Antra dalis. Veido paslapčių atskleidimas 9. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių Dabar leiskite man supažindinti jus su antakiais. Nusistebėsite, kiek

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "Antra dalis. Veido paslapčių atskleidimas 9. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių Dabar leiskite man supažindinti jus su antakiais. Nusistebėsite, kiek"

Transkriptas

1

2 Antra dalis. Veido paslapčių atskleidimas 9. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių Dabar leiskite man supažindinti jus su antakiais. Nusistebėsite, kiek informacijos teikia veido tyrėjui šis bruožas. Trumpai žvilgtelėjęs į antakius patyręs veido aiškintojas gali pasakyti apie asmens mąstymo ypatumus ne mažiau nei keletą valandų šnekučiavęsis su juo apie nereikšmingus dalykus. Mat veido tyrėjui apie mąstymo modelius byloja kaip tik šis veido bruožas. Neužmirškite, kad antakiai, kaip ir bet kuris kitas nepaprastas veido bruožas, gali būti apibūdinami pagal ne vieną kategoriją. Pirmoji kategorija, pagal kurią tirsime antakius, yra plaukelių pasiskirstymas. Plaukelių pasiskirstymas Plaukelių pasiskirstymas antakiuose yra nepaprastai iškalbinga ypatybė. Kad ją įvertintumėte, žvilgsnį veskite nuo antakio galo prie nosies link ausies. Nagrinėkite vieną antakį vienu metu, nes kairys ir dešinys gali skirtis. Pradedančiojo antakiai prie nosies tankesni, nuo jos tolstant retėja. Antakio gale matyti tik reti plaukeliai arba jų gali visai nelikti. Pažvelkite į Garį iš mūsų pavyzdžiais parinktų veikėjų. Baigiančiojo antakių plaukeliai išdėstyti priešingai. Nesvarbu, koks antakio tankumas prie nosies, artėjant prie ausies jų gausėja. Pažvelkite į Metą.

3 80 Veido studija Lygių antakių plaukeliai išsidėstę vienodai tankiai, pavyzdžiui, kaip Vaivos. Patarimas: vienu metu nagrinėkite vieną antakį, nes to paties asmens antro antakio plaukai gali būti pasiskirstę kitaip. Pavyzdžiui, iš šios Avos nuotraukos sunku pasakyti, kaip baigiasi jos dešinys antakis. Jeigu į tokį veidą kaip Avos žiūrėsite realiame gyvenime, paprašykite kilstelėti nuo kaktos plaukus arba apie tą antakį nedarykite jokių išvadų. Tik nesiremkite prielaida, kad abu antakiai vienodi. Kartais šukuosena, kepure ar tam tikru kampu prieš fotoaparatą pasukus veidą kaip tik slepiama asimetrija. Tačiau jūs, nauja galia apdovanotas skaitytojau, jau per daug žinote, kad jus apkvailintų! O kas, jei antakiai tankūs arba reti? Antakių tankis jau kita kategorija. O jei antakiai išlenkti? Pala, tai dar kita kategorija antakių forma. Tik jokios reikšmės neturi tai, ar jie tamsūs, ar šviesūs, čia jau kalba baigta. Juk prisimenate, skaitymo iš veido paslaptims spalvos reikšmės neturi. Taigi kilstelėkite veidrodėlį, mielas skaitytojau. Neužmirškite žvelgti tiesiai. Ką galite pasakyti apie antakių plaukelių pasiskirstymą? Antakių plaukelių pasiskirstymo aiškinimas Ši skaitymo iš veido kategorija apibūdina asmens elgesį su detalėmis. Kiekvieno antakio fizinis piešinys atitinka elgesio modelį. Pradedančiojo antakiai rodo talentą pradėti naujus projektus, tą ypatingą entuziazmą, kurio reikia įsitraukiant į naujus darbus. Su šiuo talentu susijęs pavojus įpusėjus darbą prarasti susidomėjimą juo. Kol gyvenimas išmokys jus suderinti kūrybiškumo troškimą su pastovumu, be kurio tikrovėje sunku ką nors pasiekti, veikiausiai dėsis tokie štai dalykai: Jeigu jūsų antakiai išretėja maždaug nuo pusės ilgio, kaip Fredo kairys antakis, jūs veikiausiai prarasite susidomėjimą projektu jį įpusėję. Jeigu jūsų antakiai išretėja maždaug ties trimis ketvirčiais ilgio, kaip Antonio kairys antakis, tai veikiausiai atlikus tris ketvirčius darbo jis ims atrodyti toks nuobodus, kad jo tęsti nenorėsite. Jeigu jūsų antakiai ima retėti ties pirmu ketvirčiu, kaip Valeri (ir mano, jau minėjau, didžiam Timočio Maro siaubui), pradėtą darbą nebus lengva įgyvendinti.

4 9 skyrius. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių 81 Kodėl tad prarandamas pagreitis? Juk, žiūrint teigiamai, žmonės, kurių antakiai kaip pradedančiojo, pasiūlo daugiau naujų sumanymų, idėjų, nei turintys kitų tipų antakius. Bet kai jau pastūmėja savo projektą tiek, kad mato, kur jis krypsta, tikriausiai ima nuobodžiauti. Kūrybingumas skatina imtis kito jau laukiančio sumanymo. Žmonės su tokiais svajotojų antakiais nėra patikimiausi, kai tenka pasirūpinti smulkmenomis, bet į juos verta atsigręžti ieškant įkvėpimo. Tačiau pradedančiojo antakių savininkai pajėgūs šį sunkumą įveikti. Tiesiog jiems reikėtų padėti daugiau pastangų, kad užbaigtų savo sumanymus. Arba jie galėtų savo projektą kam nors perleisti užbaigti. Nieko baisaus, jei kartais kiekviena projekto smulkmena ir nebus padaryta pagal aukščiausius kriterijus. Baigiančiojo antakiai reiškia talentą tobulai užbaigti darbą pasirūpinant visomis detalėmis. Kuo daugiau laiko skiriate savo projektui, tuo daugiau smulkmenų veikiausiai panorėsite patobulinti. Tad ar kartais nevarote pats savęs iš proto kaip užbaigti darbo neįstengiąs tobulybės siekėjas? Taip, kaip tik taip. Kita bėda gali būti jūsų polinkis atidėlioti. Turiu galvoje ne visas atidėliojimo formas, nes jų esama be galo daug. Žmonėms su baigiančiojo antakiais būdingas nepaslankumas. Jie nenori imtis naujo projekto. Kodėl taip yra? Asmenybės su baigiančiojo antakiais žino, ko nori. Galite iškart nusiteikti, kad su jais bendradarbiaudamas bet kaip ir kuo greičiau darbo nepadarysite. Vienas mano pažįstamas su baigiančiojo antakiais trejetą metų ruošėsi sutvarkyti miegamojo spintą. Darbą jis atliko per šešias valandas. Suprantama, tobulai. Lygūs antakiai. Paskutinio šios kategorijos varianto tikrai neliks nepastebėjęs tas, kurio lygūs antakiai. Pavyzdžiui, Vaivos. Jeigu jūsų antakių plaukeliai vienodai pasiskirstę per visą ilgį, tikriausiai žinote kodėl: jūs visomis detalėmis pasirūpinate nepriekaištingai. Lygių antakių savininkui darbai klostosi nepaprastai sklandžiai. Suformuluojate idėją, ją išskleidžiate, užlyginate bet kokius trūkumus. Nieko čia baisaus, pagalvojate. Viskas pataisoma. Suprantama, šioje amžino mokymosi planetoje sunku išvengti spąstų. Tad turėkite galvoje ir nedidelį išbandymą, kuris kartais gali tykoti ten, kur gyvenime viskas klostosi lengviausiai. Bet tai tik nedidelė problemėlė, gal pasakytume, nišos problema, tad nepanikuokime.

5 82 Veido studija Na, gerai, štai ta jūsų problemėlė: jums trūksta tolerancijos kitiems žmonėms. Ir nesvarbu kontekstas, šios bėdos dinamika standartinė. Svarstote, kas yra tiems kitiems žmonėms? Kodėl jiems nesiseka tai, kas mums atrodo vieni juokai? Pavyzdžiui, jeigu jūsų antakiai vienodai tankūs per visą ilgį, jums visai paprasta užbaigti savo darbą iki smulkmenų. Tad galbūt manysite, kad tai lygiai taip paprasta ir visiems kitiems. Nuolat girdėsis jūsų bambėjimas: Na ir kas yra tai tingiai apsileidėlei Valeri? Ar ji kokia kvaištelėjusi, ar ką? O gal: Nesuprantu, kaip tas Metas vis užsiknisa su smulkmenomis? Juk suaugęs žmogus, atrodo, vienas du padarytų ir čiuožtų toliau kaip aš. Tad taip ir burbate be paliovos... O tai jau pakantumo kitiems žmonėms stoka. Kodėl kiti gyvenime nepritaiko jūsų talentų? Todėl, kad jie užsiėmę taikydami savus. Gal norėtumėte sužinoti, kaip išvengti šios lygių antakių savininko nepakantumo žmonijai bėdos? Užuot kritikavęs kitus už netikėlišką negebėjimą pasirūpinti smulkmenomis, įprasminkite savo turimą talentą. Tuomet, žiūrėkite, nusimetęs kritikos naštą, imsite ir išmoksite sėkmingiau bendrauti su žmonėmis. O dabar praktinis patarimas: nugalėkite drovumą Drovumo priežastys gali būti itin paslaptingos, nesuvaldomos. Ne visas jas įveiksime skaitymu iš veido, tačiau pabandykime jų tiesiog išvengti. Perskaitykite skyrių apie antakių plaukelių pasiskirstymą ir su skirtingų antakių savininkais šnekėkitės jų kalba. Tarkime, jūs su nauju bičiuliu (iš mūsų veikėjų grupės) traukiate į miesto centrą. Praeinate statybų aikštelę. Atsižvelgdama į bičiulio antakių tipą siūlau pokalbį pradėti taip: Į bičiulį, kurio antakiai kaip pradedančiojo, kaip antai Valeri iš mūsų veikėjų, galite kreiptis: Na ir darbelio čia. Kaip manai, ar jie kada nors pabaigs? Į draugą su baigiančiojo antakiais, kaip Meto, galite kreiptis: Gerbiu žmones, kurie tokiame darbe sugeba užbaigti viską iki smulkmenos, o tu?

6 9 skyrius. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių 83 Žmogui, kurio vienodo tankio antakiai, pavyzdžiui, kaip Vaivos, galima pasakyti: Tikiuosi, kad šios netvarkos vadovai pabaigę ras žmonių, pajėgsiančių sutvarkyti aplinką. Ar matei, kiek mažai žmonių dorai atlieka darbą iki galo? Požiūris, ir ne tik į antakius Sveikinu, įveikėte pirmą kategoriją. Tokios pat sekos laikysimės ir toliau interpretuodami veido bruožus: 1. Išsiaiškinkite konkretaus bruožo variantus. 2. Pažiūrėkite pavyzdžius iš parinktų veikėjų grupės. 3. Patikrinkite, ką matote veidrodyje. 4. Išmokite kiekvieną iš galimų pasirinkimų paaiškinti. 5. Pagalvokite, ar tai tinka ir jums. 6. Mums aptarus naują kategoriją, pavyzdžių pasidairykite tikrame gyvenime. Laiko turite pakankamai. Juk tai daryti galite visą gyvenimą. Be galo paprasta! Tik dar trumpai stabtelėkime ir viena kita smulkmena praplėskime jūsų požiūrį. Tai suteiks jums, kaip veido tyrėjui, ypatingo pastabumo. Ar tiesiai žvelgiate į save? Praverstų pasitikrinti, ar tinkamai taikote metodiką. Ar jau įpratote skaitydamas iš veido žiūrėti tiesiai? Išmėginkite štai tokį pratimą, kad pajustumėte tai, ką turiu galvoje sakydama, jog veido tyrėjas turėtų veidrodį laikyti tiesiai. Reikės jūsų ir patikimo draugo, žinoma, rankoje laikomo veidrodėlio. Tačiau jei neketinate tam skirti kelių minučių, tai paprašysiu praleisti tolesnius nurodymus ir iškart imtis skyrelio Atskirkite kairę veido pusę nuo dešiniosios. Šios technikos rezultatai bus geri tik atlikus visus žingsnelius. Paskaitymas prabėgomis gali sugadinti tobulą techniką. Na, tai ar pasiruošęs eksperimentui, naujasis veido tyrėjau? Nuosekliai perskaitykite visus žingsnelius. Juos atlikdamas prireikus žvilgtelėkite į nurodymus:

7 84 Veido studija 1. Garsiai ištarkite: Aš save gerbiu. 2. Užsimerkite. Giliai įkvėpkite, paskui kvėpuokite normaliai. Žodžiais nusakykite savo savijautą. Atsimerkite. 3. Veidrodėlį pasidėkite ant šlaunų. Žiūrėkite į save iš aukštai tiesiogine žodžio prasme. Pakartokite pirmą žingsnį. Vėl pažvelkite į save iš aukštai. Pakartokite antrą žingsnį. 4. Iškelkite veidrodėlį aukščiau. Paverskite aukštyn veidą. Toks žiūrėjimo kampas įdomus tuo, kad matote savo smakrą, tačiau kaklo tiesiai po smakru visai nematyti. Man tai atrodo stačiai juokinga. 5. Neskubėdamas pažvelkite į save iš apačios. Pakartokite pirmą žingsnį. Vėl pažvelkite į save iš apačios. Pakartokite antrą žingsnį. 6. Pakelkite veidrodėlį taip, kad į save žvelgtumėte tiesiai. Gerai pažiūrėkite. Pakartokite pirmą žingsnį. Dar kartą pažvelkite į save vis taip pat laikydamas veidrodėlį. Pakartokite antrą žingsnį. 7. Atsimerkite. Technikos tikrinimo pratimas baigtas. Na, tai ką išmokote, nauja galia apdovanotas skaitytojau? Gal šį tą jums pasakė net jūsų paties balso tonas? Atsižvelgiant į fizinę padėtį, net tie patys kartojami žodžiai, pavyzdžiui, aš save gerbiu, galėjo nuskambėti skirtingai. Vidinis jūsų įvaizdis galėjo pasikeisti. Fiziniame kūne galėjo rastis skirtingos pajautos. Kiekvienas mūsų kitokia kalba išreiškiame giluminį savęs suvokimą. Ar kalbant vidine jūsų kalba, atsižvelgiant į veidrodžio kampą, nesikeitė giluminiai suvokimai? Kurią padėtį pajutote kaip tinkamesnę, užtikrinančią asmenybės vientisumą? Kaip pasuktas veidrodėlis suteikė aiškesnį jūsų paties atvaizdą? Į nuotraukas irgi žiūrėkite tiesiai Dabar, kai įsitikinome, kuris žiūrėjimo į veidą kampas tikslesnis, aptarkime ir dar šį tą. Kai skaitote žmonių veidus iš nuotraukų, jas laikykite tiesiai. Išeitį visuomet galima rasti. Kilstelėkite kompiuterio ekraną, pakelkite aukščiau knygą ar skaitymo prietaisą. Padarykite, kas reikalinga, veido

8 9 skyrius. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių 85 tyrėjau, kad veido vaizdas atsidurtų tiesiai prieš jus. Žvelgti į žmones iš viršaus tikrai negražu. O laužti kaklą aukštyn, stengiantis pažvelgti į juos iš apačios, irgi nedera. Tiek žiūrint iš apačios, tiek iš viršaus matomi veido bruožai iškreipiami. Tai gali iškreipti ir atskleidžiamas paslaptis. Štai į ankstesnį panašus eksperimentas, kuris padės jums aiškinti veido bruožus iš nuotraukų. Šis pratimas irgi pareikalaus vos kelių minučių. Ar pasiruošęs jas paskirti tam, kad išsiugdytumėte geresnius veido tyrėjo įpročius? Viliuosi, taip. Tačiau jeigu nusiteikęs veikiau slysti paviršiumi, tada praverskite iki skirsnelio Atskirkite kairę veido pusę nuo dešiniosios. Padėkite į šalį ir šiuos nurodymus, perskaitysite juos, kai būsite pasiruošęs iš tiesų to imtis. Ir šį eksperimentą atlikdamas nuosekliai perskaitykite visus žingsnelius. Juos atlikdamas prireikus žvilgtelėkite į nurodymus. Pasirinkite nuotrauką, kurioje aiškiai matyti kieno nors veidas. Gal net ir tą dailią didžiulę Avos nuotrauką, jei turite šios knygos kopiją. Aš irgi pavyzdžiu pasirinkau Avą. Taigi: 1. Garsiai ištarkite: Žmones gerbiu taip, kaip noriu, kad jie mane gerbtų. 2. Užsimerkite. Giliai įkvėpkite, paskui kvėpuokite normaliai. Žodžiais nusakykite savo savijautą. Atsimerkite. 3. Avos nuotrauką pasidėkite ant šlaunų. Pažvelkite į ją iš aukštai tiesiogine žodžio prasme. 4. Atkreipkite dėmesį į kurį nors iš jos fizinio veido bruožų. Paskui į kitą bruožą. Tada pamatykite trečią. Nors dar neišmokote jų paaiškinti, niekas netrukdo jų pamatyti! Paskui pakartokite antrą žingsnį. 5. Pakelkite Avos nuotrauką aukščiau. Ištempkite kaklą, kol aiškiai įžiūrėsite jos atvaizdą. Smakrą teks pakelti ir galvą atversti panašiai kaip ankstesnio pratimo penktame žingsnyje. 6. Ilgokai žiūrėkite į Avą iš apačios. Žiūrėkite tiek, kol išvysite tris tuos pačius veido bruožus, kuriuos jau matėte pirmiau. Pakartokite antrą žingsnį. 7. Laikykite Avos nuotrauką lygiai ir žvelkite į jos veidą stačiu kampu. Pakartokite antrą žingsnį. 8. Atsimerkite. Technikos tikrinimo pratimas baigtas.

9 86 Veido studija Naujasis veido skaitytojau, ką pastebėjote šį sykį? Argi veidas neatrodo natūraliau žvelgiant į jį tiesiai? Ar toks žvilgsnis nėra pagarbesnis? Ačiū, kad nepagailėjote laiko šiam pratimui atlikti. Nuo šiol gerai pagalvosite prieš žvelgdamas į žmogų iš aukščiau ar žemiau. Pasirinkta padėtis, be abejonės, smarkiai nulems veido tyrimo rezultatų tikslumą. O jei žmogus gerokai už jus aukštesnis ar žemesnis? Nuo tokio asmens pasitraukite kiek tolėliau. Nereikės taip smarkiai kelti galvos. Arba susitarkite, kad aiškinant veido bruožus abu sėdėsite. Tiek popierines nuotraukas, tiek atvaizdus elektroniniuose prietaisuose lengviausia laikyti reikiamoje tiesioje padėtyje. Tad prasmingas ketinimas ir garbingas tiesus žvilgsnis į atvaizdą viena iš tų paslapčių, kurios užtikrins sėkmingesnį veido paslapčių aiškinimą. Tai padės jums pagarbiai protu, kūnu ir dvasia įsijausti į veido skaitymą atskleidžiant asmens charakterį. Atskirkite kairę veido pusę nuo dešiniosios Jau žinote, kaip svarbu skaitant iš veido vienu metu sutelkti dėmesį į vieną jo pusę. Tai aptarėme ketvirtame skyriuje. Dabar panagrinėkime išsamiau. Dalykiniams tikslams skaitykite dešinę veido pusę. Kairė pusė padės perskaityti šio žmogaus santykių su kitais paslaptis. Prisiminkime antakių plaukelių pasiskirstymą. Galbūt jūsų antakiai skirtingi? Šio požymio nematome mūsų veikėjų grupėje (gal išskyrus Avą ir profiliu parodytus asmenis). Tačiau gali būti, kad jūs ar tas, kurio veidą nagrinėjate, apdovanoti kaip tik tokiais antakiais. Ar dėl asimetrijos žmogus tampa keistas, bjaurus ar nenormalus? Ne, visai ne. Tačiau ji veikiausiai įspėja apie viešo ir privataus žmogaus gyvenimo aspektų skirtumus. Branginkite šią informaciją. Visuomeninių ir asmeninių vaidmenų skirtumai rodo žmogaus gilumą. Kai kiekvienų santykių intymioji pusė išverčiama į išorę, tada visus juos tik ir galima pavadinti paviršutiniškais. Iš tiesų formaliems ir asmeniniams žmonių santykiams dažnai būdingi reikšmingi skirtumai. Asmeninio stiliaus ypatumai turi fizinius atitikmenis. Juos pastebėsite nagrinėdamas veidą, pavyzdžiui:

10 9 skyrius. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių 87 Jei dešinys antakis yra baigiančiojo kategorijos, toks asmeninis stilius apibūdina darbinę veiklą ir tai, kaip jis susipažįsta su kitais visuomeninėje aplinkoje. Jei kairys antakis yra pradedančiojo kategorijos, toks asmeninis stilius apibūdina artimus santykius su žmonėmis, o tai jau visai kitas gyvenimo kontekstas. Tad ar keista, kad veido tyrėjas turi mokėti atskirti kairę pusę nuo dešinės? Tačiau tai padaryti gali būti sunkiau, nei atrodo. Pagalvokite, ar žiūrint į veidrodį dešinė veido pusė matysis dešinėje veidrodžio pusėje? Ar kairė veido pusė atsispindės kairėje pusėje? Regis, paprasta. Iš tiesų ne visai. Veidrodžiai krečia keistus pokštus. Jokia kita gyvenimo situacija nepadeda taip aiškiai atskirti kairės ir dešinės veido pusių. Juk veidrodis sukeičia puses. Aišku, nusiskusti dėl to lengviau, kaip ir pasidažyti lūpas. Ir jokioje kitoje gyvenimo situacijoje dešinė jūsų pusė negalėtų taip tiksliai sutapti su kito asmens veido dešine puse. Nebent tas žmogus stovėtų šalia jūsų ir žiūrėtų į veidrodį. Dar kartą susipažinkite su Fredu Fredas padės jums pasijusti drąsiau atskiriant kairę pusę nuo dešinės. Štai jo veidas visu gražumu. Fredas realiame gyvenime

11 88 Veido studija Tačiau ar veidrodyje Fredas mato tokį savo veido atvaizdą? Ne, jis mato štai ką: Fredo atvaizdas veidrodyje Tarp kita ko, nedideli Fredo apykaklės skirtumai iš abiejų kaklo pusių padeda jums tinkamai nukreipti žvilgsnį. Kaip apdairiai vyrukas pasielgė taip apsirengdamas, tiesa? Subtilesnė asimetrija Dėl nosies pakrypimo Fredo veidui būdinga ryški asimetrija. Tačiau net ir dėl subtilesnės asimetrijos atvaizdas veidrodyje gali atrodyti gana skirtingas nuo veido, kurį mato visi, išskyrus žvelgiantysis į veidrodį. Klifas realiame gyvenime

12 9 skyrius. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių 89 Na, pažiūrėkime į Klifą. Jo veido asimetriją visų pirma lemia dešinys antakis ir dešinė akis. Dešinėje veido pusėje jie yra truputėlį aukščiau nei kairėje. Klifo burnos dešinys kamputis irgi aukščiau už kairįjį. Palyginkite. O štai kaip Klifas tariasi atrodąs matydamas savo atvaizdą veidrodyje: Klifo atvaizdas veidrodyje Kaip aiškiau pamatyti veido asimetriją Jums, naujasis veido tyrėjau, prireiks tik stačiakampio veidrodėlio ir galvos nuotraukos. 1. Nuotrauką lygiai padėkite ant stalo. 2. Ilgesnį veidrodėlio kraštą pridėkite prie nosies vidurio nuotraukoje. 3. Veidrodėlį pakreipkite 90 kampu. 4. Tada žiūrėkite, kol pataikysite tokį matymo kampą, kai matysis dvi kairės arba dvi dešinės pusės sykiu. Arba galima pasinaudoti Photoshop kompiuterine programa. Kaip tik tai ir padarė kompiuterinės grafikos specialistė Melani Mateson (Melanie Matheson): ji parodė, kokie reikšmingi gali tapti krūvon sutelkti subtilūs skirtumėliai. Pirmiausia pažvelkime, kaip Oliveris atrodo tikrovėje. Paprasta galvos nuotrauka, toks mielas vaikinas. Veidas gana simetriškas.

13 90 Veido studija Oliveris realiame gyvenime Tačiau Oliverio veido kairė ir dešinė pusės mažumėlę skiriasi. Štai tie skirtumai: tankesnis dešinys antakis, dešinė akis arčiau nosies, raukšlelės kaktoje tik kairėje pusėje. Bet vis viena, koks dailus vaikinas! Ši asimetrija ne tik kalba apie jo sielos dovanas, ji parodo ir skirtingą asmens elgesio su svetimais ir draugais stilių. Man regis, ši subtili asimetrija Oliverio veidui suteikia žmogiškumo. Tai tarsi skirtumas tarp dainininko, kuris dainuoja pats, ir tobulo Auto-Tune atlikimo. Tad veido asimetrija tyrėjui be galo reikšminga. Tikrai verta pasistengti ją įžvelgti. Norėdama padėti įvertinti skirtumą pateikiu keletą kontrastingų atvaizdų, kurie pravers jums lavinant veido tyrėjo akį. Photoshop taikomąja programa profesionalė Melani sugebėjo nukirpti pusę nufotografuoto veido, nukopijuoti jį kaip veidrodinį atvaizdą ir sudėti dvi puses draugėn, kad atrodytų it vienas veidas. Veidotyrininkais nesantys asmenys užglaisto nedidelius skirtumus tarp dešinės ir kairės pusių. Bet ar tie skirtumai tikrai tokie nereikšmingi?

14 9 skyrius. Pradėkime nuo pradedančiojo antakių 91 Oliveris. Dvi DEŠINĖS veido pusės, sudėtos sykiu Oliveris. Dvi KAIRĖS veido pusės, sudėtos sykiu Sukeiskite puses Tikiuosi, jus įtikinau, naująja galia apdovanotas veido tyrėjau. Skaitant iš veido svarbu atskirti kairę veido pusę nuo dešiniosios. O štai mano mėgstamas triukas. Kai žvelgiate į nuotrauką ar šalia jūsų kambaryje esantį žmogų, nesiremkite prielaida, kad matote tą patį, ką žiūrint į veidrodį. Užuot taip manęs, sukeiskite puses. Atsistokite taip, tarsi ketintumėte paspausti tam žmogui ranką. Ranką paspausti juk jau esate įgudęs, tad greitai susiorientuosite, kaip elgtis. Jūsų dešinė ranka lengvai pakyla prie kito žmogaus dešiniosios.

15 92 Veido studija O dabar šiek tiek abstrakčiau: jūsų žvilgsnis irgi pakyla ir sminga į atitinkamą veido pusę. Tad visa ta daugelio metų praktika spaudžiant ranką labai jums pravers kaip veido tyrėjui atskiriant dešinę pusę nuo kairiosios. Taigi apibendrinkime, gudrusis skaitytojau: kairė ir dešinė pusės turi savo prasmes. Stabtelėkite, įsižiūrėkite į kiekvieną veido pusę. Nereikėtų sakyti, kad pirma jūsų pamatyta pusė jau viską pasako apie žmogų. Taigi, kai žiūrite į žmogaus veidą ir aiškinate jį kaip veidotyrininkas, jei žiūrite ne į veidrodį, neužmirškite mintyse sukeisti pusių. Taip tinkamai įžiūrėsite kairės ir dešinės pusių skirtumus.

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, kai naudojasi socialiniais tinklais. Dalyviai gebės

Detaliau

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas:

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: 2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: ggrazinak@gmail.com TOLERANCIJOS DIENAI SKIRTAS SPECIALUS NUMERIS

Detaliau

VILNIAUS R. PABERŽĖS ŠV. STANISLAVO KOSTKOS GIMNAZIJOS 2, 4, 6 IR 8 KLASĖS MOKINIŲ MOKYMOSI PASIEKIMŲ VERTINIMO PANAUDOJANT DIAGNOSTINIUS IR STANDARTI

VILNIAUS R. PABERŽĖS ŠV. STANISLAVO KOSTKOS GIMNAZIJOS 2, 4, 6 IR 8 KLASĖS MOKINIŲ MOKYMOSI PASIEKIMŲ VERTINIMO PANAUDOJANT DIAGNOSTINIUS IR STANDARTI VILNIAUS R. PABERŽĖS ŠV. STANISLAVO KOSTKOS GIMNAZIJOS 2, 4, 6 IR 8 KLASĖS MOKINIŲ MOKYMOSI PASIEKIMŲ VERTINIMO PANAUDOJANT DIAGNOSTINIUS IR STANDARTIZUOTUS VERTINIMO ĮRANKIUS ATASKAITOS PRIEDAS MOKYKLOMS,

Detaliau

Svetlana Buinovskaitė (Motyvacinis laiškas ir gyvenimo aprašymas).pdf

Svetlana Buinovskaitė (Motyvacinis laiškas ir gyvenimo aprašymas).pdf Gyvenimo aprašymas Asmeninė informacija Vardas, pavardė: Svetlana Buinovskaitė Gimimo data: 1997-12-07 Gyv. vieta: Paluknys, Trakų raj. Kontaktai: +3706 749 3 753, s.buinovskaite@gmail.com Išsilavinimas

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai Hiperaktyvus vaikas Hiperaktyvus vaikas pastoviai aktyvus, impulsyvus, jo judesiai gali būti chaotiški. Jis visada nerimsta sėdėdamas, daug kalba, dažnai neužbaigia pradėtų darbų, pamiršta įsipareigojimus,

Detaliau

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį mokymą(si) ar net jį išbandę. Jis taikomas ne tik išsivysčiusiose

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Naujosios (Z) kartos vaikai Sociologija. Kartų teorijos 1955-1965 1966-1976 1977-1994 1995-2012 Kūdikių bumo II karta X karta Y karta Z karta Šiuo metu mūsų visuomenėje susiformavę gyvena 4 kartos. Kiekviena

Detaliau

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo PYKINTI! Tiktai kad nuo to buvo labai GERA! Jaučiausi

Detaliau

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI 1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI JAUDINĘS. Labiau jis nesijaudintų net tuomet, jei jo

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KAIP FORMUOJAMASIS VERTINIMAS PADEDA SIEKTI INDIVIDUALIOS PAŽANGOS: REFLEKSIJA KOKYBĖS SIEKIANČIŲ MOKYKLŲ KLUBO KONFERENCIJA MOKINIŲ UGDYMO(SI) PASIEKIMAI. SAMPRATA IR SKATINIMO GALIMYBĖS Doc. dr. Viktorija

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

Klausymas Pamoka 38 Sritis ir tikslai: Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. Veikla 36 savaitę tikrinote, kaip

Klausymas Pamoka 38 Sritis ir tikslai: Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. Veikla 36 savaitę tikrinote, kaip Klausymas Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. 36 savaitę tikrinote, kaip vaikas naudoja savo žodžius ir kalbą su kitais šeimos nariais, norėdami užtikrinti, kad

Detaliau

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ir jaunesnio

Detaliau

Slide 1

Slide 1 UGDYMO PLĖTOTĖS CENTRAS PUBP struktūra. Vertinimo normos ugdymo procesui (pagrindiniam ugdymo koncentrui) 1 Kalbos kurso uždaviniai Kalbos vartojimo ugdymo mokymosi pasiekimai Kalbos sistemos pažinimo

Detaliau

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx Liaudiškas šokis Ričardo Tamučio choreografija A. Jonušo muzika PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/11/13 Pakeitimai padaryti po šokių kursų Saulės kultas liaudyje gyvavo visais

Detaliau

Briefvorlage

Briefvorlage Tėvų apklausa apie mokyklos veiklos kokybę Bendra ataskaita Bendra informacija apie šią apklausą Apklausos pabaigos data: 2013-10-13 Naudotas klausimynas: Tėvų apklausa apie mokyklos veiklos kokybę El.

Detaliau

VILNIAUS KOLEGIJA AGROTECHNOLOGIJ FAKULTETAS CHEMIJOS KATEDRA Tyrimas: STUDENTAI APIE KURSINĮ DARBĄ Dalykas: LABORATORIJ VEIKLA Tyrimą atliko lektorė:

VILNIAUS KOLEGIJA AGROTECHNOLOGIJ FAKULTETAS CHEMIJOS KATEDRA Tyrimas: STUDENTAI APIE KURSINĮ DARBĄ Dalykas: LABORATORIJ VEIKLA Tyrimą atliko lektorė: VILNIAUS KOLEGIJA AGROTECHNOLOGIJ FAKULTETAS CHEMIJOS KATEDRA Tyrimas: STUDENTAI APIE KURSINĮ DARBĄ Dalykas: LABORATORIJ VEIKLA Tyrimą atliko lektorė: Jolanta Jurkevičiūtė m. Tyrimo tikslas išsiaiškinti

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Kauno miesto savivaldybės kontrolieriaus 2018 m. rugpjūčio 7 d. įsakymu Nr. V-20 KAUNO MIESTO SAVIVALDYBĖS KONTROLĖS IR AUDITO TARNYBOS ETIKOS KODEKSAS I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Kauno miesto

Detaliau

Privalomai pasirenkamas istorijos modulis istorija aplink mus I dalis _suredaguotas_

Privalomai pasirenkamas istorijos modulis istorija aplink mus I dalis  _suredaguotas_ P R O J E K T A S VP1-2.2-ŠMM-04-V-01-001 MOKYMOSI KRYPTIES PASIRINKIMO GALIMYBIŲ DIDINIMAS 14-19 METŲ MOKINIAMS, II ETAPAS: GILESNIS MOKYMOSI DIFERENCIJAVIMAS IR INDIVIDUALIZAVIMAS, SIEKIANT UGDYMO KOKYBĖS,

Detaliau

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter 5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio terminatorius. Mudu a trodome taip. 6 7 Taip pat turiu

Detaliau

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon 9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefonas. Pats įkarštis mums, ligoniams, ir visam personalui.

Detaliau

PRIEDAI 199 G priedas. Skirtingų kartų elektroninių vartotojų portretai G.1 lentelė. Kūkikių bumo kartos elektroninio vartotojo portretas (sudaryta au

PRIEDAI 199 G priedas. Skirtingų kartų elektroninių vartotojų portretai G.1 lentelė. Kūkikių bumo kartos elektroninio vartotojo portretas (sudaryta au PRIEDAI 199 G priedas. Skirtingų kartų elektroninių vartotojų portretai G.1 lentelė. Kūkikių bumo kartos elektroninio vartotojo portretas (sudaryta autorės) Table G.1. Electronic customer profile of baby

Detaliau

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond Modulio Mokymosi, asmenybės pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respondente, Kviečiame Jus dalyvauti Lietuvos mokslo tarybos

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kauno Rokų vidurinė mokykla Neformalaus ugdymo poreikių 5-12 klasėse tyrimas Tyrimą atliko: pavaduotoja D. Klimavičienė psichologė A. Andriuškienė Tyrimo ataskaitą parengė: A. Andriuškienė 2013-05-21 Tyrimo

Detaliau

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek

Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek Trečiadienis, sausio 1 VAJE! Negi tikrai ketinu šitai padaryti? NEGALI BŪTI! Tai juk viso labo tik pokštas. Vis dėlto turiu prisipažinti, kad man šiek tiek neramu. Reikėtų rimtai apgalvoti savo veiksmų

Detaliau

TAUTINIŲ MAŽUMŲ APSAUGOS PAGRINDŲ KONVENCIJA

TAUTINIŲ MAŽUMŲ APSAUGOS PAGRINDŲ KONVENCIJA TAUTINIŲ MAŽUMŲ APSAUGOS PAGRINDŲ KONVENCIJA Europos Tarybos valstybės narės ir kitos šią tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvenciją pasirašiusios valstybės, manydamos, kad Europos Tarybos tikslas yra

Detaliau

Longse Wi-Fi kameros greito paleidimo instrukcija 1. Jums prireiks 1.1. Longse Wi-Fi kameros 1.2. Vaizdo stebėjimo kameros maitinimo šaltinio 1.3. UTP

Longse Wi-Fi kameros greito paleidimo instrukcija 1. Jums prireiks 1.1. Longse Wi-Fi kameros 1.2. Vaizdo stebėjimo kameros maitinimo šaltinio 1.3. UTP Longse Wi-Fi kameros greito paleidimo instrukcija 1. Jums prireiks 1.1. Longse Wi-Fi kameros 1.2. Vaizdo stebėjimo kameros maitinimo šaltinio 1.3. UTP RJ-45 interneto kabelio 1.4. Kompiuterio su prieiga

Detaliau

ĮSIVERTINIMO IR PAŽANGOS ATASKAITA M. M. (2018 M.) Įstaigos kodas Mokyklos pavadinimas Kauno Varpo gimnazija Savivaldybė Kauno m.

ĮSIVERTINIMO IR PAŽANGOS ATASKAITA M. M. (2018 M.) Įstaigos kodas Mokyklos pavadinimas Kauno Varpo gimnazija Savivaldybė Kauno m. ĮSIVERTINIMO IR PAŽANGOS ATASKAITA 2017 2018 M. M. (2018 M.) Įstaigos kodas 190138895 Mokyklos pavadinimas Kauno Varpo gimnazija Savivaldybė Kauno m. 1. Už kurį laikotarpį pateikiate ataskaitą? (pasirinkite)

Detaliau

Microsoft PowerPoint - Svietimo lyderyste- BMT,2012

Microsoft PowerPoint - Svietimo lyderyste- BMT,2012 Lyderystė vardan mokymosi Eglė Pranckūnienė Mokyklų tobulinimo centras 2012 02 29 Įsivertinimas Ką aš labiausiai vertinu savo darbe? Kokios profesinės karjeros aš siekiu? Kaip man to pasiekti? Kokios galėčiau

Detaliau

Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams

Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams. Taip pat dalyviai savo bendraamžių grupėje ištirs

Detaliau

MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi.

MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi. MOKINIŲ MINTYS PIRMĄ MOKSLO METŲ PAMOKĄ... Klasė Mokinių mintys 5 c Visada gėris nugali blogį. Gražiausi dalykai atsitinka, kai jų mažiausiai tikiesi. Mes tikim, kad kiekvieną dieną į mokyklą mus lydės

Detaliau

edupro.lt Ežero g Šiauliai Tel./faksas: (8 41) Mob VšĮ EDUKACINIAI PROJEKTAI įkurta 2010 metais, siekiant skatinti, pl

edupro.lt Ežero g Šiauliai Tel./faksas: (8 41) Mob VšĮ EDUKACINIAI PROJEKTAI įkurta 2010 metais, siekiant skatinti, pl edupro.lt Ežero g. 8-1 77141 Šiauliai Tel./faksas: (8 41) 552 469 Mob. 8 647 43544 VšĮ EDUKACINIAI PROJEKTAI įkurta 2010 metais, siekiant skatinti, plėtoti ir įgyvendinti mokymosi visą gyvenimą programos

Detaliau

PRITARTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos tarybos posėdyje 2014 m. rugpjūčio 25 d. protokolo Nr. 7 PATVIRTINTA Vilniaus r. Egliški

PRITARTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos tarybos posėdyje 2014 m. rugpjūčio 25 d. protokolo Nr. 7 PATVIRTINTA Vilniaus r. Egliški PRITARTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos tarybos posėdyje 2014 m. rugpjūčio 25 d. protokolo Nr. 7 PATVIRTINTA Vilniaus r. Egliškių šv. J. Bosko vidurinės mokyklos direktoriaus 2014

Detaliau

Skaitymas_ST2017_4kl.indb

Skaitymas_ST2017_4kl.indb 2017 NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS Vardas, Pavardė Klasė Mokinio kodas 4SKAITYMAS 4 KLASĖ Skaitymas Atidžiai perskaityk tekstą ir atlik užduotis. Šiandien Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos Vaikų skaitykloje

Detaliau

Photo Album

Photo Album Mokinio gabumų atskleidimas kryptingo meninio ugdymo procese Vilniaus Tuskulėnų vidurinėje Daiva Pilukienė Direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pradinių klasių mokytoja metodininkė Ingrida-Viktorija Umbrasaitė

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Rūta Davidonienė, Rasa Mikutienė, Ieva Ąžuolaitytė-Staneikienė. Asmeninio archyvo nuotr. Mes visos nešiojomės mintį apie paauglėms skirtus užsiėmimus, kurie būtų ne tik smagūs, bet ir naudingi. Likimas

Detaliau

Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ metinio veiklos vertinimo pokalbio su darbuotoju tvarkos aprašas

Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ metinio veiklos vertinimo pokalbio su darbuotoju tvarkos aprašas PATVIRTINTA Mažeikių r. Tirkšlių darželio Giliukas: Direktoriaus 2017 m. vasario 22 d. įsakymu Nr. V1-8 METINIO VEIKLOS VERTINIMO POKALBIO SU DARBUOTOJU TVARKOS APRAŠAS I. SKYRIUS ĮVADINĖ DALIS 1. Metinio

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bandžiusių nusižudyti merginų išgyvenimai Jolanta Jarmolovičiūtė IV Vilniaus traumų psichologijos konferencija 2013 m. kovo 22 d. Problemos aktualumas 1 pav. 0-19 metų amžiaus moterų mirtingumo nuo savižudybių

Detaliau

Projektas

Projektas PATVIRTINTA Kauno technologijos universiteto Lietuvos socialinių tyrimų centro Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos mokslo krypties doktorantūros komiteto 2019 m. gegužės 8 d. posėdžio nutarimu Nr.

Detaliau

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS

LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS LT LT KALBOS IŠŠŪKIŲ VADOVAS SLAPTIESIEMS AGENTAMS ĮVEIK VISUS 50+1 KALBOS IŠŠŪKIUS IR TAPK GERIAUSIU(-IA) AGENTU(-E) LABAS, AGENTE, kaip slaptasis(-oji) agentas(-ė), dirbantis(-i) tarptautiniu mastu,

Detaliau

Projektas

Projektas PATVIRTINTA Kauno technologijos universiteto Lietuvos socialinių tyrimų centro Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos mokslo krypties doktorantūros komiteto 2017 m. birželio 6 d. posėdžio nutarimu

Detaliau

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel 3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g.

Detaliau

Microsoft PowerPoint - 2.pptx

Microsoft PowerPoint - 2.pptx KAS LEMIA MOKINIŲ PASIEKIMUS? KAUNO MIESTO BENDROJO UGDYMO MOKYKLŲ IŠORINIO VERTINIMO REZULTATAI monika.bilotiene@nmva.smm.lt KAUNO M. VADOVŲ KONFERENCIJA 2016 08 29 Valstybinė švietimo 2013 2022 metų

Detaliau

VABALNINKO BALIO SRUOGOS GIMNAZIJA Vabalninko Balio Sruogos gimnazija K.Šakenio g. 12, Vabalninkas, Biržų raj. Tel. (8-450)

VABALNINKO BALIO SRUOGOS GIMNAZIJA Vabalninko Balio Sruogos gimnazija K.Šakenio g. 12, Vabalninkas, Biržų raj. Tel. (8-450) VABALNINKO BALIO SRUOGOS GIMNAZIJA Vabalninko Balio Sruogos gimnazija K.Šakenio g. 12, Vabalninkas, Biržų raj. Tel. (8-450) 54275 El.p.rastine@vabalninko.birzai.lm.lt. GIMNAZIJOS VEIKLOS KOKYBĖS ĮSIVERTINIMO

Detaliau

f25e5c28-5e20-4e4a-9362-ac1c5be1853c

f25e5c28-5e20-4e4a-9362-ac1c5be1853c PATVIRTINTA Kauno Pilėnų progimnazijos direktoriaus 2018 m. kovo 30 d. įsakymu Nr. V-55 KRIZIŲ VALDYMO KAUNO PILĖNŲ PROGIMNAZIJOJE REGLAMENTAS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Reglamentas dėl krizių valdymo

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Neformalusis vaikų švietimas ir formalųjį švietimą papildantis ugdymas: kas, kaip, kodėl? Švietimo, mokslo ir sporto ministerija 2019-04-30 Vilnius Pranešime vartojami trumpiniai NVŠ neformalusis vaikų

Detaliau

Birutė Kurgonienė Organizacijos lyderio kišeninis vadovas Patarimų ir instrukcijų knyga visais gyvenimo atvejais Vietoj įžangos 13 TURINYS I. ASMENYBĖ

Birutė Kurgonienė Organizacijos lyderio kišeninis vadovas Patarimų ir instrukcijų knyga visais gyvenimo atvejais Vietoj įžangos 13 TURINYS I. ASMENYBĖ Birutė Kurgonienė Organizacijos lyderio kišeninis vadovas Patarimų ir instrukcijų knyga visais gyvenimo atvejais Vietoj įžangos 13 TURINYS I. ASMENYBĖ IR TAUTA 15 Kur pasibaigia mano Aš" 16 Asmenybės saviugda

Detaliau

MOKSLO METŲ KELMĖS RAJONO UŽVENČIO ŠATRIJOS RAGANOS GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS UGDYMO PLANO I.BENDROS NUOSTATOS 1. Ugdymo planas reglamen

MOKSLO METŲ KELMĖS RAJONO UŽVENČIO ŠATRIJOS RAGANOS GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS UGDYMO PLANO I.BENDROS NUOSTATOS 1. Ugdymo planas reglamen 1 2018-2019 MOKSLO METŲ KELMĖS RAJONO UŽVENČIO ŠATRIJOS RAGANOS GIMNAZIJOS MUZIKOS SKYRIAUS UGDYMO PLANO I.BENDROS NUOSTATOS 1. Ugdymo planas reglamentuoja pradinio ir pagrindinio muzikinio formalųjį švietimą

Detaliau

Slide 1

Slide 1 EKOLOGINIS UGDYMAS ĮGYVENDINANT GAMTOSAUGINIŲ MOKYKLŲ PROGRAMĄ MAŽEIKIŲ R. TIRKŠLIŲ DARŽELYJE GILIUKAS 2013 Kiekviena pradžia yra sunki, kad ir ką bepradėtumei, pirmieji žingsniai visad būna nedrąsiausi,

Detaliau

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas Tyrimo rezultatai Parengė: Valstybinio psichikos sveikatos Priklausomybės ligų skyriaus Vyriausioji specialistė Lina Ignatavičiūtė 1 Turinys 1. Tiriamųjų tam tikrų alkoholinių gėrimų vartojimo dažnio vertinimas...

Detaliau

VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurio

VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurio VšĮ VAIKO LABUI 2013 METŲ VEIKLOS ATASKAITA Jau 12 metų dirbame siekdami padėti vaikams augti laimingais, stengdamiesi įtakoti ir kurti aplinką, kurioje vaikai jaustųsi emociškai saugūs. Mes tai nevyriausybinė

Detaliau

ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien top marškinėliai berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos ju

ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien top marškinėliai berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos ju ĮKVEPIANČIOS VELYKOS už mažiau, NEI TIKIESI Daugiau už mažiau...kasdien berniukams, su Mikio atvaizdu bei pilkos ir turkio spalvos juostomis, mergaitėms, su Ledo šalies motyvu, baltos arba rausvos spalvos,

Detaliau

VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ PROGRAMA

VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ PROGRAMA PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2007 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. ISAK-1790 VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ BENDROJI PROGRAMA MOKINIAMS, BESIMOKANTIEMS PAGAL VIDURINIO UGDYMO

Detaliau

Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir pris

Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir pris Mieloji, dar kartą sveikiname Tave įsigijus Šokoladas Sielai praktikų rinkinį Menas būti laiminga moterimi. Nuostabu, jog suradai mūsų puslapį ir prisijungei prie nuostabių, prabangių ir tobulėjančių moterų

Detaliau

ancija pagarba draugiškumas pagalba saugi mokykla pasitikėjim draugiškumas pagalba saugi mokykla pasitikėjimas draugiškumas s pagalba saugi mokykla pa

ancija pagarba draugiškumas pagalba saugi mokykla pasitikėjim draugiškumas pagalba saugi mokykla pasitikėjimas draugiškumas s pagalba saugi mokykla pa ancija pagarba draugiškumas pagalba saugi mokykla pasitikėjim draugiškumas pagalba saugi mokykla pasitikėjimas draugiškumas s pagalba saugi mokykla pasitikėjimas draugiškumas tolerancij mas draugiškumas

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Buvę JAV prezidentai ir jų verslo patirtis.flickr.com nuotr. Kai į JAV prezidento postą kandidatavęs respublikonas Mittas Romney pareiškė, kad kiekvienas šalies prezidentas turėtų būti įgijęs bent trejų

Detaliau

Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 mi

Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 mi Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 min. Socialinė 2 Dienos (pamokos) citatos aptarimas.

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIUS PAŽYMA DĖL STRAIPSNIO-INTE

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIUS PAŽYMA DĖL STRAIPSNIO-INTE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIUS PAŽYMA DĖL STRAIPSNIO-INTERVIU KULTŪRINIS ELITAS YRA UZURPAVĘS KULTŪRĄ IR ATSIRIBOJĘS

Detaliau

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I.

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Šie nuostatai reglamentuoja

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2012 m. gegužės 25 d. įsakymo Nr. V-91 (Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2013 m. gruodis 19 d. įsakymo Nr. V-270 redakcija) ASOCIACIJŲ

Detaliau

PATVIRTINTA Kauno lopšelio darželio Vaikystė direktoriaus 2015 m. spalio 26 d. įsakymu Nr. V-74 KAUNO LOPŠELIO DARŽELIO VAIKYSTĖ VAIZDO DUOMENŲ TVARKY

PATVIRTINTA Kauno lopšelio darželio Vaikystė direktoriaus 2015 m. spalio 26 d. įsakymu Nr. V-74 KAUNO LOPŠELIO DARŽELIO VAIKYSTĖ VAIZDO DUOMENŲ TVARKY PATVIRTINTA Kauno lopšelio darželio Vaikystė direktoriaus 2015 m. spalio 26 d. įsakymu Nr. V-74 KAUNO LOPŠELIO DARŽELIO VAIKYSTĖ VAIZDO DUOMENŲ TVARKYMO TAISYKLĖS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Vaizdo

Detaliau

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime. 2. 1 užduotis (1 priedas) Mokinukui per IT pamoką mokytoja uždavė užduotį surašyti IT sąvokas. Buvo bebaigiąs darbą, kai suskambo telefonas.

Detaliau

knygelė liet.indd

knygelė liet.indd SVEIKI ATVYKĘ Į VALSTYBĖS PAŽINIMO CENTRĄ! 2016 m. kovo 10 d. Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų ansamblyje atidaryto edukacinio centro vizija Lietuvos ateitimi tikintys ir ją aktyviai kuriantys, atsakomybę

Detaliau

PSICHOLOGINĖS TRAUMOS IR SAVIŽUDYBĖS SOCIOKULTŪRINIŲ POKYČIŲ KONTEKSTE

PSICHOLOGINĖS TRAUMOS IR SAVIŽUDYBĖS SOCIOKULTŪRINIŲ POKYČIŲ KONTEKSTE GYVENIMAS PO LŪŽIO Danutė Gailienė Vilniaus universitetas ISTORINIAI LŪŽIAI 1. 1940 m. Lietuva prarado nepriklausomybę 2. 1990 m. Lietuva atkūrė nepriklausomybę 3. Istoriniai lūžiai sukėlė kultūrines traumas

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakulteto dekano 2018 m. gruodžio 19 d. įsakymu Nr. V-100 VILNIAUS KOLEGIJA VERSLO VADYBOS FAKULTETAS PRAKTIKŲ ORGANIZAVIMO TVARKA I. BENDROSIOS NUOSTATOS

Detaliau

PATVIRTINTA Vyriausiojo gydytojo įsakymu Nr.55 LYGIŲ GALIMYBIŲ POLITIKOS ĮGYVENDINIMO IR VYKDYMO PRIEŽIŪROS TVARKA I SKYRIUS ĮVADAS 1. Vieš

PATVIRTINTA Vyriausiojo gydytojo įsakymu Nr.55 LYGIŲ GALIMYBIŲ POLITIKOS ĮGYVENDINIMO IR VYKDYMO PRIEŽIŪROS TVARKA I SKYRIUS ĮVADAS 1. Vieš PATVIRTINTA Vyriausiojo gydytojo 2017-12-05 įsakymu Nr.55 LYGIŲ GALIMYBIŲ POLITIKOS ĮGYVENDINIMO IR VYKDYMO PRIEŽIŪROS TVARKA I SKYRIUS ĮVADAS 1. Viešosios įstaigos Klaipėdos sveikatos priežiūros centro

Detaliau

Microsoft Word - PISKISVĮ18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology

Microsoft Word - PISKISVÄ®18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology Informacija asmenims, įsigyjantiems SUTPKIB INVL Technology išleistų nuosavybės vertybinių popierių, parengta pagal LR profesionaliesiems investuotojams skirtų subjektų įstatymo 18 straipsnio reikalavimus

Detaliau

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS Suvestinė redakcija nuo 2010-07-23 iki 2011-02-03 Įsakymas paskelbtas: Žin. 2007, Nr. 106-4364, i. k. 1072055ISAK000VA-66 VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS

Detaliau

aukciono nuostatai Nr.1

aukciono nuostatai Nr.1 PATVIRTINTA: UAB,,Trakų vandenys 2016-01-19 valdybos posėdžio Nr.1 nutarimu Nr.1.6.1 NEKILNOJAMOJO TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS 1.1 Šie nuostatai reglamentuoja UAB,,Trakų

Detaliau

UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento

UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų

Detaliau

Etninės kultūros olimpiada

Etninės kultūros olimpiada Lietuvos mokinių etninės kultūros olimpiada: galimybės ir perspektyvos Daiva Briedienė Klaipėda 2014 03 14 Apžvalga: dalykinės olimpiados, konkursai Olimpiadų yra apie 20: lietuvių kalbos, matematikos,

Detaliau

Psichologinis atsparumas: kaip jis ugdomas?

Psichologinis atsparumas: kaip jis ugdomas? Psichologinis atsparumas: kaip jis ugdomas? Gimnazijos psichologė Inga Jankauskienė 2017-12-06 Kas tai yra? Kas tas psichologinis atsparumas? Kokius žmones galima vadinti psichologiškai atspariais? Psichologinis

Detaliau

Alkoholis, jo poveikis paauglio organizmui ir elgesiui, vartojimo priežastys ir pasekmės Justinos Jurkšaitės (I e) nuotr.

Alkoholis, jo poveikis paauglio organizmui ir elgesiui, vartojimo priežastys ir pasekmės Justinos Jurkšaitės (I e) nuotr. Alkoholis, jo poveikis paauglio organizmui ir elgesiui, vartojimo priežastys ir pasekmės Justinos Jurkšaitės (I e) nuotr. Paauglystė svarbus gyvenimo laikotarpis, kuris tęsiasi nuo fizinio lytinio brendimo

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kartą viename dideliame mieste gyveno berniukas. Jis turėjo tėtį, mamą ir namelį medyje. Vieną dieną Povilo gyvenime atsirado lapė. O kai tavo gyvenime atsiranda lapė lauk visko. Jautri rašytojos Evelinos

Detaliau

David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas

David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) David Foenkinos (Davidas Foenkino; g m.) prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas prancūzų rašytojas, penkių romanų autorius. Nepaprastas lengvumas ir švelnumas, humoro ir gyvenimo tragizmo derinys D. Foenkinos kūrinius leidžia prilyginti oro bučiniams jie efemeriški, keliantys malonių

Detaliau

PATVIRTINTA valstybės įmonės „Regitra“ generalinio direktoriaus

PATVIRTINTA valstybės įmonės „Regitra“ generalinio direktoriaus Kandidato vardas ir pavardė Gimimo data Adresas Deklaracijos pasirašymo data 1 priedas Valstybės įmonės Regitra nepriklausomų Audito komiteto narių atrankos komisijai KANDIDATO Į VALSTYBĖS ĮMONĖS REGITRA

Detaliau

Hands-on exercise

Hands-on exercise Patvirtinamasis dokumentas 1 (4) 2017 m. gegužės 25 d. Praktinė užduotis Su sprendiniais 1 Turinys 1. Įvadas... 2 2. Instrukcijos... 2 2.1. Sutartiniai ženklai... 2 2.2. Užduoties etapai... 2 3. Užduoties

Detaliau

PROJEKTAS SUDERINTA Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas PATVIRTINTA Tytuvėnų g

PROJEKTAS SUDERINTA Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas PATVIRTINTA Tytuvėnų g PROJEKTAS SUDERINTA Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Stasys Jokubauskas PATVIRTINTA Tytuvėnų gimnazijos direktoriaus 2018-08-31 įsakymu Nr. V- TYTUVĖNŲ

Detaliau

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nusprendė pasidomėti tais mokytojais, kurie tik šiais mokslo metais prisijungė prie Butrimonių gimnazijos bendruomenės. Šįkart į mūsų akiratį pateko mažutė, sportiška,

Detaliau

Projektas

Projektas 1 PRIEDAS PATVIRTINTA Vytauto Didžiojo universiteto Menotyros mokslo krypties doktorantūros komiteto 2019 m. gegužės 28 d. posėdžio nutarimu Nr.1 ATVIRO KONKURSO Į MENOTYROS MOKSLO KRYPTIES DOKTORANTŪROS

Detaliau

INTERVIU CIKLAS DĖL PRAMONĖS 4.0 EKOSISTEMOS VYSTYMO PRIEMONIŲ KAS DALYVAVO? 20 6 apdirbamosios gamybos įmonių (t.y. 25 % Panevėžio regiono apdirbamos

INTERVIU CIKLAS DĖL PRAMONĖS 4.0 EKOSISTEMOS VYSTYMO PRIEMONIŲ KAS DALYVAVO? 20 6 apdirbamosios gamybos įmonių (t.y. 25 % Panevėžio regiono apdirbamos INTERVIU CIKLAS DĖL PRAMONĖS 4.0 EKOSISTEMOS VYSTYMO PRIEMONIŲ KAS DALYVAVO? 20 6 apdirbamosios gamybos įmonių (t.y. 25 % Panevėžio regiono apdirbamosios gamybos įmonių, kurių apyvarta > 2 mln. Eur) švietimo

Detaliau

Microsoft Word - Naudotojo gidas_aplikacijai_

Microsoft Word - Naudotojo gidas_aplikacijai_ Mokėjimų už automobilio stovėjimą, naudojantis programa m.parking išmaniuosiuose telefonuose, naudotojo gidas Puslapis 1 iš 10 Programa m.parking Vilniuje galima sumokėti vietinę rinkliavą tik už naudojimąsi

Detaliau

Kodas Nuotrauka Schema/ Nuotrauka Aprašymas M-ST1-LMDP Darbo stalas, 1400 x 700 x 740, su LMDP (laminuotos medžio drožlių plokštės) kojomis. Stalvirši

Kodas Nuotrauka Schema/ Nuotrauka Aprašymas M-ST1-LMDP Darbo stalas, 1400 x 700 x 740, su LMDP (laminuotos medžio drožlių plokštės) kojomis. Stalvirši Kodas Nuotrauka Schema/ Nuotrauka Aprašymas M-ST1-LMDP Darbo stalas, 1400 x 700 x 740, su LMDP (laminuotos medžio drožlių plokštės) kojomis. Stalviršis ir kojos 25 mm storio, briauna 2 mm PVC. Kaina 109

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Projektas NR. VP1-1.3-SADM-02-K-01-002 Palaipsnės praktinės socialinės integracijos modelio sukūrimas ir įgyvendinimas Asmenų, grįžusių iš įkalinimo įstaigų įdarbinimo teisinė ir psichologinė motyvacija

Detaliau

Kauno Veršvų vidurinės mokyklos įsivertinimo ataskaita 2015 m. Kauno Veršvų vidurinės mokyklos giluminiam vertinimui pasirinkti rodikliai m.

Kauno Veršvų vidurinės mokyklos įsivertinimo ataskaita 2015 m. Kauno Veršvų vidurinės mokyklos giluminiam vertinimui pasirinkti rodikliai m. Kauno Veršvų vidurinės mokyklos įsivertinimo ataskaita 2015 m. Kauno Veršvų vidurinės mokyklos giluminiam vertinimui pasirinkti rodikliai 2014-2015 m. m. Pasirinkti šie veiklos rodikliai Atsakingi KVA

Detaliau

2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas P

2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas P 2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas 4.1.1. Perspektyva ir bendruomenės susitarimai Vizijos bendrumas:

Detaliau

PATVIRTINTA Elektrėnų pradinės mokyklos direktoriaus 2011 m. rugpjūčio 22 d. įsakymu Nr. 1V 69 ELEKTRĖNŲ PRADINĖS MOKYKLOS MOKINIŲ PAŽANGOS IR PASIEKI

PATVIRTINTA Elektrėnų pradinės mokyklos direktoriaus 2011 m. rugpjūčio 22 d. įsakymu Nr. 1V 69 ELEKTRĖNŲ PRADINĖS MOKYKLOS MOKINIŲ PAŽANGOS IR PASIEKI PATVIRTINTA direktoriaus 2011 m. rugpjūčio 22 d. įsakymu Nr. 1V 69 ELEKTRĖNŲ PRADINĖS MOKYKLOS MOKINIŲ PAŽANGOS IR PASIEKIMŲ VERTINIMO TVARKA I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. (toliau mokyklos) mokinių pažangos

Detaliau

PATVIRTINTA Mykolo Romerio universiteto Rektoriaus 2014 m. birželio 2 d. įsakymu Nr.1I-291 MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO LAIKINOSIOS STUDIJŲ REZULTATŲ Į

PATVIRTINTA Mykolo Romerio universiteto Rektoriaus 2014 m. birželio 2 d. įsakymu Nr.1I-291 MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO LAIKINOSIOS STUDIJŲ REZULTATŲ Į PATVIRTINTA Mykolo Romerio universiteto Rektoriaus 2014 m. birželio 2 d. įsakymu Nr.1I-291 MYKOLO ROMERIO UNIVERSITETO LAIKINOSIOS STUDIJŲ REZULTATŲ ĮVERTINIMO PATIKROS TVARKA I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1.

Detaliau

litauisk Sveiki atvykę į Klepp mokyklą Informacinis lankstinukas užsienio kalba kalbančių mokinių tėvams /globėjams apie tėvų mokyklos bendradarbiavim

litauisk Sveiki atvykę į Klepp mokyklą Informacinis lankstinukas užsienio kalba kalbančių mokinių tėvams /globėjams apie tėvų mokyklos bendradarbiavim litauisk Sveiki atvykę į Klepp mokyklą Informacinis lankstinukas užsienio kalba kalbančių mokinių tėvams /globėjams apie tėvų mokyklos bendradarbiavimą Bendradarbiavimas šeima - mokykla Svarbi ugdymo sąlyga

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Baudžiamoji teisė Baudžiamoji teisė kas tai? Baudžiamoji teisė tai teisės šaka, kuri veikia tik tada, kai kitos teisės šakos nebeveikia. Kai civilinė teisė nebesugeba paveikti žmonių taip, kad jie gerbtų

Detaliau

NLF

NLF Mažiau galimybių turinčių asmenų socialinė įtrauktis į švietimą: prieinamumas, lygios galimybės, nediskriminavimas ~ 2017 11 29 Kas mes esame? Didžiausia skėtinė negalios organizacijas vienijanti asociacija

Detaliau

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel 1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel. +370 650 41 890 Dapkus@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Plotas

Detaliau

PATVIRTINTA ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Rektoriaus 2018 m. liepos 23 d. įsakymu Nr NAUDOJIMOSI ISM VADYBOS IR EKONOMIKOS UNIVERSI

PATVIRTINTA ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Rektoriaus 2018 m. liepos 23 d. įsakymu Nr NAUDOJIMOSI ISM VADYBOS IR EKONOMIKOS UNIVERSI PATVIRTINTA ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Rektoriaus 2018 m. liepos 23 d. įsakymu Nr. 01-07-63 NAUDOJIMOSI ISM VADYBOS IR EKONOMIKOS UNIVERSITETO BIBLIOTEKOS PASLAUGOMIS TAISYKLĖS I SKYRIUS BENDROSIOS

Detaliau

TAURAGĖS ŠALTINIO PROGIMNAZIJA Integruota anglų-vokiečių kalbų pamoka Mano šeima, My family-meine Familie Anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Valuc

TAURAGĖS ŠALTINIO PROGIMNAZIJA Integruota anglų-vokiečių kalbų pamoka Mano šeima, My family-meine Familie Anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Valuc TAURAGĖS ŠALTINIO PROGIMNAZIJA Integruota anglų-vokiečių kalbų pamoka Mano šeima, My family-meine Familie Anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Valuckienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė Vaiva Janonienė,

Detaliau

Mano ERGO savitarnos sistema mano.ergo.lt (Naudotojo atmintinė) 1) Kaip prisijungti prie savitarnos sistemos? 1. Naršyklės lange įveskite mano.ergo.lt

Mano ERGO savitarnos sistema mano.ergo.lt (Naudotojo atmintinė) 1) Kaip prisijungti prie savitarnos sistemos? 1. Naršyklės lange įveskite mano.ergo.lt Mano ERGO savitarnos sistema mano.ergo.lt (Naudotojo atmintinė) 1) Kaip prisijungti prie savitarnos sistemos? 1. Naršyklės lange įveskite mano.ergo.lt 2. Pasirinkite vieną iš prisijungimo būdų: el. bankininkystę,

Detaliau

Microsoft Word - pildymo instrukcija (parengta VMI).docx

Microsoft Word - pildymo instrukcija (parengta VMI).docx PATVIRTINTA Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko 2003 m. vasario 7 d. įsakymu Nr. V-45 NAUJA REDAKCIJA nuo 2017 01 01 (Šaltinis INFOLEX) INFOLEX PASTABA:

Detaliau

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK

Priedas Nr.15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu Nr. V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIK Priedas 15 PATVIRTINTA Kauno Veršvų gimnazijos direktoriaus 2018 m..mėn... d. įsakymu V- KAUNO VERŠVŲ GIMNAZIJA TOLERANCIJOS UGDYMO CENTRO VEIKLOS PLANAS 2018/2019m.m. VEIKLOS TURINYS 1. Tikslas Skatinti

Detaliau

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny 2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos tyrimas Globa abipusė nauda: tu įkrauni vaiką,

Detaliau

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Institucijos pavadinimas Kretingos rajono pedagogų švietimo

Detaliau