Modulis 11

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "Modulis 11"

Transkriptas

1 VIEŠOJI ĮSTAIGA SOCIALINIŲ MOKSLŲ KOLEGIJA Jūrat Klumbien Virginija Jonikien MULTIMEDIJOS KALBOS IR KULTŪROS KURSAS MIGRANTAMS Vadov lis Klaip da 2012

2 Autoriai: Jūrat Klumbien Virginija Jonikien MULTIMEDIJOS KALBOS IR KULTŪROS KURSAS MIGRANTAMS Vadov lis Kalbą redagavo: Inga Kačinskait Maketavo: Eimant Vancevičiūt Nuotraukos: Laura Skučien Leidinys parengtas įgyvendinant Mokymosi visą gyvenimą programos projektą L-Pack:, projekto Nr LLP IT-KA2-KA2MP ( Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis leidinys atspindi tik autoriaus požiūrį, tod l Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą. J. Klumbien, V. Jonikien, 2012 Viešoji įstaiga Socialinių mokslų kolegija, 2012

3 LIETUVIŲ KALBA Multimedijos kalbos ir kultūros kursas migrantams A2 lygis Kaip bendrauti kasdienin se situacijose Lietuvoje Projektą finansuoja Europos Sąjungos Mokymosi visą gyvenimą programa

4 MODULIS 11 KELIONöS Dialogas Nr. 1 Kelion s užsakymas Kelionių agentūra: Kelionių agentūra Turas. Kuo gal čiau Jums pad ti? Laba diena. Nor čiau užsisakyti bilietus. Pageidaučiau keliauti traukiniu. Kelionių agentūra: Žinoma. Sakykite, kur vyksite? Vyksiu į Maskvą. Kelionių agentūra: Sakykite, ar nor site bilieto atgal? Taip. Kelionių agentūra: Kada nor tum te išvykti? Nor čiau išvykti šį šeštadienį. O grįžti nor čiau kitą šeštadienį, v lai vakare.

5 Kelionių agentūra: Kelionių agentūra: Kelionių agentūra: Kelionių agentūra: Kelionių agentūra: Kelionių agentūra: Traukinys į Maskvą išvyksta 3 valandą ryte. O grįžti siūlyčiau traukinį iš Maskvos, išvykstantį kitą šeštadienį, 22 valandą vakare. Gerai, man viskas tinka. Minut lę. Tuoj patikrinsiu kainas. Bilieto kaina į abi puses 500 litų. Ačiū. Taip, man tikrai tinka. Gerai. Jums reik tų vieno bilieto ar daugiau? Ne, ne, reikia tik vieno bilieto. Taip, gerai. Pasakykite savo vardą ir pavardę. Mano vardas Rasa, o pavard Mironyt. Puiku. Sakykite, kaip Jums patogiau būtų atsiimti bilietus? Ar gal site atvykti pas mus į kelionių agentūrą? Tiesa, gal čiau Jums bilietus atsiųsti elektroniniu paštu. Juos gal tum te atsispausdinti. Be to, reik tų apmok ti sąskaitą per 24 valandas, kitaip bilietų rezervacija bus atšaukta. Taip, supratau. Gal gal tum te bilietus man atsiųsti elektroniniu paštu? Mano adresas Puiku. Bilietus ir sąskaitą atsiųsiu Jums po 15 minučių. Geros Jums dienos. D kinga.

6 1 Pratimas Pažym kite teisingus ir neteisingus teiginius. a. Rasa ketina vykti į Maskvą. b. Maskvoje Rasa ketina būti savaitę. c. Rasa pageidavo bilietus gauti elektroniniu paštu. d. Rasa nerimavo, ar gaus bilietus. e. Kelionių agentūros konsultant pažad jo bilietus pristatyti į namus. 2 Pratimas Sudarykite tinkamą veikiamosios ar neveikiamosios rūšies dalyvį iš skliaustuose nurodytų veiksmažodžių. 1. Skambino anksčiau su firmos reikalais (susieti, susieja, susiejo) žmogus. 2. Mums reikia (išsilavinti, išsilavina, išsilavino) žmonių. 3. Tas vaikinas man atrodo (matyti, mato, mat ). 4. Tokio (išpuikti, išpuiksta, išpuiko) ir (išlepinti, išlepina, išlepino) vaiko dar nesu mačiusi. 5. Šio paveikslo autorius (nežinoti, nežino, nežinojo). 6. Ar turite (kramtyti, kramto, kramt ) gumos? 7. Tie vaikai man pasirod (matyti, mato, mat ). 8. D l tos vienos (išprot ti, išprot ja, išprot jo) moters, niekas čia taisyklių nelaužys. 9. Rytoj meniu bus patiekiamas (kimšti, kemša, kimšo) karpis. 10. Nor site (rūkyti, rūko, rūk ) ar (vytinti, vytina, vytino) dešros?

7 11. Ar geriau jums pasiūlyti (sūdyti, sūdo, sūd ) žuvies. 12. Ar tie grybai (valgyti, valgo, valg )? 13. Aš nem gstu (marinuoti, marinuoja, marinavo) agurkų. 14. Šiems (rauginti, raugina, raugino) kopūstams trūksta druskos. 15. Ji buvo (pasirengti, pasirengia, pasireng ) naujai kelionei. 16. Prie jos drabužių buvo (priderinti, priderina, priderino) batai ir aksesuarai. 17. L ktuvas buvo jau (pakilti, pakyla, pakilo). 18. Senutei skaud jo (susukti, susuka, susuko) sąnarius. 19. Ateik į (nemok ti, nemoka, nemok jo) seminarą.

8 Dialogas Nr. 2 Kelion s traukiniu, automobiliu ir kitu transportu Loreta: Loreta: Loreta: Loreta: Loreta: Sveika. Ko ieškai žem lapyje? Ketini kur nors važiuoti? Taip. Draugas pakviet mane pas jį pasisvečiuoti kaime, Vilniaus rajone. Vykti tur čiau kitą savaitgalį. Tik nesu įsitikinusi tuo, kokia transporto priemone būtų geriausiai ten nuvažiuoti. Na, manau, kad lengviausia būtų ten nuvykti automobiliu. Tačiau kelias ilgokas, tod l vienai važiuoti būtų tikrai sunku. Na, taip. Be to, mano automobilis remontuojamas, ir kas žino, ar jį meistrai sp s suremontuoti iki kelion s. Na, tuomet gali vykti autobusu. Gal tum paskambinti į autobusų stotį ir paklausti, kada išvyksta autobusas. Jau patikrinau internete. Deja, n ra patogaus maršruto. Reik tų pers sti vieną kartą. Ir, deja, ilgokai reik tų laukti atvykstančio kito autobuso. O kaip kelion traukiniu? Kelion traukiniu būtų tikrai trumpesn nei autobusu. Be to, tu turi studento pažym jimą, tod l ir kaina nebus labai didel. Važiuoti traukiniu labai patogu. Traukinyje gali dirbti kompiuteriu ar skaityti knygą. Kiekvienąkart, kai važiuoju traukiniu, būnu labai patenkinta kelione. Ačiū tau. Važiuoti traukiniu labai gera id ja. Visai buvau apie tai pamiršusi. Gal žinai, kur būtų galima rasti traukinių tvarkaraščius internete? Taip, žinau. Bet galime dabar kartu nuvykti į traukinių stotį. Pažiūr sime tvarkaraščius. O tu, jei tiks laikas, nusipirksi bilietą. Žinoma, galime ten nuvažiuoti dabar. Tu atvažiavai automobiliu?

9 Loreta: Taip, automobiliu. Galime dabar ten ir nuvažiuoti. Puiku.

10 3 Pratimas Pažym kite teisingus ir neteisingus teiginius. a. Rasa n ra tikra, kokia transporto priemone būtų geriausia vykti į kaimą pas draugą. b. Loreta patar draugei vykti autobusu, bet Rasa nesutiko. c. Važiuoti automobiliu Rasa atsisak. d. Rasa ir Loreta nusprend kartu vykti į autobusų stotį. e. Rasa į pasimatymą su drauge atvyko troleibusu. 4 Pratimas Sudarykite tinkamą veikiamosios ar neveikiamosios rūšies dalyvį, pusdalyvį ar padalyvį iš skliaustuose nurodytų veiksmažodžių. Įrašykite jį. Dingęs berniukas Tuo metu, kai visi ieško (dingti, dingsta, dingo) student s iš miesto, kaime neįtik tinas abejingumas - be žinios (prapulti, prapuola, prapuol ) Arūnui. (Praeiti, praeina, pra jo) savaitę į mokyklą (išeiti, išeina, iš jo), bet taip jos ir (nepasiekti, nepasiekia, nepasiek ) paauglio tik šiandien prad s ieškoti kariai. Tik (įsikišti, įsikiša, įsikišo) pareigūnui reikalai pajud jo. Berniuko mama pasakoja, kad pirmą naktį po jo dingimo ją kr t nežmoniškas šaltis. Košmaruose mama reg jo savo vaiką, (šalti, šąla, šalo) miške. Visiems susidom jus šia istorija, paaišk jo ir sunkiai (suvokti, suvokia, suvok ) mokyklos, kurią lank berniukas, pedagogų abejingumas. Tylos siena (atsitverti, atsitveria, atsitv r ) pagrindin mokykla su žiniasklaida leidžia bendrauti tik direktoriaus pavaduotojai, kuri, kaip (užsukti, užsuka, užsuko), kartoja vieną frazę: Mokykloje dirba krizių valdymo komanda. Nors ne paslaptis, kad Arūnas tiesiog maldavo mamos, kad ji perkeltų jį į kitą

11 mokyklą. Mama tai žad jo padaryti (pasibaigti, pasibaigia, pasibaig ) trimestrui. Pareigūnas (nebijoti, nebijo, nebijojo) susigadinti santykių su (būti, yra, buvo) kolegomis iš policijos ir (nepaisyti, nepaiso, nepais ) mokytojų abejingumo daro viską, kad Arūno paieška pajud tų iš mirties taško. Sunki tiesa, kurią privalome žinoti, nes niekas (neapsaugoti, neapsaugo, neapsaugojo) nuo nelaim s.

12 Dialogas Nr. 3 Dokumentai ir kelion s Rūta: Rūta: Rūta: Rūta: Rūta: Rūta: Rūta: Kur išsiruošei? Kažkur išvažiuoji? Lekiu į oro uostą. Šiandien išskrendu aplankyti t vų. Puiku. Ilgai ten būsi? Dar nežinau. Turiu šiokių tokių reikalų. Neaišku, per kiek laiko man pavyks viską padaryti. Kol kas esu nusipirkusi bilietą tik į vieną pusę. Kai tik susitvarkysiu reikalus, iškart grįšiu. Ar kas nors negerai? Mano paso galiojimo laikas netrukus baigsis. Reik tų nedelsiant atnaujinti. Taip pat noriu pasidaryti naują asmens tapatyb s kortelę. Neseniai ji buvo pavogta. Tikrai? Kaip baisu. Ar pranešei apie tai policijai? Taip, žinoma, kad pranešiau. Prieš pat vagystę buvau pasidariusi jos kopiją. Policija žino visus reikalingus duomenis ir pažad jo man pranešti, jei kas nors bandys ja nelegaliai pasinaudoti. O kada baigiasi paso galiojimo laikas? Man atrodo, kad negalima keliauti po užsienį, jei paso galiojimo laikas yra mažiau nei trys m nesiai. Taip, taip, žinau. Mano paso galiojimo laikas baigiasi po keturių m nesių, tod l ir nusprendžiau kuo greičiau jį pasikeisti. Labai gerai. Na, gerai netrukdysiu tavęs, dar pav luosi į l ktuvą. Ar turi bilietus? Taip. Turiu pasą, o daugiau nieko ir nereikia. Dabar l ktuvo bilietai dažniausiai būna elektroniniai, užtenka parodyti tik pasą. Supratau. Na, tai s km s. Pranešk, kai grįši, būtinai pasimatysime.

13 Rūta: Gerai, Rūta, būtinai tau paskambinsiu, kai tik grįšiu. O dabar lekiu, nes kitaip pav luosiu į l ktuvą. Iki. Iki. Gero kelio ir nuostabios viešnag s t vų namuose.

14 5 Pratimas Pažym kite teisingus ir neteisingus teiginius. a. Rasa rytoj išskris aplankyti t vų. b. Rasa nusipirko bilietus į vieną pusę. c. Rasa buvo apvogta. d. Rasos paso galiojimo laikas baigiasi po keturių m nesių, tod l jai būtinai reikia kuo greičiau jį pasikeisti. e. Rūta papraš Rasos susisiekti su ja. 6 Pratimas Sukurkite sakinius su šiais dalyviais: einančiais, mylimas, keptas, išaukl tas, kuriančio, išsilavinęs, patikimo, manančiam, ištikimu, išeinantys.

15

16 Dialogas Nr. 4 Ekskursija Giedr : Giedr : Giedr : Giedr : Giedr : Šį savaitgalį kartu su draugais nutar me vykti į ekskursiją. Gal nor tum prisijungti? O kur keliausite? Mano draugas dirba nedidel je vyno parduotuv l je, tod l nenuostabu, kad labai domisi vynu. Jis sužinojo, kad šį savaitgalį Nidoje organizuojamas vyno festivalis. Tod l ten ir keliaujame. Manau, bus tikrai smagu. Skamba gerai. Gal gal čiau sužinoti daugiau: kas, kur ir kaip? Iškeliaujame anksti, šeštadienį, traukiniu. Išvažiuojame 6 ryto. Kelion truks apie dvi su puse valandos. Dar neužsisak me viešbučio, tad, jei prisijungsi, gal tume gyventi kartu. Na, o festivalis prasid s šeštadienį vakare. Bus nemažai vyno degustacijų, koncertų, tad, manau, užsibūsime iki v lumos. Puiku. Kokie sekmadienio planai? Nieko ypatinga. Sekmadienį planuojame praleisti ramiai. Nidoje yra puikios marios. Gal tume pasimaudyti, pasideginti saul je. Pasilepinti. O sekmadienio vakare, 7 valandą, iškeliausime namo. Puiku, viskas idealiai tinka. Vykstu ir aš. Nuostabu. Paskambinsiu tau v liau ir darkart viską aptarsime. Labai gerai. Lauksiu žinių.

17 7 Pratimas Pažym kite teisingus ir neteisingus teiginius. a. Giedr ketina vykti į ekskursiją po Lietuvą. b. Giedr s draugas yra vyno pardav jas. c. Giedr dar nesp jo užsisakyti viešbučio. d. Giedr pasiūl Rasai gyventi kartu. e. Giedr pasiūl Rasai darkart susitikti ir aptarti kelion s detales. 8 Pratimas Sugalvokite klausimų pavartodami įvairių linksnių veikiamosios ir neveikiamosios rūšies dalyvių. Veikiamoji rūšis Paš lęs vaikinas, pasitikintis žmogus, ištikimas vyras, užsispyręs berniukas, trokštantis nuotykių, pasipūtęs vaikas, išpuikęs niekšas, turintis galvoje, galvojantis apie, ieškantis naudos, m gstantis ledus, b gantis šuo, tylinti moteris, žydinčios g l s, žaliuojantis medis, plev suojanti v liava, triuškinanti pergal, atsiv rusios durys. Neveikiamoji rūšis Neperkalbamas žmogus, nepatikimas bendradarbis, nesukalbama ponia, išlavintas skonis, baigta byla, nebaudžiamas žmogus, nepakaltinamas ligonis, skaityta knyga, sugautos krevet s, nepagražinta tiesa, pagardintas patiekalas, nupudruotas veidas, neįprastas gyvenimo būdas, išlepinta žmona. Pavyzdys: Ar kas nors mat te tą paš lusį vaikiną?

18

19 Dialogas Nr. 5 Viešasis transportas Vyras gatv je: Vyras gatv je: Vyras gatv je: Vyras gatv je: Vyras gatv je: Laba diena. Labai atsirašau, kad Jus trukdau, bet nor čiau šio to Jūsų paklausti. Taip, žinoma, prašau, klauskite. Esu nevietin. Nor čiau rasti miesto savivaldybę. Turiu ten reikalų. Gatv je sutikta moteris man sak, kad ji yra čia kažkur netoli. öjau jos nurodytu keliu, bet, manau, kad pasiklydau. Nebesusigaudau, kur ją rasti. Gal gal tum te pad ti? Na, Jums kažkas suteik netikslią informaciją. Savivaldyb yra kitame miesto gale. Nuo čia n ra labai toli, bet geriau būtų važiuoti autobusu. Autobusu nuvažiuosite greičiau ir patogiau. Sakykite, o kuris autobusas ten važiuoja? Į tą pusę važiuoja 24 autobusas. Turite grįžti Tiltų gatve iki Pajūrio restorano, palaukite autobuso stotel je, kuri bus šalia vaistin s. Reik s važiuoti apie 20 minučių. Kai privažiuosite centrinę aikštę, išlipkite iš autobuso ir tuomet eikite p sčiomis. Tiesiog eikite tiesiai per aikštę ir kitame jos gale pamatysite didelį pastatą, ten ir bus savivaldyb. Labai Jums ačiū už pagalbą. Sakykite, koks autobusas ten važiuoja? Pamiršau. 25? Ne, ne, 24 autobusas. Jis važiuoja labai dažnai, kas 5 minutes, tod l greitai jo sulauksite. Labai Jums ačiū už pagalbą. N ra už ką. Geros dienos. Ir Jums geros dienos. Viso gero.

20 9 Pratimas Pažym kite teisingus ir neteisingus teiginius. a. Rasa pasiklydo. b. Gatv je sutikta moteris apgavo Rasą. c. Gatv je sutiktas vyras paaiškino Rasai, kaip reikia nuvažiuoti iki savivaldyb s. d. 24 autobusas važiuoja pakankamai retai. e. Rasa nusprend į savivaldybę važiuoti kitą dieną.

21 GRAMATIKA Dalyviai Dalyvis - tai linksniuojama veiksmažodžio forma, turinti būdvardžio ypatybių. Dalyviai reiškia iš veiksmo kylančią daikto ypatybę arba aplinkybę. Dalyviai gali būti sangrąžiniai ir įvardžiuotiniai. Dalyviai yra dviejų rūšių: veikiamieji ir neveikiamieji. Veikiamieji turi keturis laikus, neveikiamieji - tris. Veikiamieji dalyviai Reiškia daikto ypatybę, kylančią iš jo paties veiksmo (rašąs mokinys, skrendąs l ktuvas, plaukianti gulb ). Esamasis laikas 1. Šio laiko dalyviai daromi iš veiksmažodžio esamojo laiko kamieno ir priesagų bei galūnių: a) -ąs, -antis, -anti (padaryti iš I ir III asmenuot s veiksmažodžių), -iąs, -iantis, -ianti po minkšto priebalsio. einąs, einantis, einanti; plaukiąs, plaukiantis, plaukianti. b) -įs, -intis, -inti (padaryti iš II asmenuot s veiksmažodžių). tylįs, tylintis, tylinti. 2. Šiose esamojo laiko vyriškosios gimin s dalyvių vienaskaitos vardininko galūn se rašome nosines balses: -ąs, -iąs, -įs. einąs, žiūrįs, rašąs, kuriąs, buriąs. 3. Esamojo laiko vyriškosios gimin s dalyvių daugiskaitos vardininko galūn se rašome nosines balses -ą, -į, jeigu vienaskaitos vardininke yra -ąs, -įs.

22 einą, žiūrį, rašą (einąs, žiūrįs, rašąs). 4. Esamojo laiko vyriškosios gimin s dalyviai vienaskaitos vardininke turi ir priesagas - antis, -intis. b gantis, nešantis, sakantis; mylintis, tylintis, žiūrintis. 5. Esamojo ir būsimojo laiko dalyvių daugiskaitos vardininko galūn yra -ys, jei vienaskaitos vardininko yra -antis, -intis. b gantis b gantys, žiūrintis žiūrintys, sakantis sakantys; b gsiantis b gsiantys, nešiantis nešiantys, sakysiantis sakysiantys. 6. Vyriškosios ir moteriškosios gimin s dalyvių esamojo laiko kamiene po minkštojo priebalsio rašome -iant; -ianč- (tariame -ent- -enč-). verkianti, verkiančio, plaukiančiai. Būtasis kartinis laikas 1. Šio laiko dalyviai daromi iš veiksmažodžių būtojo kartinio laiko kamieno, pridedant -ęs, -usi, -iusi. drabstęs, drabsčiusi, gul jęs, gul jusi; krapštęs, krapščiusi, plaukiojęs, plaukiojusi; steb jęs, steb jusi, vežiojęs, vežiojusi. 2. Vyriškosios gimin s vienaskaitos ir daugiskaitos vardininko galūn se rašome ę (-ęs, - ę). dirbęs, dirbę; laikęs, laikę; tur jęs, tur ję. Būtasis dažninis laikas 1. Šio laiko dalyviai daromi iš to paties laiko veiksmažodžių kamieno, pridedant -ęs, - usi. matydavęs, matydavusi, skalaudavęs, skalaudavusi. 2. Vyriškosios gimin s vienaskaitos ir daugiskaitos vardininko galūn s yra -ęs, -ę. plasnodavęs, plasnodavę, vaitodavęs, vaitodavę. 3. Sangrąžiniai būtojo kartinio laiko vyriškosios gimin s dalyviai turi gale -ę- prieš

23 sangrąžos dalelę -is, -si. laikydavęsis, laikydavęsi; matydavęsis, matydavęsi; kalb davęsis, kalb davęsi. Būsimasis laikas 1. Padaromi iš būsimojo laiko veiksmažodžių kamieno, pridedant -iąs, -ianti (iš 2-ojo asmens kamieno). eisiąs, eisianti, steb siąs, steb sianti, vešiąs, vešianti. 2. Veikiamosios rūšies būsimojo laiko vyriškosios bei moteriškosios gimin s dalyvių vienaskaitos ir daugiskaitos vardininko priesagos ir galūn s yra -siąs, -sią ir -siantis, - siantys; -sianti, -siančios. eisiąs, eisią, žiūr siąs, žiūr sią, laikysiąs, laikysią; laikysiantis, laikysiantys, kalb siantis, kalb siantys, eisiantis, eisiantys; krypsianti, krypsiančios. 3. Veikiamosios rūšies būsimojo laiko dalyviai padaromi iš veiksmažodžių būsimojo laiko kamieno, tod l išlaiko pakitusias kamieno galo priebalses (s + s = s, š + s = š, z + s = s, ž + s = š). veši + ąs = vešiąs; peši + ąs = pešiąs; zysi zysiąs, zirsi zirsiąs; verši veršiąs, grįši grįšiąs. Dalyvių linksniavimas Esamasis laikas Vienaskaita V. einantis, -anti K. einančio, -čios N. einančiam, -čiai G. einantį, -čią

24 Įn. einančiu, -čia Vt. einančiame, -čioje Daugiskaita V. einantys, -čios K. einančių, - čių N. einantiems, -čioms G. einančius, -čias Įn. einančiais, -čiomis Vt. einančiuose, - čiose Neveikiamieji dalyviai Reiškia daikto ypatybę, kylančią iš kito veik jo veiksmo. Jie turi tris laikus. 1. Esamojo laiko dalyviai daromi iš viso to paties laiko veiksmažodžio 3-iojo asmens (galūn išlieka) pridedant -mas, -ma. Po minkšto priebalsio galūn -ia- tariama kaip -e-. esamas, esama, mylimas, mylima, skaitomas, skaitoma. beriamas,-a, br žiamas,-a, laukiamas,-a, lemiamas,-a, verčiamas,-a, grojamas,-a, gaubiamas,-a, šaukiamas,-a. 2. Būtasis laikas yra tik vienas. N ra kartinio ar dažninio. Dalyviai daromi iš bendraties kamieno, pridedant -tas, -ta. būtas,-a, eitas,-a, matytas,-a, žiūr tas,-a. 3. Būsimojo laiko dalyviai daromi iš to paties laiko veiksmažodžio 2-ojo asmens (galūn išlieka), pridedant -mas, -ma. Šio laiko dalyvių mažai vartojama. būsi+mas, -ma = būsimas, būsima.

25 Laikas Esamasis laikas Skaičius Linksnis Vyriškoji gimin Moteriškoji gimin Vienaskaita Daugiskaita V. K. N. G. Įn. Vt. V. K. N. G. Įn. Vt. b gąs šaukiąs tylįs b gantis šaukiantis tylintis b gančio šaukiančio tylinčio b gančiam šaukiančiam tylinčiam b gantį šaukiantį tylintį b gančiu šaukiančiu tylinčiu b gančiame šaukiančiame tylinčiame b gą šaukią tylį b gantys šaukiantys tylintys b gančių šaukiančių tylinčių b gantiems šaukiantiems tylintiems b gančius šaukiančius tylinčius b gančiais šaukiančiais tylinčiais b gančiuose šaukiančiuose tylinčiuose b ganti šaukianti tylinti b gančios šaukiančios tylinčios b gančiai šaukiančiai tylinčiai b gančią šaukiančią tylinčią b gančia šaukiančia tylinčia b gančioje šaukiančioje tylinčioje b gančios skaitytos tylinčios b gančių skaitytų tylinčių b gančioms skaitytoms tylinčioms b gančias skaitytas tylinčias b gančiomis skaitytomis tylinčiomis b gančiose skaitytose tylinčiose Laikas Būtasis kartinis laikas Skaičius Linksnis Vyriškoji gimin Moteriškoji gimin Vienaskaita V. K. N. G. Įn. Vt. b gęs šaukęs tyl jęs b gusio šaukusio tyl jusio b gusiam šaukusiam tyl jusiam b gusį šaukusį tyl jusį b gusiu šaukusiu tyl jusiu b gusiame šaukusiame tyl jusiame b gusi šaukusi tyl jusi b gusios šaukusios tyl jusios b gusiai šaukusiai tyl jusiai b gusią šaukusią tyl jusią b gusia šaukusia tyl jusia b gusioje šaukusioje tyl jusioje Daugiskaita V. K. N. G. Įn. Vt. b gę čiuožę tyl ję b gusių čiuožusių tyl jusių b gusiems čiuožusiems tyl jusiems b gusius čiuožusius tyl jusius b gusiais čiuožusiais tyl jusiais b gusiuose čiuožusiuose tyl jusiuose b gusios šaukusios tyl jusios b gusių šaukusių tyl jusių b gusioms šaukusioms tyl jusioms b gusias šaukusias tyl jusias b gusiomis šaukusiomis tyl jusiomis b gusiose šaukusiose tyl jusiose

26 Neveikiamoji rūšis Laikas Esamasis laikas Skaičius Linksnis Vyriškoji gimin Moteriškoji gimin Vienaskaita V. K. N. G. Įn. Vt. laukiamas skaitomas tylimas laukiamo skaitomo tylimo laukiamam skaitomam tylimam laukiamą skaitomą tylimą laukiamu skaitomu tylimu laukiamame skaitomame tylimame laukiama skaitoma tylima laukiamos skaitomos tylimos laukiamai skaitomai tylimai laukiamą skaitomą tylimą laukiama skaitoma tylima laukiamoje skaitomoje tylimoje Daugiskaita V. K. N. G. Įn. Vt. laukiami skaitomi tylimi laukiamų skaitomų tylimų laukiamiems skaitomus tylimiems laukiamus skaitomiems tylimus laukiamais skaitomais tylimais laukiamuose skaitomuose tylimuose laukiamos skaitomos tylimos laukiamų skaitomų tylimų laukiamoms skaitomoms tylimoms laukiamas skaitomas tylimas laukiamomis skaitomomis tylimomis laukiamose skaitomose tylimose Laikas Būtasis laikas Skaičius Linksnis Vyriškoji gimin Moteriškoji gimin Vienaskaita V. K. N. G. Įn. Vt. lauktas skaitytas tyl tas laukto skaityto tyl to lauktam skaitytam tyl tam lauktą skaitytą tyl tą lauktu skaitytu tyl tu lauktame skaitytame tyl tame laukta skaityta tyl ta lauktos skaitytos tyl tos lauktai skaitytai tyl tai lauktą skaitytą tyl tą laukta skaityta tyl ta lauktoje skaitytoje tyl toje Daugiskaita V. K. N. G. Įn. Vt. laukti skaityti tyl ti lauktų skaitytų tyl tų lauktiems skaitytiems tyl tiems lauktus skaitytus tyl tus lauktais skaitytais tyl tais lauktuose skaitytuose tyl tuose lauktos skaitytos tyl tos lauktų skaitytų tyl tų lauktoms skaitytoms tyl toms lauktas skaitytas tyl tas lauktomis skaitytomis tyl tomis lauktose skaitytose tyl tose

27 INFORMACIJA APIE ŠALĮ: Lietuvos geležinkelių tinklas Dabartinis bendras geležinkelių tinklo linijų ilgis yra 1775,3 km: iš jų 1520 mm pločio v ž s 1753,5 km, 1435 mm pločio v ž s 21,8 km mm pločio v žių geležinkeliai driekiasi į Baltijos valstybes bei NVS šalis, 1435 mm pločio v žių geležinkeliai jungia Lietuvą su Lenkija, o per Lenkiją ir su kitomis Vakarų ir Vidurio Europos valstyb mis. Lietuvos Respublikos vandens transportas Lietuvos Respublikos vandens transportas viena iš Lietuvos Respublikos transporto šakų, jungianti į gamybinį, technologinį kompleksą įmones, institucijas ir organizacijas, vykdančias laivybą, uostų ir prieplaukų veiklą, vandens kelių priežiūrą ir tvarkymą bei kitas, susijusias su laivyba veiklas.

28 Lietuvos Respublikos tarptautiniai oro uostai Aviacijos valstybinį valdymą Lietuvos Respublikoje vykdo Susisiekimo ministerija, kuri pagal savo kompetenciją įgyvendina valstyb s civilin s aviacijos pl tros strategiją ir teikia Susisiekimo ministerijai siūlymus rengiant civilin s aviacijos pl tros programas, vykdo civilin s aviacijos, įskaitant antžeminę įrangą ir aviacijai teikiamas paslaugas, valstybinę priežiūrą, organizuoja Nacionalin s civilin s aviacijos saugumo programos įgyvendinimą, išduoda licencijas, pažym jimus, taip pat atlieka kitas teis s aktų jai suteiktas funkcijas.

29 Lietuvos kelių tinklas Atsižvelgiant į transporto priemonių eismo pralaidumą, socialinę ir ekonominę reikšmę, keliai Lietuvoje skirstomi į valstybin s reikšm s ir vietin s reikšm s kelius. Šių kelių iš viso yra daugiau kaip 79 tūkst. km. Valstybin s reikšm s keliai skirstomi į magistralinius, krašto ir rajoninius kelius. Jie išimtine nuosavyb s teise priklauso valstybei ir juos turto patik jimo teise įstatymų ir kitų teis s aktų nustatyta tvarka naudoja bei jais disponuoja Susisiekimo ministerijos įsteigtos regionin s kelius prižiūrinčios valstyb s įmon s (Alytaus, Kauno, Klaip dos, Marijampol s, Panev žio, Šiaulių, Taurag s, Telšių, Utenos, Vilniaus) ir valstyb s įmon Automagistral (įsikūrusi Vievyje). Vietin s reikšm s keliai skirstomi į viešuosius ir vidaus kelius. Viešieji vietin s reikšm s keliai (ir gatv s) nuosavyb s teise priklauso savivaldyb ms, o vidaus keliai valstybei, savivaldyb ms, kitiems juridiniams ir (ar) fiziniams asmenims. Informacija pateikta remiantis: Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos duomenimis.

30 MODULIS 11 VšĮ Socialinių mokslų kolegija Nemuno g. 2, LT-91199, Klaip da, Lietuva El. paštas: Tinklalapis: Projekto koordinatorius: Agenzia per lo Sviluppo Empolese Valdelsa Via delle Fiascaie 12, Empoli, ITALY website: Projektas L-PACK, LLP IT-KA2-KA2MP Sutarties numeris /

SD_wp2_Guide for teachers_lt_final

SD_wp2_Guide for teachers_lt_final 0. Mokymo vadovo pristatymas Mokymo vadovas, parengtas Socialinių mokslų kolegijos, skirtas naudoti suaugusiųjų, besimokančių L2 lygiu, lietuvių kalbos kursuose. Vadovas parengtas įgyvendinant L-Pack projektą,

Detaliau

Pavyzdys Praktinė gramatika Lietuvių kalbos modulis klasei Pamokų skaičius: 1 pamoka per savaitę (11 klasėje iš viso 35 pamokos, 12 klasėje iš v

Pavyzdys Praktinė gramatika Lietuvių kalbos modulis klasei Pamokų skaičius: 1 pamoka per savaitę (11 klasėje iš viso 35 pamokos, 12 klasėje iš v Pavyzdys Praktinė gramatika Lietuvių kalbos modulis 11-12 klasei Pamokų skaičius: 1 pamoka per savaitę (11 klasėje iš viso 35 pamokos, 12 klasėje iš viso 34 pamokos) Modulio paskirtis: tobulinti ir gilinti

Detaliau

Neasmenuojamų veiksmažodžio formų kartojimas Pamokos uždavinys: Analizuodami skaidres, atlikdami uţduotis individualiai ir grupėmis pakartosite dalyvi

Neasmenuojamų veiksmažodžio formų kartojimas Pamokos uždavinys: Analizuodami skaidres, atlikdami uţduotis individualiai ir grupėmis pakartosite dalyvi Neasmenuojamų veiksmažodžio formų kartojimas Pamokos uždavinys: Analizuodami skaidres, atlikdami uţduotis individualiai ir grupėmis pakartosite dalyvių, pusdalyvių ir padalyvių reikšmę bei darybą ir visi

Detaliau

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger

Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso ger Šiame skyriuje išmoksite Kaip pasisveikinti Labas! Labas rytas! Laba diena! Labas vakaras! Labas! Sveikas! Sveika! Sveiki! Kaip atsisveikinti Viso gero! Viso labo! Viso! Sudie! Iki pasimatymo! Iki! Kaip

Detaliau

VALSTYBINĖS KELIŲ TRANSPORTO INSPEKCIJOS

VALSTYBINĖS KELIŲ TRANSPORTO INSPEKCIJOS Suvestinė redakcija nuo 2015-03-27 iki 2016-08-17 Įsakymas paskelbtas: Žin. 2012, Nr. 68-3519, i. k. 1122213ISAK002B-240 VALSTYBINĖS KELIŲ TRANSPORTO INSPEKCIJOS PRIE SUSISIEKIMO MINISTERIJOS VIRŠININKO

Detaliau

Microsoft Word - Apibendrinimas pagal skundus del asmens kodo _galutinis_ doc

Microsoft Word - Apibendrinimas pagal skundus del asmens kodo _galutinis_ doc APIBENDRINIMAS DöL ASMENS KODO TVARKYMO PAGAL PATEIKTUS ASMENŲ SKUNDUS I. Apibendrinimo tikslas Asmens kodas pirmiausia yra asmens duomuo. Jis n ra priskiriamas prie ypatingų asmens duomenų, priešingai

Detaliau

2010 m. Inspekcijos veiklos ataskaita

2010 m. Inspekcijos veiklos ataskaita VALSTYBINö KELIŲ TRANSPORTO INSPEKCIJA PRIE SUSISIEKIMO MINISTERIJOS 2010 METŲ VEIKLOS ATASKAITA 2011-02-18 Nr. 21B-2 Vilnius 2 TURINYS I. ĮŽANGA...3 II. VYKDYTA VEIKLA IR PASIEKTI REZULTATAI...4 III.

Detaliau

1 Giesmė apie kryžius

1 Giesmė apie kryžius Giedrius Kurevičius PAGONIŲ GIESMĖS Kantata mišriam chorui, soranui ir sioniniam orkestrui KLAVYRAS (1969 m., korekcija 1976 m.) PAGONIŲ GIESMĖS Kantata mišriam chorui, soranui ir sioniniam orkestrui

Detaliau

LSI_zodziu_daryba_2014

LSI_zodziu_daryba_2014 Vilniaus universitetas Objektas DABARTINĖ KALBA: žodžių daryba Rengė doc. dr. Vilma Zubaitienė vilma.zubaitiene@takas.lt Darybos afiksų funkcijos Paprasto žodžio ir darinio santykis Darybos būdai: derivacija

Detaliau

Regioniniu s vietimo valdymo informaciniu sistemu ple tra ir s vietimo politikos analize s specialistu kompetencijos tobulinimas (II etapas) Bendradar

Regioniniu s vietimo valdymo informaciniu sistemu ple tra ir s vietimo politikos analize s specialistu kompetencijos tobulinimas (II etapas) Bendradar Regioniniu s vietimo valdymo informaciniu sistemu ple tra ir s vietimo politikos analize s specialistu kompetencijos tobulinimas (II etapas) Bendradarbiaujant su: Pristatymas: Nepakankamas te vu mokyklos

Detaliau

Lietuvių kalbos užduotys Auksė Petruševičienė ĮVEIK RAŠYBOS SPĄSTUS GALIU MOKYTIS GERIAU! 6klasei

Lietuvių kalbos užduotys Auksė Petruševičienė ĮVEIK RAŠYBOS SPĄSTUS GALIU MOKYTIS GERIAU! 6klasei Lietuvių kalbos užduotys Auksė Petruševičienė ĮVEIK RAŠYBOS SPĄSTUS GALIU MOKYTIS GERIAU! 6klasei TURINYS 1. Tarptautinių žodžių rašyba...5 2. e ir ia rašyba tarptautiniuose žodžiuose...7 3. Priebalsio

Detaliau

NRD 8 priedas Lietuviu gestu kalbos tarpinst programa

NRD 8 priedas Lietuviu gestu kalbos tarpinst programa Strateginio planavimo metodik 8 priedas (Lietuv Respublik Vyriausyb s 2009 m. kovo 18 d. nutarimo Nr. 210 redakcija) (Koordinuojanči institucij informacij apie tarpinstitucin s įgyvendinimą pagal gautą

Detaliau

Busto pritaikymo pirkimo salygos 10 obj rekonstr

Busto pritaikymo pirkimo salygos 10 obj rekonstr PATVIRTINTA Viešųjų pirkimų tarnybos prie Lietuvos Respublikos Vyriausyb s direktoriaus 2003 m. gruodžio 31 d. įsakymu Nr. 1S-121 (Viešųjų pirkimų tarnybos prie Lietuvos Respublikos Vyriausyb s direktoriaus

Detaliau

Microsoft Word - Biuletenis Nr 35 _8_.doc

Microsoft Word - Biuletenis Nr 35 _8_.doc ASMENS DUOMENŲ APSAUGOS NAUJIENŲ BIULETENIS Nr. 8 (35) VALSTYBINö DUOMENŲ APSAUGOS INSPEKCIJA tai Lietuvos Respublikos Vyriausyb s įstaiga, įkurta 1997 m. Lietuvos Respublikos Vyriausyb s 1996 m. spalio

Detaliau

TURINYS Janina Degutytė. Mūsų motinų kalba 8 Pratarmė 9 Testas 11 Testo atsakymai 12 I dalis. Skaitykime ir mokykimės kurti tekstus 13 Kas yra tekstas

TURINYS Janina Degutytė. Mūsų motinų kalba 8 Pratarmė 9 Testas 11 Testo atsakymai 12 I dalis. Skaitykime ir mokykimės kurti tekstus 13 Kas yra tekstas TURINYS Janina Degutytė. Mūsų motinų kalba 8 Pratarmė 9 Testas 11 Testo atsakymai 12 I dalis. Skaitykime ir mokykimės kurti tekstus 13 Kas yra tekstas? 14 Mokslinis stilius 16 Anotacija 16 Apžvalga 17

Detaliau

Zona_2009

Zona_2009 2009 m. oro kokyb s tyrimų zonoje apžvalga Oro kokyb s vertinimui ir valdymui Lietuvos teritorijoje išskirtos Vilniaus ir Kauno aglomeracijos bei zona (likusi Lietuvos teritorija be Vilniaus ir Kauno miestų).

Detaliau

Europos Sąjunga Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priedo leidinys 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Liuksemburgas Faksas: El. paš

Europos Sąjunga Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priedo leidinys 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Liuksemburgas Faksas: El. paš Europos Sąjunga Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priedo leidinys 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Liuksemburgas +352 29 29 42 670 ojs@publications.europa.eu Informacija ir elektroninės formos: http://simap.europa.eu

Detaliau

_SGD_SPRENDINIAI TARYBAI_AR SANTRAUKA_12005

_SGD_SPRENDINIAI TARYBAI_AR SANTRAUKA_12005 1. ĮVADAS Suskystintųjų gamtinių dujų (toliau SkGD) terminalo, susijusios infrastruktūros ir dujotiekio statybos specialiojo teritorijų planavimo dokumentas rengiamas vadovaujantis Lietuvos Respublikos

Detaliau

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį mokymą(si) ar net jį išbandę. Jis taikomas ne tik išsivysčiusiose

Detaliau

European Commission

European Commission EUROPOS KOMISIJA TEMINĖ APŽVALGA 2013 m. birželio 11 d., Briuselis Dažnai užduodami klausimai Bendras Europos dangus. Komisija imasi Europos oro erdvės pralaidumo didinimo veiksmų Kas yra Bendras Europos

Detaliau

PASIEKIMAI IR DARBŲ TĘSTINUMAS

PASIEKIMAI IR DARBŲ TĘSTINUMAS VALSTYBINĖS REIKŠMĖS KELIŲ PRIEŽIŪRA IR PLĖTRA 2019 2035 METAIS MAGISTRALINIAI KELIAI km Rekonstravimas, kapitalinis remontas (vidutiniškai per metus 12 km) 234 mln. 167,1 2019 2035 Paprastasis remontas

Detaliau

PASIEKIMAI IR DARBŲ TĘSTINUMAS

PASIEKIMAI IR DARBŲ TĘSTINUMAS VALSTYBINĖS REIKŠMĖS KELIŲ PRIEŽIŪRA IR PLĖTRA 2019 2035 METAIS LĖŠŲ POREIKIS IKI 2035 METŲ Strategijoje numatytiems tikslams iki 2035 m. pasiekti reikia apie 11 mlrd. eurų. Trūkstamas finansavimas gali

Detaliau

Uzsienieciu teisines padeties istatymas pakeistas

Uzsienieciu teisines padeties istatymas pakeistas DOCUMENT NO 1. LAW ON LEGAL STATUS OF ALIENS Įstatymas skelbtas: Žin., 2004, Nr. 73-2539 Neoficialus įstatymo tekstas LIETUVOS RESPUBLIKOS ĮSTATYMAS DöL UŽSIENIEČIŲ TEISINöS PADöTIES 2004 m. balandžio

Detaliau

Nutarimas paskelbtas: Žin., 2003, Nr Neoficialus nutarimo tekstas LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ NUTARIMAS Antraštės pakeitimai: Nr. 1377,

Nutarimas paskelbtas: Žin., 2003, Nr Neoficialus nutarimo tekstas LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ NUTARIMAS Antraštės pakeitimai: Nr. 1377, Nutarimas paskelbtas: Žin., 2003, Nr. 121-5484 Neoficialus nutarimo tekstas LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ NUTARIMAS Antraštės pakeitimai: Nr. 1377, 2004-11-03, Žin., 2004, Nr. 162-5917 (2004-11-06) DĖL

Detaliau

Microsoft Word - Moletu_Raj_Koncepcija_7_Redakcija doc

Microsoft Word - Moletu_Raj_Koncepcija_7_Redakcija doc 6. MOLĖTŲ RAJONO SUSISIEKIMO SISTEMA Lietuvos Respublikos teritorijos bendrajame plane yra nustatyta trijų lygmenų integracijos ašių hierarchija (6.1 pav.). 6.1 pav. Ištrauka iš LR teritorijos bendrojo

Detaliau

PRIEMONIŲ IR PROJEKTŲ KODAVIMO INSTRUKCIJA 1. Priemonių ir projektų kodavimo instrukcija (toliau instrukcija) detalizuoja priemonių ir projektų unikal

PRIEMONIŲ IR PROJEKTŲ KODAVIMO INSTRUKCIJA 1. Priemonių ir projektų kodavimo instrukcija (toliau instrukcija) detalizuoja priemonių ir projektų unikal PRIEMONIŲ IR PROJEKTŲ KODAVIMO INSTRUKCIJA 1. Priemonių ir projektų kodavimo instrukcija (toliau instrukcija) detalizuoja priemonių ir projektų unikalaus kodo sudarymą. I. PRIEMONIŲ KODAVIMAS 2. Kiekvienai

Detaliau

Atmintine vezant krovinius i/is Rusijos

Atmintine vezant krovinius i/is Rusijos Atmintin vairuotojui gabenančiam krovinius į/iš Rusijos. 2005 10 25 Atmintin vairuotojui GABENANČIAM KROVINIUS į RUSIJOS FEDERACIJĄ ir/arba iš Rusijos Federacijos I.Pasienio ir transporto kontrol. Kertant

Detaliau

II-a klasė

II-a klasė II klasės testų vertinimo ir atsakymų lentelė I testas 1. Už kiekvieną užrašytą žodį skiriama po pusę pupos ir už kiekvieną pažymėtą e ė raidę po pusę pupos (1,5+1,5, 3 pupos). 2. Už kiekvieną taisyklingai

Detaliau

Microsoft Word - Programa.doc

Microsoft Word - Programa.doc LINGUA LITUANICA DAINA BALČIENö, mokytoja ekspert PARENGIAMŲJŲ KURSŲ LIETUVIŲ GIMTOSIOS KALBOS VALSTYBINIAM EGZAMINUI P R O G R A M A Vilnius 2009 TURINYS PRATARMö.3 RAŠYBOS IR ŽODŽIŲ DARYBOS PAGRINDAI..4

Detaliau

LIETUVOS ITS POLITIKA IR ĮGYVENDINIMAS: STATUS QUO IR ESMINIAI POKYČIAI FORMUOJANT ITS DARBOTVARKĘ GRAŽVYDAS JAKUBAUSKAS Konferencija Intelektinės tra

LIETUVOS ITS POLITIKA IR ĮGYVENDINIMAS: STATUS QUO IR ESMINIAI POKYČIAI FORMUOJANT ITS DARBOTVARKĘ GRAŽVYDAS JAKUBAUSKAS Konferencija Intelektinės tra LIETUVOS ITS POLITIKA IR ĮGYVENDINIMAS: STATUS QUO IR ESMINIAI POKYČIAI FORMUOJANT ITS DARBOTVARKĘ GRAŽVYDAS JAKUBAUSKAS Konferencija Intelektinės transporto sistemos ir išmaniosios technologijos transporte

Detaliau

Microsoft PowerPoint - Presentation Module 1 Liudmila Mecajeva.ppt

Microsoft PowerPoint - Presentation Module 1 Liudmila Mecajeva.ppt MOKYMO PROGRAMA DARBO IR ŠEIMOS SUDERINAMUMAS: MOKYMAI VISAI ŠEIMAI Ši mokymo programa parengta pagal EK Mokymosi visą gyvenimą programos Grundtvig projektą Darbo ir šeimos suderinamumas: mokymai visai

Detaliau

DATA: TURINYS ĮVADAS 5 Teksto skaitymo būdai 5 LIETUVIŲ KALBA UŽRAŠAI I SKYRIUS. KALBA KAIP SOCIALINIS KULTŪRINIS REIŠKINYS 8 1. Vaizdinės ir tekstinė

DATA: TURINYS ĮVADAS 5 Teksto skaitymo būdai 5 LIETUVIŲ KALBA UŽRAŠAI I SKYRIUS. KALBA KAIP SOCIALINIS KULTŪRINIS REIŠKINYS 8 1. Vaizdinės ir tekstinė TURINYS ĮVADAS 5 Teksto skaitymo būdai 5 LIETUVIŲ KALBA UŽRAŠAI I SKYRIUS KALBA KAIP SOCIALINIS KULTŪRINIS REIŠKINYS 8 1 Vaizdinės ir tekstinės informacijos šaltiniai, jų patikimumas 8 2 Kalbos kilmė 9

Detaliau

Pazymejimai_

Pazymejimai_ DOKUMENTŲ (PAŽYMĖJIMŲ), SUTEIKIANČIŲ TEISĘ JUOS PATEIKUSIEMS ASMENIMS NAUDOTIS KELIŲ TRANSPORTO LENGVATOMIS, PAVYZDŽIAI Važiavimo keleiviniu kelių transportu lengvatos pagal Lietuvos Respublikos transporto

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Ligita Valalytė /Užimtumo tarnybos direktorė 2018/10/25 Darbo rinkos tendencijos 2018 m. sausio 1 d. registruota 152481 darbo neturinčių Nuo 2010 m. kylanti Lietuvos ekonomika 2017 m. skatino darbo jėgos

Detaliau

Pirkimo salygos telefono ir interneto 2011

Pirkimo salygos telefono  ir interneto 2011 PATVIRTINTA Viešųjų pirkimų tarnybos prie Lietuvos Respublikos Vyriausyb s direktoriaus 2003 m. gruodžio 31 d. įsakymu Nr. 1S-121 (Viešųjų pirkimų tarnybos prie Lietuvos Respublikos Vyriausyb s direktoriaus

Detaliau

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI 1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI JAUDINĘS. Labiau jis nesijaudintų net tuomet, jei jo

Detaliau

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond

Modulio Mokymosi, asmenybės ir pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respond Modulio Mokymosi, asmenybės pilietiškumo ugdymosi kompetencija B dalies Asmenybės kultūrinio sąmoningumo kompetencija anketa Gerbiamas (-a) Respondente, Kviečiame Jus dalyvauti Lietuvos mokslo tarybos

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL VIENKARTINIŲ LEIDIMŲ PURKŠTI AUGALŲ APSAUGOS PRODUKTUS IŠ ORO IŠDAVIMO IR GALIOJIMO PANAIKINIMO

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL VIENKARTINIŲ LEIDIMŲ PURKŠTI AUGALŲ APSAUGOS PRODUKTUS IŠ ORO IŠDAVIMO IR GALIOJIMO PANAIKINIMO LIETUVOS RESPUBLIKOS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL VIENKARTINIŲ LEIDIMŲ PURKŠTI AUGALŲ APSAUGOS PRODUKTUS IŠ ORO IŠDAVIMO IR GALIOJIMO PANAIKINIMO TAISYKLIŲ PATVIRTINIMO 2017 m. rugpjūčio 1 d. Nr.

Detaliau

PATVIRTINTA Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko 2017 m. d. įsakymu Nr. O1- VALSTYBINĖS KAINŲ IR ENERGETIKOS KONTROLĖS KOMI

PATVIRTINTA Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko 2017 m. d. įsakymu Nr. O1- VALSTYBINĖS KAINŲ IR ENERGETIKOS KONTROLĖS KOMI PATVIRTINTA Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko 2017 m. d. įsakymu Nr. O1- VALSTYBINĖS KAINŲ IR ENERGETIKOS KONTROLĖS KOMISIJOS ELEKTROS ENERGIJOS KAINŲ PALYGINIMO INFORMACINĖS

Detaliau

131018_Ikimokyklinuka_uzd

131018_Ikimokyklinuka_uzd IKIMOKYKLINUKAI 2013 m. 1 užduotis Komandos prisistatymas (visa komanda) 2 užduotis (teorin ) (tik vaikai) - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika - klausimai iš sveikos gyvensenos tematika (prie kiekvienos

Detaliau

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per

IKT varžybos Pakeliaukime po informacijos pasaulį Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime užduotis (1 priedas) Mokinukui per Varžybų vykdymo eiga 1. Komandų prisistatymas Susipažinkime. 2. 1 užduotis (1 priedas) Mokinukui per IT pamoką mokytoja uždavė užduotį surašyti IT sąvokas. Buvo bebaigiąs darbą, kai suskambo telefonas.

Detaliau

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo PYKINTI! Tiktai kad nuo to buvo labai GERA! Jaučiausi

Detaliau

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon

9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefon 9 Daugybė žingsnių aidi pirmo ir antro aukšto koridoriuose, trinksi varstomos durys, koridoriaus gale garsiai groja muzika. Be perstojo skamba telefonas. Pats įkarštis mums, ligoniams, ir visam personalui.

Detaliau

1 POHJOLA BANK PLC LIETUVOS FILIALO PASLAUG TEIKIMO BENDROSIOS S LYGOS Galioja nuo TAIKYMO SRITIS 1.1 Bendrosiose s lygose nustatomos ben

1 POHJOLA BANK PLC LIETUVOS FILIALO PASLAUG TEIKIMO BENDROSIOS S LYGOS Galioja nuo TAIKYMO SRITIS 1.1 Bendrosiose s lygose nustatomos ben 1 POHJOLA BANK PLC LIETUVOS FILIALO PASLAUG TEIKIMO BENDROSIOS S LYGOS Galioja nuo 2013-02-01 1 TAIKYMO SRITIS 1.1 Bendrosiose s lygose nustatomos bendrosios taisykl s, reglamentuojan ios santykius tarp

Detaliau

Elektroninio dokumento nuorašas LIETUVOS STATISTIKOS DEPARTAMENTO GENERALINIS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL KELEIVIŲ VEŽIMO AUTOBUSAIS STATISTINĖS ATASKAIT

Elektroninio dokumento nuorašas LIETUVOS STATISTIKOS DEPARTAMENTO GENERALINIS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL KELEIVIŲ VEŽIMO AUTOBUSAIS STATISTINĖS ATASKAIT Elektroninio dokumento nuorašas LIETUVOS STATISTIKOS DEPARTAMENTO GENERALINIS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL KELEIVIŲ VEŽIMO AUTOBUSAIS STATISTINĖS ATASKAITOS TA-02 (KETVIRTINĖS) FORMOS PATVIRTINIMO 2014 m.

Detaliau

Microsoft Word - B AM MSWORD

Microsoft Word - B AM MSWORD 25.11.2014 B8-0286/7 7 1 dalis 1. ragina valstybes nares ir Komisiją d ti tvarias pastangas įgyvendinti esamas taisykles ir užtikrinti, kad jų būtų laikomasi kaip visa apimančios strategijos dalį naikinti

Detaliau

ok.2019

ok.2019 Join us for the best version of Open Kitchen yet 20 19 OPEN KITCHEN 2019 ATEITIESFORMA MAISTO FORMA ATEITIES MAISTO 20 19 Brangus restorano savininke, Sveikiname! Jei Jūs sulaukėte šio pranešimo, vadinasi,

Detaliau

Varžyb 2017 m. Lietuvos šaški sporto varžyb kalendorius (04.13) Dalyviai Iš viso dalyvi skai ius Data (m nuo, diena) Pavadinimas Vykdymo vieta (baz )

Varžyb 2017 m. Lietuvos šaški sporto varžyb kalendorius (04.13) Dalyviai Iš viso dalyvi skai ius Data (m nuo, diena) Pavadinimas Vykdymo vieta (baz ) Varžyb 2017 m. Lietuvos šaški sporto varžyb kalendorius (04.13) Dalyviai Iš viso dalyvi skai ius Data (m nuo, diena) Pavadinimas Vykdymo vieta (baz ) Sportinink amžius Organizacija Lietuvoje vykdomo se

Detaliau

(Microsoft Word - Versta i\360 angli\360ko vertimo i\360 dan\370 k.docx)

(Microsoft Word - Versta i\360 angli\360ko vertimo i\360 dan\370 k.docx) Versta iš angliško vertimo iš danų k. Neoficialus vertimo tekstas Žiniasklaidos atsakomybės įstatymas 1 dalis Taikymo sritys 1 straipsnis. Šis įstatymas taikomas šioms žiniasklaidos priemonėms: 1) nacionaliniams,

Detaliau

Microsoft Word - Lt.Krč.Pupp.Test'09.doc

Microsoft Word - Lt.Krč.Pupp.Test'09.doc LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTERIJA NACIONALINIS EGZAMINŲ CENTRAS (rajonas/miestas, mokykla) klasės mokinio(-ės) (vardas ir pavardė) 2009 m. pagrindinio kurčiųjų ugdymo pasiekimų patikrinimo

Detaliau

Stazuotes uzsienyje on-line

Stazuotes uzsienyje on-line Tomas Jovaiša MD PhD FRCA FFICM Kodėl jauni gydytojai turi išvažiuoti į užsienį ir ko reikia, kad jie sugrįžtų. 15 metų ir 1 500 000 svarų patirtis Truputį apie mane VU medicinos fakultetas VU anesteziologijos

Detaliau

Forma_1-VP_0912_2009

Forma_1-VP_0912_2009 1 Forma 1-VP patvirtinta Lietuvos Respublikos finansų ministro 2003 m. sausio 29 d. įsakymu 1K-019 ( Lietuvos Respublikos finansų ministro 2005 m.gruodžio 30 d. įsakymo 1K-407 redakcija) Valstybin mokesčių

Detaliau

Priedai_2016.indd

Priedai_2016.indd 1 testo užduočių vertinimo kriterijai Užd. Nr. Sprendimas ar atsakymas Taškai Vertinimas 1 Pasirinktas variantas D 1 Už teisingą atsakymą. 2 a) 939 1 Už teisingą atsakymą. 2 b) 1538 1 Už teisingą atsakymą.

Detaliau

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Cia tu ir tavo tevai ras informacija apie mokykla (as) Danijoje. Atskiri punktai gali skirtis kiekvienoje mokykloje. Jei kiltu abejoniuklausk mokytoju.

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Bibliotekos ištekliai ir paslaugos BIBLIOTEKA Centrinė biblioteka Gedimino g. 50 Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto biblioteka Studentų g. 56 Informatikos fakulteto biblioteka Studentų g. 50 Statybos

Detaliau

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst

INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Inst INSTITUCIJOS, VYKDANČIOS MOKYTOJŲ IR ŠVIETIMO PAGALBĄ TEIKIANČIŲ SPECIALISTŲ KVALIFIKACIJOS TOBULINIMĄ, 2013 METŲ VEIKLOS ĮSIVERTINIMO IŠVADOS 1. Institucijos pavadinimas Kretingos rajono pedagogų švietimo

Detaliau

Ataskaita visuomenei 2014

Ataskaita visuomenei 2014 Efektyvi ekonominė šalies raida neįmanoma be efektyvios sistemos. Kelių transportas išlaiko svarbią poziciją tiek vidaus, tiek tarptautiniuose vežimuose. Pagrindinis šios rūšies pranašumas galimybė krovinius

Detaliau

Longse Wi-Fi kameros greito paleidimo instrukcija 1. Jums prireiks 1.1. Longse Wi-Fi kameros 1.2. Vaizdo stebėjimo kameros maitinimo šaltinio 1.3. UTP

Longse Wi-Fi kameros greito paleidimo instrukcija 1. Jums prireiks 1.1. Longse Wi-Fi kameros 1.2. Vaizdo stebėjimo kameros maitinimo šaltinio 1.3. UTP Longse Wi-Fi kameros greito paleidimo instrukcija 1. Jums prireiks 1.1. Longse Wi-Fi kameros 1.2. Vaizdo stebėjimo kameros maitinimo šaltinio 1.3. UTP RJ-45 interneto kabelio 1.4. Kompiuterio su prieiga

Detaliau

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS Suvestinė redakcija nuo 2010-07-23 iki 2011-02-03 Įsakymas paskelbtas: Žin. 2007, Nr. 106-4364, i. k. 1072055ISAK000VA-66 VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS

Detaliau

G L v SEB bankas nuasmeninta

G L v SEB bankas nuasmeninta Ginčo byla Nr. 2018-00589 LIETUVOS BANKO PRIEŽIŪROS TARNYBOS FINANSINIŲ PASLAUGŲ IR RINKŲ PRIEŽIŪROS DEPARTAMENTO DIREKTORIUS SPRENDIMAS DĖL G. L. IR AB SEB BANKO GINČO NAGRINĖJIMO 2018 m. birželio 27

Detaliau

Microsoft Word - T_164_priedas.doc

Microsoft Word - T_164_priedas.doc PATVIRTINTA Šiaulių rajono savivaldybės tarybos 2005 m. gegužės 26 d. sprendimu Nr. T-164 SAUGOTINŲ ŽELDINIŲ, AUGANČIŲ NE MIŠKO ŽEMĖJE, APSAUGOS IR PRIEŽIŪROS ŠIAULIŲ RAJONE TAISYKLĖS I. BENDROSIOS NUOSTATOS

Detaliau

PODPORA MÍSTNÍCH INICIATIV

PODPORA MÍSTNÍCH INICIATIV Projektas įvykdytas pagal sutartį Nr. GVP/PTS/1087 2012 m. balandžio 17 d. PROJEKTO VAIKO ŠIRDIES KELIONĖ VEIKLOS IR FINANSINĖ ATASKAITA Projekto vykdytojas: Įmonės kodas: 302295577 Telefonas: 8 682 58837

Detaliau

Europos Sąjunga Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priedo leidinys 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Liuksemburgas Faksas: El. paš

Europos Sąjunga Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priedo leidinys 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Liuksemburgas Faksas: El. paš Europos Sąjunga Europos Sąjungos oficialiojo leidinio priedo leidinys 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Liuksemburgas Faksas: +352 29 29 42 670 El. paštas: ojs@publications.europa.eu Informacija ir elektroninės

Detaliau

PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo

PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo PATVIRTINTA Vilkaviškio muzikos mokyklos direktoriaus 2017 m. kovo 28 d. įsakymu Nr. V- 14 PRITARTA Vilkaviškio muzikos mokyklos tarybos 2017 m. kovo 28 d. protokolu Nr. MT-1 VILKAVIŠKIO MUZIKOS MOKYKLOS

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS DIREKTORIAUS

Detaliau

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė

Jaunųjų žurnalistų tyrimas Nr. 2 – kūno kultūros mokytoja Oksana Zakarauskaitė – Paplauskienė Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nusprendė pasidomėti tais mokytojais, kurie tik šiais mokslo metais prisijungė prie Butrimonių gimnazijos bendruomenės. Šįkart į mūsų akiratį pateko mažutė, sportiška,

Detaliau

BRIAN TRACY

BRIAN TRACY BRIAN TRACY BRIAN TRACY Kaip išauginti laimingus, sveikus, savimi pasitikinčius vaikus ir padėti jiems įgyti pranašumą Versta iš leidinio: BRIAN TRACY The Secrets of Rising Super Kids: How to Rise Happy,

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valstybinės energetikos inspekcijos vartotojams teikiamų paslaugų kokybės, prieinamumo ir pasitenkinimo tyrimas užsakovas vykdytojas Kovas, 2016 metodologija 2 Tyrimo metodologija Visuomenės nuomonės ir

Detaliau

PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZA

PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZA PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZAVIMO ŠVENČIONIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE TVARKOS APRAŠAS

Detaliau

Patients rights have no borders Naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis kitoje ES valstybėje narėje

Patients rights have no borders Naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis kitoje ES valstybėje narėje Patients rights have no borders Aktyvaus pilietiškumo tinklas, norėdamas prisidėti prie Europos Sąjungos (ES) įgyvendinamos kampanijos Pacientų teisės neturi sienų, parengė šią informaciją apie Direktyvą

Detaliau

Geografische Lage

Geografische Lage TRIUKŠMO LYGIO POKYČIAI IR VALDYMO PRIEMONĖS VILNIAUS MIESTE SĮ Vilniaus planas Aplinkotyrininkė Agnė Eigminienė 2018-05-04 PAGRINDINIAI TRIUKŠMO ŠALTINIAI VILNIAUS MIESTE Autotransportas Geležinkelių

Detaliau

SUSITIKIMO VIETA – NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS

SUSITIKIMO VIETA – NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS SUSITIKIMO VIETA NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS Italijos lietuvių bendruomenė (ILB) pradeda naują etapą savo istorijoje ir pristato naują interneto tinklapį ITLIETUVIAI.IT. Jis atveria galimybę sužinoti,

Detaliau

UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento

UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų

Detaliau

PATVIRTINTA ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Rektoriaus 2018 m. liepos 23 d. įsakymu Nr NAUDOJIMOSI ISM VADYBOS IR EKONOMIKOS UNIVERSI

PATVIRTINTA ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Rektoriaus 2018 m. liepos 23 d. įsakymu Nr NAUDOJIMOSI ISM VADYBOS IR EKONOMIKOS UNIVERSI PATVIRTINTA ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Rektoriaus 2018 m. liepos 23 d. įsakymu Nr. 01-07-63 NAUDOJIMOSI ISM VADYBOS IR EKONOMIKOS UNIVERSITETO BIBLIOTEKOS PASLAUGOMIS TAISYKLĖS I SKYRIUS BENDROSIOS

Detaliau

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M

Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Tabalai Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną M Veikėjai Skaitovai (1, 2, 3) Saulė Žvėreliai (1, 2, 3) Žvirbliai (1, 2, 3) Vabalai (1, 2) Spektaklio scenarijus VORO VESTUVĖS (pagal Justiną Marcinkevičių) Genys Pelėda Sraigės (1, 2) Paukščiai (1, 2)

Detaliau

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I.

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Šie nuostatai reglamentuoja

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lietuvos gyventojų nuomonė apie teisėsaugą ir viešojo saugumo būklės vertinimas Dr. Eglė Vileikienė Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos departamentas 2016.02.12 Tyrimo metodika Reprezentatyvi

Detaliau

ATSAKYMAI GEOGRAFINIS TAKAS Dalyvio Nr. Surinkti taškai 1 užduotis Rekreacija 4 taškai 4 tšk. Orientuokis pagal žemėlapį ir eik į pirmąją geografinio

ATSAKYMAI GEOGRAFINIS TAKAS Dalyvio Nr. Surinkti taškai 1 užduotis Rekreacija 4 taškai 4 tšk. Orientuokis pagal žemėlapį ir eik į pirmąją geografinio ATSAKYMAI GEOGRAFINIS TAKAS 1 užduotis Rekreacija 4 4 tšk. Orientuokis pagal žemėlapį ir eik į pirmąją geografinio tako stotelę. Einant stebėk aplinką ir kuo tiksliau fiksuok žemėlapyje rekreacines ir

Detaliau

V.Jonusio_veiklos programa_2

V.Jonusio_veiklos programa_2 Kandidato į Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentus LASF veiklos programa 2011-2014 metams Vilnius 2011 m. kovo 21 d. LASF veiklos programa 2011-2014 Tarptautin s automobilių federacijos (FIA)

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TAR

LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TAR LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIAUS ĮSAKYMAS IR LIETUVOS RADIJO IR TELEVIZIJOS KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS DIREKTORIAUS

Detaliau

Banko_paslaugu_internetu_teikimo_salygos_

Banko_paslaugu_internetu_teikimo_salygos_ Banko paslaugų internetu teikimo sąlygos 1. Banko paslaugos internetu tai AB SEB banko (toliau Bankas) ir SEB grupės įmonių, kurioms atstovauja Bankas ar kurios naudojasi Banko paslaugų internetu sistema,

Detaliau

PRESTASHOP 1.7 OMNIVA MODULIO DIEGIMO INSTRUKCIJA

PRESTASHOP 1.7 OMNIVA MODULIO DIEGIMO INSTRUKCIJA PRESTASHOP 1.7 OMNIVA MODULIO DIEGIMO INSTRUKCIJA Turinys MODULIO FUNKCIONALUMAS... 3 ELEKTRONINĖS PARDUOTUVĖS REIKALAVIMAI... 3 SERVERIO REIKALAVIMAI... 3 DIEGIMO PROCEDŪRA... 3 Omniva LT modulio diegimas...

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS SPRENDIMAS DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS LYTIES PAGRINDU UAB NATŪRALIOS IDĖJOS DARBO SKELBIME TYRIMO

LIETUVOS RESPUBLIKOS LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS SPRENDIMAS DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS LYTIES PAGRINDU UAB NATŪRALIOS IDĖJOS DARBO SKELBIME TYRIMO LIETUVOS RESPUBLIKOS LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS SPRENDIMAS DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS LYTIES PAGRINDU UAB NATŪRALIOS IDĖJOS DARBO SKELBIME TYRIMO 2018 m. gruodžio 11 d. Nr. (18)SN-215)SP-123 Vilnius

Detaliau

Eil. Nr. 1. Registracijos numeris Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerio 2018 m. vasario 13d. potvarkio Nr. A3-31 pr

Eil. Nr. 1. Registracijos numeris Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerio 2018 m. vasario 13d. potvarkio Nr. A3-31 pr Eil. Nr. 1. Registracijos numeris Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kanclerio 2018 m. vasario 13d. potvarkio Nr. A3-31 priedas 2018 METAIS FINANSUOJAMŲ VAIKŲ DIENOS CENTRŲ

Detaliau

PATVIRTINTA Kauno sporto mokyklos Startas Direktoriaus 2019 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr KAUNO SPORTO MOKYKLOS STARTAS PRIVATUMO POLITIKA Kauno

PATVIRTINTA Kauno sporto mokyklos Startas Direktoriaus 2019 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr KAUNO SPORTO MOKYKLOS STARTAS PRIVATUMO POLITIKA Kauno PATVIRTINTA Kauno sporto mokyklos Startas Direktoriaus 2019 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr. 1-28 KAUNO SPORTO MOKYKLOS STARTAS PRIVATUMO POLITIKA Kauno sporto mokykla Startas (toliau - Mokykla) vertina

Detaliau

(Microsoft Word - Vilkavi\360kis,Kybartai,miestas.doc)

(Microsoft Word - Vilkavi\360kis,Kybartai,miestas.doc) Autobusų išvykimo iš VILKAVIŠKIO stoties tvarkaraštis (2013-10-10) I Š V Y K S T A į I Š V Y K I M O L A I K A S ( valandos. minut s ) 1 M A R I J A M P O L ö S kryptis ALYTŲ per Marijampolę 6.28 kasdien

Detaliau

UAB AMEA Business Solutions Praktiniai IT Sprendimai smulkioms ir vidutin ms mon ms Direktor, Jurgita Vitkauskait , K

UAB AMEA Business Solutions Praktiniai IT Sprendimai smulkioms ir vidutin ms mon ms Direktor, Jurgita Vitkauskait , K UAB AMEA Business Solutions Praktiniai IT Sprendimai smulkioms ir vidutin ms mon ms Direktor, Jurgita Vitkauskait j.vitkauskaite@amea.lt 2011.02.17, Kaunas +370 698 13330 Apie mus UAB AMEA Business Solutions

Detaliau

Neoficialus įstatymo tekstas Įstatymas skelbtas: Žin., 2004, Nr LIETUVOS RESPUBLIKOS GELEŽINKELIŲ TRANSPORTO KODEKSO PATVIRTINIMO, ĮSIGALIOJI

Neoficialus įstatymo tekstas Įstatymas skelbtas: Žin., 2004, Nr LIETUVOS RESPUBLIKOS GELEŽINKELIŲ TRANSPORTO KODEKSO PATVIRTINIMO, ĮSIGALIOJI Neoficialus įstatymo tekstas Įstatymas skelbtas: Žin., 2004, Nr. 72-2487 LIETUVOS RESPUBLIKOS GELEŽINKELIŲ TRANSPORTO KODEKSO PATVIRTINIMO, ĮSIGALIOJIMO IR TAIKYMO ĮSTATYMAS 2004 m. balandžio 22 d. Nr.

Detaliau

VYRIAUSIOJI TARNYBINĖS ETIKOS KOMISIJA S P R E N D I M A S DĖL VALSTYBINĖJE TARNYBOJE DIRBANČIŲ ASMENŲ, KURIŲ METINIŲ PRIVAČIŲ INTERESŲ DEKLARACIJŲ SU

VYRIAUSIOJI TARNYBINĖS ETIKOS KOMISIJA S P R E N D I M A S DĖL VALSTYBINĖJE TARNYBOJE DIRBANČIŲ ASMENŲ, KURIŲ METINIŲ PRIVAČIŲ INTERESŲ DEKLARACIJŲ SU VYRIAUSIOJI TARNYBINĖS ETIKOS KOMISIJA S P R E N D I M A S DĖL VALSTYBINĖJE TARNYBOJE DIRBANČIŲ ASMENŲ, KURIŲ METINIŲ PRIVAČIŲ INTERESŲ DEKLARACIJŲ SUVESTINIAI DUOMENYS YRA VIEŠI, DETALAUS PAREIGYBIŲ SĄRAŠO

Detaliau

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny

2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarny 2016 m. gegužė, Nr. 3 Apie globą ir įvaikinimą Susidomėjimas įtėvių ir globėjų pasirengimo sistema Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos tyrimas Globa abipusė nauda: tu įkrauni vaiką,

Detaliau

LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUS-KALĖJIMAS TVIRTINU Direktorius Viktoras Davidenko TARNYBINIO PATIKRINIMO DĖL LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS-KALĖJIMO APS

LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUS-KALĖJIMAS TVIRTINU Direktorius Viktoras Davidenko TARNYBINIO PATIKRINIMO DĖL LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS-KALĖJIMO APS LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIUS-KALĖJIMAS TVIRTINU Direktorius Viktoras Davidenko TARNYBINIO PATIKRINIMO DĖL LUKIŠKIŲ TARDYMO IZOLIATORIAUS-KALĖJIMO APSAUGOS IR PRIEŽIŪROS SKYRIAUS (DUOMENYS NESKELBTINI)

Detaliau

Projektas LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL RADIJO RYŠIO PLĖTROS MHz RADIJO DAŽNIŲ JUOSTOJE PLANO PAT

Projektas LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL RADIJO RYŠIO PLĖTROS MHz RADIJO DAŽNIŲ JUOSTOJE PLANO PAT Projektas LIETUVOS RESPUBLIKOS RYŠIŲ REGULIAVIMO TARNYBOS DIREKTORIUS ĮSAKYMAS DĖL RADIJO RYŠIO PLĖTROS 3400 3800 MHz RADIJO DAŽNIŲ JUOSTOJE PLANO PATVIRTINIMO 2019 m. d. Nr. 1V- Vilnius Vadovaudamasis

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO POILSIO NAMŲ „POLITECHNIKA“ VIDAUS TVARKOS TAISYKLĖS

KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO POILSIO NAMŲ „POLITECHNIKA“ VIDAUS TVARKOS TAISYKLĖS PATVIRTINTA Kauno technologijos universiteto infrastruktūros direktoriaus 2013 m. rugpjūčio 28 d. potvarkiu Nr. PP-81 KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO POILSIO NAMŲ POLITECHNIKA VIDAUS TVARKOS TAISYKLĖS

Detaliau

MV_lyggal_ataskaita2006

MV_lyggal_ataskaita2006 1 Pritarta Lietuvos Respublikos Vyriausyb s pasitarimo 2007 m. kovo 21 d. protokolu Nr. 17 Valstybin s moterų ir vyrų lygių galimybių 2005 2009 metų programos priemonių įgyvendinimo 2006 metais ataskaita

Detaliau

Logotypes, ppt and webbsites for Agoing abroad, two alternatives

Logotypes, ppt  and webbsites for Agoing abroad, two alternatives Keliaujame į užsienį moterų socialinio ir ekonominio aktyvumo skatinimas ir tinklaveika tarp ES ir Rytų Europos Rasa Baliulevičienė Rietavo verslo informacijos centro projektų administratorė 2015 liepos

Detaliau

3_Radisson Blu_knygute_pasirinkta_reverse_A5

3_Radisson Blu_knygute_pasirinkta_reverse_A5 Jūsų šventėms Ypatingas pasiūlymas rezervuojantiems iš anksto 10% nuolaida, užsakymams iki 2016 spalio 15 d. O kur švęsite Jūs? Dangiška vakarienė Delta salė 22 aukšte, maksimaliai talpina 50 asmenų Skybar

Detaliau