PIRAMIDĖ yra atskira biliardo šaka, turinti savo taisykles ir biliardo įrangos reikalavimus. Vyksta oficialios šių ţaidimų varţybos: 1. LAISVOJI PIRAM

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "PIRAMIDĖ yra atskira biliardo šaka, turinti savo taisykles ir biliardo įrangos reikalavimus. Vyksta oficialios šių ţaidimų varţybos: 1. LAISVOJI PIRAM"

Transkriptas

1 PIRAMIDĖ yra atskira biliardo šaka, turinti savo taisykles ir biliardo įrangos reikalavimus. Vyksta oficialios šių ţaidimų varţybos: 1. LAISVOJI PIRAMIDĖ 2. KOMBINUOTA PIRAMIDĖ 3. DINAMIŠKOJI PIRAMIDĖ 4. KLASIKINĖ PIRAMIDĖ BENDROSIOS PIRAMIDĖS TAISYKLĖS 1. Biliardo inventorius ir aksesuarai. Kai ţaidţiamas bet kuris iš aprašytųjų ţaidimų, privaloma naudoti biliardo stalus, rutulius ir kitus aksesuarus, atitinkančius Techniniai reikalavimai TPK biliardo inventoriui. 2. Biliardo stalo ţymėjimas Ant biliardo stalo paviršiaus turi būti aiškiai ir tiksliai nubrėţtos linijos ir taškai: (1) Centrinis taškas taškas, esantis biliardo stalo centre. (2) Centrinė linija tiesė, einanti per centrinį tašką ir lygiagreti trumpiesiems bortams. Centrinė linija dalija ţaidimo paviršių į dvi dalis priekinę ir galinę. (3) Priekinis taškas taškas, esantis priekinės stalo dalies viduryje. (4) Namų linija tiesė, einanti per priekinį tašką ir lygiagreti trumpiesiems bortams. (5) Galinis taškas taškas, esantis galinės stalo dalies viduryje. (6) Linija rutulių išstatymui dalis išilginės linijos, einančios per centrinį tašką lygiagrečiai ilgiesiems bortams nuo galinio borto iki galinio taško Namų zona tai ţaidimo paviršiaus dalis, esanti tarp namų linijos ir priekinio borto. 3. Naudojami rutuliai. Standartinį rinkinį sudaro šešiolika piramidės rutulių: penkiolika baltų (dramblio kaulo spalvos), sunumeruotų nuo 1 iki 15, ir vienas spalvotas (pageidautina geltonas) be numerio. Pastaba: Kai ţaidţiama Laisvoji piramidė, Kombinuotoji piramidė ir Dinaminė piramidė, galima naudoti penkiolika rutulių be numerių. 4. Savas ir Svetimas rutuliai Savas yra toks rutulys, į kurį ţaidţiant smūgiuojama lazda Kai ţaidţiama Kombinuotoji piramidė, Dinaminė piramidė ir Klasikinė piramidė, smūgiuojama tik spalvotu rutuliu ( savas rutulys spalvotas) Kai ţaidţiama Laisvoji piramidė, gali būti smūgiuojama į bet kurį rutulį, nesvarbu, koks jo numeris ir spalva (išimtis ţaidimo pradţia, pirmas smūgis į piramidę) Visi rutuliai, išskyrus savą, yra svetimi. 5. Savo ir Svetimo rutulio kontaktas Savo rutulio kontaktas (susilietimas) su vienu iš svetimų rutulių yra privalomas elementas teisingai smūgį atlikti, taip pat ir smūgį, kai išmušama piramidė Savu rutuliu galima smūgiuoti į svetimą rutulį tiesiogiai arba nuo borto (-ų) Jeigu Savas rutulys nepalietė nė vieno svetimo rutulio, tai smūgis yra klaida.

2 6. Ţaidimas po klaidos. Kai įvyksta klaida, t. y. kai įmušama klaidingai, ar nuo stalo paviršiaus nukritę rutuliai sustatomi iš naujo, paėmęs rutulį nuo stalo, varţovas turi teisę: (1) toliau smūgiuoti pats, (2) leisti priešininkui tęsti ţaidimą iš esamos pozicijos. 7. Teisė pradėti ţaidimą Dėl teisės pradėti ţaidimą vyksta tokia procedūra. Ţaidėjai vienu metu nuo namų zonos ridena rutulius galinio borto link ir atgal. Laimi tas ţaidėjas, kurio rutulys sustoja arčiau artimojo borto Ţaidėjas praranda teisę pradėti ţaidimą, jei mušamas rutulys: (1) nuriedėjo į varţovo stalo pusę, (2) nepasiekė galinio borto, (3) įkrito į kišenę, (4) nušoko nuo stalo, (5) palietė ilgąjį bortą (6) palietė galinį bortą daugiau kaip vieną kartą Jei taisykles paţeidė abu ţaidėjai, arba teisėjas negali įrodyti, kurio ţaidėjo rutulys yra arčiau rutulys ridenamas dar kartą Laimėjęs rutulio ridenimą, ţaidėjas turi teisę: (1) pradėti ţaidimą, (2) leistį varţovui pradėti ţaidimą. 8. Pradinis rutulių sustatymas Prieš pradedant ţaidimą, penkiolika rutulių sustatomi kaip lygiakraštis trikampis (piramidė): galinė kraštinė turi būti lygiagreti galiniam bortui, viršūnė ant galinio taško. Kiekvienas rutulys turi liesti šalia esančius rutulius. Rutuliams sustatyti siūloma naudoti standartinį trikampį Spalvotas rutulys yra skirtas piramidę išmušti ir statomas namų zonoje. Pastaba: Ţaidţiant gali atsirasti situacijų, kurioms esant piramidė gali būti sustatoma ne visa (ţr. 2 ir 27, taip pat 14 punktą). Kai sustatoma ne visa piramidė, taikomi tie patys reikalavimai, kaip ir sustatant visą piramidę. Skirtumai sustatant ne visą piramidę: tokia piramidė pildoma nuo viršūnės iki pagrindo. Pagrindas (galinė piramidės eilė) pildomas nuo vidurio į kraštus simetriškai centrinei linijai, kuri yra lygiagreti ilgiesiems bortams. Kad piramidė išliktų simetriška, į paskutinę eilę, jei būtina, rutuliai perkeliami nuo piramidės viršūnės. 9. Rutulio pozicija. Rutulio poziciją rodo rutulio centras. 10. Namų zona ir namų linija Namų linija nėra namų zona Rutulys, stovintis ant namų linijos, yra ne namų zonoje. 11. Savo rutulio padavimas į ţaidimą (ţaidimo pradţia) Spalvotas rutulys statomas laisvai, bet kurioje namų zonoje Pradedant ţaidimą, būtina naudoti spalvotą rutulį.

3 11.3. Ţaidėjas, kuris pradeda ţaidimą, gali statyti spalvotą rutulį ranka bet kurioje namų zonoje, išskyrus namų liniją (ţr. 9 ir 10 punktus). Jeigu rutulys pastatomas ne namų zonoje, varţovas arba teisėjas privalo perspėti ţaidėją prieš šiam smūgiuojant, priešingu atveju manoma, kad ţaidimas buvo pradėtas teisingai. Jeigu ţaidėjas buvo įspėtas dėl neteisingai pastatyto rutulio, jis privalo rutulį perstatyti į teisingą poziciją Rutulys yra paduotas į ţaidimą, kai smūgiuojama į jį lazdos antgaliu (ţr. 14 punktą) Kol rutulys nepaduotas į ţaidimą, jį galima taisyti ranka, lazda ar kt., tačiau bet koks jo palietimas, kai rutulys jau paduotas į ţaidimą, yra klaida. 12. Teisingas pradinis smūgis Pradinis smūgis (piramidės išmušimas) yra teisingas, jei po susidūrimo su bet kuriuo rutuliu, esančiu piramidėje: (1) bet kuris iš rutulių įkrenta į kišenę. (2) maţiausiai trys skirtingi rutuliai iš piramidės paliečia bortą (-us), (3) du skirtingi rutuliai iš piramidės paliečia bortą (-us) ir bent vienas rutulys iš piramidės kerta centrinę liniją. Jeigu nė viena iš nurodytų sąlygų neįvykdoma išmušta klaidingai Jeigu ţaidėjas, pradėjęs ţaidimą, neišmušė teisingai piramidės, jo varţovas turi teisę: (1) sutikti su esama pozicija ir tęsti ţaidimą, (2) sutikti su esama poziciją ir leisti pradėjusiam ţaidimą varţovui tęsti ţaidimą, (3) perstatyti piramidę ir pats ją išmušti, (4) perstatyti piramidę ir paprašyti, kad varţovas dar kartą ją išmuštų. Pastaba: Kai perstatoma piramidė be nuimto rutulio, reikia atsiţvelgti į nepilnos piramidės sustatymo taisykles (ţr. 8 punktą). 13. Alternatyvus išmušimas. Kiekvieną naują piramidę ţaidėjai išmuša pasikeisdami. 14. Smūgio pradţia ir pabaiga Smūgio pradţia yra tada, kai lazdos antgalis paliečia rutulį, o smūgio pabaiga kai visi rutuliai nebejuda (besisukantis rutulys laikomas judančiu) Smūgiuoti leidţiama tik tada, kai prieš tai įvykęs smūgis jau yra pasibaigęs. Jei smūgiuojama dar nepasibaigus prieš tai įvykusiam smūgiui įvyksta klaida. 15. Smūgis lazda į rutulį. Smūgiuojama turi būti tik lazdos antgaliu judinant lazdą išilgai jos ilgiui, priešingu atveju smūgis yra klaidingas. 16. Grindų lietimas koja. Kai smūgiuojama į rutulį, bent viena koja turi liesti grindis, priešingu atveju smūgis yra klaidingas. 17. Rutulių lietimas. Draudţiama liesti bet kurį rutulį, esantį ant stalo, kūnu, drabuţiais, pagalbinėmis ţaidimo priemonėmis ir pan. Bet koks rutulio palietimas, išskyrus teisingą smūgį lazda, yra klaida.

4 18. Dvigubas smūgis. Kai smūgiuojama, rutulį lazda galima paliesti tik vieną kartą, priešingu atveju smūgis yra klaidingas. 19. Prastūmimas Draudţiama uţdelsti lazdos antgalio susilietimą su rutuliu iki šiam susiduriant su svetimu rutuliu, priešingu atveju smūgis yra prastūmimas ir įvyksta klaida Jei savas liečia svetimą rutulį arba, jei atstumas tarp rutulių yra toks maţas, kad beveik neįmanoma išvengti trigubo prisilietimo (lazdos antgalis savas svetimas ), tai smūgis lazda nėra prastūmimas, jeigu smūgis įvyksta: (1) ne maţesniu kaip 45o kampu pagal liniją, kuri yra lygiagreti dviejų rutulių centrams, (2) taip, kad savas rutulys, palietus jį lazda, nepajuda į priekį paskui svetimą rutulį. Pastaba: Jei į susilietusius rutulius buvo smūgiuota teisingai, savas rutulys privalo paliesti bet kurį kitą svetimą rutulį, priešingu atveju smūgis yra klaidingas (ţr. 5.3 punktą). 20. Teisingai pabaigtas smūgis. Bet kuris smūgis (išskyrus pradinį) yra teisingas (teisingai pabaigtas), jeigu nepaţeistas nė vienas iš aukščiau paminėtų punktų ir, jeigu po savo rutulio susilietimo su bet kuriuo svetimu rutuliu, bet kuris iš rutulių: (1) krenta į kišenę, (2) atšoka nuo bet kurio borto ir: (2.1) paliečia bet kurį kitą bortą, (2.2) pajudina kitą rutulį taip, kad šis paliečia bortą, (2.3) paliečia bet kurį kitą rutulį, liečiantį bortą; (3) perrieda vidurinę liniją ir: (3.1) paliečia bet kurį bortą, (3.2) pajudina kitą rutulį taip, kad šis paliečia bortą, (3.3) paliečia bet kurį kitą rutulį, liečiantį bortą; (4) atšoka nuo borto ir: (4.1) perrieda vidurinę liniją, (4.2) pajudina bet kurį rutulį taip, kad šis perrieda vidurio liniją. Jeigu nė viena iš šių sąlygų neįvyksta smūgis yra klaida. Pastabos: 1. Visi elementarūs ţaidimo įvykiai (kai rutuliai susiduria, atšoka nuo borto, kerta centrinę liniją ir pan.) būtinai turi vykti kaip buvo nurodyta aukščiau, priešingu atveju klaida. 2. Jeigu savas susiduria su svetimu rutuliu, prisiglaudusiu prie borto, ir tada kerta vidurio liniją arba paliečia kitą bortą, tai toks smūgis yra teisingas, jeigu buvo du atskiri susidūrimai savas svetimas ir svetimas savas. Jeigu dviejų atskirų susidūrimų nebuvo, tai smūgis yra teisingas tik tada, jeigu varţovas įspėjo ţaidėją, kad rutulys prieš smūgį palies bortą, priešingu atveju klaida. 3. Rutulys yra perriedėjęs vidurio liniją tik tada, jei rutulio centras kerta vidurio liniją. Jeigu iki smūgio rutulio centras buvo tiksliai ant vidurio linijos, tai rutulio perriedėjimas per vidurio liniją nėra linijos kirtimas. 4. Jeigu rutulys atšoka nuo vidurinės kišenės kampo, vadinasi, rutulys bent vieną kartą kirto vidurio liniją. 21. Baudos smūgis ir smūgis iš namų zonos išstatant rutulį Ţaidţiant Kombinuotą piramidę smūgis išstatant rutulį namų zonoje vyksta pagal taisyklėse

5 numatytas aplinkybes. Jis gali būti atliekamas po klaidos (pavyzdţiui, neteisingai įmušus savą rutulį arba iššokus savam rutuliui uţ ţaidimo aikštelės ribų), taip pat ir išstatant rutulį namų zonoje po teisingai atlikto smūgio. Tokiu atveju rutulys įvedimas į ţaidimą atsiţvelgiant į taisyklių 11 punktą Įmušti galima bet kurį rutulį, kuris yra ne namų zonoje, po susidūrimo su savu rutuliu. Jeigu svetimi rutuliai yra namų zonoje, tai pradinis smūgis yra atliekamas iš priešingos stalo pusės, kuri laikinai tampa namų zona Baudos smūgis ir laisvas smūgis iš rankos turi atitikti visus 20 punkte esančius reikalavimus. 22. Teisingai ir neteisingai įmušti rutuliai Rutulys yra įmuštas teisingai, jeigu jis įkrito į kišenę po teisingo smūgio Visi teisingai įmušti rutuliai yra išimami iš kišenių ir sustatomi ant specialių lentynų (kiekvienas ţaidėjas gauna atskirą lentyną rutuliams sudėti) Jeigu nuo smūgio pradţios iki pabaigos (ţr. 14 punktą), buvo paţeista bent viena taisyklė, vadinasi, visi rutuliai yra įmušti neteisingai ir juos reikia sustatyti iš naujo. Jeigu klaida buvo padaryta pasibaigus smūgiui (ţr. 14 punktą), skiriama bauda, tačiau rutuliai įkritę iki smūgio pabaigos yra teisingai įmušti. Pastaba. Jeigu taisyklės buvo paţeistos pasibaigus partijai (t. y. pasibaigus paskutiniam smūgiui, per kurį buvo įmuštas paskutinis partijos rutulys), klaidos nėra, o partijos rezultatas dėl to nesikeičia Visi neteisingai įmušti rutuliai neįskaitomi ir turi būti išstatomi Rutulys, išriedėjęs iš kišenės atgal į ţaidimo aikštelę, yra neįmuštas ir lieka ţaidime, bauda uţ tai nėra skiriama. 23. Rutulys ant kišenės krašto Jeigu pakibęs ant kišenės krašto rutulys savaime įkrenta į kišenę, ir tai neturi jokios įtakos atliktam smūgiui, tai jis turi būti pastatytas į pradinę padėtį, o ţaidimas tęsiamas Jeigu pakibęs ant kišenės krašto rutulys savaime įkrenta į kišenę, ir tai turi įtakos atliekamam smūgiui (t. y. tuo atveju, jei savaime įkritęs rutulys buvo paliestas per smūgį pajudėjusių rutulių), tada visi rutuliai turi būti grąţinami į tikslią pradinę padėtį, o smūgis kartojamas iš naujo Jeigu judantis rutulys sustoja ant kišenės krašto ir paskui įkrenta į kišenę, jis laikomas įkritusiu. 24. Iššokęs rutulys Rutulys laikomas iššokusiu uţ borto, jeigu pabaigus smūgį jis sustojo uţ ţaidimo aikštelės ribų (ant borto, grindų ir pan.) Rutulys nelaikomas iššokusiu, jei trumpai palikęs ţaidimo aikštelę ir palietęs bet kurį stacionarų, stalui priklausantį objektą, sugrįţta į ţaidimo aikštelę. Jeigu rutulys paliečia bet kurį biliardo stalui nepriklausantį objektą (pvz., apšvietimo lempas, kreidos gabaliuką, ęsanti ant borto, ir pan.), toks rutulys laikomas iššokusiu net jeigu jis ir grįţta į ţaidimo aikštelę Jeigu bet kuris rutulys palieka ţaidimo aikštelę skiriama bauda Visi iššokę rutuliai sustatomi ant stalo pabaigus smūgį. 25. Rutulių išstatymas Visi neteisingai įmušti ir iššokę rutuliai yra išstatomi pasibaigus smūgiui iki kito smūgio pradţios Vienas rutulys yra išstatomas ant galinio taško.

6 Jeigu išstatomi keli rutuliai, tai jie statomi atsitiktine tvarka ant rutulių išstatymo linijos nuo galinės linijos galinio borto link, kaip įmanoma arčiau vienas kito, tačiau jie neturi liestis. Jeigu ant rutulių išstatymo linijos yra rutulių, kurie trukdo išstatyti rutulius, tai rutuliai išstatomi ant linijos kuo arčiau trukdančių rutulių. Jeigu ant rutulių išstatymo linijos nebėra vietos rutulius išstatyti, tai jie turi būti sustatyti viena linija nuo galinio taško centrinio taško link kuo arčiau galinio taško Ţaidţiant Laisvąją piramidę, bet kuris išstatytas rutulys gali būti pasirinktas ţaidimą tęsti (t. y. gali būti naudojamas kaip savas ar svetimas rutulys). Ţaidţiant Kombinuotąją piramidę, Dinaminę piramidę ar Klasikinę piramidę, bet kurie išstatyti rutuliai gali būti naudojami kaip svetimi. 26. Lėtas ţaidimas. Jeigu ţaidėjas lėtai ţaisdamas stabdo partijos ar varţybų eigą, tai teisėjas, atitinkamai perspėjęs, abiem ţaidėjams gali skirti 45 sekundţių laiką smūgį atlikti. Teisėjas kontroliuoja laiką sekundometru ir likus 10 s iki laiko pabaigos, turi atitinkamai įspėti ţaidėją. Jeigu ţaidėjas nespėja atlikti smūgį skiriama bauda. Kontrolinis laikmatis yra įjungiamas iškart pasibaigus smūgiui (ţr. 14 punktą). Kiekvienas ţaidėjas susitikimo metu turi teisę į papildomą 45 s laiko limitą. Jeigu rezultatas yra lygus, o iki susitikimo pabaigos liko suţaisti tik vieną partiją, tai kiekvienas ţaidėjas turi teisę į papildomą laiką du kartus. Ţaidėjas aiškiai privalo paprašyti teisėjo papildomo laiko. 27. Pašalinių asmenų įsikišimas. Jeigu ţaidimo metu rutulius pajudina pašaliniai asmenys (tiesiogiai ar įvykus kontaktui su ţaidėju), tai rutuliai atstatomi į pradinę padėtį ir ţaidimas tęsiamas. Bauda nėra fiksuojama. Ši taisyklė tinka ir kitiems įvykiams (ţemės drebėjimui, uraganui, nukritus apšvietimo įrangai, dingus elektrai ir pan.). Jeigu rutulių nepavyksta atstatyti į pradinę padėtį, tai ţaidimas pradedamas iš naujo su likusiais rutuliais (jeigu spalvotas rutulys jau yra iškritęs iš ţaidimo, tai jis grąţinamas į ţaidimą vietoj bet kurio balto rutulio. Rezultatas išlieka toks pat, koks buvo prieš sustatant piramidę. Pastaba: Sustatant ne visą piramidę, reikia vadovautis 8 skyriuje aprašytomis taisyklėmis. 28. Ţaidėjo įsikišimas į varţovo ţaidimą. Jeigu ţaidėjas, pabaigęs savo smūgį, dar kartą smūgiuoja nepaisydamas eilės arba pajudina rutulius ţaidţiant varţovui, tai toks ţaidėjo veiksmas yra klaida. 29. Baudos Baudos yra skiriamos, jeigu: (1) savas rutulys nepalietė nė vieno svetimo rutulio (ţr punktą) (2) ţaidimo pradţioje smūgis atliktas neteisingai (ţr punktą); (3) jeigu dar nepasibaigus pastarajam smūgiui, buvo pradėtas kitas smūgis (ţr punktą); (4) smūgis lazda į rutulį buvo atliktas neteisingai (ţr. 15 punktą); (5) smūgis buvo atliktas neliečiant grindų bent viena koja (ţr. 16 punktą); (6) rutulys buvo paliestas neleistinai (ţr. 17 punktą); (7) buvo atliktas dvigubas smūgis (ţr. 18 punktą); (8) buvo atliktas prastūmimas (ţr ir 19.2 punktus); (9) smūgis buvo pabaigtas neteisingai (ţr. 20 punktą); (10) savas ar svetimas rutuliai iššoka nuo ţaidimo aikštelės (ţr punktą); (11) ţaidimas buvo ţaidţiamas lėtai (ţr. 26 punktą);

7 (12) buvo įsikišta į varţovo ţaidimą (ţr. 28 punktą) Jeigu atliekant smūgį yra paţeidţiamos kelios taisyklės, ţaidėjui taikoma tik viena bauda.

8 1. LAISVOJI PIRAMIDĖ Ţaidţiant Laisvąją piramidę būtina vadovautis Bendrosiomis piramidės taisyklėmis bei taisyklėmis, aprašytomis šiame skyriuje. 1. Ţaidimo tikslas. Pirmam (ankščiau uţ varţovą) įmušti aštuonis rutulius. 2. Naudojami rutuliai. Standartinis komplektas iš šešiolikos biliardo rutulių: penkiolika baltų (dramblio kaulo) rutulių yra svetimi ir vienas spalvotas (pageidautina geltonas) be numerio yra savas rutulys. Laisvojoje piramidėje rutuliai padalijami į svetimus ir savus. Atliekant bet kurį smūgį, išskyrus pirmąjį (išmušant piramidę), bet kuris rutulys gali būti naudojamas kaip savas. 3. Pradinis rutulių sustatymas. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 8.1 ir 8.2 punktus. 4. Pradinis smūgis (piramidės išmušimas). Pradinis smūgis yra pradedamas spalvotu rutulių nuo namų zonos. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių. 11 ir 12 punktus. 5. Ţaidimo taisyklės Prieš kiekvieną smūgį (išskyrus pirmąjį) ţaidėjas gali pasirinkti savą rutulį. 5.2 Jeigu po teisingo smūgio rutulys įmušamas į kišenę, tai ţaidėjas tęsia ţaidimą turėdamas teisę iš naujo pasirinkti rutulį pirmajam smūgiui Jeigu po teisingai atlikto smūgio nė vienas rutulys neįkrito į kišenę, teisė smūgiuoti suteikiama varţovui. Įvykus klaidai, vadovaujamasi Bendrųjų biliardo taisyklių 10 punktu Įmušti galima bet kurį svetimą, taip pat ir savą rutulį nuo bet kurio kito svetimo rutulio Uţsakyti smūgio nereikia. Įvykus teisingam smūgiui, visi įkritę rutuliai įskaitomi Bet kuris smūgis (išskyrus pirmąjį, kai išmušama piramidė), turi atitikti Bendrųjų piramidės taisyklių 20 punktą, kitu atveju klaida. 6. Rezultato sekimas. Uţ kiekvieną teisingai įmuštą rutulį ţaidėjas gauna vieną tašką. Klaidos atveju varţovui yra pridedamas vienas taškas. 7. Baudos uţ klaidas. Klaidos atveju ţaidėjo varţovas nuima nuo stalo bet kurį rutulį ir padeda į savo lentyną. Toks rutulys vadinamas baudos rutuliu. Jis nuimamas tada, kai visi neteisingai įmušti ar iššokę rutuliai yra grąţinami ant stalo. 8. Rutulių išstatymas. Visi neteisingai įmušti ar iššokę rutuliai yra išstatomi pagal Bendrųjų piramidės taisyklių 25 punktą.

9 2. KOMBINUOTA PIRAMIDĖ Ţaidţiant Kombinuotąją piramidę būtina vadovautis Bendrosiomis piramidės taisyklėmis bei taisyklėmis, aprašytomis šiame skyriuje. 1. Ţaidimo tikslas. Pirmam (ankščiau uţ varţovą) įmušti aštuonis rutulius. 2. Naudojami rutuliai. Standartinis komplektas iš šešiolikos biliardo rutulių: penkiolika baltų (dramblio kaulo) rutulių yra svetimi ir vienas spalvotas (pageidautina geltonas) be numerio yra savas. 3. Pradinis rutulių sustatymas. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 8.1 ir 8.2 punktus. 4. Pradinis smūgis (piramidės išmūšimas). Pradinis smūgis yra pradedamas spalvotu rutuliu nuo namų zonos. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 11 ir 12 punktus. 5. Ţaidimo taisyklės: 5.1. Įmušti galima bet kurį svetimą, taip pat ir savą rutulį nuo bet kurio kito svetimo rutulio Mainais į įmuštą savą rutulį, ţaidėjas gali nuimti bet kurį rutulį nuo stalo ir įgyja teisę pradėti ţaidimą nuo namų zonos. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 21 punktą Uţsakyti smūgio nereikia. Įvykus teisingam smūgiui, visi įkritę rutuliai įskaitomi Bet kuris smūgis (išskyrus pirmąjį, kai išmušama piramidė), turi atitikti Bendrųjų piramidės taisyklių 20 punktą, kitu atveju klaida. 6. Rezultato sekimas. Uţ kiekvieną teisingai įmuštą rutulį ţaidėjas gauna vieną tašką. Klaidos atveju varţovui yra pridedamas vienas taškas. 7. Baudos uţ klaidas. Klaidos atveju ţaidėjo varţovas nuima nuo stalo bet kurį rutulį ir deda į savo lentyną. Toks rutulys vadinamas baudos rutuliu. Jis nuimamas tada, kai visi neteisingai įmušti ar iššokę rutuliai yra grąţinami ant stalo. Jeigu savas rutulys įmuštas neteisingai ar iššoko uţ ţaidimo aikštelės ribų, tai nuėmus baudos rutulį nuo stalo, varţovas atlieka baudos smūgį nuo namų zonos (Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 21 punktą). 8. Rutulių išstatymas. Visi neteisingai įmušti ar iššokę rutuliai yra išstatomi pagal Bendrųjų piramidės taisyklių 25 punktą.

10 3. DINAMIŠKOJI PIRAMIDĖ Ţaidţiant Dinaminę piramidę būtina vadovautis Bendrosiomis piramidės taisyklėmis bei taisyklėmis, aprašytomis šiame skyriuje. 1. Ţaidimo tikslas. Pirmam (ankščiau uţ varţovą) įmušti aštuonis rutulius. 2. Naudojami rutuliai. Standartinis komplektas iš šešiolikos biliardo rutulių: penkiolika baltų (dramblio kaulo) rutulių yra svetimi ir vienas spalvotas (pageidautina geltonas) be numerio yra savas rutulys. 3. Pradinis rutulių sustatymas. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 8.1 ir 8.2 punktus. 4. Pradinis smūgis (piramidės išmušimas). Pradinis smūgis yra pradedamas spalvotu rutuliu nuo namų zonos. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 11 ir 12 punktus. 5. Ţaidimo taisyklės Įmušti galima bet kurį svetimą, taip pat ir savą rutulį nuo bet kurio kito svetimo rutulio Mainais į įmuštą savą rutulį, ţaidėjas gali nuimti bet kurį rutulį nuo stalo ir įgyja teisę pradėti ţaidimą nuo bet kurios stalo vietos. Tada galima įmušti tik svetimą rutulį. Įkritęs savas rutulys neįskaitomas, tačiau tai nėra klaida. Varţovas tęsia ţaidimą nuo bet kurios stalo vietos Uţsakyti smūgio nereikia. Įvykus teisingam smūgiui, visi įkritę rutuliai įskaitomi Bet kuris smūgis (išskyrus pirmąjį išmušant piramidę), turi atitikti Bendrųjų piramidės taisyklių 20 punktą, kitu atveju klaida. 6. Rezultato sekimas. Uţ kiekvieną teisingai įmuštą rutulį yra skiriamas vienas taškas. Jei paţeidţiamos taisyklės, varţovas gauna vieną tašką. 7. Baudos uţ taisyklių paţeidimus. Jei varţovas paţeidţia taisykles, ţaidėjas turi teisę: (1) nuimti nuo stalo bet kurį rutulį, padėti jį ant savo lentynos ir tęsti ţaidimą iš esamos pozicijos; (2) tęsti ţaidimą pasirinktu baudos rutuliu nuo bet kurios stalo vietos (tokiu atveju leidţiama mušti tik svetimą rutulį). 8. Rutulių išstatymas. Visi neteisingai įmušti ar iššokę rutuliai yra išstatomi pagal Bendrųjų piramidės taisyklių 25 punktą.

11 4. KLASIKINĖ PIRAMIDĖ Ţaidţiant Klasikinę piramidę būtina vadovautis Bendrosiomis piramidės taisyklėmis bei taisyklėmis, aprašytomis šiame skyriuje. 1. Ţaidimo tikslas. Pirmam (ankščiau nei varţovas) surinkti 71 ar daugiau taškų. 2. Naudojami rutuliai. Standartinis komplektas iš šešiolikos biliardo rutulių: penkiolika baltų (dramblio kaulo) rutulių, sunumeruotų nuo 1 iki 15, yra svetimi ir vienas spalvotas (pageidautina geltonas) be numerio yra savas. 3. Pradinis rutulių sustatymas. Prieš pirmąjį smūgį penkiolika svetimų rutulių yra sustatomi kaip lygiakraštis trikampis (piramidė) su viršūne ant galinio taško. Galinė trikampio kraštinė turi būti lygiagreti galiniam bortui. Rutuliai sustatomi susiglaudę taip: pirma eilė 4, antra eilė 5, 6, trečia eilė 7, 15, 8, ketvirta eilė 9, 14, 13, 10, penkta eilė 2, 1, 12, 11, 3. Savas rutulys statomas namų zonoje. 4. Pradinis smūgis (piramidės išmušimas). Pradinis smūgis atliekamas iš rankos namų zonoje. Ţr. Bendrųjų piramidės taisyklių 11 ir 12 punktus. 5. Ţaidimo taisyklės ir rezultato sekimas Uţ kiekvieną įmuštą rutulį ţaidėjui pridedama taškų suma lygi įmušto rutulio numeriui, o uţ įmuštą rutulį su numeriu 1 ţaidėjas gauna 11 taškų. Tokiu atveju galima maksimali taškų suma yra 130. Uţ paskutinį likusį ant stalo rutulį, neatsiţvelgiant į jo numerį, pridedama 10 taškų Prieš atlikdamas smūgį, ţaidėjas turi uţsakyti, į kurį rutulį jis smūgiuos ir į kokią kišenę rutulys bus mušamas. Uţsakymas yra skiriamas teisėjui ir turi būti aiškus bei tikslus. Iki smūgio pradţios uţsakymas gali būti keičiamas. Smūgio eigoje uţsakymo keisti negalima Atlikus teisingą smūgį ir įmušus uţsakytą rutulį, visi kiti įkritę rutuliai įskaitomi Jeigu į kišenę krenta neuţsakytas rutulys, tai jis yra išstatomas ir ţaidimas tęsiamas atsiţvelgiant į Bendrąsias piramidės taisykles Jeigu įmušamas arba numušamas nuo stalo savas rutulys, įvyksta klaida, po kurios varţovas atlieka smūgį pagal Bendrųjų piramidės taisyklių 21 punktą Uţ kiekvieną klaidą nuo ţaidėjo rezultato yra nurašomi 5 taškai, o varţovui yra pridedami 5 taškai Jeigu abu ţaidėjai surenka po 70 taškų, tai paskutinis įmuštas rutulys išstatomas ant galinio taško. Teisė į kitą smūgį nustatoma burtais, o ţaidimas tęsiamas pastatant savą rutulį namų zonoje iš rankos. Ţaidimas tęsiamas iki įmušto rutulio arba klaidos Bet kuris smūgis (išskyrus pradinį išmušant piramidę), turi atitikti Bendrųjų piramidės taisyklių 20 punktą, kitu atveju klaida. Pastabos: Kai vyksta veteranų turnyras, šį punktą varţybų organizatoriai gali supaprastinti. 6. Rutulių išstatymas. Visi neteisingai įmušti rutuliai, neuţsakyti bei iššokę svetimi rutuliai yra išstatomi atsiţvelgiant į Bendrųjų piramidės taisyklių 25 punktą.

32 LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys 13/11 t L EUROPOS BENDRIJŲ OFICIALUSIS LEIDINYS L 366/17 KOMISIJOS DIREKTYVA 1991 m.

32 LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys 13/11 t L EUROPOS BENDRIJŲ OFICIALUSIS LEIDINYS L 366/17 KOMISIJOS DIREKTYVA 1991 m. 32 LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys 13/11 t. 31991L0663 1991 12 31 EUROPOS BENDRIJŲ OFICIALUSIS LEIDINYS L 366/17 KOMISIJOS DIREKTYVA 1991 m. gruodžio 10 d. derinanti su technikos pažanga Tarybos

Detaliau

Priedai_2016.indd

Priedai_2016.indd 1 testo užduočių vertinimo kriterijai Užd. Nr. Sprendimas ar atsakymas Taškai Vertinimas 1 Pasirinktas variantas D 1 Už teisingą atsakymą. 2 a) 939 1 Už teisingą atsakymą. 2 b) 1538 1 Už teisingą atsakymą.

Detaliau

BASEINO OCTO+ 460, 540, 640 IR 840 MODELIO, AIKŠTELĖS PARUOŠIMAS IR MEDINIO KARKASO SURINKIMAS + LENTJUOSTES MONTAVIMAS + PATIESALO MONTAVIMAS Atlikit

BASEINO OCTO+ 460, 540, 640 IR 840 MODELIO, AIKŠTELĖS PARUOŠIMAS IR MEDINIO KARKASO SURINKIMAS + LENTJUOSTES MONTAVIMAS + PATIESALO MONTAVIMAS Atlikit BASEINO OCTO+ 460, 540, 640 IR 840 MODELIO, AIKŠTELĖS PARUOŠIMAS IR MEDINIO KARKASO SURINKIMAS + LENTJUOSTES MONTAVIMAS + PATIESALO MONTAVIMAS Atlikite aikštelės nuţymėjimą po baseinu, pašalinkite augalus,

Detaliau

Siemens SX 75M032EU

Siemens SX 75M032EU ¹ 1 389* *Rekomenduojama mažmeninė kaina su PVM ¹Itin aukštas 86,5 cm Produkto charakteristikos Efektyvumas ir pajėgumas k Energijos sąnaudų efektyvumo klasė: A+++, k Džiovinimo klasė: A k Metinis sunaudojimas

Detaliau

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx

Microsoft Word - Saules vartai v04.docx Liaudiškas šokis Ričardo Tamučio choreografija A. Jonušo muzika PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/11/13 Pakeitimai padaryti po šokių kursų Saulės kultas liaudyje gyvavo visais

Detaliau

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx

Microsoft Word - Ak noretum grizti v04.docx Laimutės Kisielienės choreografija Jūratės Baltramiejūnaitės muzika, Bernardo Brazdžionio žodžiai PAKEITIMAI 2015/08/09 Originalas išdalintas šokių kursuose 2015/09/01 Pakeitimai padaryti po šokių kursų

Detaliau

4919 Weste

4919 Weste Instrukcijos Etno stiliui www.mybernette.com Instrukcijos Etno stiliui Etno-suknelė Standartinis dydis Ko jums reikės: - 2,10 m. roţinės spalvos tafta audinio ( minimalus audinio plotis 0,9 m.); - tinkančių

Detaliau

Krasta Auto Pasiūlymo data: Pasiūlymo nr.: D BMW i3 (94Ah) automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) EUR Bazinė automobilio k

Krasta Auto Pasiūlymo data: Pasiūlymo nr.: D BMW i3 (94Ah) automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) EUR Bazinė automobilio k Krasta Auto Pasiūlymo data: 2019-05-27 Pasiūlymo nr.: D-245011 BMW i3 (94Ah) automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) Bazinė automobilio kaina 42 656,01 Papildomų priedų kaina 6 14 Bendra automobilio

Detaliau

Standartinių gamybinių operacijų brėžiniai, sutartiniai žymėjimai 1

Standartinių gamybinių operacijų brėžiniai, sutartiniai žymėjimai 1 Standartinių gamybinių operacijų brėžiniai, sutartiniai žymėjimai 1 TURINYS 1. Gręžimas lankstams: 1.1 2-iejų skylių gręžimas durelėms 80mm atstumu...3 1.2 2-iejų skylių gręžimas durelėms 100mm atstumu...5

Detaliau

* # * # # 1 TIESĖS IR PLOKŠTUMOS 1 1 Tiesės ir plokštumos 1.1 Lygtys ir taškų aibės Sferos lygtis Tarkime, kad erdvėje apibrėžta Dekarto stačiak

* # * # # 1 TIESĖS IR PLOKŠTUMOS 1 1 Tiesės ir plokštumos 1.1 Lygtys ir taškų aibės Sferos lygtis Tarkime, kad erdvėje apibrėžta Dekarto stačiak 1 TIESĖS IR PLOKŠTUMOS 1 1 Tiesės ir plokštumos 1.1 Lygtys ir taškų aibės 1.1.1 Sferos lygtis Tarkime kad erdvėje apibrėžta Dekarto stačiakampė koordinačių sistema Sfera su centru taške ir spinduliu yra

Detaliau

131018_Ikimokyklinuka_uzd

131018_Ikimokyklinuka_uzd IKIMOKYKLINUKAI 2013 m. 1 užduotis Komandos prisistatymas (visa komanda) 2 užduotis (teorin ) (tik vaikai) - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika (prie kiekvienos

Detaliau

SUPAPRASTINTŲ PIRKIMŲ PAVYZDINĖS TAISYKLĖS

SUPAPRASTINTŲ PIRKIMŲ PAVYZDINĖS TAISYKLĖS PATVIRTINTA VĮ Veisiejų miškų urėdijos miškų urėdo 2011 m. spalio 06 d. įsakymu Nr. V-119 VĮ VEISIEJŲ MIŠKŲ URĖDIJOS SUPAPRASTINTŲ VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ TAISYKLĖS TURINYS I. BENDROSIOS NUOSTATOS II. III. IV.

Detaliau

L I E T U V O S J A U N Ų J Ų M A T E M A T I K Ų M O K Y K L A 2. TRIKAMPIŲ ČEVIANOS ( ) Teorinę medžiagą parengė ir antrąją užduotį sudarė V

L I E T U V O S J A U N Ų J Ų M A T E M A T I K Ų M O K Y K L A 2. TRIKAMPIŲ ČEVIANOS ( ) Teorinę medžiagą parengė ir antrąją užduotį sudarė V L I T U V O S J U N Ų J Ų T T I K Ų O K Y K L. TRIKPIŲ ČVINOS (017 019) Teorinę medžiagą parengė ir antrąją užduotį sudarė Vilniaus universiteto docentas dmundas azėtis atematikos pamokose nagrinėjamos

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valstybinės energetikos inspekcijos vartotojams teikiamų paslaugų kokybės, prieinamumo ir pasitenkinimo tyrimas užsakovas vykdytojas Kovas, 2016 metodologija 2 Tyrimo metodologija Visuomenės nuomonės ir

Detaliau

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės Remti bendruomeninę veiklą s

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės Remti bendruomeninę veiklą s Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017 2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse įgyvendinimo aprašo 3 priedas (Pavyzdinė

Detaliau

Atranka į 2019 m. Pasaulinę ir Vidurio Europos matematikos olimpiadas Sprendimai Artūras Dubickas ir Aivaras Novikas 1. Mykolas sugalvojo natūraliųjų

Atranka į 2019 m. Pasaulinę ir Vidurio Europos matematikos olimpiadas Sprendimai Artūras Dubickas ir Aivaras Novikas 1. Mykolas sugalvojo natūraliųjų Atranka į 019 m. Pasaulinę ir Vidurio Europos matematikos olimpiadas Sprendimai Artūras Dubickas ir Aivaras Novikas 1. Mykolas sugalvojo natūraliųjų skaičių seką a 1, a, a 3,..., o tada apibrėžė naują

Detaliau

PRIEINAMAS TURIZMAS-TURIZMAS VISIEMS UNIVERSALUS DIZAINAS: TEORIJA IR PRAKTIKA

PRIEINAMAS TURIZMAS-TURIZMAS VISIEMS  UNIVERSALUS DIZAINAS: TEORIJA IR PRAKTIKA PRIEINAMAS TURIZMAS-TURIZMAS VISIEMS UNIVERSALUS DIZAINAS: TEORIJA IR PRAKTIKA RAMUNĖ STAŠEVIČIŪTĖ ARCHITEKTĖ KU DOCENTĖ 2018.10.18, KLAIPĖDA UNIVERSALUS DIZAINAS TAI TOKS GAMINIŲ IR APLINKOS KŪRIMAS (PROJEKTAVIMAS),

Detaliau

Honda GL1800 GOLD WING TOUR Gold Wing Tour Pasirodžius naujausiai legendinio Honda Gold Wing motociklo versijai šis neprilygstamas turistinis motocikl

Honda GL1800 GOLD WING TOUR Gold Wing Tour Pasirodžius naujausiai legendinio Honda Gold Wing motociklo versijai šis neprilygstamas turistinis motocikl Honda GL1800 GOLD WING TOUR Gold Wing Tour Pasirodžius naujausiai legendinio Honda Gold Wing motociklo versijai šis neprilygstamas turistinis motociklas tapo dar universalesnis. Galima sakyti, kad šis

Detaliau

BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui

BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui BIKE PAL Važiuok saugiai! Atmintinė dviratininkui Europos transporto saugos taryba (ETSC) yra tarptautinė nevyriausybinė organizacija, sukurta 1993 m. reaguojant į tai, kad žūvančiųjų Europos keliuose

Detaliau

2019 M. LIETUVOS ULTRALENGVŲJŲ ORLAIVIŲ PILOTŲ FEDERACIJOS ČEMPIONATO NUOSTATAI Šie nuostatai yra parengti pagal FAI Sportinio Kodekso 10 Sekciją. Org

2019 M. LIETUVOS ULTRALENGVŲJŲ ORLAIVIŲ PILOTŲ FEDERACIJOS ČEMPIONATO NUOSTATAI Šie nuostatai yra parengti pagal FAI Sportinio Kodekso 10 Sekciją. Org 2019 M. LIETUVOS ULTRALENGVŲJŲ ORLAIVIŲ PILOTŲ FEDERACIJOS ČEMPIONATO NUOSTATAI Šie nuostatai yra parengti pagal FAI Sportinio Kodekso 10 Sekciją. Organizatorius Vykdytojas UAB Ignalinos aerodromas UAB

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Algoritmai ir duomenų struktūros (ADS) 13 paskaita Saulius Ragaišis, VU MIF saulius.ragaisis@mif.vu.lt 2018-05-14 Šaltinis Paskaita parengta pagal William Pugh Skip Lists: A Probabilistic Alternative to

Detaliau

ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs

ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs ATV/UTV GERVĖ INSTRUKCIJA LDH3000lbs LDF3000lbs Skaitydami šias instrukcijas, pamatysite Įspėjimus ir atsargumo reikalavimus. Kiekvienas pranešimas turi konkretų tikslą. Įspėjimai ir pavojaus nustatymai.

Detaliau

STATYTOJAS A. Zakaro firma IĮ STATINIO PROJEKTO PAVADINIMAS Inţinerinių statinių Klaipėdos m., Minijos g. 44 B rekonstravimo ir statybos projektas STA

STATYTOJAS A. Zakaro firma IĮ STATINIO PROJEKTO PAVADINIMAS Inţinerinių statinių Klaipėdos m., Minijos g. 44 B rekonstravimo ir statybos projektas STA STATYTOJAS A. Zakaro firma IĮ STATINIO PROJEKTO PAVADINIMAS Inţinerinių statinių Klaipėdos m., Minijos g. 44 B rekonstravimo ir statybos projektas STATYBOS RŪŠIS Statinio rekonstravimas STATINIO KATEGORIJA

Detaliau

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i

Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė i Kauno menų darželis Etiudas Mgr. Virginija Bielskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui, II vad. kategorija, auklėtoja metodininkė Žaidimas pagrindinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus ir jaunesnio

Detaliau

Pazymejimai_

Pazymejimai_ DOKUMENTŲ (PAŽYMĖJIMŲ), SUTEIKIANČIŲ TEISĘ JUOS PATEIKUSIEMS ASMENIMS NAUDOTIS KELIŲ TRANSPORTO LENGVATOMIS, PAVYZDŽIAI Važiavimo keleiviniu kelių transportu lengvatos pagal Lietuvos Respublikos transporto

Detaliau

Banko_paslaugu_internetu_teikimo_salygos_

Banko_paslaugu_internetu_teikimo_salygos_ Banko paslaugų internetu teikimo sąlygos 1. Banko paslaugos internetu tai AB SEB banko (toliau Bankas) ir SEB grupės įmonių, kurioms atstovauja Bankas ar kurios naudojasi Banko paslaugų internetu sistema,

Detaliau

JOHN DEERE KOMBAINŲ IŠŠŪKIS John Deere, CLAAS ir NEW HOLLAND John Deere kombainų iššūkį organizuoja John Deere Walldorf GmbH & Co. KG Altrottstr. 31 6

JOHN DEERE KOMBAINŲ IŠŠŪKIS John Deere, CLAAS ir NEW HOLLAND John Deere kombainų iššūkį organizuoja John Deere Walldorf GmbH & Co. KG Altrottstr. 31 6 JOHN DEERE KOMBAINŲ IŠŠŪKIS John Deere, CLAAS ir NEW HOLLAND John Deere kombainų iššūkį organizuoja John Deere Walldorf GmbH & Co. KG Altrottstr. 31 69190 Walldorf, Germany (toliau John Deere ). Sąlygos:

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2018) 3568 final KOMISIJOS DELEGUOTASIS REGLAMENTAS (ES) / kuriuo iš dalies keičiamos Deleguoto

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2018) 3568 final KOMISIJOS DELEGUOTASIS REGLAMENTAS (ES) / kuriuo iš dalies keičiamos Deleguoto EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2018 06 07 C(2018) 3568 final KOMISIJOS DELEGUOTASIS REGLAMENTAS (ES) /... 2018 06 07 kuriuo iš dalies keičiamos Deleguotojo reglamento (ES) 2015/2446 nuostatos dėl bendrosios

Detaliau

Projektas Pradinių klasių mokytojų ir specialiojo ugdymo pedagogų kompetencijų taikyti informacines komunikacines technologijas (IKT) ir inovatyvius m

Projektas Pradinių klasių mokytojų ir specialiojo ugdymo pedagogų kompetencijų taikyti informacines komunikacines technologijas (IKT) ir inovatyvius m Projektas Pradinių klasių mokytojų ir specialiojo ugdymo pedagogų kompetencijų taikyti informacines komunikacines technologijas (IKT) ir inovatyvius mokymo metodus tobulinimo modelio išbandymas ir diegimas

Detaliau

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I.

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Šie nuostatai reglamentuoja

Detaliau

Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ metinio veiklos vertinimo pokalbio su darbuotoju tvarkos aprašas

Mažeikių r. Tirkšlių darželio „Giliukas“ metinio veiklos vertinimo pokalbio su darbuotoju tvarkos aprašas PATVIRTINTA Mažeikių r. Tirkšlių darželio Giliukas: Direktoriaus 2017 m. vasario 22 d. įsakymu Nr. V1-8 METINIO VEIKLOS VERTINIMO POKALBIO SU DARBUOTOJU TVARKOS APRAŠAS I. SKYRIUS ĮVADINĖ DALIS 1. Metinio

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko 2003 m. vasario 7 d. įsakymu Nr. V-45 (2012 m. vasario 17 d. įsakymo Nr. VA-16 redakcija) (2012 m.

Detaliau

Sutrumpintas katalogas Automatikos ir paskirstymo skydeliai Instaliacinės dėžutės

Sutrumpintas katalogas Automatikos ir paskirstymo skydeliai Instaliacinės dėžutės Sutrumpintas katalogas Automatikos ir paskirstymo skydeliai Instaliacinės dėžutės Turinys Plastikiniai skydeliai ir dėžutės (Lentelė-santrauka). 4 IP 40 skydeliai atviram montavimui Unibox serija. 6 Mini

Detaliau

PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZA

PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZA PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZAVIMO ŠVENČIONIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE TVARKOS APRAŠAS

Detaliau

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO Į S A K Y M A S DĖL PRANEŠIMO APIE IDENTIFIKAVIMO ELEKTRONINIO DEKLARAVIMO INFORMACINĖJE SISTEMOJE PRIEMONES PRC905

Detaliau

Individualus projektas Programa TE-PM, TE-PS, TE-SL, TEstream 4, TEstream 6, TEstream 8, TEstreamOBD 4, TEstreamOBD 6, TEstreamOBD 8 sistemų naudotoja

Individualus projektas Programa TE-PM, TE-PS, TE-SL, TEstream 4, TEstream 6, TEstream 8, TEstreamOBD 4, TEstreamOBD 6, TEstreamOBD 8 sistemų naudotoja Individualus projektas Programa TE-PM, TE-PS, TE-SL, TEstream 4, TEstream 6, TEstream 8, TEstreamOBD 4, TEstreamOBD 6, TEstreamOBD 8 sistemų naudotojams Alternatyvus valdymo pultas telefone ViPGaS programos

Detaliau

TECEbox_2017.indd

TECEbox_2017.indd Potinkinės sistemos ĮMŪRIJAMI MODULIAI KAINYNAS 2017 ĮMŪRIJAMI MODULIAI SU SURINKTU IR PILNAI IŠBANDYTU VANDENS BAKELIU puikus sprendimas esant mūrinėms sienoms. Bakelis montuojamas nišoje. Tvirtas, patikimas,

Detaliau

SKENAVIMO KOMPIUTERINIU TOMOGRAFU PROTOKOLAS

SKENAVIMO KOMPIUTERINIU TOMOGRAFU PROTOKOLAS SKENAVIMO KOMPIUTERINIU TOMOGRAFU PROTOKOLAS TURINYS KLUBO SĄNARIO 3D REKONSTRUKCIJA... 3 DUBENKAULIO 3D REKONSTRUKCIJA... 4 KELIO SĄNARIO 3D REKONSTRUKCIJA... 5 PETIES SĄNARIO 3D REKONSTRUKCIJA... 6 KAUKOLĖS

Detaliau

Suvestinė redakcija nuo Įsakymas paskelbtas: TAR , i. k LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUV

Suvestinė redakcija nuo Įsakymas paskelbtas: TAR , i. k LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUV Suvestinė redakcija nuo 2016-07-02 Įsakymas paskelbtas: TAR 2015-12-31, i. k. 2015-21227 LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOS M 1:5 000 KONTROLINIŲ ŽEMĖS

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Vilniaus kolegijos Verslo vadybos fakulteto dekano 2018 m. gruodžio 19 d. įsakymu Nr. V-100 VILNIAUS KOLEGIJA VERSLO VADYBOS FAKULTETAS PRAKTIKŲ ORGANIZAVIMO TVARKA I. BENDROSIOS NUOSTATOS

Detaliau

Tyrimu projektas

Tyrimu projektas Birutė Lisauskaitė (tyrėjo vardas, pavardė) Šv. Jono Nepomuko g. Nr. 132, Trakai, te. 8 620 12404, e-paštas elearai@takas.lt Kultūros paveldo departamentui prie Kultūros ministerijos (adresas pašto korespondencijai

Detaliau

Vilniaus Universiteto Žygeivių Klubas

Vilniaus Universiteto Žygeivių Klubas 2013 m. KKT varžybų Vilniaus universiteto taurei laimėti Trasų schemos ir aprašymai Atrankinės trasos Detalus atrankinių trasų aiškinimas bus varžybų dieną prieš startą. Startas bus bendras visoms komandoms,

Detaliau

Leidimų atlikti archeologinius tyrimus išdavimo tvarkos aprašo 2 priedas Andrius Milius (tyrėjo vardas, pavardė) (adresas pa

Leidimų atlikti archeologinius tyrimus išdavimo tvarkos aprašo 2 priedas Andrius Milius (tyrėjo vardas, pavardė) (adresas pa Leidimų atlikti archeologinius tyrimus išdavimo tvarkos aprašo 2 priedas Andrius Milius (tyrėjo vardas, pavardė) starchprojektai@gmail.com (adresas pašto korespondencijai siųsti, telefonas, el. pašto adresas)

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS AZARTINIŲ LOŠIMŲ ĮSTATYMO NR. IX-325 2, 10, 15, 16, 29 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 15 1, 16 1 STRAIPSNIAIS ĮSTATYM

LIETUVOS RESPUBLIKOS AZARTINIŲ LOŠIMŲ ĮSTATYMO NR. IX-325 2, 10, 15, 16, 29 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 15 1, 16 1 STRAIPSNIAIS ĮSTATYM LIETUVOS RESPUBLIKOS AZARTINIŲ LOŠIMŲ ĮSTATYMO NR. IX-325 2, 10, 15, 16, 29 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR ĮSTATYMO PAPILDYMO 15 1, 16 1 STRAIPSNIAIS ĮSTATYMAS 2017 m. lapkričio 21 d. Nr. XIII-771 Vilnius 1 straipsnis.

Detaliau

17 - Techniniai reikalavimai breziniuose.doc

17 - Techniniai reikalavimai breziniuose.doc 17. 17.1. Techniniai reikalavimai daro rėžiniuose Laisvų matmenų (matmenų, kurių nuokrypiai nenurodyti) ir nenurodyti padėties ei formos nuokrypiai turi atitikti nuokrypių klases, nusakomas ISO 2768 ir

Detaliau

21. Ilgis, plotas, perimetras Įvadas Šiame modulyje pateikti įvairaus sudėtingumo uždaviniai apie ilgį, perimetrą ir plotą. Sprendžiant uždavinius rei

21. Ilgis, plotas, perimetras Įvadas Šiame modulyje pateikti įvairaus sudėtingumo uždaviniai apie ilgį, perimetrą ir plotą. Sprendžiant uždavinius rei Įvadas Šiame modulyje pateikti įvairaus sudėtingumo uždaviniai apie ilgį, perimetrą ir plotą. Sprendžiant uždavinius reikės pasitelkti kūrybinį mąstymą ir pasinaudoti jau turimomis žiniomis, įgytomis per

Detaliau

OBJEKTAS: GYVENAMO NAMO REKONSTRUKCIJA

OBJEKTAS: GYVENAMO NAMO REKONSTRUKCIJA UAB ŠARŪNO KIAUNĖS PROJEKTAVIMO STUDIJA ALEKSOTO G. -2, KAUNAS Direktorius Šarūnas Kiaunė kiaunes@yahoo.com 8 687 52 29-2 OBJEKTAS: STATYBOS VIETA: BYLA: TOMAS: STADIJA: KATEGORIJA: STATYTOJAS: PROJEKTO

Detaliau

Installation bonumwood_EN2

Installation bonumwood_EN2 PARKETLENČIŲ SOMONTUOTŲ EGLUTĖS RAŠTAIS KLOJIMO INSTRUKCIJOS BONUMWOOD.LT TURINYS 3 PRODUKTO NAUDOJIMAS 3 JŪSŲ ATSAKOMYBĖ 4 PATIKRA PRIEŠ KLOJANT 5 PAGRINDINIAI KLOJIMUI REIKALINGI ĮRANKIAI 6 EGLUTĖS RAŠTO

Detaliau

Projektas LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL RADIJO RYŠIO PLĖTROS MHz RADIJO DAŽNIŲ JUOSTOJE PLANO PAT

Projektas LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL RADIJO RYŠIO PLĖTROS MHz RADIJO DAŽNIŲ JUOSTOJE PLANO PAT Projektas LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL RADIJO RYŠIO PLĖTROS 3400 3800 MHz RADIJO DAŽNIŲ JUOSTOJE PLANO PATVIRTINIMO 2019 m. d. Nr. 1V- Vilnius Vadovaudamasis

Detaliau

Sutartis aktuali nuo

Sutartis aktuali nuo VALSTYBINIO SOCIALINIO DRAUDIMO FONDO VALDYBA PRIE SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTERIJOS ASMENS DUOMENŲ TEIKIMO SUTARTIS 201_ m. d. Nr. ADS- Vilnius Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie

Detaliau

aukciono nuostatai Nr.1

aukciono nuostatai Nr.1 PATVIRTINTA: UAB,,Trakų vandenys 2016-01-19 valdybos posėdžio Nr.1 nutarimu Nr.1.6.1 NEKILNOJAMOJO TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROJI DALIS 1.1 Šie nuostatai reglamentuoja UAB,,Trakų

Detaliau

Microsoft Word - BX.doc

Microsoft Word - BX.doc STUMDOMŲ KIEMO VARTŲ AUTOMATIKA 1. Automatika (BX-A / BX-B); 2. Valdymo blokas; 3. Imtuvas; 4. Galinių išjung jų atramos 5. Dantytas b gis; 6. Raktas išjung jas; 7. Lempa; 8. Antena 9. Fotoelementai 10.

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUN

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUN LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUNOJI LIETUVA 2017 M. FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINIO IR

Detaliau

PATVIRTINTA Kauno lopšelio darželio Vaikystė direktoriaus 2015 m. spalio 26 d. įsakymu Nr. V-74 KAUNO LOPŠELIO DARŽELIO VAIKYSTĖ VAIZDO DUOMENŲ TVARKY

PATVIRTINTA Kauno lopšelio darželio Vaikystė direktoriaus 2015 m. spalio 26 d. įsakymu Nr. V-74 KAUNO LOPŠELIO DARŽELIO VAIKYSTĖ VAIZDO DUOMENŲ TVARKY PATVIRTINTA Kauno lopšelio darželio Vaikystė direktoriaus 2015 m. spalio 26 d. įsakymu Nr. V-74 KAUNO LOPŠELIO DARŽELIO VAIKYSTĖ VAIZDO DUOMENŲ TVARKYMO TAISYKLĖS I SKYRIUS BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Vaizdo

Detaliau

Microsoft Word - Fasadiniai_pastoliai_SL70_naudojimo_instrukcija_LT.doc

Microsoft Word - Fasadiniai_pastoliai_SL70_naudojimo_instrukcija_LT.doc prie leidimo pažymos Z-8.1-29 1 psl. 1. Bendroji dalis 1.1 Universalieji pastoliai SL70 yra iš gatavų konstrukcijų surenkami plieno karkaso pastoliai, kurių sisteminis plotis yra 0,74 m. Sekcijų ilgiai

Detaliau

Gyvenamųjų namų kvartalo S. Lozoraičio g. 17, Vilniuje projekto konkursas Aiškinamasis raštas

Gyvenamųjų namų kvartalo S. Lozoraičio g. 17, Vilniuje projekto konkursas Aiškinamasis raštas 008800 Gyvenamųjų namų kvartalo S. Lozoraičio g. 17, Vilniuje projekto konkursas Aiškinamasis raštas 00. TURINYS 01 - Idėja 02 - Urbanistiniai sprendiniai 03 - Teritorijos sutvarkymas 04 - Architektūra

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation KAIP FORMUOJAMASIS VERTINIMAS PADEDA SIEKTI INDIVIDUALIOS PAŽANGOS: REFLEKSIJA KOKYBĖS SIEKIANČIŲ MOKYKLŲ KLUBO KONFERENCIJA MOKINIŲ UGDYMO(SI) PASIEKIMAI. SAMPRATA IR SKATINIMO GALIMYBĖS Doc. dr. Viktorija

Detaliau

Projektas

Projektas PATVIRTINTA Vytauto Didžiojo universiteto, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Agronomijos mokslo krypties doktorantūros komiteto 2019 m. vasario 28 d. posėdžio Nr. 137 ATVIRO KONKURSO Į AGRONOMIJOS

Detaliau

Ritinių vyniotuvai G5010 G5012 G5020 Inliner

Ritinių vyniotuvai G5010 G5012 G5020 Inliner Ritinių vyniotuvai G5010 G5012 G5020 Inliner GÖWEIL / G50 Serija / 02-03 psl. GÖWEIL Maschinenbau GmbH Davidschlag 11 / 4202 Kirchschlag / Austrija Tel: +43 (0)7215 2131-0 / Fax: +43 (0)7215 2131-9 office@goeweil.com

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTRO LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS ŪKIO MINISTRO 2002 M. VASARIO 12 D. ĮSAKYMO NR. 49 DĖL NETAURIŲJŲ METALŲ LAUŽO IR ATLIEKŲ SUPIRKIMO, APSKAITOS IR SAUGOJIMO TVARKOS

Detaliau

FORD EDGE Galioja nuo Variklis ir transmisija Versija Variklio tipas CO 2 (g/km) Kaina, EUR su PVM Nuolaida Specialioji kaina, EUR su PVM 2

FORD EDGE Galioja nuo Variklis ir transmisija Versija Variklio tipas CO 2 (g/km) Kaina, EUR su PVM Nuolaida Specialioji kaina, EUR su PVM 2 Variklis ir transmisija Versija Variklio tipas CO 2 (g/km) su PVM Nuolaida Specialioji kaina, EUR su PVM 2,0 l EcoBlue 238 AG A8 AWD Titanium Dyzelinis 178 51.850 5.390 46.460 2,0 l EcoBlue 238 AG A8 AWD

Detaliau

Microsoft Word - Palmolive_Drogas_full_rules_April_2019.doc

Microsoft Word - Palmolive_Drogas_full_rules_April_2019.doc Žaidimo Pirkite bet kurį PALMOLIVE produktą parduotuvėse Drogas ir laimėkite SPA Vilnius dovanų kuponą! rengimo taisyklės: 1. ŽAIDIMO UŽSAKOVAS, ORGAIZATORIUS IR PRIZŲ KOORDINATORIUS 1.1. Žaidimo užsakovas

Detaliau

SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis INVESTICINIAI LAKŠTAI

SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis INVESTICINIAI LAKŠTAI SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis 2013 01 22 2013 02 04 INVESTICINIAI LAKŠTAI Su Brent naftos kaina susieti investiciniai lakštai Emisija SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis 2013 m. sausio

Detaliau

Opel Corsa Kainos

Opel Corsa Kainos Kainos 1.01.2019 Corsa 5 durų Pavarų dėžė kw AG CO 2 išeiga (g/km) WLTP Kaina EUR su PVM (21%) 5 d. B ENJOY 1.4 0SC68GF11 M5 55 75 150 11,898 1.4 Start/Stop 0SC68GC11 M5 66 90 150 12,302 1.4 0SC68GSF1

Detaliau

MergedFile

MergedFile 5 DURŲ Pasiūlymas galioja iki 2019-03-31 4 DURŲ Pasiūlymas galioja iki 2019-03-31 4 DURŲ Pasiūlymas galioja iki 2019-03-31 TOYOTA PROACE VERSO COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris:

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO ĮSTATYMO NR. VIII-840 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2017 m. gruodžio 21 d. Nr. XIII-961 Vilnius 1 straipsni

LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO ĮSTATYMO NR. VIII-840 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2017 m. gruodžio 21 d. Nr. XIII-961 Vilnius 1 straipsni LIETUVOS RESPUBLIKOS GYVENAMOSIOS VIETOS DEKLARAVIMO ĮSTATYMO NR. VIII-840 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2017 m. gruodžio 21 d. Nr. XIII-961 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo

Detaliau

Ginčo byla Nr LIETUVOS BANKO PRIEŽIŪROS TARNYBOS FINANSINIŲ PASLAUGŲ IR RINKŲ PRIEŽIŪROS DEPARTAMENTO DIREKTORIUS SPRENDIMAS DĖL A. G. IR

Ginčo byla Nr LIETUVOS BANKO PRIEŽIŪROS TARNYBOS FINANSINIŲ PASLAUGŲ IR RINKŲ PRIEŽIŪROS DEPARTAMENTO DIREKTORIUS SPRENDIMAS DĖL A. G. IR Ginčo byla Nr. 2017-00665 LIETUVOS BANKO PRIEŽIŪROS TARNYBOS FINANSINIŲ PASLAUGŲ IR RINKŲ PRIEŽIŪROS DEPARTAMENTO DIREKTORIUS SPRENDIMAS DĖL A. G. IR AB LIETUVOS DRAUDIMAS GINČO NAGRINĖJIMO 2017 m. liepos

Detaliau

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL

Microsoft Word - ŽT 2015 reglamentasFINAL XIV-ASIS TARPTAUTINIS FUDOKAN KARATĖ TURNYRAS VAIKAMS ŽIEMOS TAURĖ 2015 III-ASIS ATVIRAS LIETUVOS FUDOKAN KARATĖ ČEMPIONATAS JAUNIMUI IR SUAUGUSIEMS KVIETIMAS Lietuvos Fudokan asociacija šių metų kovo

Detaliau

Microsoft Word - Naudotojo gidas_aplikacijai_

Microsoft Word - Naudotojo gidas_aplikacijai_ Mokėjimų už automobilio stovėjimą, naudojantis programa m.parking išmaniuosiuose telefonuose, naudotojo gidas Puslapis 1 iš 10 Programa m.parking Vilniuje galima sumokėti vietinę rinkliavą tik už naudojimąsi

Detaliau

2013 m. gruodžio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 1350/2013, kuriuo iš dalies keičiami tam tikri žemės ūkio ir žuvininkystės s

2013 m. gruodžio 11 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 1350/2013, kuriuo iš dalies keičiami tam tikri žemės ūkio ir žuvininkystės s 2013 12 21 Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 351/1 I (Įstatymo galią turintys teisės aktai) REGLAMENTAI EUROPOS PARLAMENTO IR TARYBOS REGLAMENTAS (ES) Nr. 1350/2013 2013 m. gruodžio 11 d. kuriuo

Detaliau

Jūsų duomenys, jūsų teisės. Ericsson duomenų tvarkytojo įmonei privalomos duomenų apsaugos taisyklės Įžanga Ericsson veikla pasižymi sąžiningumu, skai

Jūsų duomenys, jūsų teisės. Ericsson duomenų tvarkytojo įmonei privalomos duomenų apsaugos taisyklės Įžanga Ericsson veikla pasižymi sąžiningumu, skai Jūsų duomenys, jūsų teisės. Ericsson duomenų tvarkytojo įmonei privalomos duomenų apsaugos taisyklės Įžanga Ericsson veikla pasižymi sąžiningumu, skaidrumu ir atsakomybe. Mes, kaip duomenų tvarkytojas,

Detaliau

Krasta Auto Vilnius Pasiūlymo data: Pasiūlymo nr.: D MINI Cooper Countryman automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) EUR Baz

Krasta Auto Vilnius Pasiūlymo data: Pasiūlymo nr.: D MINI Cooper Countryman automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) EUR Baz Krasta Auto Vilnius Pasiūlymo data: 2019-04-12 Pasiūlymo nr.: D-225496 MINI Cooper Countryman automobilio pasiūlymas Kaina (įskaitant PVM 21%) Bazinė automobilio kaina 29 889,99 Papildomų priedų kaina

Detaliau

BRIAN TRACY

BRIAN TRACY BRIAN TRACY BRIAN TRACY Kaip išauginti laimingus, sveikus, savimi pasitikinčius vaikus ir padėti jiems įgyti pranašumą Versta iš leidinio: BRIAN TRACY The Secrets of Rising Super Kids: How to Rise Happy,

Detaliau

Successful drug-policies in Europe

Successful drug-policies in Europe 1 Sėkminga Europos narkotikų politika ES kas valandą nuo per didelės narkotikų dozės miršta vienas ţmogus Apie 12 mln. ţmonių ES vartoja ar vartojo heroiną Apie 3 tūkst. ţmonių ES kasmet uţsikrečia ŢIV

Detaliau

VILNIAUS R. PABERŽĖS ŠV. STANISLAVO KOSTKOS GIMNAZIJOS 2, 4, 6 IR 8 KLASĖS MOKINIŲ MOKYMOSI PASIEKIMŲ VERTINIMO PANAUDOJANT DIAGNOSTINIUS IR STANDARTI

VILNIAUS R. PABERŽĖS ŠV. STANISLAVO KOSTKOS GIMNAZIJOS 2, 4, 6 IR 8 KLASĖS MOKINIŲ MOKYMOSI PASIEKIMŲ VERTINIMO PANAUDOJANT DIAGNOSTINIUS IR STANDARTI VILNIAUS R. PABERŽĖS ŠV. STANISLAVO KOSTKOS GIMNAZIJOS 2, 4, 6 IR 8 KLASĖS MOKINIŲ MOKYMOSI PASIEKIMŲ VERTINIMO PANAUDOJANT DIAGNOSTINIUS IR STANDARTIZUOTUS VERTINIMO ĮRANKIUS ATASKAITOS PRIEDAS MOKYKLOMS,

Detaliau

VALSTYBĖS TARNYBOS DEPARTAMENTAS REKOMENDACIJA DĖL VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ ATOSTOGAS REGLAMENTUOJANČIŲ TEISĖS AKTŲ NUOSTATŲ TAIKYMO Atnaujinta

VALSTYBĖS TARNYBOS DEPARTAMENTAS REKOMENDACIJA DĖL VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ ATOSTOGAS REGLAMENTUOJANČIŲ TEISĖS AKTŲ NUOSTATŲ TAIKYMO Atnaujinta VALSTYBĖS TARNYBOS DEPARTAMENTAS REKOMENDACIJA DĖL VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ ATOSTOGAS REGLAMENTUOJANČIŲ TEISĖS AKTŲ NUOSTATŲ TAIKYMO Atnaujinta 2016-04-19 VILNIUS 2 TURINYS I. ĮŽANGA... 3 II. KASMETINIŲ ATOSTOGŲ

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KONTROLIERIUS PAŽYMA DĖL X SKUNDO PRIEŠ ROKIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJĄ Nr. 4D-2017/2-644 Vilnius SK

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KONTROLIERIUS PAŽYMA DĖL X SKUNDO PRIEŠ ROKIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJĄ Nr. 4D-2017/2-644 Vilnius SK LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO KONTROLIERIUS PAŽYMA DĖL X SKUNDO PRIEŠ ROKIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJĄ 2017-07-21 Nr. 4D-2017/2-644 Vilnius SKUNDO ESMĖ 1. Lietuvos Respublikos Seimo kontrolierius

Detaliau

KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO POILSIO NAMŲ „POLITECHNIKA“ VIDAUS TVARKOS TAISYKLĖS

KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO POILSIO NAMŲ „POLITECHNIKA“ VIDAUS TVARKOS TAISYKLĖS PATVIRTINTA Kauno technologijos universiteto infrastruktūros direktoriaus 2013 m. rugpjūčio 28 d. potvarkiu Nr. PP-81 KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO POILSIO NAMŲ POLITECHNIKA VIDAUS TVARKOS TAISYKLĖS

Detaliau

Tvarka pakeista Tarybos sprendimu Nr

Tvarka pakeista Tarybos sprendimu Nr NUSTATYTA Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus visuotinio dalininkų susirinkimo 2019 m. kovo 6 d. protokolu Nr. 3-3 MOKINIŲ PRIĖMIMO Į GENEROLO POVILO PLECHAVIČIAUS KADETŲ LICĖJŲ KRITERIJŲ IR

Detaliau

5 DURŲ Pasiūlymas galioja iki TOYOTA PROACE VAN COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris: 5 metus ištisą parą teikiamo

5 DURŲ Pasiūlymas galioja iki TOYOTA PROACE VAN COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris: 5 metus ištisą parą teikiamo 5 DURŲ 2019-06-31 TOYOTA PROACE VAN COMPACT kainoraštis PROACE nepamainomas Jūsų verslo partneris: 5 metus ištisą parą teikiamos Toyota Eurocare pagalbos kelyje paslaugos visoje Europoje Prioritetinis

Detaliau

priedai ir pasirenkami prietaisai medienos smulkintuvams designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping

priedai ir pasirenkami prietaisai medienos smulkintuvams designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping priedai ir pasirenkami prietaisai medienos smulkintuvams designed manufac tur ed denmar k Reliable Chipping pritaikykite savo tp medienos smulkintuvą tam darbui, kurį ketinate atlikti Linddana skiria labai

Detaliau

Diskinės sėjamosios FALCON Kokybiška sėja bet kokiomis sąlygomis Моdulinė sistema Didelė talpa sėklai Mažas traukiamosios galios poreikis Pagrindinė t

Diskinės sėjamosios FALCON Kokybiška sėja bet kokiomis sąlygomis Моdulinė sistema Didelė talpa sėklai Mažas traukiamosios galios poreikis Pagrindinė t Diskinės sėjamosios FALCON Kokybiška sėja bet kokiomis sąlygomis Моdulinė sistema Didelė talpa sėklai Mažas traukiamosios galios poreikis Pagrindinė technologinė agregato paskirtis: Skirta minimalizuotoms

Detaliau

AB FREDA

AB FREDA PATVIRTINTA Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjaus direktoriaus 2018 m. rugpjūčio 31 d. įsakymu Nr. V-173 KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO INŽINERIJOS LICĖJAUS VAIZDO DUOMENŲ TVARKYMO TAISYKLĖS

Detaliau

airbnb-pwc-taxguide-lithuania-lt

airbnb-pwc-taxguide-lithuania-lt Šį vadovą parengė nepriklausoma apskaitos įmonė 2018 m. rugsėjo LIETUVA SU TRUMPALAIKE NUOMA SUSIJĘ MOKESČIŲ KLAUSIMAI Toliau pateikta informacija yra gairės, padėsiančios susipažinti su kai kuriais mokesčių

Detaliau

Atviro konkurso sąlygų 4 priedas BENDROJO PAGALBOS CENTRO INFORMACINĖS SISTEMOS APTARNAVIMO PASLAUGŲ TEIKIMO SPECIFIKACIJA 1. Pirkimo objektas Bendroj

Atviro konkurso sąlygų 4 priedas BENDROJO PAGALBOS CENTRO INFORMACINĖS SISTEMOS APTARNAVIMO PASLAUGŲ TEIKIMO SPECIFIKACIJA 1. Pirkimo objektas Bendroj Atviro konkurso sąlygų 4 priedas BENDROJO PAGALBOS CENTRO INFORMACINĖS SISTEMOS APTARNAVIMO PASLAUGŲ TEIKIMO SPECIFIKACIJA 1. Pirkimo objektas Bendrojo pagalbos centro informacinės sistemos BPCIS, esančios

Detaliau

Robert Bosch GmbH Dviračių garažas Bikeport Apsauga nuo vėjo ir lietaus. Dviračių garažas Bikeport Jums nusibodo tampyti Jūsų dviratį į rūsį ir atgali

Robert Bosch GmbH Dviračių garažas Bikeport Apsauga nuo vėjo ir lietaus. Dviračių garažas Bikeport Jums nusibodo tampyti Jūsų dviratį į rūsį ir atgali Dviračių garažas Bikeport Apsauga nuo vėjo ir lietaus. Dviračių garažas Bikeport Jums nusibodo tampyti Jūsų dviratį į rūsį ir atgalios? Jums pagelbės ši pačių pagaminta dviračių stoginė be to, ji puikiai

Detaliau

RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS

RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS 2008 M. GRUODŽIO 24 D. ĮSAKYMO NR. 1V-1160 DĖL RADIJO DAŽNIŲ NAUDOJIMO

Detaliau

PATVIRTINTA Plungės rajono Platelių gimnazijos direktorės 2013 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-153 (pataisymai 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. (

PATVIRTINTA Plungės rajono Platelių gimnazijos direktorės 2013 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-153 (pataisymai 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. ( PATVIRTINTA Plungės rajono Platelių gimnazijos direktorės 2013 m. spalio 17 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-153 (pataisymai 2019 m. vasario 4 d. įsakymu Nr. (1.5)-V1-27) PLUNGĖS R. PLATELIŲ GIMNAZIJOS MOKINIŲ

Detaliau

479B-2018_Krka_Pravilnik_LT.cdr

479B-2018_Krka_Pravilnik_LT.cdr SUKČIAVIMO PREVENCIJOS, NUSTATYMO IR TYRIMO TAISYKLĖS www.krka.biz Gyventi sveikai 3 4 5 6 8 9 10 11 Tikslai Aprėptis ir taikymas Nevienodų sąlygų taikymo ir sukčiavimo draudimas Sukčiavimo valdymo kontrolės

Detaliau

Rockwool LIETUVA Grindų šiltinimas Tarpauštinių perdangų ir grindų ant grunto šilumos ir garso izoliacija

Rockwool LIETUVA Grindų šiltinimas Tarpauštinių perdangų ir grindų ant grunto šilumos ir garso izoliacija Rockwool LIETUVA Grindų šiltinimas Tarpauštinių perdangų ir grindų ant grunto šilumos ir garso izoliacija Garso izoliavimas SMŪGIO GARSO IZOLIAVIMAS Smūgio garso izoliavimo rodiklis nusako tarpaukštinės

Detaliau

PIRKĖJO GIDAS Valgomojo stalai Puikūs stalai įstabioms akimirkoms Projektuodami valgomojo stalus galvojome apie jų kasdienį naudojimą namuose. Apie ta

PIRKĖJO GIDAS Valgomojo stalai Puikūs stalai įstabioms akimirkoms Projektuodami valgomojo stalus galvojome apie jų kasdienį naudojimą namuose. Apie ta PIRKĖJO GIDAS Valgomojo stalai Puikūs stalai įstabioms akimirkoms Projektuodami valgomojo stalus galvojome apie jų kasdienį naudojimą namuose. Apie tai, kad stalas dažnai tampa šeimos, vaikų, artimųjų

Detaliau

Microsoft Word - KLOM.doc

Microsoft Word - KLOM.doc Aptarnavimo instrukcija Valdymas ir duomenų vaizdavimas Pagrindinis jungiklis Pagrindinis jungiklis yra skirtas katilo įjungimui ar išjungimui. Jis yra katilo valdymo skydelyje (pozicija 6, pav. 1). Pirmąjį

Detaliau

Mercedes-Benz Actros MP PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENO) D.P. PRIEKINIS ŽIBINTAS DB

Mercedes-Benz Actros MP PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENO) D.P. PRIEKINIS ŽIBINTAS DB Mercedes-Benz Actros MP1 5000648 5001089 5003111 5003112 PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENO) D.P. PRIEKINIS ŽIBINTAS DB ACTROS(9/96-9/03) (BE POSŪKIO, BE HALOGENŲ) K.P. PRIEKINIS

Detaliau

PALYDOVO VALDOMI RANKINIAI NEĮGALIOJO VEŽIMĖLIAI ASMENIMS IKI 18 METŲ Informacinė brošiūra UAB TEIDA PARDUOTUVĖS SVEIKATOS REIKMENYS Vilniuje, A.Vivul

PALYDOVO VALDOMI RANKINIAI NEĮGALIOJO VEŽIMĖLIAI ASMENIMS IKI 18 METŲ Informacinė brošiūra UAB TEIDA PARDUOTUVĖS SVEIKATOS REIKMENYS Vilniuje, A.Vivul PALYDOVO VALDOMI RANKINIAI NEĮGALIOJO VEŽIMĖLIAI ASMENIMS IKI 18 METŲ Informacinė brošiūra UAB TEIDA PARDUOTUVĖS SVEIKATOS REIKMENYS Vilniuje, A.Vivulskio g. 18 Tel.: (8*5) 2195921, vilnius@teida.lt Darbo

Detaliau

Microsoft Word - PISKISVĮ18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology

Microsoft Word - PISKISVÄ®18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology Informacija asmenims, įsigyjantiems SUTPKIB INVL Technology išleistų nuosavybės vertybinių popierių, parengta pagal LR profesionaliesiems investuotojams skirtų subjektų įstatymo 18 straipsnio reikalavimus

Detaliau

BENDERS STOGAS KAINORAŠTIS 2018 Galioja nuo BETONINĖS ČERPĖS BETONINIAI ČERPIŲ PRIEDAI VENTILIACIJA IR KITOS PRALAIDOS STOGO SAUGOS PRIEDAI

BENDERS STOGAS KAINORAŠTIS 2018 Galioja nuo BETONINĖS ČERPĖS BETONINIAI ČERPIŲ PRIEDAI VENTILIACIJA IR KITOS PRALAIDOS STOGO SAUGOS PRIEDAI BENDERS STOGAS KAINORAŠTIS 2018 Galioja nuo 01.04.2018 BETONINĖS ČERPĖS BETONINIAI ČERPIŲ PRIEDAI VENTILIACIJA IR KITOS PRALAIDOS STOGO SAUGOS PRIEDAI KITI PRIEDAI Benders - stogo dangų pasirinkimas Daugiau

Detaliau

15762 ACO Vario batu valymas LT.indd

15762 ACO Vario batu valymas LT.indd ACO Vario grotelės ACO statybiniai elementai Tokiu būdu purvas lieka lauke ACO batų valymosi įranga pastato išorei ir vidui Purvas turi likti lauke Pirmas įspūdis būna lemiamas. Namo įėjimas veikia kaip

Detaliau

Siemens SN 578S02TE

Siemens SN 578S02TE ner. plieno 1 849* *Rekomenduojama mažmeninė kaina su PVM Produkto charakteristikos Efektyvumas ir pajėgumas k Energijos sąnaudų efektyvumo klasė: A+++, k Džiovinimo klasė: A k Metinis sunaudojimas programai

Detaliau

PATVIRTINTA Viešosios įstaigos Tauragės ligoninės Direktoriaus 2011 m. gruodţio 12 d. įsakymu Nr. V-119 VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS TAURAGĖS LIGONINĖS MAŢOS VE

PATVIRTINTA Viešosios įstaigos Tauragės ligoninės Direktoriaus 2011 m. gruodţio 12 d. įsakymu Nr. V-119 VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS TAURAGĖS LIGONINĖS MAŢOS VE PATVIRTINTA Viešosios įstaigos Tauragės ligoninės Direktoriaus 2011 m. gruodţio 12 d. įsakymu Nr. V-119 VIEŠOSIOS ĮSTAIGOS TAURAGĖS LIGONINĖS MAŢOS VERTĖS VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ TVARKOS APRAŠAS I. BENDROSIOS

Detaliau