Sutelktinio finansavimo apibūdinimas Mažų ir vidutinių įmonių vadovas

Dydis: px
Rodyti nuo puslapio:

Download "Sutelktinio finansavimo apibūdinimas Mažų ir vidutinių įmonių vadovas"

Transkriptas

1 Sutelktinio finansavimo apibūdinimas Mažų ir vidutinių įmonių vadovas

2

3 Turinys Kas yra sutelktinis finansavimas 4 - Sutelktinio finansavimo apibūdinimas 6 - Daugiau nei vien pinigai 9 - Kokia yra rizika? 10 Įvairios rūšys 12 - Tarpusavio skolinimas 14 - Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas 15 - Atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas 16 - Ar man tai tinka? 17 Kaip tai daryti 18 - Tarpusavio skolinimas 20 - Tarpusavio skolinimo atvejo tyrimas Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas 24 - Akcinio kapitalo sutelktinio finansavimo atvejo tyrimas Atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas 28 - Atlygiu pagrįsto sutelktinio finansavimo atvejo tyrimas. 30 Tolesni žingsniai 32

4 4 Kas yra sutelktinis finansavimas?

5 5

6 6 Sutelktinio finansavimo apibūdinimas Sutelktinis finansavimas tai būdas surinkti pinigų projektams ir verslui finansuoti. Šiuo būdu lėšų rinkėjai, naudodamiesi internetinėmis platformomis, gali rinkti pinigus iš daugybės žmonių. TRADICINIS FINANSAVIMAS SUTELKTINIS FINANSAVIMAS Didelės sumos iš vieno arba kelių šaltinių Daug nedidelių sumų iš didelės asmenų grupės Sutelktiniu finansavimu, kaip būdu gauti alternatyvių lėšų, dažniausiai naudojasi naujai įsteigtos arba augančios įmonės. Tai novatoriškas būdas rasti naujų projektų, verslo ar idėjų finansavimo šaltinių. Tai taip pat būdas ugdyti bendruomenę, kuri domėtųsi tuo, ką siūlote. Naudodamiesi internetinės bendruomenės galia, taip pat galite įgyti naudingų įžvalgų apie rinką ir rasti naujų klientų. Šis vadovas skirtas verslininkams, versliems žmonėms ir įmonėms, ypač mažosioms ir vidutinėms. Jeigu galvojate, kaip finansuoti naują verslą ar idėją, arba esate girdėjęs apie sutelktinį finansavimą ir norite sužinoti daugiau, šis vadovas gali jums praversti. Kaip veikia sutelktinis finansavimas? Sutelktinio finansavimo platformos tai svetainės, kuriose lėšų rinkėjai gali bendrauti su dideliu rėmėjų būriu. Sutelktinio finansavimo platformoje galima įsipareigoti skirti lėšų ir jų gauti. Jeigu lėšų rinkimo kampanija sėkminga, lėšų rinkėjai sutelktinio finansavimo platformoms paprastai sumoka tam tikrą mokestį. Mainais už tai sutelktinio finansavimo platformos turėtų užtikrinti saugią ir patrauklią naudoti paslaugą. Daugelyje platformų taikomas viso arba jokio finansavimo modelis. Tai reiškia, kad gaunate pinigų, jeigu pasiekiate užsibrėžtą finansavimo tikslą, o jeigu jo nepasiekiate, pinigai yra grąžinami ir nepatiriama jokių nuoskaudų ar finansinių nuostolių. Sutelktinis finansavimas būna kelių rūšių, jos paaiškintos lentelėje. Šiame vadove pateikiami nešališki patarimai, kurie padės susipažinti su trimis pelno siekiančių MVĮ ir startuolių dažniausiai naudojamomis sutelktinio finansavimo rūšimis: tarpusavio skolinimu, akciniu kapitalu ir atlygiu pagrįstu sutelktiniu finansavimu.

7 7 Pagrindinės sutelktinio finansavimo rūšys Tarpusavio skolinimas Rėmėjai skolina įmonei pinigus, susitariant, kad šie pinigai bus grąžinti su palūkanomis. Ši rūšis labai panaši į tradicinį skolinimąsi iš banko, išskyrus tai, kad skolinamasi iš daugybės investuotojų. Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas Verslo dalies pardavimas keletui investuotojų mainais už investicijas. Ši idėja panaši į akcinio kapitalo pirkimą ar pardavimą vertybinių popierių biržoje arba į finansavimą rizikos kapitalu. Atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas Asmenys skiria lėšų projektui arba verslui, tikėdamiesi vėlesniame etape mainais už savo įnašą gauti nefinansinį atlygį, kaip antai prekių arba paslaugų. Aukojimu pagrįstas sutelktinis finansavimas Asmenys aukoja nedideles sumas, siekdami padėti surinkti didesnį finansavimą konkrečiam labdaros projektui ir mainais negaudami jokios finansinės ar materialinės grąžos. Dalijimasis pelnu (pajamomis) Mainais už dabar teikiamą finansavimą verslininkai su savo rėmėjais gali dalytis būsimu pelnu ar pajamomis. Skolos vertybiniais popieriais pagrįstas sutelktinis finansavimas Asmenys investuoja į įmonės išleistą skolos vertybinį popierių kaip antai obligaciją. Mišrūs modeliai Verslininkams siūloma galimybė suderinti dviejų ar daugiau sutelktinio finansavimo rūšių elementus.

8 8

9 9 Daugiau nei vien pinigai Sutelktinis finansavimas gali duoti daugiau nei vien finansinės naudos. Šiuo būdu galite pasiekti daugybę žmonių, kuriuos gali sudominti jūsų projektas ar verslas ir kurie gali suteikti jums vertingų įžvalgų ir informacijos. Nefinansinė sutelktinio finansavimo nauda Idėjos įrodymas ir patvirtinimas. Sutelktinis finansavimas suteikia galimybę patikrinti, kaip yra iš tikrųjų; galite pamatyti, ar kiti taip pat tiki jūsų projektu ar idėja ir laiko jį (ją) vertingu (-a). Jų noras prisidėti patvirtina, kad rinkoje jūsų projektas ar idėja yra vertinami palankiai. Pagalba siekiant gauti kitokių rūšių finansavimą. Sėkminga kampanija gali ne tik įrodyti, kad jūsų idėja yra vertinga, bet ir parodyti, kad jūsų verslui, kuriuo žmonės tiki, yra tam tikra rinka. Tai gali praversti siekiant gauti papildomą finansavimą iš kitų rūšių finansuotojų, kaip antai bankų, rizikos kapitalo, neformalių investuotojų, nes jiems atrodytumėte mažiau rizikingas arba gautumėte finansavimą geresnėmis sąlygomis. Prieiga prie didelio rėmėjų būrio. Jūs kreipiatės į milžinišką žmonių auditoriją ir kai kurie jų gali turėti vertingos patirties ir įžvalgų. Apskritai sutelktinis finansavimas suteikia galimybę su jais bendrauti kitokiu būdu, kuriuo galima nemokamai gauti vertingų patarimų. Galinga rinkodaros priemonė. Akciniu kapitalu ir atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas gali būti veiksmingas būdas pristatyti naują produktą, naują įmonę ar veiklos plėtrą tiesiogiai ir tikslingai orientuojantis į potencialius klientus. Susidomėjimą galite sukelti dar net neprasidėjus produkto gamybai. Tačiau reikėtų atminti, kad sutelktinis finansavimas nėra burtų lazdelė, kaip ir kiekvienai verslo iniciatyvai, reikės dėti kryptingų pastangų ir daug dirbti.

10 10 Kokia yra rizika? Sutelktinis finansavimas turi daug privalumų, tačiau galima ir rizika, apie kurią turėtumėte žinoti. Šis skirsnis padės jums perprasti galimus sutelktinio finansavimo spąstus ir jų išvengti. Nėra jokių garantijų, kad pasieksite savo tikslą Kaip ir imantis bet kokios kitos verslo iniciatyvos, esama nesėkmės rizikos. Jeigu lėšų rinkimo tikslo nepasieksite, per kampaniją surinktus pinigus reikės grąžinti investuotojams. Patarimas. Kruopščiai išnagrinėkite visus galimus būdus, kuriais galėtumėte užtikrinti lėšų rinkimo kampanijos sėkmę. Jeigu jums nepavyks, galite bandyti dar kartą; kai kurios sėkmės istorijos rodo, kad pergalės receptas buvo rastas tik po kelių nesėkmingų bandymų. Sutartiniuose susitarimuose turėtų būti aiškiai nustatomos susijusių šalių teisės ir pareigos tuo atveju, jei finansavimo tikslas nėra pasiekiamas. Paviešinama jūsų intelektinė nuosavybė Jūsų idėjas internete gali pamatyti daugybė žmonių, taigi kas nors gali nukopijuoti jūsų pasiūlymą. Patarimas. Kreipkitės į platformas, kuriose ketinate pateikti savo pasiūlymą; jos gali pateikti bendro pobūdžio patarimų, kaip apsaugoti intelektinės nuosavybės teises. Jums taip pat galėtų padėti vietos prekybos rūmai arba vyriausybės tarnyba, tačiau jei turite abejonių, kreipkitės nepriklausomų konsultacijų. Nepakankamas sąnaudų įvertinimas Dažnai nepakankamai įvertinama, kiek laiko ir išteklių reikia sutelktiniam finansavimui. Naudojantis tam tikrų formų sutelktiniu finansavimu gali atsirasti papildomų sąnaudų. Pavyzdžiui, jeigu naudojamasi akcinio kapitalo sutelktiniu finansavimu, kiekvieną kartą, kai išleidžiamos akcijos, gali padidėti administracinės išlaidos. Jums gali nepakakti pajėgumų pasirūpinti naujais investuotojais, nuolat teikti informaciją apie projektą ar užtikrinti akcininkų teises. Patarimas. Atlikite visus būtinus žingsnius, skirkite pakankamai laiko ir parenkite planą, kuriame būtų tinkamai atsižvelgta į klaidų ir vėlavimo galimybę. Atminkite, kad išteklius reikės paskirstyti laikotarpiui prieš kampaniją, kampanijos laikotarpiui ir laikotarpiui kampanijai pasibaigus. Be to, galbūt norėsite su sutelktiniu finansavimu susijusiais teisiniais klausimais kreiptis į teisininką pagalbos. Žala reputacijai Šiandien rinka yra gana konkurencinga, todėl jūsų pasiūlymą greičiausiai nagrinės ir patyrę investuotojai. Jeigu pasiūlymas netvarkingas, jame yra klaidų arba jis nebaigtas rengti, tai neigiamai atsilieps jums, jūsų projektui ir verslui. Patarimas. Kruopščiai pasirenkite. Papildomų išteklių galite rasti šio vadovo skirsnyje Tolesni žingsniai. Patarimas. Atminkite, kad tai yra kitokio pobūdžio verslo iniciatyva. Jums gali reikėti atitinkamai pritaikyti savo metodą, kad galėtumėte pritraukti žmones, kurie galbūt nėra susipažinę su jūsų sektoriumi. Patarimas. Prieš prisiimdami įsipareigojimus, įsitikinkite, jog išsamiai susipažinote su sutelktinio finansavimo procesu ir tikrai sugebėsite juos įgyvendinti.

11 11 Informacijos atskleidimas ir teisiniai reikalavimai Patarimas. Platformos ir vietos priežiūros institucijos visada paklauskite, kokius dokumentus reikės pateikti ir kokios bus reikalavimų vykdymo išlaidos, ir įtraukite jas į išlaidų sąmatą. Gali tekti spręsti sudėtingus klausimus, todėl išlaidos bus didelės, taigi gali tekti kreiptis teisininko pagalbos. Įstatymų pažeidimas Sutelktinį finansavimą reglamentuojanti teisė vis dar kuriama, taigi nedaugelis ją išmano. Nebūdami susipažinę su atitinkamais ES ir nacionalinės teisės aktais, galite, patys to nežinodami, juos pažeisti. Patarimas. Visada susipažinkite su teisės aktais ir reikalavimais. Platformoje paprastai pateikiami bendro pobūdžio patarimai ir nukreipiama į tinkamą vietą, kurioje galima gauti labiau specializuotų rekomendacijų, kaip antai į vietos prekybos rūmus, vietos priežiūros instituciją arba atitinkamą vyriausybės tarnybą. Problemos dėl platformos Platformos gali būti fiktyvios. Patarimas. Rinkitės pripažintas ir patikimas platformas, kurios turi gerą reputaciją ir nekelia jokių įtarimų. Rinkitės platformas, veikiančias tinkamai reguliuojamoje aplinkoje, su kurioje galiojančiais teisės aktais esate susipažinę ir galite būti tikri, kad jūsų teisių bus paisoma. Klausimai, susiję su įsipareigojimais investuotojams ir santykiais su investuotojais Bendradarbiaujant su didele ir, galimas daiktas, nevienalyte rėmėjų grupe kyla įvairių klausimų, atsiranda įvairių lūkesčių ir reikalavimų. Neišsiaiškinus, kokios yra finansavimo teikėjo teisės, gali kilti problemų dėl skundų nagrinėjimo ar vykdymo mechanizmų, visų pirma akcinio kapitalo sutelktinio finansavimo atveju, kai netenkama dalies savo verslo kontrolės. Sužinokite, kokiais klausimais galite sulaukti platformos pagalbos ir koks yra jos vaidmuo. Patarimas. Prieš naudodamiesi akcinio kapitalo sutelktinio finansavimo galimybe, visada gerai apsvarstykite galimas problemas vėlesniais etapais. Kad investicija atrodytų patraukli, investuotojams turėsite pasiūlyti tam tikras teises. Įsitikinkite, kad suvokiate, kokius įsipareigojimus dėl šių investuotojų teisių prisiimate. Patarimas. Prieš rengdami verslo valdymo struktūrą ir mechanizmus, visada pasistenkite kuo išsamiau susipažinti su reikalavimais ir prievolėmis. Tai sudėtingi klausimai, taigi prireikus kreipkitės patarimų į kvalifikuotus ekspertus. Investuotojų noras pasitraukti Vieną dieną jūsų investuotojai gali nuspręsti parduoti savo dalį, o atsiradę nauji investuotojai pareikšti norą prisidėti prie jūsų iniciatyvos. Patarimas. Jau pačioje pradžioje labai kruopščiai apgalvokite galimą investuotojų pasikeitimo ar pasitraukimo poveikį jūsų verslui, o galimybę kreiptis teisinių konsultacijų apsvarstykite dar prieš siūlydami akcinį kapitalą investuotojams. Patarimas. Jums taip pat reikia žinoti, kaip veikti ateityje priimant galimus naujus investuotojus, nes tokiu atveju gali sumažėti jūsų pradinių investuotojų turimų akcijų vertė. Patarimas. Išnagrinėkite galimas pasekmes ir aktyviai palaikykite ryšį su platforma, kad būtumėte tinkamai susipažinę su savo įsipareigojimais.

12 12 Įvairios rūšys

13 13

14 14 Tarpusavio skolinimas Apibūdinimas Tarpusavio skolinimas (kartais vadinamas sutelktiniu skolinimu) tai tiesioginė banko paskolos alternatyva, o skiriasi jis tuo, kad, užuot skolindamosi iš vieno šaltinio, įmonės gali tiesiogiai skolintis iš dešimčių, kartais šimtų asmenų, kurie yra pasirengę skolinti. Sutelktinio finansavimo teikėjai dažnai varžosi dėl paskolų, siūlydami palūkanų normą, už kurią jie paskolintų. Skolininkai tokiu atveju priima paskolų su mažiausia palūkanų norma pasiūlymus. Skolintojams ir skolininkams suvesti pasitelkiamos internetinės platformos. Dėl kiekvieno paskolos prašymo atliekamas išsamus patikrinimas, nes sutelktinio finansavimo platformos privalo apsaugoti ir įmonių, ir investuotojų interesus. Platformos paprastai reikalauja finansinių ataskaitų ir duomenų apie prekybos rezultatus. Pagrindinės ypatybės Didesnis lankstumas palūkanų normų požiūriu. Jeigu jūsų kampanija populiari, investuotojai gali varžytis tarpusavyje dėl galimybės paskolinti pinigų jūsų verslui ir, kad laimėtų, gali pasiūlyti geresnes palūkanų normas. Galite gauti paskolą, kai bankas atsisako ją duoti. Paskolų dydis gali labai skirtis, taigi jomis gali būti patenkinta dauguma poreikių. Minimali paskola yra labai nedidelė, o tai skatina dalyvauti daugelį įvairių skolintojų. Paskola tiesioginio debeto būdu grąžinama platformai, kuri jūsų išmokas paskirsto skolintojams Taikomi tokie pat, kaip banko, informacijos atskleidimo reikalavimai. Priešingai negu banko atveju, ši informacija paviešinama visiems sutelktinio finansavimo teikėjams. Kaip ir tradicinės banko paskolos atveju, teisiškai privalote grąžinti paskolą.

15 15 Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas Apibūdinimas Naudojantis akcinio kapitalo sutelktiniu finansavimu, mainais už investicijas keletui investuotojų parduodama jūsų verslo dalis. Akcinio kapitalo finansavimas yra nusistovėjusi praktika, o privataus kapitalo, rizikos kapitalo ir neformalių investuotojų investicijų svarba besivystančių įmonių raidai jau seniai pripažįstama.. Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas ir šie tradiciniai modeliai visų pirma skiriasi tuo, kad, užuot užmezgus individualius ryšius su kiekvienu galimu investuotoju, galimybė investuoti siūloma iš karto daugybei įvairių galimų investuotojų, tarp kurių taip pat gali būti esamų arba būsimų klientų. Kai naudojamasi akcinio kapitalo sutelktinio finansavimo galimybe, įmonės ir būsimi neformalūs investuotojai suvedami per internetinę platformą. Pagrindinės ypatybės Turėsite nustatyti sąlygas ir nuspręsti, kiek norite parduoti, už kokią kainą ir kaip bus atlyginta investuotojams. Iniciatyvai teisingai įvertinti reikia patikimų žinių. Ieškant akcinio kapitalo finansavimo sutelktinio finansavimo platformoje, paprastai reikia mokėti sėkmės mokestį ir teisinius arba administracinius mokesčius, susijusius su emisija. Taip pat gali tekti mokėti papildomus teisinius mokesčius ir mokesčius už konsultacijas. Investuoti gali daugelis žmonių, taigi galite turėti gausybę smulkių bendraturčių, o ne kelis stambius investuotojus. Tai paprastai atsieina pigiau nei prekyba akcijomis akcijų rinkoje. Jums reikės parodyti, kad jūsų verslas parengtas investicijoms, taigi reikia parengti verslo planą ir finansines prognozes. Taip pat reikėtų parengti tinkamą komunikacijos strategiją, kad svarbiausia informacija apie jūsų projektą galimiems investuotojams būtų lengvai prieinama ir suprantama. Platforma paprastai atlieka tam tikrą išsamų patikrinimą, o investuotojas turi galimybę paprašyti daugiau informacijos; turėtumėte būti pasirengęs pateikti šią informaciją, net jei tokiu atveju patirtumėte papildomų išlaidų. Neturėtumėte pamiršti tam tikrų svarbių teisinių aspektų ir sąnaudų, susijusių su, pvz., informacijos atskleidimu ir teisiniais dokumentais, metiniais visuotinių akcininkų susirinkimais, verslo teisių tvarkymu, metinėmis ataskaitomis ir sprendimų priėmimo procedūromis. Investuotojų teisės gali skirtis. Tačiau paprastai akcininkai turi teises balsuoti pagrindiniais verslo valdymo klausimais, dėl naujų akcijų išleidimo ir t. t. Turėtumėte apsvarstyti, kiek savo verslo kontrolės teisių esate pasirengę perduoti išorės akcininkams. Kalbant apie kompensaciją, atminkite, kad investuotojai gali pareikalauti žalos atlyginimo patirtiems piniginiams nuostoliams, pavyzdžiui, dėl sutarties pažeidimo, kompensuoti.

16 16 Atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas Apibūdinimas Atlygiu pagrįsto sutelktinio finansavimo atveju asmenys skiria lėšų projektui arba verslui, mainais tikėdamiesi vėlesniame etape gauti nefinansinį atlygį, kaip antai prekių arba paslaugų. Kaip bendrą pavyzdį galima paminėti projektą arba verslą, kai mainais už investicijas siūloma unikali paslauga (atlygis) arba naujas produktas (pardavimas avansu). Naudodamosi šios rūšies sutelktiniu finansavimu, įmonės gali imtis veiklos jau turėdamos užsakymų ir užtikrintą pinigų srautą (o tai naujam verslui yra labai svarbu), o produktas sukelia susidomėjimą dar prieš pateikiant jį į rinką. Pagrindinės ypatybės Skirtų lėšų nereikia grąžinti; jūs tiesiog suteikiate žadėtą paslaugą arba pateikiate žadėtas prekes. Užsakymai užsitikrinami dar prieš naujo produkto pateikimą į rinką, taigi sutelktinio finansavimo kampanija suteikia jums galimybę renkant lėšas suburti ir klientų bazę. Savo pažadus privalote vykdyti laiku. Ši galimybė populiari tarp startuolių ir verslininkų, nes užtikrina būdą finansuoti naujų įmonių kūrimą ar produktų pateikimą į rinką. Ji ypač tinka produktams ir paslaugoms, kurios yra novatoriškos arba labai patraukia vartotojų dėmesį. Sudėtingos koncepcijos ar produktai atlygiu pagrįstam sutelktiniam finansavimui tinka mažiau.

17 17 Ar man tai tinka? Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas Atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas Tarpusavio skolinimas Laikotarpis, kuriuo dar nepradėta prekyba Laikotarpis, kuriuo dar negaunama pelno Pelningas augantis verslas Nusistovėjęs ir stabiliai augantis verslas Nusistovėjęs stabilus verslas Naujo produkto (paslaugos, prekės ženklo) pateikimas į rinką Įsigijimų įgyvendinimas Plėtra į naujas teritorijas Investavimas į naują infrastruktūrą Ketinimai dėl refinansavimo Kapitalo restruktūrizavimo poreikis

18 18 Kaip tai daryti

19 19

20 20 Tarpusavio skolinimas Šiame skirsnyje aprašyti pagrindiniai žingsniai, kaip elgtis norint pasinaudoti tarpusavio skolinimu, ir pateikiama išsamesnių patarimų ir rekomendacijų. Įsidėmėkite, kad siūlomi žingsniai pateikiami tik kaip gairės. Atsižvelgiant į jūsų projektą, komandos dydį ir laiką, kurį galite skirti, atskiri žingsniai jums gali pasirodyti sudėtingesni arba paprastesni. Pasirengimas Pirmąsias savo sutelktinio skolinimo kampanijos dienas reikėtų skirti informacijos apie tarpusavio skolinimo realijas paieškai ir savo pasiūlymo rengimui. Turėtumėte: išnagrinėti galimas platformas ir jų siūlomas galimybes; išsamiai susipažinti su platformos taisyklėmis ir teisiniais reikalavimais; perskaityti kuo daugiau vadovų, tinklaraščių ir informacijos apie vykstančias kampanijas; taip galite pasisemti įkvėpimo ir pasimokyti iš kitų patirties; kreiptis į platformas, kurios labiausiai atitinka jūsų poreikius; kruopščiai parengti ir patikrinti visus finansinius dokumentus, kurių reikalaujama šioms platformoms. Naudingas patarimas. Jei galite sau tai leisti, pabandykite nedidelėmis dalimis paskolinti kitoms įmonėms nedidelę savo pinigų sumą (tarkime, 100 EUR). Tokiu būdu išsiaiškinsite, ko nori sutelktiniai skolintojai.

21 21 Lėšų rinkimo laikotarpis Jūsų pasirinktos sutelktinio finansavimo platformos kredito rizikos vertinimo grupė įvertins visą jūsų pateiktą informaciją. Jei jūsų paraiška bus atrinkta, jums gali būti nurodyta, kurioje rizikos kategorijoje bus įrašytas jūsų pasiūlymas. Jeigu jūsų verslas patvirtinamas, jis bus įrašytas platformoje, kad skolintojai galėtų teikti savo pasiūlymus. Kiekvienas skolintojas pasiūlys savo pasirinktą sumą ir palūkanų normą. Kai jūsų tikslas bus pasiektas, skolintojai gali ir toliau teikti pasiūlymus, mažindami palūkanų normas, taigi kuo populiaresnė jūsų kampanija, tuo geresnės galėtų būti jums siūlomos sąlygos. Nepamirškite: neretai reikia pateikti bent dvejų pastarųjų metų finansines ataskaitas ir savo kredito istoriją. Jeigu to dar neturite, paprašykite specialisto pagalbos. Finansinėms ataskaitoms parengti reikia laiko ir dėl to gali atsirasti papildomų sąnaudų. Pasiūlymui pasibaigus Pasibaigus aukcionui, platforma susisieks su jumis, kad patvirtintų galutinę vidutinę palūkanų normą. Tuomet platforma per sutartą laiką perves lėšas į jūsų banko sąskaitą. Tada turite su platforma suderintomis dalimis grąžinti paskolą ir mokėti palūkanas. Tai paprastai daroma tiesioginiu debetu atsiskaitant su platforma, kuri grąžintas sumas perveda į investuotojų sąskaitas. Grąžinus visą paskolą, platforma tai patvirtins ir ši operacija bus baigta. Naudingas patarimas. Būkite prieinami viso šio proceso laikotarpiu, nes ir platformai, ir investuotojams gali kilti papildomų klausimų, į kuriuos reikia labai greitai atsakyti.

22 22 Tarpusavio skolinimo atvejo tyrimas. Izabelės konditerijos parduotuvė Aplinkybės Izabelė yra konditerė. Jos pardavimai nuolat didėja, ji neseniai persikėlė į didesnes patalpas, kuriose veikia ir nedidelis restoranas. Pastarajam dabar tenka 30 proc. jos apyvartos, tačiau dėl to gerokai padidėjo jos darbuotojų krūvis ir pajėgumų apkrova. Kad padvigubintų pajėgumus, jai reikia įsigyti naują tešlos apdorojimo mašiną ir papildomų krosnių. Tokiu atveju pajėgumai padidėtų dvigubai. Šie nauji įrenginiai kainuoja iš viso EUR, kuriuos ji užsibrėžė susirasti. Izabelė kreipėsi dėl paskolos į vietos banką. Tačiau bankas jai pasiūlė tik EUR paskolą, kuriai būtų taikoma 14,5 proc., o ne 11,5 proc. palūkanų norma, kuri buvo nustatyta ankstesnei jos paskolai. Ji nusprendė paieškoti alternatyvų internete ir sužinojo apie tarpusavio sutelktinį skolinimą.

23 23 Planavimas dienos Kurį laiką Izabelė kruopščiai rinko informaciją apie tarpusavio sutelktinį skolinimą, ypač domėjosi, kaip toks skolinimas veikia, kokiose svetainėse ir kokiomis sąlygomis (kaina) jis siūlomas ir kokias taisykles nustato svetainės. Ji surinko ir perskaitė tinklaraščius ir straipsnius apie tarpusavio sutelktinį skolinimą ir išnagrinėjo kitus, panašius į ją, skolininkus ir jų sandorius. Savaitės pabaigoje ji jau buvo išsamiai susipažinusi su tarpusavio skolinimu ir nusprendė pateikti paraišką. Norėdama daugiau sužinoti apie skolintojų elgesį, Izabelė užsiregistravo keliose tarpusavio sutelktinio skolinimo platformose ir mažytėmis sumomis kitoms, į jos panašioms, įmonėms paskolino 100 EUR. Taip ji tiksliai išsiaiškino, ką reiškia būti skolintoju ir kas gali patraukti žmonių dėmesį. Sukaupusi tokių žinių, ji ėmėsi finansinių dokumentų rengimo ir kitų informacijos atskleidimo reikalavimų vykdymo. Finansavimo ciklas dienos Tuomet Izabelė pateikė platformai kruopščiai parengtus ir patikrintus dokumentus. Platformos kredito rizikos vertinimo grupė kreipėsi į ją dėl papildomos finansinės informacijos, įskaitant papildomas oficialias ir valdymo ataskaitas, ir įvertino šią informaciją pagal platformos taikomus kredito modelius. Netrukus Izabelei buvo pranešta, kad jos verslo kredito rizikos įvertinimo rezultatai yra geri. Dabar, kai verslo idėja jau patvirtinta, apie jį buvo galima paskelbti rinkoje, kad investuotojai galėtų teikti savo pasiūlymus. Kai kurie investuotojai nusprendė susisiekti su Izabele per tiesioginę klausimų ir atsakymų priemonę. Jie uždavė jai įvairių klausimų, kad gautų išsamesnės informacijos apie tai, kaip ji ketina panaudoti pinigus ir koks buvo jos verslo pelningumas per pastaruosius dvejus metus. Izabelei pateikus juos patenkinusius atsakymus, visą jos EUR paskolą investuotojai finansavo per kelias dienas nuo paskelbimo platformoje dienos. Ji galėjo sutikti su vidutine norma, kuri buvo siūloma surinkus visą sumą, tačiau nusprendė pasiūlymą skirti jai paskolą rinkoje palikti iki septynias dienas trunkančio aukciono pabaigos. Likusias dienas Izabelė stebėjo, kaip mažėja palūkanų norma, nes pasiūlymus paskolinti jai pinigų teikė vis daugiau investuotojų. Pasiūlymui pasibaigus Aukcionui pasibaigus, platforma susisiekė su Izabele, kad patvirtintų galutinę vidutinę pasiūlytą normą 10,3 proc. Ši norma atitiko jai skirtos reitingo kategorijos (B) vidurkį ir buvo mažesnė net už jos pradinio skolinimosi iš banko kainą (11,5 %). Platforma jai taip pat pranešė, kad jei ji nuspręstų paskolos neimti, jai nebūtų taikomi jokie mokesčiai ir rinkliavos, tačiau Izabelė visgi nusprendė imti paskolą ir šios lėšos jos banko sąskaitoje atsidūrė per tris darbo dienas. Kas mėnesį mokėdama įmokas, savo paskolą ir palūkanas Izabelė grąžino per penkerių metų laikotarpį. Įmokos tiesioginiu debetu buvo pervedamos platformai, kuri grąžinamas sumas vėliau pervesdavo į investuotojų sąskaitas.

24 24 Akcinio kapitalo sutelktinis finansavimas Šiame skirsnyje aprašyti pagrindiniai žingsniai, kaip elgtis norint pasinaudoti akcinio kapitalo sutelktiniu finansavimu, ir pateikiama išsamesnių patarimų ir rekomendacijų. Įsidėmėkite, kad siūlomi žingsniai pateikiami tik kaip gairės. Atsižvelgiant į jūsų projektą, komandos dydį ir laiką, kurį galite skirti, atskiri žingsniai jums gali pasirodyti sudėtingesni arba paprastesni. Pasirengimas Pirmąsias savo sutelktinio skolinimo kampanijos dienas reikėtų skirti akcinio kapitalo sutelktinio finansavimo nagrinėjimui ir savo pasiūlymo rengimui. Turėtumėte: išnagrinėti galimas sutelktinio finansavimo platformas ir jų siūlomas galimybes bei sąlygas; išsamiai susipažinti su platformos taisyklėmis ir teisiniais reikalavimais, taip pat jūsų vietovėje taikomomis taisyklėmis ir teisiniais reikalavimais; parengti tvarkaraštį ir išlaidų sąmatą; susipažinti su rinkos tendencijomis, įvertinant, kiek lėšų žadama skirti vykstančiose sutelktinio finansavimo kampanijose ir ko tikimasi mainais. Tai padės jums nustatyti, į ką lygiuotis savo kampanijoje; kreiptis į platformas, kurios labiausiai atitinka jūsų poreikius; kruopščiai parengti ir patikrinti visus finansinius dokumentus, kurių reikalaujama šioms platformoms; pradėti burti savo rėmėjų grupę socialinėje žiniasklaidoje; nepamiršti patikrinti informacijos atskleidimo reikalavimų ir reikiamų teisinių prievolių. Jeigu kampanijose siekiama surinkti dideles sumas, bus pareikalauta pateikti audituotas ataskaitas, o jų parengimas gali labai brangiai atsieiti. Visada paklauskite platformos ir vietos valdžios institucijos, ko tiksliai reikalaujama ir kiek tai kainuos. Naudingas patarimas. Jei įmanoma, visada pabandykite rasti įmonę, kuriai pavyko įgyvendinti tai, ko siekiate jūs. Paklauskite jos apie įgytą patirtį, ar sutiktų jums patarti (padėti). Taip sutaupysite laiko, o pasinaudoję patarimais patobulinsite savo kampaniją. Verslo pristatymo investuotojams planavimas Jeigu jūsų paraiška platformai yra atrenkama, turėtumėte parengti galutinį verslo planą ir finansinį pasiūlymą. Svarbu būti pasirengusiam; pasirūpinkite, kad jūsų duomenys būtų tikslūs ir turėtumėte įrodymų savo teiginiams pagrįsti. Būkite tikras, kad galite, pvz., parodyti: savo verslo vertę ir logiką, kuriuo jis pagrįstas; finansinius rezultatus ir prognozes; akcinio kapitalo dalį, kurią atiduodate, ir kodėl tai darote. Labai svarbu savo istoriją papasakoti taip, kad ji patrauktų dėmesį, kad jūsų produkto ar paslaugos apibūdinimai ir finansiniai duomenys būtų lengvai suprantami. Pravartu pasitelkti daug kanalų, įskaitant vaizdo įrašus, socialinius tinklus ir tiesioginius pristatymus. Kad nenukryptumėte nuo tikslo, paprašykite draugų ir galimų klientų pastabų. Svarbu: atsižvelgti į savo auditoriją ir į tai, ką ji veikiausiai norėtų sužinoti; neišsiplėsti, bet pasistengti, kad jūsų žinios, įgūdžiai ir ryžtas pradėti ar plėsti savo verslą būtų aiškiai matomi; prie finansinių duomenų aiškiai pateikti nuorodas, kur galima rasti daugiau informacijos; savo istoriją papasakoti vaizdžiai patraukliu ir dėmesį traukiančiu formatu.

25 25 Verslo pristatymo investuotojams kūrimas Pasirūpinkite sukurti tinkamą svetainę. Tinkamai suprojektuota, informatyvi ir patraukli svetainė atliks svarbų vaidmenį pabrėžiant investuotojams, kad dėl savo verslo esate nusiteikę rimtai. Kai kuriose iš veiksmingiausių kampanijų, be kita ko, parengiamas labai trumpas dviejų minučių (ar trumpesnis) vaizdo įrašas. Jame turėtumėte aiškiai: pasakyti, ką tikitės įgyvendinti ir kodėl; prisistatyti ir pristatyti savo komandą; paaiškinti, kaip veikia šis verslas; parodyti, kaip išleisite pinigus; nurodyti, kokia yra finansinė grąža. Labai svarbu kuo anksčiau imtis informavimo veiklos. Įrodyta, kad kampanijų sėkmės tikimybė yra gerokai didesnė, jeigu per kelias pirmąsias dienas surenkama daugiau kaip 20 proc. užsibrėžto finansavimo. Turėtumėte aktyviai dalyvauti socialinėje žiniasklaidoje ir, pradėdamas pokalbius ir į juos įsitraukdamas, pradėti burti savo rėmėjų grupę. Lėšų rinkimo laikotarpis Turėtumėte aktyviai bendrauti su savo rėmėjų grupe ir internete, ir ne tik jame: motyvuoti rėmėjų grupę, skatinti juos dalyvauti ir dalytis šia informacija su savo draugais; aktyviai dalyvauti socialinėje žiniasklaidoje reklamuojant kampaniją ir užtikrinant didesnį jos matomumą; kalbėtis su žurnalistais, dalyvauti konferencijose, prekybos mugėse ir t. t.; atsakyti į klausimus, pasiūlymus ir užklausas. Kampanijai pasibaigus Kampanijai pasibaigus, turėtumėte atlikti visus administracinius žingsnius, kaip antai užregistruoti naujus savininkus ir pakeisti įmonės statusą. Visų pirma turėtumėte: parengti naują įmonės struktūrą. Dabar esate įgijęs kelis investuotojus ir verslo partnerius. Tai greičiausiai reiškia, kad reikės nustatyti naują valdymo struktūrą ir procedūras. Jeigu turite klausimų, kreipkitės paramos į specialistą, teisininką arba vietos prekybos rūmus; palaikyti ryšius su investuotojais. Atsižvelgiant į struktūrą, gali pasikeisti sprendimų priėmimo procesas; nepamirškite įtraukti savo naujuosius akcininkus; parengti savo investuotojams galimybę pasitraukti. Turėsite atiduoti grąžą savo investuotojams (pelno dalį, dividendus, supirkti akcijas ir t. t.).

26 26 Akcinio kapitalo sutelktinio finansavimo atvejo tyrimas. Oskaro plastiko gamykla Aplinkybės Oskarui priklauso didelė plastiko gamybos įmonė Ispanijoje. Gamybos ceche visą darbo dieną dirba 20 darbuotojų, dar 10 darbuotojų rūpinasi pardavimais ir administraciniais reikalais. Jis nusprendė plėsti veiklą į kitų Europos šalių rinkas, tačiau tam jam reikia kapitalo gamyklos pajėgumams padidinti ir papildomų darbuotojų plėtrai įgyvendinti. Oskaras apskaičiavo, kad iš viso jam reikia apie 1,2 mln. EUR.Oskaras kreipėsi į kelis privataus kapitalo ir rizikos kapitalo fondus; keli jų susidomėjo jo pasiūlymu, tačiau mainais norėjo 26 proc. įmonės akcijų paketo ir teisės dalyvauti priimant strateginius sprendimus, įskaitant sprendimus dėl labai plataus užmojo plėtros plano, o tai, Oskaro nuomone, galėtų sukelti riziką jo verslui. Pradėjęs ieškoti alternatyvų, Oskaras sužinojo apie akcinio kapitalo sutelktinį finansavimą ir nusprendė, kad tai būtų tinkamas būdas pritraukti reikiamą kapitalą neatsisakant tiek daug kontrolės.

27 27 Planavimas dienos Oskaras ėmė kruopščiai rinkti informaciją apie akciniu kapitalu pagrįstą sutelktinį finansavimą, kad išsiaiškintų, kas tai yra ir kaip jis veikia. Jis išsiaiškino, kokios svetainės siūlo tokį finansavimą, jų sąlygas ir taikomus mokesčius. Jis nusprendė pasinaudoti šia galimybe, kad jam tektų atiduoti mažesnę savo įmonės dalį ir perduoti mažiau kontrolės, negu tikisi rizikos kapitalo investuotojai. Oskaras pasirinko sutelktinio finansavimo platformą, kurioje jau dalyvavo daug investuotojų, tačiau jis suvokė, kad negalės pasikliauti vien jais. Kad pelnytų jų susidomėjimą ir dėmesį, jam reikės atsivesti ir savo rėmėjų grupę pažįstantieji jį ir jo verslą padėtų pagerinti jo įvaizdį tarp kitų investuotojų. Jis nusprendė, kad siekti tikslo gauti 1,2 mln. EUR finansavimą yra pagrįsta, ir, remiantis išankstiniu vertinimu, pasiūlyti iš viso 20 proc. įmonės būtų sąžininga ir pakankama. Oskaras žinojo, kad platforma patikrins, ar jo pateikti pagrindiniai rodikliai yra tikslūs, tačiau sprendimą dėl paties vertinimo priims investuotojai. Todėl jis pasirūpino paaiškinti argumentus, kuriais pagrįstas jo vertinimas. Verslo pristatymo investuotojams kūrimas dienos Oskaras ilgai ieškojo aiškiausio ir tinkamiausio būdo duomenims pateikti. Jis glaudžiai bendradarbiavo su vienos iš platformų, į kurias kreipėsi, rekomenduotu konsultantu, kuris kiekviename jo plano kūrimo ir tobulinimo etape pateikė vertingų ir objektyvių pastabų. Oskaras nusprendė, kad pristatymui jam reikėtų trumpo dviejų ar trijų minučių trukmės vaizdo įrašo. Jis pasamdė specialistus ir per vieną dieną nufilmavo vaizdo įrašą, kuriame papasakojo apie gamyklą ir produktus. Oskaras darkart patikrino, kaip pasirengė kampanijai, kad neliktų jokių trūkumų ar neatitikimų. Be to, jo kampaniją palankiai įvertino ir platformos konsultantai, į kuriuos jis kreipėsi techniniais ir teisiniais klausimais. Iš įvairių žmonių internete ir ne tik Oskaras sužinojo, kad jo pasiūlymas juos labai domina. Jis taip pat pasikalbėjo su keliais svarbiausiais investuoti trokštančiais žmonėmis. Apskaičiavęs, kad vien tie žmonės jam greičiausiai skirtų proc. reikiamų lėšų, taigi užtikrintų daug žadančią pradžią, jis nusprendė, kad yra pasirengęs pradėti kampaniją. Kampanija dienos Oskaras aktyviai dalyvavo socialinėje žiniasklaidoje, reklamuodamas savo kampaniją ir rūpindamasis, kad ji būtų matoma. Jo sutelktinio finansavimo paieškų istorija sukėlė vietos žurnalistų susidomėjimą ir apie jį buvo parašyta nacionaliniame ekonomikos žurnale. Kampanijai pasibaigus dienos Oskaras greitai surinko beveik 30 proc. užsibrėžto finansavimo daugiausia iš tų, kurie jau pažinojo jį ir jo verslą, ir kurie buvo informuoti, kad prasideda jo kampanija. Per maždaug tris savaites jis pasiekė užsibrėžtą tikslą. Užuot skyręs didesnę akcinio kapitalo dalį (nors tokią galimybę svarstė ir planavo ja pasinaudoti), Oskaras nusprendė pirma laiko užbaigti kampaniją ir, pasiekus sėkmingą rezultatą, pasitraukti iš platformos. Visų pirma Oskaras padėkojo visiems dalyvavusiems žmonėms ir pasveikino juos kaip naujuosius įmonės bendraturčius. Tuomet, bendradarbiaudamas su platforma, kurioje buvo įdiegtos visos reikiamos sistemos, jis pasirūpino akcijų sertifikatų išdavimu ir kitų formalumų tvarkymu.

28 28 Atlygiu pagrįstas sutelktinis finansavimas Šiame skirsnyje aprašyti pagrindiniai žingsniai, kaip elgtis norint pasinaudoti atlygiu pagrįstu sutelktiniu finansavimu, ir pateikiama išsamesnių patarimų ir rekomendacijų. Įsidėmėkite, kad siūlomi žingsniai pateikiami tik kaip gairės. Atsižvelgiant į jūsų projektą, komandos dydį ir laiką, kurį galite skirti, atskiri žingsniai jums gali pasirodyti sudėtingesni arba paprastesni. Pasirengimas Pirmąsias savo sutelktinio skolinimo kampanijos dienas reikėtų skirti atlygiu pagrįsto sutelktinio finansavimo nagrinėjimui ir savo pasiūlymo rengimui. Turėtumėte: išnagrinėti galimas platformas ir jų siūlomas galimybes bei sąlygas; susipažinti su platformos taisyklėmis ir teisiniais reikalavimais, taip pat jūsų vietovėje taikomomis taisyklėmis ir teisiniais reikalavimais; parengti tvarkaraštį ir išlaidų sąmatą; susipažinti su rinkos tendencijomis, įvertinant, kiek lėšų žadama skirti vykstančiose sutelktinio finansavimo kampanijose ir ko tikimasi mainais. Tai padės jums nustatyti, į ką lygiuotis savo kampanijoje; kreiptis į platformas, kurios labiausiai atitinka jūsų poreikius; kruopščiai parengti ir patikrinti visus finansinius dokumentus, kurių reikalaujama šioms platformoms; pradėti burti savo rėmėjų grupę socialinėje žiniasklaidoje. Verslo pristatymo investuotojams sukūrimas Jeigu jūsų paraiška platformai yra atrenkama, turėtumėte savo istoriją papasakoti taip, kad ji patrauktų dėmesį, o jūsų produkto ar paslaugos apibūdinimas būtų lengvai suprantamas. Tačiau tai nėra lengva: kad nenukryptumėte nuo tikslo, jums tikrai reikės draugų ir galimų klientų pastabų. Savo istoriją svarbu papasakoti logiškai, bet entuziastingai, ir tai svarbu padaryti vaizdžiai patraukliu ir dėmesį traukiančiu formatu. Kai kuriose iš veiksmingiausių kampanijų, be kita ko, parengiamas labai trumpas dviejų minučių (arba trumpesnis) vaizdo įrašas. Jame turėtumėte aiškiai: pasakyti, ką tikitės įgyvendinti ir kodėl; prisistatyti ir pristatyti savo komandą; papasakoti, kaip išleisite pinigus; jeigu surenkate daugiau, negu siekėte (vadinamasis didesnio užmojo tikslas), parodyti, kaip bus išleisti tie papildomi pinigai verslui papildomai plėsti. Jūsų atlygis turi būti įspūdingas; bent vienos iš siūlomų rūšių atlygis turėtų būti būdingas tik šiai sutelktinio finansavimo kampanijai, tai turėtų būti kažkas ypatingo, ką turės tik jūsų rėmėjai. Išnagrinėkite kitų kampanijų pavyzdžius, kad pasisemtumėte įkvėpimo. Nepamirškite, kad jūsų produkto pardavimas avansu jau yra geras atlygis jūsų rėmėjų grupei. Jeigu jūsų verslas siūlo paslaugą, o ne naują produktą, yra sudėtingiau, bet reikia būti kūrybingam ir pasiūlyti atlygį, kuris jūsų rėmėjų grupei patiktų ir kurio ji norėtų.

29 29 Lėšų rinkimo laikotarpis Lėšų rinkimo laikotarpiu reikėtų aktyviai bendrauti su rėmėjų grupe ir internete, ir ne tik jame. Atlygiu pagrįsto sutelktinio finansavimo kampanijos rezultatai būna geriausi tuomet, kai vartotojai gali matyti entuziazmą, slypintį už šio projekto ar verslo. Projekto turėtumėte imtis energingai ir entuziastingai. Turėtumėte: motyvuoti savo rėmėjų grupę, pasirūpinti, kad jie žinotų, kad kampanija tęsiasi. Skatinti juos dalyvauti ir dalytis šia informacija su draugais; aktyviai dalyvauti socialinėje žiniasklaidoje reklamuojant savo kampaniją ir užtikrinant didesnį jos matomumą; kalbėtis su žurnalistais, dalyvauti konferencijose, prekybos mugėse ir t. t.; atsakyti į klausimus, pasiūlymus ir užklausas. Kampanijai pasibaigus Jei jums pavyko surinkti lėšų, negalite tiesiog paimti pinigus ir eiti toliau laukia daug daugiau darbo. Jeigu užsibrėžto tikslo pasiekti nepavyko, nesijaudinkite. Galite pasimokyti iš savo klaidų ir bandyti dar kartą. Nepamirškite padėkoti savo rėmėjų grupei ir palaikyti ryšius su tais, kurie ypač susidomėjo jūsų produktu. Jei nepasisekė, paprašykite patarimų, kaip ir ką būtų galima pagerinti. Jei kampanija pavyko, savo pažadus dėl atlygio visiems savo rėmėjams pasistenkite ištesėti žadėtu laiku ir tam parenkite kalendorinį planą. Galiausiai, nepamirškite įvykdyti visų administracinių užduočių, kaip antai sumokėti mokesčių. Nepamirškite: jei ketinate avansu prekiauti savo produktu, jums gali reikėti užsiregistruoti PVM mokėtoju. Pasiteiraukite savo vietos valdžios institucijos.

30 30 Atlygiu pagrįsto sutelktinio finansavimo atvejo tyrimas. Karlos autoriniai šviestuvai Aplinkybės Karla yra dizainerė iš Prahos. Neseniai ji baigė kurti savo autorinės apšvietimo sistemos prototipą. Tai ypač moderni koncepcija, kuriai naudojamos perdirbtos pramoninės medžiagos. Sistema sulaukė pagyrimų per pernykštę Milano dizaino savaitę. Ji susirado pagrindinių dalių gamintoją ir subūrė nedidelę komandą, kuri rinktų šviestuvus ir būtų atsakinga už jų pristatymą bei įrengimą. Verslui pradėti Karlai reikia rasti EUR savo išlaidoms per pirmąjį pusmetį padengti. Šviestuvus ji nori pardavinėti po 200 EUR už vienetą, taigi, pirmojo pusmečio išlaidoms padengti jai reikia parduoti 205 vienetus. Ji ketino kreiptis į banką dėl paskolos, tačiau įvertinusi, kad neturi užstato, dar nėra grąžinusi studijų paskolos ir verslu užsiima trumpą laiką, suvokė, kad neatitiks pagrindinių sąlygų. Ji nusprendė išbandyti sutelktinį finansavimą.

31 31 Planavimas dienos Pirmąją savaitę Karla skyrė informacijos apie sutelktinį finansavimą paieškai ir analizei. Ji surinko ir perskaitė tinklaraščius ir straipsnius apie atlygiu pagrįstą sutelktinį finansavimą, rado įdomių pavyzdžių, kurie buvo panašūs į josios ir sėkmingai pavykę, ir juos išnagrinėjo. Savaitės pabaigoje ji jau buvo išsamiai susipažinusi su sutelktiniu finansavimu ir išsiaiškinusi, ką jai reikia daryti. Karlos produktas jau buvo pripažintas ir parengtas gamybai, ji buvo kruopščiai apgalvojusi savo verslo koncepciją ir finansinius rodiklius, taigi dėmesį sutelkė į galimų rėmėjų, t. y. savo klientų, poreikių analizę. Per socialinę žiniasklaidą ji nustatė įtakingus savo srities veikėjus, gerbiamus asmenis, turinčius dideles susidomėjusių sekėjų grupes, kurie galėtų padėti pasidalyti jos idėja. Ji kurį laiką kalbėjosi su šiais žmonėmis, dalyvavo bendruose pokalbiuose, stengėsi susirasti draugų ir užmegzti ryšius, taigi, kai buvo pasirengusi pradėti savo kampaniją, ji internete jau buvo subūrusi didelę grupę, kuri ją palaikytų. Karla pasirinko platformą, kuri, kaip ji žinojo, turi gerą reputaciją ir tinkamo pobūdžio auditoriją ir kurioje jai galėtų būti užtikrintas didelis matomumas. Verslo pristatymo investuotojams kūrimas dienos Karla žinojo, kad verslo pristatymas investuotojams yra lemiamas jos sėkmės veiksnys, todėl kruopščiai ištobulino savo istoriją. Ji skyrė nemažai laiko savo istorijai ir pagrindinėms idėjoms parengti ir atlygiui nustatyti (įskaitant patį autorinį šviestuvą, 200 EUR užstatą). Iš surinktos informacijos apie kitus sutelktinio finansavimo projektus Karla žinojo, kad trumpas vaizdo įrašas būtų pagrindinė priemonė, norint papasakoti savo istoriją, parodyti savo dizaino kokybę ir supažindinti rėmėjus su ja, jos komanda ir įmonės etika. Ji parengė filmą, kuriame parodė, kaip konstruoja šviestuvą, ir sukūrė savo verslo svetainę, kurioje ji gali pateikti išsamesnės informacijos apie produktus. Karla taip pat surengė vaizdo konferenciją su platformos konsultante, kurios paprašė peržiūrėti jos kampaniją ir pasiūlyti patobulinimus, taip pat susipažino su visais Prahoje taikomais techniniais ir teisiniais reikalavimais. Tris savaites Karla susitikinėjo ir kalbėjo su daugybe žmonių, toliau rinko informaciją ir būrė savo projekto rėmėjų grupę. Kai nusprendė, kad sukeltas ažiotažas yra pakankamai didelis, Karla pradėjo kampaniją. Kampanija dienos Vos prasidėjus kampanijai, Karla ėmėsi kito sutelktinio finansavimo proceso etapo, truksiančio du mėnesius, uždavinių. Ji kasdien skirdavo laiko savo kampanijai; kalbėjosi su rėmėjais, kad jie žinotų, jog kampanija tęsiasi, skatino juos dalyvauti ir dalytis šia informacija su draugais. Karlos sutelktinio finansavimo paieškos, taigi ir jos novatoriški produktai, sulaukė didelio žiniasklaidos susidomėjimo, todėl jai teko bendrauti su žurnalistais. Ji sulaukė suinteresuotų žmonių žinučių su klausimais, taip pat pastabų, kuriuose buvo siūlomos detalės, apie kurias ji nebuvo pagalvojusi, ir kiti patobulinimai. Ji į juos atsižvelgė ir, stengdamasi toliau plėtoti santykius su rėmėjų grupe, padėkojo visiems, pateikusiems pasiūlymų. Kampanijai pasibaigus dienos Karlos kampanija pavyko ir ji sugebėjo viršyti savo tikslą, pardavusi 145 šviestuvus! Tai buvo didžiulis pasisekimas, nes ji ne tik sugebėjo surinkti pakankamai pinigų, kad galėtų pradėti gamybą, sukaupti atsargas ir padengti trijų mėnesių išlaidas, bet ir parduoti pusę turimų šviestuvų, jų dar neatvežus iš gamyklos. Karla nedelsdama pradėjo gamybos procesą ir padėkojo visiems dalyvavusiems žmonėms. Paskui ji parengė gamybos tvarkaraštį, pranešė rėmėjams, kada jiems bus pristatyti šviestuvai, ir ėmėsi visų administracinių darbų, kuriuos reikia atlikti pradedant veikti kaip įmonei. Karla toliau bendravo su savo rėmėjais. Ji nuolat informuodavo juos apie pažangą, o kilus klausimams, pasitelkdavo jų patirtį ir žinias. Šie rėmėjai tapo entuziastingais jos produktų naudotojais, taigi, ir didžiausiais jos šalininkais; jie veikė kaip rinkodaros ir ryšių su visuomene platforma, dar plačiau skleidžianti informaciją apie šiuos produktus, tad padėjo jai parduoti dar daugiau šviestuvų.

32 32 Tolesni žingsniai

33 33

34 34 Papildoma informacija apie sutelktinį finansavimą Sutelktinis finansavimas Europos Sąjungoje: Sutelktinis finansavimas Jungtinėje Karalystėje: Sutelktinis finansavimas Prancūzijoje: Financement-participatif/Plateformes-de-financement-participatif---entr-e-en-vigueur-dudispositif-r-glementaire-le-1er-octobre html. Sutelktinis finansavimas Italijoje: Bendra informacija apie sutelktinį finansavimą: Papildoma informacija apie sutelktinio finansavimo platformas Sutelktinio finansavimo platformų Prancūzijoje apžvalga: Sutelktinio finansavimo platformų Jungtinėje Karalystėje apžvalga: Europos sutelktinio finansavimo tinklas: Europos Sąjunga apie sutelktinį finansavimą Europos Komisija apie sutelktinį finansavimą: Europos Parlamentas apie sutelktinį finansavimą: ESMA apie sutelktinį finansavimą: EU-wide-common-approach EBA apie sutelktinį finansavimą Papildoma informacija apie kitus jūsų verslo finansavimo šaltinius Europos Komisijos prieigos prie finansavimo portalas: Europos įmonių tinkle duodama patarimų, kaip naudotis ES programomis ir susirasti verslo partnerių:

35 Europos Sąjunga, 2015 Leidžiama atgaminti nurodžius šaltin

36 ET LT-N ISBN doi: /56964

Microsoft Word - PISKISVĮ18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology

Microsoft Word - PISKISVÄ®18 straipsnio atskleidimai - INVL Technology Informacija asmenims, įsigyjantiems SUTPKIB INVL Technology išleistų nuosavybės vertybinių popierių, parengta pagal LR profesionaliesiems investuotojams skirtų subjektų įstatymo 18 straipsnio reikalavimus

Detaliau

LT L 202/54 Europos Sąjungos oficialusis leidinys EUROPOS CENTRINIS BANKAS EUROPOS CENTRINIO BANKO SPRENDIMAS 2009 m. liepos 17 d. iš dalies

LT L 202/54 Europos Sąjungos oficialusis leidinys EUROPOS CENTRINIS BANKAS EUROPOS CENTRINIO BANKO SPRENDIMAS 2009 m. liepos 17 d. iš dalies L 202/54 Europos Sąjungos oficialusis leidinys 2009 8 4 EUROPOS CENTRINIS BANKAS EUROPOS CENTRINIO BANKO SPRENDIMAS 2009 m. liepos 17 d. iš dalies keičiantis Sprendimą ECB/2006/17 dėl Europos centrinio

Detaliau

C(2016)7159/F1 - LT (annex)

C(2016)7159/F1 - LT (annex) EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2016 11 11 C(2016) 7159 final ANNEXES 1 to 3 PRIEDAI prie KOMISIJOS DELEGUOTOJO REGLAMENTO kuriuo 2014 m. liepos 23 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 909/2014

Detaliau

INVESTAVIMO TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS

INVESTAVIMO  TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS 1996-2016 INVESTAVIMO TENDENCIJOS IR LIETUVOS INVESTICIJŲ INDEKSAS FINANSINIS TURTAS LIETUVOS TENDENCIJOS 2016 M. LAPKRITIS Mlrd. eurų VIENAM GYVENTOJUI TENKANTIS TURTAS IŠAUGO 5,5 KARTO Šalies namu ūkių

Detaliau

LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 79/11 DIREKTYVOS KOMISIJOS DIREKTYVA 2007/16/EB 2007 m. kovo 19 d. įgyvendinanti Tarybos direktyv

LT Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 79/11 DIREKTYVOS KOMISIJOS DIREKTYVA 2007/16/EB 2007 m. kovo 19 d. įgyvendinanti Tarybos direktyv 2007 3 20 Europos Sąjungos oficialusis leidinys L 79/11 DIREKTYVOS KOMISIJOS DIREKTYVA 2007/16/EB 2007 m. kovo 19 d. įgyvendinanti Tarybos direktyvą 85/611/EEB dėl įstatymų ir kitų teisės aktų, susijusių

Detaliau

Microsoft Word - mb lt _2_.doc

Microsoft Word - mb lt _2_.doc BALANSAS Turtas Grynieji pinigai ir lėšos centriniame banke Grynieji pinigai 18.510 Lėšos centriniame banke 33.881 52.390 Lėšos bankuose 107.869 Finansinis turtas, pelno (nuostolių) ataskaitoje apskaitytas

Detaliau

2013 m. liepos 30 d. Europos Centrinio Banko gairės, kuriomis iš dalies keičiamos Gairės ECB/2011/23 dėl Europos Centrinio Banko statistinės atskaitom

2013 m. liepos 30 d. Europos Centrinio Banko gairės, kuriomis iš dalies keičiamos Gairės ECB/2011/23 dėl Europos Centrinio Banko statistinės atskaitom L 247/38 Europos Sąjungos oficialusis leidinys 2013 9 18 GAIRĖS EUROPOS CENTRINIO BANKO GAIRĖS 2013 m. liepos 30 d. kuriomis iš dalies keičiamos Gairės ECB/2011/23 dėl Europos Centrinio Banko statistinės

Detaliau

2013 m

2013 m 2019 m. Finansų olimpiada Regioninis etapas I-asis Finansų olimpiados etapas. Finansų žinių testas. (Iš viso 50 balų) Klausimams nuo 1 iki 21 apibraukite vieną teisingą atsakymą. Klausimams nuo 22 iki

Detaliau

CL2013O0023LT _cp 1..1

CL2013O0023LT _cp 1..1 02013O0023 LT 01.09.2018 001.001 1 Šis tekstas yra skirtas tik informacijai ir teisinės galios neturi. Europos Sąjungos institucijos nėra teisiškai atsakingos už jo turinį. Autentiškos atitinkamų teisės

Detaliau

SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis INVESTICINIAI LAKŠTAI

SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis INVESTICINIAI LAKŠTAI SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis 2013 01 22 2013 02 04 INVESTICINIAI LAKŠTAI Su Brent naftos kaina susieti investiciniai lakštai Emisija SEB IL Brent nafta Platinimo laikotarpis 2013 m. sausio

Detaliau

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel

1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel 1 k. PATALPA Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas PATALPA Adresas Vilniaus m. sav., Senamiestis, Vilniaus

Detaliau

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel

1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel 1 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Tadas Dapkus tel. +370 650 41 890 Dapkus@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Šnipiškės, Žalgirio g. Plotas

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation JAUNIMO UŽIMTUMO PRIEMONIŲ KOMUNIKACIJA 2015-03-26 Julija Kačanova Aivaras Vencevičius 2 INSTITUCIJOS Komunikacijos strategijų analizė ES ŠALYS Geroji užsienio šalių patirtis PASIŪLYMAI Išvados ir tolimesni

Detaliau

PATVIRTINTA

PATVIRTINTA PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2012 m. gegužės 25 d. įsakymo Nr. V-91 (Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministro 2013 m. gruodis 19 d. įsakymo Nr. V-270 redakcija) ASOCIACIJŲ

Detaliau

SKLYPAS Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Antanas Kudarauskas tel

SKLYPAS Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Antanas Kudarauskas tel SKLYPAS Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Antanas Kudarauskas tel. +370 685 84631 antanas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas SKLYPAS Adresas Vilniaus m. sav., Užupis, Darbo g. Plotas 12 m2

Detaliau

Patients rights have no borders Naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis kitoje ES valstybėje narėje

Patients rights have no borders Naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis kitoje ES valstybėje narėje Patients rights have no borders Aktyvaus pilietiškumo tinklas, norėdamas prisidėti prie Europos Sąjungos (ES) įgyvendinamos kampanijos Pacientų teisės neturi sienų, parengė šią informaciją apie Direktyvą

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUN

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUN LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIAUS PAŽYMA DĖL PARTIJOS,,JAUNOJI LIETUVA 2017 M. FINANSINIŲ ATASKAITŲ RINKINIO IR

Detaliau

Statements of Income

Statements of Income AB SEB VILNIAUS BANKAS 2005 METŲ ŠEŠIŲ MĖNESIŲ FINANSINĖ ATASKAITA 2 Pelno (nuostolių) ataskaita už šešių mėnesių laikotarpį, pasibaigusį birželio 30 d. Grupė Bankas 2005 2004 2005 2004 218 440 167 299

Detaliau

PALŪKANŲ, IŠMOKĖTŲ 2018 IR VĖLESNIAIS METAIS, APMOKESTINIMAS Palūkanos Palūkanų apmokestinimas (gyventojams) Palūkanų priskyrimas A ir B klasėms Palūk

PALŪKANŲ, IŠMOKĖTŲ 2018 IR VĖLESNIAIS METAIS, APMOKESTINIMAS Palūkanos Palūkanų apmokestinimas (gyventojams) Palūkanų priskyrimas A ir B klasėms Palūk PALŪKANŲ, IŠMOKĖTŲ 2018 IR VĖLESNIAIS METAIS, APMOKESTINIMAS Palūkanos Palūkanų apmokestinimas (gyventojams) Palūkanų priskyrimas A ir B klasėms Palūkanos už vartojimo kreditą, suteiktą per tarpusavio

Detaliau

Backup_of_MA_ _print_galutinis_4.cdr

Backup_of_MA_ _print_galutinis_4.cdr 2009 ĮMONIŲ ĮSIGIJIMŲ IR SUSILIEJIMŲ RINKA LIETUVOJE: tyrimo išvados Nepaisant sparčiai lėtėjančių ekonomikos augimo tempų, ekspertai prognozuoja, kad 2009 m. Baltijos šalių įmonių įsigijimų ir susiliejimų

Detaliau

Slide 1

Slide 1 Nuo ko pradėti investuoti? Aurimas Martišauskas auskas AB FMĮ FINASTA Direktorius Robertas Kijosakis Vargšai dirba dėl pinigų ir juos išleidžia, turtingųjų paslaptis gebėjimas pinigus priversti dirbti

Detaliau

VI_2013_pusmet

VI_2013_pusmet VALDYMO ĮMONIŲ PUSMEČIO ATASKAITOS TURINYS I. BENDROJI INFORMACIJA 1. Pagrindiniai valdymo įmonės duomenys: 1.1. UAB MP PENSION FUNDS BALTIC 1.2. buveinė Savanorių pr. 349, Kaunas. 1.3. telefono (8 37)

Detaliau

Suvestinė redakcija nuo iki Įstatymas paskelbtas: Žin. 1997, Nr , i. k ISTAVIII-480 TAR pastaba. Privatizavimo

Suvestinė redakcija nuo iki Įstatymas paskelbtas: Žin. 1997, Nr , i. k ISTAVIII-480 TAR pastaba. Privatizavimo Suvestinė redakcija nuo 2016-01-01 iki 2017-12-31 Įstatymas paskelbtas: Žin. 1997, Nr. 107-2688, i. k. 0971010ISTAVIII-480 TAR pastaba. Privatizavimo fondo lėšų likutis, padengus Privatizavimo fondo įsipareigojimus,

Detaliau

479B-2018_Krka_Pravilnik_LT.cdr

479B-2018_Krka_Pravilnik_LT.cdr SUKČIAVIMO PREVENCIJOS, NUSTATYMO IR TYRIMO TAISYKLĖS www.krka.biz Gyventi sveikai 3 4 5 6 8 9 10 11 Tikslai Aprėptis ir taikymas Nevienodų sąlygų taikymo ir sukčiavimo draudimas Sukčiavimo valdymo kontrolės

Detaliau

Suvestinė redakcija nuo Nutarimas paskelbtas: Žin. 2004, Nr , i. k ANUTA Nauja redakcija nuo : Nr , 2

Suvestinė redakcija nuo Nutarimas paskelbtas: Žin. 2004, Nr , i. k ANUTA Nauja redakcija nuo : Nr , 2 Suvestinė redakcija nuo 2010-06-30 Nutarimas paskelbtas: Žin. 2004, Nr. 22-696, i. k. 104505ANUTA00000001 Nauja redakcija nuo 2010-06-30: Nr. 03-58, 2010-05-25, Žin. 2010, Nr. 63-3141 (2010-05-31), i.

Detaliau

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k

Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, k Socialiniai tinklai ir bendrinimas Dalyviai turės progą pagalvoti apie privatumą, kai internete bendrina informaciją ir bendrauja su kitais, o ypač, kai naudojasi socialiniais tinklais. Dalyviai gebės

Detaliau

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės Remti bendruomeninę veiklą s

Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės Remti bendruomeninę veiklą s Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017 2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonės Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse įgyvendinimo aprašo 3 priedas (Pavyzdinė

Detaliau

airbnb-pwc-taxguide-lithuania-lt

airbnb-pwc-taxguide-lithuania-lt Šį vadovą parengė nepriklausoma apskaitos įmonė 2018 m. rugsėjo LIETUVA SU TRUMPALAIKE NUOMA SUSIJĘ MOKESČIŲ KLAUSIMAI Toliau pateikta informacija yra gairės, padėsiančios susipažinti su kai kuriais mokesčių

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Lilija Šmeliova ir Roma Žilionytė. Asmeninio albumo nuotr. Ilgalaikio makiažo meistrės Lilija Šmeliova (44) ir Roma Žilionytė (39) prieš kelerius metus nusprendė, kad jau pats metas dalytis savo patirtimi.

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) / dėl bendros sistemos techninių standa

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) / dėl bendros sistemos techninių standa EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2017 07 11 C(2017) 4679 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS (ES) /... 2017 07 11 dėl bendros sistemos techninių standartų ir formatų, kad EURES portale būtų galima susieti

Detaliau

Jūsų duomenys, jūsų teisės. Ericsson duomenų tvarkytojo įmonei privalomos duomenų apsaugos taisyklės Įžanga Ericsson veikla pasižymi sąžiningumu, skai

Jūsų duomenys, jūsų teisės. Ericsson duomenų tvarkytojo įmonei privalomos duomenų apsaugos taisyklės Įžanga Ericsson veikla pasižymi sąžiningumu, skai Jūsų duomenys, jūsų teisės. Ericsson duomenų tvarkytojo įmonei privalomos duomenų apsaugos taisyklės Įžanga Ericsson veikla pasižymi sąžiningumu, skaidrumu ir atsakomybe. Mes, kaip duomenų tvarkytojas,

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2018) 3568 final KOMISIJOS DELEGUOTASIS REGLAMENTAS (ES) / kuriuo iš dalies keičiamos Deleguoto

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2018) 3568 final KOMISIJOS DELEGUOTASIS REGLAMENTAS (ES) / kuriuo iš dalies keičiamos Deleguoto EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2018 06 07 C(2018) 3568 final KOMISIJOS DELEGUOTASIS REGLAMENTAS (ES) /... 2018 06 07 kuriuo iš dalies keičiamos Deleguotojo reglamento (ES) 2015/2446 nuostatos dėl bendrosios

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS REGIONINĖS PLĖTROS ĮSTATYMO NR. VIII-1889 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2014 m. rugsėjo 18 d. Nr. XII-1094 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos R

LIETUVOS RESPUBLIKOS REGIONINĖS PLĖTROS ĮSTATYMO NR. VIII-1889 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2014 m. rugsėjo 18 d. Nr. XII-1094 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos R LIETUVOS RESPUBLIKOS REGIONINĖS PLĖTROS ĮSTATYMO NR. VIII-1889 PAKEITIMO ĮSTATYMAS 2014 m. rugsėjo 18 d. Nr. XII-1094 Vilnius 1 straipsnis. Lietuvos Respublikos regioninės plėtros įstatymo Nr. VIII-1889

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2011 m. rugsėjo 1 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2015 m. gegužės 28 d. nutarimo Nr redakci

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2011 m. rugsėjo 1 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2015 m. gegužės 28 d. nutarimo Nr redakci PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2011 m. rugsėjo 1 d. nutarimu Nr. 03-144 (Lietuvos banko valdybos 2015 m. gegužės 28 d. nutarimo Nr. 03-90 redakcija) ATSAKINGOJO SKOLINIMO NUOSTATAI I SKYRIUS BENDROSIOS

Detaliau

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel

3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel 3 k. BUTAS Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g. Domantas Grikšas tel. +370 673 22322 domantas@vilniaus-turtas.lt Objekto informacija Objektas BUTAS Adresas Vilniaus m. sav., Vilkpėdė, Vilkpėdės g.

Detaliau

1 1. PMĮ 5 straipsnio 2 dalies nauja redakcija 2. Vienetų, kuriuose vidutinis sąrašuose esančių darbuotojų skaičius neviršija 10 žmonių ir mokestinio

1 1. PMĮ 5 straipsnio 2 dalies nauja redakcija 2. Vienetų, kuriuose vidutinis sąrašuose esančių darbuotojų skaičius neviršija 10 žmonių ir mokestinio 1 1. PMĮ 5 straipsnio 2 dalies nauja redakcija 2. Vienetų, kuriuose vidutinis sąrašuose esančių darbuotojų skaičius neviršija 10 žmonių ir mokestinio laikotarpio pajamos neviršija 300 000 eurų, pirmojo

Detaliau

UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento

UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento UAB VALENTIS PRIVATUMO POLITIKA Uždaroji akcinė bendrovė Valentis (toliau Valentis arba mes), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų

Detaliau

VIEŠŲJŲ INVESTICIJŲ PLĖTROS AGENTŪRA

VIEŠŲJŲ INVESTICIJŲ PLĖTROS AGENTŪRA VALSTYBĖS INVESTICIJOS Į ENERGINIO EFEKTYVUMO DIDINIMĄ: TVARIŲ SPRENDIMŲ PAIEŠKOS 2017 gruodžio 4 d. BENDRABUČIŲ RENOVACIJA (JESSICA) 15 DAUGIABUČIŲ RENOVACIJA (JESSICA) 30 VIPA FINANSINIAI INSTRUMENTAI

Detaliau

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social

Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais social Verslui skirta Facebook paskyra pilna sudėtingų terminų bei funkcijų Facebook Pixel, conversion rate ir taip toliau. Tačiau darbas su klientais socialiniuose tinkluose prasideda nuo keleto gerokai mažesnių

Detaliau

Reglamentas Nr.821/2014 I PRIEDAS Finansinės priemonės Energijos efektyvumo fondas 2015 metų ataskaita Nr. Informacija, kurią reikia pateikti apie kie

Reglamentas Nr.821/2014 I PRIEDAS Finansinės priemonės Energijos efektyvumo fondas 2015 metų ataskaita Nr. Informacija, kurią reikia pateikti apie kie I PRIEDAS Finansinės priemonės Energijos efektyvumo fondas 215 metų ataskaita Nr. Informacija, kurią reikia pateikti apie kiekvieną finansinę priemonę I. Programa ir prioritetas arba priemonė, pagal kuriuos

Detaliau

Financial engineering from ERDF

Financial engineering from ERDF Ūkio ministerijos administruojamos finansų inžinerijos ir su ja susijusios priemonės Ekonomikos augimo veiksmų programos 2 prioriteto 3 uždavinys: Pagerinti SVV subjektų priėjimą prie finansavimo šaltinių,

Detaliau

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I.

PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. PATVIRTINTA UAB Kauno švara valdybos 2013 m. rugsėjo 26 d. nutarimu Nr. (1.7.)-VN-76 UAB KAUNO ŠVARA TURTO PARDAVIMO VIEŠO AUKCIONO BŪDU NUOSTATAI I. BENDROSIOS NUOSTATOS 1. Šie nuostatai reglamentuoja

Detaliau

Microsoft PowerPoint _3Q_ _LT.pps

Microsoft PowerPoint _3Q_ _LT.pps Preliminarūs 28 m. 9 mėnesių AB Invalda grupės rezultatai Vilnius, 28-11-28 Turinys Apie AB Invalda Įmonių grupė Svarbūs įvykiai Finansiniai rezultatai Informacija apie akcijas Akcininkų struktūra Prekyba

Detaliau

Baltstogės universiteto Ekonomikos ir informatikos fakulteto Vilniuje veiklos gerinimo planas remiantis Baltstogės universiteto Vilniaus Ekonomikos ir

Baltstogės universiteto Ekonomikos ir informatikos fakulteto Vilniuje veiklos gerinimo planas remiantis Baltstogės universiteto Vilniaus Ekonomikos ir Baltstogės universiteto Ekonomikos ir informatikos fakulteto Vilniuje veiklos gerinimo planas remiantis Baltstogės universiteto Vilniaus Ekonomikos ir informatikos fakulteto veiklos vertinimo ekspertų

Detaliau

PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZA

PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZA PATVIRTINTA Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2018 m. vasario 14 d. sprendimu Nr. T-17 GLOBOS CENTRO IR VAIKO BUDINČIO GLOBOTOJO VEIKLOS ORGANIZAVIMO ŠVENČIONIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE TVARKOS APRAŠAS

Detaliau

Brochure 4

Brochure 4 Kaip mes priimame sprendimus dėl baudžiamosios bylos kėlimo 1 Apie šį lankstinuką Šiame lankstinuke paaiškinama kaip valstybinės prokuratūros vadovas (DPP) priima sprendimus dėl baudžiamosios bylos kėlimo.

Detaliau

Viešoji konsultacija dėl dezinformacijos apie Lietuvą sklaidos mažinimo užsienyje 2019 m. kovo mėn., Vilnius KONTEKSTAS KONSULTACIJOS TIKSLAS VIEŠOSIO

Viešoji konsultacija dėl dezinformacijos apie Lietuvą sklaidos mažinimo užsienyje 2019 m. kovo mėn., Vilnius KONTEKSTAS KONSULTACIJOS TIKSLAS VIEŠOSIO Viešoji konsultacija dėl dezinformacijos apie Lietuvą sklaidos mažinimo užsienyje 2019 m. kovo mėn., Vilnius KONTEKSTAS TIKSLAS VIEŠOSIOS POLITIKOS PRIORITETAS Lietuvai priešiškos šalys jau ilgą laiką

Detaliau

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2012) 2384 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS kuriuo priimamas valstybių narių teikiamų Europ

EUROPOS KOMISIJA Briuselis, C(2012) 2384 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS kuriuo priimamas valstybių narių teikiamų Europ EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2012 04 18 C(2012) 2384 final KOMISIJOS ĮGYVENDINIMO SPRENDIMAS 2012 04 18 kuriuo priimamas valstybių narių teikiamų Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2008/98/EB dėl

Detaliau

PATVIRTINTA Kauno sporto mokyklos Startas Direktoriaus 2019 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr KAUNO SPORTO MOKYKLOS STARTAS PRIVATUMO POLITIKA Kauno

PATVIRTINTA Kauno sporto mokyklos Startas Direktoriaus 2019 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr KAUNO SPORTO MOKYKLOS STARTAS PRIVATUMO POLITIKA Kauno PATVIRTINTA Kauno sporto mokyklos Startas Direktoriaus 2019 m. balandžio 23 d. įsakymu Nr. 1-28 KAUNO SPORTO MOKYKLOS STARTAS PRIVATUMO POLITIKA Kauno sporto mokykla Startas (toliau - Mokykla) vertina

Detaliau

Microsoft Word - AGRI LT-TRA-00

Microsoft Word - AGRI LT-TRA-00 EUROPOS KOMISIJA ŽEMĖS ŪKIO IR KAIMO PLĖTROS GENERALINIS DIREKTORATAS G direktoratas. Kaimo plėtros horizontalieji aspektai G.1. Kaimo plėtros nuoseklumas 2008 11 19 Briuselis JMC/ab/bm 2007 2013 M. KAIMO

Detaliau

2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas P

2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas P 2016 m. veiklos kokybės platusis įsivertinimas 4. sritis: Lyderystė ir vadyba 4. Lyderystė ir vadyba 4.1. Veiklos planavimas ir organizavimas 4.1.1. Perspektyva ir bendruomenės susitarimai Vizijos bendrumas:

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIUS PAŽYMA DĖL STRAIPSNIO-INTE

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIUS PAŽYMA DĖL STRAIPSNIO-INTE LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSIOSIOS RINKIMŲ KOMISIJOS POLITINIŲ PARTIJŲ IR POLITINIŲ KAMPANIJŲ FINANSAVIMO KONTROLĖS SKYRIUS PAŽYMA DĖL STRAIPSNIO-INTERVIU KULTŪRINIS ELITAS YRA UZURPAVĘS KULTŪRĄ IR ATSIRIBOJĘS

Detaliau

Telia Lietuva AB

Telia Lietuva AB 2018 M. 9 MĖNESIŲ VEIKLOS REZULTATAI Telia Lietuva, AB, įmonių grupė TELIA LIETUVA #VISAKOTINKLAS TELEKOMUNIKACIJŲ, IT IR TV PASLAUGOS IŠ VIENŲ RANKŲ TELIA LIETUVA TAI: Platus paslaugų spektras Labiausiai

Detaliau

Reglamento Nr.821/2014 I priedas Nr. II PRIEDAS Finansinės priemonės Daugiabučių namų modernizavimo fondas 2015 metų ataskaita Lietuvos Respublikos ap

Reglamento Nr.821/2014 I priedas Nr. II PRIEDAS Finansinės priemonės Daugiabučių namų modernizavimo fondas 2015 metų ataskaita Lietuvos Respublikos ap Nr. II PRIEDAS Finansinės priemonės Daugiabučių namų modernizavimo fondas 2015 metų ataskaita Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija 20160408 Informacija, kurią reikia pateikti apie kiekvieną finansinę

Detaliau

GENERALINIS DIREKTORIUS

GENERALINIS DIREKTORIUS KLAIPĖDOS UNIVERSITETO TARYBA NUTARIMAS DĖL KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LĖŠŲ IR NUOSAVYBĖS TEISE VALDOMO TURTO VALDYMO, NAUDOJIMO IR DISPONAVIMO JAIS TVARKOS PATVIRTINIMO 2015 m. lapkričio 4 d. Nr. 9N-64 Klaipėda

Detaliau

VIEŠOJI ĮSTAIGA KLAIPĖDOS MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKAS VEIKLOS ATASKAITA 2016 M. Klaipėda 2017

VIEŠOJI ĮSTAIGA KLAIPĖDOS MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKAS VEIKLOS ATASKAITA 2016 M. Klaipėda 2017 VIEŠOJI ĮSTAIGA KLAIPĖDOS MOKSLO IR TECHNOLOGIJŲ PARKAS VEIKLOS ATASKAITA 2016 M. Klaipėda 2017 TURINYS 1. Informacija apie viešosios įstaigos Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (toliau KMTP) veiklą

Detaliau

Microsoft Word - LE_Sutarties su NEPRIKLAUSOMU ST nariu salygos

Microsoft Word - LE_Sutarties su NEPRIKLAUSOMU ST nariu salygos SUTARTIES DĖL NEPRIKLAUSOMO STEBĖTOJŲ TARYBOS NARIO VEIKLOS SĄLYGOS ATSIŽVELGIANT Į TAI, KAD: (A) Stebėtojų tarybos narys [data] Bendrovės visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimu Nr.[...] buvo

Detaliau

LIFE REWARDS PLAN Jūsų Life Rewards Plan vadovas EU_li LIETUVIŲ

LIFE REWARDS PLAN Jūsų Life Rewards Plan vadovas EU_li LIETUVIŲ LIFE REWARDS PLAN Jūsų Life Rewards Plan vadovas 101518 EU_li LIETUVIŲ Life Rewards Plan Šiame lankstinuke rasite informaciją apie tai, kaip Life Rewards Plan jums padeda užsidirbti. Be to, sužinosite

Detaliau

Prekių pirkimo pardavimo taisyklės

Prekių pirkimo pardavimo taisyklės Kursų ir seminarų pirkimo pardavimo svetainėje sportoakademija.lt taisyklės 1. Sąvokos 1.1. Pardavėjas Lietuvos Respublikos VĮ Registrų centras, Juridinių asmenų registro Kauno filiale įregistruotas privatusis

Detaliau

Teisinės ir mokesčių sistemos supratimas

Teisinės ir mokesčių sistemos supratimas Teisinės ir mokesčių sistemos supratimas TEISINĖ APLINKA NORITE ĮSTEIGTI ĮMONĘ, NUO KO PRADĖTI? TEISINIŲ FORMŲ JURIDINIAI ASMENYS individuali įmonė, uždaroji akcinė bendrovė, akcinė bendrovė, asociacija,

Detaliau

Top margin 1

Top margin 1 EUROPOS KOMISIJOS PRANEŠIMAS SPAUDAI Programa visiems. ES finansavimo laukia 5 milijonai Briuselis, 2011 m. lapkričio 23 d. Pagal šiandien Europos Komisijos pasiūlytą naująją ES švietimo, mokymo, jaunimo

Detaliau

PATVIRTINTA Muitinės mokymo centro direktoriaus 2018 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. 1B-59 ASMENŲ, PAGEIDAUJANČIŲ TEIKTI ATSTOVAVIMO MUITINĖJE PASLAUGAS L

PATVIRTINTA Muitinės mokymo centro direktoriaus 2018 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. 1B-59 ASMENŲ, PAGEIDAUJANČIŲ TEIKTI ATSTOVAVIMO MUITINĖJE PASLAUGAS L PATVIRTINTA Muitinės mokymo centro direktoriaus 2018 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. 1B-59 ASMENŲ, PAGEIDAUJANČIŲ TEIKTI ATSTOVAVIMO MUITINĖJE PASLAUGAS LIETUVOS RESPUBLIKOS TERITORIJOJE, MOKYMO PROGRAMA I

Detaliau

BUHALTERINĖ APSKAITA Dr. Stasys Peldžius 7 paskaita

BUHALTERINĖ APSKAITA Dr. Stasys Peldžius 7 paskaita BUHALTERINĖ APSKAITA Dr. Stasys Peldžius 7 paskaita TRUMPALAIKIO TURTO APSKAITA Fundamentinė apskaitos lygybė TURTAS = NUOSAVYBĖ + + Pajamos - Sąnaudos Ilgalaikis + trumpalaikis = Nuosavas + Įsipareigojimai

Detaliau

VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ PROGRAMA

VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ PROGRAMA PATVIRTINTA Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro 2007 m. rugsėjo 6 d. įsakymu Nr. ISAK-1790 VERSLO IR VADYBOS TECHNOLOGIJŲ BENDROJI PROGRAMA MOKINIAMS, BESIMOKANTIEMS PAGAL VIDURINIO UGDYMO

Detaliau

(Finansin\353s b\373kl\353s ataskaita)

(Finansin\353s b\373kl\353s ataskaita) Straipsniai FINANSINĖS BŪKLĖS ATASKAITA PAGAL 2018 M. GRUODŽIO 31 D. DUOMENIS (data) Pastabos Pateikimo valiuta ir tikslumas: Paskutinė ataskaitinio laikotarpio diena eurais Paskutinė praėjusio ataskaitinio

Detaliau

Slide 1

Slide 1 PANEVĖŽIO MIESTO GATVIŲ APŠVIETIMO TINKLŲ MODERNIZAVIMAS PROJEKTO TIKSLAI Projekto įgyvendinimo tikslas yra užtikrinti kokybišką, efektyvų ir reikalavimus atitinkantį Savivaldybės gatvių apšvietimą. Projekto

Detaliau

LORDS LB ASSET MANAGEMENT VEIKLOS ATASKAITA 2011 m. II ketvirtis

LORDS LB ASSET MANAGEMENT VEIKLOS ATASKAITA 2011 m. II ketvirtis LORDS LB ASSET MANAGEMENT VEIKLOS ATASKAITA 2011 m. II ketvirtis I. BENDROJI INFORMACIJA 1. Pagrindiniai valdymo įmonės duomenys: 1.1. Pavadinimas: UAB LORDS LB ASSET MANAGEMENT 1.2. Adresai: Registracijos

Detaliau

COM(2018)37/F1 - LT

COM(2018)37/F1 - LT EUROPOS KOMISIJA Briuselis, 2018 01 18 COM(2018) 37 final KOMISIJOS KOMUNIKATAS KOMISIJOS KOMUNIKATAS EUROPOS PARLAMENTUI, TARYBAI IR EUROPOS CENTRINIAM BANKUI Pirmoji pažangos ataskaita dėl neveiksnių

Detaliau

Tema 2 AP skaidres

Tema 2 AP skaidres Tema 2. Finansinės ataskaitos ir pinigų srautai doc.a Paškevičius 1 Finansinės ataskaitos ir pinigų srautai 2.1 Balansas (balance sheet) 2.2 Pelno-nuostolio ataskaita (The Income Statement) 2.3 Pinigų

Detaliau

LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS PAŽYMA DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS SOCIALINĖS PADĖTIES IR AMŽIAUS PAGRINDAIS UAB INVESTICIJŲ IR VERSLO GARANTIJOS DARBO

LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS PAŽYMA DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS SOCIALINĖS PADĖTIES IR AMŽIAUS PAGRINDAIS UAB INVESTICIJŲ IR VERSLO GARANTIJOS DARBO LYGIŲ GALIMYBIŲ KONTROLIERIUS PAŽYMA DĖL GALIMOS DISKRIMINACIJOS SOCIALINĖS PADĖTIES IR AMŽIAUS PAGRINDAIS UAB INVESTICIJŲ IR VERSLO GARANTIJOS DARBO SKELBIME 2016-09-21 Nr. (16)SN-137)SP-105 Vilnius Lygių

Detaliau

UAB BENDRAS FINANSAVIMAS KREDITINGUMO VERTINIMO IR ATSAKINGOJO SKOLINIMO TAISYKLĖS I. BENDROJI DALIS 1. Kreditingumo vertinimo ir atsakingojo skolinim

UAB BENDRAS FINANSAVIMAS KREDITINGUMO VERTINIMO IR ATSAKINGOJO SKOLINIMO TAISYKLĖS I. BENDROJI DALIS 1. Kreditingumo vertinimo ir atsakingojo skolinim UAB BENDRAS FINANSAVIMAS KREDITINGUMO VERTINIMO IR ATSAKINGOJO SKOLINIMO TAISYKLĖS I. BENDROJI DALIS 1. Kreditingumo vertinimo ir atsakingojo skolinimo taisyklės (toliau Taisyklės) reglamentuoja nuostatas,

Detaliau

Kliento anketa JA - DNB Trade [ ]

Kliento anketa JA - DNB Trade [ ] KLIENTO ANKETA JURIDINIAM ASMENIUI DĖL PREKYBOS DNB TRADE PLATFORMOJE Įgyvendinant Europos Parlamento ir Tarybos Direktyvos 2004/39/EB (MiFID) bei šią direktyvą įgyvendinančio LR Finansinių priemonių rinkų

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Eglė Karpavičiūtė ir Renata Petraitytė.Asmeninio albumo nuotr. Sveikų saldumynų Skanu nu sumanytojos, Kaune gyvenančios Eglė Karpavičiūtė (24) ir Renata Petraitytė (23) kol kas viską gamina vienos pačios,

Detaliau

KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO LĖŠŲ IR NUOSAVYBĖS TEISE VALDOMO TURTO VALDYMO, NAUDOJIMO IR DISPONAVIMO JAIS TVARKA

KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO LĖŠŲ IR NUOSAVYBĖS TEISE VALDOMO TURTO VALDYMO, NAUDOJIMO IR DISPONAVIMO JAIS TVARKA PATVIRTINTA Kauno technologijos universiteto tarybos 2013 m. birželio 27 d. nutarimu Nr. V7-T-13 KAUNO TECHNOLOGIJOS UNIVERSITETO LĖŠŲ IR NUOSAVYBĖS TEISE VALDOMO TURTO VALDYMO, NAUDOJIMO IR DISPONAVIMO

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS ENERGETIKOS MINISTRO

LIETUVOS RESPUBLIKOS ENERGETIKOS MINISTRO Suvestinė redakcija nuo 2017-12-02 Įsakymas paskelbtas: Žin. 2011, Nr. 147-6900, i. k. 111203NISAK0001-293 LIETUVOS RESPUBLIKOS ENERGETIKOS MINISTRO Į S A K Y M A S DĖL PREKYBOS GAMTINĖMIS DUJOMIS TAISYKLIŲ

Detaliau

MEDIO II SAA 08 Lt

MEDIO II SAA 08 Lt 2008 metų finansin atskaitomyb Turinys Informacija apie fondą 1 Nepriklausomo auditoriaus išvada UAB MP Pension Funds Baltic akcininkams 2 Balansas 4 Grynųjų aktyvų pokyčių ataskaita 5 Aiškinamasis raštas

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Valstybinės energetikos inspekcijos vartotojams teikiamų paslaugų kokybės, prieinamumo ir pasitenkinimo tyrimas užsakovas vykdytojas Kovas, 2016 metodologija 2 Tyrimo metodologija Visuomenės nuomonės ir

Detaliau

UAB LORDS LB ASSET MANAGEMENT VEIKLOS ATASKAITA 2011 I ketvirtis

UAB LORDS LB ASSET MANAGEMENT VEIKLOS ATASKAITA 2011 I ketvirtis UAB LORDS LB ASSET MANAGEMENT VEIKLOS ATASKAITA 2011 I ketvirtis I. BENDROJI INFORMACIJA 1. Pagrindiniai valdymo įmonės duomenys: 1.1. Pavadinimas: UAB LORDS LB ASSET MANAGEMENT 1.2. Adresai: Registracijos

Detaliau

Tema 2 AP skaidres

Tema 2 AP skaidres Finansinės ataskaitos ir pinigų srautai Tema 2. Finansinės ataskaitos ir pinigų srautai 2.1 (balance sheet) 2.2 Pelno-nuostolio ataskaita (The Income Statement) 2.3 (Cash flow) doc.a Paškevičius 1 2 -

Detaliau

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr redakcij

PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr redakcij PATVIRTINTA Lietuvos banko valdybos 2015 m. sausio 29 d. nutarimu Nr. 03-10 (Lietuvos banko valdybos 2018 m. spalio 30 d. nutarimo Nr. 03-202 redakcija) PRIĖMIMO Į TARNYBĄ LIETUVOS BANKE TVARKOS APRAŠAS

Detaliau

PR_INI

PR_INI EUROPOS PARLAMENTAS 2009 2014 Vidaus rinkos ir vartotojų apsaugos komitetas 21.12.2011 2011/2155(INI) PRANEŠIMO PROJEKTAS dėl Vidaus rinkos rezultatų suvestinės (2011/2155(INI)) Vidaus rinkos ir vartotojų

Detaliau

NEPRIKLAUSOMO AUDITORIAUS IŠVADA VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras steigėjams, vadovybei Nuomonė Mes atlikome VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darb

NEPRIKLAUSOMO AUDITORIAUS IŠVADA VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras steigėjams, vadovybei Nuomonė Mes atlikome VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darb NEPRIKLAUSOMO AUDITORIAUS IŠVADA VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras steigėjams, vadovybei Nuomonė Mes atlikome VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centras (toliau Įstaiga) finansinių

Detaliau

BZN Start straipsnis

BZN Start straipsnis Dominykas Orda.Asmeninio albumo nuotr. Kaunietis Dominykas Orda (25) siekia užkariauti užsienio rinkas ir pelnyti pasitikėjimą platformoje Indiegogo, pristatydamas nuotaikingą sporto inventorių Funky Dumbbells.

Detaliau

Vilniaus miesto savivaldybės tarybai VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS KONTROLĖS IR AUDITO TARNYBA IŠVADA DĖL GALUTINIO KONCESIJOS SUTARTIES DAUGIAFUNKCIS

Vilniaus miesto savivaldybės tarybai VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS KONTROLĖS IR AUDITO TARNYBA IŠVADA DĖL GALUTINIO KONCESIJOS SUTARTIES DAUGIAFUNKCIS Vilniaus miesto savivaldybės tarybai VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS KONTROLĖS IR AUDITO TARNYBA IŠVADA DĖL GALUTINIO KONCESIJOS SUTARTIES DAUGIAFUNKCIS SVEIKATINIMO, ŠVIETIMO, KULTŪROS IR UŽIMTUMO SKATINIMO

Detaliau

AIŠKINAMASIS RAŠTAS

AIŠKINAMASIS RAŠTAS I. FINANSINĖS BŪKLĖS ATASKAITA 2-ojo VSAFAS Finansinės būklės ataskaita 2 priedas Vytauto Didžiojo universiteto Rasos gimnazija (viešojo sektoriaus subjekto arba viešojo sektoriaus subjektų grupės pavadinimas)

Detaliau

PowerPoint Presentation

PowerPoint Presentation Baltijos šalių namų ūkių finansų apžvalga Julita Varanauskienė SEB banko šeimos finansų ekspertė Pajamos augo visose šalyse, iš ateities daugiausia tikisi latviai Vidutinis neto darbo užmokestis (EUR)

Detaliau

European Commission

European Commission EUROPOS KOMISIJA TEMINĖ APŽVALGA 2013 m. birželio 11 d., Briuselis Dažnai užduodami klausimai Bendras Europos dangus. Komisija imasi Europos oro erdvės pralaidumo didinimo veiksmų Kas yra Bendras Europos

Detaliau

Naujasis Darbo kodeksas Lietuvoje

Naujasis Darbo kodeksas Lietuvoje Naujasis Darbo kodeksas Lietuvoje Informacinis pranešimas Naujasis Darbo kodeksas Lietuvoje Kokie pokyčiai laukia? 2017 m. birželio 6 d. Lietuvos parlamentas priėmė naujojo Darbo kodekso pakeitimus, taip

Detaliau

LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO 2009 M. RUGPJŪČIO

LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO 2009 M. RUGPJŪČIO LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRAS ĮSAKYMAS DĖL LIETUVOS RESPUBLIKOS SOCIALINĖS APSAUGOS IR DARBO MINISTRO 2009 M. RUGPJŪČIO 4 D. ĮSAKYMO NR. A1-476,,DĖL DARBO RINKOS PASLAUGŲ

Detaliau

KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/  m. vasario 21 d. - kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/ dėl Sutart

KOMISIJOS  REGLAMENTAS  (ES)  2019/  m.  vasario 21 d.  -  kuriuo  iš  dalies  keičiamas  Reglamentas  (ES)  Nr. 1408/ dėl  Sutart 2019 2 22 L 51 I/1 II (Ne teisėkūros procedūra priimami aktai) REGLAMENTAI KOMISIJOS REGLAMENTAS (ES) 2019/316 2019 m. vasario 21 d. kuriuo iš dalies keičiamas Reglamentas (ES) Nr. 1408/2013 dėl Sutarties

Detaliau

ECVET žinomumo Lietuvoje tyrimų rezultatų apžvalga Europos profesinio mokymo kreditų sistema (angl. The European Credit system for Vocational Educatio

ECVET žinomumo Lietuvoje tyrimų rezultatų apžvalga Europos profesinio mokymo kreditų sistema (angl. The European Credit system for Vocational Educatio ECVET žinomumo Lietuvoje tyrimų rezultatų apžvalga Europos profesinio mokymo kreditų sistema (angl. The European Credit system for Vocational Education and Training ECVET ) tai viena iš Europoje taikomų

Detaliau

Projektas

Projektas PATVIRTINTA UAB Investicijų ir verslo garantijos valdybos 2015-03-27 sprendimu (posėdžio protokolas Nr.14) PAPILDOMOS SĄLYGOS, KURIOS TAIKOMOS TEIKIANT PASKOLAS SU UAB INVESTICIJŲ IR VERSLO GARANTIJOS

Detaliau

temos

temos 11-14 temos Pavedimo sutartis / Komiso sutartis / Distribucijos sutartis / Franšizės sutartis Dr. V. Mizaras. Prievolių teisė II Analizuojamos sutartys Pavedimo sutartis CK 6.756-6.765 str., įskaitant

Detaliau

SUSITIKIMO VIETA – NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS

SUSITIKIMO VIETA – NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS SUSITIKIMO VIETA NAUJAS ITALIJOS LIETUVIŲ TINKLAPIS Italijos lietuvių bendruomenė (ILB) pradeda naują etapą savo istorijoje ir pristato naują interneto tinklapį ITLIETUVIAI.IT. Jis atveria galimybę sužinoti,

Detaliau

Slide 1

Slide 1 BANKROTO ADMINISTRATORIAUS ATASKAITA BANKRUTAVUSIOS AKCINĖS BENDROVĖS SNORO BANKAS KREDITORIAMS UŽ 2017 M. 2018 m. kovo 16 d. Vilnius PAREIŠKIMAS DĖL ATSAKOMYBĖS RIBOJIMO Šią Ataskaitą parengė bankrutavusios

Detaliau

VšĮ GAMTOS ATEITIS 2019 M. VISUOMENĖS ŠVIETIMO BEI INFORMAVIMO PAKUOČIŲ ATLIEKŲ TVARKYMO KLAUSIMAIS PROGRAMA BENDROSIOS NUOSTATOS VšĮ Gamtos ateitis (

VšĮ GAMTOS ATEITIS 2019 M. VISUOMENĖS ŠVIETIMO BEI INFORMAVIMO PAKUOČIŲ ATLIEKŲ TVARKYMO KLAUSIMAIS PROGRAMA BENDROSIOS NUOSTATOS VšĮ Gamtos ateitis ( VšĮ GAMTOS ATEITIS 2019 M. VISUOMENĖS ŠVIETIMO BEI INFORMAVIMO PAKUOČIŲ ATLIEKŲ TVARKYMO KLAUSIMAIS PROGRAMA BENDROSIOS NUOSTATOS VšĮ Gamtos ateitis (toliau Organizacija) parengė 2019 m. Visuomenės švietimo

Detaliau

BoS 2017 XX Final Report on Guidelines on Authorisations.docx

BoS 2017 XX Final Report on Guidelines on Authorisations.docx EBA/GL/2017/09 08/11/2017 Gairės dėl informacijos, pateiktinos prašymuose išduoti leidimą vykdyti mokėjimo įstaigų, elektroninių pinigų įstaigų veiklą ir įregistruoti informavimo apie sąskaitas paslaugų

Detaliau

Microsoft Word - Nasdaq Vilnius listinguojamų bendrovių valdysenos ataskaitos forma (galioja nuo 2019_01_15).docx

Microsoft Word - Nasdaq Vilnius listinguojamų bendrovių valdysenos ataskaitos forma (galioja nuo 2019_01_15).docx PRIIMTA AB Nasdaq Vilnius valdybos posėdyje 2015 m. kovo 16 d. Protokolo Nr. 15-120 Papildyta: 2019 m. sausio 15 d. Protokolo Nr.19-63 DĖL NASDAQ VILNIUS LISTINGUOJAMŲ BENDROVIŲ VALDYSENOS KODEKSO LAIKYMOSI

Detaliau