra labai pavojingos Pjaudami ar klodami kietmedžio grindis, naudokite atitinkamą apsaugą nuo dulkių ir apsauginius akinius. Medžio dulkės gali sukelti stiprius kvėpavimo sutrikimus, taip pat dirginti akis ir odą. Iš tiesų, Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra medžio dulkes klasifikuoja kaip kancerogenines medžiagas. Plaudami dirginamas vietas 15 minučių po tekančiu vandeniu, galite sumažinti dirginimo pojūtį, bet, esant stipriam dirginimui, būtina kreiptis į gydytoją.

5 PAGRINDINIAI KLOJIMUI REIKALINGI ĮRANKIAI mm tarpikliai Kreidinė juostelė Apsauginė kaukė nuo dulkių Plaktukas Rankinis arba elektrinis pjūklas Kietmedžio remonto rinkinys (užpildas, glaistas arba beicas) Blokelis Matavimo ruletė Skersinio pjovimo pjūklas Laužtuvėlis Minkšta šluostė Kampainis Medienos drėgmės matuoklis Pasirinkus klojimo būdą naudojant tvirtinimo elementus (vinis), taip pat prireiks grąžto, viniakalės, kietmedžio vinių arba kabių kalimo įrankio ir apdailos (pavyzdžiui, 35 mm). Pasirinkus klojimo būdą naudojant klijus, taip pat prireiks reketo mechanizmo grindų spaustukų, mėlynos juostos, rantyto rankšluosčio ir klijų valiklio (naudojant klijus).

6 KLOJIMAS NAUDOJANT KLIJUS 6 Būdas, kai tvirtinimui naudojami klijai, geriausiai tinka montuojant grindis ant betoninio, fanera arba OSB plokštėmis dengto grindinio. Šis būdas taip pat rekomenduojamas kaip vienintelis klojimo būdas ant bet kokio grindinio, kuriame naudojamas spindulinis šildymas. 1 žingsnis. Gruntavimas (tik ant betoninio grindinio) Patogiu šepetėliu užtepkite grunto ant betoninio pagrindo. Prieš tęsdami darbus, palaukite 4 5 val., kol gruntas išdžius. Jei abejojate, prieš gruntuodami perskaitykite gamintojo instrukciją. 2 žingsnis. Grindų išdėstymo pasirinkimas Atidarykite lentelių paketą ir išrūšiuokite atskiras lenteles pagal spalvą. Kad vaizdas būtų tolygus ir vienodas, rekomenduojame lenteles kloti laipsniškai, pagal spalvas, bet, jas sumaišius, vaizdas bus gyvesnis (žr. toliau). SPALVŲ SULIEJIMAS SPALVŲ MAIŠYMAS Paimkite keturias ar penkias lenteles ir nupjaukite jas iki skirtingo ilgio. Pasirinkus plytų (brick) klojimo būdą, ilgis turi svyruoti mažiausiai per lentelės plotį arba min. 40 centimetrų. Kiekvienoje eilėje paskutinė lentelė bus pjaunama tokio ilgio, kad galėtų užpildyti likusį plotą. Pradėdami kitą eilę, naudokite nupjautos lentos likutį. Apačioje pateikiamas lentelių išdėstymo pavyzdys. REKOMENDUOJAMA NEREKOMENDUOJAMA Klojant lenteles, paskutinioji bus skirta likusiam plotui užpildyti (t. y. ją reikės nupjauti iki atitinkamo ilgio).

7 KLOJIMAS NAUDOJANT KLIJUS mm TARPIKLIAI 3 žingsnis. Pradžia Palikite 8 15 mm tarpą tarp medinės lentelės ir sienos bei medinių sienos elementų, einančių aplink visą perimetrą (žr. pav. kairėje). Šis tarpas reikalingas plėtimuisi, kurį vėliau uždengsite grindjuostėmis. Kad išlaikytumėte vienodą tarpą, kartu su pirmomis lentelėmis įstatykite tarpiklius. Jei tarpiklių neturite, pirmąją eilės lentelę pritvirtinkite vinimis prie grindinio. Tvirtindami prie betoninio grindinio, naudokite vinis be galvučių. 4 žingsnis. Klijų tepimas Tepdami klijus ant grindų, laikykite rankšluostį 45 kampu. Taip tolygiau paskirstysite klijus ir išvengsite sankaupų. Nebandykite klijų tepti per visą grindų plotą. Įprasti klijai išdžius per dvi valandas, nors aplinkos temperatūra ir drėgmė gali turėti įtakos džiovimo laikui. Numatykite darbo vietą ir vienu metu klijus tepkite tik 3 4 eilėms. Kiekvieną kartą rekomenduojame išmatuoti plotą, kurį norite padengti klijais. Klokite lenteles ir procesą pakartokite. Stenkitės neprisiliesti prie klijų. 5 žingsnis. Pirmųjų eilių klojimas Klijų ant grindų tepkite tik toje vietoje, kurioje klosite pirmąją eilę. Paskirstykite klijus per dviejų lentelių plotą ir prispauskite pirmąją lentelę ant klijų. Sulygiuokite ją, kad ši būtų lygi sienai. Lenteles klokite iš kairės į dešinę, taip, kad lentelės griovelis būtų nukreiptas į sieną. Kad užtikrintumėte atitinkamą lygiavimą, eilių pradžiose nepamirškite naudoti lentelių su liežuvėliais iš abiejų galų, tiek trumpojo, tiek ilgojo lentelės krašto. Užbaigę pirmąją eilę, pereikite prie kitos. Pakloję tris eiles, atsitraukite ir patikrinkite, ar lentos teisingai lygiuoja. Patikrinkite, ar jos lygiuoja su siena ir kitomis lentomis. Reguliuodami lentos padėtį ir plėtimosi tarpo plotį, pataisykite netikslumus. Patikrinę pirmąjį lygiavimą, vėliau jį tikrinkite kas 3 5 eiles. Kad sutvirtintumėte grindų sandūras, paklojus lenteles, plaktuku ir blokeliu sutvirtinkite jas. Kas 3 5 eiles sustokite ir sutvirtinkite jas reketo mechanizmo grindų spaustuku (žr. toliau). Kol lentelės džius, sujunkite jas naudodami lipniąją juostą (žr. toliau). Prieš tęsdami darbus, palaukite, kol pirmosios trys eilės nusistovės ir išdžius klijai, t. y. 1 2 valandas.

8 KLOJIMAS NAUDOJANT KLIJUS 8 PASTABA. Reguliuodami lentelės padėtį arba sutvirtindami sandūras, nenaudokite medinių plaktukų. Daug veiksmingesnis ir lengvesnis būdas yra naudoti blokelį, priešingu atveju galite pažeisti grindis ir jų apdailą. PASIRINKTINAI: KOMBINUOTASIS KLOJIMO BŪDAS, NAUDOJANT KLIJUS IR SUTVIRTINIMĄ VINIMIS (KABĖMIS) Klojant grindis ant fanera arba OSB plokštėmis dengto grindinio, galima pasirinkti kombinuotąjį klojimo būdą, sutvirtinimui naudojant klijus ir vinis (kabes). Taip grindys bus tvirtos ir stabilios. Šiam būdui reikalingos abi procedūros ir jis užima šiek tiek daugiau laiko, bet vertas rinktis dėl nepriekaištingo grindų stabilumo užtikrinimo. Norėdami apie šį būdą sužinoti daugiau, pasikonsultuokite su Bonum Wood ekspertu arba montuotoju. 6 žingsnis. Darbo užbaigimas Kai pirmosios eilės išdžiūsta, toliau tepkite klijus cm plote ir atlikite tuos pačius veiksmus (žr. pav. kairėje). Nepamirškite kiekvieną lentelę prispausti ir sulygiuoti pagal pirmąsias eiles. Jei klijų patenka ant lentelės paviršiaus, nedelsdami juos nuvalykite, kol šie neišdžiūvo. Kad išdėstytumėte skersines siūles, kiekvienoje eilėje naudokite skirtingo ilgio lenteles. Jei šios siūlės bus vienoje linijoje, grindys atrodys neprofesionaliai. Klodami paskutinę eilę, nupjaukite lenteles taip, kad nuo sienos liktų 8 15 mm tarpas, kuris leistų lentelėms plėstis.

9 KLOJIMAS NAUDOJANT TVIRTINIMO ELEMENTUS 9 Šis klojimo būdas įprastai yra naudojamas klojant lenteles ant fanera arba OSB plokštėmis dengtų grindinių. Naudojant šį klojimo būdą, reikia šiek tiek daugiau reguliuoti tvirtinamų lentelių padėtį, nei jas klijuojant. Pasirinkus šį klojimo būdą, rekomenduojama naudoti specialų pneumatinį plaktuką, kuris gali įkalti vinį 45 kampu. 1 žingsnis. Grindų išdėstymas Išdėstymo procesas yra toks pats kaip ir klijavimo metodas. Atidarykite lentelių paketą ir išrūšiuokite atskiras lenteles pagal spalvą. Kad vaizdas būtų tolygus ir vienodas, rekomenduojame lenteles kloti laipsniškai, pagal spalvas, bet, jas sumaišius, vaizdas bus gyvesnis. Pasirinkite norimą metodą (žr. pavyzdį toliau). SPALVŲ SULIEJIMAS SPALVŲ MAIŠYMAS Pasirinkus plytų (brick) klojimo būdą, nupjaukite keturias arba penkias lenteles taip, kad ilgis svyruotų mažiausiai per lentelės plotį arba min. 40 centimetrų. Kiekvienoje eilėje paskutinė lentelė bus pjaunama tokio ilgio, kad galėtų užpildyti likusį plotą. Pradėdami kitą eilę, naudokite nupjautos lentos likutį. Apačioje pateikiamas lentelių išdėstymo pavyzdys. REKOMENDUOJAMA NEREKOMENDUOJAMA

10 KLOJIMAS NAUDOJANT TVIRTINIMO ELEMENTUS mm TARPIKLIAI 2 žingsnis. Pradžia Klodami pirmąją eilę, prie sienos įstatykite tarpiklius (žr. pav. kairėje). Šie tarpikliai sudarys 8 15 mm plėtimosi tarpą, kurį vėliau uždengsite grindjuostėmis. Nepamirškite palikti tokio paties tarpo aplink visą grindų, taip pat keraminių plytelių ir radiatorių vamzdžių perimetrą. 3 žingsnis. Klojimas Naudodami tarpiklį kaip kreiptuvą, padėkite pirmąją lentelę prie sienos. Atidžiai klokite kitas pirmosios eilės lenteles iš kairės į dešinę, kad lentelės griovelis būtų nukreiptas į sieną. Kabe arba vinimi pritvirtinkite pirmąją eilę. Vinis kalkite kas cm ir 5 7 cm nuo lentelės kraštų. Vėliau kabių ir vinių galvutes uždengsite grindjuoste. Kiekvieną lentelę tvirtinkite mažiausiai dviem vinimis (pabaigoje), nepriklausomai nuo lentelės ilgio. Tvirtindami prie lentelės pusės, kurioje yra liežuvėlis, vinį arba kabę tvirtinkite 45 kampu per liežuvėlį (žr. pav. kairėje). 45 Atsargiai sutvirtinkite sandūras naudodami blokelį ir plaktuką (žr. pav. kairėje). Pasirinkę klijavimo būdą, nenaudokite medinių plaktukų, priešingu atveju galite pažeisti grindis. Klodami pirmąją eilę (ir visas kitas), keiskite lentelių ilgį, kad atitinkamai išdėstytumėte skersines siūles. Taip išdėstymas bus atsitiktinis, o grindys atrodys patraukliau ir profesionaliau. Kai klosite paskutiniąsias lenteles, jas sutvirtinti reikės rankomis. Šiam tikslui reikės išgręžti skyles, 45 kampu į grindis per lentelių kraštą ir sutvirtinti jas naudojant 25 mm vinis arba kabes (žr. toliau). Tamsesnėse vietose, viršutinėje medžio pusėje galite išgręžti pagalbines skyles kas 15 mm ir lenteles pritvirtinti 25 mm vinimis arba kabėmis. Įleiskite jas, o skyles užpildykite medžio užpildu.

11 KLOJIMAS NAUDOJANT TVIRTINIMO ELEMENTUS 11 Paskutinės eilės lenteles nupjaukite, kad plėtimosi tarpas būtų 8 15 milimetrų. KLIJŲ GRIOVELIAI (PASIRINKTINAI) Kad užtikrintumėte papildomą stabilumą, klodami galite tepti klijus tiesiai į kiekvienos lentelės griovelį. Taip išvengsite grindų girgždėjimo ir judėjimo (žr. pav. kairėje). PLAUKIOJANČIO PARKETO KLOJIMAS Betoninį grindinį geriausia dengti plaukiojančiu parketu, kadangi jo nereikia tvirtinti vinimis ar kabėmis. Tačiau jį galima kloti ir ant fanera bei OSB plokštėmis dengtų grindinių. Pasitarkite su rangovu arba Bonum Wood pardavimo ekspertu ir gaukite pasiūlymų, kuris klojimo būdas Jums yra tinkamiausias. 1 žingsnis. Gruntavimas Prieš klodami plaukiojantį parketą, grindinį nugruntuokite. Laikykitės grunto gamintojo reikalavimų ir prieš tęsdami darbus, palaukite 4 5 val., kol gruntas išdžius. 2 žingsnis. Grindų išdėstymas Pasikonsultuokite su Bonum Wood pardavimo ekspertu ir pasirinkite Jums tinkamiausią paklotą. Išvyniokite paklotą per visą grindų plotą ir peiliu nupjaukite jo perteklių. Atsargiai ir tolygiai pritvirtinkite paklotą prie grindinio, o aplink vamzdžių kraštus, kad siūlės būtų sandarios, naudokite vamzdžių sandarinimo juostą. Prieš tęsdami darbus, patikrinkite, ar grindinys yra visiškai plokščias. Kad išvengtumėte judėjimo, pritvirtinkite paklotą papildomais tvirtinimo elementais. Taip apsaugosite grindis nuo girgždėjimo. Nesirūpinkite dėl grindinio išlyginimo: reikia, kad paviršius būtų plokščias, ne nepriekaištingai lygus.

12 PLAUKIOJANČIO PARKETO KLOJIMAS 12 3 žingsnis. Grindų išdėstymas Iš paketo išimkite visas lenteles ir išrūšiuokite jas pagal spalvą. Kad vaizdas būtų tolygus ir vienodas, rekomenduojame lenteles kloti laipsniškai, pagal spalvas, bet, jas sumaišius, vaizdas bus gyvesnis. Pasirinkite norimą metodą (žr. pav. toliau). SLAPVŲ SULIEJIMAS SPLAVŲ MAIŠYMAS Pasirinkę plytų (brick) klojimo būdą, nupjaukite 4 5 lenteles taip, kad ilgis svyruotų mažiausiai per lentelės plotį arba min. 40 centimetrų. Taip išklotų grindų išdėstymas bus patrauklesnis. Baigdami pirmąją eilę, nupjaukite paskutiniąją lentelę tokio ilgio, kad ši užpildytų tik reikiamą likusį plotą. Likutį panaudokite naujos eilės pradžiai (žr. toliau). REKOMENDUOJAMA NEREKOMENDUOJAMA 8-15 mm TARPIKLIAI 4 žingsnis. Pradžia Pasirinkę šiuos klojimo būdus, aplink sienos perimetrą palikite 8 15 mm plėtimosi tarpą. Šį tarpą išlaikykite tolygų aplink visus grindų elementus. Tam tikslui naudokite papildomus tarpiklius (žr. pav. kairėje).

13 PLAUKIOJANČIO PARKETO KLOJIMAS 13 5 žingsnis. Pirmųjų eilių klojimas Pradėkite nuo klijų tepimo į kiekvienos lentelės, kurią ketinate panaudoti pirmajai eilei kloti, griovelius. Tai apima ilgį ir galines sandūras (žr. pav. kairėje). Lenteles dėkite ant pakloto ir klokite toliau iš kairės į dešinę. Kad jas sutvirtintumėte, sujunkite griovelius. Kad sukurtumėte tolygų vaizdą, reguliuokite jų padėtį. Įsitikinkite, ar visos lentelės, naudojamos pirmojoje eilėje, yra su liežuvėliais trumpojoje ir ilgojoje pusėje. Tai labai svarbu norint išlaikyti atitinkamą lygiavimą per visą grindų plotą. Pakloję tris eiles, atsitraukite ir patikrinkite, ar lentos teisingai lygiuoja. Lentelės turi lygiuoti su sienų kraštais ir viena su kita. Jei reikia, sureguliuokite jų padėtį, įskaitant ir plėtimosi tarpo atstumą. Sureguliavę tikrinkite lygiavimą kas tris eiles. Sujungę klijais padengtus griovelius, sandūras sutvirtinkite naudodami blokelį ir plaktuką. Niekada nenaudokite medinio ar įprasto plaktuko. Kas 3 5 eiles sutvirtinkite grindis reketo mechanizmo grindų spaustukais ir, kad išvengtumėte lentelių judėjimo, suklijuokite lenteles lipniąja juosta (toliau pateikiami visi 3 veiksmai). Prieš tęsdami darbus, palaukite mažiausiai dvi valandas, kol pirmųjų trijų eilių klijai išdžius. Šios eilės bus naudojamos kaip pavyzdinės ir padės stabilizuoti likusį procesą.i nuvalykite klijus. 6 žingsnis. Darbo užbaigimas Eiles klokite tik tuomet, kai pirmosios visiškai išdžius. Keiskite lentelių ilgį, taip įdomiai išdėstysite skersines siūles. Kad nepažeistumėte, nuo lentelių nedelsdami nuvalykite klijus. Paskutinės eilės lenteles nupjaukite, kad plėtimosi tarpas būtų 8 15 milimetrų. Tikėtina, kad Jūsų grindys nebus nepriekaištingai lygios, tad pasiruoškite išimti tiek lentelių, kiek reikia.

14 PO KLOJIMO 14 Kad išklotumėte grindis, užbaikite šiuos paprastus veiksmus po kiekvieno klojimo proceso. Iškloję grindis galite išimti tarpiklius ir sumontuoti perėjimo elementus. Aplink grindų kraštelius vinimis prie sienos pritvirtinkite grindjuostę ir apvadus. Kad suteiktumėte spindesio, paviršių nuvalykite siurbliu ir specialiu kietmedžio grindų valikliu. Ant grindų nelipkite mažiausiai val. ir nestatykite jokių baldų 24 valandas. Po baldų kojelėmis padėkite atitinkamus padėkliukus, taip apsaugosite grindis nuo pažeidimo. Likusių lentelių neišmeskite, jas panaudosite prireikus grindis remontuoti. PRIEŽIŪRA Kietmedžio grindų priežiūrai reikia atlikti kelis paprastus veiksmus, kurie išsamiai aprašyti Bonum Wood priežiūros ir remonto instrukcijoje. Sumontavus grindis, atidžiai perskaitykite šią instrukciją, kad susipažintumėte su grindų valymo, priežiūros ir remonto rekomendacijomis, kad grindys tarnautų Jums ne vienerius metus. BONUMWOOD.LT

Installation bonumwood_EN2

Installation bonumwood_EN2 PARKETLENČIŲ SOMONTUOTŲ EGLUTĖS RAŠTAIS KLOJIMO INSTRUKCIJOS BONUMWOOD.LT TURINYS 3 PRODUKTO NAUDOJIMAS 3 JŪSŲ ATSAKOMYBĖ 4 PATIKRA PRIEŠ KLOJANT 5 PAGRINDINIAI KLOJIMUI REIKALINGI ĮRANKIAI 6 EGLUTĖS RAŠTO

Detaliau

MEDINĖS GRINDYS [Medis kuria namus]

MEDINĖS GRINDYS [Medis kuria namus] MEDINĖS GRINDYS [Medis kuria namus] MEDINĖS GRINDYS (MEDŽIO MASYVAS) Šis lankstukas yra apie medinių (pušinių ar eglinių) grindų klojimą. Vienoje grindlentės briaunoje yra išdrožos, kitoje - įlaidai. Kai

Detaliau

ID_LT_LI_Linoleum_xf [Compatibility Mode]

ID_LT_LI_Linoleum_xf [Compatibility Mode] LINOLEUMO DANGA LINOLEUM XF Klojimo instrukcijos Linoleum Veneto xf rulonai, plytelės Linoleum Allegro xf, Etrusco xf Linoleum Silencio xf 18dB Linoleum Style Elle xf, Style Emme xf 1/6 SVARBU! Kruopščiai

Detaliau

Kaip gražu! Tavo rankos auksinės! Greitai, lygiai, šiltai! Grindys 10/2010 Aš pats galiu išlyginti grindis! Knauf FE 50 ir Knauf Nivello Išsilyginanty

Kaip gražu! Tavo rankos auksinės! Greitai, lygiai, šiltai! Grindys 10/2010 Aš pats galiu išlyginti grindis! Knauf FE 50 ir Knauf Nivello Išsilyginanty Kaip gražu! Tavo rankos auksinės! Greitai, lygiai, šiltai! Grindys 10/2010 Aš pats galiu išlyginti grindis! Knauf FE 50 ir Knauf Nivello Išsilyginantys grindų mišiniai Grindys labai svarbus bet kurios

Detaliau

BR_Verlegeanleitung-Laminatfussboden-Unifit_LT.indd

BR_Verlegeanleitung-Laminatfussboden-Unifit_LT.indd Klojimo instrukcija Egger grindims su neklijuojamo fiksavimo sistema UNI fit! ATSAKOMYBĖ DĖL PATIKROS/GRINDŲ PAGRINDAS 1. ATSAKOMYBĖ DĖL PATIKROS EGGER laminuotos grindys pagamintos laikantis tikslių darbo

Detaliau

GYVENAMŲJŲ PATALPŲ GARANTIJOS SĄLYGOS QUICK-STEP PARKETO GRINDYS APŽVALGA Gaminys Gyvenamųjų patalpų garantija * ir Click sistema Edge Protect + Surfa

GYVENAMŲJŲ PATALPŲ GARANTIJOS SĄLYGOS QUICK-STEP PARKETO GRINDYS APŽVALGA Gaminys Gyvenamųjų patalpų garantija * ir Click sistema Edge Protect + Surfa GYVENAMŲJŲ PATALPŲ GARANTIJOS SĄLYGOS QUICK-STEP PARKETO GRINDYS APŽVALGA Gaminys Gyvenamųjų patalpų garantija * ir Click sistema Edge Protect + Surface Protect + Komercinės paskirties Massimo Imperio

Detaliau

Robert Bosch GmbH Dviračių garažas Bikeport Apsauga nuo vėjo ir lietaus. Dviračių garažas Bikeport Jums nusibodo tampyti Jūsų dviratį į rūsį ir atgali

Robert Bosch GmbH Dviračių garažas Bikeport Apsauga nuo vėjo ir lietaus. Dviračių garažas Bikeport Jums nusibodo tampyti Jūsų dviratį į rūsį ir atgali Dviračių garažas Bikeport Apsauga nuo vėjo ir lietaus. Dviračių garažas Bikeport Jums nusibodo tampyti Jūsų dviratį į rūsį ir atgalios? Jums pagelbės ši pačių pagaminta dviračių stoginė be to, ji puikiai

Detaliau

BASEINO OCTO+ 460, 540, 640 IR 840 MODELIO, AIKŠTELĖS PARUOŠIMAS IR MEDINIO KARKASO SURINKIMAS + LENTJUOSTES MONTAVIMAS + PATIESALO MONTAVIMAS Atlikit

BASEINO OCTO+ 460, 540, 640 IR 840 MODELIO, AIKŠTELĖS PARUOŠIMAS IR MEDINIO KARKASO SURINKIMAS + LENTJUOSTES MONTAVIMAS + PATIESALO MONTAVIMAS Atlikit BASEINO OCTO+ 460, 540, 640 IR 840 MODELIO, AIKŠTELĖS PARUOŠIMAS IR MEDINIO KARKASO SURINKIMAS + LENTJUOSTES MONTAVIMAS + PATIESALO MONTAVIMAS Atlikite aikštelės nuţymėjimą po baseinu, pašalinkite augalus,

Detaliau

Rockwool LIETUVA Grindų šiltinimas Tarpauštinių perdangų ir grindų ant grunto šilumos ir garso izoliacija

Rockwool LIETUVA Grindų šiltinimas Tarpauštinių perdangų ir grindų ant grunto šilumos ir garso izoliacija Rockwool LIETUVA Grindų šiltinimas Tarpauštinių perdangų ir grindų ant grunto šilumos ir garso izoliacija Garso izoliavimas SMŪGIO GARSO IZOLIAVIMAS Smūgio garso izoliavimo rodiklis nusako tarpaukštinės

Detaliau

Patalpų šildymas, Renovacija Plonas grindų šildymo kilimėlis, montuojamas po visų tipų grindų danga Taikymo aprašymas Protinga šiluma

Patalpų šildymas, Renovacija Plonas grindų šildymo kilimėlis, montuojamas po visų tipų grindų danga Taikymo aprašymas Protinga šiluma Patalpų šildymas, Renovacija Plonas grindų šildymo kilimėlis, montuojamas po visų tipų grindų danga Taikymo aprašymas Protinga šiluma Turinys Trumpai apie taikymą... 3 Produkto parinkimas... 4 Skaičiavimai...

Detaliau

15762 ACO Vario batu valymas LT.indd

15762 ACO Vario batu valymas LT.indd ACO Vario grotelės ACO statybiniai elementai Tokiu būdu purvas lieka lauke ACO batų valymosi įranga pastato išorei ir vidui Purvas turi likti lauke Pirmas įspūdis būna lemiamas. Namo įėjimas veikia kaip

Detaliau

Brošiūra - Oleopator P

Brošiūra - Oleopator P ACO plastikiniai atskirtuvai Polietileniniai ACO Oleopator P ir Oleopass P serijos naftos produktų atskirtuvai Oleopator P I klasė I klasės Oleopator P naftos produktų atskirtuvai yra pritaikyti montuoti

Detaliau

VESPERE 1-2 A be partnerių.pub

VESPERE 1-2 A be partnerių.pub 2 80 V 48 300 A+ K E S S. N Š P V R I" G : 80.00 2 P& ' 3 2 9 8 4 5 1 6 7 P& ' N. P P, 2 1 Prieškambaris 3.30 2 Koridorius 5.40 3 Svetainė 21.5 4 Virtuvė 6.40 5 Katilinė 2.70 6 Vonios kambarys 5.20 7 Vaiko

Detaliau

LT SRC1 valdiklis TP590 Vienai patalpai skirtos rekuperacinės vėdinimo sistemos valdiklis SR700 SRHRV ventiliatorius TP600 Vienai patalpai skirtos rek

LT SRC1 valdiklis TP590 Vienai patalpai skirtos rekuperacinės vėdinimo sistemos valdiklis SR700 SRHRV ventiliatorius TP600 Vienai patalpai skirtos rek LT SRC1 valdiklis TP590 Vienai patalpai skirtos rekuperacinės vėdinimo sistemos valdiklis SR700 SRHRV ventiliatorius TP600 Vienai patalpai skirtos rekuperacinės vėdinimo sistemos ventiliatorius Gaminio

Detaliau

Įkvėpkite palėpei gyvybės

Įkvėpkite palėpei gyvybės Įkvėpkite palėpei gyvybės 2 Daugumą palėpių galima paversti patrauklia gyvenamąja erdve. Skaitykite ir pasisemkite įkvėpimo. Papildoma erdvė paprasčiau nei manote Ar Jūsų namas tapo per mažas Jūsų šeimai?

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS APLINKOS MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS APLINKOS MINISTRO Suvestinė redakcija nuo 2016-09-22 iki 2017-04-24 Įsakymas paskelbtas: Žin. 2013, Nr. 55-2766, i. k. 113301MISAK00D1-389 LIETUVOS RESPUBLIKOS APLINKOS MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL PRIEŠGAISRINĖS APSAUGOS

Detaliau

Microsoft Word - BX.doc

Microsoft Word - BX.doc STUMDOMŲ KIEMO VARTŲ AUTOMATIKA 1. Automatika (BX-A / BX-B); 2. Valdymo blokas; 3. Imtuvas; 4. Galinių išjung jų atramos 5. Dantytas b gis; 6. Raktas išjung jas; 7. Lempa; 8. Antena 9. Fotoelementai 10.

Detaliau

CETRIS®

CETRIS® Net ir geriausių medžiagų naudojimas negarantuoja sistemos tobulumo. Štai kodėl objektų rangovams, statybų įmonėms ir ypač statybininkams labai svarbu užtikrinti, kad darbas būtų atliekamas tinkamai ir

Detaliau

MODENA MODENA midi MODENA mini Techninės charakteristikos ir instrukcijos 2018

MODENA MODENA midi MODENA mini Techninės charakteristikos ir instrukcijos 2018 MODENA MODENA midi MODENA mini Techninės charakteristikos ir instrukcijos 08 Turinys MODENA Sistemos MODENA, MODENA HIDE charakteristikos Sistemos MODENA, MODENA HIDE sudedamosios dalys MODENA HIDE sistemos

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N PIRKĖJO GIDAS Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. Nusausinti švaria šluoste. DĖMESIO! NEPRITVIRTINUS GALI NUVIRSTI

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS Valgomojo stalai Puikūs stalai įstabioms akimirkoms Projektuodami valgomojo stalus galvojome apie jų kasdienį naudojimą namuose. Apie ta

PIRKĖJO GIDAS Valgomojo stalai Puikūs stalai įstabioms akimirkoms Projektuodami valgomojo stalus galvojome apie jų kasdienį naudojimą namuose. Apie ta PIRKĖJO GIDAS Valgomojo stalai Puikūs stalai įstabioms akimirkoms Projektuodami valgomojo stalus galvojome apie jų kasdienį naudojimą namuose. Apie tai, kad stalas dažnai tampa šeimos, vaikų, artimųjų

Detaliau

UAB “Reimpex Kaunas”, Gedimino 43, 3000 Kaunas

UAB “Reimpex Kaunas”, Gedimino 43, 3000 Kaunas Klijai stiklo paketo įklijavimui varčioje blaugelb RC Panaudojimo sritys: Naudojant šiuos klijus įklijuoti stiklo paketui į profilį, pasiekiama RC2 ir RC3 priešįsilaužiminė klasė; Ženkliai pagerina varčios

Detaliau

STOGO DANGA CLASSIC MONTAVIMO INSTRUKCIJA

STOGO DANGA CLASSIC MONTAVIMO INSTRUKCIJA STOGO DANGA CLASSIC MONTAVIMO INSTRUKCIJA Turinys Classic profiliai ir priedai... Prekių užsakymas... Sandėliavimas... Matavimai... Darbo sauga... Stogo dangos užsakymas... Stogo matavimas ir matmenų patikrinimas...

Detaliau

doc

doc Pramoniniai dažai Bendras tipas 2 komponentų epoksidas Bendras aprašymas Šiuos produktus rekomenduojama naudoti norint prailginti dažymo laikotarpį esant šaltam klimatui, drėgniems paviršiams ir darbams,

Detaliau

ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs

ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs Skaitydami šias instrukcijas, pamatysite Įspėjimus ir atsargumo reikalavimus. Kiekvienas pranešimas turi konkretų tikslą. Įspėjimai ir pavojaus nustatymai.

Detaliau

Lietuvoje aktyviai siekiama įgyvendinti energijos beveik nevartojančių pastatų idėją, todėl tokie būstai kaimynystėje anksčiau ar vėliau taps kasdieny

Lietuvoje aktyviai siekiama įgyvendinti energijos beveik nevartojančių pastatų idėją, todėl tokie būstai kaimynystėje anksčiau ar vėliau taps kasdieny Lietuvoje aktyviai siekiama įgyvendinti energijos beveik nevartojančių pastatų idėją, todėl tokie būstai kaimynystėje anksčiau ar vėliau taps kasdienybe. Jau parengtame statybos techniniame reglamente

Detaliau

DĖL APLINKOS IR SVEIKATOS MOKSLO KOMITETO ĮSTEIGIMO

DĖL APLINKOS IR SVEIKATOS MOKSLO KOMITETO ĮSTEIGIMO LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 011 M. KOVO D. ĮSAKYMO NR. V-199 DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 80:011 ELEKTROMAGNETINIS

Detaliau

Dokumento Aplinkosauginių priemonių projektavimo, įdiegimo ir priežiūros rekomendacijos. Vandens telkinių apsauga APR- VTA 10 4 priedas VANDENS APSAUG

Dokumento Aplinkosauginių priemonių projektavimo, įdiegimo ir priežiūros rekomendacijos. Vandens telkinių apsauga APR- VTA 10 4 priedas VANDENS APSAUG Dokumento Aplinkosauginių priemonių projektavimo, įdiegimo ir priežiūros rekomendacijos. Vandens telkinių apsauga APR- VTA 10 4 priedas VANDENS APSAUGOS PRIEMONIŲ TAIKYMO REKOMENDACIJOS 1 lentelė. Apsaugos

Detaliau

PRIEŠGAISRINIS SANDARINIMAS Europos techninį įvertinimą (ETA) gavę ir CE ženklu paženklinti produktai

PRIEŠGAISRINIS SANDARINIMAS Europos techninį įvertinimą (ETA) gavę ir CE ženklu paženklinti produktai PRIEŠGAISRINIS SANDARINIMAS Europos techninį įvertinimą (ETA) gavę ir CE ženklu paženklinti produktai Europos techninis įvertinimas (ETA) ir CE ženklinimas 2013 m. liepos 1 d. įsigaliojus Europos Sąjungos

Detaliau

SAMAT

SAMAT s ą m a t a N r. S165 119 Darbų kiekių žiniaraštis N r. S001 Sudaryta 2013.10 kainų lygiu. Kompleksas: Objektas: Žiniaraštis: Pamiškės g. 35, Švepelių k., Klaipėdos r. sav. Gamybos ir pramonės paskirties

Detaliau

virselis temperaturiiai

virselis temperaturiiai Deformaciniai profiliai GRINDŲ PROFILIAI TEMPERATŪRINĖMS SIŪLĖMS 490/AL nuo sutrūkinėjimo betonui plečiantis. Tinkamas betoninėms, plytelių, akmens ir t.t. Metalinė profilio konstrukcija, siūlių kraštų

Detaliau

Kokteilių plaktuvas Naudojimo instrukcija LT SBL 2300 / SBL 2500 Prieš naudodamiesi šiuo prietaisu, perskaitykite jo naudojimo instrukciją, net jei ja

Kokteilių plaktuvas Naudojimo instrukcija LT SBL 2300 / SBL 2500 Prieš naudodamiesi šiuo prietaisu, perskaitykite jo naudojimo instrukciją, net jei ja Naudojimo instrukcija Prieš naudodamiesi šiuo prietaisu, perskaitykite jo naudojimo instrukciją, net jei jau žinote, kaip naudotis panašiais prietaisais. Naudokite šį prietaisą tik taip, kaip aprašyta

Detaliau

h= h= h= h= h= h=

h= h= h= h= h= h= 1 0 5 4 1 0 1 1 0 5-12 6.59 h=2.80-14 5.44-16 4.44 h=2.80-11 2.32 1-9 2.94 h=2.78-10 5.37-13 5.36 h=2.78-15 3.60-2 1-3 62.94 12.11 1-8 3.01-5 13.47 h=2.20-4 73.53 h=2.80-7 14.80 h=3.23 1-6 5.43 1-1 4.91

Detaliau

PipeLife Stilla (LT)

PipeLife Stilla (LT) Pipelife Stilla Triukšmą slopinanti nuotekų sistema PPHT UAB Pipelife Lietuva yra koncerno Pipelife International GmbH dukterinė įmonė. Pipelife International GmbH koncerną įkūrė ir valdo dvi įmonės Wieneberger

Detaliau

A5_jazyky.indd

A5_jazyky.indd SHM 5206WH LT Rankinis plaktuvas - 1 - LT Rankinis plaktuvas Svarbios saugos taisyklės ATIDŽIAI PERSKAITYKITE IR PASILIKITE JAS ATEIČIAI. Šį prietaisą galima naudoti vaikams nuo 8 metų amžiaus ir asmenims,

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD Tvirtinimo prie sienų ar lubų detalės ir užuolaidų karnizas DALYS Tvirtinimo prie sienos ar lubų detalė Užuolaidų k

PIRKĖJO GIDAS BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD Tvirtinimo prie sienų ar lubų detalės ir užuolaidų karnizas DALYS Tvirtinimo prie sienos ar lubų detalė Užuolaidų k PIRKĖJO GIDAS BETYDLIG/RÄCKA/HUGAD Tvirtinimo prie sienų ar lubų detalės ir užuolaidų karnizas DALYS Tvirtinimo prie sienos ar lubų detalė Užuolaidų karnizo laikiklis Užuolaidų karnizas Antgalis Kampinis

Detaliau

Ziniarasciai

Ziniarasciai PIRKIMO DOKUMENTAI DARBŲ PIRKIMAS IV skyrius 2014 m. gegužės mėn. TURINYS 1 skirsnis. Bendrosios kainodaros nuostatos... 2 1.1. Žiniaraščių pildymas... 2 1.2. Darbų kainos... 3 1.3. Atliktų darbų įvertinimas...

Detaliau

Mykolo_12_2011_AKTAS.cdr

Mykolo_12_2011_AKTAS.cdr Kultūros paveldo objekto būklės tikrinimo taisyklių priedas (Kultūros paveldo objekto būklės patikrinimo akto forma) Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra (dokumento sudarytojo pavadinimas) KULTŪROS

Detaliau

Siemens SX 75M032EU

Siemens SX 75M032EU ¹ 1 389* *Rekomenduojama mažmeninė kaina su PVM ¹Itin aukštas 86,5 cm Produkto charakteristikos Efektyvumas ir pajėgumas k Energijos sąnaudų efektyvumo klasė: A+++, k Džiovinimo klasė: A k Metinis sunaudojimas

Detaliau

OM, Automower, 230 ACX, 220 AC, 2009,

OM, Automower, 230 ACX, 220 AC, 2009, husqvarna AUTOMOWER 230 ACX/220 AC NAUDOJIMO INSTRUKCIJA TURINYS 1. Įžanga ir sauga... 5 1.1 Įžanga... 5 1.2 Automower simboliai... 6 1.3 Naudojimo instrukcijos simboliai... 7 1.4 Saugos nurodymai... 8

Detaliau

AEROFLOW ELEKTRINIS RADIATORIUS Naudojimo instrukcija BENDROJI INFORMACIJA 1. Saugos nurodymai Prašome atidžiai perskaityti AeroFlow elektrinio radiat

AEROFLOW ELEKTRINIS RADIATORIUS Naudojimo instrukcija BENDROJI INFORMACIJA 1. Saugos nurodymai Prašome atidžiai perskaityti AeroFlow elektrinio radiat AEROFLOW ELEKTRINIS RADIATORIUS Naudojimo instrukcija BENDROJI INFORMACIJA 1. Saugos nurodymai Prašome atidžiai perskaityti AeroFlow elektrinio radiatoriaus informaciją, pateiktą šioje naudojimo instrukcijoje.

Detaliau

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel 1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel. +370 650 41 890 Dapkus@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Plotas

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS PLATSA daiktų laikymo sistema SAUGUMAS Šiuos baldus būtina pritvirtinti prie sienų. Skirtingoms sienoms reikalingos skirtingos tvirtinim

PIRKĖJO GIDAS PLATSA daiktų laikymo sistema SAUGUMAS Šiuos baldus būtina pritvirtinti prie sienų. Skirtingoms sienoms reikalingos skirtingos tvirtinim PIRKĖJO GIDAS PLATSA daiktų laikymo sistema SAUGUMAS Šiuos baldus būtina pritvirtinti prie sienų. Skirtingoms sienoms reikalingos skirtingos tvirtinimo detalės rinkitės jas pagal savo namų sienų tipą (parduodamos

Detaliau

VOLTEX įrengimos vadovas

VOLTEX įrengimos vadovas 1 KAS YRA NATRIO BENTONITAS? KAIP VEIKIA? PRIEDAI APRIBOJIMAI 1 SKYRIUS HORIZONTALUS ĮRENGIMAS 1.1 Pagrindo paruošimas 1.2 Voltex paklojimas 1.3 Polių viršus 1.4 Horizontalus vamzdžio prasiskverbimas pro

Detaliau

Mercedes-Benz Actros MP PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENO) D.P. PRIEKINIS ŽIBINTAS DB

Mercedes-Benz Actros MP PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENO) D.P. PRIEKINIS ŽIBINTAS DB Mercedes-Benz Actros MP1 5000648 5001089 5003111 5003112 PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENO) D.P. PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENŲ) K.P. PRIEKINIS

Detaliau

TECEbox_2017.indd

TECEbox_2017.indd Potinkinės sistemos ĮMŪRIJAMI MODULIAI KAINYNAS 2017 ĮMŪRIJAMI MODULIAI SU SURINKTU IR PILNAI IŠBANDYTU VANDENS BAKELIU puikus sprendimas esant mūrinėms sienoms. Bakelis montuojamas nišoje. Tvirtas, patikimas,

Detaliau

R DRAFT Job N Markant BVBA Date:12/04/07 Šiltų grindų vadovas Protinga šiluma patogumui ir saugumui

R DRAFT Job N Markant BVBA Date:12/04/07 Šiltų grindų vadovas Protinga šiluma patogumui ir saugumui R DRAFT Job N 074179 Markant BVBA Date:12/04/07 Šiltų grindų vadovas Protinga šiluma patogumui ir saugumui Apie šį vadovą Visi žinome, kad kai šąla mūsų kojos, šaltį jaučia visas kūnas... Todėl buvo sugalvotas

Detaliau

Grindinis šildymas Sistema KAN-therm techninė informacija Firma KAN, Sistemos KAN-therm gamintojas, jau daug metų vysto šiuolaikines ir patogias varto

Grindinis šildymas Sistema KAN-therm techninė informacija Firma KAN, Sistemos KAN-therm gamintojas, jau daug metų vysto šiuolaikines ir patogias varto Firma KAN, Sistemos KAN-therm gamintojas, jau daug metų vysto šiuolaikines ir patogias vartotojui plokštuminio šildymo sistemas. Grindinio šildymo montavimas Sistema KAN-therm visiškai nesudėtingas. Platus

Detaliau

Microsoft Word - Fasadiniai_pastoliai_SL70_naudojimo_instrukcija_LT.doc

Microsoft Word - Fasadiniai_pastoliai_SL70_naudojimo_instrukcija_LT.doc prie leidimo pažymos Z-8.1-29 1 psl. 1. Bendroji dalis 1.1 Universalieji pastoliai SL70 yra iš gatavų konstrukcijų surenkami plieno karkaso pastoliai, kurių sisteminis plotis yra 0,74 m. Sekcijų ilgiai

Detaliau

Standartinių gamybinių operacijų brėžiniai, sutartiniai žymėjimai 1

Standartinių gamybinių operacijų brėžiniai, sutartiniai žymėjimai 1 Standartinių gamybinių operacijų brėžiniai, sutartiniai žymėjimai 1 TURINYS 1. Gręžimas lankstams: 1.1 2-iejų skylių gręžimas durelėms 80mm atstumu...3 1.2 2-iejų skylių gręžimas durelėms 100mm atstumu...5

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tamsiai mėlynos ir pilkos spalvos; berniukams su užrašu,

Detaliau

Infiltracinių - akumuliacinių talpų sistema: Variobox ir Controlbox - apžiūros ir praplovimo tunelis Montavimo ir techninės priežiūros instrukcija Gal

Infiltracinių - akumuliacinių talpų sistema: Variobox ir Controlbox - apžiūros ir praplovimo tunelis Montavimo ir techninės priežiūros instrukcija Gal Infiltracinių - akumuliacinių talpų sistema: Variobox ir Controlbox - apžiūros ir praplovimo tunelis Montavimo ir techninės priežiūros instrukcija ~ 1~ Bendrai: Infiltracinė sistema Variobox - tai neabejotinai

Detaliau

H127388_P162038_IQOS_Combined_User_Guide_P1_10x_Phase_II_lt-LT.indd

H127388_P162038_IQOS_Combined_User_Guide_P1_10x_Phase_II_lt-LT.indd Naudotojo vadovas IQOS 3 MULTI Kaip naudoti IQOS Multi 4 1. ĮJUNKITE 2. ATIDARYKITE Paspauskite ir 4 sekundes Pasukite antgalį prieš palaikykite paspaudę laikrodžio rodyklę. IQOS Multi mygtuką, po to jį

Detaliau

EHG671X.indd

EHG671X.indd AUTORIZUOTAS APTARNAVIMAS Prietaisas praėjo kokybės kontrolę gamykloje, kurios tikslas buvo įvertinti prietaiso techninę būklę ir esant reikalui sureguliuoti. Kiekvieną kartą taisant prietaisą reikia elgtis

Detaliau

Paroc akmens vatos gaminių kainynas

Paroc akmens vatos gaminių kainynas PAROC AKMENS VATOS GAMINIŲ KAINYNAS 2015 Statybinė izoliacija Kiekis je s Lt/ Lt/ Eur/ Eur/ Universalios 8537274 8539435 PAROC extra 50 1220 610 14 10,42 24 250,08 4,83 5,85 1,40 1,69 8537286 8539512 75

Detaliau

Danfoss Link TM Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildym

Danfoss Link TM Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildym Wi-Fi Namų šildymas, valdomas nuotoliniu būdu 24/7 namų šildymo valdymas iš bet kurios vietos su Danfoss Link programėle ismanussildymas.danfoss.lt Danfoss Link Wi-Fi sistema Wi-Fi sistema leidžia: Valdyti

Detaliau

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel 3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g.

Detaliau

Funkcionalumo išsaugojimas, statybinė

Funkcionalumo išsaugojimas, statybinė Funkcionalumo išsaugojimas, statybinė medžiaga mediena Kabelių sistemos pagal DIN 4102 12 dalį Building Connections funkcionalumo išsaugojimas Statybinė medžiaga mediena Kilus gaisrui daugelyje pastatų,

Detaliau

(Microsoft Word - PRODUKT\330 KATALOGAS InoWood LT docx)

(Microsoft Word - PRODUKT\330 KATALOGAS InoWood LT docx) PRODUKTŲ KATALOGAS ------------ Būk modernus, šiuolaikiškas, stilingas --------- Medžio-plastiko kompozito (WPC angl. wood-plastic composite) gaminiai - tai šiuolaikiškas bei stilingas sprendimas Jūsų

Detaliau

Mechaninės sėjamosios EcoLine, ProfiLine ir MasterLine

Mechaninės sėjamosios EcoLine, ProfiLine ir MasterLine Mechaninės sėjamosios EcoLine, ProfiLine ir MasterLine EcoLine Lengva ir tiksli Ideali mažo ir vidutinio dydžio ūkiams, EcoLine sėjamoji gali būti naudojama tik kaip sėjamoji paskui traktorių arba kombinuojama

Detaliau

Nexa serija Stūmokliniai ir hidrauliniai dozavimo siurbliai su dviguba diafragma UAB Elega, Žalgirio , Vilnius, LT 08217, Lietuva, Tel:

Nexa serija Stūmokliniai ir hidrauliniai dozavimo siurbliai su dviguba diafragma UAB Elega, Žalgirio , Vilnius, LT 08217, Lietuva, Tel: Nexa serija Stūmokliniai ir hidrauliniai dozavimo siurbliai su dviguba diafragma UAB Elega, Žalgirio 131-211, Vilnius, LT 08217, Lietuva, Tel: +370 5 2 715444; tel./faksas: +370 5 2 715445; mob. tel.:

Detaliau

NELLI

NELLI UAB AUKSVA P. Vaičaičio g., T-7 Šakiai ietuva Tel. +70 5 058 Faks. +70 5 057 El.p. info@lauksva.lt UŽDAOJI AKCINĖ BENDOVĖ www.lauksva.lt UŽDAOJI AKCINĖ BENDOVĖ GAMINIO PIVAUMAI: Modernus dizainas Jūsų

Detaliau

AIKŠTELĖS DARBAI

AIKŠTELĖS DARBAI TECHINĖS SPECIFIKACIJOS NR. 7 DANGOS Objekto pavadinimas: Joniškio žemės ūkio mokykla. Joniškis, Upytės g. 77. Garažo pastato pritaikymaspraktinio mokymo patalpoms 1.1. VIETOS PARUOŠIMAS Iki statybos darbų

Detaliau

priedai ir pasirenkami prietaisai medienos smulkintuvams designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping

priedai ir pasirenkami prietaisai medienos smulkintuvams designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping priedai ir pasirenkami prietaisai medienos smulkintuvams designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping pritaikykite savo tp medienos smulkintuvą tam darbui, kurį ketinate atlikti Linddana skiria labai

Detaliau

Rinkinio pavadinimas: Dvi mentelės ir teptukas Dydis: 23,3x4,5x2,0 cm (mentelė), 22,8x2,8x2,0 cm (mentelė), 22,4x3,0x2,0 cm (teptukas) Spalva: Įvairia

Rinkinio pavadinimas: Dvi mentelės ir teptukas Dydis: 23,3x4,5x2,0 cm (mentelė), 22,8x2,8x2,0 cm (mentelė), 22,4x3,0x2,0 cm (teptukas) Spalva: Įvairia Rinkinio pavadinimas: Dvi mentelės ir teptukas Dydis: 23,3x4,5x2,0 cm (mentelė), 22,8x2,8x2,0 cm (mentelė), 22,4x3,0x2,0 cm (teptukas) Spalva: Įvairiaspalvė Savybės: Pagamintas iš plastiko ir silikono;

Detaliau

PATVIRTINTA Palangos lopšelio-darželio "Nykštukas" direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymo Nr. V1-23 LOPŠELIO- DARŽELIO" NYKŠTUKAS" NUMATOMŲ VYKDYTI

PATVIRTINTA Palangos lopšelio-darželio Nykštukas direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymo Nr. V1-23 LOPŠELIO- DARŽELIO NYKŠTUKAS NUMATOMŲ VYKDYTI PATVIRTINTA Palangos lopšelio-darželio "Nykštukas" direktoriaus 2016 m. vasario 3 d. įsakymo Nr. V1-23 LOPŠELIO- DARŽELIO" NYKŠTUKAS" NUMATOMŲ VYKDYTI PREKIŲ, PASLAUGŲ AR DARBŲ VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ PLANAS 2016

Detaliau

CarSense 303 M A G N E T I N Ė K I L P A N A U D O J I M O I N S T R U K C I J A

CarSense 303 M A G N E T I N Ė K I L P A N A U D O J I M O I N S T R U K C I J A CarSense 303 M A G N E T I N Ė K I L P A N A U D O J I M O I N S T R U K C I J A Turinys Produkto apžvalga 2 Specifikacija 3 Naudojimas 4 Nustatymai ir indikatoriai 7 Pajungimo kontaktai 8 Gedimų šalinimas

Detaliau

Visuomet esame šalia, kad padėtume jums Užregistruokite savo prietaisą ir gaukite pagalbą internete Klausimai? Susisiekite su

Visuomet esame šalia, kad padėtume jums Užregistruokite savo prietaisą ir gaukite pagalbą internete   Klausimai? Susisiekite su Visuomet esame šalia, kad padėtume jums Užregistruokite savo prietaisą ir gaukite pagalbą internete www.philips.com/support Klausimai? Susisiekite su Philips Kavos aparatas HD7817 HD7818 Naudojimosi instrukcijų

Detaliau

Microsoft Word - A.doc

Microsoft Word - A.doc GYVENAMOJO NAMO (UNIKALUS NR...)... G.,... K.,... R.SAV., STOGO DANGOS KEITIMO PAPRASTOJO REMONTO APRAŠAS PROJEKTO RENGIMO PAGRINDAS: Lietuvos kaimo plėtros 2007 2013 metų programos priemonės Kaimo atnaujinimas

Detaliau

HPL (aukšto slėgio) kompaktinių laminatų apdirbimas HPL laminatai pagal žymą EN m. birželis

HPL (aukšto slėgio) kompaktinių laminatų apdirbimas HPL laminatai pagal žymą EN m. birželis HPL (aukšto slėgio) kompaktinių laminatų apdirbimas HPL laminatai pagal žymą EN 438 2017 m. 2 HPL (aukšto slėgio) kompaktinių Įžanga HPL laminatai atitinka standartą EN 438 ir dešimtmečius naudojami statybos

Detaliau

Rekomendacijos vietinės reikšmės kelių su žvyro danga taisymui

Rekomendacijos vietinės reikšmės kelių su žvyro danga taisymui Rekomendacijos vietinės reikšmės kelių su žvyro danga taisymui LAKD TNT skyriaus vedėjas Evaldas Petrikas Reglamentavimas Automobilių kelių standartizuotų dangų konstrukcijų projektavimo taisyklės KPT

Detaliau

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras Lietuvos mokinių technologijų olimpiada Mes kūrybingi ir išmanūs /21 TAIKOMOJO MENO, AMATŲ IR

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras Lietuvos mokinių technologijų olimpiada Mes kūrybingi ir išmanūs /21 TAIKOMOJO MENO, AMATŲ IR TAIKOMOJO MENO, AMATŲ IR DIZAINO KŪRYBINĖS VEIKLOS GRUPĖ Privaloma dalyvio darbo apranga 1. Įrankiai, kuriuos dalyviai atsiveža patys: Žirklės Įvairios adatos; adatėlės, smeigtukai Rėžtukai 2. Įrankiai,

Detaliau

Microsoft Word - L000056_B_draft_LT.doc

Microsoft Word - L000056_B_draft_LT.doc OPERATORIAUS INSTRUKCIJA BD ProbeTec ET lizės kaitintuvas BD ProbeTec ET pradmenų ir šildymo kaitintuvas Becton, Dickinson and Company 7 Loveton Circle Sparks, Maryland 21152 JAV 800-638-8663 BENEX Limited

Detaliau

Potinkinės sistemos TECEbox Uni TECEbox Uni Kainynas 2019/2020

Potinkinės sistemos TECEbox Uni TECEbox Uni Kainynas 2019/2020 Potinkinės sistemos Kainynas 09/00 5 METŲ atsarginių dalių atsargų garantija* TECEbox MODULIS SU UNI VANDENS BAKELIU Laiko patikrintus modulius su Uni vandens bakeliais galima montuoti prie vientisos sienos,

Detaliau

CIVILINĖS AVIACIJOS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIUS Į S A K Y M A S DĖL MĖGĖJIŠKOS KONSTRUKCIJOS ORLAIVIŲ GAMYBOS, JŲ TINKAMUMO SKRAIDYTI NUSTATYMO IR NAU

CIVILINĖS AVIACIJOS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIUS Į S A K Y M A S DĖL MĖGĖJIŠKOS KONSTRUKCIJOS ORLAIVIŲ GAMYBOS, JŲ TINKAMUMO SKRAIDYTI NUSTATYMO IR NAU CIVILINĖS AVIACIJOS ADMINISTRACIJOS DIREKTORIUS Į S A K Y M A S DĖL MĖGĖJIŠKOS KONSTRUKCIJOS ORLAIVIŲ GAMYBOS, JŲ TINKAMUMO SKRAIDYTI NUSTATYMO IR NAUDOJIMO TAISYKLIŲ 2001 m. gruodžio 27 d. Nr. 109 Vilnius

Detaliau

Sutrumpintas katalogas Automatikos ir paskirstymo skydeliai Instaliacinės dėžutės

Sutrumpintas katalogas Automatikos ir paskirstymo skydeliai Instaliacinės dėžutės Sutrumpintas katalogas Automatikos ir paskirstymo skydeliai Instaliacinės dėžutės Turinys Plastikiniai skydeliai ir dėžutės (Lentelė-santrauka). 4 IP 40 skydeliai atviram montavimui Unibox serija. 6 Mini

Detaliau

CE Version

CE Version NAUDOJIMO INSTRUKCIJA NELFICON A VIENADIENIAI MINKŠTIEJI KONTAKTINIAI LĘŠIAI NAUDOJIMO INSTRUKCIJA: ŠIAME INFORMACINIAME LAPELYJE YRA SVARBIOS SU PRODUKTO NAUDOJIMU IR SAUGUMU SUSIJUSIOS INFORMACIJOS.

Detaliau

Techninis aprašymas RLV-KDV H tipo vožtuvas radiatoriams su integruotais termostatiniais vožtuvais užblokuojamas, su išleidimo galimybe ir integruotu

Techninis aprašymas RLV-KDV H tipo vožtuvas radiatoriams su integruotais termostatiniais vožtuvais užblokuojamas, su išleidimo galimybe ir integruotu H tipo vožtuvas radiatoriams su integruotais termostatiniais vožtuvais užblokuojamas, su išleidimo galimybe ir integruotu Taikymas Vožtuve yra integruotas slėgio perkryčio reguliatorius, užtikrinantis

Detaliau

Fasadu renovavimas.cdr

Fasadu renovavimas.cdr Remonto variantai - - Apšiltintų fasadų remontas Visus fasadus atsižvelgiant į pastato rūšį, vietą, kur jis stovi, ir jo priežiūrą veikia įvairios apkrovos, taip pat ir natūralus senėjimo procesas. Todėl

Detaliau

TECHNIKA PATOGIAM GYVENIMUI Vartotojo instrukcija/garantija Daugiafunkcinis puodas

TECHNIKA PATOGIAM GYVENIMUI Vartotojo instrukcija/garantija Daugiafunkcinis puodas TECHNIKA PATOGIAM GYVENIMUI Vartotojo instrukcija/garantija Daugiafunkcinis puodas Daugiafunkcinis puodas buitinis elektrinis POLARIS Modelis PMC 0516ADG Naudojimo instrukcija Dėkojame Jums, kad pasirinkote

Detaliau

Wavin Baltic 2008 spalis WAVIN KANION Naudojimo instrukcija ir gaminių katalogas WAVIN STOGLOVIŲ IR LIETVAMZDŽIŲ SISTEMA Tinkamiausi sprendimai išorės

Wavin Baltic 2008 spalis WAVIN KANION Naudojimo instrukcija ir gaminių katalogas WAVIN STOGLOVIŲ IR LIETVAMZDŽIŲ SISTEMA Tinkamiausi sprendimai išorės Wavin Baltic 2008 spalis Naudojimo instrukcija ir gaminių katalogas WAVIN STOGLOVIŲ IR LIETVAMZDŽIŲ SISTEMA Tinkamiausi sprendimai išorės projektams Turinys Turinys: Įžanga 3 Techniniai duomenys 4 Montavimo

Detaliau

TecTem Insulation Board 02 / 2012 Ideali šiltinimo iš vidaus sistema TecTem Insulation Board

TecTem Insulation Board 02 / 2012 Ideali šiltinimo iš vidaus sistema TecTem Insulation Board TecTem Insulation Board 02 / 2012 Ideali šiltinimo iš vidaus sistema TecTem Insulation Board TecTem Insulation Board Indoor Ideali sistema išorinių sienų ir lubų šiltinimui iš vidaus TecTem Insulation

Detaliau

OBJEKTAS: ADMINISTRACINIŲ PATALPŲ ĮRENGIMAS SANDĖLIO PASKIRTIES PASTATE, ATLIEKANT KAPITALINIO REMONTO DARBUS, ŠILUTĖS PL. 107, KLAIPĖDOJE, PROJEKTINI

OBJEKTAS: ADMINISTRACINIŲ PATALPŲ ĮRENGIMAS SANDĖLIO PASKIRTIES PASTATE, ATLIEKANT KAPITALINIO REMONTO DARBUS, ŠILUTĖS PL. 107, KLAIPĖDOJE, PROJEKTINI OBJEKTAS: ADMINISTRACINIŲ PATALPŲ ĮRENGIMAS SANDĖLIO PASKIRTIES PASTATE, ATLIEKANT KAPITALINIO REMONTO DARBUS, ŠILUTĖS PL. 107, KLAIPĖDOJE, PROJEKTINIAI PASIŪLYMAI ADRESAS: KLAIPĖDOS M., ŠILUTĖS PL. 107

Detaliau

Microsoft Word - ALYTAUS namo 10kV kiekiai.doc

Microsoft Word - ALYTAUS namo 10kV kiekiai.doc Poz., eil. Nr. TS Pavadinimas ir techninės charakteristikos Žymuo Mato vnt. Kiekis Papildomi duomenys 1 2 3 4 5 6 7 TS1 1. MT ĮRENGINIAI Tranzitinė modulinė transformatorinė pastotis MT-10/0,4 su vienu

Detaliau

airbnb-pwc-taxguide-lithuania-lt

airbnb-pwc-taxguide-lithuania-lt Šį vadovą parengė nepriklausoma apskaitos įmonė 2018 m. rugsėjo LIETUVA SU TRUMPALAIKE NUOMA SUSIJĘ MOKESČIŲ KLAUSIMAI Toliau pateikta informacija yra gairės, padėsiančios susipažinti su kai kuriais mokesčių

Detaliau

Page 1 of 29 Priedas Nr. 1 PANEVĖŽIO TERITORINĖS DARBO BIRŽOS PATALPŲ VALYMO PASLAUGŲ SUPAPRASTINTO ATVIRO KONKURSO TECHNINĖ SPECIFIKACIJA Techniniai

Page 1 of 29 Priedas Nr. 1 PANEVĖŽIO TERITORINĖS DARBO BIRŽOS PATALPŲ VALYMO PASLAUGŲ SUPAPRASTINTO ATVIRO KONKURSO TECHNINĖ SPECIFIKACIJA Techniniai Page 1 of 29 Priedas Nr. 1 PANEVĖŽIO TERITORINĖS DARBO BIRŽOS PATALPŲ VALYMO PASLAUGŲ SUPAPRASTINTO ATVIRO KONKURSO TECHNINĖ SPECIFIKACIJA Techniniai reikalavimai bei valomų patalpų kiekiai ir periodiškumas

Detaliau

PASLAUGŲ PROGRAMOS Philips Door to Door TAISYKLĖS (toliau Taisyklės) 1 straipsnis. Bendroji dalis 1. Paslaugų programos Philips Door to Door (nuo durų

PASLAUGŲ PROGRAMOS Philips Door to Door TAISYKLĖS (toliau Taisyklės) 1 straipsnis. Bendroji dalis 1. Paslaugų programos Philips Door to Door (nuo durų PASLAUGŲ PROGRAMOS Philips Door to Door TAISYKLĖS (toliau Taisyklės) 1 straipsnis. Bendroji dalis 1. Paslaugų programos Philips Door to Door (nuo durų iki durų) (toliau Programa) organizatorius yra Philips

Detaliau

Techninis aprašymas Tolygaus valdymo pavara AME 435 Aprašymas Vožtuvo srauto reguliavimo funkciją. Srautą galima įvairiai reguliuoti nuo tiesinio iki

Techninis aprašymas Tolygaus valdymo pavara AME 435 Aprašymas Vožtuvo srauto reguliavimo funkciją. Srautą galima įvairiai reguliuoti nuo tiesinio iki Techninis aprašymas Tolygaus valdymo pavara AME 435 Aprašymas Vožtuvo srauto reguliavimo funkciją. Srautą galima įvairiai reguliuoti nuo tiesinio iki logaritminio arba atvirkščiai. Nuo svyravimų sauganti

Detaliau

Darbo rinkos tendencijos 2017 m. I ketv.

Darbo rinkos tendencijos 2017 m. I ketv. Šiaulių teritorinė darbo birža Darbo rinkos tendencijos 2017 m. I ketv. 2016 m. I-III ketv. INFORMACINIS LEIDINYS BESIDOMINTIEMS DARBO RINKA: APIBENDRINIMAI IR ĮŽVALGOS, STATISTINĖ INFORMACIJA GRAFIŠKAI,

Detaliau

Microsoft PowerPoint - AFC Kaunas dalis - Kopija

Microsoft PowerPoint - AFC Kaunas dalis - Kopija AFC technologijos užtikrintumui, lengvesniam darbui ir laiko taupymui 1. IMI Heimeier 90! Prisistatymas. 2. Kas tai AFC? 3. Eclipse. Plačiausias asortimentas mažų šildymo, vėsinimo prietaisų reguliavimui,

Detaliau

Šypsokitės lyjant lietui Stoglatakių ir lietvamzdžių sistema Galeco PVC

Šypsokitės lyjant lietui Stoglatakių ir lietvamzdžių sistema Galeco PVC Šypsokitės lyjant lietui Stoglatakių ir lietvamzdžių sistema Galeco PVC www.galeco.info Stoglatakių ir lietvamzdžių sistema Galeco PVC Naujos kokybės stoglatakiai ir lietvamzdžiai, kuriems gaminti taikoma

Detaliau

Aptarnavimo instrukcija specialistui VIESMANN Vitoligno 100-S Tipas VL1A Medžio dujų generacijos katilas iki 50 cm ilgio malkoms VITOLIGNO 100-S 5441

Aptarnavimo instrukcija specialistui VIESMANN Vitoligno 100-S Tipas VL1A Medžio dujų generacijos katilas iki 50 cm ilgio malkoms VITOLIGNO 100-S 5441 Aptarnavimo instrukcija specialistui VIESMANN Vitoligno 100-S Tipas VL1A Medžio dujų generacijos katilas iki 50 cm ilgio malkoms VITOLIGNO 100-S 7/2009 Prašome saugoti! Saugos nuorodos Saugumo nuorodos

Detaliau

ŠIAULIŲ RAJONO KURŠĖNŲ LOPŠELIS-DARŽELIS EGLUTĖ (perkančiosios organizacijos arba perkančiojo subjekto pavadinimas) PATVIRTINTA Šiaulių r. Kuršėnų lop

ŠIAULIŲ RAJONO KURŠĖNŲ LOPŠELIS-DARŽELIS EGLUTĖ (perkančiosios organizacijos arba perkančiojo subjekto pavadinimas) PATVIRTINTA Šiaulių r. Kuršėnų lop ŠIAULIŲ RAJONO KURŠĖNŲ LOPŠELIS-DARŽELIS EGLUTĖ (perkančiosios organizacijos arba perkančiojo subjekto pavadinimas) PATVIRTINTA Šiaulių r. Kuršėnų lopšelio-darželio Eglutė direktoriaus 2018-01-15 įsakymu

Detaliau

File Transfer programinės įrangos naudotojo instrukcija

File Transfer programinės įrangos naudotojo instrukcija File Transfer programinės įrangos naudotojo instrukcija Rinkmenos dalių įkėlimas naudojantis i.saf-t FileTransfer FileTransfer programinė įranga (toliau - FileTransfer PĮ) skirta didelės apimties rinkmenos

Detaliau

MES PAKEISIME JŪSŲ GYVENIMO KOKYBĘ ASV-P balansinis ventilis su 1.5 m impulsiniu vamzdeliu (G1/16 A) ir dreno čiaupu (G 3/4 A) Pastovus slėgio perkryt

MES PAKEISIME JŪSŲ GYVENIMO KOKYBĘ ASV-P balansinis ventilis su 1.5 m impulsiniu vamzdeliu (G1/16 A) ir dreno čiaupu (G 3/4 A) Pastovus slėgio perkryt MES PAKEISIME JŪSŲ GYVENIMO KOKYBĘ ASV-P balansinis ventilis su 1.5 m impulsiniu vamzdeliu (G1/16 A) ir dreno čiaupu (G 3/4 A) Pastovus slėgio perkrytis 0.1 bar (10 kpa) ASV-PV balansinis ventilis su m

Detaliau

D100397X0LT_Nov17

D100397X0LT_Nov17 CL25 - CL600 klasės vožtuvai Fisher ES ir EAS easy-e Turinys Įvadas... Instrukcijos aprėptis... Aprašas... 2 Techniniai duomenys... 2 Įrengimas... 2 Techninė priežiūra... 4 Sandariklio tepimas... 5 Sandariklio

Detaliau

HISENSE NAUDOJIMO IR ĮRENGIMO INSTRUKCIJA Dėkojame, kad įsigijote šį oro kondicionierių. Prieš įrengdami ir pradėdami naudoti šį prietaisą, įdėmiai pe

HISENSE NAUDOJIMO IR ĮRENGIMO INSTRUKCIJA Dėkojame, kad įsigijote šį oro kondicionierių. Prieš įrengdami ir pradėdami naudoti šį prietaisą, įdėmiai pe HISENSE NAUDOJIMO IR ĮRENGIMO INSTRUKCIJA Dėkojame, kad įsigijote šį oro kondicionierių. Prieš įrengdami ir pradėdami naudoti šį prietaisą, įdėmiai perskaitykite šią instrukciją ir pasilikite ją ateičiai.

Detaliau