W 1 w Direktorius ir karalienė Nenuostabu, kad abejoji savo tikrąja meile, jeigu nežinai, ar jis jaunas, ar senas. Žinoma, jis atrodo jaunai, mąstė So

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "W 1 w Direktorius ir karalienė Nenuostabu, kad abejoji savo tikrąja meile, jeigu nežinai, ar jis jaunas, ar senas. Žinoma, jis atrodo jaunai, mąstė So"

Transkriptas

1

2 W 1 w Direktorius ir karalienė Nenuostabu, kad abejoji savo tikrąja meile, jeigu nežinai, ar jis jaunas, ar senas. Žinoma, jis atrodo jaunai, mąstė Sofija, įdėmiai žiūrėdama į liesą pusnuogį vaikiną, kuris, užlietas blausios šviesos, žvelgė pro langą. Sofija rijo akimis jo beplaukę blyškią odą ir aptemptas juodas kelnes, storus spygliukais pašiauštus baltus kaip sniegas plaukus, raumeningas gyslotas rankas, mėlynas kaip ledkalnis akis... Neatrodo vyresnis negu šešiolikos. Ir vis dėlto šio gražaus nepažįstamojo siela vyresnė negu šešiolikos daug daug vyresnė. Todėl Sofija jau tris savaites atsisakinėja

3 12 w Pagaliau ilgai ir laimingai jo žiedo. Kaip ji gali pasižadėti vaikinui su Mokyklos Direktoriaus siela? Ir vis dėlto kuo ilgiau Sofija į jį žiūrėjo, tuo sunkiau buvo patikėti, kad jis Mokyklos Direktorius. Sofija matė tik skaisčiaveidį nežemiško grožio jaunuolį, prašantį jos rankos, išsišovusiais skruostikauliais ir putliomis lūpomis gražesnį už princą, galingesnį už princą, be to, priešingai nei Žinia-Koks-Princas, šis vaikinas buvo jos. Sofija paraudonavo, prisiminusi, kad šiame pasaulyje ji visiškai viena. Visi ją paliko. Už kiekvieną žūtbūtinę jos pastangą būti gerai atlyginta išdavyste. Ji neturi nei šeimos, nei draugų, nei ateities. O dabar šis žavingas vaikinas paskutinė jos viltis rasti meilę. Iš baimės šiurpčiojo širdis ir džiūvo gerklė. Ji nebegali rinktis. Gurktelėjo ir lėtai žengė prie jo. Pažvelk į jį. Jis ne vyresnis už tave, raminosi. Tavo svajonių vaikinas. Ištiesė drebančią ranką prie jo nuogo peties... ir staiga nustėro. Šį vaikiną sukūrė burtai, pamanė, įtraukdama plaštaką atgal į rankovę. Bet kiek laiko trunka burtai? Tavo klausimai klaidinantys, išgirdo ramų balsą. Burtams laikas nesvarbu. Sofija pakėlė akis. Vaikinas į ją nežiūrėjo, jo akys buvo įsmeigtos į blyškią saulę, sunkiai besiskverbiančią pro ryto miglą. Nuo kada girdi mano mintis? paklausė išsigandusi Sofija. Ir negirdėdamas žinau, kaip mąsto Skaitytoja, atsakė jis. Sofija atsisėdo šalia jo ir, nors vilkėjo juodąjį apsiaustą, pajuto, kaip nuo marmurinės jo odos dvelkia vėsa. Prisiminė Tedroso odą, visada prakaituotą ir įdegusią, šiltą kaip meškino. Kūną pervėrė karštis įniršis arba apgailestavimas; ar ir tas, ir anas. Prisivertė slinktelėti arčiau prie vaikino, ranka perbraukė jam per blyškią krūtinę.

4 Direktorius ir karalienė W 13 Jis vis dar neatsisuko į ją. Kas yra? paklausė Sofija. Saulė, atsakė jis, žiūrėdamas, kaip ji mirkčioja pro miglą, kasdien pateka vis blausesnė. Jei tu galėtum dar ir saulę nuskaistinti, sumurmėjo Sofija, kasdien rengtume kviestines arbatėles. Vaikinas surūgęs dėbtelėjo. Sofija sustingo, prisiminusi, kad naujasis garbintojas, priešingai nei jos buvusi geriausia doroji draugė, nei dorasis, nei draugiškas. Ji skubiai nusisuko į langą, virpėdama nuo ledinio vėjo. Liaukis, saulė žiemą visada apsiblausia. Tai žino ir ne burtininkai. Turbūt Skaitytojai ir tai reikia paaiškinti, atsakė jis, mostelėdamas į baltą akmeninį stalą kampe, kur virš atverstos pasakų knygos kybojo ilgas aštrus kaip peilis virbalo pavidalo rašiklis. Sofija atsisuko į knygą ir išvydo spalvotą paskutinio puslapio paveikslėlį: jos atvaizdas bučiavo Mokyklos Direktorių, grąžindamas jam jaunystę, o geriausia draugė keliavo namo su princu. Mūsų Amžinai Niekadai Pasakiklis parašė prieš tris savaites, pasakė vaikinas. Po kelių dienų jis turėjo pradėti naują pasaką apie meilę Blogio pusėje. Meilę, kuri sunaikins Gėrį kaskart kitoje pasakoje. Meilę, kuri pavers rašiklį Blogio ginklu, o ne prakeiksmu, jis prisimerkė, akys virto plyšeliais. O Pasakiklis vėl atvertė ką tik užverstą knygą ir kybo virš žodžio Pabaiga it pjesėje, kurios uždanga niekaip nenusileidžia.

5 14 w Pagaliau ilgai ir laimingai Sofija nepajėgė atitraukti akių nuo meiliai apsikabinusių ir nykstančių Agatos ir Tedroso atvaizdų. Ją nusmelkė iki pat paširdžių, veidas nukaito kaip žarija. Štai, sugergždė ji, pokštelėjusi užvertė pasakų knygą vyšnių raudonio viršeliu ir įgrūdo prie Karalaičio varlės, Pelenės, Katilėlio ir kitų Pasakiklio parašytų pasakų. Širdis ėmė plakti ramiai. Uždanga nusileido. Knyga iškart iššoko iš lentynos ir žiebė Sofijai per veidą, nublokšdama ją prie sienos, paskui nuskrido prie akmeninio stalo ir vėl atsivertė paskutinis puslapis. Virš jos įžūliai sumirgėjo Pasakiklis. Čia ne atsitiktinumas, prabilo vaikinas, stypindamas prie Sofijos, trinančios degantį skruostą. Pasakiklis, rašydamas naujas istorijas, teikia mūsų pasauliui gyvybės ir šią akimirką neketina trauktis nuo jūsų pasakos. O jeigu rašiklis nepradės kurti naujos istorijos, saulė diena iš dienos ges, kol miške sutems ir mums visiems ateis galas. Sofija pažvelgė į jo siluetą blausioje šviesoje. Bet... bet ko jis laukia? Jis pasilenkė ir lediniais pirštais palietė jai rausvą skruostą. Sofija atšoko ir trenkėsi į knygų lentyną. Vaikinas nusišypsojo ir žengtelėjęs arčiau užstojo saulę. Ko gero, abejoja, ar aš tikroji tavo meilė, suburkavo jis. Abejoja, ar tu atsidavusi Blogiui. Abejoja, ar tavo draugė su princu dingę amžinai. Sofija iš lėto pakėlė akis į juodą šešėlį. Dėl tavęs, ištarė Mokyklos Direktorius, tiesdamas ranką. Pažvelgusi į šaltą, bet glotnų delną, Sofija išvydo aukso žiedą, o jame savo persigandusio veido atspindį.

6 Direktorius ir karalienė W 15 Ww Prieš tris savaites Sofija pabučiavo Mokyklos Direktorių, šis virto vaikinu, o geriausia draugė buvo ištremta namo. Valandėlę, Agatai su Tedrosu tylomis tirpstant, dėl pergalės jai buvo palengvėję. Geriausia draugė vietoj jos pasirinko princą, bet Gavaldene princų nėra. Agata mirs kaip paprasta mergina su paprastu vaikinu, o ji mėgausis gyvenimu ilgai ir laimingai, toli toli. Tikrosios meilės glėbyje kildama į sidabrinį jo bokštą danguje, Sofija laukė, kol ją užplūs laimė. Šioje pasakoje nugalėtoja ji, o pergalė turėtų reikšti laimę. Bet, kai juodu nusileido jo niūrioje akmeninėje menėje, Sofija ėmė drebėti. Dingo jos geriausia draugė. Jos gimininga siela. Ir išsivedė vaikiną, kuriam Sofija tapo artima daugybe pavidalų: kaip mergaitė, kaip vaikinas, kaip mylimoji ir kaip draugė. Agata laimėjo Tedrosą, vienintelį vaikiną, kurį Sofija iš tikrųjų pažino. Tedrosas laimėjo Agatą, vienintelį žmogų, be kurio Sofija neįsivaizdavo savo gyvenimo. O Sofija laimėjo gražuolį, apie kurį nežino nieko, išskyrus tamsias jo blogio gelmes. Kai Mokyklos Direktorius, jaunas princas įžūlia šypsena, ėmė artintis prie jos, Sofija suprato padariusi klaidą. Tačiau grįžti buvo per vėlu. Pro langą Sofija išvydo blėstant Agatos akių žarijas, juodas kaip grifai trūnijančias pilis, berniukus ir mergaites, kariaujančius žiaurų karą, mokytojus, burtais kovojančius ir su mokiniais, ir vienas su kitu... Ji priblokšta atsisuko į Mokyklos Direktorių... ir išvydo priešais priklaupusį vaikiną šerkšno plaukais su žiedu rankoje. Imk, tarė jis, ir dvejus metus trunkantis karas baigsis. Ne Gėrio ir Blogio kova. Ne berniukų ir mergaičių. Tik neginčijamas Blogis: Mokyklos Direktorius ir jo karalienė. Imk šį žiedą, pasakė gražuolis, ir pagaliau sulauksi laimingos pabaigos.

7 16 w Pagaliau ilgai ir laimingai Sofija neėmė. Mokyklos Direktorius paliko ją vieną bokšte, užantspaudavęs langą, kad ji nepabėgtų. Kiekvieną rytą, laikrodžiui mušant dešimtą, jaunas ir tvirtas, jis ateidavo ir vėl jai pasipiršdavo; kaskart buvo nepaaiškinamai apsivilkęs vis kitokiais drabužiais vieną dieną suvarstomais marškiniais, kitą dieną plačia klostuota palaidine, aptempta liemene ar rauktine apykakle; balti kaip debesis plaukai buvo tokie pat permainingi, tai glotnūs, tai sutaršyti, tai garbanoti. Jis ir dovanų atnešdavo: puošnių brangakmeniais siuvinėtų suknelių, kvapių puokščių, levandų kvepalų, buteliukų su kremu, muilų ir žolelių, visada atspėdamas, ko ji panorės. Ir vis dėlto Sofija kaskart papurtydavo galvą, todėl jis tylėdamas išeidavo, papūtęs lūpą kaip paauglys. Ji likdavo viena, įkalinta menėje su jo pasakų biblioteka, jo senaisiais mėlynais drabužiais ir sidabrine kauke, kabančiais ant sienos lyg relikvijos. Tris kartus per dieną, jai išalkus, stebuklingai atsirasdavo valgio, kaip tik tokio, kokio ji užsigeisdavo, nei per daug, nei per mažai, kaulo porceliano lėkštėse būdavo troškintų daržovių, troškintų vaisių, troškintų žuvų, retkarčiais dubenėlis troškintų pupelių su spirgais (ji vis dar neatsikratė berniukiško laikotarpio pomėgių). Atėjus nakčiai, menėje atsirasdavo didžiulė lova su aksomine kraujo spalvos patalyne ir baltų nėrinių baldakimu. Iš pradžių Sofija nepajėgdavo užmigti, nuogąstaudavo, kad tamsoje ateis jis. Bet jis pasirodydavo tik kitą rytą atlikti nebylaus žiedo ir atsisakymo ritualo. Antrą savaitę Sofijai parūpo, kas dedasi mokykloje. Ar jai atsisakant priimti žiedą tebevyksta berniukų ir mergaičių karas? Ar per ją žuvo žmonių? Ji klausdavo, kas nutiko draugams: Hesterai, Mažei, Anadilei, Hortui, bet jis į klausimus neatsakė, lyg žiedas būtų kaina pakeisti padėčiai.

8 Direktorius ir karalienė W 17 Šiandien jis pirmą kartą nuo to laiko, kai ji čia, prabilo. Dabar, stovėdama šalia jo blėstančioje saulės šviesoje, Sofija suvokė, kad ilgiau delsti negali, kitaip padarinių neišvengs. Atėjo laikas patvirtinti laimingą pabaigą su juo arba lėtai užgesti. Aukso žiedas skaisčiau sužėrėjo Mokyklos Direktoriaus saujoje, žadėdamas naują gyvenimą. Sofija pažvelgė į pusnuogį vaikiną, melsdama priežasties, kodėl turėtų priimti žiedą... ir neišvydo nieko, išskyrus nepažįstamąjį. Negaliu, tyliai ištarė, gūždamasi prie lentynos. Aš nieko apie tave nežinau. Mokyklos Direktorius spoksojo į ją, krutindamas kvadratinį smakrą ir kišdamas žiedą atgal į kelnių kišenę. Ką norėtum žinoti? Pirmiausia tavo vardą, atsakė Sofija. Jei liksiu čia su tavim, turėsiu tave kaip nors vadinti. Mokytojai mane vadina Šeimininku. Aš tavęs Šeimininku nevadinsiu, atšovė Sofija. Jis sugriežė dantimis, ketindamas atsikirsti, bet Sofija neišsigando. Be manęs tavo Amžinai Niekadai nebus, pakėlusi balsą, ji užbėgo už akių. Tu tik berniukas gražaus sudėjimo, tvirtas, nepadoriai gražus; vis dėlto tik berniukas. Tu negali manęs valdyti. Tu manęs taip nepaveiksi, kad taptum tikrąja mano meile. Man nesvarbu, kad tu puikus, turtingas ir galingas. Tedrosas irgi buvo toks prašmatnuolis, o štai kaip viskas baigėsi. Aš nusipelniau žmogaus, kuris mane padarytų laimingą. Bent tokią laimingą kaip Agata, o juk Agatai nereikės vadinti Tedroso Prince iki gyvenimo pabaigos, taip? Nes Tedrosas turi vardą, kaip visi šio pasaulio vaikinai; tu irgi jį turi, todėl ir aš turėčiau tave vadinti vardu, jeigu tikiesi, kad apsigalvosiu.

9 18 w Pagaliau ilgai ir laimingai Mokyklos Direktorius paraudonavo kaip bijūnas, bet Sofija jau spjaudėsi ugnimi: Taip. Dabar mano viršus. Gal tu ir esi šios pragariškos mokyklos šeimininkas, bet man nevadovausi. Pats sakei: Pasakiklis nieko nerašo, nes laukia mano pasirinkimo, o ne tavo. Aš sprendžiu, priimti tavo žiedą ar ne. Aš sprendžiu, ar jau Pabaiga. Aš sprendžiu, gyvuos šis pasaulis ar pragaiš. Ir jei tikiesi vergės, o ne karalienės, aš patenkinta žiūrėsiu, kaip jis virs plėnimis. Mokyklos Direktorius perbedė ją akimis, vaiduokliškai baltame kakle tvinkčiojo gyslos. Jis taip smarkiai prikando lūpą, jog Sofija pamanė, kad ją pradrėks, ir siaubo apimta žengtelėjo atgal, tačiau jis, piktai sušvokštęs, suglebo ir nukreipė akis. Paskui labai ilgai tylėjo, sugniaužęs kumščius. Rafalas, suniurnėjo. Mano vardas Rafalas. Rafalas, nustebo Sofija. Akimirksniu išvydo jį naujai: glotnią kaip iš pieno plaukusią jo odą, paaugliškas kibirkštėles akyse, atstatytą krūtinę, derančius prie audringos vardo jaunystės. Rafalas. Kodėl vardas mums visada siejasi su kokia nors istorija? Staiga ji pajuto užplūstant geismą, panoro jį paliesti... bet prisiminė, ką reikštų toks pasirinkimas. Šis vaikinas Blogio vardu nužudė savo kūną ir kraują ir mano, kad ji irgi gali taip pasielgti. Sofija susitvardė. O tavo brolio vardas? paklausė ji. Jo akys suliepsnojo, jis padarė suktuką. Nesuprantu, kaip jo vardas padės tau mane geriau pažinti. Sofija nesispyrė. Paskui pamatė, kad rūkas jam už nugaros sklaidosi, ir tolumoje iš žalsvos miglelės išniro dvi juodos pilys. Pirmą kartą per tris savaites jis atvėrė langą, kad ji galėtų pažiūrėti. Bet

10 Direktorius ir karalienė W 19 abi mokyklos buvo negyvos ir tylios, be gyvybės ženklų ant stogų ar balkonuose. K-k-kur visi? pralemeno ji ir prisimerkusi įsistebeilijo į sveiką tiltą tarp pilių. Kas atsitiko mergaitėms? Berniukai ruošėsi jas išžudyti... Karalienė turėtų teisę klausinėti manęs apie mokyklą, kurią valdo, atsakė jis. Tu dar ne karalienė. Sofija atsikrenkštė, pamačiusi žiedo iškilimą aptemptų jo kelnių kišenėje. O kodėl tu nuolat keiti drabužius? Keista... Rodos, vaikinui pirmą kartą pasidarė nesmagu. Tu nuolat atsisakai, pamaniau, kad reikalai pasitaisys, jei apsirengsiu kaip princai, kuriuos vaikeisi, jis pasikasė raumeningą pilvą. Paskui prisiminiau, kad Artūro sūnui nepatiko marškiniai. Sofija prunkštelėjo, sukdama akis nuo tobulo jo liemens. Nemaniau, kad visagaliai nepasitiki savim. Jei būčiau visagalis, priversčiau tave mane pamilti, suniurnėjo jis. Sofija išgirdo irzlumą jo balse ir pamatė paprastą meilės kankinamą vaikiną, trokštantį mergaitės, kurios negali turėti. Paskui prisiminė, kad jis ne koks paprastas vaikinas. Negalima priversti pamilti, atkirto ji. Gavau rūstesnę nei kiti pamoką. Be to, net jei priverstum mane tave pamilti, pats negalėtum manęs mylėti. Tu nieko negali mylėti. Negali, nes pasirinkai Blogį. Todėl ir tavo brolis nebegyvas. Ir vis dėlto aš gyvas dėl tikros meilės bučinio, tarė jis. Tu mane apgavai... Tu nepaleidai manęs iš glėbio. Sofija išbalo.

11 20 w Pagaliau ilgai ir laimingai Aš niekada tavęs nepabučiuočiau, tikrai tikrai! O?! Kad grįžčiau į gyvenimą, į jaunystę... bučinys juk turėjo būti abipusis, tiesa? jis pažvelgė į apstulbusią Sofiją ir išsišiepė. Negi geriausia draugė tavęs šito neišmokė? Sofija nutylėjo, nes tiesa išdildė norą ginčytis. Agata, užuot pasirinkusi Sofiją, paėmė Tedrosui už rankos, Sofija irgi galėjo grąžinti Mokyklos Direktorių į kapą. Bet štai juodu, gražūs ir jauni, bučinio, kurį ji bando neigti, aukos. Kodėl apkabinau jį tą naktį? svarstė Sofija. Ar bent suvokė, kad jį bučiuoja? Žiūrėdama į porcelianinį vaikinuką, ji prisiminė, ką jis darė, kad ją laimėtų, anapus mirties ir laiko... jo nepalaužiamą tikėjimą, kad gali padaryti ją laimingą be šeimos, draugės ar princo. Jis atėjo jos, kai niekam jos nereikėjo. Jis tikėjo ja, kai niekas netikėjo. Sofijai gerklėje įstrigo gumulas. Kodėl tau manęs taip reikia? sugergždė ji. Jis stebeilijo į ją, sukąsti dantys atsileido, lūpos prasivėrė. Valandėlę Sofijai pasirodė, kad jis panašus į Tedrosą, praradusį budrumą sutrikusį vaikėzą, vaizduojantį suaugusį. Nes kadaise buvau toks kaip tu, tyliai ištarė jis, sumirksėjo ir paskendo prisiminimuose. Aš bandžiau mylėti brolį. Stengiausi išvengti lemties. Aš net maniau radęs... jis užsikirto. Bet tik daugiau skausmo sukėliau... daugiau Blogio padariau. Taip ir tau kaskart baigiasi ieškant meilės. Tavo motina, tėvas, geriausia draugė, tavo princas... Kuo labiau vejiesi šviesą, tuo daugiau tamsos randi. Ir tu vis dar abejoji, kad tavo vieta tarp niekadarių. Sofija įsitempė, nes jis švelniai suėmė jai už smakro. Tūkstančius metų Gėris mokė mus, kas yra meilė. Ir tu, ir aš bandėme mylėti kaip dorieji, bet patyrėme tik skausmą, kalbėjo jis. O jei yra ir kitokia meilė? Niūresnė meilė, paverčianti

12 Direktorius ir karalienė W 21 skausmą galia. Meilė, kurią supranta tik mylinti pora. Todėl tu ir bučiavai, Sofija. Nes aš matau tave tokią, kokia esi, ir myliu už tai, kai daugiau niekas negali mylėti. Nes tai, ką paaukojome dėl vienas kito, Gėriui tiesiog nesuvokiama. Nesvarbu, jei, dorųjų akimis, čia jokia meilė. Mudu žinome, kad tai meilė, kaip žinome, kad rožė ne tik žiedai, o ir dygliai, palinkęs jis lūpomis paglamonėjo ausį ir sukuždėjo: Aš tavo sielos veidrodis, Sofija. Mylėti mane, vadinasi, mylėti save. Paskui pakėlė jos ranką prie lūpų, pabučiavo kaip princas ir atsargiai paleido. Sofijai susopo širdį ir ji pamanė, kad jis ją išplėšė. Pirmą kartą gyvenime pasijuto nuoga ir standžiau susisupo į juodą apsiaustą. Pamažu, žiūrėdama į atšiauriai taisyklingus jo veido bruožus, Sofija atgavo kvapą, ir sielą užliejo keista jauki šiluma. Jis suprato ją, šis juodos sielos vaikinas, ir staiga ji išvydo, kaip giliai žvelgia safyrinės jo akys. Susijaudinusi papurtė galvą. Aš net nežinau, ar tu vaikinas. Negi tavo pasaka neišmokė tavęs, Sofija, nusišypsojo jis, kad tikrovė tokia, kokią ją matai? Sofija suraukė kaktą. Aš nesuprantu... prabilo ji... bet širdies gilumoje suvokė. Vaikinas žvelgė į saulę, trapią ir miglotą virš jo mokyklos, ir Sofija suprato, kad klausimų metas baigėsi. Jis įkišo ranką į kišenę, ir Sofija pajuto, kad visas kūnas virpa, lyg būtų nešamas prie krioklio, kurio neišvengs. Ar būsime tokie laimingi kaip Tedrosas su Agata? spyrėsi, balsas nutrūko. Turi tikėti savo pasaka, Sofija. Juk ne šiaip sau atsirado užrašas Pabaiga, jis atsisuko į ją. Atėjo laikas patikėti.

13 22 w Pagaliau ilgai ir laimingai Sofija pažvelgė į aukso ratuką jo rankoje, kvėpavimas tankėjo, tankėjo... Krūptelėjusi jį atstūmė. Jis ištiesė į ją ranką, bet Sofija bloškė jį prie sienos ir prispaudė jam prie šaltos krūtinės delną. Jis nesipriešino, o Sofija paklaikusiomis akimis, sunkiai alsuodama, braukė ranka jam per krūtinkaulį. Nesuprato, ko ieško, kol užčiuopė ir nustėro. Ranka ant jo krūtinės kilo ir leidosi, kilo ir leidosi, o po ja plastėjo širdis. Sofija iš lėto pakėlė akis į jį, gerte gerdama smarkius viltingus dūžius, tokius kaip jos pačios. Rafalai, sušnibždėjo ji, trokšdama, kad vaikinas atgytų. Pirštų pagalvėlėmis jis ėmė glamonėti jai veidą, ir Sofija pirmą kartą nekrūptelėjo nuo šalčio. Jis prisitraukė ją, ir Sofija pajuto, kaip tirpsta abejonės, baimė užleidžia vietą pasitikėjimui. Juodas apsiaustas prigludo prie balto jo kūno, tarsi jie būtų dvi susiglaudusios gulbės. Sofija ramiai ir tvirtai pakėlė kairę ranką, o Rafalas užmovė jai ant piršto žiedą; šiltas auksas colis po colio slydo oda, kol prisitaikė. Sofija aiktelėjo, o baltas kaip sniegas vaikinas nusišypsojo, negalėdamas atplėšti nuo jos akių. Direktorius ir karalienė vienas kito glėbyje atsisuko į užburtą rašiklį virš savo pasakos, tikėdamiesi, kad jis palaimins jų meilę... tikėdamiesi, kad jis pagaliau užvers jų knygą... Rašiklis nė nekrustelėjo. Knyga tebebuvo atversta. Sofijai sustojo širdis. Kas atsitiko? Ji pažvelgė ten, kur žiūrėjo Rafalas, į raudonai gintarinę saulę, kuri dar labiau patamsėjo. Jo veidas sustingo kaip mirties kaukė. Matyt, rašiklis abejoja ne mūsų laiminga pabaiga.

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon 9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefonas. Pats įkarštis mums, ligoniams, ir visam personalui.

Detaliau

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI 1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI JAUDINĘS. Labiau jis nesijaudintų net tuomet, jei jo

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien top marškinėliai berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos ju

ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien top marškinėliai berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos ju ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos juostomis, mergaitėms, su Ledo šalies motyvu, baltos arba rausvos spalvos,

Detaliau

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas:

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: 2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: ggrazinak@gmail.com TOLERANCIJOS DIENAI SKIRTAS SPECIALUS NUMERIS

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam

ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tam ĮKVEPIANČIOS IDĖJOS UŽ MAŽIAU nei tikiesi DAUGIAU UŽ MAŽIAU...KASDIEN TOP Pižama mergaitėms su užrašu, dvispalvė: kreminės ir tamsiai mėlynos arba tamsiai mėlynos ir pilkos spalvos; berniukams su užrašu,

Detaliau

II-a klasė

II-a klasė II klasės testų vertinimo ir atsakymų lentelė I testas 1. Už kiekvieną užrašytą žodį skiriama po pusę pupos ir už kiekvieną pažymėtą e ė raidę po pusę pupos (1,5+1,5, 3 pupos). 2. Už kiekvieną taisyklingai

Detaliau

Microsoft Word - Lt.Krč.Pupp.Test'09.doc

Microsoft Word - Lt.Krč.Pupp.Test'09.doc LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS (rajonas/miestas, mokykla) klasės mokinio(-ės) (vardas ir pavardė) 2009 m. pagrindinio kurčiųjų ugdymo pasiekimų patikrinimo

Detaliau

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi?... 10 Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą?... 12 Kodėl kai kurie žmonės turi dvynius?... 14 Išbandyk tai su šeima...

Detaliau

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx Laimutės Kisielienės choreografija Jūratės Baltramiejūnaitės muzika, Bernardo Brazdžionio žodžiai PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/09/01 Pakeitimai padaryti po šokių kursų

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Dominykas Orda.Asmeninio albumo nuotr. Kaunietis Dominykas Orda (25) siekia užkariauti užsienio rinkas ir pelnyti pasitikėjimą platformoje Indiegogo, pristatydamas nuotaikingą sporto inventorių Funky Dumbbells.

Detaliau

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx Liaudiškas šokis Ričardo Tamučio choreografija A. Jonušo muzika PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/11/13 Pakeitimai padaryti po šokių kursų Saulės kultas liaudyje gyvavo visais

Detaliau

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo PYKINTI! Tiktai kad nuo to buvo labai GERA! Jaučiausi

Detaliau

1 Pavojinga zona Londonas, 1855 m. Jei neidavo į teatrą ar kokį džentelmenų klubą, dauguma garbingų didžiausio pasaulio miesto gyventojų stengdavosi g

1 Pavojinga zona Londonas, 1855 m. Jei neidavo į teatrą ar kokį džentelmenų klubą, dauguma garbingų didžiausio pasaulio miesto gyventojų stengdavosi g 1 Pavojinga zona Londonas, 1855 m. Jei neidavo į teatrą ar kokį džentelmenų klubą, dauguma garbingų didžiausio pasaulio miesto gyventojų stengdavosi grįžti namo saulei visiškai nenusileidus. Šį šaltą šeštadienio,

Detaliau

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G

2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja G 2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja Giedrė Savukynienė PRADŽIA: PRAKARTĖLĖS VAIZDELIS BENDRA

Detaliau

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd

skruzdelyciu pasakojimas_knygele_intarpai.indd Skruzdėlės ir paukščiai pamėgo šią smėlingą, žolynais kvepiančią pajūrio vietą. Šiandien čia su draugais švęsti savo gimtadienį ateis Zigmutis, gal Augutis, o gal kuris kitas vaikas... 1 2 Kai vaikai,

Detaliau

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą V TESTAS VIEVERSYS Vertinimo instrukcija I TEKSTAS Vieversys Už teisingą atsakymą mokinys gauna 1 tašką. Už

Detaliau

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną Marcinkevičių) Genys Pelėda Sraigės (1, 2) Paukščiai (1, 2)

Detaliau

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas Tyrimo rezultatai Parengė: Valstybinio psichikos sveikatos Priklausomybės ligų skyriaus Vyriausioji specialistė Lina Ignatavičiūtė 1 Turinys 1. Tiriamųjų tam tikrų alkoholinių gėrimų vartojimo dažnio vertinimas...

Detaliau

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nusprendė pasidomėti tais mokytojais, kurie tik šiais mokslo metais prisijungė prie Butrimonių gimnazijos bendruomenės. Šįkart į mūsų akiratį pateko mažutė, sportiška,

Detaliau

1 skyrius Tai prasčiausias iš mano girdėtų sumanymų, pasakiau Erikui ir gurkštelėjau dar alaus. Bet tebūnie, padarykim tai. Mege, pašaukė mane Tifanė,

1 skyrius Tai prasčiausias iš mano girdėtų sumanymų, pasakiau Erikui ir gurkštelėjau dar alaus. Bet tebūnie, padarykim tai. Mege, pašaukė mane Tifanė, 1 skyrius Tai prasčiausias iš mano girdėtų sumanymų, pasakiau Erikui ir gurkštelėjau dar alaus. Bet tebūnie, padarykim tai. Mege, pašaukė mane Tifanė, bet aš jau buvau išlipusi iš Eriko BMW. Kol svirduliuodama

Detaliau

BRIAN TRACY

BRIAN TRACY BRIAN TRACY BRIAN TRACY Kaip išauginti laimingus, sveikus, savimi pasitikinčius vaikus ir padėti jiems įgyti pranašumą Versta iš leidinio: BRIAN TRACY The Secrets of Rising Super Kids: How to Rise Happy,

Detaliau

Apklausa "Gimnazistų mityba pamokų metu“

Apklausa Gimnazistų mityba pamokų metu“ Apklausos tikslas - išsiaiškinti kur gimnazistai dažniausia pietauja pamokų metu, kokia jų nuomonė apie gimnazijos valgyklos maisto kokybę, aptarnavimą bei aplinką. Apklausoje dalyvavo 129 mokiniai. Kita:

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Rūta Davidonienė, Rasa Mikutienė, Ieva Ąžuolaitytė-Staneikienė. Asmeninio archyvo nuotr. Mes visos nešiojomės mintį apie paauglėms skirtus užsiėmimus, kurie būtų ne tik smagūs, bet ir naudingi. Likimas

Detaliau

K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinu

K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinu K.Kubilinskas Ledinukas Ledo rūmuose nuo seno Senis Šaltis sau gyveno. Ir turėjo jis anūką Šaltanosį Ledinuką. Geras buvo tas anūkas Šaltanosis Ledinukas: Nesurūgęs, nesustiręs, Bet kur eina, ten ir girias:

Detaliau

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter 5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio terminatorius. Mudu a trodome taip. 6 7 Taip pat turiu

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kartą viename dideliame mieste gyveno berniukas. Jis turėjo tėtį, mamą ir namelį medyje. Vieną dieną Povilo gyvenime atsirado lapė. O kai tavo gyvenime atsiranda lapė lauk visko. Jautri rašytojos Evelinos

Detaliau

ITAKA

ITAKA Numeryje: 2 psl. Šimtadienis 3 psl. Abiturientų minčių lietus 4 psl. Lietuvių kalbos savaitės renginiai 5 psl. Vasario 16-oji 6-9 psl. Mokinių kūryba 10-11 psl. Nuotraukos iš Šimtadienio Redaktoriai: Tomaš

Detaliau

131018_Ikimokyklinuka_uzd

131018_Ikimokyklinuka_uzd IKIMOKYKLINUKAI 2013 m. 1 užduotis Komandos prisistatymas (visa komanda) 2 užduotis (teorin ) (tik vaikai) - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika (prie kiekvienos

Detaliau

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek tiek neramu. Reikėtų rimtai apgalvoti savo veiksmų

Detaliau

Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir pris

Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir pris Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir prisijungei prie nuostabių, prabangių ir tobulėjančių moterų

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R

VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. R VAIKŲ DIENOS CENTRŲ VAIDMUO SOCIALIZACIJOS PROCESE: PAGALBOS GALIMYBĖS LIETUVOS VAIKAMS IR JŲ ŠEIMOMS Nesenai lankiausi viename vaikų dienos centre. Radau vaikus sėdinčius prie bendro stalo ir valgančius

Detaliau

ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas š

ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI  Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas š ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas šventa. Patrauk mane, Šventoji Dvasia, kad aš mylėčiau,

Detaliau

KALEDOS SCENARIJUS DVYLIKA MENESIU

KALEDOS SCENARIJUS DVYLIKA MENESIU 2015 metų MLM 3-6 klasių Kalėdinės šventės scanarijus DVYLIKA MĖNESIŲ Scenarijų pagal Samuelio Maršako pasaką Dvylika mėnesių parašė 6b kl. mokytoja Giedrė Savukynienė PRADŽIA: PRAKARTĖLĖS VAIZDELIS BENDRA

Detaliau

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ir jaunesnio

Detaliau

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Cia tu ir tavo tevai ras informacija apie mokykla (as) Danijoje. Atskiri punktai gali skirtis kiekvienoje mokykloje. Jei kiltu abejoniuklausk mokytoju.

Detaliau

Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams

Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams. Taip pat dalyviai savo bendraamžių grupėje ištirs

Detaliau

Rinkinio pavadinimas: Dvi mentelės ir teptukas Dydis: 23,3x4,5x2,0 cm (mentelė), 22,8x2,8x2,0 cm (mentelė), 22,4x3,0x2,0 cm (teptukas) Spalva: Įvairia

Rinkinio pavadinimas: Dvi mentelės ir teptukas Dydis: 23,3x4,5x2,0 cm (mentelė), 22,8x2,8x2,0 cm (mentelė), 22,4x3,0x2,0 cm (teptukas) Spalva: Įvairia Rinkinio pavadinimas: Dvi mentelės ir teptukas Dydis: 23,3x4,5x2,0 cm (mentelė), 22,8x2,8x2,0 cm (mentelė), 22,4x3,0x2,0 cm (teptukas) Spalva: Įvairiaspalvė Savybės: Pagamintas iš plastiko ir silikono;

Detaliau

Microsoft Word - Utenos_raj_bio_2018_7-8kl..docx

Microsoft Word - Utenos_raj_bio_2018_7-8kl..docx Utenos rajono mokinių biologijos olimpiada 2018 m. balandžio 19 d. UŽDUOTYS 7-8 klasei Mokinio Vardas, Pavardė... Klasė... Mokyklos pavadinimas... Mokytojo Vardas, Pavardė... Užduotis sudaro A, B ir C

Detaliau

kad negali padaryti jos laimingos ar bent rasti tiek laiko mėginti tą padaryti, kiek jam skiria ji. Kemas įspraudė nykščius į sunkaus šovinių diržo ki

kad negali padaryti jos laimingos ar bent rasti tiek laiko mėginti tą padaryti, kiek jam skiria ji. Kemas įspraudė nykščius į sunkaus šovinių diržo ki kad negali padaryti jos laimingos ar bent rasti tiek laiko mėginti tą padaryti, kiek jam skiria ji. Kemas įspraudė nykščius į sunkaus šovinių diržo kilpas; akies krašteliu matė Akadijos nacionalinio parko

Detaliau

INV02 Gyvenimo Upės invokacija Besąlyginės Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Šviesos Motinos meilės vardu, Amen. AŠ ESU KAS ESU, Jėzaus Kristaus var

INV02 Gyvenimo Upės invokacija Besąlyginės Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Šviesos Motinos meilės vardu, Amen. AŠ ESU KAS ESU, Jėzaus Kristaus var INV02 Gyvenimo Upės invokacija Besąlyginės Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Šviesos Motinos meilės vardu, Amen. AŠ ESU KAS ESU, Jėzaus Kristaus vardu, paskiriu šią invokaciją tobulos Kristaus vizijos

Detaliau

PRATYBOS PASAULIO PAŽINIMAS Gegužė Mus supantys ženklai Ženklai mums padeda 1 Kokius ženklus derėtų pakabinti, kad pagerintume paveikslėliuose vaizduo

PRATYBOS PASAULIO PAŽINIMAS Gegužė Mus supantys ženklai Ženklai mums padeda 1 Kokius ženklus derėtų pakabinti, kad pagerintume paveikslėliuose vaizduo PASAULIO PAŽINIMAS Ženklai mums padeda Kokius ženklus derėtų pakabinti, kad pagerintume paveikslėliuose vaizduojamas situacijas. Užbaik sakinius. Ženklas nepadės, jei.. Kultūringas žmogus niekada... Kaip

Detaliau

: Laisvės al. 75 / Maironio g. 24, Kaunas : : DIRBAME: pirmadienį ketvirtadienį ir sekmadienį nuo 11.3

: Laisvės al. 75 / Maironio g. 24, Kaunas : :   DIRBAME: pirmadienį ketvirtadienį ir sekmadienį nuo 11.3 : Laisvės al. 75 / Maironio g. 24, Kaunas : +370 630 43325 : info@kamakura.lt www.kamakura.lt DIRBAME: pirmadienį ketvirtadienį ir sekmadienį nuo 11.30 iki 20.00 val. (VASARĄ): penktadienį ir šeštadienį

Detaliau

Kritinio mąstymo užduotys Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testam

Kritinio mąstymo užduotys Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testam Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testamento ištrauką ir suformuluok moralinę problemą pagal vieną iš šių aprašymų, iškelk

Detaliau

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS ETNINĖ KULTŪRA - INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS Egidija Kontrimienė Etikos mokytoja ekspertė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras ETNINĖ KULTŪRA INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS (1) Etninė kultūra

Detaliau

SPA MENIU Klasikiniai kūno masažai Trukmė Kaina Klasikinis viso kūno masažas 60 min. 45 Klasikinis kūno dalių masažas*( rankų/ kojų/ pečių juostos) 30

SPA MENIU Klasikiniai kūno masažai Trukmė Kaina Klasikinis viso kūno masažas 60 min. 45 Klasikinis kūno dalių masažas*( rankų/ kojų/ pečių juostos) 30 SPA MENIU Klasikiniai kūno masažai Trukmė Kaina Klasikinis viso kūno masažas 60 min. 45 Klasikinis kūno dalių masažas*( rankų/ kojų/ pečių juostos) 30 min. 25 Klasikinis nugaros masažas 30 min. 30 Specialūs

Detaliau

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime. 2. 1 užduotis (1 priedas) Mokinukui per IT pamoką mokytoja uždavė užduotį surašyti IT sąvokas. Buvo bebaigiąs darbą, kai suskambo telefonas.

Detaliau

Penkioliktas skyrius Pižamą iškeičiu į naują, dar nedėvėtą džinsų porą. Jie šiek tiek siauresni nei įprastos kelnės, tačiau dar niekaip neradau laiko

Penkioliktas skyrius Pižamą iškeičiu į naują, dar nedėvėtą džinsų porą. Jie šiek tiek siauresni nei įprastos kelnės, tačiau dar niekaip neradau laiko Penkioliktas skyrius Pižamą iškeičiu į naują, dar nedėvėtą džinsų porą. Jie šiek tiek siauresni nei įprastos kelnės, tačiau dar niekaip neradau laiko užeiti į skalbyklą, todėl drabužių pasirinkimas menkas.

Detaliau

Ašarų vainikas

Ašarų vainikas Ašarų vainikas Pirmoji dalis I Hi sunt duae olivae et duo candelabra in conspectu Domini terrae stantes 1. Apr 11, 4 LŪŠNOS DAINA Žinau, pažįstu seną lūšnelę... Prie pat jos slenksčio piktžolės želia...

Detaliau

smalsuciai_small

smalsuciai_small LOPŠELIS -DARŽELIS SMALSUČIAI PROJEKTAS AIKŠTELĖ KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS 1 ANKETŲ APIBENDRINIMAS 2 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU VAIKAIS 3 KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS SU TĖVELIAIS IR PERSONALU 4 PASIŪLYMAI / DARŽELIO MAKETAS

Detaliau

3_Radisson Blu_knygute_pasirinkta_reverse_A5

3_Radisson Blu_knygute_pasirinkta_reverse_A5 Jūsų šventėms Ypatingas pasiūlymas rezervuojantiems iš anksto 10% nuolaida, užsakymams iki 2016 spalio 15 d. O kur švęsite Jūs? Dangiška vakarienė Delta salė 22 aukšte, maksimaliai talpina 50 asmenų Skybar

Detaliau

Antra dalis. Veido paslapčių atskleidimas 9. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių Dabar leiskite man supažindinti jus su antakiais. Nusistebėsite, kiek

Antra dalis. Veido paslapčių atskleidimas 9. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių Dabar leiskite man supažindinti jus su antakiais. Nusistebėsite, kiek Antra dalis. Veido paslapčių atskleidimas 9. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių Dabar leiskite man supažindinti jus su antakiais. Nusistebėsite, kiek informacijos teikia veido tyrėjui šis bruožas. Trumpai

Detaliau

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai Hiperaktyvus vaikas Hiperaktyvus vaikas pastoviai aktyvus, impulsyvus, jo judesiai gali būti chaotiški. Jis visada nerimsta sėdėdamas, daug kalba, dažnai neužbaigia pradėtų darbų, pamiršta įsipareigojimus,

Detaliau

David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas

David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas lengvumas ir švelnumas, humoro ir gyvenimo tragizmo derinys D. Foenkinos kūrinius leidžia prilyginti oro bučiniams jie efemeriški, keliantys malonių

Detaliau

Visada žavėjausi Vogue žurnalu. Pamenu, kaip dar paauglys gavau pirmą šio žurnalo numerį dovanų Kalėdoms. Tai buvo geriausia dovana, kokią kada nors e

Visada žavėjausi Vogue žurnalu. Pamenu, kaip dar paauglys gavau pirmą šio žurnalo numerį dovanų Kalėdoms. Tai buvo geriausia dovana, kokią kada nors e Visada žavėjausi Vogue žurnalu. Pamenu, kaip dar paauglys gavau pirmą šio žurnalo numerį dovanų Kalėdoms. Tai buvo geriausia dovana, kokią kada nors esu gavęs. Valandų valandas leidau tyrinėdamas naujas

Detaliau

Reabilitacijos programa Naudojami preparatai: Pavadinimas Talpa ml Kaina eur Išeiga ml Alfa komplekso valiklis (Alpha Complex 240 2,0 Cleanser) Veido

Reabilitacijos programa Naudojami preparatai: Pavadinimas Talpa ml Kaina eur Išeiga ml Alfa komplekso valiklis (Alpha Complex 240 2,0 Cleanser) Veido Reabilitacijos programa Naudojami preparatai: Pavadinimas Talpa ml Kaina eur Išeiga ml Alfa komplekso valiklis (Alpha Complex 240 2,0 Cleanser) Veido losjonas Azulen (Azulen Lotion) 250 1,0 Pilingo kremas

Detaliau

Kęstutis Kasparavičius APIE ŠĮ BEI TĄ Trumpos istorijos

Kęstutis Kasparavičius APIE ŠĮ BEI TĄ Trumpos istorijos Kęstutis Kasparavičius APIE ŠĮ BEI TĄ Trumpos istorijos APIE ŠĮ BEI TĄ Trumpos istorijos UDK 821.172-93 Ka533 Sudarė Kęstutis Kasparavičius iš savo knygų Kvailos istorijos ir Trumpos istorijos ISBN 978-609-441-323-0

Detaliau

MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi.

MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi. MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi. Mes tikim, kad kiekvieną dieną į mokyklą mus lydės

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS FÄRLÖV sėdimieji baldai MODELIAI Foteliai Kojų kėdutės su daiktadėžėmis Dvivietės sofoslovos Nuimamieji užvalkalai Užvalkalų pasirinkima

PIRKĖJO GIDAS FÄRLÖV sėdimieji baldai MODELIAI Foteliai Kojų kėdutės su daiktadėžėmis Dvivietės sofoslovos Nuimamieji užvalkalai Užvalkalų pasirinkima PIRKĖJO GIDAS FÄRLÖV sėdimieji baldai MODELIAI Foteliai Kojų kėdutės su daiktadėžėmis Dvivietės sofoslovos Nuimamieji užvalkalai Užvalkalų pasirinkimas Skalbiamieji užvalkalai Sofa-lova Kojų kėdutė su

Detaliau

INFORMATIKOS IR RYŠIŲ DEPARTAMENTAS PRIE VRM Gauta Nr. 8R 1868 LIETUVOS STATISTIKOS DEPARTAMENTO GENERALINIS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL STATI

INFORMATIKOS IR RYŠIŲ DEPARTAMENTAS PRIE VRM Gauta Nr. 8R 1868 LIETUVOS STATISTIKOS DEPARTAMENTO GENERALINIS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL STATI INFORMATIKOS IR RYŠIŲ DEPARTAMENTAS PRIE VRM Gauta 2017 05 22 Nr. 8R 1868 LIETUVOS STATISTIKOS DEPARTAMENTO GENERALINIS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL STATISTINIŲ RODIKLIŲ, SUSIJUSIŲ SU SMURTU ARTIMOJE APLINKOJE,

Detaliau

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_

ispudziai_is_Beepart_atidarymo_ Pilaitėje kūrybinių dirbtuvių link eita dvidešimt metų Rugsėjo 6-oji nelepino giedra. Iš pat ryto lijo. Tik prieš 18 val. perstojo lyti. Pilaitiškiai ir jų svečiai šeimomis, bendraminčių grupelėmis traukė

Detaliau

Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas i

Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas i Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas ir melstis kuomet tik galite. /19.08.2012, 22:56/ Perspejimas.lt

Detaliau

NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasišk

NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasišk NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasiškai augu ir tobulėju. Tai duoda man vidinės jėgos savyje

Detaliau

8 klasė Istorijos standartizuotas testas

8 klasė Istorijos standartizuotas testas 1. Kam viduramžiais valstiečiai turėdavo duoti dešimtinę? A Amatininkams. B Bažnyčiai C Pirkliams. D Miestiečiams. 2. Kaip vadinama liga, kuri viduramžiais buvo išplitusi Europoje? 3. Laikotarpius išdėstykite

Detaliau

Spalvinimo k.indd

Spalvinimo k.indd Seikuciu.. užduoteles, (4-5 m. aikams) Kaunas 2015 Atpžink jausmus PYKTIS P Pydas P džiaugsmas d gėda G baimė B išdidumas I drąsa D liūdesys L meilė M Iškirpk kortas. Išdėliok ant stalo, kad užrašo nesimatytų.

Detaliau

Antras skyrius Kambario apdaila Pedingtonas giliai atsiduso ir, kad negirdėtų triukšmo, užsimaukšlino ant ausų skrybėlę. Mat iš visų pusių taip brazdė

Antras skyrius Kambario apdaila Pedingtonas giliai atsiduso ir, kad negirdėtų triukšmo, užsimaukšlino ant ausų skrybėlę. Mat iš visų pusių taip brazdė Antras skyrius Kambario apdaila Pedingtonas giliai atsiduso ir, kad negirdėtų triukšmo, užsimaukšlino ant ausų skrybėlę. Mat iš visų pusių taip brazdėjo pokšėjo, kad buvo labai sunku albumėlyje užrašinėti

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Eglė Karpavičiūtė ir Renata Petraitytė.Asmeninio albumo nuotr. Sveikų saldumynų Skanu nu sumanytojos, Kaune gyvenančios Eglė Karpavičiūtė (24) ir Renata Petraitytė (23) kol kas viską gamina vienos pačios,

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N

PIRKĖJO GIDAS BRIMNES Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. N PIRKĖJO GIDAS Miegamojo ir svetainės baldai DIZAINAS Knut Hagberg Marianne Hagberg PRIEŽIŪRA Valyti šluoste, sudrėkinta švelniame valiklyje. Nusausinti švaria šluoste. DĖMESIO! NEPRITVIRTINUS GALI NUVIRSTI

Detaliau

Gaminių asortimentas Tortai 1. Medaus šokoladinis tortas su jogurtu Tai klasikinis mūsų tortas, kuris susideda iš medumi kvepiančių biskvitų, perteptų

Gaminių asortimentas Tortai 1. Medaus šokoladinis tortas su jogurtu Tai klasikinis mūsų tortas, kuris susideda iš medumi kvepiančių biskvitų, perteptų Gaminių asortimentas Tortai 1. Medaus šokoladinis tortas su jogurtu Tai klasikinis mūsų tortas, kuris susideda iš medumi kvepiančių biskvitų, perteptų gaiviu persikiniu jogurtu. Šokoladinis biskvitas ir

Detaliau

Microsoft Word - Vestuviusvente.lt_Nuoma _viskas_2017.doc

Microsoft Word - Vestuviusvente.lt_Nuoma _viskas_2017.doc Išvažiuojamajai ceremonijai nuomojame: Kupolą ( 4,3 m aukštis, diametras 3m, 2,5x2,5m grindys). Kaina nuo 350 eu. Galutinė kaina priklauso nuo šventės datos, miesto. Į nuomos kainą įskaičiuota: Stalelis

Detaliau

DRUSKININKŲ SAVIVALDYBĖS SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRO DIREKTORIAUS 2016 METŲ ATASKAITA

DRUSKININKŲ SAVIVALDYBĖS SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRO DIREKTORIAUS 2016 METŲ ATASKAITA DRUSKININKŲ SAVIVALDYBĖS SOCIALINIŲ PASLAUGŲ CENTRAS 2016 METAI Darbuotojai Socialinių paslaugų centro darbuotojų išsilavinimas Išsilavinimas Socialiniai darbuotojai (%) Lankomosios priežiūros darbuotojai

Detaliau

Skaitymas_ST2017_4kl.indb

Skaitymas_ST2017_4kl.indb 2017 NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS Vardas, Pavardė Klasė Mokinio kodas 4SKAITYMAS 4 KLASĖ Skaitymas Atidžiai perskaityk tekstą ir atlik užduotis. Šiandien Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje

Detaliau

Į ž a n g a Ste-fa-nai? Elena jautėsi nusivylusi. Negalėjo mintyse ištarti žodžio taip, kaip norėjo. Stefanai, švelniai pataisė jis, parimęs ant alkūn

Į ž a n g a Ste-fa-nai? Elena jautėsi nusivylusi. Negalėjo mintyse ištarti žodžio taip, kaip norėjo. Stefanai, švelniai pataisė jis, parimęs ant alkūn Į ž a n g a Ste-fa-nai? Elena jautėsi nusivylusi. Negalėjo mintyse ištarti žodžio taip, kaip norėjo. Stefanai, švelniai pataisė jis, parimęs ant alkūnės ir žiūrėdamas į ją taip, kad ji bemaž pamiršo, ką

Detaliau

PRIEMONIŲ IR PROJEKTŲ KODAVIMO INSTRUKCIJA 1. Priemonių ir projektų kodavimo instrukcija (toliau instrukcija) detalizuoja priemonių ir projektų unikal

PRIEMONIŲ IR PROJEKTŲ KODAVIMO INSTRUKCIJA 1. Priemonių ir projektų kodavimo instrukcija (toliau instrukcija) detalizuoja priemonių ir projektų unikal PRIEMONIŲ IR PROJEKTŲ KODAVIMO INSTRUKCIJA 1. Priemonių ir projektų kodavimo instrukcija (toliau instrukcija) detalizuoja priemonių ir projektų unikalaus kodo sudarymą. I. PRIEMONIŲ KODAVIMAS 2. Kiekvienai

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bandžiusių nusižudyti merginų išgyvenimai Jolanta Jarmolovičiūtė IV Vilniaus traumų psichologijos konferencija 2013 m. kovo 22 d. Problemos aktualumas 1 pav. 0-19 metų amžiaus moterų mirtingumo nuo savižudybių

Detaliau

Terminai

Terminai SVEIKI ATVYKĘ!!! 2014-02-04 susitikimo programa 14.00 14.05 Susitikimo tikslai 14.05 14.20 PUP rengiamos temos išbandymo su vaikais rezultatai. Darbas temos rengimo grupėse 14.20 14.40 Išvadų pristatymas

Detaliau

1 Dalis 1991, rugpjūčio 25 Mielas drauge, rašau tau, nes ji sakė, jog tu išklausai ir supranti, ir nebandei gulėti su ta mergina tame vakarėlyje, nors

1 Dalis 1991, rugpjūčio 25 Mielas drauge, rašau tau, nes ji sakė, jog tu išklausai ir supranti, ir nebandei gulėti su ta mergina tame vakarėlyje, nors 1 Dalis 1991, rugpjūčio 25 Mielas drauge, rašau tau, nes ji sakė, jog tu išklausai ir supranti, ir nebandei gulėti su ta mergina tame vakarėlyje, nors galėjai. Labai prašau, nesistenk išsiaiškinti, kas

Detaliau

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny 2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos tyrimas Globa abipusė nauda: tu įkrauni vaiką,

Detaliau

21. Ilgis, plotas, perimetras Įvadas Šiame modulyje pateikti įvairaus sudėtingumo uždaviniai apie ilgį, perimetrą ir plotą. Sprendžiant uždavinius rei

21. Ilgis, plotas, perimetras Įvadas Šiame modulyje pateikti įvairaus sudėtingumo uždaviniai apie ilgį, perimetrą ir plotą. Sprendžiant uždavinius rei Įvadas Šiame modulyje pateikti įvairaus sudėtingumo uždaviniai apie ilgį, perimetrą ir plotą. Sprendžiant uždavinius reikės pasitelkti kūrybinį mąstymą ir pasinaudoti jau turimomis žiniomis, įgytomis per

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Buvę JAV prezidentai ir jų verslo patirtis.flickr.com nuotr. Kai į JAV prezidento postą kandidatavęs respublikonas Mittas Romney pareiškė, kad kiekvienas šalies prezidentas turėtų būti įgijęs bent trejų

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS Vaikiškos miego prekės Lovos, čiužiniai ir priedai vaikams nuo 3 metų Atėjo laikas naujai lovai? Vaikai nuolat juda, mokosi vis naujų da

PIRKĖJO GIDAS Vaikiškos miego prekės Lovos, čiužiniai ir priedai vaikams nuo 3 metų Atėjo laikas naujai lovai? Vaikai nuolat juda, mokosi vis naujų da PIRKĖJO GIDAS Vaikiškos miego prekės Lovos, čiužiniai ir priedai vaikams nuo 3 metų Atėjo laikas naujai lovai? Vaikai nuolat juda, mokosi vis naujų dalykų, tyrinėja aplinką ir žaidžia, todėl atėjus vakarui,

Detaliau

Archivum Lithuanicum 17, 2015 ISSN X, p Giedrius Subačius University of Illinois at Chicago In memoriam: Vincas Urbutis ( ) P

Archivum Lithuanicum 17, 2015 ISSN X, p Giedrius Subačius University of Illinois at Chicago In memoriam: Vincas Urbutis ( ) P Archivum Lithuanicum 17, 2015 ISSN 1392-737X, p. 411 415 Giedrius Subačius University of Illinois at Chicago In memoriam: Vincas Urbutis (1929 2015) Pasitraukė iškilus baltistas, lituanistas, kalbininkas,

Detaliau

Kontaktai: / / tel.: Išvažiuojamajai ceremonijai nuomojame: Kupolą ( 4,3 m aukštis, diamet

Kontaktai:   / / tel.: Išvažiuojamajai ceremonijai nuomojame: Kupolą ( 4,3 m aukštis, diamet Išvažiuojamajai ceremonijai nuomojame: Kupolą ( 4,3 m aukštis, diametras 3m, 2,5x2,5m grindys) nuo 1000lt. Galutinė kaina priklauso nuo šventės datos, miesto. Į nuomos kainą įskaičiuota: Stalelis ceremonijai

Detaliau

Panoraminė Ukmergės nuotrauka (iš interneto nr

Panoraminė Ukmergės nuotrauka (iš interneto nr Mūsų meilė Ukmergė Žalia skarė Ukmergė Kur bebūsim patikėk Liksi mūsų širdy Ukmergė Arba: Mieloji mūsų Ukmergė Daugiau tokios mes nesutiksim Joje mes žavūs ir jauni Tokiais mes amžinai ir liksim (Irena

Detaliau

Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų atsiliepti skambučiai. Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti. Šiuos skaičius, k

Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų atsiliepti skambučiai. Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti. Šiuos skaičius, k Išgelbėtos gyvybės valstybei leidžia sutaupyti milijonus litų 277 038 atsiliepti skambučiai Virš 6 milijonų bandymų prisiskambinti Šiuos skaičius, kalbėdama apie 2011- uosius metus, įvardija Lietuvos telefoninių

Detaliau

ROS10: Motinos Marijos Dievo Valios Rožinis Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Stebuklų Motinos besąlyginės meilės vardu, Amen. (Išsakykite asmeninį

ROS10: Motinos Marijos Dievo Valios Rožinis Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Stebuklų Motinos besąlyginės meilės vardu, Amen. (Išsakykite asmeninį ROS10: Motinos Marijos Dievo Valios Rožinis Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Stebuklų Motinos besąlyginės meilės vardu, Amen. (Išsakykite asmeninį prašymą) Viešpaties malda Dieve Tėve ir Motina mūsų,

Detaliau

Klaipėdos miesto suaugusiųjų žmonių gyvensenos ypatumai Dainora Bielskytė, visuomenės sveikatos specialistė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biu

Klaipėdos miesto suaugusiųjų žmonių gyvensenos ypatumai Dainora Bielskytė, visuomenės sveikatos specialistė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biu Klaipėdos miesto suaugusiųjų žmonių gyvensenos ypatumai Dainora Bielskytė, visuomenės sveikatos specialistė, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras Tyrimo vykdytojas: UAB Eurotela Įvadas Daug įvairiausių

Detaliau

Microsoft Word - Gintautas_Dabrišius._Eilėraščiai.LI4200.doc

Microsoft Word - Gintautas_Dabrišius._Eilėraščiai.LI4200.doc Gintautas Dabrišius EILĖRAŠČIAI * * * nuo eglių nueiti, kad galėčiau ištarti: sveiki, ąžuolėliai! Pavasaris be uodegos Mama turėjo karvę, karvė turėjo veršiuką, veršiukas turėjo uodegą: ja linksmai mojavo,

Detaliau

Priedai_2016.indd

Priedai_2016.indd 1 testo užduočių vertinimo kriterijai Užd. Nr. Sprendimas ar atsakymas Taškai Vertinimas 1 Pasirinktas variantas D 1 Už teisingą atsakymą. 2 a) 939 1 Už teisingą atsakymą. 2 b) 1538 1 Už teisingą atsakymą.

Detaliau

Sveikatos rastingumo tyrimas-2012

Sveikatos rastingumo tyrimas-2012 LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA SVEIKATOS MOKYMO IR LIGŲ PREVENCIJOS CENTRAS VILNIAUS UNIVERSITETO MEDICINOS FAKULTETO VISUOMENĖS SVEIKATOS INSTITUTAS LIETUVOS GYVENTOJŲ SVEIKATOS RAŠTINGUMO

Detaliau

Untitled-1

Untitled-1 skirta VAIKINAMS Lytinio brendimo pradžia Lytinis brendimas berniukams vyksta nuo 10 iki 18 metų. Dažniausiai prasideda 13-aisisias ar 14-aisiais. Lytinį brendimą rodo kūno pokyčiai. Vaikinai paauga, darosi

Detaliau

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL XIV-ASIS TARPTAUTINIS FUDOKAN KARATĖ TURNYRAS VAIKAMS ŽIEMOS TAURĖ 2015 III-ASIS ATVIRAS LIETUVOS FUDOKAN KARATĖ ČEMPIONATAS JAUNIMUI IR SUAUGUSIEMS KVIETIMAS Lietuvos Fudokan asociacija šių metų kovo

Detaliau

Lietuvoje 2016 m. atsitiktinai paskendo (W65 W74) 190 asmenų, iš jų 156 vyrai ir 34 moterys. Vyrai (11,8/ gyv.) daugiau nei 5 kartus dažniau sk

Lietuvoje 2016 m. atsitiktinai paskendo (W65 W74) 190 asmenų, iš jų 156 vyrai ir 34 moterys. Vyrai (11,8/ gyv.) daugiau nei 5 kartus dažniau sk Lietuvoje 216 m. atsitiktinai paskendo (W6 W74) 19 asmenų, iš jų 16 vyrai ir 4 moterys. Vyrai (11,8/1 gyv.) daugiau nei kartus dažniau skendo, nei moterys (2,2/1 gyv.). 2 216 m. nepaskendo nei vienas 7-ių

Detaliau

1 K ai prieš keletą mėnesių gulėjau ligoninėje, nė nemaniau, kad šiandien liksiu gyvas, o juo labiau kad lauksiu vaiko ir būsiu susižadėjęs su pačiu n

1 K ai prieš keletą mėnesių gulėjau ligoninėje, nė nemaniau, kad šiandien liksiu gyvas, o juo labiau kad lauksiu vaiko ir būsiu susižadėjęs su pačiu n 1 K ai prieš keletą mėnesių gulėjau ligoninėje, nė nemaniau, kad šiandien liksiu gyvas, o juo labiau kad lauksiu vaiko ir būsiu susižadėjęs su pačiu nešvankiausiu angelu. Bet štai esu gyvas. Štai mes mudu

Detaliau

Snap v1.4.1

Snap v1.4.1 2019 Gegužės 19d. apie SNAP tikslas - suburti fotografus ir medijų srities atstovus į vieną vietą, kurioje įgytų naujos informacijos, patirties, bendraminčių būryje. Informuoti žmones apie šiuo metu -

Detaliau

Pusiau laukinis

Pusiau laukinis Pusiau laukinis Sally Green Pusiau laukinis Iš anglų kalbos vertė Ina Rosenaitė baltos lankos Skiriu Indžiui Turinys pirma dalis: raudona 13 nauja diena 15 laukimas 22 mudu su analiza 33 temsta 41 nelaukiu

Detaliau

PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJ

PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJ PATVIRTINTA Varėnos rajono visuomenės sveikatos biuro direktoriaus 2019 m. sausio 15 d. įsakymu Nr. V- 6 MOKINIŲ SVEIKATOS UGDYMO KONKURSO VARĖNOS RAJONO SVEIKIAUSIA MOKYKLA N U O S T A T A I 1. KONKURSO

Detaliau

PIRAMIDĖ yra atskira biliardo šaka, turinti savo taisykles ir biliardo įrangos reikalavimus. Vyksta oficialios šių ţaidimų varţybos: 1. LAISVOJI PIRAM

PIRAMIDĖ yra atskira biliardo šaka, turinti savo taisykles ir biliardo įrangos reikalavimus. Vyksta oficialios šių ţaidimų varţybos: 1. LAISVOJI PIRAM PIRAMIDĖ yra atskira biliardo šaka, turinti savo taisykles ir biliardo įrangos reikalavimus. Vyksta oficialios šių ţaidimų varţybos: 1. LAISVOJI PIRAMIDĖ 2. KOMBINUOTA PIRAMIDĖ 3. DINAMIŠKOJI PIRAMIDĖ

Detaliau