Darius Kundrotas

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "Darius Kundrotas"

Transkriptas

1 Darius Kundrotas

2 Krikštas Jei užduotume žmonėms klausimą Ar esi pakrikštytas?, beveik visi pagalvotų, kad turime omeny vandens krikštą. Jei to paties paklaustume tikinčiųjų, dauguma irgi manytų, kad kalbame būtent apie vandens krikštą. Atrodytų natūralu, nes vandens krikštas yra persmelkęs daugelio žmonių mąstymą. Daugelio mintyse krikštas asocijuojasi su vandeniu ar tai apšlakstymu, ar panardinimu į jį. Tokį žmonių požiūrį suformavo gilios tradicijos. Yra ir bažnyčių, kurių nariu galima tapti tik per vandens krikštą. Apie vandens krikštą moko ir Dievo žodis. Vienok Biblija moko ne vien apie vandens krikštą. Ir nors neteko skaičiuoti Biblijoje paminėtų krikštų, bet jų yra tikrai įvairių ir skirtingų. Taigi pažvelkime į Raštą ir pamatysime, kad jis nurodo į daugiau nei vieną krikštą.

3 4 Krikštų įvairovė Mato evangelijos trečiame skyriuje parašyta: Aš, tiesa, jus krikštiju vandeniu atgailai, bet tas, kuris ateina po manęs, yra galingesnis už mane, aš nevertas nešti jo apavą; jis krikštys jus Šventąja Dvasia ir ugnimi. Jonas krikštijo vandeniu, bet po jo atėjęs Jėzus krikštys Šventąja Dvasia ir ugnimi. Kaip matome, vienoje eilutėje išvardinti net trys krikštai vandens, Šventąja Dvasia ir ugnimi. Pirmo laiško korintiečiams dešimtame skyriuje rašoma: Be to, broliai, nenoriu, kad būtumėte nežinantys, jog visi mūsų tėvai buvo po debesimi ir visi perėjo per jūrą; ir visi buvo pakrikštyti Mozei debesyje ir jūroje. Tai dar vienas krikštas. Pirmo laiško korintiečiams dvyliktame skyriuje parašyta: Nes viena Dvasia mes visi esame pakrikštyti į vieną kūną, ar tai būtume žydai, ar pagonys, ar tai būtume vergai, ar laisvi. Čia dar vienas krikštas, 5 atliktas Šventosios Dvasios. Luko evangelijoje skaitome, kaip Jėzus kalba apie savo būsimą krikštą: Bet aš turiu būti pakrikštytas krikštu; ir kaip aš esu suvaržytas, kol tai bus įvykdyta!. Jis kalbėjo apie krikštą mirtimi, nes vandens krikštu Jėzus jau buvo pakrikštytas. Šiose keliose eilutėse randame šešis skirtingus krikštus, ir tik vienas iš jų yra vandens krikštas. Žinoma, tai ne visi krikštai, bet manau to pakanka, kad pamatytume, kokia yra krikštų įvairovė. Todėl galvoti apie krikštą tik kaip apie krikštą vandeniu būtų neteisinga ir nebibliška. Įvairių krikštų paskirtis Visgi kyla klausimas: kodėl Biblijoje tiek skirtingų krikštų? Negi nepakaktų vieno krikšto visiems atvejams? Taip yra todėl, kad kiekvienas krikštas turi savo reikšmę ir paskirtį. Trumpai panagrinėkime anksčiau paminėtus krikštus.

4 6 Jonas krikštytojas kalbėjo apie krikštą vandeniu, Šventąja Dvasia ir ugnimi. Vandens krikštu krikštijo pats Jonas, bet apie šį krikštą pakalbėsime atskirai vėliau. Dabar gi pažiūrėkime, ką apie krikštą Šventąja Dvasia ir ugnimi toliau paaiškina Jonas savo kalboje: Jo vėtyklė jo rankoje, ir jis visiškai išvalys savo klojimą ir surinks savo kviečius į svirną; bet jis sudegins pelus neužgesinama ugnimi. Kai Jėzus Kristus krikštys tikinčiuosius Šventąja Dvasia, tai bus tarsi jų surinkimas kaip kviečių į svirną. Tai ne šiaip palyginimas ar vaizdinga iliustracija, nes ir Jokūbas rašo savo laiške dvylikai pasklidusių genčių, kreipdamasis į tikinčius žydus: Savo valia jis mus pagimdė tiesos žodžiu, kad būtume tam tikri jo sutvėrimų pirmavaisiai. Tikintieji vadinami jo sutvėrimų pirmavaisiais pagal Mozės įstatymą pirmuosius vaisius žydai atnešdavo Dievui iš savo šviežiai nuimto derliaus. Jėzus Kristus irgi surinks savo derlių, savo tikinčiuosius, pas save. Tai jis padarys, pakrikštydamas juos Šventąja Dvasia. Panašus įvykis atsitiko ir per 7 Sekmines, kai įtikėję izraelitai buvo pakrikštyti Dvasia. Toliau Jonas krikštytojas aiškina, kad ugnimi Jėzus Kristus krikštys visus netikinčius, sudegindamas juos kaip pelus neužgesinama ugnimi. Biblijoje parašyta, kad netikintys bus įmesti į ugnies ežerą, jie bus pakrikštyti ugnimi. Krikštas tai savotiškas žmogaus sutapatinimas su kažkuo. Visi bus kažkam tai pakrikštyti, su kažkuo tai sutapatinti. Krikštas Dvasia sutapatina tikinčiuosius su Dievo pirmavaisiais, jie įgyja pirmavaisių tapatybę. Krikštas ugnimi, kai netikintieji atiduodami ugniai, sutapatinami su tais, kurie priklauso ugniai. Apaštalas Paulius korintiečiams rašo apie dar vieną krikštą. Parašyta, kad kirsdami Raudonąją jūrą Izraelio žmonės buvo pakrikštyti Mozei. Tai įvyko debesyje ir jūroje. Nė vienas žydas nesušlapo, bet atvirkščiai visi buvo išgelbėti iš vandens. Šio krikšto esmė yra ta, kad izraelitai buvo paduoti Mozei, jo globai, jo lyderystei, jo valdžiai ir buvo

5 8 su juo sutapatinti. Dievas paskyrė Mozę būti Izraelio vadu, kad visi jam paklustų. Todėl ir Dievo duotas įstatymas vadinamas Mozės įstatymu. Krikštas šiuo atveju buvo užtvirtinimas, kad nuo to momento Izraelio žmonės priklauso Mozės valdžiai. Luko evangelijoje Jėzus kalbėjo apie dar vieną krikštą. Jėzus sakė, kad jis pats dar bus pakrikštytas krikštu. Žinoma, jis nekalbėjo apie vandens krikštą, kuriuo jis jau ir taip buvo pakrikštytas. Jis kalbėjo apie krikštą į mirtį. Apie tai plačiau randame parašyta Mato evangelijos dvidešimtame skyriuje, kur jis kalba apie savo mirtį Jeruzalėje. Kristaus mirtis nebuvo šiaip mirtis jis mirė dėl nuodėmės, kad išgelbėtų žmones iš nuodėmės, bet taip pat jis mirė kaip kankinys dėl Dievo tiesos. Juk jį nukryžiavo dėl to, kad jis kalbėjo už Dievą ir Jo tiesą. Be to, Jėzus sakė, kad ir jo dvylika apaštalų bus pakrikštyti tuo pačiu krikštu. Žinome, kad apaštalai irgi buvo persekiojami ir žudomi dėl to, kad jie buvo Jėzaus Kristaus sekėjai. Štai dar vienas krikštas į mirtį, neturintis nieko bendra su vandens krikštu. 9 Apie dar kitokį krikštą rašo apaštalas Paulius Pirmojo laiško korintiečiams dvyliktame skyriuje. Čia skaitome, kad viena Dvasia mes visi esame pakrikštyti į vieną kūną. Tai vėlgi nėra vandens krikštas, nes juo krikštija pats Dievas. Šventoji Dvasia mus suvienija su kūnu, kuriame nėra nei žydo, nei pagonies. Tai unikalus kūnas, neturintis tautybių, ir esantis ne kas kita, kaip Kristaus kūnas. Jis yra taip suvienytas su Jėzumi Kristumi, kad Paulius rašo Laiške korintiečiams, jog šis kūnas yra pats Kristus. Mes esame neatskiriamai sujungti su Kristumi, mes esame Jo dalis, Jo kūno dalys, nariai. Kai mes įtikėjome, kad Kristus mirė už mūsų nuodėmes, sumokėjo už jas savo krauju ir prisikėlė mūsų išteisinti, tada Šventoji Dvasia mus pakrikštijo į Kristaus kūną, mus suvienijo su Kristumi. Mes tapome Kristaus dalimi. Nuo šiol priklausome Jam, o Jis mums. Tai mūsų užtikrinta pozicija amžiams mes per amžius būsime Jo kūnas. Ir tai atsitiko Šventosios Dvasios krikšto dėka.

6 10 Vandens krikštas Grįžkime prie vandens krikšto. Dėl šio krikšto reikšmės yra daug skirtingų nuomonių ir labai daug nesusipratimo, nes jis jau yra tapęs žmogaus išgalvota tradicija, neturinčia nieko bendra, deja, su jo tikrąja reikšme. Apie krikštą vandeniu skaitome Naujajame testamente, keturiose Evangelijose. Tokiu krikštu pirmasis pradėjo krikštyti Jonas. Tačiau įdomu yra tai, kad vandens krikštas iš tikrųjų atsirado Senojo testamento laikais, nes jo buvo mokoma Mozės įstatyme. Kad tai nebūtų mano nuomonė, pažiūrėkime, ką apie tai kalba Raštas. Štai kas parašyta Jono evangelijoje: Tada iškilo klausimas tarp kai kurių Jono mokinių ir žydų dėl apsivalymo. Ir jie atėjo pas Joną ir jam tarė: Rabi, tas, kuris buvo su tavimi už Jordano, kurį tu liudijai, štai jis krikštija, ir visi ateina pas jį. Atkreipkite dėmesį į tai, kad Jono mokiniai ir žydai atėjo pas Joną krikštytoją išsiaiškinti dėl apsivalymo. Tačiau, kai pas 11 jį atėjo, parašyta, kad jie su Jonu kalbėjo ne apie apsivalymą, o apie krikštą vandeniu. Vandens krikštas susijęs su vandens apsivalymu. Tai yra Senojo testamento apeiga, tradicija, kurios buvo mokoma Mozės įstatyme. Įstatyme buvo mokoma apie įvairius ne tik žmogaus, bet ir įvairių daiktų, indų, drabužių apiplovimus. Apie tai toje pačioje Jono evangelijoje randame štai tokią eilutę: Ir pagal žydų apvalymo papročius ten buvo padėti šeši akmeniniai vandens puodai, kiekvienas talpinantis du arba tris saikus. Kai Jonas krikštijo vandeniu, žydai laikėsi apvalymo papročių, kurie buvo ne kas kita, kaip krikštas vandeniu. Štai kas apie apiplovimus ir apvalymus parašyta Laiško hebrajams devintame skyriuje. Šiame skyriuje trumpai aprašoma padangtė palapinė, kurią Dievas buvo nurodęs Mozei padaryti. Štai trumpa ištrauka iš aprašymo apie toje padangtėje atliekamas apeigas:...kas apėmė tik valgius ir gėrimus, ir įvairius apiplovimus, ir kūniškus potvarkius, jiems uždėtus iki pertvarkymo laiko.

7 12 Atkreipkite dėmesį čia paminėti apiplovimai, kuriuos buvo mokoma atlikinėti pagal Mozės įstatymą. Įdomu dar ir tai, kad žodis apiplovimas kitose Naujo testamento vietose įvardijamas kaip krikštas. Laiško hebrajams devintame skyriuje žodis apiplovimas yra graikiškas žodis baptismo, kuris kitur Naujajame testamente verčiamas žodžiu krikštas. Taigi Senajame testamente atliekamus apiplovimus kitaip būtų galima pavadinti krikštais. Todėl kai Jonas atėjo krikštyti vandeniu, žydams tai nebuvo jokia naujiena, nes jie pastoviai atlikinėdavo vienokius ar kitokius apiplovimus, kaip kad juos buvo mokęs Mozės įstatymas. Daugeliui jums tai turbūt atradimas, nes skiriasi nuo tradicinio mokymo. Deja, bet dažnai tradicijos uždengia Rašto mokymą ir atitolina mus nuo tiesos. Visi turbūt mokame mintinai Jėzaus žodžius: Aš atėjau ne sunaikinti įstatymo ar pranašų, bet išpildyti. Jis atėjo išpildyti tai, ko mokė Mozės įstatymas. Visi Izraelio žmonės, tame tarpe ir Jėzus, gyveno pagal Mozės įstatymą. Todėl nekeista, kad Jėzus išgydytam 13 raupsuotajam liepė eiti ir pasirodyti kunigui, kaip moko Mozės įstatymas. Nekeista ir kad jis savo mokiniams liepė daryti tai, ką jiems sakė raštininkai ir fariziejai, kurie sėdi Mozės krasėje, t.y. moko Mozės įstatymo. Pats Jėzus sakė savo mokiniams laikytis Mozės įstatymo ir kitus to mokyti. Taigi Mozės įstatymas ir pagal jį atliekami apsivalymai, krikštai, buvo žydų kasdienybė. Todėl ir Jono krikštas atitiko Senojo testamento reikalavimus ir mokymą. Kad suprastume vandens krikšto esmę, turime išsiaiškinti, kokių su juo susijusių apiplovimų yra mokoma Senajame testamente. Išėjimo knygos devynioliktame skyriuje rašoma, kaip Dievas liepė Mozei, kad šis perduotų Izraelio žmonėms štai tokius žodžius: Taigi dabar, jei tikrai paklusite mano balsui ir laikysitės mano sandoros, tuomet man būsite nuosava brangenybė viršum visų tautų; nes visa žemė yra mano. Ir man būsite kunigų karalystė ir šventa tauta. Šitie yra žodžiai, kuriuos kalbėk Izraelio vaikams. Matome, kaip Dievas duoda pažadą Izraelio žmonėms, kad jie bus aukščiau visų

8 14 tautų ir bus kunigų karalystė. Kaip bebūtų keista, šiandien yra nemažai krikščionių, besisavinančių šį Dievo pažadą. Neva Dievas atmetė Izraelio tautą, todėl visi pažadai dabar pereina krikščionims. Čia vertėtų jiems priminti štai šiuos Šv. Rašto žodžius: Izraelį yra dalinai ištikęs aklumas, kol įeis pagonių pilnuma. Izraelis yra aklas ne visam laikui, o tik kol įeis pagonių pilnuma. Kai įeis pagonių pilnuma, tada įvyks štai kas: Ir taip bus išgelbėtas visas Izraelis, kaip yra parašyta: Iš Siono ateis Išvaduotojas ir nukreips bedievystę nuo Jokūbo, nes ši yra mano sandora jiems, kai nuimsiu jų nuodėme. Dievas sudarė su Izraeliu sandorą, Jis juos išgelbės ir atleis jų nuodėmes, jie vėl bus Dievo tauta. Krikščionys nėra Izraelio tautos pakeitimas ir negali būti, Biblija apie tai neužsimena, bet atvirkščiai paneigia tokią žmogaus išgalvotą teoriją. 15 Kunigų krikštas Taigi Dievas pažadėjo Izraelio žmonėms, kad jie bus kunigų karalystė, kurioje visi išgelbėti Izraelio žmonės bus kunigai. Iki tol tik viena levių gentis buvo išrinkta kunigystei, bet kai Dievas išgelbės Izraelį, visa tauta taps kunigais. Dievo pasiųstas Jonas krikštytojas šaukė: Atgailaukite, nes dangaus karalystė jau čia pat. Izraelio tautai buvo prisiartinusi jiems pažadėta karalystė, buvo priartėjęs laikas jiems visiems tapti kunigais. O tam, kad įeitų į kunigų karalystę, jie turėjo pasikrikštyti vandeniu, kitaip tariant apsivalyti. Tai yra labai svarbu, nes Mozės įstatymas moko kunigus apvalyti vandeniu. Tai nėra pasirinkimo laisvė, tai privaloma apeiga. Išėjimo knygos dvidešimt devintame skyriuje skaitome apie levitų pašventimą į kunigystę: Aaroną ir jo sūnus atvesk prie susirinkimo padangtės durų ir juos nuplauk vandeniu. Iš tikrųjų, Jono krikštas tai Mozės įstatyme minimas apiplovimas, skirtas Izraelio žmonėms prieš

9 16 įstojant į kunigystę. O ir Ezekielio knygos trisdešimt šeštame skyriuje randame parašyta: Aš jus paimsiu iš pagonių tarpo ir surinksiu jus iš visų kraštų, ir parvesiu jus į jūsų šalį. Tada apšlakstysiu jus švariu vandeniu, ir jūs būsite švarūs; aš jus apvalysiu nuo visų jūsų nešvarumų ir nuo visų jūsų stabų. Parvedęs Izraelio žmones iš pagonių tarpo Dievas juos apšlakstys švariu vandeniu, apvalydamas juos nuo jų nešvarumų ir stabų. Jie privalės būti švarūs, kad galėtų įeiti į karalystę ir būti kunigais. Apreiškimo knygos dvidešimtame skyriuje rašoma apie tai, kad išsipildys Dievo pažadas Izraelio tautai: Ir jie gyveno ir karaliavo su Kristumi tūkstantį metų [...] jie bus Dievo ir Kristaus kunigai ir karaliaus su juo tūkstantį metų. Krikštas ir paliepimas Remiantis Biblija, galima tvirtinti, kad vandens krikštas buvo skirtas Izraelio tautai, jų apiplovimui, idant pašvęstų juos kunigais 17 ateinančiai karalystei. Jėzus atėjęs skelbė ateinančią karalystę ir labai aiškiai pasakė: Aš esu siųstas tik pas pražuvusias Izraelio namų avis (Mt 15:24). Ši eilutė įvardija Jėzaus Kristaus atėjimo į žemę tikslą ir tai, kad Jis nebuvo atėjęs pas pagonis. Todėl geroji žinia apie artėjančią dangaus karalystę buvo adresuota vien Izraelio tautai. Izraelio tauta turėjo atgailauti, išpažinti savo nuodėmę prieš Izraelio Dievą, pasikrikštyti vandeniu ir tikėti, kad Jėzus yra Dievo Sūnus, Izraelio Karalius. Jėzus Kristus mokė, ruošė tarnystei ir davė paliepimus ir pavedimus vien Izraelio žmonėms. Niekur keturiose Evangelijose nerasite jokios užuominos, kad Jėzus buvo atėjęs pas viso pasaulio žmones ir mokė pagonis bei davė jiems paliepimus. Izraelio dvylikai apaštalų Jėzus liepė skelbti Karalystės evangeliją ir krikštyti vandeniu pirmiausia pradedant nuo Jeruzalės (Lk 24:47). Jėzus pranašavo, kad jie nebus apėję visų Izraelio miestų iki antro Kristaus atėjimo į žemę (Mt 10:23). Karalystės evangelija pirmiausia turės būti paskelbta Izraelio žemėje, kad būtų išgelbėta Izraelio tauta ir, atėjus Jėzui Kristui į žemę, ji būtų atvesta į jiems

10 18 žadėtą kunigų karalystę. Tik tada, kai Izraelio žmonės taps kunigais ir gyvens kartu su savo Dievu pažadėtoje šalyje, tik tada jie skelbs karalystės žodį visoms žemės tautoms ir jas krikštys vandeniu, apiplaudami nuo stabų ir visų nešvarumų. Tautos nebus krikštijamos dėl kunigystės, kaip Izraelis, bet bus apiplaunamos nuo nešvarumų. Senojo testamento pranašai rašo tą patį, o t.y., kad pirmiausia Dievas parves Izraelio žmones į jiems žadėtą žemę, sudarys su jais naują sandorą, apvalys juos, atleis jiems nuodėmes, įrašys įstatymą į jų širdis, pasodins į sostą karalių Dovydą, pastatys Jeruzalėje Savo padangtę, kartu su jais apsigyvens ir bus Izraelio Dievas, o jie bus Jo tauta. Kai visa tai įvyks, kaip skaitome pranašuose, tada pagonys pamatys Izraelio šviesą ir teisumą tada išgelbėjimas ateis ir pagonims. Kaip bebūtų keista, bet būtent vandens krikštą pasisavino dauguma krikščionių. Daugelis iš jų tai daro sekdami žmonių sugalvotomis tradicijomis žmonės dažnai renkasi tam tikrus dalykus vien dėl to, kad tai 19 populiaru ir priimta daugumos. Jei dauguma taip daro, vadinasi tai teisinga, ir nesvarbu, ką apie tai sako Raštas. Apaštalas, kurio nesiuntė krikštyti Apaštalas Paulius rašo korintiečiams, kad Kristus jo nesiuntė krikštyti vandeniu. Tai reikštų, kad Paulius nebuvo mokomas to, ko Jėzus mokė dvylika Izraelio apaštalų. Dvylikai apaštalų buvo įsakyta skelbti Karalystės evangeliją ir būtinai krikštyti vandeniu, nes be vandens krikšto išgelbėjimas nebuvo įmanomas, kaip parašyta Morkaus evangelijos šešioliktame skyriuje. Apaštalas Paulius buvo siųstas skelbti ne Karalystės, bet Malonės evangeliją, apie ką jis sako Apaštalų darbų knygos dvidešimtame skyriuje. Paulius pabrėžia savo laiškuose, kad jis yra pagonių apaštalas, ir kad jam patikėta tokia Evangelija, kurios niekas, tame

11 20 tarpe ir Dvylika, anksčiau nežinojo. Vienintelį kartą, kur Paulius užsimena apie vandens krikštą, randame Pirmame laiške korintiečiams, kuriame rašoma, kad Kristus jo nesiuntė krikštyti vandeniu. Tai svarus teiginys, parodantis kitokią Pauliaus apaštalystę ir tarnystę atskirą nuo dvylikos Izraelio apaštalų. Jis pakartotinai savo laiškuose vadina save pagonių apaštalu. 21 Tačiau apaštalas Paulius visgi rašo ir moko apie krikštą. Ir tai nėra vandens krikštas, kurio jis nebuvo siųstas atlikinėti, o verčiau kitas, išskirtinis Kristaus kūno krikštas. Pirmo laiško korintiečiams dvyliktame skyriuje rašoma, kad viena Dvasia mes visi esame pakrikštyti į vieną Kristaus kūną. Šventoji Dvasia mus visus išgelbėtus pakrikštijo į Kristaus kūną detaliau apie šį krikštą bei jo poveikį Paulius užrašė Laiško romiečiams šeštame skyriuje. Tas krikštas mums yra taip gyvybiškai svarbus, kad Paulius jam paskyrė visą skyrių. Tuo dvasiniu krikštu Dievas mus išvadavo iš mūsų nuodėmingos prigimties valdžios, kad galėtume Jam tarnauti. Jei Dvasia nebūtų mūsų pakrikštijusi šiuo krikštu, mes negalėtume tinkamai tarnauti Dievui. Todėl kiekvienam tikinčiajam yra būtina, netgi privaloma, žinoti, kas mums parašyta Laiško romiečiams šeštame skyriuje apie mūsų krikštą. Tai vienintelis mums duotas krikštas, apie kurį turime žinoti viską, kas įmanoma. O kad jis yra vienintelis, mums Paulius tai parašė Laiško efeziečiams ketvirtame skyriuje:... vienas krikštas... k k k Kiekvienas Biblijoje paminėtas krikštas turi savo paskirtį ir negali būti savavališkai naudojamas, kaip tai pasielgta su vandens krikštu. Mums nėra palikta laisvė savo nuožiūra pasirinkti patinkantį krikštą. Krikštą parenka pats Dievas ir nurodo, koks jis turi būti. Jis tai padarė ir su mumis, siųsdamas mums pagonių apaštalą Paulių, kad jis mums praneštų, kokio krikšto mums reikia ar nereikia. Be to, Pauliaus laiškuose parašyta ne tik apie mūsų krikštą, bet ir apie tai, kas mes esame Kristaus kūne ir koks mūsų pašaukimas.

12 Malonės žinia,

Kritinio mąstymo užduotys Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testam

Kritinio mąstymo užduotys Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testam Pažadėtoji žemė: Dievo Karalystė 1. Užduotis. Moralinės problemos kėlimas remiantis Šventuoju Raštu Perskaityk Senojo Testamento ištrauką ir suformuluok moralinę problemą pagal vieną iš šių aprašymų, iškelk

Detaliau

Darius Kundrotas IZRAELIS IR PAGONYS DIEVO PLANE

Darius Kundrotas IZRAELIS IR PAGONYS DIEVO PLANE Darius Kundrotas IZRAELIS IR PAGONYS DIEVO PLANE . TURINYS Trys Dievo bendravimo su žmonija laikotarpiai 5 Praeities laikotarpis 6 Dabartinis laikotarpis ir pagrindiniai jo bruožai 13 Ateities laikotarpis

Detaliau

Mormono Knygos mokymai ir doktrina. Mokinio skaitiniai

Mormono Knygos mokymai ir doktrina. Mokinio skaitiniai Mormono Knygos mokymai ir doktrina. Mokinio skaitiniai Religija 275 Išleido Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčia Solt Leik Sitis, Jutos valst. Būsime dėkingi už atsiliepimus ir pastabas. Juos

Detaliau

8 klasė Istorijos standartizuotas testas

8 klasė Istorijos standartizuotas testas 1. Kam viduramžiais valstiečiai turėdavo duoti dešimtinę? A Amatininkams. B Bažnyčiai C Pirkliams. D Miestiečiams. 2. Kaip vadinama liga, kuri viduramžiais buvo išplitusi Europoje? 3. Laikotarpius išdėstykite

Detaliau

Tikintieji ir netikintieji Lietuvoje.ppt

Tikintieji ir netikintieji Lietuvoje.ppt Tikintieji ir netikintieji Lietuvoje: tarp tolerancijos ir diskriminacijos dr. Milda Ališauskienė Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centras milda@religija.lt Religinė įvairovė Lietuvoje ( duomenys

Detaliau

ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas š

ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI  Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas š ŠV. AUGUSTINO MALDA ŠVENTAJAI DVASIAI Alsuok many, Šventoji Dvasia, kad aš mąstyčiau, kas šventa. Uždek mane, Šventoji Dvasia, kad aš daryčiau, kas šventa. Patrauk mane, Šventoji Dvasia, kad aš mylėčiau,

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr redakcij

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr redakcij PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr. 03-10 (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr. 03-202 redakcija) PRIĖMIMO Į TARNYBĄ LIETUVOS BANKE TVARKOS APRAŠAS

Detaliau

NEHEMIJAS Tekstas: Dailininkas: Vertė Roy Harrison Tim Shirey Lina Andronovienė Tekstas publikuotas:: European CEF Kilchzimmer 4438 Langenbruck Switze

NEHEMIJAS Tekstas: Dailininkas: Vertė Roy Harrison Tim Shirey Lina Andronovienė Tekstas publikuotas:: European CEF Kilchzimmer 4438 Langenbruck Switze NEHEMIJAS Tekstas: Dailininkas: Vertė Roy Harrison Tim Shirey Lina Andronovienė Tekstas publikuotas:: European CEF Kilchzimmer 4438 Langenbruck Switzerland www.cefeurope.com DĖMESIO! Daugelyje CEF biurų

Detaliau

DRĄSA

DRĄSA DRĄSOS DORYBĖ Dievas gi mums davė ne baimės dvasią, bet galybės, meilės ir protingumo Dvasią (2 Tim 17). Ar ne geriau būti dėl Kristaus ištremtu, surakintu, negu pačiam laisvu noru lindėti savo rankomis

Detaliau

JËZUS KRISTUS IR ÐABAS

JËZUS KRISTUS IR ÐABAS Ir pridūrė: Sabatas padarytas žmogui, o ne žmogus sabatui; taigi Žmogaus Sūnus yra sabato Viešpats (Mk 2,27-28). Kaip į sabatą žiūrėjo Jėzus Kristus? Dauguma mato jo požiūrį į septintą dieną taip, kaip

Detaliau

02/2016/LT Laimėti su Kristumi: Dievobaimingumas ir pasitikėjimas Pamaldos Brazilijoje: Išpažinti tikėjimą Iš Katekizmo: Sakramentai Klausimai ir atsa

02/2016/LT Laimėti su Kristumi: Dievobaimingumas ir pasitikėjimas Pamaldos Brazilijoje: Išpažinti tikėjimą Iš Katekizmo: Sakramentai Klausimai ir atsa 02/2016/LT Laimėti su Kristumi: Dievobaimingumas ir pasitikėjimas Pamaldos Brazilijoje: Išpažinti tikėjimą Iš Katekizmo: Sakramentai Klausimai ir atsakymai: Gyvenimas po mirties New Apostolic Church International

Detaliau

Microsoft Word Bet pradžioje taip nebuvo.doc

Microsoft Word Bet pradžioje taip nebuvo.doc BET PRADŽIOJE TAIP NEBUVO 1 Labas vakaras, draugai. Labai džiaugiuosi vėl sugrįžęs šiandien vakare į tarnavimą Viešpačiui Dievui. Ir tikiu Jo palaiminimais šiandieniniuose tarnavimuose. 2 Džiaugiuosi matydamas

Detaliau

Kritinio mąstymo užduotys Bažnytinio meno paskirtis Bažnyčiai, norinčiai perteikti Kristaus jai patikėtą Naujieną, reikia meno, nes jai privalu padary

Kritinio mąstymo užduotys Bažnytinio meno paskirtis Bažnyčiai, norinčiai perteikti Kristaus jai patikėtą Naujieną, reikia meno, nes jai privalu padary Bažnytinio meno paskirtis Bažnyčiai, norinčiai perteikti Kristaus jai patikėtą Naujieną, reikia meno, nes jai privalu padaryti dvasios, neregimybės, Dievo pasaulį jusliškai suvokiamą, negana to, kiek įmanoma

Detaliau

Paᅤᄀaukimas

Paᅤᄀaukimas Pašaukimas Vienas iš daugelio krikščionių Pašaukimas 2011 Gerimantas Gaigalas Visos teisės saugomos. Be autoriaus sutikimo šios knygos negalima perspausdinti ar kaip kitaip dauginti ir kopijuoti. Pirmas

Detaliau

Langas 1 (3), Pavasaris 2013 Langas Langas 1 (3), Pavasaris 2013 vedamasis Luko 5 skyriuje, yra trumpa istorija apie Jėzaus susitikimą su Petru ir jo

Langas 1 (3), Pavasaris 2013 Langas Langas 1 (3), Pavasaris 2013 vedamasis Luko 5 skyriuje, yra trumpa istorija apie Jėzaus susitikimą su Petru ir jo Langas vedamasis Luko 5 skyriuje, yra trumpa istorija apie Jėzaus susitikimą su Petru ir jo pašaukimą. Istorija prasideda neasmeniškai didelės minios žmonių, kurios veržiasi klausytis Dievo žodžio, kone

Detaliau

Microsoft Word Jėzaus Kristaus Apreiškimas.doc

Microsoft Word Jėzaus Kristaus Apreiškimas.doc JĖZAUS KRISTAUS APREIŠKIMAS VILJAMAS MARIJONAS BRANHAMAS Serija pamokslų iš Jėzaus Kristaus Apreiškimo Knygos (The Revelation of Jesus Christ Series) Šiuos penkiolika pamokslų brolis Viljamas Marijonas

Detaliau

LITHUANIAN -After Skype Edit.indd

LITHUANIAN -After Skype Edit.indd Pamąstymai apie viltį VADOVĖS KNYGA Pamąstymai apie viltį, Vadovės knyga 2009, 2011 Nardine Productions. Visos teisės saugomos. Turinys iš filmo Magdalena : Jos akimis 2006-2011 Inspirational Films, Inc.

Detaliau

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai

Microsoft Word - Hiperaktyvus vaikai Hiperaktyvus vaikas Hiperaktyvus vaikas pastoviai aktyvus, impulsyvus, jo judesiai gali būti chaotiški. Jis visada nerimsta sėdėdamas, daug kalba, dažnai neužbaigia pradėtų darbų, pamiršta įsipareigojimus,

Detaliau

2017 kovo 27 ISSN Nr. 3 / 441 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Papilio g Kaunas, Lietuva Telefona

2017 kovo 27 ISSN Nr. 3 / 441 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Papilio g Kaunas, Lietuva Telefona 2017 kovo 27 ISSN 1392-6098 Nr. 3 / 441 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Papilio g. 5 44275 Kaunas, Lietuva Telefonai: (37) 32 38 53, 32 27 58 El. paštas lkbic@lcn.lt

Detaliau

Microsoft Word Mano Atpirkėjas gyvas.doc

Microsoft Word Mano Atpirkėjas gyvas.doc MANO ATPIRKĖJAS GYVAS 1 Velykiniai sveikinimai jums visiems šitą rytą. Labai džiaugiuosi būdamas šiandien čia, maldykloje, šią didį, įsimintiną Velykų laiką. Viešpats davė mums nuostabią dieną šiam garbinimui.

Detaliau

1 KELIAS Į ŠVIESĄ Man apsireiškė Kristus, ir Jis nori, kad liudyčiau Jį visam pasauliui, - Mantas AREIMA atvirai apie savo dvasinį atgimimą metų

1 KELIAS Į ŠVIESĄ Man apsireiškė Kristus, ir Jis nori, kad liudyčiau Jį visam pasauliui, - Mantas AREIMA atvirai apie savo dvasinį atgimimą metų 1 KELIAS Į ŠVIESĄ Man apsireiškė Kristus, ir Jis nori, kad liudyčiau Jį visam pasauliui, - Mantas AREIMA atvirai apie savo dvasinį atgimimą. 2014 metų vasario 10 d., antrą valandą nakties turėjau regėjimą.

Detaliau

Microsoft Word Krikščionybė prieš stabmeldystę.doc

Microsoft Word Krikščionybė prieš stabmeldystę.doc KRIKŠČIONYBĖ PRIEŠ STABMELDYSTĘ...tikėk Viskas įmanoma, tiktai tikėk Tiktai tikėk, tiktai tikėk Viskas įmanoma... 1 [Brolis Branhamas kreipiasi į brolį ant pakylos Red.] Čia tau. Čia parašyta: Pasimelskite

Detaliau

Bažnyčios žinios kovo 28, Nr. 6

Bažnyčios žinios kovo 28, Nr. 6 2011 kovo 28 ISSN 1392-6098 Nr. 6 / 366 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Joseph Ratzinger / Benediktas XVI JĖZUS IŠ NAZARETO II dalis. Nuo įžengimo į Jeruzalę iki prisikėlimo

Detaliau

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas:

2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: 2014 m. lapkritis Nr. 3 Leidžia: Jaunųjų žurnalistų būrelis Adresas: Panevėžio g.53, Pumpėnai El.versija: pumpenu.pasvalys.lm.lt El.paštas: ggrazinak@gmail.com TOLERANCIJOS DIENAI SKIRTAS SPECIALUS NUMERIS

Detaliau

Kritinio mąstymo užduotys Judėjų religija 1. Užduotis. Knygų rinkinys, kurį krikščionys vadina Senuoju Testamentu, judėjų tradicijoje vadinamas Tanach

Kritinio mąstymo užduotys Judėjų religija 1. Užduotis. Knygų rinkinys, kurį krikščionys vadina Senuoju Testamentu, judėjų tradicijoje vadinamas Tanach Judėjų religija 1. Užduotis. Knygų rinkinys, kurį krikščionys vadina Senuoju Testamentu, judėjų tradicijoje vadinamas Tanachu. Pirmos penkios judėjų šventraščio knygos taip pat vadinamos Tora (žydams šio

Detaliau

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter

5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio ter 5 Vietoj įžangos... Labas, aš Tadas. Turbūt mane atsimenate. Einu į antrą klasę ir turiu jaunesnį brolį Gabrielių, kuris iki šiol neištaria žodžio terminatorius. Mudu a trodome taip. 6 7 Taip pat turiu

Detaliau

Gauta Tomas Akvinietis SUMA PRIEŠ PAGONIS TREČIOJI KNYGA. APVAIZDA SKYRIAI Summa Contra Gentiles. Book III. Providence. Chapters 88

Gauta Tomas Akvinietis SUMA PRIEŠ PAGONIS TREČIOJI KNYGA. APVAIZDA SKYRIAI Summa Contra Gentiles. Book III. Providence. Chapters 88 Gauta 2014 01 16 SUMA PRIEŠ PAGONIS TREČIOJI KNYGA. APVAIZDA. 88 91 SKYRIAI Summa Contra Gentiles. Book III. Providence. Chapters 88 91 LXXXVIII SKYRIUS KAD SUKURTOS ATSKIRTOSIOS SUBSTANCIJOS NEGALI BŪTI

Detaliau

(Microsoft Word - Versta i\360 angli\360ko vertimo i\360 dan\370 k.docx)

(Microsoft Word - Versta i\360 angli\360ko vertimo i\360 dan\370 k.docx) Versta iš angliško vertimo iš danų k. Neoficialus vertimo tekstas Žiniasklaidos atsakomybės įstatymas 1 dalis Taikymo sritys 1 straipsnis. Šis įstatymas taikomas šioms žiniasklaidos priemonėms: 1) nacionaliniams,

Detaliau

INV02 Gyvenimo Upės invokacija Besąlyginės Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Šviesos Motinos meilės vardu, Amen. AŠ ESU KAS ESU, Jėzaus Kristaus var

INV02 Gyvenimo Upės invokacija Besąlyginės Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Šviesos Motinos meilės vardu, Amen. AŠ ESU KAS ESU, Jėzaus Kristaus var INV02 Gyvenimo Upės invokacija Besąlyginės Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Šviesos Motinos meilės vardu, Amen. AŠ ESU KAS ESU, Jėzaus Kristaus vardu, paskiriu šią invokaciją tobulos Kristaus vizijos

Detaliau

ĮSPĖJIMAS SĄŽINĖS APŠVIETIMAS PASIRUOŠIMAS ANTRAJAM JĖZAUS KRISTAUS ATĖJIMUI

ĮSPĖJIMAS SĄŽINĖS APŠVIETIMAS PASIRUOŠIMAS ANTRAJAM JĖZAUS KRISTAUS ATĖJIMUI ĮSPĖJIMAS SĄŽINĖS APŠVIETIMAS PASIRUOŠIMAS ANTRAJAM JĖZAUS KRISTAUS ATĖJIMUI Šioje brošiūroje yra ištraukos iš Pranešimų esančių Tiesos Knygoje (nuo 2010 metų 2015) suteiktų per Dieviškojo Gailestingumo

Detaliau

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI

1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI 1 SKYRIUS Kai geros išdaigos baigiasi blogai. Iš tiesų labai labai blogai Frensis Fišas buvo labai SUSIJAUDINĘS. Galima net sakyti, NEPAPRASTAI SU SI JAUDINĘS. Labiau jis nesijaudintų net tuomet, jei jo

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ N U T A R I M A S DĖL VAIKO GLOBOS ORGANIZAVIMO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO 2002 m. kovo 27 d. Nr. 405 Vilnius Vadovaudamasi

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ N U T A R I M A S DĖL VAIKO GLOBOS ORGANIZAVIMO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO 2002 m. kovo 27 d. Nr. 405 Vilnius Vadovaudamasi LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ N U T A R I M A S DĖL VAIKO GLOBOS ORGANIZAVIMO NUOSTATŲ PATVIRTINIMO 2002 m. kovo 27 d. Nr. 405 Vilnius Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos civilinio kodekso (Žin., 2000,

Detaliau

Pensijų sistemos reforma PRIVATUMO POLITIKA Šios privatumo politikos tikslas. Ši privatumo politika ( Privatumo politika ) nustato asmens duomenų tvar

Pensijų sistemos reforma PRIVATUMO POLITIKA Šios privatumo politikos tikslas. Ši privatumo politika ( Privatumo politika ) nustato asmens duomenų tvar Pensijų sistemos reforma PRIVATUMO POLITIKA Šios privatumo politikos tikslas. Ši privatumo politika ( Privatumo politika ) nustato asmens duomenų tvarkymo principus ir sąlygas Jums dalyvaujant apklausoje

Detaliau

ŽINIOS IŠ LIETUVOS KRAŠTO PREZIDENTŪROS ŽINIA Džozefas Smitas išrinktasis pranašas ir regėtojas M aždaug prieš 2000 metų iki Kristaus gimimo Juozapas

ŽINIOS IŠ LIETUVOS KRAŠTO PREZIDENTŪROS ŽINIA Džozefas Smitas išrinktasis pranašas ir regėtojas M aždaug prieš 2000 metų iki Kristaus gimimo Juozapas ŽINIOS IŠ LIETUVOS KRAŠTO PREZIDENTŪROS ŽINIA Džozefas Smitas išrinktasis pranašas ir regėtojas M aždaug prieš 2000 metų iki Kristaus gimimo Juozapas iš Egipto pranašavo, kad paskutinėmis dienomis Dievas

Detaliau

Sugrąžinimo pamatas. Mokytojo vadovėlis

Sugrąžinimo pamatas. Mokytojo vadovėlis Sugrąžinimo pamatas. Mokytojo vadovėlis Religija 225 Išleido Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčia Solt Leik Sitis, Jutos valstija Viršelio iliustracija: Melchizedeko kunigystės sugrąžinimas,

Detaliau

Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas i

Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas i Jėzus žmonijai MALDOS KRYŽIAUS ŽYGIS Maldų intencijos kiekvienai savaitės dienai Kryžiaus žygio maldas galima pasirinkti pagal skirtingas intencijas ir melstis kuomet tik galite. /19.08.2012, 22:56/ Perspejimas.lt

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Baudžiamoji teisė Baudžiamoji teisė kas tai? Baudžiamoji teisė tai teisės šaka, kuri veikia tik tada, kai kitos teisės šakos nebeveikia. Kai civilinė teisė nebesugeba paveikti žmonių taip, kad jie gerbtų

Detaliau

Microsoft Word - PISKISVĮ18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology

Microsoft Word - PISKISVÄ®18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology Informacija asmenims, įsigyjantiems SUTPKIB INVL Technology išleistų nuosavybės vertybinių popierių, parengta pagal LR profesionaliesiems investuotojams skirtų subjektų įstatymo 18 straipsnio reikalavimus

Detaliau

Microsoft Word - LE_Sutarties su NEPRIKLAUSOMU ST nariu salygos

Microsoft Word - LE_Sutarties su NEPRIKLAUSOMU ST nariu salygos SUTARTIES DĖL NEPRIKLAUSOMO STEBĖTOJŲ TARYBOS NARIO VEIKLOS SĄLYGOS ATSIŽVELGIANT Į TAI, KAD: (A) Stebėtojų tarybos narys [data] Bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu Nr.[...] buvo

Detaliau

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą

Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą Lietuvių kalbos teksto suvokimo testai 4 klasei pagal Standartizuotą lietuvių kalbos programą V TESTAS VIEVERSYS Vertinimo instrukcija I TEKSTAS Vieversys Už teisingą atsakymą mokinys gauna 1 tašką. Už

Detaliau

LAUDETUR PER AMŽIUS TEBUS GARBINAMAS DIEVO SŪNUS! Nr. 2 (2012 m.)

LAUDETUR PER AMŽIUS TEBUS GARBINAMAS DIEVO SŪNUS! Nr. 2 (2012 m.) LAUDETUR PER AMŽIUS TEBUS GARBINAMAS DIEVO SŪNUS! Nr. 2 (2012 m.) Brangūs Šiluvos Švenčiausiosios Mergelės Marijos draugijos nariai! Šiais metais siūlau susirinkimuose kiekvieną mėnesį apmąstyti Šventojo

Detaliau

Brochure 4

Brochure 4 Kaip mes priimame sprendimus dėl baudžiamosios bylos kėlimo 1 Apie šį lankstinuką Šiame lankstinuke paaiškinama kaip valstybinės prokuratūros vadovas (DPP) priima sprendimus dėl baudžiamosios bylos kėlimo.

Detaliau

Microsoft Word Atplaukia-laivas-pilnas-2

Microsoft Word Atplaukia-laivas-pilnas-2 Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčia Pradžia Giesmė Štai mirkčioja žvaigždės (TG 9) 1. Štai mirkčioja žvaigždės, o žemėj tamsu, Ramiai ilsis žmonės visi po darbų. Tiktai ties Betliejum sužibo žvaigždė,

Detaliau

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I.

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Šie nuostatai reglamentuoja

Detaliau

Microsoft Word Gyvatės sėkla.doc

Microsoft Word Gyvatės sėkla.doc GYVATĖS SĖKLA 1 Dievui, didžiam ir galingam Dievui, Kuris viską sukūrė Savo Dvasios jėga ir atidavė Jėzų Kristų, Savo viengimį Sūnų, Kuris laisva valia mirė už mus, nusidėjėlius, Teisusis už neteisiuosius,

Detaliau

NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasišk

NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasišk NUO MINTIES IKI SĖKMĖS MINTYS KEIČIA GYVENIMĄ Aplink save aš buriu pozityvius žmones. Nuo šio momento prisiimu atsakomybę už savo gyvenimą, aš dvasiškai augu ir tobulėju. Tai duoda man vidinės jėgos savyje

Detaliau

Mano ERGO savitarnos sistema mano.ergo.lt (Naudotojo atmintinė) 1) Kaip prisijungti prie savitarnos sistemos? 1. Naršyklės lange įveskite mano.ergo.lt

Mano ERGO savitarnos sistema mano.ergo.lt (Naudotojo atmintinė) 1) Kaip prisijungti prie savitarnos sistemos? 1. Naršyklės lange įveskite mano.ergo.lt Mano ERGO savitarnos sistema mano.ergo.lt (Naudotojo atmintinė) 1) Kaip prisijungti prie savitarnos sistemos? 1. Naršyklės lange įveskite mano.ergo.lt 2. Pasirinkite vieną iš prisijungimo būdų: el. bankininkystę,

Detaliau

ROS10: Motinos Marijos Dievo Valios Rožinis Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Stebuklų Motinos besąlyginės meilės vardu, Amen. (Išsakykite asmeninį

ROS10: Motinos Marijos Dievo Valios Rožinis Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Stebuklų Motinos besąlyginės meilės vardu, Amen. (Išsakykite asmeninį ROS10: Motinos Marijos Dievo Valios Rožinis Tėvo, Sūnaus, Šventosios Dvasios ir Stebuklų Motinos besąlyginės meilės vardu, Amen. (Išsakykite asmeninį prašymą) Viešpaties malda Dieve Tėve ir Motina mūsų,

Detaliau

MAITINKIS SVEIKAI, SUMAŽINK GRĖSMĘ SUSIRGTI VĖŽIU

MAITINKIS SVEIKAI, SUMAŽINK GRĖSMĘ SUSIRGTI VĖŽIU MAITINKIS SVEIKAI, SUMAŽINK GRĖSMĘ SUSIRGTI VĖŽIU Mūsų mityba gali padidinti vėžio išsivystymo grėsmę. Patikimų mokslinių įrodymų duomenimis apie 30 proc. vėžio atvejų išsivysčiusiose šalyse ir 20 proc.

Detaliau

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, kai naudojasi socialiniais tinklais. Dalyviai gebės

Detaliau

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo

ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo ŠEŠTADIENIS, VASARIO 1 VAJE! Mane ištiko baisiausias gyvenime ĮSIMYLĖJIMO priepuolis! Šįryt pilve man taip plazdėjo drugeliai, kad iš tikrųjų pradėjo PYKINTI! Tiktai kad nuo to buvo labai GERA! Jaučiausi

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS

ETNINĖ KULTŪRA -INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS ETNINĖ KULTŪRA - INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS Egidija Kontrimienė Etikos mokytoja ekspertė Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras ETNINĖ KULTŪRA INTEGRALI UGDYMO PROCESO DALIS (1) Etninė kultūra

Detaliau

Microsoft Word Bažnyčia ir jos stovis.doc

Microsoft Word Bažnyčia ir jos stovis.doc BAŽNYČIA VILJAMAS MARIJONAS BRANHAMAS ŽVILGSNIS Į BAŽNYČIĄ Prieš kelias savaites aš buvau regėjime, aš stovėjau aukštai ir mačiau išankstinį Bažnyčios pasirodymą. Aš pastebėjau, kaip iš ten ėjo Aš stovėjau

Detaliau

TAURAGĖS ŠALTINIO PROGIMNAZIJA Integruota anglų-vokiečių kalbų pamoka Mano šeima, My family-meine Familie Anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Valuc

TAURAGĖS ŠALTINIO PROGIMNAZIJA Integruota anglų-vokiečių kalbų pamoka Mano šeima, My family-meine Familie Anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Valuc TAURAGĖS ŠALTINIO PROGIMNAZIJA Integruota anglų-vokiečių kalbų pamoka Mano šeima, My family-meine Familie Anglų kalbos mokytoja metodininkė Lina Valuckienė, anglų kalbos mokytoja metodininkė Vaiva Janonienė,

Detaliau

BRIAN TRACY

BRIAN TRACY BRIAN TRACY BRIAN TRACY Kaip išauginti laimingus, sveikus, savimi pasitikinčius vaikus ir padėti jiems įgyti pranašumą Versta iš leidinio: BRIAN TRACY The Secrets of Rising Super Kids: How to Rise Happy,

Detaliau

„Bažnyčios žinios“, Nr. 1 (313) 2009 sausio 15

„Bažnyčios žinios“, Nr. 1 (313) 2009 sausio 15 2009 sausio 15 ISSN 1392-6098 Nr. 1 / 313 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Benediktas XVI 2008 m. Kalėdų žinia 2 Homilija per šv. Mišias 2008 m. Kalėdų naktį 3 Kreipimasis

Detaliau

Bažnyčios žinios spalio 30, Nr. 20

Bažnyčios žinios spalio 30, Nr. 20 2008 spalio 30 ISSN 1392-6098 Nr. 20 / 308 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Benediktas XVI Pamokslas per šv. Mišias pradedant Vyskupų sinodą 2 Kalba pradedant Vyskupų

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Lietuvos gyventojų nuomonė apie teisėsaugą ir teismus Dr. Eglė Vileikienė Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos departamentas 2015-03-05 Tyrimo metodika Reprezentatyvi Lietuvos gyventojų

Detaliau

2017 spalio 30 ISSN Nr. 10 / 448 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežiaus katechezės Popiežius Pranciškus KRIKŠTA

2017 spalio 30 ISSN Nr. 10 / 448 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežiaus katechezės Popiežius Pranciškus KRIKŠTA 2017 spalio 30 ISSN 1392-6098 Nr. 10 / 448 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežiaus katechezės Popiežius Pranciškus KRIKŠTAS VILTIES VARTAI 2 NUODĖMIŲ ATLEIDIMAS ŽADINA VILTĮ

Detaliau

Bažnyčios žinios vasario 20, Nr. 2

Bažnyčios žinios vasario 20, Nr. 2 2012 vasario 20 ISSN 1392-6098 Nr. 2 / 380 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Sergėkime vieni kitus, skatindami mylėti ir daryti gerus darbus (Žyd 10, 24) Žinia 2012 m.

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Kauno Rokų vidurinė mokykla Neformalaus ugdymo poreikių 5-12 klasėse tyrimas Tyrimą atliko: pavaduotoja D. Klimavičienė psichologė A. Andriuškienė Tyrimo ataskaitą parengė: A. Andriuškienė 2013-05-21 Tyrimo

Detaliau

Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 mi

Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 mi Struktūruotas pamokos planas Eil. Nr. Veiklos Forma. Metodas. Trukmė Kompetencijos 1 Įvadas. Įžanga. Prisistatymas. Susipažinimas. Sniego gniūžtė 3 min. Socialinė 2 Dienos (pamokos) citatos aptarimas.

Detaliau

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie

Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi? Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą? Kodėl kai kurie Turinys NUOSTABUSIS AŠ... 6 Kodėl esu ypatingas?... 8 Kodėl žmonių odos spalva skiriasi?... 10 Kodėl ant pilvuko aš turiu bambą?... 12 Kodėl kai kurie žmonės turi dvynius?... 14 Išbandyk tai su šeima...

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

Bažnyčios žinios kovo 25, Nr. 3

Bažnyčios žinios kovo 25, Nr. 3 2013 kovo 25 ISSN 1392-6098 Nr. 3 / 393 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Habemus Papam. Išrinktas popiežius Pranciškus 2 Popiežius Pranciškus Pamokslas per šv. Mišias

Detaliau

Palendrių šv. Benedikto vienuolynas 2014 m. lapkričio m. 21 d. DYKUMOS TĖVAI KAIP APIBŪDINTI JŲ TĖVYSTĘ IR JOS PRAKTIKAVIMĄ? Lietuvos krikščioniškoje

Palendrių šv. Benedikto vienuolynas 2014 m. lapkričio m. 21 d. DYKUMOS TĖVAI KAIP APIBŪDINTI JŲ TĖVYSTĘ IR JOS PRAKTIKAVIMĄ? Lietuvos krikščioniškoje Palendrių šv. Benedikto vienuolynas 2014 m. lapkričio m. 21 d. DYKUMOS TĖVAI KAIP APIBŪDINTI JŲ TĖVYSTĘ IR JOS PRAKTIKAVIMĄ? Lietuvos krikščioniškoje erdvėje pamažu atrandami dykumos tėvai ir jų posakiai.

Detaliau

Klausymas Pamoka 38 Sritis ir tikslai: Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. Veikla 36 savaitę tikrinote, kaip

Klausymas Pamoka 38 Sritis ir tikslai: Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. Veikla 36 savaitę tikrinote, kaip Klausymas Suvokia visus žinomus žodžius ir frazes, šnekant nepažįstamiems kalbėtojams. 36 savaitę tikrinote, kaip vaikas naudoja savo žodžius ir kalbą su kitais šeimos nariais, norėdami užtikrinti, kad

Detaliau

SKELBIMAS DĖL NEPRIKLAUSOMO KANDIDATO ATRANKOS Į AB,,LIETUVOS VEISLININKYSTĖ VALDYBĄ AB Lietuvos veislininkystė, įmonės kodas , įregistruota

SKELBIMAS DĖL NEPRIKLAUSOMO KANDIDATO ATRANKOS Į AB,,LIETUVOS VEISLININKYSTĖ VALDYBĄ AB Lietuvos veislininkystė, įmonės kodas , įregistruota SKELBIMAS DĖL PRIKLAUSOMO KANDIDATO ATRANKOS Į AB,,LIETUVOS VEISLININKYSTĖ VALDYBĄ AB Lietuvos veislininkystė, įmonės kodas 302705528, įregistruota Juridinių asmenų registre adresu Šiaulių r. sav. Sutkūnų

Detaliau

NACIONALINIS KIBERNETINIO SAUGUMO CENTRAS Tel El. p. NACIONALINIS KIBERNETINIO SAUGUMO CENTRAS PRIE KRAŠTO APSA

NACIONALINIS KIBERNETINIO SAUGUMO CENTRAS Tel El. p.   NACIONALINIS KIBERNETINIO SAUGUMO CENTRAS PRIE KRAŠTO APSA PRIE KRAŠTO APSAUGOS MINISTERIJOS SUTRUMPINTAS PRANEŠIMAS APIE KIBERNETINIO INCIDENTO TYRIMĄ NR. 163811 2019 m. balandžio 19 d. Vilnius TLP: WHITE Kibernetinio incidento tyrimo objektas: 2019-04-10 imituotų

Detaliau

9 Sutarties priedas TIESIOGINIS SUSITARIMAS Nr. [susitarimo numeris] sudarytas tarp VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS, KŪNO KULTŪROS IR SPO

9 Sutarties priedas TIESIOGINIS SUSITARIMAS Nr. [susitarimo numeris] sudarytas tarp VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS, KŪNO KULTŪROS IR SPO 9 Sutarties priedas TIESIOGINIS SUSITARIMAS Nr. [susitarimo numeris] sudarytas tarp VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS, KŪNO KULTŪROS IR SPORTO DEPARTAMENTO PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS,

Detaliau

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m

A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį m A. Merkys ASOCIACIJA LANGAS Į ATEITĮ, 2015 m. Elektroninis mokymasis Tikriausiai šiais laikais daugelis esate girdėję apie elektroninį bei nuotolinį mokymą(si) ar net jį išbandę. Jis taikomas ne tik išsivysčiusiose

Detaliau

Microsoft Word - Veiklos aprašas copy.docx

Microsoft Word - Veiklos aprašas copy.docx PRIEŽIŪROS NAMUOSE TEIKIMO TVARKOS APRAŠAS NAUDOJAMOS SĄVOKOS Priežiūra namuose- tai asmens namuose teikiamos paslaugos, padedančios asmeniui (šeimai) tvarkytis buityje bei dalyvauti visuomenės gyvenime.

Detaliau

PRIIMTI

PRIIMTI Patvirtinta KTU alumnų asociacijos visuotinio narių susirinkime 2015 m. gegužės 15 d. KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO ALUMNŲ ASOCIACIJA ĮSTATAI 1. BENDROSIOS NUOSTATOS 1.1. Kauno technologijos universiteto

Detaliau

Microsoft Word - Asmenų prašymų pasiūlymų ir skundų nagrinĊjimo tvarkos aprašas

Microsoft Word - Asmenų praÅ¡ymų pasiÅ«lymų ir skundų nagrinÄŠjimo tvarkos apraÅ¡as PATVIRTINTA Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų direktoriaus 2007 m. birželio 12 d. įsakymu Nr. V-37 (Marijampolės specialiųjų socialinės globos namų direktoriaus 2014 m. birželio 18 d. įsakymo

Detaliau

MARIJA, MARIJA Marija, Marija, Skaisčiausia lelija! Tu švieti aukštai danguje. Palengvink vergiją, Pagelbėk žmonijai, Išgelbėk nuo priešo baisaus! Mes

MARIJA, MARIJA Marija, Marija, Skaisčiausia lelija! Tu švieti aukštai danguje. Palengvink vergiją, Pagelbėk žmonijai, Išgelbėk nuo priešo baisaus! Mes MARIJA, MARIJA Marija, Marija, Skaisčiausia lelija! Tu švieti aukštai danguje. Palengvink vergiją, Pagelbėk žmonijai, Išgelbėk nuo priešo baisaus! Mes klystantys žmonės Maldaujam malonės, Marija, maldų

Detaliau

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas

1 Nuostatos „Saikingas alkoholio vartojimas yra kasdienio gyvenimo dalis” vertinimas Tyrimo rezultatai Parengė: Valstybinio psichikos sveikatos Priklausomybės ligų skyriaus Vyriausioji specialistė Lina Ignatavičiūtė 1 Turinys 1. Tiriamųjų tam tikrų alkoholinių gėrimų vartojimo dažnio vertinimas...

Detaliau

Advokatas Andrius Kaluina Advokatų Vilio ir partnerių kontora AVIP Klaipėdos g. 3-2, Vilnius TEISINĖ IŠVADA Dėl Draudimo brokerių rūmų prezidiumo rink

Advokatas Andrius Kaluina Advokatų Vilio ir partnerių kontora AVIP Klaipėdos g. 3-2, Vilnius TEISINĖ IŠVADA Dėl Draudimo brokerių rūmų prezidiumo rink Advokatas Andrius Kaluina Advokatų Vilio ir partnerių kontora AVIP Klaipėdos g. 3-2, Vilnius TEISINĖ IŠVADA Dėl Draudimo brokerių rūmų prezidiumo rinkimų 2013 m. gegužės 9 d. įvykusiame Draudimo brokerių

Detaliau

Microsoft Word Dievo kelias, kuris buvo nutiestas mums.docx

Microsoft Word Dievo kelias, kuris buvo nutiestas mums.docx DIEVO KELIAS, KURIS BUVO NUTIESTAS MUMS Dievo numatytas kelias tai Kristus 1 Dabar visi kartu, palaikykite tai, dabar labai garsiai! 2 Kaip nuostabiai išgelbėjo Malonė iš kančių. Pražuvęs, aklas aš buvau,

Detaliau

LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS MOKYKLINIO BRANDOS EGZAMINO UŽDUOTIES VERTINIMO INSTRUKCIJA

LIETUVIŲ KALBOS IR LITERATŪROS MOKYKLINIO BRANDOS EGZAMINO UŽDUOTIES VERTINIMO INSTRUKCIJA Projektas PATVRTNTA Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus 08 m. lapkričio d. įsakymu Nr. (..)-V- LETUVŲ KALBOS R LTERATŪROS VALSTYBNO BRANDOS EGZAMNO UŽDUOTES VERTNMO KRTERJA. Literatūrinio rašinio

Detaliau

Artuma 2012 m. lapkritis 11

Artuma 2012 m. lapkritis 11 Artuma 2012 m. lapkritis 11 Lietuvos vyskupų laiškas pradedant švęsti Tikėjimo metus Nebijokite, Bičiuliai, atverti duris Kristui! Jis pažįsta žmogaus širdį ir moka atsakyti į skaudžiausius jo nerimo klausimus,

Detaliau

Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams

Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams Sveiki virtualieji santykiai Dalyviai ištirs sveikų ir gerų santykių savybes ir kokią įtaką elgesys internete turi sveikiems ir nesveikiems santykiams. Taip pat dalyviai savo bendraamžių grupėje ištirs

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation #HRSavaitėLietuva VDI IR DARBDAVIŲ TEISĖS BEI PAREIGOS NAUJAJAME DARBO KODEKSE 2017 Kas atsitiko: 1. Naujas teisinis reiškinys, iš esmės keičiantis darbo teisinių santykių reguliavimą. 2. Dialogo arba

Detaliau

JAR formų pildymo pavyzdžiai

JAR formų pildymo pavyzdžiai JAR-T formos pavyzdys 2016 m. sausio 6 d. įsakymu Nr. v-4 JAR-T (Pildoma registruojant pakeitimus) Šiaulių m. budistų bendruomenė Dharma Taisyklė, pagal kurią asmenys veikia juridinio asmens vardu* Vienasmenio

Detaliau

Nr gegužė Šiame numeryje: 2 p. Kas yra negalia? 4 p. Diskriminacija dėl sąsajos Šiame leidinyje tęsiame 9-ajame numeryje pradėtą temą kas yra

Nr gegužė Šiame numeryje: 2 p. Kas yra negalia? 4 p. Diskriminacija dėl sąsajos Šiame leidinyje tęsiame 9-ajame numeryje pradėtą temą kas yra Nr. 10 2014 gegužė Šiame numeryje: 2 p. Kas yra negalia? 4 p. Diskriminacija dėl sąsajos Šiame leidinyje tęsiame 9-ajame numeryje pradėtą temą kas yra draudimas diskriminuoti dėl negalios. Apžvelgsime

Detaliau

Microsoft Word Tikėjimu Mozė.doc

Microsoft Word Tikėjimu Mozė.doc TIKĖJIMU MOZĖ 1 Dėkoju, broli Nevilai. Labas rytas, draugai. Malonu vėl būti šiandien čia šventykloje. Ir aš pagalvojau, kad, galbūt, jeigu man pavyks paprašyti brolį Nevilą kalbėti šiandien ryte, tai

Detaliau

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS

VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO ĮSAKYMAS DĖL VALSTYBINĖS MOKESČIŲ INSPEKCIJOS PRIE LIETUVOS RESPUBLIKOS FINANSŲ MINISTERIJOS VIRŠININKO 2006 M.

Detaliau

Microsoft Word - CIC Kodeksasdoc.doc

Microsoft Word - CIC Kodeksasdoc.doc 1 PIRMOJI KNYGA BENDROSIOS NORMOS Kan. 1 Bažnyčią. Kan. 2 Kan. 3 Kan. 4 Kan. 5 Šio Kodekso kanonai liečia vien lotynų apeigų Kodeksas dažniausiai nenustato rito, kurio turi būti laikomasi, atliekant liturgines

Detaliau

KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/  m. vasario 28 d. - kuriuo nustatomos nuo Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) N

KOMISIJOS  REGLAMENTAS  (ES)  2019/  m.  vasario 28 d.  -  kuriuo  nustatomos  nuo  Europos  Parlamento  ir  Tarybos  reglamento  (EB)  N 2019 3 1 L 62/1 II (Ne teisėkūros procedūra priimami aktai) REGLAMENTAI KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/343 2019 m. vasario 28 d. kuriuo nustatomos nuo Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.

Detaliau

Microsoft Word Klausimai ir atsakymai.doc

Microsoft Word Klausimai ir atsakymai.doc KLAUSIMAI IR ATSAKYMAI 1 Jūs turite ką nors, kad pamokslauti? [Kažkas sako: Ne, pone. Red.] O kaip dėl brolio Bilerio? [ Aš nežinau, kaip pas jį.] Broli Bileri, šį vakarą tu turi pamokslą? [Brolis Bileris

Detaliau

Hands-on exercise

Hands-on exercise Patvirtinamasis dokumentas 1 (4) 2017 m. gegužės 25 d. Praktinė užduotis Su sprendiniais 1 Turinys 1. Įvadas... 2 2. Instrukcijos... 2 2.1. Sutartiniai ženklai... 2 2.2. Užduoties etapai... 2 3. Užduoties

Detaliau

litauisk Sveiki atvykę į Klepp mokyklą Informacinis lankstinukas užsienio kalba kalbančių mokinių tėvams /globėjams apie tėvų mokyklos bendradarbiavim

litauisk Sveiki atvykę į Klepp mokyklą Informacinis lankstinukas užsienio kalba kalbančių mokinių tėvams /globėjams apie tėvų mokyklos bendradarbiavim litauisk Sveiki atvykę į Klepp mokyklą Informacinis lankstinukas užsienio kalba kalbančių mokinių tėvams /globėjams apie tėvų mokyklos bendradarbiavimą Bendradarbiavimas šeima - mokykla Svarbi ugdymo sąlyga

Detaliau

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune

Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Sveiki atvyke i mokykla Litauisk Favrskov Kommune Cia tu ir tavo tevai ras informacija apie mokykla (as) Danijoje. Atskiri punktai gali skirtis kiekvienoje mokykloje. Jei kiltu abejoniuklausk mokytoju.

Detaliau

2008 kovo 18 ISSN Nr. 7 / 295 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Popiežius Benediktas XVI Žinia 42-osios Pas

2008 kovo 18 ISSN Nr. 7 / 295 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Popiežius Benediktas XVI Žinia 42-osios Pas 2008 kovo 18 ISSN 1392-6098 Nr. 7 / 295 Lietuvos Katalikų Bažnyčios informacijos centro leidinys Popiežius Popiežius Benediktas XVI Žinia 42-osios Pasaulinės visuomenės komunikavimo priemonių dienos proga

Detaliau

LIETUVOS JAUNŲJŲ MATEMATIKŲ MOKYKLA 7. PAPRASČIAUSIOS DIFERENCIALINĖS LYGTYS ( ) Teorinę medžiagą parengė ir septintąją užduotį sudarė prof. d

LIETUVOS JAUNŲJŲ MATEMATIKŲ MOKYKLA 7. PAPRASČIAUSIOS DIFERENCIALINĖS LYGTYS ( ) Teorinę medžiagą parengė ir septintąją užduotį sudarė prof. d LIETUVOS JAUNŲJŲ MATEMATIKŲ MOKYKLA 7 PAPRASČIAUSIOS DIFERENIALINĖS LYGTYS (07 09) Teorinę medžiagą parengė ir septintąją užduotį sudarė prof dr Eugenijus Stankus Diferencialinės lygtys taikomos sprendžiant

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUN

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUN LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUNOJI LIETUVA 2017 M. FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINIO IR

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS ŠVIETIMO IR MOKSLO MINISTRO PATVIRTINTA Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Tarybos 2019 m. vasario 19 d. Nutarimu Nr. (1.1) 150000-TP-3-3 STOJANČIŲJŲ Į VILNIAUS UNIVERSITETO MEDICINOS KRYPTIES REZIDENTŪROS STUDIJŲ PROGRAMAS

Detaliau

Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos

Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos Doc. dr. Irena SMETONIENĖ KALBŲ MOKYMAS UGDYMO SISTEMOJE: NUO IKIMOKYKLINIO UGDYMO IKI UNIVERSITETINIO LAVINIMO (Pranešimo, skaityto 6-ojoje Lietuvos kalbų pedagogų asociacijos konferencijoje Kalbos, kultūra

Detaliau

KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/  m. vasario 21 d. - kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/ dėl Sutart

KOMISIJOS  REGLAMENTAS  (ES)  2019/  m.  vasario 21 d.  -  kuriuo  iš  dalies  keičiamas  Reglamentas  (ES)  Nr. 1408/ dėl  Sutart 2019 2 22 L 51 I/1 II (Ne teisėkūros procedūra priimami aktai) REGLAMENTAI KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/316 2019 m. vasario 21 d. kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/2013 dėl Sutarties

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Algoritmai ir duomenų struktūros (ADS) 15 paskaita Saulius Ragaišis, VU MIF saulius.ragaisis@mif.vu.lt 2018-05-28 Grįžtamasis ryšys Ačiū visiems dalyvavusiems Daug pagyrimų Ačiū, bet jie nepadeda tobulėti.

Detaliau